- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
sixpak #22349 üzenetére
Szerintem ez így tökéletes, de még mindig pár fokkal mehetne feljebb, ahogy írtam, 75 fokos maximum még tök hűvös szvsz, 72 fok még semmi a VRM-nek.
(#22350) ffodi: Nálam a 75 fokos átlag 80 fokos maximummal, amivel mint VRM hőfok maximálisan elégedett vagyok. Szval attól ez még messze van.
Mondjuk én máshogy mérek, mindig úgy, hogy ne legyen benne "üresjárat" csak a játék. (Alt+tab-al kilmegyek, mikor elindult, HWinFO reset, visszalépek, és a kör végén megint Alt+tab és képlopás, és megint alt+tab vissza a játékba.)
-
ffodi
veterán
válasz
sixpak #22349 üzenetére
Azaz a VRM.
Egyébként 80-90 °C (és még felette is) üzemi hőfoknak számít a VRM esetén, nem kell ebbe többet látni, mint ami. Természetesen minél hűvösebb, annál jobb, de pár °C feláldozható azért, hogy halkabb legyen.
(Főleg ha jobban megnézem az a ~2500 RPM körüli fordulat nem lehet éppen halk....)
-
HSM
félisten
válasz
sixpak #22118 üzenetére
Ez teljesen jó.
A legtöbb gyári vezérlés a GPU-t 80-85 fokig is felengedi. Nálam is így volt belőve a Giga Wf3, semmi baja nem volt tőle. A VRM is teljesen kellemes hőfokú. A venti sem forog túl sokat.
Az oldalsó ventiket érdemes lehet kivenni/megfordítani, hogy kifelé szívják inkább a VGA által kifújt levegőt. Csak érdemes akkor elölről pótolni a kieső légnyomást. Az oldalról nyitott bordázású VGA-k azt szeretik, ha elölről jön rájuk a friss levegő (mármint a gép eleje felől), és oldalról elszívva van.
-
-
Daffchy
őstag
válasz
sixpak #22006 üzenetére
Egyértelműen Tri-X!
A többiek is ezt fogják ajánlani, nekem nem volt pénzem mikor vettem, ezért az MSi lett.
MSi hangosabb sokkal és melegebb is, nem rossz persze, de a Tri-x-hez képest!
Laja333: A fentebb említett okok miatt, egyedi ventiprofillal BF4 multi alatt 76-78'-nál megáll, vrm1 is 76', de itt már igen hangos sajnos.
-
HSM
félisten
válasz
sixpak #21896 üzenetére
Itt mérték: [link]
Ez nagyjából egybevág a tapasztalataimmal, ilyen Furmark-szivatással ki lehet hozni a sodrából, és 300W köré lőni (power limit nélkül) ugyanakkor normál játék között 200-250W közé tenném gyárilag. Nálam 947Mhz-ről 900Mhz-re levétel és -20mv Offset majdnem 50W-ot hozott fogyasztáscsökkenést.Úgy volt a komplett gép 300W BF4 max Mantle alatt. Azaz 275W körül adott le a táp, abból 60W-ot mért a proci saját fogyasztásának, meg még ott volt 2db 18-as és 2db 12-es venti, a 4*4GB 2133-as ram, az SSD, az X-fi hangkari...
Táptípus-függő, egyágas-e. De mindig feltüntetik a specifikációknál. Amúgy simán kipróbálhatod, ha bénán vannak leosztva az ágak, attól baja nem lesz semminek, csak a védelem van elkülönítve, játék közben legrosszabb esetben lekapcsolgatja majd a gépet...
Amúgy "Milyen tápot vegyek" topikban biztos tudnak naprakész tanácsokkal szolgálni táp-ügyben, ha mégis venni kell.Én Seasonic kedvelő vagyok, pl. G550 egy tök jó darab, bár nem a legolcsóbb... [link] Vagy ha nagyobb kell, akkor a CoolerMaster V700-a is parádés a Seasonic Platinum belével és szuper ventijével.
(#21900) korcsi: Tök változó, hogy oldják meg.
No, meg az is játszik, amit írsz, sokszor jóval tovább engedik a védelmek, mint amit ráírnak.
Ki kell próbálni.
-
HSM
félisten
válasz
sixpak #21879 üzenetére
Ezt nem tudom megmondani.
Önmagában ez lehet jó, ha rendesen van bekötve a két fázis, de ezt én ennyiből meg nem mondom. Ami ebből látszik, hogy 432W-ot tud 12V-on, ami elég a gépednek bőven egy 290-el, viszont ha egyetlen 18A-es ág jut a 290-nek, ami alig több, mint 200W, mert bénán kötötték be FSP-ék, az lehet kevés.
-
HSM
félisten
válasz
sixpak #21861 üzenetére
500W elvileg elég, én -20mv-al alulfeszelve, 900Mhz-en hajtottam egy Seasonic 460W Platinum Fanless tápról a 290-et (igaz, az 460W-ot tud 12V-on), és nem volt gond, 4400-ra húzott i5 4690K-val pl. BF4 fogyasztott az egész gép konnektorból jól meghajtva mindent 300W-ot, maxra húzott VGA power limittel...
A 2500K nyilván torkosabb kicsit húzva, és ami gond lehet, ha bénán vannak elosztva a táp fázisai. Az enyém egyágas volt. Volt, aki emiatt szívott Aurum táppal, asszem a 280X topikban.
Pici táppal a tuninggal kell vigyázni, nagyon el tud durvulni a 290-ek fogyasztása, ha jobban meghúzod, vagy adsz neki +feszt, ami nem túl meglepő, mivel egy igencsak nagyobbacska csip.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest