- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 10 000 mAh-t szuszakolt a Realme egy átlagos vastagságú telefonba
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mizol29
senior tag
válasz
GIORGIONE76 #17698 üzenetére
Igen van a lapon ilyen DigitAll Power beállítási lehetőség. Csak az a gond, hogy ennyire nem vagyok képben, hogy ilyen szinten állítgassak a biosban.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Mizol29 #17697 üzenetére
ilyenre gondoltam, nekem 2700 van, de az override 1.1 soc alatt kifagyott CB r20 alatt, 1.05-ön bírta, mondjuk a memória is maxon megy, azt lehet visszavehetnéd 1.05-re, és nem tudom a te deszkádon van DigitAll Power beállítás? Azt is át kellene állítani esetleg, meg figyelni a VRM-et .
.. meg azt hogy meddig tolerálja a frekit, nekem stabilan csak 4150-en ment..
-
Mizol29
senior tag
Create. Igen fent van a legfrissebb chipset driver
hokuszpk Memória xmp profil 1.35V
GIORGIONE76 A procira tegnap beállítottam egy -0.0875V offsetet Soc feszültség 1.1V memória 1.35V. "ja és fixre a memet" Ez alatt mit értessz pontosan? Most 2800mhz-en megy 1.35V mellett.
Érdemes lenne a memóriát tesztelni huzamosabb ideig? Tegnap csak aida-val néztem meg vagy 15 percig ez idő alatt nem volt gond. Miután beállítottam egy -0.0875V-os offsetet. Aida először megint elhasalt 6 perc környékén proci 69 fok volt. Viszont később megint elkezdtem egy stresz tesztet ekkor már viszont 15 percig futott gond nélkül. Max proci hőfok 70. Majd este teszek be pár képet a hőfokokról mi mennyi. Viszont fura, hogy random az egész úgymond. Valamikor fut hiba nélkül máskor meg megnyekken.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
BerserkGuts #17689 üzenetére
"Az AVX2 frekvencia az nem ugyan az mint amit a legtöbb program használ ez itt a problémád."
az megvan, hogy ez csak az Intel procikra ervenyes ? AMDnel nincs AVX offset.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
GIORGIONE76 #17693 üzenetére
ja és fix-re a mem-et (nemtudom neked mi az ideális, nézz utána)
-
Speed®
titán
válasz
BerserkGuts #17689 üzenetére
Ezzel csak az a gond, hogy default/auto beállítások mellett tökmindegy mivel terheli, nem normális a tapasztalt probléma, hiba nélkül kellene menjen akár a P95/FMA3 is.
Valószínűleg melegedés okán csattan el valami, tippre a VRM részleg, vagy a táppal van gond. -
-
Mizol29
senior tag
Sziasztok! Akadt egy kis problémám és már nem tudom mi tévő legyek. Konfig az adatlapomon. A procit szerettem volna kicsit alulfeszelni és már az elején gondokba ütköztem. Bios full auto beállítás semmihez nem nyúlva. Cinebench r20 gond nélkül lefut viszont Aida64-ben elhasal. Ezek a próbálkozások auto bios beállításokkal történtek. 3x-or próbálkoztam. Mindig először cinebench-t futattam és utána aida stressz tesztet. A cinebench mind a 3 alkalommal lefutott viszont aida 5-6 perc után elhasalt. Gép újraindult. És az az érdekes, hogy mikor elérte a proci a 69-70 fokot akkor indult újra a gép. Negyedik próbálkozás bios-ban kikapcsolva az amd cool&quit és windowsba az energiasémát átraktam teljesítmény centrikusra. Itt több mint 10 percig ment az aida gond nélkül a proci olyan 74 fok volt. Viszont ebben az esetben meg a cinebench hasalt el szintén gép restartolt. Kérdés ez micsoda? Auto bios beállításon csinálja ami a legfrissebb. A másik érdekesség hogy játék alatt nincs gond. Viszont játék alatt nem is melegedik annyira a cpu mint stressz teszt alatt. Lehet azért nem jön elő a probléma? A másik amire gyanakszom az az, hogy tegnap vagy tegnap előtt a windows letöltött valami amd-s frissítést windows updaten keresztül. Lehet ez kavar be? Mert nem vágom, hogy az mi is volt. Sajnálom, hogy regényt írtam, de fontos, hogy megoldódjon így ha valakinek van valami ötlete az ossza meg. Köszönöm!
-
Paxker315
addikt
Miért ne számítana jónak? Több, mint húsz fokkal veri a gyári hutest, gondolom halk is ahhoz képest (mégis jóval alacsonyabb fordulaton teker...). És 5000 ft kb postával együtt..
Köszi a tapasztalatokat, ez jónak tűnik. 148 mm magas, így a vékonyka, filigran, gracilis kompakt hazikokban is elfér. Gondmentes használatot
-
b3Ro
senior tag
Beszereztem ezt a hutot a ryzen 5 2600-ra a gyari helyett. Teszt itt talalhato a Snowman-rol.
Csinaltam gyorsan egy tesztet.
Minden alapon a gyari huto fel ora AIDA64 utan 81.9C figyelt. Mig a Snowman 59.6C-on (1450rpm) tartotta a CPU-t ugyszint fel ora teszt utan.A fenti eredmenyen felbuzdulva, biosban belottem egy 1.3V + 4GHz.
Prime95 Custom test (min FFT 1344; max FFT 4096; run fft's inplace; time 15min) fel ora utan hwinfo szerint ezt az eredmenyt kaptam:
1.287V - 72.5C - 1333rpmEz jonak szamit ?
-
Charx
senior tag
Sziasztok!
B450-es lapba érdemes 2600 X-es procit venni, csak mert nekem nincs PBO lehetőség?
-
Albigator
őstag
válasz
BerserkGuts #17677 üzenetére
Úgyhogy meg van a hwinfos kép ezekről, de nem éreztem szükségét, hogy beszúrjam...
Pont egy pillanatképnek nincs sok értelme.. -
BerserkGuts
addikt
Ha már tesztek akkor igényesen hitelesen
mi ez beírod a számokat xD
Szóba került a BFV ott legalább van segítség konzol előhíváshoz lenyomod a 0§ billentyűt
és begépeled: perfoverlay.drawgraph 1Akkor előjön egy szép frametime grafikon ami legalább pontos is mert csak ez fogja mutatni ha vannak laggok vagy teljesítménybeli különbségek.
Az msi fps átlag és 1%-os mérői se mutatták ki teljesen normál értéken maradtak!
Amikor 2133MHz-n(auto-n) maradt a ram és ez miatt laggolt a játék.A 0.1%-os meg nem mindig megbízható hozzászoktam, hogy lemegy indokolatlanul is 20 körülire bár akkor már 15 alá ment és éreztem is valami nem stimmel, előhívtam a grafikont máris látszott komoly a baj rendesen kiugrál és nem a megszokott laposak a framek.
-
Albigator
őstag
Én is szeretem az MSI AB-t de nem tudom figyelni folyamatosan játék alatt, mivel csak néha pillantok rá így hwinfonak "hiszek" ebből a szempontból.
Nálam pár játéknál így néztek ki a hőfokok a gyárival:NFS Payback: 74.8 max, 66.6 avg
Derbis: 71.5 max, 59.6 avg
GTA V: 69.5 max, 56.7 avg
Mafia 3: 66.8 max, 55.4 avgNem volt vészes ez se de azért az a 75 fok már nem néz ki olyan jól... Főleg ha erősebb VGA-t kellett volna hajtania a procimnak.
-
Albigator
őstag
Én anno mikor ezt csináltam, elég szöszmötölésen, lassan de biztosan haladtam 2 lépcsőnként: -0.0125V-onként lépkedtem lefelé és teszteltem folyamatosan, h stabil-e illetve néztem a feszültségeket, hőfokokat és persze a pontokat is amik szépen lassan de növekedtek CB-n belül. Ha csökkentek volna, abban a pillanatban meg is álltam volna az alulfeszeléssel.
A gyári hűtővel nem nagyon mókolgattam, csak CB R15-öt néztem 169 (sc)- 1314 (mc) pontok jöttek ki full auton (miközben ment a hwinfo).
Aztán mikor láttam, h IBT Very High, vagy Prime 95 alatt a 90+fokba is belenyaltam inkább vettem egy normális hűtőt a gyári helyett..Amivel még lehet nyerni hőfokot talán, az a SOC fesz, amit a memória finomhangolás/tuninghoz szoktunk állítgatni. Nálam a 3200-as DOCP profillal auton 1.2V max a SOC fesz [kép]. DRAM calcos 3333 MHz-es beállítással, pedig -0.1V offsettel 1V max. [kép]
Ez 2 tized V különbség, ami komoly terhelésnél jelenthet pár fok difit.Ja és igen, CB R20 single alatt az a 339 pont nagyon gáz, valami nagyon nem stimmel ott már. Lehet nem fagyott a CB de mondjuk sokat akadt vagy nem tudom.
-
fanti
addikt
válasz
Albigator #17666 üzenetére
Köszönöm a kiigazítást!
Tényleg, az eredményeid alapján igazat kell adnom.
Én 3700X-et méricskélek mostanság, és biza ott a negatív offsett biza viszi le a hőfokot.....és a teljesítményt is. Én is CB20-al mérek és igazolódik is.
Viszont nagyon jó, hogy így kihozta a szó ezt, mert a Kislányom gépében levő 2700-ast így hátha tudom picit alulfeszelni.
-
Aino
tag
Nos lefutott a CB R20
De elég kevés pontot kapott a single core [kép] , igaz ez már félsiker, hogy nem fagyott ki. -
Aino
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Szóval... -0.12v-on már nem jött be a bios, feltoltam -0.078v-ra így jónak tűnik, Albigator posztját is fegyelembe véve megprobálom -0.1v-on.
Bios-ra és ryzen master-re visszatérve PBO, Global C-state Control enabled a többi beállításhoz nem nyúltam.
Chipset driver fent van, 1903-as win, Windows energia gazdálkodás 10%.
Egyáltalán nem rossz ez a lap csak eddig egy Ausus maximus lapom volt és azután kicsit átgondolatlan a bios. -
Albigator
őstag
Ez lehet igaz Zen2-nél, mert ott jól ki lett centizve már minden de Zen+nál azért nem teljesen van így és sok esetben lehet nyerni X-es prociknál negatív offsettel (szerintem lap függő is a dolog).
Ez még a legfrissebb BIOS-al is így van (1816, Asus Prime B450 Plus), ami már Zen2-re optimalizált.
2600X
Full auto minden, RAM DOCP 3200 CL16:
CB R20 (hwinfo) 3001 [kép]
CB R20 3038 [kép]
CB R15 (hwinfo) 1352 [kép]
CB R15 1355 [kép]-0.1V offset, RAM DOCP 3200 CL16:
CB R20 (hwinfo) 3074 [kép]
CB R20 3094 [kép]
CB R15 (hwinfo) 1371 [kép]
CB R15 1378 [kép] -
fanti
addikt
Elég lenne pusztán a CPU ventilátor profilját beszabályozni.
Nem feszeli túl a procit a BIOS, persze lehet rajta faragni lefelé, de annak teljesítmény csökkenés lesz az ára.
Legyen fönt az AMD oldaláról a csipszett drájver!!!
Legyen beállítva a Windows energia gazdálkodása is.A RyzenMaster gyönyörűen szabályozza a feszt, ha nem engedi, akkor a BIOS-ban valami el van állítva, amiatt nem engedi.
Ajánlok egy olcsó és hatékony hűtést a gyári helyett, amit baromira könnyű feltenni.
Ezzel néma lesz a gép. És még mehet neki a tuning is ha szükség van rá.Nekem és a Kislányomnak is Gigabyte B450 Aorus Pro lapunk van, F41-es BIOS-al, csak az egyikben egy 2700, a másikban meg egy 3700X dolgozik. Véleményem szerint ez a legjobb B450-es alaplap.
-
-
Aino
tag
Üdvözlöm önöket.
Nemrég boldog tulajdonosa lettem egy 2600x - gigabyte aorus pro párosnak.
Hallottam, hogy a lap durván túl feszeli a procit és ezt szeretném kicsit normalizálni.
Gyorsan át is futtotam itt a topikban hogy mik a lehetőségeim, viszont szomorúan tapasztaltam, hogy az F30-as bios nem rendelkezik Vcore beállítási lehetőséggel csak kettő dynamic illetve a dram voltage opció van.Megnéztem a ryzen master programot is.
A profil füllre kattintva inaktív a Voltage controll, hiába ott van a zöld pöty.
Igazábol a gyári hűtő zaját szeretném csillapítani, amit egy böngésző használata közben is fel-fel bőgetiA teljesítménnyel nincs problémám.
Annyit tudtam tenni eddig az ügy érdekében, hogy a Minimális processzorteljesítményt levettem 10%-ra, így egy fokkal jobb a helyzet.
Biztosan szinte minden héten felmerülő probléma az én esetem, ezért elnézést kérek, de muszáj vagyok érdeklődni a témában, mert nem tudok egyszerűen rájönni megoldásra.
Válaszukat előre is köszönöm. -
GIORGIONE76
őstag
válasz
BerserkGuts #17657 üzenetére
Okés, nem aggódom, azon a pár hivatkozáson amiket ide belinkeltek nekem, más nemigen van a neten, mert már régóta bújom a témában, az AMD nem nyilatkozhatta hogy alu az IHS ha nem az, amilyen elszíneződéseket láttam (nem feltétlenül AMD és nem feltétetlenül CU hűtő..) azok legfeljebb pártíz mikronosak lehetnek, és inkább a rézre lehettek hatással, ...na mindegy is mert itt mindenki vegyész és legalább 6-os volt kémiából
...
ha "megrágja" a kupakot, ha nem majd írok róla ;-) -
BerserkGuts
addikt
válasz
GIORGIONE76 #17654 üzenetére
Már rajta van
Gondolom leszedni nem akarod egyhamar ha már felraktad.
Majd írj egy nyugtató blogot itt az aggódó fórumózóknak ha leszedted. -
Speed®
titán
válasz
Thrawn #17655 üzenetére
"I've contacted AMD, and they say the IHS is made of aluminum."
De azért kössük az ebet a karóhoz ;p
Amúgy az esetek többségében nikkelezett réz az IHS, amíg előbbi réteg nem sérül, minimális munka leganajolni..rézről viszont csak lappolással lehet levakarni, idővel arányosan egyre mélyebbre kell menni, rosszabb, mint a vegyes (alu+réz) vizes rendszerek galvanikus korróziója.
-
Thrawn
félisten
-
GIORGIONE76
őstag
-
Thrawn
félisten
válasz
GIORGIONE76 #17650 üzenetére
Eh, elb***tam ez egy FX. De a lényeg látszik, nem éppen egészséges színe van annak a procikupaknak. Felirattól függetlenül. Németül meg sajna nem tudok.
szerk: Threadripper ér?
Itt a topikja, a garanciát bukta az illető: [link] -
AAAgold
senior tag
válasz
GIORGIONE76 #17650 üzenetére
a link alapján a hűtőblokk-ba marta be magát a liquidmetal...
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Thrawn #17649 üzenetére
ha arra az Amd fx-re gondolsz ami a képen van, akkor lenne egy kérdésem, ha a pár mikron vastagon felvitt felirat még látszik akkor alatta úgyan mit is "rágott" meg?!
a másik:
"Wir empfehlen Conductonaut auf vernickeltem Kupfer aufzutragen, da dies die beste Langzeitstabilität bietet. "kiírná ezt gyártó és jöhetne az öntökönrúgás, ha nem lenne biztos dolgában?
-
Thrawn
félisten
válasz
GIORGIONE76 #17632 üzenetére
Tessék egy Ryzen amit megrágott két hónap alatt a folyékony fém: [link]
Szerintem jobban jársz ha veszel normális hűtőpasztát és elfelejted a liquid metalt. -
Speed®
titán
válasz
GIORGIONE76 #17646 üzenetére
Nincs mit alátámasztani, ugyanaz az IHS anyaga mindnél..az eredmény is egyezni fog. Térjünk vissza rá jövőre
-
Speed®
titán
válasz
GIORGIONE76 #17642 üzenetére
Nem marja át magát, csak belediffundál a felső rétegbe, aztán szétszedve tökéletesen nem tudod már illeszteni felületkezelés nélkül, ha olyan mértékű a roncsolás. Aztán ha teszemazt gondod támad a procival és gariztatni kell, elég kínos magyarázkodni a fizikai sérülés miatt..kevésbé rendeltetésszerű használat.
Egyébként én is kenem sok helyre, nem csak relidnél..VGAk és laptopok pl. kifejezetten meghálálják a nyert °Cokat, emellett a konstans hatásfok sem rossz dolog..de tudni kell vele bánni és nem is ajánlom indokolatlan/megkérdőjelezhető biztonságú esetben.
-
Aranygyerek
aktív tag
válasz
GIORGIONE76 #17643 üzenetére
Köszönöm.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Aranygyerek #17641 üzenetére
dehogy, csak beragadt az ára
-
Aranygyerek
aktív tag
Sziasztok
Ryzen proci vásárlásán gondolkodom. Valamit nem értek .A 7 1700 az miért drágább mint a 7 2700:
AMD Ryzen 7 2700 AM4 BOX (Wraith Spire LED) (YD2700BBAFBOX)Ár:58.970 Ft
AMD Ryzen 7 1700 ár:67 410 Ft
Ez a legolcsóbb ár ,de az átlagár is ilyen.
Az 1700-as proci jobb valamiben? -
FatCutter
tag
válasz
GIORGIONE76 #17639 üzenetére
A gallium ez egy szép állat a fémek között a higany után. Oldják a fémeket.
Az ajkai timföldgyárban állítottak elő nagy tisztaságú galliumot már 1985 előtt is frakcionált kristályosítással. Kellett hozzá 6-7 ócska hűtőszekrény, ami kb. az emberi test hőmérsékletét tartotta.
Olvadáspont kb. 38 C fok. Ha lázas vagy és egy gallium egykristályt megfogsz akkor rajta marad az ujjlenyomatod.CPU üzemi hőmérsékleten olyan folyékony, mint a higany. Irídium azért kell mellé, hogy kocsonya - azaz gél - állapotú legyen a kence. Az amalgám fogtömés is hasonló, csak ott ezüst van és a higany viszonylag kevés az elegyben.
-
Speed®
titán
válasz
GIORGIONE76 #17636 üzenetére
Sokan a kezdetektől (CLP/CLU) használjuk relidre, a TGC csak az eltérő indium/gallium arány miatt más, de a lényege ugyanaz, így rá is vonatkozik mindaz, amit eddig tapasztalt a közösség. Ennek ellenkezőjét bizonygatni szerintem felesleges, a threadet pedig ezzel elengedtem
-
Speed®
titán
válasz
GIORGIONE76 #17634 üzenetére
A vegyészmérnök tudja mit csinál, közölve is van, mire jó elsősorban (die/IHS, a takony paszták helyett), csak a felhasználó gondolja úgy, hogy a vajaskenyérre is ezt keni ;p Azokra a helyekre, ahol felületi egyenetlenség is jelen van, alapból nem ajánlott, hiszen egy normál pasztával ellentétben nem képez vastagabb kitöltést. Erre jópáran rászaladtak pl. a HBMes GPUknál, csak olvasgatni kell a témákban.
So-so, ha nálad jó, hagyd rajta, aztán majd írsz ha bontás lesz -
Speed®
titán
válasz
GIORGIONE76 #17632 üzenetére
Bízz..csak gariztatni ne kelljen a procit (ideális esetben ritka esemény). Egyébként itt egy leírás, mivel mit csinál. A rézzel hamarabb kialakul a galvanikus reakció, a nikkel jobban bírja, de ott is jelen van az elektronmigráció.
-
Speed®
titán
válasz
GIORGIONE76 #17630 üzenetére
Én pedig úgy látom, nem érted amit írok :S A képen nem az én procim, de hasonló volt (egyébként az IHSek anyaga megegyezik). A Mega talpa pedig gyárilag nikkelezett, de már lappolt volt, így a tiszta réz érintkezett. Látható, normál tisztítással nem eltávolítható eredménye van a LMnak ilyen esetben is.
-
Speed®
titán
válasz
GIORGIONE76 #17628 üzenetére
[link] - hasonló. A hűtő (Megahalems) talpa már lappolt volt, a rézben fekete foltok lettek. 400-800-1200 hozta rendbe őket.
-
Speed®
titán
válasz
GIORGIONE76 #17626 üzenetére
Én már lappoltam miatta hűtő+CPUt, de ahogy jónak látod
-
Speed®
titán
válasz
GIORGIONE76 #17619 üzenetére
Ezzel csak az a gond, hogy beeszi magát a felületekbe, réz/niklelezett réz sem kivétel sajnos hosszútávon. Az alut meg ugye instant legyilkolja, szóval korlátozott a felhasználási terület eléggé (relid, on-die + réz oké).
-
-
Paxker315
addikt
válasz
bobalazs #17622 üzenetére
Utána rágugliztam az "MSI afterburner not displaying 1% low" -ra és pontosan ez volt a megoldás. Igazából csak kíváncsiság lett volna. Nekem bőven elég a cpu-gpu hőmérséklet, meg jelen képráta.
Általában ha telepítek is valami játékot, pár percet szórakozom vele, sajnos az elmúlt ~ 10 évben nem igazán kapcsoltak ezek ki.
GIORGIONE76 : nem bízod a véletlenre. A Corsair ML120-ast ajánlották nekem is, mint bordára applikált hűtő. Csini haz, pont ezek a letisztult, csicsamentes egyszeru dizajnok fognak meg.
-
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Paxker315 #17620 üzenetére
na azokat én nem is néztem, nem játszom olyanokkal aminél számítana hogy méregessem...
a házba épített /Gamerstorm Baroncase/ ami tképpen egy Deepcool Captain 120-as AIO, push/pull-ban egy-egy Corsair ML 120 pro ventivel,
ehhez a procihoz pont elég, 4150-en 1.4V-on sem megy fel 52-54C fölé játék alatt -
Paxker315
addikt
válasz
GIORGIONE76 #17619 üzenetére
tök jó.
Afterburnernél amúgy hogy tudom az átlag&0.1% és 1% low fps-eket kivetíteni? hiába van pipálva, meg "display on screen"-elve, nem jeleníti meg.Milyen CPU hűtővel is használod a procit?
GPU-t pasztáztad?
-
-
Paxker315
addikt
válasz
GIORGIONE76 #17616 üzenetére
Ez milyen CM paszta? A Hyper212 black-hez MasterGel pro járt, nem tudom, jónak számít-e, de a tesztek alapján kb. egykutya az MX4-al. Érdekes kérdés, no.
-
GIORGIONE76
őstag
Sziasztok, hívő lettem!
eddig nem hittem a különféle "hűtőzsír"okban, mérnökként úgy gondoltam bizonyos szinten mind jó,
és csak p vakítás a duma a gyártók részéről, ma leteszteltem egy Cooler Mastert (~7 W/m.K) és a
méltán híres Thermal Grizzly Conductonaut-ot (73 W /m.K) ami ugyebár folyékony fém,azonos bios beállítások mellett teszteltem, hosszasan bejárattam mindkettőt és jöhetett az IBT
az eredmény ~7°C minuszban, hát szerintem megéri ezt a pár ezrest,
de átlagosan a játékoknál is 4-5 °C minusz a végeredmény,
szerintem egy-két forróbb fejű Zen+ nál hasznos lehet -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Dragon3000 #17614 üzenetére
Elméletileg nem mukodik mert FW szinten zárták le, csak bennevan az opcio. De kb. az emberek 99%-a sose fogja megtudni.
-
Mayweather
tag
Sziasztok.
Ryzen 5 2600 procim van egy MSI b450 tomahawk lapban.
Az elmúlt kb 1 hétben két új bios is kijött az alaplaphoz.
Érdemes frissíteni vagy ezek a bios-ok inkább csak a Zen2 procikra koncentrálnak?Most a v17-es bios van a lapon és igazából csak annyi gondom van vele hogy ha húzom a procit akkor a feszültség nem kapcsol vissza. Csak az órajel. Hiába engedélyezem a cool&quiet-et a bios-ban és hiába állítom a windows-t energiatakarékos módra. A feszültség statikus marad.
Esetleg erre valaki tudja a megoldást? -
-
Pferi
senior tag
válasz
BerserkGuts #17605 üzenetére
A Maximális teljesítmény energiasémában is folyamatosan változik a cpu órajele, 2000 Mhz és 4250 MHz között ugrál, úgyhogy gondolom tudja mit csinál
-
Speed®
titán
válasz
BerserkGuts #17605 üzenetére
Ha a wattokat és a velük járó költséget nem is firtatjuk, vitathatatlan előnye van hűtés oldalon a minimalizált fűtőértéknek (passzív üzem stb.), szóval nem lenne hülyeség, ha úgy működne a C&Q, ahogy kell.
-
SOC-t érdemes lejjebb aláfeszelni? Ha igen kb milyen értékek között mozoghat?
A dyncamic vcore (DVID) auto helyett -0.092V-ra lett rakva, az órajel meg auton van.
A dynamic Vcore SOC (DVID) értékére lennék kiváncsi auton van az isGigabyte lap.
Az ember persze elkölti azt a pénzt másra is, más meg leszarja hogy 40 vagy 80 w-ot fogyaszt alapon a gépe, nekem ez egy fajta hobbim most ez foglalkoztat.
-
Bodz
nagyúr
válasz
bobalazs #17601 üzenetére
Lap függő a dolog. Én ezt figyeltem meg legalábbis. Aztán vannak még különböző változatok. Saját példa, B450 Steel Legend, 2600, 4GHz, 1.28V. Biosban beállítva minden fix. Ryzen Masterrel fix fesz, változó órajel (1.5GHz-ig megy le). A-Tuninggal (Asrock saját progija) minimálisan változó fesz (1.22V-ig megy le), változó órajel (1.4Ghz-ig).
-
Paxker315
addikt
kb. 15 wattot vesztesz így. Amúgy nálam is fix-en van, 1.25V, nem vesz vissza sem feszt, sem órajelet, windóz "teljesítményspecifikus" szkémával.
Milyen lapról van szó? Nekem Ass-rocknál és MSI-nél is, ha beállítok egy fix-felülírt feszültségértéket, akkor azon marad, nem megy le-fel. Egyenletes, egyenes vonal, no.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- Egyedi ékszerdobozka
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest