- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
multimelon
tag
válasz
#02119936 #18018 üzenetére
Én is attól tartok, hogy mi van ha jóval 200W felé is megy pillanatokra a fogyasztás, mert átlagban jó lenne 150-170W között. Mondjuk 18A +pcie 75W az már 290W körül van ennyit nem hiszem, hogy elérhet.
A 152 és 153 között meg lehet, hogy nincs különbség fogyasztásban, vagy gpu-z,AB rosszul olvassa ki [nov 2016 version/revision .153]
EDIT: The bios has new PowerTune Values
Thermal Design Power 110 W
Max Power Delivery Limit 150 W
Thermal Design Current 124 A
EDIT2: seems it only improves the reading in software applications. I tested the power that was drawn from the wall, and it is the same with the two revisions of the bios (on my system).
.152 = ~220w (+/-2%) from the wall running DEUS EX MD DX12-Ultra Benchmark (While reading 120~140w in MSI aferburner)
.153 = ~220w (+/-2%) from the wall running DEUS EX MD DX12-Ultra Benchmark (While reading 90~100w in MSI aferburner) -
Mika1227
őstag
válasz
#02119936 #16285 üzenetére
Részletesebb a kép? Nehogy már több mindent jelenít meg mint egy nv-s kártya!? Hallottam már róla volt is AMD-s kártyám nem is egy de én nem tapasztaltam ilyesmit! Persze lehet a szememmel van a gond! Amit viszont tapasztaltam, hogy micro lagok voltak az AMD-s kártyákon míg a nv-nél nem láttam ilyet. Nem vitát akarok gerjeszteni mert tudom kinek mi jön be, jól van ez így. De valaki linkeljen már nekem olyat ahol jól látszik ez a különbség!
-
R3laX
addikt
válasz
#02119936 #16279 üzenetére
4.6-on használom, úgy 12100 körül dob, de BF1-ben jól elvan. Ritkán esik le 90%-ra a GPU kihasználtság, elég jól egálban van a két cucc most
. Viszont megint beütött a kevesebb pontot kapok Physics-re para :S. Utoljára 3570K-val volt ez, hogy a szokásos helyett 200 ponttal kevesebbet ad. Most megint ez van, ezt mi a francér csinálja?
-
szasanyi
félisten
válasz
#02119936 #16213 üzenetére
Az, hogy van másik ami nem jobb az nem jelenti azt, hogy ez jó. De jó lenne, ha vmi információt is adnál a témában, mondjuk adott játék uo. felbontásban és részletesség, CPU és RAM esetében (mert azt ezt mellező, nálam jól megy meg nálam nincs ilyen probléma postok kábé 0 információtartalommal bírnak) ) mit mutat 1060 vs RX 480 összehasonlításban. Vagy más összetételben s lehet informatív - mivel elég sok hw megfordul nálam évente -, csak pontosan látható legyen mit, mihez és milyen hw környezetben hasonlít össze bárki.
-
szasanyi
félisten
válasz
#02119936 #16209 üzenetére
Én azt hittem, hogy a PH! fórumai (legalább részben) szakmai jellegű, felhasználói tapasztalatokon alapuló információk megosztására és beszerzésére szolgálnak. Nem tudtam, hogy ehhez el kell mennem és vennem egy kártyát, mert csak azzal szerezhetek értékelhető információikat... köszi, hogy felhomályosítottál, igazán nagy segítség volt egy vásárlást fontoló számára.
-
törölt tag
válasz
#02119936 #16209 üzenetére
Egyszerűen kellene az Infóba egy hőhidakról szóló külön rész.
Az a lila rész adja át a VRM hőjét a bordáknak ezért jó a hűtése az XFXnek.
Azért nincs ilyen rész infóba mert szanaszét flamelnék.
Amikor megveszek valamit és tudom hogy nincs rézhőhíd akkor egyszerűen nem verem át azzal a világot hogy olcsóbban megúszom,
ezért 480-ból csak az XFX GTR ,Black edition,az MSI Gaming, Gaming X és a Sapphire ajánlott ITT.
Hiába vitatkozik a többi tulaj hogy én kaptam hozzá egeret meg jó az nekem.
A működik meg a kúltúrált értékekkel működik az két fogalom, az elmúlt év TitánX-jének 110 fokos VRM-je volt , működött? Igen.
Kellene ? Semmiképp.Mindenki egyedi preferenciák alapján el tudja dönteni neki mi a jó,
-
Hobbbyt
őstag
válasz
#02119936 #14907 üzenetére
Annyira azért nem kicsi..
Ez a VRM hűtés dolog már túlságosan is fel lett fújva. A mostani EVGA GTX széria az aminél ez problémás, de őket leszámítva az összes gyártó jól megoldotta a problémát. Nem jár semmiféle előnnyel az, hogy az XFX 20 fokkal lejjebb van az MSI-hez képest. (ezzel szemben a halkabb hűtés mérhető előny)
Van itt pár MSI tulaj, jó lenne ha valaki tuningolt HWinfo adatokat tudna adni. (sajnos én ezt elfelejtettem nézni annak idején)
-
távcsőves
senior tag
válasz
#02119936 #14829 üzenetére
Azt a tranzisztor mennyiséget költhették volna még stream processzorra és akkor dx12-ben esetleg közelebb kerül az 1070-hez, dx11-ben pedig pl a kis 1060-al csatázna. De, ha nem építik be ezt a tranzisztor mennyiséget, némiképp kevesebbet fogyasztana. Az lett volna csak a leszámolás az AMD kazán jelzővel. Igaz, rendesen kétarcú lett volna ez esetben a kártya. Ne hívjatok moderátort, befejeztem az OFF-ot.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
#02119936 #14647 üzenetére
Az MSI-nél gyárilag 180 watt a TDP limit.. és talán az egyetlen egy kártya a kínálatban ami FurMark alatt is tartani tudja a boost órajeleit. (nekem 1270-1280 mhz között ingadozott gyári beállításokkal) Szóval szerintem csak beállítás kérdése. Azt már szépen prezentáltam, hogy lehet 260 wattot etetni vele átlagosan.
-
-
Remus389
veterán
válasz
#02119936 #14275 üzenetére
Eltüntetted a terhelő bizonyítékot
Mondjuk nem igazán értem, miért kéne jobban hinni egyes PH!-s fórumozók magánvéleményének(ami vagy helytálló vagy totál hibás), mint szakújságírók tesztjének.
Én maradok a tesztelők véleményénél.
És miért hülyeség? Azért mert megcáfoltalak? Azért "hülyeség"? Azért itt is megvan a szint.
-
Omli85
őstag
válasz
#02119936 #13158 üzenetére
Már nem azért de had jegyezzem meg nem új jelenség AMD fronton, hogy bizonyos driver verziók mellet néhány modellnél előjön ez vagy hasonló hibajelenség amit konkrétan abból fakad, hogy terhelés alatt nem kap elég kraftot a gpu és mint amikor nem stabil az oc eldobja magát a drivel.
HD7xxx szériánál is jelen volt R9 3xx szériánál is tapasztaltam ugyan ezt sőt az új driverrel OC nélkül szintén produkálta ugyan ezt a 390-is a mai napig amit a felhúzott power limit megoldott...
És igen bár nincs 470-em meg 480-am de megfordult pár gép a kezem között és elmondhatom ugyanezt a jelenséget volt nálam 480 és 460 is és érdekes módon a powerlimit változtatása megoldotta a problémát mindkét esetben... 460 esetén pl csökkenteni kellet és úgy lett stabil megszűnt a hiba.Végezetül pedig úgy osztasz le mintha te lennél a nemtudomki...meg mintha ismernél...nem őriztünk mi együtt libát...szóval a továbbiakban arcból vegyél vissza vagy nyugodtan tartsd meg magadnak ezt a stílust.
-
törölt tag
válasz
#02119936 #13373 üzenetére
A nagy kártyákon nagyon jók a sapphirek csak mint fő Amd partner odaszóltak nekik hogy nyomott árakon dolgozzanak. Viszont cserébe nekik engedték meg egyedül hogy 470 egyik tipusára 480-asokon megszokott memóriákat rakjanak.
Ennyi pénzből nem lehet erős kártyákat csinálni. MSI széles, XFX jó hosszú, 21 centis kártyáktól meg badarság lenne elvárni a 28 centis kártyák hőleadását, a hő nem buta és ismeri a hőtant -
Apone33
őstag
-
HSM
félisten
válasz
#02119936 #13283 üzenetére
Én is így látom a CPU-t... De ha nincs rá igény a topikban, akkor nincs.
Mivel az RX-ek tápmenedzsmentje ugyanúgy működik, mint amit a 290-eseknél és 7790-eseknél kitalált az AMD [link], így semmi új nincs a nap alatt. Szóval kb. csak a konkrét feszültségértékeket nem lehet átmásolni a 290-esekről..
-
HSM
félisten
válasz
#02119936 #13278 üzenetére
Aha... Hogyne... Az összes félvezetőre kb. ugyanazok a szabályok érvényesek évtizedek óta. Ennek egyszerűen fizikai okai vannak. Ami más az legfeljebb a jelenségek mértéke.
Az Intelnél is ugyanúgy kell húzni a 45nm-es elsőgenerációs i7-eket, mint a 22nm-es Haswell-t... Csak azért emlegetve ezeket, mert ezekkel van komolyabb személyes tuning tapasztalatom. Persze, kicsit pofoztak itt-ott az évek alatt, hogy a tehetségtelenebb tuningosoknak is legyen sikerélményük, de az alapok ugyanazok.
Itt is ugyanaz érvényes. A csip is ugyanúgy reagál a tápfeszére, még a PowerTune működése is dettó ugyanaz, mint a 290-esen... De nem baj, majd a 470/480 tulajok kitalálják maguknak, ha a tapasztaltabb fórumtársak véleménye itt nem kívánatos, mert "nem 470/480".... -
ggbuffon1897
őstag
válasz
#02119936 #12888 üzenetére
játszani most nincs erőm, majd most hétvégén kicsit nekiülök,
3dmark , ill. valley alatt nem tapasztaltam semmi különösebb difit, droppot a be ill. kikapcsolt állapot között.
De így legalább böngészés meg film nézésnél nem dobálja random az egekbe a gpu órajelét, amire alapvetően ugye semmi szükség. Ezt szeretném vmi profillal szabályozni, de nem találtam ilyet a crimsonba.
(egyébként ez vmi tervezési hiba, vagy valami Radeon sajátosság, amit driveresen nem lehet megoldani? a zöld oldalon sose volt ilyen gondom)
-
Hobbbyt
őstag
válasz
#02119936 #12561 üzenetére
Egyelőre csak a VGA-t, a CPU egy durván alulfeszelt 4790 amit passzívan tudtam vga nélkül hűteni.. (max 65 fokig ment úgy) az RX480 jól beleheli a gépbelsőt. De kiba*zok vel, kiviszem azt a hőt amit termel és máris jó lesz mindenkinek.
Miután megvan a kész rendszer, bővíteni már nem nagy kunszt.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
#02119936 #12540 üzenetére
Azt nem figyelted, hogy direkt kellett, a többi hűtés kialakítása a házban kergeti a meleg levegőt, a ref meg kirakja egyből házon kívül. A mennyire melegít éppenséggel poén akart lenni... A lényeg, hogy ne a házban tornássza fel a hőmérsékletet. Egy NZXT Manta házról beszélünk, a processzoron egy Dark Rock Pro 3 csücsül, éppenhogy van némi hely az ujjamnak a ház hátsó ventije és a hűtő között, szal minden levegőt kb a hűtőn szív keresztül ki a venti, nem lenne frankó, ha a kellemes 25 c°os levegő helyett 30+ meleget szívna, emelkedne a proci max hőmérséklete, akár el is érhetné a throttling pontot, amikor visszavesz, és ezt inkább elkerülném.
Szóval nem az a kérdés, mennyivel fűti jobban a szobát, hanem a gépház belső hőmérsékletét ne növelje, ha van jobb ötlet. -
Hobbbyt
őstag
válasz
#02119936 #12540 üzenetére
Vicces amúgy, hogy én pont úgy tudom, hogy a ref. 480 tápellátása amúgy brutálisan erős és túlméretezett lett.
De igazából ezen a téren nincs is rossz kártya.. mindegyik tudja azt amit tudni kell.
Az XFX meg MSI vitában meg teljesen fölösleges állást foglalni. Mind a kettő a legjobb, csak máshogy. Volt itt teszt róla, hogy hangban és GPU hűtésben az MSI jobb mint az XFX. Cserébe a VRM ~90 fok körül tetőzik a ~65 fok helyett. De azt is hozzá kell tenni, hogy itt nincs jó-rossz. csak jó és jobb. A 90fok is teljesen okés. A VGA kártyák túlnyomó részén amúgy kb. 90 fokig szokták engedni a VRM-et.
-
törölt tag
-
Hobbbyt
őstag
válasz
#02119936 #12329 üzenetére
Ez részben igaz lenne, ha a gépek napi 24 órában csúcson járnának, de nem így van. Idle sokkal több időt töltenek mint teljes terhelés alatt.. így borul az egész. Az FX mellé is elégséges egy minőség 400 wattos táp. CPU+VGA ~max 300 watt, 50 watt az összes többire, durva ráhagyással. 50watt kalkulált+ a tápba beépített 1.2-es túlméretezés. Én emiatt nem cserélnék tápot, persze ha mindent egyszerre vennék, akkor nagyobb biztonsági tartalékot hagynék, egyértelmű.
-
HSM
félisten
válasz
#02119936 #12334 üzenetére
A 2db táp a redundancia miatt van, ha az egyik lehalna, ott a másik. Ami pedig az 1200W-ot illeti, nem igazán volt szerencsém ilyenhez, amiket én szereltem annak idején márkás szerverek, két akkor csúcs hatmagos Intel proci mellé 675W-os táp ment....
De maradjunk inkább annyiban, hogy akit érint a téma, inkább kérdezzen rá/olvasson utána a tápos topikban. Ott senki nem fog egy 480CF-hez 1000W-os tápot ajánlani.
-
lacus83
senior tag
válasz
#02119936 #12193 üzenetére
Hol van ott 90?
Taníts Mester.Jövő havi nyerő lottó számokat is légyszíves.
Köszi
FLY
Simán beválalnám.
De inkább már 480 4Gb ezen az áron.
A 3 ventis 480 8Gb elég vonzó volt tőlük,én akartam de kb akkor már a 14 napos elálláson már túl voltam mire ott kapható volt ahol a Sapphiret vettem. -
Habugi
addikt
válasz
#02119936 #12166 üzenetére
Kimaradt a postból de egyedül a WoT-ra nem szántam aktuálisnak ezt a dolgot, aki ilyen egyszálas ezredfordulós motorral hajtott dologgal sanyargatja magát az legyen felkészülve ilyesmire..
Bármit kinézek az AMD/NV párosból az ilyen játékokhoz való hozzáállás ügyileg és bárminek az ellenkezőjét is, a Wargamingről nem beszélve.
Majd egyszer prioritásba kerül, addig másik drivert kell használni feltéve persze ha valóban a driver sara, nem nagy kaland. -
Hobbbyt
őstag
válasz
#02119936 #12017 üzenetére
Ezt megindokolhatnád, mert szerintem pont akkor lenne bugos, hogy teljesen fölöslegesen pörgetné magát 1346mhz-en (ennyi a max boost órajelem) így wot alatt ~25watt körül fogyaszt.
A modern energia menedzsmentek pont az a lényege, hogy úgy állítja be az órajeleket, hogy a szükséges teljesítményt a lehető legkevesebb energiával biztosítsa. Ha 300Mhz elég neki, akkor inkább így legyen kihasználva 20%-ban a gpu mint 1346mhz-en 4%-ban.
-
válasz
#02119936 #12019 üzenetére
Engem ne féltsél csak. Bár még mindig nem értem az előző kommented második felének mi köze van bármihez is a témával kapcsolatban.
És értelmezd amit írtam kérlek:
Gyári adatok szerint 225W-ot fogyaszt a kártya. Nem lehet ok panaszra.
Ide képzelj még egy ilyet a mondat végére: -
Hobbbyt
őstag
válasz
#02119936 #12010 üzenetére
Az én MSI-m többet kér
Persze játékok alatt 160 körül szokott lenni az átlag.
Szerk.: Várj, most esett le, hogy neki játékok alatt mért 214-et.
Az ott úgy tényleg irreálisan sok. Mondjuk, nem tudjuk, hogy átlag e vagy csúcs. Csúcsnak simán jó.. én csúcsban láttam már 280 wattot is magamnál.
-
válasz
#02119936 #11991 üzenetére
Azért ezt így nem jelenteném ki. Átlagban lehet, hogy nem több, de nézd meg az én konfigom. Ebben még DVD sincs és egy 2,5-es hdd van 2 normál mellett. Fele memóriával.
Ezzel furmarkban a maximum 380 W volt. És ki tudja még milyen tüskéket nem kapott el a műszer.
Átlagban persze bőven marad az általad is említett értékek között játékokban. -
távcsőves
senior tag
válasz
#02119936 #11622 üzenetére
8pin tápcsati, 3hőcsö, réz tömb kontakt felület a gpuval, 2ventilátor, leggyorsabb ram a 470-ek közt, dual bios, segédprogram nélkül állítható rgb villágítás, 5+2 vrm ami hűtve van a memóriával egyetemben, fém hátlap. Rx470-ek közt mi ez, ha nem a legjobb? És [ L:https://m.ipon.hu/termek/product/1482443] raktáról azonnal vihető 68000Ft-ért. 3 év garanciával. Kb 10%-al gyengébb a nagytesónál, és kb 20%-al olcsóbb. Best buy.
-
HSM
félisten
válasz
#02119936 #11551 üzenetére
Hát, ha ettől kicsapódik, akkor az egy hulladék paszta volt első körben.
Amúgy a kártya gyárilag csendes módjában 94 fokos GPU-val üzemel, szóval elvileg hosszú távon is bírnia kéne ezt a hőfokot....[link]
A Furmark kellően elővigyázatosan használva a lehető legjobb program arra, amire kitalálták, TDP limites helyzetben tesztelni a VGA-t. -
-
távcsőves
senior tag
válasz
#02119936 #11338 üzenetére
Az egy alaplap esetén nem meglepő, ez meg egy vga és lehetnek meglepetések.
Zoooz2000: nincsitt semmi látnivaló. Cintula vga-ja alapállapotban sem megy normálisan, valószínüleg újabb bejegyzés a nem ajánlott táppal hogyan szopassam le magam könyvben. Abban egyetértek és azt le is írtam már itt, furmark/kombustor annak való aki tönkreszeretné tenni. Ennyi.
Nagyon kéne ide egy topikgazda és egy szerkesztett első h.sz. Azt is leírtam ma már, de újra leírom, rx470/480 vga az új relive driverel instabbil lehet afterburner és hasonló programok mellett. (Megjegyzem régebbi driverek is hülyét kaptak tőle nálam.)A wattman megfelelő rx4xx vga-val. De biztos vagyok benne, 24 órán belűl jön vki, csak az afterburner...
-
-
Hobbbyt
őstag
válasz
#02119936 #11149 üzenetére
Ez amúgy érdekes, mert pl. az MSI-nél a techpower bios gyűjteményéből simán válogathatok és bármelyiket feltudom rá tenni. Valakinek itt nem olyan rég akartam módosítani az Asus biosát, neki nem volt jó csak az amit ő mentett le. Persze így is 23 helyen el van mentve az eredeti biosom, csak mert.
De a tuninggal sokkal többet nyerek mint amennyit a 16.11.5 -> 16.12.1 hoz. Szóval.. nem éri meg. Egyedül a Chrome alatti 4K videó gyorsítás amit tudnék használni, de így is megy. Az i7 bőven elég erős hozzá(#11152) BReal ..Akkor ezt most az a rész ahol kárörvendőn mondogathatjuk, hogy mi megmondtuk, hogy jobb (lesz) Szerintem igen.
(#11153) asaca Nagy a szórás, én 1358-ig jutottam.. de nekem a ramom se megy 2100-nél többet. Asic 76.5%
(#11154) sakal83 Így máris sokkal jobb. Az előző komment kicsit olyan trollbicskanyitogató volt szerintem. Amúgy.. jah. Én is azt hittem, hogy több idő kell neki. (mint az előző szériánál, hogy ~1 év után kezdett jól állni. De.. AMD-nél most nagyon iparkodnak ezek szerint. Csak így tovább, az egészésges verseny jót tesz mindenkinek.
-
lacus83
senior tag
válasz
#02119936 #10672 üzenetére
Én nem tudom,gagyinak nem nevezném.
Senki se tartott pisztolyt a fejedhez hogy megvedd a 470 Sapphire-t,de ha meg már régóta tudod hogy sz@r akkor miért nem adtad már el és vettél volna NV1060at?(Nem értelek ember,ha nekem valami nem jött be eladtam de nem szenvedtem vele.Pl GTX 960 kb 1 hónapig volt nálam).
Vedd meg azt és végre átköltözhetsz NV topicba baromságokat írni,itt pedig béke lesz.
Most is rajtam kívül jó páran megcáfoltak,akárcsak általában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Konteó topic
- További aktív témák...
- Asus rog strix gtx 1060 6gb
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest