- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
-
-
-
fanti
addikt
válasz
Gyuri27 #42713 üzenetére
Félre ne érts kérlek, én csak az 5700XT debütkor szívtam rendesen, de akkor is csak a Freesync miatt, meg ha jól rémlik nem akkor váltottak pont az új Adrenalinra?
Mert szerintem többnyire rendben vannak a driverek, persze mindig vannak bugos esetek, de azok javarészt tényleg pl. az MSI AB, vagy a TriXX "beragadt" beállításai miatt vannak, meg hogy a wattmanban szokás okosan összekutyulnia a juzereknek a dolgokat...
Bár ha én lennék az AMD helyében, a driveríró részlegemre felvennék még legalább 10-15 professzionálisan képzett és tapasztalt szakembert...
-
HSM
félisten
válasz
Gyuri27 #42707 üzenetére
Nincs se tűzfal, se vírusirtó a gépen, csak a win10 gyári megoldása. Nincs registry móka. Nincs .net, visual c probléma sem. Ennyit a user errorról.
A kábellel kár jönni, a monitor gyári kábele, valamint az Intel IGP-ről is teljesen hibátlan, nem az okozza a gondokat.
Bugok tekintetében szerintem egyszerűen arról van szó, hogy nem ugyanazokat a funkciókat használja mindenki, és állításoddal ellentétben nem ugyanazokkal a cuccokkal. Nálam pl. HDR-es WQHD 144Hz-es a monitor HDMI-n bekötve, ami azért nem a mainstream megoldás a topikban. DP-on, FS nélkül és FHD-n nekem is kevesebb baj jött szembe, bár volt úgy is bőven.
-
HSM
félisten
válasz
Gyuri27 #42705 üzenetére
Összekeversz valakivel, nekem nem szokásom kérés nélkül bármit bárkinek javasolni.
"Ha egy driver nem települ vagy telepitéskor hibát dob az 99%-ban user error."
Persze, kérlek mesélj még. Mit lehet elrontani azon, hogy next, next, finish?
Frissen tartott (ahogy az AMD ajánlja!), jogtiszta win10, minden "házi" mókolás nélkül, ebben az esetben ha nem települ a gyári telepítővel az nem a user sara.Szalmabáb érvelési hibát köszönöm, szintén nem kérek, sehol nem "sz@r"-oztam le se az AMD-t, se a Ryzen-t, se a CCX-et.
Arról, hogy van pár kellemetlen bug a driverben továbbra is, nem én tehetek. Fent van a driver release notes-jában is: "Modifying the HDMI Scaling slider may cause FPS to become locked to 30." [link] Ráadásul ez január óta ismert hiba [link] ."Azt persze senki nem tudja miért nem veszel intelt, meg nvidiát."
Fun fact, éppen a saját Intel i5-8250U processzoromról írom ezt (de akad itthon saját X5660-as Xeon, i7-6600U, és i7-2620M is), de biztosan úgy van, ahogy mondod. -
tesz-vesz123
senior tag
válasz
Gyuri27 #42340 üzenetére
Az Nvidia driverek alapból optimalizáltak, ott nem kell semmit "gyorsítani". Nem is lehet. Ne mondd, hogy normális működés, hogy egy driverrel 50 fps-ed van, a következővel meg 60 (közben egy másik játékban -10 lett), egy következőben megint kevesebb és másik játékban lett +10... Néha-néha pedig kell egy kis downgrade fél évvel előtti driverre a fekete meg kék képernyők miatt. :D
Szerinted ez normális? Van olyan játék, ahol közel 20 fps a különbség a driverek között... Biztos előfordul Nvidia oldalon is, de hogy AMD-nél minden driver más eredményt ad, az azért nem semmi!
-
jujjuj
csendes tag
válasz
Gyuri27 #42321 üzenetére
Nem UEFI MOBO, GIGABYTE GA-970A-UD3 + FX8350 van a kártya alatt. Az eladónál működött, elmondása szerint tesztelte a kártyát postázás előtt. Szemre semmi rendkívülit nem észlelek, pár online tesztet is lefuttattam rajta megfelelő eredménnyel. Bányászmúltról nem tudok. Az eladóval úgy néz ki, lehet beszélni, felajánlotta a cserét/pénzvisszafizetést. A jó teszteredmények miatt kérdeztem rá, hátha valaki megnyugtat, hogy ez ezeknél a kártyáknál természetes, sőt, kívánatos... de akkor ezek szerint nem....
-
Norby86
őstag
válasz
Gyuri27 #41941 üzenetére
Mutatom mire gondolok. Nem találtam olyan beállítást ami megoldaná azt a problémámat hogy bizonyos alkalmazásokon belül olvashatatlanul kicsi a szöveg méret. A betűk élességét, méretét a win 10-be hol tudom beállítani?
Az alábbi képen látható hogy például az uj mappa betű mérete és a program címsora megfelelő méretű, alatta a programon belül a szöveg viszont nagyon apró betűmérettel rendelkezik. Sajnos ezt nem állítja után semmi, bármit próbálok. Nincs esetleg a radeon beállítások között valami mód arra hogy a programok betűméretét is a nagyobb felbontáshoz igazítsa?
Mondjuk az is érdekes hogy amikor a képernyő felbontást beállítom 3840x2160 méretűre, a windowsban a nagyítás mértékét 175%-ra fel kell vinnem, mert 100%-on olvashatatlanul aprók a betűk. -
Pkc83
őstag
válasz
Gyuri27 #41807 üzenetére
Resident evil 5 simán fut egy rx 580-al
4k Ultrán 90-100 fps-el. -
tesz-vesz123
senior tag
válasz
Gyuri27 #41795 üzenetére
Igazad van, de azt is meg lehet érteni, hogy valaki csak használni szeretné, nem állítgatni. Aztán meglepődik az illető, amikor ajánlják neki a közel 1 éves drivert, mert az a legstabilabb, az újak zsákbamacskák. Vagy jó lesz, vagy jönnek a gondok (fekete képernyő, fagyások). Nyilván utána lehet olvasni (ezen a fórumon talán el is várható, mert valamennyien geekek vagyunk), de annyira nagy a szórás! Valakinek a régebbi működik jól, valakinek az újjal sincsen semmi baja. Aztán valaki megunja ezt az egészet és vált...
-
tesz-vesz123
senior tag
válasz
Gyuri27 #41792 üzenetére
Pont ez a baj. Mindig kísérletezgetni kell, hogy melyik driverrel lesz jó, vagy nem jó. Feleségemnek adtam a 1050ti-t, csak feltette a legújabb drivert és kész. Ő meg tudta csinálni, aki még VGA-t sem cserélt soha (amúgy ez is sikerült neki, hehe). Nekem senki sem fogja megmagyarázni, hogy "de, hát náluk is sok a baj", mert nem úgy van. Drágábbak a zöldek kártyái sajnos, az a szar 1050ti drágább mint a legalább 2x erősebb rx570-em. Cserébe neki mindig friss driver fut, optimalizált mindig. Itt minden driverrel más fps-t mutatnak a játékok. Vagy több, vagy kedvesebb, sosem állandó a teljesítmény. Nekem tavaly decemberin fog megrohadni (19.12.2)... Múltkor néztem egyik Nvidia fórumot (talán 1060 volt?), ki volt halva, maximum annyit kérdeztek, hogy melyik boltból érdemes venni. Ez a fórum 0-24 watt meg volt állítás, melyik a stabil driver, miért fagy le, miért fekete a képernyő, miért nem ment el semmit az adrenalin...
(#41791) Asbee: +1
-
Asbee
veterán
válasz
Gyuri27 #41784 üzenetére
Nagyon nem ez ott a metódus. Te vagy aki azonnal ugrik ha kritika meri érni a kártyát , ahogy tetted nálam is. Én is szívtam eleinte, aztán sikerült összebarátkozni vele. De sokaknak ehhez nincs kedve, ideje, hozzáértése. Drivereket válogatni, finomhangolni, stb stb stb. Ezt meg neked kéne végre megérteni és elfogadni.
Az elmúlt években vagy 30 db vga járt nálam, vegyesen, és határozottan több a szívás az amd vel. Na de pont ezért inkább le sem írja az ember a tapasztalatát.... Akinek van türelme, szeret állítgatni, mai napig egy használható jó kártyák ezek.
-
pecccccccca
őstag
válasz
Gyuri27 #41781 üzenetére
Kérlek kímélj meg az indokolatlan kérdéseidtől.
Az amd a legkorrektebb VGA gyártó! Soha semmi baj nincs vele. Tökéletesen működik minden driver. Semmit nem kell állítgatni, hogy használható legyen arra amire legyártották.
Én vagyok a béna, hogy nem tudok használni egy hardvert!Megfelelőek voltak a válaszaim? Megnyugodott a pici AMD lelked? Örülök. Na pá.
-
grizlisandor
veterán
válasz
Gyuri27 #40985 üzenetére
Köszi, max csinálom azzal.
Nem tudom mi baja van a steam-emnek, rámegyek bármelyik ingyenes 3dmark-ra, hogy telepítés, feljön egy kisablak, hogy felkészülés, gyorsan el is tűnik utána, történik egy frissítés az oldalon és kész. Mi baja lehet?
Szerk.: Bármi mást meg elkezd azonnal letölteni.
-
U.Orsi
tag
-
TIT
veterán
válasz
Gyuri27 #40892 üzenetére
Jó.
Tesztekbe is és mások akik használják írták,hogy egész jól szellőzik.
De legalább a vinyót se hallani,valamit valamiért,a gond nem ez.
Nyitott házhoz képest 2 fokkal melegebb max.a hdd és a lap is hűvösebb és az ssd is.
Kártya meg ugyanúgy 75 volt a nyitottnál is,mondjuk ott elöl 1 venti volt,nem 2.
De mondom előtte jó volt,most kezdte 1 hónapja,akkor nem a ház a gond,a paszta meg nem hiszem 2 évesen. -
paprobert
őstag
válasz
Gyuri27 #40860 üzenetére
Mondok másikat:
Az új Radeon Software nem nyílik meg sem Win7-en, sem Win10-en. Friss OS telepítéssel sem. Illetve megnyílik tízből egy alkalommal, ha minden Radeon-nal kezdődő futó processt kilövök, és úgy indítom el.
A játék overlay működik, de a fő program a tálcáról indítva, vagy az .exe-t indítva nem.
User error ez valóban.
-
droti25
őstag
válasz
Gyuri27 #40856 üzenetére
😄😄😄
Hajtod a magadét. Ahogy a előző kolléga is írta..örülj, hogy neked nem volt gondod vele.
Egy vicc vagy, már bocs.. ezzekkel a hozzászólásokkal..
Ha segíteni nem tudsz akkor maradj inkább csendben. Hálistennek rajtad kívül volt aki tudott, ezért is maradtam ennél a kártyánál.Ja, és alapból mókolás nélkül(újonnan vásárolt dobozos) is probléma volt vele ezért kellett sajnos állítgatni, hozzá nyúlni...
-
válasz
Gyuri27 #40851 üzenetére
Igen, pont ez a besértődős hozzáállás nem segít. 90%-ban user error - ne vicceljünk már. Nem kell AMD-t venni - azt meg mindenki eldönti magának.
Én sem bántam meg az 570-et, maga a hardver kifejezetten jó, de amikor a 20.2-es driverrel csináltam a teszteket, akkor kevésen múlott, hogy kihajítsam a **csába. Visszament valamelyik 19-es, most béke van. Mindezek után ugyan lehessen már leírni a kártya topikjában, hogy a 20-as széria még a második iterációban is tragikus, és célszerű elkerülni (ugyanis annak van információértéke) - mondjuk anélkül, hogy kb. 4 ember közül az egyik 100% valószínűséggel felbukkanjon azzal, hogy hanemteccikakkovegyénvidiát.
-
válasz
Gyuri27 #40848 üzenetére
Most azt próbálod megmagyarázni, hogy miért ne frissítsen az ember az újabb driverre. Az alapprobléma viszont nem ez, hanem az, hogy az újabb driver miért trágya. Felesleges idekeverni az összes kapcsolódó problémát. Igen, okoz gondot a virágbolt, a hülye user és a szarul megírt játék - de ha ezeket kiveszed, akkor még mindig van egy rakás gond, és az bizony nagyon is az AMD sara. Őszintén szólva nem nagyon értem, miért akarjátok ezt páran minden áron kimosdatni. QA terén nagyságrendi különbség van a két gyártó szoftveres részlege között - ha valaki AMD-t használ, akkor ezzel nem árt, ha tisztában van, és ismeri az egyszerű lekezelési módokat. Az nem segít senkinek, ha próbáltok úgy tenni, mintha nem lenne gond.
-
Smoki122
kezdő
-
Smoki122
kezdő
-
Smoki122
kezdő
válasz
Gyuri27 #40826 üzenetére
Amióta megvettem én nem nyúltam hozzá, nem szedtem szét.
Lehet a ház lesz a gond. De érdekes, hogy a problémák 75foknál jöttek elő emlékszem. Viszont másnak, ahogy olvastam megy a kártya 80foknal is. Ezt mondjuk nem értem. Számítógépház csere a közeljövőben lesz mindenképp. :) -
viperabácsi
addikt
válasz
Gyuri27 #40431 üzenetére
1 éve vettem eddig az oc módban ment nem volt gondja.
TaylorPro Igen úgy csináltam nem jó ! Csak az álltalam linkelt verziószám megy fel rá , mindegy melyik állásban csinálom.egyik állásra símán visszamegy a bányász a másik meg eredeti. Így működik rendesen . Szerintem a bios nem rávaló végig próbáltam az összeset ,egyik sem jó . -
TaylorPro
addikt
válasz
Gyuri27 #40381 üzenetére
letagadni gerinctelenség. Én most vettem egy SAPPHIRE RX 580 NITRO+ 4GB karit. Kaptam rá három nap próbagarit, rendesen boltból hoztam el. Bányászott 6 hónapig, benne is volt a hirdetésbe. A kártya patika állapotú, gyári bios rajta. Működik a bios kapcsoló. Még rajta vannak a gyári fóliák. Hűtése rendben van és csendes. Wattman 1491-re tudja húzni, gép újraindítás után is megtartja. Biztosan kikell fogni a jó vételt, én elégedett vagyok.
-
kisza25
félisten
válasz
Gyuri27 #40107 üzenetére
ASUS DUAL RX580 OC 4GB alza
Ez az 1 db volt a jelek szerint. -
Mizol29
senior tag
válasz
Gyuri27 #39465 üzenetére
Ezt most nem teljesen értem amit írsz. 1366mhz-hez az 1040mv nagyon korrekt. Nyílván 1350mhz körüli érték nem fog menni 950mv-al. Nálam 1215mhz megy 950mv-al és az 1340-hez képest nem 10-20mhz hanem 125mhz. A másik meg hogy nálam 1340mhz-en megy 1055mv-on és játékokban nem megy 65 fok fölé a kártya. Átlagban 60-62 fok
-
faragojof
őstag
válasz
Gyuri27 #38975 üzenetére
Nem tudom mit lehet imádni egy vga driveren, de legyen neked! Számomra az a fontos, hogy tegye a dolgát.
Nem tudom mit állítgattam benne. Egy csomó mindent "nem engedélyezett"-re állítottam. Majd az éjszakai kikapcsolás után a reggeli újraindításra megszűnt az indexelés.Pferi: A középső nevem "szerencsés"!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest