- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
Mivel 290 OC-ról van szó, simán egy szinten lehet a 970-el, szerintem ésszerű keretek között nincs értelme a váltásnak. Szerintem FPS-ben szinte észre se lehetne venni cserét.
(#19320) Televan: Egyáltalán nem lenne neki +15% FPS többlet.
Tegnap írtam, hogy egy ref 290X egy szinten van egy 970 strix-el. A 290X, és a sima 290 között meg tudjuk mennyi a különbség.
-
Cseneles
őstag
A Víztől csak azért tartózkodtam eddig mivel nem volt rá szükségem
Mindennél jobban szeretem a csendet, játékaim többségét is egy igen drágának mondható ám bár még mindig csak egy közép kategori aljának betudható házimozi rendszeren játszom ki
Erre a kompakt víz jó alternatíva...viszont egy komplett víz igen csak vonz, de mindenképpen csak egy univerzális GPU blokkal...a VRM hűtésre képes fillérekért egy sima venti egy bordával felragasztva
-
Cseneles
őstag
Igen a hőfok az egy ami engem is zavar a hang által
de ha 70000Ft-ért veszek egy 290-et arra zsír újan 25000-ből varázsolok kompakt vizet igényes kivitelben minőségi anyagok használatával
Az már 95K viszont nincs az-az órajel ami értelmes keretek között nem lenne halkan hűthető vele...ezt most durván 1300Mhz-re tenném
Nem mondom, hogy rossz kártyák a Maxwellek
viszont én ezt egy újabb Nvidia sznobizmusnak tartom
-
HSM
félisten
Az a baj, ez a direkt hőcső technológia olyan csipekre való, aminknek gyárilag van réz kupakjuk, amik eloszlatják a hőt. Mint Pl. a mai modern asztali processzorok, vagy egyes főleg kicsit régebbi NV GPU-k. Kopasz csipre ezeket direkten rátenni elég igénytelen, vacak megoldás, ami ezer sebből vérzik.
-
HSM
félisten
Áhh, mégrosszabb.... Itt még az alu elválasztók is figyelnek a rézcsövek mellett, remek ez a GPU-nak.
Az ilyenekre rossz ránézni.
(#19024) Joshi: Ha lehetek őszinte, szerintem valami nem klappol a CPU-tuninggoddal... Nekem is gyakran a képekkel gyűlt meg a baja olyankor.
Erre utal az is, hogy az IE egyből behozta nálad.
Nálam a 32.0.3-as FF is egyből viszi, meg mikor ezt megnéztem, le is frissítette magát, a 33.0 is viszi gond nélkül. Mondjuk nálam angol FF van, nem tudom, ez számít-e. -
Cseneles
őstag
A panel felépítése jó VRM-ek minőségiek így akár jó dolgok is kihozhatóak belőle
Viszont volt egy 25000ft-os felár, szinte ugyanazért a hatásfokért mint a ref, igaz halkabban bár ez is ASIC qualitytől függ jobbára...lehet akár 10C is két kártya között
Über módban a bios kapcsoló meredekebb ventiprofillal dolgozik akkor alap órajelen kb a referencia is meg áll 85C nál
Na mind1, mindenkinek más az érték egy termékben
Ja...hozzá teszem a VRM asusnál nyaldossa a 110C-is jópárszor...
Nem hiába vettem én is inkább Ref R9 290X-et ez vagy már a 4. 290-em
Napokban dobok is képeket mit művelek vele
-
Lapajbacsi
aktív tag
Én itt azt látom, hogy a GPU-n ott a hő közlő rézlemez, amibe minden hőcső becsatlakozik, a lelógó is. Tehát nem tudom értelmezni azt, amit írtál hogy a "chipen nincs rajta a hőcső".. Persze hogy nincs, mert a chip-en a lemez van és a lemez szélein körben a hőcsövek, azok közvetítik a hőt a lamellákhoz, akárhová is lógnak, sőt ha kilóg, akkor még kis hőt disszipálhat is el, hiszen a levegőben van. A kérdést megismétlem, ha a hútő-rendszer jól hűt, akkor ennek esztétikain kívül milyen szignifikáns hátránya van? 10 fok nem lehet, mert akkor nem hűlne jól a rendszer. 1-2 fok? Akkor semmi jelentősége nyilván... Esztétika? Nekem speciel tetszik hogy kilóg mert méginkább erőmű hatást kölcsönöz. Mi tehát a konkrét probléma a kilógó hőcsővel? Magamfajta egyszerű munkásparaszti ésszel gondolkodni próbáló balga embernek kérlek próbáld, próbáljátok elmagyarázni, mert még mindig nem értem...
-
MPowerPH
félisten
Kraken X60 a GPU-n( a legbrutalisabb, hogy csak 2db venti, minimalis fordulaton, ergo nincs hangja
), borda+venti a VRM-en. FC3 egyedul, ami ennyire brutalisa multimonitoron, mar elotte is eszrevettem. Anno a ref. 290X-et teljesen megfektette meg alapon is, csak ott a GPU jart 95 fok kornyeken ugy, hogy folyamat visszavette az orajelet 7xxMHz-ig.
Keresek, hatha talalok nagyobb, esetleg hocsoves bordat, amit kitudok vezetni a kartya hatlapjaig.(nem ertem ez miert nem terjedt el, AC EX hutunel-nel a 2900XT idokben a gyari bordabol hajtottam egy olyat )
Az meg mar csak hab a tortan, hogy az utcso hivatalos CCC-ben alig tudtam bekonfiguralni a eyefinity-t, es most a BETA-ban is nehezkes.
-
lowzor
veterán
Olyan hőfokokig engedi, ami nekem már nem tetszik egy VGA-nál, még ha ez (legalábbis amíg tart a gari) nem is árt neki. A házat is telenyomatja forró levegővel, más komponensek is jobban melegszenek tőle. Az sem kellemes, ha a szívó ventik itt ontják mellettem ki a meleg levegőt. A mostani VGA-m is képes befűteni a szobát, például mikor hosszabb ideig megy a Valley, pedig max 73 fokig melegszik. Nyáron akkor képzelem milyen lehet egy 2 slotos 290-el, ami +15-20 fokkal melegebb.
Persze lehet, hogy valakinek nem kevés, nekem az. -
HSM
félisten
Szerintem akár a WF3, akár a DC2, akár a Gaming képességein túlmutat egy közepes tuning, azaz mondjuk egy 1100/1400mhz-es tuning normális hangerővel és hőfokkal való meghűtése. A gpu-nál engem se zavar, ha 85 fok körül, de szigorúan 90 alatt marad, de a VRM-et is szeretem 85 alatt tartani.
A kondik élettartama sajnos ezeken a kártyákon is kb. 10 fokonként feleződik, szval nem mindegy a hőfok.
No igen, ezt mondom én is, aki húzni akar, fizesse meg az erősebb hűtést és VRM-et. -
HSM
félisten
Ez [link] jelenleg a legprofibb teszt szvsz.
Pláne a 85 fokra, és 150W-ra "normalizált" eredmények, amivel a jobb/rosszabb GPU szórás is kiküszöbölték.
Amúgy tényleg nem rossz kártya, akárcsak a Giga sem, bár a Giga NYÁK-ja számomra szimpatikusabb, viszont hűtésre az MSI picit halkabb. A Sapphire normalizált hőképe kicsit becsapósan meleg, mivel azon kb. nem is járt a venti, hogy fel tudják melegíteni 85 fokra...
(#18777) asdxv: Megveszed a Vapor-X-et, vagy PCS+-t, azok valók tuningra, vagy a sima Tri-X is jó, ha csak kicsit akarod húzni, vagy nem annyira halkan. Problem solved. Nem mindenki ragaszkodik a húzáshoz, pláne egy ilyen erős VGA-nál.
-
HSM
félisten
Én úgy emlékszem, V-sync OFF-al volt, amikor visszavett 0%-on, de nem sokat ment úgy.
Kíváncsi leszek én arra a 970-re. Ott a TDP is kicsi, és még húzni is csak keveset lehet rajta.(#18744) Joshi: És nem is... A procim gyári fesze 1,05V körül van, mégis 4,5Ghz-re húzva használom 1,2V-on. A VGA alulfeszben megy, -20mv-on, 850Mhz-en, mivel amit mostanság játszom (BF4), így is elég High grafika+4X-es MSAA mellett 70-90FPS-re, procilimittel, akkor meg minek hajtsam feleslegesen.
Természetesen van egy alapfeszes 1040/1350Mhz-es és egy OC 1100/1400MHz-es, +50mv-os profil is elmentve szükség esetére, és egy 600MHz-es a Diablo3-hoz is.(#18745) Cole86: Ott a pont!
Jó dolog, hogy csendesen 2500rpm-el 80 fok alatti hőfokkal megy így a BF. Húzva alapból 3500rpm környéke, és a házam oldalát is le kell vegyem, kapjon elég levegőt.
Mondjuk van itt egy 1200-as 18cm-es AP181-es SilverStone ventim, amit berakhatnék a gyári 700-as helyére, egyből megoldaná a hőfokokat, de sajnálom a szupercsendes működést beáldozni.
-
zack
nagyúr
"Te kifogtál egy melegedőst, bár nem tudom mit hogy állítgattál, mert úgy emlékszem egyik pillanatról a másikra csak úgy jobb lett."
Azért lett jobb, mert az auto ventiről manuálisra váltottam.
Ami nem gond, de jóval hangosabb lett.
"Sosem értettem, hogy lehet olyat kijelenteni, hogy egyik kártya márka jobban megy mint a másik ezért ajánlottabb. Ilyen nincs. Vagy te belelátsz a világ maxwell készletébe és tudod melyik mennyit megy? Vagy minden vásárló tapasztalatát tudod?"
Te vennél X-es verziót MSi-ből ha a 290-el befürödtél volna?
Hagyjuk már ezt. Mindenki a saját tapasztalataiból indul ki, és saját szuverén magánügye milyen márkákat preferál. Az én szememben a Sapphire, PowerColor az etalon hosszú ideje, de ebből is volt hogy kifogtam kevésbé jó példányt. Ettől még nem xarozom, és továbbra is azt mondom, hogy jó kártyák (7970 CF PowerColor volt, ami két egymás utáni sorozatszámon gördült le a gyártósorról, mégis az egyik csak 1080-1100-at ment, a másik 1220-at)
Bárkit megkérdezel, van egy felállított gyártói rangsora a saját és közvetlen környezete alapján. Lehet nem mindenki de szakmai hozzáértéstől függetlenül a többség ilyen.
Ha a szívemre teszem a kezem, igen mély nyomot hagyott bennem az elmúlt hónapok garanciális ügyintézése az Iponnal, majd az MSi-vel, a végkifejlettől függetlenül, ami csak azért jött így össze, mert handicappel indultam a garanciális ügyintézésben.
Neked is csak azt tudom javasolni olvasgasd át a Maxwell topikot. Sokan vettek Gigát, talán a legtöbben és eddig nincs gond, ami persze változhat az idő múlásával. StriX-ről, MSi-ről általánosságban eddig az mondható el, hogy kicsit melegebbek mint a Giga, és kevésbé mennek jól. Elég sok a tulaj odaát, nem 1-2 vevő tapasztalatai ezek. Persze alapvetően tök mindegy, hogy 60 vagy 65 fok terhelésen, de ha befér a házba a 31cm Giga, akkor miért ne legyen hűvösebb? Ami persze nyáron még nagyon jól jöhet. -
Joshi
titán
Én sem nyúltam semmihez csak a tanácsodra nem babráltam a memóriát. Most hogy elkészült az új gépem gondoltam miért ne próbálhatnám meg és láss csodát.
A tesztek alatt nem voltak képhibák, a 14.4-es driverrel a memória 1450-ig volt stabil viszont a 14.9-el csak 1400-ig. Mindettől függetlenül alapon hagyom a hétköznapokra mert itt a többség azt állítja hogy úgy se nyerek vele sokat játékok alatt viszont a stabilitás fontos.
-
zack
nagyúr
Csak arról, hogy az ajánlott fogyasztói ára a PH-s cikk szerint 109k. De amíg készlethiány van fenntartva mesterségesen, addig sosem lesz annyi. Idén kétlem hogy ez változna, főleg a karácsonyhoz közeledvén.
Aztán 2015 elején hirtelen majd mindenhol ömlesztve lesz.
Nem itt volt róla szó, de adott cikk hozzászólásainál kissé szkeptikusan álltam a 109k fogyasztói árhoz. -
zack
nagyúr
Próbáltam. De nem szeretem 100% járatni. Tehát az lényegében teljesen mindegy, hogy alul magasabb fordulatot állítok be, mert idle lesz hűvösebb, ha meredekebb lesz a profil, hamarabb lesz 100% a fordulat, és mit ne mondjak. Nincs halk házam, de elég zavaró 100%-on.
ASIC-kal lesz itt a bibi szerintem. Túl nagy a szivárgás ehhez a hűtőhöz és bordához.(#17543) Malibutomi
90 fokon már közel 100% forog. Annyira nem xar a gyári, terheletlenül kicsi a fordulat gondolom a halkság miatt, de ezzel nincs gond. Módosított drasztikus venti profillal, + a 2db 12-es ventivel 5 fok lett a nyereség. Tehát 85 fok, de nagyon hangos volt.
-
zack
nagyúr
-
zack
nagyúr
Trixx-ben FC-zik a beállítások fül. Nem tudok semmit beállítani. Töltődjön be a profil, Win-nel induljon el a progi stb.
Ráadásul az enyém sem unlockolható
:
Memory config: 0x500036A9 Hynix
Init: 00000000
RA1: F8010005 RA2: 00000000
RB1: F8010005 RB2: 00000000
RC1: F8010005 RC2: 00000000
RD1: F8010005 RD2: 00000000 -
zack
nagyúr
Ezt külön szoftverrel tudnám állítani, de megnéztem, kipróbáltam, nem jön be.
Viszont ez a 90 fokon tartás valószínű úgy van ahogy mondod.
De valami akkor sem okés ezekkel a tunning progikkal.Trixx-ben beállítottam amit a koléga képeken mutatott, és simán ment az 1100Mhz GPU. AB-ben még +fesszel se megy, azonnal kifagy a BF4.
VBE7+Ati Win Flash müxik? 7970-nél működött. -
zack
nagyúr
De nem nyerek vele annyit szerintem, mint amennyibe kerül. Mi van ha megáll mint a szög 1200Mhz-en léggel, és vízzel sem fog többet menni még fesz emeléssel sem? Bukó. Az meg hogy adott órajelen 10 fokkal hűvösebb úgy hogy léggel is bőven határértéken belül vagyok...Tiszta pénzkidobás. Kíváncsi leszek nagyon, mit fog tudni az én léghűtésemmel. Én már egy 1150/5600-nak is örülnék.
-
zzola
titán
Köszi!
Közben elolvastam, elvileg csak ezek unlockolhatók:Code:
RA1: F8000005 RA2: F8010000
RB1: F8000005 RB2: F8010000
RC1: F8000005 RC2: F8010000
RD1: F8000005 RD2: F8010000Code:
RA1: F8000005 RA2: 00000000
RB1: F8000005 RB2: 00000000
RC1: F8000005 RC2: 00000000
RD1: F8000005 RD2: 00000000Nekem meg R1: F8010005
Szóval az enyém nem nyitható... -
Lolka Bolka
aktív tag
De nem néztem rá, tehát az én párhuzamom nem értelmetlen. Neked is rá kellett nézned, hogy ezt megállapítsd!
Gondoltam ő már megtette, de bizonytalan volt vmi miatt (gondolok itt 1mm erre vagy arra). Ezért mertem tanácsolni egy szakmai fórumon, azt amit! Remélem abban egyetértesz velem, ha mindkettőhöz jó lenne ugyan az a vizes cucc, akkor egyéb hűtési módokra is igaz lenne...
De a lényeg a világbéke! -
Joshi
titán
A ref hűtésnek nem csak a borda mérete a problémája hanem az 1db venti ami ráadásul kicsi is. Csak úgy hatékony ha pörög 1millióval de ugye így elviselhetetlen a hangja. A zaj pedig a venti típusából adódik.
A vizet nem is akartam kitárgyalni csak daveoff nem értette a miérteket. -
-
Joshi
titán
Ilyen házam lesz ebbe belefér?
-
Joshi
titán
A refhez képest hogyne lenne előrelépés a WF3.
Akkor ezt meg te magyarázd el nekem.ui.: most remélem nem a két kártya közötti léghűtést fogod felhozni mint előnyt. Szerinted anyagilag jól jöttél ki a két kártya közötti váltásból? Egyáltalán mi értelme azonos GPU közötti váltásnak?
-
GeneraL_XTX
veterán
Nem lepődök meg,mert tisztában vagyok vele, hogy az bizony nagyon hagos
-
Joshi
titán
A vizes szerelés az ok de én nem ezt a részét nem értem, hanem egy ref Giga 290-ről milyen indíttatás vezérelt téged hogy egy egy Giga Wf3 290-re válts.
Nekem a váltás az mindig előrelépést jelent.
U.i.: a vizes kártyánál nem volt hőmérséklet+zaj problémád ellenben a mostani WF3-al mindkettőt megkaptad. Hol van ebben a logika?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 3
- BestBuy topik
- Hálózati / IP kamera
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- További aktív témák...
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged