- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Moretimer #24247 üzenetére
Nem hiszem, fél éve van meg a kártyám és az eddigi catalyst-ok amiket használtam mindegyiknél meg volt ez a jelenség. Másik biost is használtam rövid ideig, ott is jelentkezett.
Amúgy milyen gyakoriságról van szó, hogy ennyire zavar? Nálam van hogy hetekig nem találkozok vele de van olyan is, hogy naponta többször. Ha jól tudom ez teljesen ártalmatlan jelenség de majd úgy is megerősítik a hozzáértők. -
válasz
Moretimer #24032 üzenetére
Nálam minden oké az Asus-al is, csak normális szellőzés kell neki.
Amikor egyedül volt bent akkor nem ment a VRM 65 fölé sem a GPU.
Most már be van zárva a házba a másik kártyával és 75 fokot is eléri mindkettő érték, de annyi a max.
Yep ezek mind tuning értékek + 1.25V @ 1.18-1.2 -
daveoff
veterán
-
válasz
Moretimer #23992 üzenetére
Már majdnem jó de még mindég IDLE (2D) ben megy a VGA így nem látom mennyit kap terhelve a GPU
, GPU-Z nél a Bus interface sor végén a kis kék ? -re katt és indítsd el a tesztet(ablakos módba) hogy átváltson a VGA 3D -re és úgy csináld meg ugyan ezt a képet!
****************************************************************************************
TTomax : hát nekem nem számít hogy betakarja a maradék 3.db PCIe -slott otúgysem tudnák beléjük csak KIZÁRÓLAG VGA -karit tenni viszont azt lehetne szépen, mert teljes értékű 16X sebességű még 2.db PCie slot a 3- ból (köszönhető a NF200.nak) tehát CF/SLi hez jó lenne, de akkor meg úgyis másképp tenném a ventiket a Peter -re és akkor mehetne a cf
CPU hűtőt meg direkt tettem így (elférne elforgatva is) de így jobb, légáramlat szempontból is(ugye felfelé száll a meleg levegő) meg pont felette van 2.db 14.centis venti a ház tetejébe, ami szippantja kifelé amit a cpu hűtő tol fel meleg levegőt
****************************************************************************************
fatal1ty1984 hát nincs értelme egy 7.k -s cpu hűtőt hasonlítani egy ~100-150.e res vízhűtéshez! szóval ez eléggé nonszensz***************************************************************************************
Tarill : ott nálad tuti nincs jól valami mert ~1500RPM -en képtelen ilyen hőfokokat produkálni(főleg nem ilyen gpu fesz melett) a Vapor-X hűtése, de nyugodtan kérdezz meg másokat is itt a fórumba akinek vapor kártyája van! -
válasz
Moretimer #23990 üzenetére
Hát ebből nemsok mindent látok inkább egy ilyen képet csinálj mint amit énis linkeltem GPU-Z vel elindítasz egy tesztet és látszódjon minden ahogy az én képemen is!
-
válasz
Moretimer #23983 üzenetére
Előbb írd le milyen paraméterekkel futtatod a VGA -t
Tehát mekkora órajelek (GPU / vRam) és ezekhez mekkora feszt adsz! És a ventik automata szabályzáson vannak vagy kézileg beállítva esetleg valami külső progival(MSi AB, GPU Tweak stb...) szabályozva
esetleg a ventik mekkora fordulaton járnak! Mert sajna a DCII hűtéseknek(és sajna a Vapor-X is pont ilyen) ez az átka hogy a nagy böszme bordát szeretik gyárilag elég halkan hűteni, így eléggé alul vannak vezérelve a ventik és nem sok légáramlat jut a borda alá a VRM -hez
-
válasz
Moretimer #23979 üzenetére
Hát nem gyári hűtés
/bár a VRM az igen, csak kicsit meg spékelve/
Szóval a VRM -így néz ki nálam!
a GPU pedig Peter 79xx edisön
a 2.db 12 -es légkavaró rajta pedig SWiF2-120P
De keres rá a H.SZ -eimre itt a fórumba rengeteg játék teszt képem van fent ahol minden adat látszódik OSD -n!
********************************************************************************************
Tarill Volt nálam nem 1 és nem 2 HD79xx Vapor-X és mindnek az volt a gondja hogy a VRM lángokba állt főleg egy combosabb 1200@1,200.v tuningnál, de alap órajelen is szépen meglépte a 90-98.fokot.
Nálad lehet hogy rosszul/hibásan méri a VRM hőfokát, sz.tem ha megtapicskolnád a VGA -n a vrm mögött a nyákot egy 1.órás játék után, lehet rásülne az ujjadról a bőrke!de ha nem hiszel ott van ko-ko82 kolléga neki is ez a problémája már hónapok óta ezzel küzd, nemrég linkelt is be képeket hogy csináltatott a vrm -re nagyobb bordát de keress rá az ö h.sz -eire is és meglátod!
-
válasz
Moretimer #23961 üzenetére
1100@1,100.v/1400@1,500.v -on járt ott is a képen a kártya! de ott szinte néma módba ~900.RPM en járt a kártyán venti!
De csináltam most egy 1200/1600.MHz@(1,200.v/1,500.v) tesztet kicsit normálisabb légáramlattal(~1400.RPM) 10.percig hagytam had melegedjen be!
íme
******************************************************************************************
Asbee : Vapor-X sz.tem a LEGROSSZABB VÁLASZTÁS, a VRM szét fő alatta már alapjáraton is ~90-100. fokot nyaldossa, és mind 2 bios BOOST -os (sajnos) csak az 1.ik alap 850/1250 -es órajelű a másik meg ugye 950/1250 Ráadásul jóval drágább mint egy Dual-X hűtéses 7950 ami sokkal jobb nála! -
-
eszakas
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i5-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest