- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz
ricshard444 #21895 üzenetére
Sajnos soha nem lesz már az a lapát központos..nagyon sajnálom,hogy így jártál...
(#21897) ricshard444
Szerintem pattintós,most éppen azt nézem mivel tudnád kiváltani... az szerintem nem opció ha ráraksz két 12es ventit... -
SzlobiG
félisten
válasz
ricshard444 #21892 üzenetére
Neked továbbra sincs szerencséd ezekkel a VGA-kal.
-
imotep03
tag
válasz
ricshard444 #21884 üzenetére
Hát már akkor nincs is más választásom mint a sapphire,
köszi mkinek! -
imotep03
tag
válasz
ricshard444 #21879 üzenetére
köszi, hát akkor ez nem fog beférni nekem.
Tudnátok ajánlani vmi kisebbet ami nem iszonyat hangos,
köszii -
prokxy
veterán
válasz
ricshard444 #21796 üzenetére
Nem győzöm hangsúlyozni: nem fogok/tudok/akarok tuningolni!
Ez így nekem jobban megérte pár évre.[ Módosította: radi8tor ]
-
asaca
tag
válasz
ricshard444 #21714 üzenetére
Nagyon szivesen.
-
Formaster
addikt
válasz
ricshard444 #21709 üzenetére
Akkor ezek az érdemes, vagy kerülendő kategóriák?
-
Maotun
őstag
válasz
ricshard444 #21709 üzenetére
vettem és köszi a tanácsot elég akkor a 7950 is ....
-
Formaster
addikt
válasz
ricshard444 #21703 üzenetére
Esetleg megmondod, hogy melyiket érdemes keresni, ill. elkerülni?
(#21704) BeLucZ: lehet hogy majd kérek 1 kis útbaigazítást tuningot illetően ...
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #21640 üzenetére
Elég kellemes eredmények.
Azért én még mindig kíváncsi lennék valami ilyesmi képre... [link]
Az a baj a maximum-értékekkel, hogy nem látom, milyen ventivel, és milyen current in-el és voltage in-el stabilizálódott a teszten és milyen hőfokokkal.Bár nálad kicsit több kattintás kirakni az OSD-re, mert ugye két kártyát kell..
Amúgy én is teszteltem kicsit, 1575Mhz-es ram stabilnak tűnt 1050Mhz-es GPU mellett 1,5V-on is a karimon...
(A GPU-t halksági okokból nem húztam tovább, a ramnál meg elfogyott a CCC limites AB csúszka
). Ram hátoldalán a "kritikus" pont így nem ment 75 fok fölé zárt házban sem a 2000RPM körüli ventivel.
-
Hoorus
őstag
válasz
ricshard444 #21640 üzenetére
Gratula
Lehet, hogy nyernél pár fokot, ha az Asus karit tennéd a legfelső portba.. (legalábbis a képen amit küldtél az Asus volt alul.)
Annak erősebb a hűtése, lehet kevésbé melegszik a proci mellett is..
-
szasanyi
félisten
válasz
ricshard444 #21564 üzenetére
Az adott teljesítmény kategóriában nézve nem jobb, legfeljebb is csak kicsivel, ellenben jóval drágább. Sztem a HD7900 sorozat is drága, a GTX680/670 pedig egyértelműen túlárazott termékek. Ennél fogva sokan ki sem fogják próbálni, főleg nem, ha kiderül amiről Abu beszélt, és tényleg svindler módok trükköznek (megint).
-
SzlobiG
félisten
válasz
ricshard444 #21564 üzenetére
De nem ám ezt alátudom támasztani.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
ricshard444 #21551 üzenetére
Azt hittem a teljesítmény volt a fő szempont.
7970CF se a legjobb ár/érték, meg se akarom eladni. -
ÁdiBá
veterán
válasz
ricshard444 #21542 üzenetére
Pár játékot sikerült lemérned GTX690 videokártyával?!
Kíváncsi vagyok hogy a 7950 CF mennyivel erősebb egy GTX690 karinál.
Gondolom azért váltottad le mert gyenge volt a GTX690, nem?! -
SSJmeszes
senior tag
válasz
Még most egyedül szerintem a Crysis 3 8AA val nem elég a CF.. Más mi még? FC3 is elég azt hiszem, bár lehet rosszul emlékszem. Metro 2033 hát az is határeset, jól emlékszem. Amúgy én jelenleg úgy döntöttem, hogy alulfeszelem a cumót.. És alap órajeleneken járatom.
@1100mV 1000mhz, 1500mV 1450mhz! Így a hőfokok is elég jók!
-
BlessedElroy
senior tag
válasz
ok
-
BlessedElroy
senior tag
válasz
ricshard444 #21540 üzenetére
Ez még úgyis csak a távoli jövő-mármint a CF.
Előbb legyen rendben 1, menjen rendesen.
De sztem ha lenne CF-em, nem biztos hogy nagyon húzgálnám. Mire nem elég az? -
válasz
ricshard444 #21499 üzenetére
Én a GPU tuningpotenciálnak jobban örülnék a helyedben.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
ricshard444 #21459 üzenetére
1250-et lazán elviszi én már ezzel is megvagyok nagyon elégedve,mivel 24/7-re tudom használi a höfokok alapján
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #21340 üzenetére
Azért ilyenkor örülök, hogy az 5850-ből refi kifújóst vettem anno meg a 4890-ből.. Ott ezzel semmi gond nem volt...
Kár, hogy marha hangos az összes olyan hűtésű kari a jóféle hagyományosakhoz képest...
Azért kellemesebb sokkal most néma csendben játszani (tuning nélkül alulfeszelve legalábbis)....
Nekem ez megéri a kompromisszumot.
(#21341) ZozzHUN: Miféle műszerrel mértél, milyen körülmények között? Csak mert véletlen nekem is akad mérési eredmény/mérőeszköz egy powercolor V2-vel....
A lódítás miben nyilvánul meg szerinted? Nekem nagyon korrektnek tűntek eddig az eredményeik...Mondjuk én mérésnek javasolnék inkább egy ilyen körülményt: [link]
A linkelt kép éppen hátlapi hőmérés közben követődött el.
Ez azért jobb, mint a C2 loop, mert fix a terhelés, nem ingadozik illetve nem véletlenszerű, illetve a TR elég jól izzaszt, jobban, mint a Crysis3... (De gondolom, akkor a 2-nél is.) -
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #21338 üzenetére
Hiszek a szavadnak, csak arra vagyok kíváncsi, hogy vajon mi lehet az oka.
A szuper hűtés, vagy csak marha nagy szerencsével fogtál ki egy különlegesen jó darabot.
Jah, asztalon, úgy könnyű....
Az nagyon sokat segít, nekem tuningnál ez a fő baj, hiába szellőzik viszonylag jól a házam (nem egy HAF, de rendesen meg van csinálva, oldalt befúj egyenesen a VGA-ra egy 14-es venti, elölről befúj egy 12-es, és hátul kifúj egy 12-es) de mégis a VGA hősugárzóként be tudja melegíteni a környezetét húzva, és így viszonlyag meleg levegőt keringet vissza a hűtő, ha nem tekerem fel brutál hangosra az oldalsó 14-est....
Legalább 6-8 fokot jelent ez nálam.
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #21281 üzenetére
Egy ilyesmi képet tudnál csinálni, ha ráérsz kicsit? [link]
Ott álltam, ahova a sátor dobott, célkeresztben pedig ez volt (csak itt nem pont ott állok): [link]
Az lenne a teszt, hogy az általad említett 24/7 tuningbeállításon, max graf full-hd, kivéve, hogy 2X-SSAA-val itt állsz olyan bő 6-8 percig, míg felmelegszik a VGA, és csinálsz egy képet.Csak kíváncsi lennék, nálad milyen értékek adódnak, hogy ennyire brutál jó hőfokokat és hangot írsz.
Ja, és az Afterburnerben legyen bekapcsolva a low-level hardware acces, hogy a monitorozáson látszódjon, ha levenné az órajelet.Ami látszik nálam az OSD-n, és a CPU-s részt kivéve mindre kíváncsi lennék:
Felső sor GPU hőfok*, kihasználtság, venti %, venti RPM, órajel,
alatta memória-órajel, foglalt terület,
alatta FPS,
alatta proci-kihasználtság max thread, teljes, és cpu package power,
alatta memória VRM hőfok 1 és 2, current out,
alatta GPU VRM hőfok1, voltage out, hőfok 2, current out
alatta GPU VRM Curent in, voltage inA felső 3 sor kivételével az adatokat a HWiNFO progival irattam az OSD-re.
(#21335) neduddgi8456: 5 percen belül használd a szerkesztés gombot új hozzászólás írása helyett!
-
neduddgi8456
csendes tag
válasz
ricshard444 #21331 üzenetére
A három dologból leginkább a hűtés számít, a méret szerintem nem fontos, Asus P8Z77 lapon lesz egy Cooler Master Stryker házban, tuningolni meg nem nagyon szeretnék...
-
válasz
ricshard444 #21283 üzenetére
1650 a vége játékra ( Crysis 3 ) , Benchmarkra 1750 alap feszen
VRM is max 60 fokos, jó cumó
-
válasz
ricshard444 #21281 üzenetére
Max 1200 rpm tuninggal, anélkül 1100 végig és max 54 fok
-
válasz
ricshard444 #21171 üzenetére
[Sajnos nem lehet nem fér oda a procihűtőtől.]
Pedig az lenne a legjobb.
Csak a zöldel jelölt területre tudom rakni a hangkártyát. Mert ha meg alulra rakom a második 7950es kártyát akkor csak pcix 4x el fog menni többet nem tud(meg az csak pcie 2.0 foglalat)
De ha megfő akkor meg gondolkoznom kell a dolgon mert nem lesz jó így valóban -
válasz
ricshard444 #21168 üzenetére
A SAPPHIRE dual-x hűtések is csak 2 slotosak mert, ahogy nézem ez is kicsit nagyobb annál. Sajnos nálam be kéne férjen egy hangkártya is közéjük ezert lenne fontos.
Igen ipon on a kép nem jó de az v2 es a leírásban is az szerepel kicsit felrevezeto [(V2)]
-
válasz
ricshard444 #21090 üzenetére
Értem..
-
válasz
ricshard444 #21087 üzenetére
Mi volt a gond a 690-el ? Gondolom izzott,mint a fene..
-
ÁdiBá
veterán
válasz
ricshard444 #21002 üzenetére
Jól olvasom hogy egy GTX690 csúcs karit akarsz leváltani egy *mezei 7950-re?
Létezik ez, vagy valami félreolvastam? -
Gery0505
aktív tag
válasz
ricshard444 #20992 üzenetére
Igen V2-es. Ő lenne az.
-
Garsza
veterán
válasz
ricshard444 #20992 üzenetére
Nekem V2 van és semmi gondom vele. 1100 1500 MHz használom és tökéletes nem zajos és nem is nagyon melegszik.
Annyi gondom volt vele hogy nem akart zero core ra kapcsolni írtam az Asus Suport -nak azt a választ kaptam hogy a Zero Core csak DVI kábel használatával működik, addig HDMI-t használtam kicseréltem DVI re és azóta működik.
Mondjuk nekem tuningnál kell 1.2v 1100MHz hez a ramoknak a végét nem próbáltam csak belőttem kapásból 1500 MHz re és azóta is úgy megy. -
Gery0505
aktív tag
válasz
ricshard444 #20974 üzenetére
Ha megengeded, jó szívvel tudom Neked ajánlani az Asus HD-7950-DC2-3GD5-TOP karit, én nagyon meg vagyok vele elégedve. Az MSI Afterrel fel tudom húzni, mint egy vekkerórát. 1094mV-os GPU fesz és +20% Power limit mellett, gond nélkül viszi az 1100MHz-et, és ramban pedig az 1575MHz-es beállítást. Stabil, nem dobálja az órajelet, kellemes kis kártya. Mondjuk ezen a frekin oda kell figyelni a tisztességes hűtésre.
-
haddent
addikt
válasz
ricshard444 #20982 üzenetére
Hát ez azért vicces, mert ha felrakod a hivatalos GHz biost (ami egy windowsos frissítés formájában érkezik hivatalos AMD holnapról), akkor az bizony meghúzza 1500 -ra és 1.6V -ra, azt hiszem. Bár lehet, hogy ez csak 70 -hez van, dehát ugyanolyan ram chippeket pakolnak rájuk... Érdekes...
-
haddent
addikt
válasz
ricshard444 #20980 üzenetére
Hát akkor elég gyér ramokkal pakolták meg neked, főleg, ha netalán a biosban alapból 1.6V -ot kaptak.
Ki lett tárgyalva, csak nem compute szemszögéből. De mindegy, majd kiderül, nagy különbség soha nem lesz az egyértelmű.. -
haddent
addikt
válasz
ricshard444 #20976 üzenetére
#20977 HSM & #20978 SzlobiG
Egyértelműen "best buy" ár/értéket nézve a 7950. Azért gondolom, hogy később nőhet a különbség, mert a compute szerintem nincs teljesen 100% -ra kihajtva még ezzel a TressFX -el sem...
A ramokat pedig nem KELL hűteni, de nem árt, ha tuningolni szeretnéd. 1500 fölé én biztos nem mennék hűtés nélkül.. De csak egyéni vélemény. -
haddent
addikt
válasz
ricshard444 #20974 üzenetére
7950 es dcii vel vigyazz nincs a ram hutve!
Egyebkent nagyobb felbontason vagy compute igenyes helyen szerintem foleg egy par honap mulva azert elonyben lesz a 70es. -
SzlobiG
félisten
válasz
ricshard444 #20972 üzenetére
Na igen, de azért van buktató rendesen ha tuningolja az ember...nekem is csak az F2-es bios-al működik jól, úgy hogy feléled alvásból tuning mellett is.
Aprón van most pedig nem is egy és jók is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ricshard444 #20915 üzenetére
Ha nem tuningolsz, akkor működik mindig. A tuning az nagy terhelést jelent, mert túl nagy órajelre ugrik fel a kártya kapásból. Erre még rátehet, hogy a 3rd party PowerTune profilok agresszívabbak, így nem igazán kezelik a ZeroCore-t.
-
kockaharcos
senior tag
válasz
ricshard444 #20852 üzenetére
1 igen
-
Maotun
őstag
válasz
ricshard444 #20844 üzenetére
igaz... de gyakorlok szorgalmasan
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
ricshard444 #20770 üzenetére
Eléggé sajnos.föleg 7970-böl mert ami jo tuningos nemigazán adják el.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
ricshard444 #20768 üzenetére
dc2-esekröl nemsok jot hallok mostanában,rengeteg fesz limites került a piacra belöle. cole86 is kifogott egyet aminek nemlehetett a feszt állitani ( asus 7970 DCII ) nekem még a legelso sima nem oc-s 7970 dual x -em van és itt nincs dropp,vagy vrm tulmelegedés,1200-at 1.125v-on viszi.ugylátszik az ujabb kártyákon elkezdtek sporolni a gyártok sajnos.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
ricshard444 #20765 üzenetére
szerintem az egyik,hanem a legjobb hütés most a dual x hütése
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #20621 üzenetére
Én nem olvastam a topicot, mikor erre rájöttetek. De érdekes, senki nem linkel nekem egyértelmű adatokat, vagy hozzászólásokat, ami alapján megállapodtatok, hogy =0 ennek a haszna.... Linkeljétek be, és győzzetek meg....
Kb. olyan ez nekem, mint a BOOST BIOS. Az is jól ki lett tárgyalva a múltban, kerültétek, mint állat, miközben meg ugyanolyan a sima is, ami az órajelugrálást illeti....
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ricshard444 #20546 üzenetére
Gondolom azért 50 FPS, mert ennyire képes a kártya 2D órajelen
Vsync off és on sem változtat a helyzeten. Itt a kártyának kéne 3D-nek érzékelnie.Azért 1.187V most, mert próbálkoztam MSI Afterburner force constant voltage-t hátha javít valamit.
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #20522 üzenetére
Esetleg leírhatnád, hol ugrál. Azért kérdezem, mert nálam az új Tomb Raider is fixen tartja az órajelet csutkamaxon, ssaa-val, ahol fűt is szépen (1050 1.088v-ról vissza is vettem 1ghz 1.038v-ra, mert jobban doogoztatta, mint eddig bármi más, és túllépte a bűvös 1800 rpm-et és 75 fokot), crysis 3-ban se láttam egyszerse ugrálást, pedig folyamat kinn van az AB OSD-je, egyből látnám, ha szórakozna az órajel.
Kombustorban persze, nekem is szar, de játékban sose fordult még elő eddig. Ami még érdekes lehet, ki milyen progival tuningolja. Én jelenleg AB 3.0.0 beta 6, és normál mód, nem unofficial.
És természetesen mindez +20% powertune-on, power v2-vel.
-
válasz
ricshard444 #20522 üzenetére
Jogos, furmark alatt ugrál.
Most néztem. -
válasz
ricshard444 #20518 üzenetére
Most eddig nálam 2 db V2-es járt, +20%nál még 1200-on sem ingadozott semmi sem. De kérdezd meg a többi V2-es tulajt a topicban.
Halkan megjegyzem, hogy tuning nélkül 0%-kal sem, mivel a GPU nem boostos, csak a rajta lévő bios.
Ki az a mindenki más, rajtad és szasanyin kívül?
-
ZozzHUN
addikt
válasz
ricshard444 #20458 üzenetére
1080ig boostolgatott.
Vicc az hogy referencia hutese 680-nak tényleg nagyon halk volt.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
ricshard444 #20425 üzenetére
Azért kikérjük ezt magunknak. Nem biztos hogy azért választottam, választottunk (ha beszélhetek többesszámban) 7970CF-et mert ettől nedves lesz a barátnőnk bugyija. Hanem mert erre volt, van szükségünk, illetve ez volt szimpatikus.
3 Kilót fizettem ki a HD7970CF-ért 1 éve, és azóta nem bántam meg. Csak monitort cseréltem FullHD-ről WQHD-ra.
Úgy hogy szerintem nem rossz dolog a 7970CF. Alapon hozza azt magas felbontásban mint egy jól megrántott 7950CF.
De pl. én is 1150/6600 on használom a CF-et, és még mehetne 1200 ra is gond nélkül..
Ott azért már kevés lenne a 7950CF.Mindenesetre ÁR/Érték arányban mindig a kisebb tesó a legjobb választás, ez mindig is így volt.
GTX670 avagy inkább HD7950... Jól megrántva hozza a bátya teljesítményét. Ami lehet két darab DeákFerivel is többe kerül. -
KAMELOT
titán
válasz
ricshard444 #20425 üzenetére
Akkor ugyan az ami volt. 7950 Cf-ed volt idáig is.
-
KAMELOT
titán
válasz
ricshard444 #20421 üzenetére
Mármint milyen CF-ed lesz?
-
KAMELOT
titán
válasz
ricshard444 #20414 üzenetére
Hát ja nagyon drága! De ha kiszámolod jobban jársz, mint egy SLI-vel. Csak ugye az SLI esetében két kártyád van amit gyorsan egyenként tudsz értékesíteni.
-
KAMELOT
titán
válasz
ricshard444 #20412 üzenetére
Látom nem szórakozol Vettél egy GTX690-et
-
válasz
ricshard444 #20411 üzenetére
Crysis 2 + BF3 Multi-ban láttam, mert azért ez is számít
Sleeping Dogs vagy valami más nagyobb sávszélt igénylő játék alatt megnézném mit teljesít
7870-t kölcsönbe a tesztersrácnak
( már ajánlottak fel 4x is, de csak Pesti átvétellel
)
-
Speed®
titán
válasz
ricshard444 #20366 üzenetére
HR-01 Plus, TRUE Black, HR-02, nálam mind domború volt..utóbbi polírt is kért/kapott muszáj alapon.
DroiDMester
Ellenőrzötten jó..a Brocken is az volt..pozitív véleménnyel voltam ennek okán (a klasszikus "EKL narancs" is sok procival tett jót anno a kezeim közt).A CF/SLI használattal kapcsolatban nem vagyok meggyőződve a hatékonyságról..az a ventiállás garantált pácolda a VRM résznek és a kártyák alatt elterülő alaplap részlegnek..nomeg felborítja a házan a légáramlást is.
-
BeLucZ
addikt
válasz
ricshard444 #20342 üzenetére
SSAAnél tényleg nincs egy darab rece sem, én pl dirtben 8x msaanál és vélek felfedezni recéket és majdhogynem zavaróak, ha nem lenne ennyire borzalmasan erőforrásigényes, elterjedtebb lenne az ssaa
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
ricshard444 #20336 üzenetére
Mondjuk ez még nem oldja meg zack problémáját az ott nagyon kevés fps egy 7950cf-től.
Mellesleg én nem Fraps mértem fps-t hanem azt írtam amit dobott a játék.
Nálam nem csökkent úgy le a min fps már az első futtatásnál sem mint másnál meg aztán azt se vettem eddig észre, hogy olyan random dobálná az fps-t, 1-2 fps híján ugyanazokat kapom.Más: Valaki felvilágosítana mi ez az SSAA TR-ben ? Csak mert lehet vak vagyok de nem igazán látok olyan különbséget FXAA és SSAA között ami megérné a felezett fps-t.
-
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #20307 üzenetére
Single:
Min 16,9
Avg 21
Max 24,5 -
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #20305 üzenetére
1100/1450
Min 31
Avg 45,2
Max 58,41125Mhz-hez kell neki 1,24V, és ezt már nem bírja a táp, lekapcsol. Kevesebb fesszel is lefut, de kevesebbet kapok mint 1100Mhz-en.
-
válasz
ricshard444 #20302 üzenetére
Egy hete, mióta beruháztam egy kis Tahitire (7870 xt)
Néha írkálok majd hülyeségeket, mire Ti megmongyátok kussoljak és akkor besértődöm. Ez lenne a forgatókönyvJa és nekem kizárólag constant voltage mellett hajlandó feszt állítani (gondolom a boost bios miatt).
-
ZozzHUN
addikt
válasz
ricshard444 #20296 üzenetére
Így van. Volt hogy bebugzott a trixx-em, és 1.5v-ig hagyta menni a vgpu-t, de 1.352v-nél többet nem hagy a kártya.
-
válasz
ricshard444 #20296 üzenetére
Vagy nincs engedélyezve a force constant voltage és így nem engedi a kártya a piszkálást, hanem marad a gyári vezérlésen.
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
ricshard444 #20255 üzenetére
Ugyan nekem nem 7950cf-em van de szívesen segítek ha kell.
-
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #20291 üzenetére
Nem. 1188V-t ír terhelésre.
-
zack
nagyúr
válasz
Én is segítenék de szétfeszelni nem fogom. Alap feszes eredményben bármikor segítek.
Nálam CF-ben alapfeszen 1000-1050 ig stabil. Ha adtam neki plusz feszt akkor se lett jobb. Memóriánál pedig az 5200Mhz a stabilitási plafon. Itt sem tudom stabillá tenni fesz emeléssel. Olyan mintha valami védelem lenne a kártyákban... Ami mondjuk cseppet sem baj. Egyszer majd megnézem őket külön külön is.
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz
Szívesen segítenék, de sajnos csak egy kártyám van
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz
ricshard444 #20194 üzenetére
Nem találtam memória fesz állítási lehetőséget a Trixx-ben. Bár már volt olyanom, amiben lehetett, de ebből ez a sor valahogy kimaradt :/
Holnap megcsinálom akkor fix memória frekvencia és feszültség mellett is.
Köszönöm az észrevételt! -
Chapel
addikt
válasz
ricshard444 #20184 üzenetére
i5 3550-em van alapon. Anno a 7850-re írta valaki, hogy azt még tuti kihajtja. Azóta volt 7870, húzva is, azt is kihajtotta. Most egy 1200/1500-on menő 7950-esem van és mit ad isten ezt is kihajta úgy néz ki.
Elég relatív ez a dolog, valóban programozás kérdése én is ezt látom. -
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #20189 üzenetére
Ilyen 1-2 kivételtől eltekintve sosem volt.
-
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #20187 üzenetére
Semmi gondom a 2 kártyával. Baromi jól skálázódik C3 és TR alatt is.
-
pcsabat
őstag
válasz
ricshard444 #20184 üzenetére
érezd benne az iróniát kérlek
. Természetesen nem jön be, csak ritkán látni játék alatt ilyet, hogy egy pillanatra sem esik alább a GPU használat, akármit csinálsz.
HSM: igen, akkora gondok voltak, hogy csak high-on tudtam végig játszani a Crysis 3-t. Rögvest ki is dobom a gépet az ablakon... Egyébként elképzelhető, hogy a nem K-s 2600-m nem mindig tudja kihajtani. Ennek ellenére elég komoly a performance játékokban.
-
pcsabat
őstag
válasz
ricshard444 #20182 üzenetére
persze, hogy jobban. De próbáljátok ki ezt. FOLYAMATOSAN 99%-on áll a GPU kihasználtság, úgy hogy volt olyan, hogy felment az FPS 2500-ig (mondjuk lehet, csak mérési hiba), de kissé vicces, egy pillanatra sem ment 99% alá a kihasználtság. DETTÓ mintha furmark-ot futtatnék
-
Zsohi
őstag
válasz
ricshard444 #19958 üzenetére
Ahogy én kiszámoltam, a saját kártyám 800mhz-en ~150W körül alakul, 1150mhz-en 1,27V-on már ~240W körüli érték jött ki. Teljesítmény/fogyasztás terén az alacsony órajeleken járatott két kártya jobb megoldás és még csendesebben is üzemelhetnek.
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #19953 üzenetére
Hát ez az... Egyik ekkor boostol, másik akkor... De szerintem nagyobb baj, hogy a másmilyen kártyán másmilyen hűtő, másmilyen profillal.... Szerintem jobb az, ha egyszerre jön meg, hasonló hangjuk, mintha külön, más hangon hallod őket felpörögni. Utóbbitól szerintem én egy nap alatt kikészülnék.
(#19955) Darknes: Ha meg vagy vele elégedve, akkor szerintem egyértelmű, hogy ugyanolyat érdemes venned mellé.
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #19949 üzenetére
Nem csak a kinézet, de két különböző kártya, különböző BIOS-al, BOOST profillal, különböző hűtővezérléssel, szerintem nem biztos hogy nyerő ötlet. Persze, hülyén is néz ki különbözővel, de ez nem funkcionális szempont.
(#19951) Darknes: Ha nem vált be, miért nem adod el, és veszel helyette egy (kettő) normálisabbat?
(#19950) asdxv: Szerintem a nem vetted észre eset áll fenn. De tökmindegy, engem nem zavar a BOOST, mivel megy a kari, mint a meszes...
-
TTomax
félisten
válasz
ricshard444 #19941 üzenetére
No igen ezt gyanítom,más szemszögből mérlegelünk,és nem is egyformán használjuk,de ez így is van rendben!
-
TTomax
félisten
válasz
ricshard444 #19935 üzenetére
Hát nem egy nyerő kártya...
(#19939) ricshard444
Helyenként?A 670 oda boostol dobozból kiszedve...és hűvös is marad....és az ára?Node nem itt akarom kitárgyalni... amúgy semmi gond nincs a keplerrel...
-
ZozzHUN
addikt
válasz
ricshard444 #19920 üzenetére
Sajnálom, ezt az egyet mérek le mindig, amúgy nem tudok támpontot adni, gondoltam megosztom, de ha kötekszel titkolózni fogok
-
skippper
senior tag
válasz
ricshard444 #19913 üzenetére
Nekem ilyen eredményeim lettek OC vs non-OC összehasonlításban. A +50% oc ~+30% FPS növekedést hozott mind a 20-30 mind a 60-70 FPS tartományban, szóval egyetértek Veled, igenis VAN hatása (nem is kicsi)
-
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #19903 üzenetére
En konkretan ebbol azt latom, hogy alap CF, es szenne huzott CF minimum fps ertekei kozott van vagy 2 fps kulonbseg.
Valamit elneztem?
-
mcwolf79
veterán
válasz
ricshard444 #19903 üzenetére
Na ezzel aztán sokat érsz,hogy játszhatatlan,vagy TELJESEN játszhatatlan.
Ezt mondom,hogy 40 vagy 45-50 fps-nél nem hoz annyit,az ilyen C3 félékben meg mind1,hogy mennyire vérzik el.
De mindenki azt csinál amit akar,demokrácia van. -
válasz
ricshard444 #19766 üzenetére
Hát ez eléggé szomorú
-
BeLucZ
addikt
válasz
ricshard444 #19766 üzenetére
Rád szállt a Kepler átok
-
omikron23
senior tag
válasz
ricshard444 #19763 üzenetére
Még megvan a 690?
-
BeLucZ
addikt
válasz
ricshard444 #19763 üzenetére
nemár, ennyi csalót, hihetetlen
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #19735 üzenetére
" Anno is széthúzták a kártyákat és a mai napig megy a nagy része"
Vagy csak akik széthúzták, sose tudják meg, hogy megdöglött, mert utána majd a sokadik, kispénzű tulajnál megy szét 3-4 év múlva, és hozzá el se jut az infó...
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
ricshard444 #19651 üzenetére
Ad egy pontszámot és egy átlag fps-t. Utóbbiól számolja az előbbit
szerk : ahogy elnézem 3200-3400 között van az átlag -.-
-
Daffni2
addikt
válasz
ricshard444 #19561 üzenetére
-
ffodi
veterán
válasz
ricshard444 #19517 üzenetére
Persze, úgy a korrekt. Egyébként elsimítás nélkül, TressFX-szel, elég korrektül fut az említett felbontásban, maximális részletesség mellett.
-
ffodi
veterán
válasz
ricshard444 #19513 üzenetére
Nálam meg, elég rendesen, igaz 2560x1600-ban,
fatal1ty1984:
Max 16x-os Aniso, nem pedig AA, nem beszélve arról, hogy ilyen beállítás nincs is a játékban.
Tesztekkel mi a helyzet? Várom már őket.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
ricshard444 #19513 üzenetére
nem, 7970-el teljesen jo.a 68fps átlag megvan 16x-élsimitással is
-
válasz
ricshard444 #19500 üzenetére
Jól tetted, nálam annyira bejött a 7950-es, hogy csak na.
É eddig mindkét Powercolor 7950-ről azt hittem amiről nálam volt, hogy alapfesszel viszi az 1200-at, mindegyiket megfektette a WoT, kellett nekik a plusz fesz.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
ricshard444 #19500 üzenetére
-
Varázslóó
senior tag
válasz
ricshard444 #19455 üzenetére
Tudom de akkor is gyönyörű és HD7950 es mint a fórum téma is adja
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
ricshard444 #19443 üzenetére
Az érdekes menet lesz
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
ricshard444 #19439 üzenetére
És mennyire "tápos" egy 7970 után ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged