-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
válasz
ricshard444 #24816 üzenetére
Tényleg?!
Tudomásom szerint 23. án mutatják be a nagyközönség előtt.
Valaki meg már SLI-vel tolja? -
fatal1ty1984
őstag
válasz
ricshard444 #24705 üzenetére
+1 nálam egy 1250/1600-ra huzott 7970-el nem esik 38 alá
full HD
very high
AF4X
Motion blur
tesselation - normal -
haddent
addikt
válasz
ricshard444 #24705 üzenetére
Hát ahogy nézem a profilod neked majdnem 100MHz -el gyorsabban mennek, és kettő darab van ...
Meg hát nyilván minden jól megy, csak ez nem, és akkor a gép hibája -
fatal1ty1984
őstag
válasz
ricshard444 #24536 üzenetére
játék alatt nállam mint a balaton ugy hullámzik a gpu load
-
szasanyi
félisten
válasz
ricshard444 #24536 üzenetére
Ezt írták is a tesztben, de azért annyira nem vészes mert az összkép jó lett, és a feeling is ott van ahol lennie kell.
-
válasz
ricshard444 #24535 üzenetére
Újraindítottam a játékot már rendesen mennek a GPU-k, érdekes.
Látványra nem rossz összességében szép, de sok a rondácska rész és az emberek ruhái + mimikája -
eszakas
őstag
válasz
ricshard444 #24370 üzenetére
De láthatod hogy terhelem rendesen és nem droppol. Ez a huncut giga kártya már azt sem képes megmutatni, hogy kell droppolni
hát kidobom a kukába
-
válasz
ricshard444 #24370 üzenetére
Benne van, hogy tévedek, de nálam még soha egyik kártya sem kapott fix feszt valósan.
Majd aki komolyabban foglalkozik ezzel megmondja. -
eszakas
őstag
válasz
ricshard444 #24367 üzenetére
-
BeLucZ
addikt
válasz
ricshard444 #24367 üzenetére
bezzeg ha lehetne LLC-t szoftveresen állítani a gpuknál mi ?
lenne itt füstparádé
-
eszakas
őstag
válasz
ricshard444 #24364 üzenetére
Ezt azért én igy nem jelenteném ki
A kép az én kártyám GPU feszültségét mutatja a mért intervallum alatt 3 teszt futott le. A Heaven Benchmark 4.0 a 3D Mark és a Valley Benchmark 1.0, a 3DMark betöltései között láthatod a feszültségesést de máshol nem látok benne droppot. Tehát nem teljesen helytálló ez a megállapítás
-
válasz
ricshard444 #24314 üzenetére
utóbbi 2. évben nekem is csak mind rossz tapasztalataim vannak az ASUS VGA -kal, pedig járt nálam szép számmal(vagy 25-30.DB) vegyesen AMD és nV is!
Szerencsére alaplapoknál még mindég tartják a megszokott minőséget, tudást és extrákat
-
Cole86
senior tag
válasz
ricshard444 #24311 üzenetére
Ezt végig kérdeztem.. 2600k i7.. állítólag mindenhol stabil volt.. (az alapon is kihatja azért lazán full hdban) vagy egy hozzá nem értő vagy kamuzott "kicsit"...
7950 giga windforce 3mat kapott ,bontatlan újt cserébe + kp-t még.. tehát vissza fogom boltolni , aztán ennyi..
szerk: ne nézz idiótának, rendesen utána kérdeztem.. le is akartam tesztelni a kártyát ,de véletlen kifelejtette belőle a HDMI/DVI átalakítót..(nekem nem volt itthon elfekvőben más kábel vagy átalakító) kb azért lett ez az egész...
vettem ma plusz pénzért egyet ,h ki tudjam próbálni.. ezért is van most felbaszva az agyam..
Asbee : mert talán kamu a marketingjük...
"GPU Tweak utility helps you modify and tune clock speeds, voltages, and fan performance via an intuitive interface"
"Acclaimed DIGI+ VRM with 12-phase Super Alloy Power technology delivers precise digital power and enhanced durability for stable overclocking
VGA Hotwire allows you to plug and solder wires on the card’s voltage regulators and accurately read and control Vcore, Vmem, and PLL voltages on a hardware level"Dobozon rajta és még sorolhatnám... szerinted ez nem átbaszás?
-
Cole86
senior tag
válasz
ricshard444 #24308 üzenetére
Nálam volt 4 db.. tudtam ,h van feszültség zár, ez nem lepett meg!
Viszont a tulaj állította ,h 1125öt meg és 1575öt memóriában így is.. ezen akadtam ki,mert már 1040en elvérzik a gpu... ez meg viccnek is rossz.. csak 1 próbálkozás volt ,h hátha nem áll vissza a feszültség zár, ha már pár tulajdonosnak ez sikerült ÁLLÍTÓLAG....
-
LucifeI2
őstag
válasz
ricshard444 #24231 üzenetére
Van egy 5870-em ami ugyan akkora és az teljesen jól működik ugyan abban a slotban. De azért megpróbálom a másik slotot.
-
válasz
ricshard444 #24184 üzenetére
Nem igazán hit kérdése, én már jó pár ilyen esetbe belefutottam.
-
válasz
ricshard444 #24179 üzenetére
Ha csökkentetben megy az azt jelenti, hogy a driver betöltés után dobja el magát a VGA, ez sajnos könnyen lehet hardware hiba is soft-os gubancon kívül.
-
Moretimer
aktív tag
válasz
ricshard444 #24033 üzenetére
Nincs meleg a házban, de ez látszik aidaban a többi mutatott értéken.
Mi lehet a probléma? Idegesít a dolog. -
Cobb
tag
válasz
ricshard444 #23766 üzenetére
Ezt alá tudom támasztani!
Nekem hónapokig volt GTX 690 és soha nem szűkölködtem VRAM hiányban, pedig mindent a legmagasabb beállítások mellett nyomattam 2560*1440-es felbontásban. Igazából pont azért vettem a kártyát, hogy ezt gond nélkül elvigye. Ami meglepő volt számomra, hogy a Max Payne 3 lazán elment 2G Vram-al minden fullon 2560-as felbontáson. Igaz a játék 1x 4 gigának kezelte a 2x2 Gigát!
-
Erdei88
veterán
válasz
ricshard444 #23660 üzenetére
Most akkor jó a driver vagy sem?
-
haddent
addikt
válasz
ricshard444 #23570 üzenetére
Itt sem. Már nagyon rég volt gondom driverrel szerencsére, még tavaly nyáron.
-
Tökmindegy
senior tag
válasz
ricshard444 #23458 üzenetére
Én már mindenre gyanakodtam,driverra ,hardverra,programra.
A 680 nál semmi anomália sincs.
Úgy tűnik ,hogy az ezelőtti driverek ütköztek a TR el. Most hibátlan a játék,vagyis eddig is az volt ezek szerint csak csak én a tr szaggatását vettem microlaggnak.
Azért erre odafigyelhetnének,hiszen sokaknak volt ez probléma ,és azért a földön nem kevesen használnak ilyen eszközt. -
Enclave
aktív tag
válasz
ricshard444 #23409 üzenetére
"...anandtech quoted AMD as saying the frame pacing driver will be available in July timeframe. maybe late July might be possible since these drivers are very early prototype and not even alpha version..."
Ha jó topic-ot néztem, ezek szerint július vége vagy augusztusra lehet belőle valami, így talán 13.7 vagy 13.8, ám ha hónap végén adják ki valamelyik driver-t, akkor abból szeptember is lehet így...
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
ricshard444 #23407 üzenetére
Feature Highlights of the AMD Catalyst™ 13.5 Beta Driver for Windows®
Performance gains seen on the entire AMD Radeon™ HD 7000 Series for the following:
Far Cry 3: Improves performance up to 4% with Anti-Aliasing enabled
Shogun II: Improves performance up to 20% with 8x Anti-Aliasing enabled
Tomb Raider: Improves performance up to 6%
Bioshock: Improves performance up to 6%
Borderlands 2: Improves performance up to 17%
Corruption is no longer seen on the AMD Radeon HD 7790 when TressFX is enabled in Tomb Raider -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ricshard444 #23409 üzenetére
Ez még a jövő zenéje szerintem...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ricshard444 #23407 üzenetére
Frame Pacing Prototype 2 driver lesz majd izgalmas. 13.5 nem nagy durr.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
ricshard444 #23399 üzenetére
Egy amd-s azt mondta hogy a 13.4 a 13.3 beta whql verziója. Szóval ugyanazt tudja mint a 13.3 beta.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
ricshard444 #23374 üzenetére
Mondjuk azert eleg durva lenne egy CF 7970 ref. ami 67 %-on teker. Meg szetnezek , felderitem a piacot. Nem dontottem el hogy CF 7970, 7990 vagy SLI 680 illetve 690-en lesz a gepemben.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
ricshard444 #23364 üzenetére
Azért ilyet neirj,mert nekemis van kárta és egy pasztázás+venti profillal egyálltalán nemordit.bf3 alatt huzva is 67%-on pörög
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
ricshard444 #23364 üzenetére
Ertem, most nezelodok es ezek voltak a legolcsobbak. XFX,sapphire, MSI, stab melyik a csendes, huvos es birja a tuningot?
-
válasz
ricshard444 #23340 üzenetére
Teljesen jogos.
(#23341) Karesz2300:
Ha ekkora rá a keret. én mondanám azt, hogy +10K és 7950CF használtan, de ha mindenképpen 7970-ben gondolkodsz és/vagy csak új kártyában, akkor Lightning a Te kártyád.
-
Snip3r_HUN
addikt
válasz
ricshard444 #23332 üzenetére
az előző kártyánál hűtési gondok voltak random felpörgéssel , ez meg nem stabil i <3 MSI
-
Snip3r_HUN
addikt
válasz
ricshard444 #23232 üzenetére
ugyan arra a típusra 7950 TF III OC Boost Edition, a szervíz kukacoskodott hogy náluk csak zárt házban jött elő a gond , random 40-60%-os ventiről feldobta magát 100%-ra meg elkezdte szemetelni a képet
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ricshard444 #23177 üzenetére
Autós példa nem jó.
Ha totyogsz vele a városban, akkor előbb-utóbb be kormozódik a katalizátor. Néha ki kell égetni autópályán. -
Macka
veterán
válasz
ricshard444 #23159 üzenetére
Ezzel lehet unofficial módban dolgozni?
-
Cole86
senior tag
válasz
Miket nem tudok..
de trixx nem tudja kitenni a hőmérséklet, fsp és egyb adatokat önmagában.. ettől függetlenül sokszor sapphire és más gyártótól származó kártyákhoz is ajánlják, mert a feszt könnyen kezeli mókolás nélkül is.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Köszi. Kipróbálom.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ricshard444 #23153 üzenetére
Oh, ti most memória feszültségről beszéltek.
Benéztem. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ricshard444 #23149 üzenetére
Üresjáratban?
Kizártnak tartom. -
Cseneles
őstag
válasz
ricshard444 #23105 üzenetére
Vegyél egy Cooler Master HAF932-t, nekem is ez van és volt CF-em is, így bátran állíthatom hogy hej van bőven és jó hűvös bent minden
Messze a legjobb vétel szerintem
-
zack
nagyúr
válasz
HAF 932-öt neki!
-
poli27
veterán
válasz
Azért egy nagyobb ház rád férne sztem
-
Erdei88
veterán
válasz
ricshard444 #23102 üzenetére
A Silver Arrownak hatékony a hűtése, elforgatva? Nem kap sok meleg levegőt?
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
ricshard444 #23077 üzenetére
kézilabda edzés után irok
csapat épitö buli xD
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
ricshard444 #23072 üzenetére
nembeszolni,mewrt jack dániel party van
a lányeget szerintem értitek,csak ez a sz.r htc one x kijavitja még azt is amit jolirok.ebböl látszik.hogy még buli alatt is aktiv vagyok (egy szintig
)
-
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #23052 üzenetére
Azért bővebben írhatnál erről miért nem.
-
poli27
veterán
válasz
ricshard444 #22973 üzenetére
Ezzel csak azért nem értek egyet, mert akkor minek is adták ki a 70-est ha az 50-es is ugyanolyan gyors ....... sztem kicsit elfogultak vagytok az 50-re!Szóval aki nem akar szénné húzott 50-es karit annak jobb a 70-es, ha meg a 70-et is meghúzod akkor nem éri be az 50-es, szóval nem mindenki akar a végletekig szétfeszelt karit használni sztem !Én is inkább a 70-est vettem meg, mint hogy egy 50-est vegyek és lutri vagy megy jól vagy nem!Ez nekem szinte alapon hozza azt amit szeretnék és nem kell érte kinyírnom szinte az 50-es karit, hogy ennyit hozzon....
(#22974) radi8tor1 Jha béldául Bitcoin bányászatra
Érdekes oda miért vesznek 70-es karit és nem 50-est?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ricshard444 #22973 üzenetére
Nem csak játékra használnak VGA kártyákat. Más alkalmazások is vannak, amik használják a számítási teljesítményüket.
Viszont a fórumon 95%-ban játékra használjuk őket.poli27: 7970 tulajok egyesüljetek!
-
Tökmindegy
senior tag
válasz
ricshard444 #22963 üzenetére
Érthetetlen számomra . Amint mondod ez oly kis mértékű különbség,hogy minek ide a 2 kártya.
Egyáltalán miben jobb a 70 es?Pug
Köszi meg is válaszoltad
-
Cole86
senior tag
válasz
ricshard444 #22961 üzenetére
+1!
fatal1ty1984 kollégának is igazat adok, az ő esetében ez érvényes! Ha valaki kifog egy ilyen tuning potenciával rendelkező 7970est , az megfogta vele az isten lábát ,mert baromi erős 1200mhz felett, ezt alá írom!
Azonban ricshard444 ahogy fogalmazott, teljesen egyértelmű a szóródás és a véletlenszerűség tuning terén!
Nálam is volt már jó pár 7950/70 és 1000mhztől egészen 1250mhzig mentek.. ez amúgy chip, configuráció és hűtő függő is erősen!
Szerintem ár/érték arányban a 7950es a nyerő, mert 1100at mennek átlag simán és ott már a ref 7970es szinten bőven hozzák játékok alatt! Ez tény.
Akinek van pénze és vesz egy keményebb tuningos ghz edition 7970et az meg valszeg 1150 felett is fog menni, bár ez sem minden esetben opcionális. Nyilván azokat nem kell annyira nyúzni, ugyan ahhoz a teljesítményhez!
-
Tökmindegy
senior tag
válasz
ricshard444 #22961 üzenetére
Akkor ez most úgy van,hogy az 50 es csak órajelben különbözik a 70 estől?
Mert ha igen (annyira nem foglalkoztam én a radeonokkal ezt tudd be ennek) akkor ez miért jó az AMD nek? -
Raggie
őstag
válasz
ricshard444 #22832 üzenetére
kár. Annyira nem érdekel, csak jó lett volna használni valamire ha már úgyis van itthon egy! -
Raggie
őstag
válasz
ricshard444 #22830 üzenetére
Egyébként van egy régi Geforce 8600GTS-em...
Egy ilyen elég lehet egyébként Phisics-hez? (dedikált phisics kártyaként használva)Egyébként maradok a miniDP-DP megoldásnál szerintem.
-
Raggie
őstag
válasz
ricshard444 #22827 üzenetére
Apropo, ha már feljött ez a téma:
jelenleg egy régebbi 1280x1024-es 19"-os TN monitort használok, de záros határidőn belül (értsd: kövi fizu) érkezni fog egy Dell U2312HM 1920x1080 eIPS-es monitor mellé.
A kis monitoron csak VGA csatlakozás van, az új monitoron DVI, VGA és DisplayPort.
A kártyámon(Sapphire 7950) 1xDVI, 1xHDMI és 2xmini-DisplayPort.
Jelenleg egy VGA-DVI átalakítóval használom a monitorom.A kérdés: ha megérkezik a rendes monitorom, hogyan használjam a két monitort?
Ami eddig felmerült bennem:
-a kicsi marad így ahogy van, a rendes meg egy miniDP-DP kábellel
-a kicsi marad így ahogy van, a rendes meg egy DP-HDMI átakítóval(HDMI kábelt adtak a VGA-hoz)
-a rendes DVI-on a kicsi meg miniDP-VGA átalakítóvalElőző hozzászólások alapján, akkor a második opciót kihúzhatom, gondolom.
Egyelőre hajlok az első opció felé, mert a miniDP-DP kábel 3k a miniDP-VGA átalakító meg minimum 5k.
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #22803 üzenetére
Ja, iszonyat pörgés, 2 hsz írása egy nap alatt...
(#22813) Abu85: " A gyári OC-s Radeonok az új Tomb Raider alatt nem küzdenek random fagyással, mert a hardver képes megelőzni."
Nem akarok tiszteletlennek tűnni, de ez már nagyon mellébeszélés. Nekem a Tomb Raider 1,038V-ra alulfeszelve vitte végig a 7950-em, amikor gyárilag 1,188V kéne neki. De 1050/1400-on se volt fogyásom 1,1V-on. Amelyik kártya nem bírja el azt a néhány %-os gyári OC-t, szvsz alapból gagyi. Anno az 5850-emhez se kellett semmi ilyen csodatechnológia, hogy alapfeszen röhögve vigye bő 17% OC-val a korának legdurvább játékait is."Tehát be kell állítani a renferencia-órajelet, holott te a gyári OC-ért fizettél. Itt nyernek ezek a hardveres, magas stabilitásra törekvő megoldások értelmet."
Kicsit olyan a hozzászólásod, mintha végig se olvasnád, amit írsz.Ez a két mondat egymásnak ellent mondó. Az első mondatban leírod, hogy milyen rossz, hogy a szegény user kénytelen visszavenni az órajeleket a referenciára, holott az OC kariért fizetett, míg a következő mondatban leírod, hogy milyen jó, ha a DVFS a tudtod nélkül csinálja meg sunyiban automatikusan ugyanezt.
"Bármennyire is nem tetszik neked, a cégek elsősorban azt fogják nézni, hogy a piacra kerülő termékek az alapparaméterek mellett működjenek stabilan."
Hatalmas tévedés. A cégek azt nézik, hogy hogyan tudnak a legnagyobb haszonkulccsal dolgozni. Márpedig akkor tudnak, ha a cuccba éppen annyi vasat kell építeni, hogy éppen ne zuhanjon össze. Ezzel a technológiával megspórolható az a tartalék, amit normál esetben beépítenek a termékbe, hogy ne dögöljön meg kisebb tuningtól. Itt nem kell tartalék, te belövöd 2Ghz, de ő akkor is max üresjáratban fog 2Ghz-en menni, amúgy meg vissza fogja magát venni gyári órajelre, vagy a közelébe. Állati jó.Ja, és mégvalami. Az OC karik stabilitására az egyetlen jó megoldás az lenne, ha gyárilag olyan csip kerülne rájuk, ami némileg jobb minőségű a standard verziókénál, és bírja a beállított órajelet. Kijön egy tomb raider, és összezuhannak a gyári OC karik? Kész vicc.... Itt is csak a gyártó spórolását lesz hivatott szolgálni illetve elfedni ez az új PowerTune...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ricshard444 #22810 üzenetére
Akkor már projektor is szóba jöhet. Apám nemrég vett egyet, hozzá 4x2 m-es vászont. Brutális lenne azon játszani. Lehet egyszer elviszem a gépet.
Bár a WiFi HDMI átjátszó miatt szerintem erős input LAG lenne. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ricshard444 #22806 üzenetére
Ez egy kiállítási darab. Otthonra gondolom nem ilyen monitort használnak.
-
SzlobiG
félisten
válasz
ricshard444 #22803 üzenetére
Nem ma, mindég.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
ricshard444 #22700 üzenetére
Ez így van. Ha nagyon jó a CrossFire a programban az tud olyan 95-99% ot kihozni. 100% ot csak a szintetikus tesztekkel tudsz talán talán elérni, de még azokkal sem mindig.
Én elhiszem hogy számít a tuning, de ha így is 23 FPS lesz a minimum OC-val maximum a 30-33 között lenne a reális.
A többihez CF-kell.
Nálam HD7970 CF üzemel 925 gyári órajelen kaptam 56 átlag FPS FullHD-ban kimaxolva.
1150 órajelen pedig 66 lett az átlagom. -
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #22729 üzenetére
Természetesen teli szeró volt, de mindegy, én nem akarok bizonygatni semmit, itt elég jól megy a BF3!
-
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #22727 üzenetére
Pont vége lett a körnek, azért csak ennyi ideig mértem.
2013-04-14 00:00:19 - bf3
Frames: 14468 - Time: 186016ms - Avg: 77.778 - Min: 62 - Max: 129Grand Bazar
HD7970@1100/1500
3770K@4500
1920x1080 4xMSAA 16xAF
Motion Blur - off -
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #22724 üzenetére
Nálam a 7970-el szerintem 70fps felett van az átlag ott is, de nem mértem. (Grand Bazar) De lehet, hogy a 3770K@4,5GHz is hozzá tesz a dologhoz
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #22704 üzenetére
Nekem pedig a kártyánál/hűtésnél is előbb parancsol megálljt, hogy nem tetszik már, amit mutat a fogyimérő. Lehet csak az én bogarasságom, de nem szeretem, ha 300W felett van tartósan a fogyasztás játék közben. Úgyhogy nekem marad az 1050/1400, ha nagyon kell a plussz erő, ott még nem vészes a plusszfogyasztás, és a hűtővásárlás plusszköltségétől is megkímélem magam.
(#22705) Pug: Mikor kijött a 7950, valóban 800Mhz volt az alap, de a sima refikre kijött az a bizonyos BOOST update, ami 850Mhz-re emelte a gyári alapórajelet, és bevezette a 925Mhz Boost órajelet minden refi 7950-re. Szóval szerintem nyugodtan tekinthetjük a 925Mhz-et "alapórajelnek", mivel gyárilag hitelesítve van rá a VGA, csak akkor veszi lejjebb, ha nem férne bele vele a gyári TDP-be.
-
glspeter1
őstag
válasz
ricshard444 #22698 üzenetére
Köszi!
Alapfeszen 4.6-ig megy. De akkor marad a 4.2. -
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #22686 üzenetére
Elvileg a kari VRM+táp kialakításától, működési paramétereitől (ránézésre ugyanolyan VRM is üzemelhet pl. más frekvencián) függ leginkább. Annyira nem izgat, hogy ciergősbe menjek, míg nálam nem cicereg, csak kíváncsi voltam, ha már megemlítetted.
(#22687) Cole86: Az alaplapod is fogyasztó, VRM-ekkel... De persze, nem biztos, hogy ennek ilyennek kell lennie... Reméljük, sikerül kicseréltetned.
Ez a kérdés már inkább tápos topic téma...
-
Cole86
senior tag
válasz
ricshard444 #22684 üzenetére
Na és ha vga nélkül is cicereg a táp, csak alaplapival?
erre varjál gombot..
-
haddent
addikt
válasz
ricshard444 #22667 üzenetére
Igazad lett. Teljesen hülyeséget ír ki valamelyikünknél a VRam használat (valszeg. nálam, mert kevéskét ír..simán betudható annak, hogy az enyém teljesen custom pcb + bios), ugyanis nálam is 100%, hogy be van/volt kapcsolva, hiszen AA off: ~50FPS+, 2xSSAA: ~40FPS+, 4xSSAA: ~30FPS+. Egyébként HSM simán össze tudjuk az FPS -t is hasonlítani, direkt körülnéztem 180 fokban kb., és 1-2FPS volt a különbség, nem igen számít az a minimális eltérés.
Nekem patch-el van, anno 670 -el rengeteg hozott, gondoltam miért is ne javítana AMD -n is egy keveset.. -
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #22665 üzenetére
Persze, itt is csak arról van szó, hogy azonos kártyával nálam valamiért felmegy a használat, míg haddent-nél nem... Azért ez fura, hogy nálam az SSAA-val jóval többet töltött, mint nála...
Sehol nem írtam, hogy ennél kevesebb rammal ne mehetne jól.
Igazából csak azt próbáltuk kitalálni, vajon működik-e nála az SSAA. vagy bebugolt, mint egyszer-kétszer nálam, hogy elvileg rákapcsolta, gyakorlatilag meg nem.(#22667) ricshard444: Jogos.
Jobb, ha kétszer le van írva, mintha egyszer félreérti valaki...
-
deadwing
addikt
válasz
ricshard444 #22521 üzenetére
Elképesztő user error. De én nem gondoltam, hogyha berakok egy 6-os széria mellé egy 7-est, akkor újra kell rakni ugyanazt a drivert. De MIÉRT? Ugyanaz a driver. Felismeri a kártyát. Akkor miért van szükség egy újratelepítésre? Vicc. Köszi srácok
-
Tökmindegy
senior tag
válasz
ricshard444 #22510 üzenetére
Kösz. Nálam asszem jó a szellőzés, annó egy gtx580 szintén asus alapon netezés közben 28 -30 ,játék alatt ahogy néztem 65-67 között mozgott. A 680 az hűvösebb valamivel az még nem volt 65 fokos és hangja semmi.
Igazság szerint én csak repszimulátorozom,és ott eddig a gtx ek dominálnak,de most van kis időm és a vezérhangya belém bújt,úgy hogy gondoltam megér egy próbát.
No elolvasom azt a blogot -
deadwing
addikt
válasz
ricshard444 #22503 üzenetére
Hogyne lenne releváns. 880 és 930 között azé van különbség. Persze, játékban nincs, de miningnél sok. Most az van, hogy felrakom a trixet, hátha ő kezeli mindkettőt. Köszi amúgy
-
gaben82
tag
válasz
ricshard444 #22460 üzenetére
Esetleg tudnál konkrét példát linkelni?
Itt a merllinnél van mindenféle pl 12cm 14cm 3pin molex, 4pin pwm. -
marinea2
addikt
válasz
ricshard444 #22326 üzenetére
Hát igen gondoltam hogy bajok lesznek a driverekkel. de majd kiderül.
2x1Gb... Eddig elvoltam 1Gb-al is és csak pár hétről van szó jelen esetemben. +pénzembe meg nem kerül
Szóval vesztenivalóm nincs.OFF vége
-
marinea2
addikt
válasz
ricshard444 #22324 üzenetére
Értelek.
Nekem most egy kisebb ideig 5850 Crossom lesz, majd meglátom mi sül ki belőle
-
marinea2
addikt
válasz
ricshard444 #22321 üzenetére
Mi az oka hogy a 6-os szérás Cross nem jött be ez pedig igen?
Jobban muzsikál az illesztőprogram? Vagy valami más magyarázat?
-
marinea2
addikt
válasz
ricshard444 #22319 üzenetére
És a 7950 Cross az bejön?
-
marinea2
addikt
válasz
ricshard444 #22313 üzenetére
Én is ezt mondtam.
-
prokxy
veterán
válasz
ricshard444 #22074 üzenetére
Ezt tudtam, ezért ennyire ne nézz hülyének...
De ez a pár mV ennyit jelentene, h érdemes szórakozni, kockáztatni? Ezért kérdem.
Most aki vesz egy középkategóriás -vagy egy csúcskártyát, nem tökmind1, h 500W-ot eszik a konfig vagy 550-et a konnektorból? A kevesebb hő az rendben van. Bár alapon az is "mindegy", mert a hűtést arra adják. Tehát alulfeszelésről csak alapórajelen beszélünk, mert ha már hozzányúlunk felfelé (lefelé minek az órajelhez), akkor az már tuningnak minősül ahhoz pedig jár általában feszmódosítás.
De ha rosszul gondolkozom, javítsatok ki, tanuló üzemmódban vagyok!Most ha a régi sapphire 6970-em dual fan 1.175V-on megy, mennyire érdemes levenni, h még tuti menjen stabilan? Mit nyerek vele kb?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ricshard444 #22060 üzenetére
Úgy gondoltam elég párszor felhívni a figyelmet arra, hogy VGA topicban vagyunk.
Törlés az már egy szankcionálás. -
válasz
ricshard444 #22026 üzenetére
Na kipróbáltam. Nyomtam egy Furmarkot 1080P presettel..
100%-ra felhúzva 1.117 ig leesett a fesz. 75%-on 1,142 ig 50%-on 1,175ig.
Alapban 1.256-ot ad neki a tweak (Gyári 1100/6600)
Érdekes volt mert a kisebb LLC beállításkor láthatóan jobban melegedett a gpu,az automata szabályzó sokkal jobban bepörgette a ventiket rajta.
Itt a LOG
-
válasz
ricshard444 #22023 üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #21987 üzenetére
A memória alapon is túlmelegedhet levegő nélkül, és ezeken kívül is még van pár cuccos egy kártyán...
(#21985) coonee: Kíváncsi vagyok, mit fogsz majd mérni. Csak ne felejtsd el, Tomb Raider, Ultimate, és állj be egy olyan helyre, ahol rendesen meghatja a kártyát (nem minden részen terhel ennyire) és mérd meg. Az a hely tökéletes, ahol mértem, egyből ahol kidob a waypoint, rázoomolva a székláb és a korlát metszéspontjára.
Bár anno utánamértem, az OSD-s értékek is elég jól összevágtak a konnektoros mérésekkel (ugye itt maga a VRM méri a rajta bemenő áramerősséget) [link].
És az OSD az előző hsz-emben linkelt képen bő 22A-t mutat a GPU VRM Current In-re, illetve 12V-ot, ami önmagában 260W+ csak a GPU-nak.
Ja, és ha mérsz, úgy lődd be a GPU feszültségét, hogy meglegyen terhelés alatt az 1,2V, csak el ne füstöld a karid... 1,1V körül nálam se tép bele ilyen rondán a konnektorba. -
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #21944 üzenetére
Ott szvsz valami más melegszik túl a kártyán, amikor 81 fok a GPU.
Bár a végeredmény szempontjából tudom, tökmindegy...
-
pcsabat
őstag
válasz
ricshard444 #21940 üzenetére
a következő kör az lesz, hogy mindenki szedi szét a hűtését és pakolja rá a 12 centis ventiket...
-
ZozzHUN
addikt
válasz
ricshard444 #21942 üzenetére
Lehet majd kipróbálom csak kötegelős edition-be, ragasztó kicsit végleges megoldás.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
ricshard444 #21940 üzenetére
Azért az respect. Hogy raktad fel? Lehet nyom nélkül fel-le rakni?
-
válasz
ricshard444 #21939 üzenetére
5V-n ( 600-700rpm..) a gpu 74 fokra megy fel és a VRM 60-ra 20 perc TR után 1175-n
-
ZozzHUN
addikt
válasz
ricshard444 #21937 üzenetére
Kösd 7V-ra, nálam így a 12-esek szállítanak valamennyi levegőt és a hangot sem növelik annyira
Csak kíváncsi voltam, tudom, hogy kevés a borda
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
ricshard444 #21911 üzenetére
egész jok még ilyen mezei ventikkel is.azért 2db noctua biztos jobban teljesitene és még csendesebb is lenne.
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #21892 üzenetére
Ezek ilyenek..
Pláne nagyobb fordulaton könnyen törik...
Ellenben egész pofás lett a két 12-essel...(#21911) ricshard444: Elég korrekt lett! Ezt jól sejtem, hogy hűvösebb, mint gyárilag volt?
Amúgy ha jó ez a módszer, nem drága, veszel rá két PWM-es 12-es ventit (Pl. AC-nak van elég jóféle olcsón) bekötöd tápról a 12V-ot, és a kariról a PWM-jelet, és elvileg már jó is... -
válasz
ricshard444 #21910 üzenetére
1175/1700:
Crysis 3
Gpu: 66 fok
VRM1: 54 fok
VRM2: 55 fokAz elöbb volt egy kis problémám, de remélhetőleg csak egy szigetélést nem jól vittem fel a kábelre ( ezek ilyen tartaléknak a tartalékja ventik amit úgy kell újra blankolni stb... )
A ventik fix rpm-sek, hallásra úgy 1500-1800-n pörögnek, ami Idle nem a legkellemesebb, de így jártam
-
Hoorus
őstag
válasz
ricshard444 #21906 üzenetére
Mivel rögzítetted a bordához a ventiket?
-
SzlobiG
félisten
válasz
Jó a gépházad.
Gyorsan megoldottad ezt és jól is.
-
TTomax
félisten
válasz
Egész jó lett...
Ha valaki kérdezi ez te így akartad! -
TTomax
félisten
válasz
ricshard444 #21904 üzenetére
Ha van helyed akkor nem lesz gond vele.
-
odorgg
addikt
válasz
ricshard444 #21901 üzenetére
Legegyszerübb megoldás. Régen tőle vettem egyet én is, mikor hasonlóan jártam egy Giga GTX460-al. Lehet rá 2db 12, vagy 14cm-es ventit is pakolni, majd odacsapod a VGA alá, (persze elötte leszeded a feles müanyag borítást) és probléma megoldva
Alpenföhn Peter-hez is ilyet adnak egyébként . -
TTomax
félisten
válasz
ricshard444 #21897 üzenetére
Igaz ez a vapor-x de csavaros alulról... [link] a bal alsó sarkában látszik a csavar...nézd meg ki tudod-e venni a ventit ami sérült,hátha tudunk szerezni hasonlót!
-
haddent
addikt
válasz
ricshard444 #21897 üzenetére
Még szerencse, hogy vannak olyan őrültek a fórumon akik szeretik szétszedegetni a dolgokat, mégha működnek is
Szedd le a hűtőt úgy ahogy van a nyákról, és 4db csavar fogja oda a műanyag keretet a bordához (alul, tehát a nyák felé néznek) , utánna lejön az egész műanyagkeret a ventikken együtt, és simán fel tudsz fogatni ventiket rá ahogy tetszik#21902 TTomax ugyanolyan a Dual-X is
-
SzlobiG
félisten
válasz
ricshard444 #21895 üzenetére
Hát igen ahogy tomax írja ez már sose lesz jó meg fogja enni hamar magát.
Valahogy robbants szét már úgy is mind1 annak.
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
ricshard444 #21895 üzenetére
Korábban én is írtam, hogy, szintén Dual X el, hogy jártam. Az egyik kártyán amivel odarögzíted a csavarokkal a műanyag burkolatot elpattogott néhány.. de még nem esett szét! magától!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged