-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
sixpak
nagyúr
OHHH FAK!!! Más megoldás nincs?
Én nem értek ezekhez a dolgokhoz, biztos, hogy hazavágnám a kártyát.
Tehát vagy nekiállok kókányolni vagy megpróbálok együtt élni ezzel a csúfondáros ténnyel, miszerint a kedvenc játékom alatt szinte nem is megy a vga-m.
Ez hihetetlen....
Azért kösz. -
gyuszaa
őstag
Szépen a lapátoknál jött ki a különbség.
Nagyobb légszállítás miatt hatékonyabb, de így tényleg ugyanúgy hamarabb is közbeszól a saját ingerküszöb határai.
Kellemes értékek jöttek ki
Alaposan kitesztel ventiprofil mérvadó lehet azoknak akik vásárlás előtt vannak, és véletlenül se akarnak vele foglalkozni saját maguk.
Tény, hogy így agresszív az asus-hoz képest szükségtelenül, de itt is előjön amit írtál, hogy megint más még így is alapon, mint egy kis vacak süvítő ventilátornál fennálló tényleges hangzavar esetén lenne. -
-
trufa12
addikt
FSP AURUM GOLD 650 w.... ne mond hogy rossz
Ide került még nem ciripelt... csak az a fura te ocztad
én nálam valamiért nem szereti és már ciripel is, 60 fps , cod alatt pl, még a múltkor battlefield alatt sem hallottam (vagy ennyire hangos lehetett a gépem? ) most a venti szabályzóval viszonylag halk
-
daveoff
veterán
A beta driverekbe be vannak épuítve a cf profilok is. Nekem semmi gondom nem volt még egyetlen beta driverrel sem soha, és ezzel nem vagyok egyedül. Ezt nem értem miêrt van, hogy azonos gpu-nál egyiknél felhasználónál van gond a driverrel, másiknál nincs. Ezt nevezik user error-nak, nem?
Vettem én is ipontól egy lightning-et, kíváncsi vagyok nálam lesz e vele gond.....
-
zack
nagyúr
Már leírtam én is. Van aki megérti, van aki nem. Ezzel már nem tudok mit csinálni.
Annyi a rizikófaktor, hogy én mint gyakorlott hibakereső, sem tudom a jelenlegi káoszban mivel van gond.
Driver vagy BF4... Driverek béta fázisban, BF4 alfa fázisban. Lehetetlen kideríteni mi minek a hibája.
De a legvalószínűbb, hogy a játék is és a driver is kaki. -
trufa12
addikt
-
trufa12
addikt
Olyan elégedett vagyok . (hogy nagyon ) És nincs akadás, a vga- hozza amit kell neki, ráadás lap végett voltak gondjaim, ebben a lapban fix 63 fok a vga- és agyon van tuningolva de izom stabil ...
a proci is 4.6 ghz ... a ramokat is simán fel lőtte 1866 ra ...
nem kellett semmit sem trükköznöm .
egy dolog nem tetszett a dark rock advanced c1 felfogatása szerintem kicsit fikli faklira sikeredett.. (mármint a tervezés) mert ugye a socket -et nem lehet le venni az alaplapról .de a hátulján ott a vas, nah most még erre megy a hűtésnek a nagy lapja.. ami nem éppen illyeszkedik , de én le szartam oda csavartam és ennyi, a procin rajta a hűtés, de féltem hogy a lap reccsen de csak meg se görbült és stb...
szóval gondolom normálisan fel fogattam, mert néztem én videót de nem találtam , meg néztem a hivatalos oldalt is írják hogy fel megy rá , fel is ment csak véleményem szerint kissé kókány ez így ... nem érzem biztonságban magam persze le esni nem fog de 2 órát szereltem rá a hűtést hogy nagyjából 1 szintre legyen meghúzva és nehogy törjek valamit, hát para volt de megérte.
-
Rabbitf_24
addikt
kössz srácok, már csak azt áruljátok el, hogy nálatok miért van az az opció, hogy be tudjátok lőni minden alkalmazásra a CF-et, én meg csak simán ki és be tudom kapcsolni?
egyébként ugrál a kihasználtság, nem konstans értékeken van játék közben.
Ki is van iratva, csak a bal oldali sarokba, nem a jobb oldaliba.Rápróbálok 1-2 régebbire is.
Köszönöm a tippeket.
-
gyuszaa
őstag
Ezt az előzőt direkt ugyan így csináltam egy az egyben, ebben a felállásban (1200/1500).
15 percig futott összesen, hagytam pár kört menni előtte (háttérben a hwinfo), csak nem tettem windowed módra, hanem a végén lementett eredmény mellé tettem egyből a két ablakot, prntscrn előtt.8 perc hitman ultrán : [link] 42% max venti.
-
MM
őstag
AB-vel azóta nem is kísérleteztem, csak monitorozásra használom.
Trixxx meg nem állítja a feszültséget, csak a GPU Tweak.
Egyébként is csak addig volt érdekes, míg megnéztem kicsit, mit megy a kártya felfelé/lefelé.
Azóta alap órajelen és alapfeszen megy, és nem szórakozom vele, csak használom.
-
Azert egy 6990 hutesenel csak halkabb
1-2 hetig volt olyan kartyam...Azt a hutest nemtudom hogy kepzeltek rarakni
Viszont a 690 ill ref 680 nagyon halk. Azt nem ertem, miert nemtudnak ennyi penzbol minosegi ventiket rarakni, mert azet annyira nem kistetelben kell beszerezni, hogy draga legyen..
-
Mondom
Honapokig ezt aruljak es utan kiadjak jobb hutessel hoyg a refeket is lecsereljek es megint keresletet csinaljanak
Szeirntem van itt a forumon par tag, aki refivel kezdte es mar nem az van neki. Nem mondom ne legyen ref, az emlitett okok miatt, de ha azon mulna kitudnak eleg gyorsan adni a nem ref hutest is, vagy akar azonnal... ott a dual x, vapor x, ami ref nyakra van rateve. Valoszinuleg nem fel ev mernoki munka kelett, hogy kidolgozzak a furattavokra. Iletve mivel nem az amd ertekesito kozvetlenul, hanem asus, msi stb... Igy valoszinuleg, ha ezen mulna eltudnak kerni hamrabb is a mereteket, hogy az uj hutesekkel szalithassak le.
-
deadwing
addikt
No megvagyok. 1.256-ról droppol 1.2-re. Így megy 1050-et. Ha lesz kedvem, meg időm, lehet bepróbálom 1.3V-on. Aztán meglátom mennyire sül meg a VRM meg a többi...
(#32515) Cseneles : gyanús, hogy bitcoint bányászik a gépe valakihez
Én tényleg valami ilyesmi progira gondolok a háttérben, ami gpu-t hajt, mindenképp valami csúnya számításigényes dolog lehet...
(#32516) ko-ko82 : Itt nem az a gond hogy hangos a venti. Az a nem normális dolog, hogy 100-on megy a gpu startnál!
-
deadwing
addikt
Ez az ASIC/tuning dolog mennyire biztos?
Csak mert nekem iszonyat alacsony, 61.7% és mégsem tudom feljebb húzni a vaporx 7970-em mint 1050... Feljebb feszelni mondjuk nem próbáltam, valszleg nem is fogom, mert a gyári fesz is 1.25V...
Mit tehetek még mondjuk 1150-hez vajon? Gondolom nem sokat -
gyuszaa
őstag
Én is nagyon remélem.
Pénteken átvettem, tegnap este jutottam gépközelbe csak, ment egy szűz windows, aztán nekiálltam végignézni mi a helyzet alapon.
Halk és hűvös (
egyelőre), megint belenyúltam egy nagy szivárgású chip-be, 81%-os az asic.
Hynx memóriás példány, dupla 8 pines v2 kiadás.Alap, boost mentes biosnál 1125 mV, boostos biosnál 1250 mV az alapfeszültség 950-hez.
Csak a kombustorral játszottam, meg a valleyval, direkt nem nyúltam semmihez :
Fix órajel, gpu kihasználtság viszont cserébe ugrál. 1,020 körüli droppolt érték.
Itt már a kihasználtság, és az órajel is ugrál ebben a felállásban.
Jól lekövethető a képekről minden érték változása, valleyban +20 powertune-on meg volt normálisan a gpu kihasználtság, és a fix órajel is mindkét biossal.
Boost mentes biosnál :
130 és 195W között van a power limit, nem túlozták el, megváltoztattam 186 és 280W közé a keretet, és minden rendben lett : [link]
Máshoz nem nyúltam, maradt az alapfesz 1125 mV. Így már mindent tart fixen ahogy kell.Szép lassan emelkedik a hőfok terhelés alatt. Biztos van itt tartalék, vétek lenne ilyen fos órajelen használni.
Sajnos ma sem lesz időm megnézni milyen képességekkel rendelkezik, hétfőn ráfekszek.
(#32461) zack
Más böngészővel is fennáll a probléma? Gondolom firefox, többen is jeleztek már ilyen problémát 78××-nél, hardveres gyorsítást próbáld meg kikapcsolni.
-
TriXX el is próbáltad az is megfagy?
Mondjuk nálam GPU-Z se fagy ki annó régebben volt 1-2.verzió belőle (2-3.éve) mikor valami galibát csinált i2C buszon, akkor nálam is fagyott(talán HD4890.es korszak ha jól emlékezem) de akkor mindég nem(csak) bios mentésnél de azóta még soha nem fagyott ki nálam!De ezért nem kell pen es módszer, még ha nem is megy egyik megoldás sem csak CMD -ből csináld simán win alatt, az AtiWinflash -el! a szokásos paranccsal => atiwinflash -s 0 biosneve.rom
-
gyuszaa
őstag
Vapor 50-esnél igen, külföldi teszt alapján ennél mást írnak :
Both profiles are identical, but it is nice having two in the rare event that one gets corrupt down the road.
TPU adatbázisában is egy szerepel.
Lightning-ot meg buktam, mert tegnap megkapta a futár a másikat, majd érte megyek nemsokára.
Remélem legalább jól megy kárpótlásul. -
szasanyi
félisten
És a többi fogyasztási adat? A lényeg a lényeg: az a kártya tuning-őrülteknek való, ahol nem számít a fogyasztás és a zajszint. Ja, de várj... azoknak sem, mert még az 1200Mhz sem biztos, a gyatra VRAM ~6200 sebesség mellet.
Nekem meggyőződésem, hogy nem semmiért adják az eredei ~135k-s áránál ~55k-val olcsóbban, rahedli játék kíséretében.
Igen, mert összesítettem az előnyeit a számomra egyértelműen hátrányos tulajdonságaival. És noha 82k jelenleg rendelkezésemre áll VGA-t vásárolni, biztosan nem ez az amit meg szeretnék venni. De azért körüljártam a témát, hogy okkal dönthessek a végén, nem csak úgy gondolom alapon...
-
szasanyi
félisten
-
gyuszaa
őstag
Sajnos ismerősömön is múlik, mert ő intézi. Így lehet nem annyira rugalmas a dolog, írtam neki, ha ma sem hajlandóak szállítani akkor módosítsa a rendelést, viszont ha már odaadták ma a futárnak akkor gáz.. persze pont most történne ilyen, mikor előtte 1,5 hétig csúsztatták az érkezés napját.
-
szasanyi
félisten
Mint mondtam nem az én műfajom. Inkább rátenném a normál, nonBOOST Lightning BIOS-t. Azonban az ezzel kapcsolatos fogyasztási számításod nekem sántít... Vagy félreértettem valamit. Miből indultál ki a Lighning fogyasztásának számításával kapcsolatban? Csak mert a Lightning BE ~60W-tal fogyaszt többet a sima Lightning-nál, pedig még az is ~15W pluszt eszik a 7970-hez képest.
[link]
A Lightning BE fogyasztása nekem brutálisan soknak tűnik, és az itt leírt tapasztalatok szerint a tuning-potenciál is csak távoli köszönő viszonyban van az előző szériával. -
Rabbitf_24
addikt
Ahogy néztem az új üdvöskét letolja a 7990, szóval egy 7970 cf is erősebb lesz nála. (Talán még alulfeszelve is.) Ár-érték arányban most szerintem simán ez a legjobb választás. 1080p-re meg nekem ez jó sokáig elég lesz, főleg ha a mantle olyan jó lesz, mint amilyennek mondják.
-
zack
nagyúr
Persze. Nem most kezdtem.
Külön stabilizáltam először, majd együtt néztem meg őket.
Mentegetem a dolgokat a Win 8.1 installt előkészítve...Hátha egy tiszta telepítés segít, mert volt openCL hibaüzenetem is. Szóval nagy a katyvasz. Csak friss hardvernél először a cél, hogy nincs e garanciális gondja, utána lehet stabilizálni a rendszert. -
Sajnos nem emlxem
talan egy gtx 590 re csereltem el vagy masba szamitottam be nemtudom
de volt akkor 690 em is... Igy csak kiprobaltam BF3 alatt es csak annyi maradt meg bennem hogy nagyon jo a kartya ar-ertek mutatoja es hogy hangos,illetve a legfontosabb, hogy 7970 re fogok majd valtani a kesobbiekben
Akkor lehet en is
A power color nem csak annyi hogy kiemelt partner mint a sapphire? Mivel a gyartok, ha csak egy ceghez szerzodnek le akkor kiemeltek lesznek ami gondolom olcsobb alapot kinal
Ez azthiszem a ph n volt iden leirva.
-
-
fatal1ty1984
őstag
legalább tartja az árát a normális vga,miután kiderült,hogy a lighting sem válogatott chip-el készült a kutyának nemkellett ekkora felárral,mert hiába vastag nyák meg az összes többi über cucc ha nemlehet értelmesen megcibálni a gpu-t,és itt baszta el az msi a lightingot és az asus a matrix szériát.ezekbe legalább válogathatták volna a gpu-kat ennyi pénzért
-
zack
nagyúr
Nem érzem kirívónak. Egyelőre még építés alatt a ház, és nincs fent az oldala...Vettem 4db 12cm piros ledes CoolerMaster hűtőt az oldalára plusz a ház aljában levő 12cm ventit is lecserélem ledesre.
3d11 terhelés alatt így, hogy az oldala csupasz, nem éreztem számottevő dB emelkedést, de ez nem jelent semmit. Én a hűtés teljesítményre feküdtem rá, nem a halk üzemre, mivel a nappaliban van a gép, és nem mellette alszunk. Tehát egy csendes gépnél biztos jobban hallatszik a ford sz emelkedés, de én nem hallottam. Hőfokokat amíg az oldala nyitva, nem nézem.Ipon-os árukiadó is mondta, nem túl rég vett VGA-t, és ha tudja, vár még egy kicsit. Szemtelen áron adják.
Súlyra jóval többnek tűnt mindenesetre, mint a nálam járt PowerColor 7950...Tehát anyag lehet benne bőven. -
-
Fogyasztásról inkább NE beszéljünk ha Lightning ról van szó! +110.W egy másik 7970.hez képest
De átlagot nézve is ~+50W egy másik 7970 hez viszonyítva!
Kétségtelen hogy minőségi alkatrészekből felépített kártya, de milyen már hogy ott a 16.fázisú VRM ami valójában csak MEZEI 8.Fázis, mert az 1.szál CHiL 8228. az 8.fázisú vezérlő, és nem tud 16.ot vezérelni, így párosával vannak több-mint valószínű szabályozva a FET -ek! illett volna +1 CHiL 8228 vezérlőt rápakolni ha már ennyire(állítólag) High-End VGA-t akarnak kiadni!
A GPU reaktorról meg ne beszéljük mert kb semmi értele annak a néhány +puffer kondinak amit rátesz a GPU-ra!Lehet hogy jól összerakott VGA de sz.tem ugyan ezt tudja egy sima 7970 Dual-X is, igaz most jó áron van a Lightning de ha ugyan ennyiért lenne Dual-X akkor 1000% hogy azt választanám!
-
Hát nekem NEM kéne ilyen Lightning semmi pénzért! ha valaki 1:1.be elcserélné a jó kis 7950 Dual-X -emre még akkor sem mennék bele a cserébe! (de te ismered a karimat tudod miről beszélek)
Talán akkor ha valami nagyon anti tuning lenne az én karim, a Lightning meg menne 1250.et!a gyári Lightning hűtésről meg inkább nem mondok semmit, mert elveszem a leendő vásárlók kedvét!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest