- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- OnePlus One - Kína már itt One
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
fsb1000 #27427 üzenetére
Ezekhez a célokhoz szerintem tökéletesen jó lesz a CPU-d.
(#27429) szacsee: Azta, az jó hangos lehet!
Hőfokot kombustor burn in, ogl2 apival, stabilitást meg játékokkal érdemes nézni. Uningine valley nálam elég hamar kidobta a memóriahibákat, a Crysis 3 pedig ha már 20-25 percet bírt, akkor a GPU se volt messze a stabil beállításoktól.
(#27433) szacsee: Az brutálisan sok! Nem csoda, hogy hangos... Első próbálkozásnak javasolnék mondjuk egy 1,05V-ot alapórajelhez.
Amúgy javaslom a logout cikkem is elolvasásra, [link] minden friss BOOST Tahiti tulaj számára hasznos szerintem, akinek nincs ellenére kis bütykölés az optimálisabb működésért cserébe.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
fsb1000 #27427 üzenetére
Nekem teljesen megfelel a 2500km a 7970 mellé.Eddig 4.6on hajtottam,de úgy nem hajtotta ki 100%-ra a mérések szerint,ezért megkapta a 4,8-at,így már sokkal jobb 99-100%. Úgy látszik ez kellett neki.
Egyszóval szerintem teljesen jó a 2500k a 7970-hez.szacsee : Gratula hozzá,oc eredményeket lássunk
(már ha akarsz húzni rajta) ,venti profilt nem árt beállítani neki,mert az auto egy rakás ....
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
fsb1000 #27427 üzenetére
FullHD esetén nincs értelme CPU-t cserélned.
Sandy még jobb is alá 5GHz-en, mint egy SB-E. -
HSM
félisten
válasz
fsb1000 #27425 üzenetére
Szerintem fontos, hogy miben.....
Tomb Raiderben a 3,6Ghz-es i5 3570k-m is kihajtotta fullra a 7950/7970 CF-et, míg mondjuk ugyanitt a Planetside2 már egy 800Mhz-en hajtott egyke 7950-en is max 80-85% GPU usage masszív CPU-limittel.
Mondjuk utóbbi nem gáz, bőven versenyképes sebességgel fut 45-70FPS-el, de többet tudna a VGA sokkal, na.
Szóval nem mindegy, milyen programban, és milyen igényekhez. -
HSM
félisten
válasz
fsb1000 #27378 üzenetére
"Ez a kombustor már annyira "jó" gyártói szemszögből nézve, hogy tulajdonképpen a wordpad-dal is lehetne a VGA-kat csúcsra járatni."
Teljesen jól megterheli, ha megfelelően állítod be.
30-40%-ot simán ráver áramfelvétel-generálásban bármilyen játékra, amivel eddig találkoztam.
A ventirezgés tekintetében végre valaki leírta szépen, szakszerűen miről van szó.
Így kell ezt csinálni kéremszépen.
Bár sajnos egyre több a téma, amihez már én se szólok hozzá, mert úgyis mindenki jobban tudja, és azért nem akarom minden szabadidőm a fórumon tölteni parttalan vitákat folytatava. Így is túl sokba szállok bele....
(#27382) fsb1000: Én nem azt mondtam, hogy tartós kártya volt, hanem hogy nem volt kispórolva belőle az anyag.
Olvasd vissza, honnan indult a párbeszéd. A G80-ban a GPU gyártástechnológiája volt a gyenge láncszem, nem a kártyák anyaghasználata, építési minősége
(#27384) fsb1000: Mit is nevezünk pontosan modern energiamenedzmentnek? Alapvetően úgy gondolom, hogy az energiamenedzsment célja nem az, hogy a termékre ráírt TDP-t 100%-ig kihasználjuk, értelmetlen magas feszeket adva a csipnek, hanem az, hogy a szükségleteknek megfelelően változtassa a csip paramétereit, ezzel energiát spórolva a "folyamatosan 100%-on teker a csip" állapothoz képest.
Nekem semmi bajom pl. az órajel visszavétellel üresjáratban. Semmi bajom a csip nem használt részeinek órajelkapuzásával, vagy kikapcsolásával. Semmi bajom nem lenne azzal sem, ha a csip köztes sebességű/áramfelvételű állapotokba lépne, amikor nincs szükség a teljes erejére, mint ahogy a procik is szépen tudnak köztes órajeket is kisebb kihasználás esetén.
Ezzel ellentétben a GPU-k BOOST funkciói ezzel éppen ellentétesen működnek! Amikor igazán kéne a kakaó, 100%-on tekerő VGA-val, fogja, és elvágja a drótot, hogy jajj, meg fog sülni. Ezzel szemben, amikor kicsi a terhelés, jól felboostolja a GPU-t, értelmetlen nagy fesszel, hogy az átvezető animáció alatt 400FPS helyett 500-at láss, a fogyasztásmérőn meg a szükségeshez képest mondjuk +50W-ot.
Nekem a modern energiamenedzsment valami olyasmi volt, amit az 5850-em tudott. Az üresbe visszavette szépen az órajelet, feszültséget, és kikapcsolta a nem használt részeit. Nagy terhelésre felkapcsolt egy 3D üzemmódba, aminek nagy gonddal be volt lőve egy megfelelő feszültség, nem volt agyonfeszelve a csip. Ha meg nem tekert a csip, csak nagyon kis terhelésen, volt egy köztes órajellépcső ha jól emlékszem, 500Mhz körül, egy kisebb feszültséggel. Szerintem így kéne ennek működnie, legfeljebb több köztes lépcsővel.Mert a jelenlegi megoldás csak a gyártóknak jó, a silány minőségű termékek megóvására.
Meglesheted a Logout tesztem, mennyivel sikerült hatékonyabbá tenni a kis Tahiti-LE kártyám a középkori módszereimmel, vagy akár a 7950-em.Mert szerintem sokkal jobb, hogy egy Sniper Elite tesztben a gyári 157W-os fogyasztás és 38 FPS helyett 119W-ból 41 FPS-t kihoztam.
Bőven megérte azt a +4W üresjárati fogyasztást, amit így a fix fesszel elvesztettem. (Mert ugye ezt se kellett volna, ha a BOOST karihoz nem kéne fixálni a feszt, hogy műküdjön.
)
-
BeLucZ
addikt
válasz
fsb1000 #27352 üzenetére
ha az emlékeim nem csalnak te nagy nv párti voltál régen nem ?
emlékszem a gtx 285-ös, 470/480-as időkre amikor volt ez a nagy gta 4 mizéria hogy csak az nv csúcskártyákon adott stutteringmentes élményt és Abuval is jó sokat vitatkoztál arról, hogy a fermi veszteséges bukta volt e, most meg mintha kicseréltek volna
-
BeLucZ
addikt
válasz
fsb1000 #27185 üzenetére
végülis csak az nvidia az egyik legnyereségesebb cég, az amd meg folyton veszteséggel zár, én legalábbis az iponos cikkekből indulok ki, miért van ez ha annyira rosszul megy a szekér a zöldeknek ?
ha totál nem érné meg, nem gyártanák a vgakat, gondolom a tegrából van a lóvé meg a prof piacból
-
E1even
senior tag
válasz
fsb1000 #27177 üzenetére
Én is dettó ugyan ezt gondolom.
Abu pc - konzol összehasonlító cikke, és az előtte írt szeletekre bomló PC-s játékpiacról készített bemutatása is ezt a tendenciát vetíti előre.
Sajnos meguk a gyátók nyomják errefelé a játékipart...KAMELOT: Egy felső kategóriás gamer PC árából bőven kitelik egy konzol + egy tablet vagy noti + egy 102/107cm-es TV , és még lehet, hogy marad a pénzből is.
szasanyi: Én is megrögzött PC-s voltam ez idáig, de én komolyan gondoltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest