- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Yettel topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Google Pixel topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo_21
addikt
Agyaltam rajta hogy valahogy átrakok oda 2db 14es ventit, hely bőven van, csak a felfogatás hiánya, kérdése van ködbe veszve
Ha az nemválik be akkor vmi vizes chipset hütőt aplikálok a bordás VRM fémre..lereszelem a kiálló részeket és vhogy odaragasztom.
Esetleg a Peter 79xx edition-om is tovább gondolom mint anno a DCUII-m és összefúzionálom a vízhűtésemmel -
GAbre
veterán
2db 7950em van/volt.
Az 1ik nagyobb feszt kap 0,1el,még a másik kevesebbet(alapban).És melyik a referncia érték?
Bár ezek szerint nincs referencia 1.0V-os pl.Ehhez akkor már csak asdxv fórumtárs korábbi válaszát tudom linkelni.
Amiben állítja(többen is),hogy alap feszültséggel 1100at is kéne mennie a kártyának... -
De egy ekkora gephazban meg igyis elveszik. hogy nezne mar ki egy kissebb huto ?
Amugy meg minel nagyobb a borda, annal alacsonyabb fordlatszamon mehet a venti ( 12 vs 14cm ventit nem is emlitve ) . Nalam a hang is szempont.
Franc se gondolta elore,hogy ilyen VGAt fogok ki aminek a hatat is huteni kellene... -
GAbre
veterán
-
szacsee
nagyúr
Na úgy néz ki nem olyan rossz ez.
Éjjel végeztem a légtelenítéssel és akkor még csak GPU-Z rendert futtattam és az is kb ezt az eredményt dobta. Igaz fél percnél nem futtattam tovább, de valamilyen képet kaptam a blokkokról.
Mivel rendszer indítás után nincs nagy terhelés, ezért szobahő = vízhő.
Szobában most 20,7°C van így a kapott indítás utáni 33°C-os GPU és VRM hőfok nem olyan rossz.
Esetleg valamit rosszul csináltam és nem figyeltem?
Azt hiszem nekiállok ramokat sünizni.Kösz a helpet!
-
szacsee
nagyúr
Kezdek fáradt lenni...
"A PCB-n bejelöltem kékkel a vízhűtéssel hűtött cuccokat (GPU-VRM)
A pirossal jelöltön maradna a gyári fémlemezke teszt alatt is.
A sárgával jelölt részen van olyan alkatrész amit hűteni kellene?
Ha beválik a VRM és a GPU blokk, akkor felsünizném a piros rész feletti lemezkét, valamint a ramokat is."Sondi1986
Eléri, mert van alatta gap pad, viszont itt egy kép, ahogy HSM is mondja a PCI-E csatinál levő kimarad a buliból. Ráadásul a képen nézve a hosszabbik gap pad jobb alsó sarkában van felfogatás és jóval felette, így a (képen nézve) a hosszabbik ram gap pad jobb alsó sarka nem biztos, hogy olyan erővel érintkezik mint kellene (hacsak nincs perforálás, peremezés ami merevséget ad a lemeznek)+ az alsó ram fele megint csak kilóghat.
-
szacsee
nagyúr
Szia!
Köszi!
A PCB-n bejelöltem kékkel a vízhűtéssel hűtött cuccokat (GPU-VRM)
A pirossal jelöltön maradna a gyári fémlemezke teszt alatt is.
A sárgával jelölt részen van olyan alkatrész amit hűteni kellene?
Ha beválik a VRM és a GPU blokk, akkor felsünizném a piros rész feletti lemezkét, valamint a ramokat is.
Persze kapna egy 120-140-es ventit a sünik felől a VGA amit optimális hűtés/hang-ra állítanék.
Esetleg van még amire figyelnem kellene?
Azért nem akarom egyből felsünizni, mert ha nem válna be a GPU blokk, akkor csak leveszem a VRM-ről és a GPU-ról a blokkot és mehet vissza a gyári hűtés, amíg nem találok FC blokkot, vagy valami erősebb univerzálist. -
vbbb
őstag
Precision-x (EVGA) még fent volt, de nem ment elvileg a háttérben.Töröltem ami csak volt a 'Profil' mappában az Afterburnben, újraindított mindent defaultban.
Most rámentem még jobban és GPU-t izzasztottam, nem jelzett semmi hibát, vígan bírta volna tovább és nem is szemetelt vagy ilyesmi. Szerintem azért ilyen hőfokoknál ki kellett volna jönnie bármilyen hardverhibának nem? Akár tápegység akár GPU, VRAM stb...
-
vbbb
őstag
A legutolsó driver-t raktam fel, most kipróbálok egy másikat. Van akinél elmúlt ez a hiba ez miatt.
A kari amúgy gyárilag tökéletesen tiszta volt, nem takarított. Ez elvileg egy vásárló által visszaküldött termék amit ellenőrzitek és megadták rá a két év garanciát megint.
Szóval még próbálkozom, de van még 13 napom visszaküldeni és utána veszek egy 770 GTX Phantomot 10 év garanciabővítéssel.(#37582) Habugi
1425MHz-n megy gyárilag, nem változtattam semmit, ez OC Boost Edition. Visszább veszem és megnézem mit csinál úgy. Egyébként a GPU 55C-re ment fel maximum, elég jól szellőzik a házam.
Ez mi a makkom? Lehet tényleg driver hiba, ezt írta ki amikor először telepítettem a kártya vezérlőt:
Naplót nem nyissa meg természetesen, hiába kattintok rá.
-
vbbb
őstag
Ez is ugyan az (volt), csak más felületet használ. Azt hiszem az msi afterburner-től kérték a használati jogot csak másképpen néz ki, de ugyan az...bár most azt hiszem változtattak valamit, és lenyúlták a technológiát amit amúgy is ingyen használtak.
-
-
-
zack
nagyúr
Fürdőben se volt, de oda csináltattunk. Oda legyen dugva a PC?
Kissé macerás lenne.
110V szerintem nincs. De mivel az egér az alaplaphoz kapcsolódik, sanszos, hogy minden megsült volna már a gépben, de ott minden pöpec. A táp azért nem gyenge. Egy 850W Chieftec CFT850-14C. Lehet odáig eljut a 110V, de a gépbe már nem. -
zack
nagyúr
Nem tudom milyen, de eddig nem rázott. Régi tégla ház, valószínű nem földelt, de nem közvetlen a konnektorba van dugva, van előtte egy túlfesz védelemmel ellátott hosszabbító.
Nem tudok valamit betenni a gép és a konnektor közé ami megoldja? Gariztassak ezért egy 26k egeret?
Bár mondjuk most elkaptam a fonalat.
(#37439) Dtomka
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem, de ezek után inkább arra számítok, milyen rendkívüli, nem várt fejlemények lesznek.
-
BullKoxa
őstag
Én ezek közt gondolkodom ha már 290 ami előrelépés a 280X-hez képest.
MSI R9 290 Gaming 4GB gyári oldal 1.
vagy Gigabyte GV-R929OC-4GD gyári oldal 2.
-
Habugi
addikt
Ez eddig oké, de mint írta is benchmarkra/szintetikus tesztekre bíztatták azok a trógerek, amik tudjuk mennyire hozzák ki a hibákat. Játékkal nem tesztelnek, mert akkor nem maradna új kártya a polcaikon.
A magam részéről szurkolok.., elkél.
(#37278) HSM:
Jó, ezt már letoltuk egy párszor. Igazából kár volt szóba hoznom, neked ettől nem fog romlani a tapasztalatod visszamenőleg, ahogy nekem sem javulni..
(#37279) Sondi1986:
Megvan a maga diszkrét bája a jelenetnek amit leírsz ez vitathatatlan..
Ugyanakkor pedig, amikor adott esetben valaki 2-3x kapja vissza ugyan azt a hibás VGA-t (alkalmanként 3-5hét után..) mivel a szintetikus tesztek nem adják ki a hibát, na az már kevésbé mókás. Extra adalék az élményhez, hogy hiába küldesz felvételt/videót a jelenségről, játékon belülről. -
zovifapp111
senior tag
Igazad van!Prémium minőségű kártyák,viszont a tuningot ki is kell szolgálni(+fesz+hűtés)sokszor felesleges pár képkockáért éshát kinek mi a tuning?És akkor még ott vannak a inkompatibilitási problémák("ezt a procit,kártyát ,ramot nem szereti a lapom",pedig elméletben mindennek simán kellene mennie
-
ilyen hazam van :
[link]Alol a racsozott padlo reszhez is raktam egy 12 es ventit ,ami kozvetlen a VGA ra fuj friss levegot.
Szerintem ennek tobb mint elegendonek kell legyen, maga a GPU meg max 70 fokig megy fel. csk a VRM el van gond.
De tovabbra sem ertem ,masnak hogy megy power limit emeles nelkul a tuning ,nalam meg 10 mhz se. -
lowzor
veterán
Ha tuninggal (1,2V felett) leengedtem vele a ventifordulatot, akkor nagyon felengedte a GPU hőmérsékletét. Miközben az Asus-nak adhatod bőven a feszt, meg a tuningot és úgyis kussba marad. De én még kisebb feszen sem voltam annyira elégedett a Sapphire 7950 hangjával.
Nem 1 kategória a hűtésük -
lowzor
veterán
Tapasztalat hiányában, akkor eldöntetlen ez a kérdés
Az biztos, hogy még a legnagyobb kánikulában is hangtalan volt ez az Asus fesz emeléses tuninggal. Szóval nagyon odateszi magát. Tegnap, mikor kicsit jobb idő volt, max 69 fokig ment fel fesz emeléssel, de ezt írtam is neked -
Apollo_21
addikt
-
Apollo_21
addikt
Ez brutál off..ugyh
Oké csak gondoltam miután megszabadultam a rögeszmémtől h csak AMD gépem lesz..így gondoltam hamár normális alapokra építkeztem nem játék kacatokra..akkor legyen minden normális..értem ezalatt h erős intel az alap..nem játék víz hanem építettem egyet, delideltem. Kezdtem felnőni a feladathoz hogy ez nem csak egy netezős filmezős valami ami a mariót futtatja..erre ismét gyorskötöző meg Piroska néni tangája tartja a gép belsejében a dolgokat.
Hogy ON része is legyen..a vrm1 az hol található? a vrm2 az a tápcsatielött sorakozik fel egysorba azt megleltem. de a másikat még nem, az a kari elejében lenne? -
Apollo_21
addikt
Lehetséges...gondolom amíg a 3. slotból odáig elvánszorgott az a kis levegőcske az még kevesebb volt mint a gyári kavarók által keltett valami.
Mondjuk elöbb is szembetűnhetett volna..mert kb 1.5-2slot a borda..és utánna kb 3-4centi szünet majd a ventis külön izé...
Tudnám akkor mi értelme is van, gondolom nem egyedia gondom, h messze van így a bordától és emiatt nemválik kellően megfelelővé a venti szél amit generál..ez nekik nemtünt fel?Engem csak ez bosszant.
Mondjuk úgy tudtam h a ventis keret az a bordára csatlakozik közvetlen..aztán kiderült h baromira külön slotos mókaItt már kezdtem vakarni a bukót h bajlesz..
Mind1 is, beföttes gumi a bordára tapasztja a 2db 12es ventimet..kellően jó a hűtés csak ismét gány -
Apollo_21
addikt
A petertől azért kellett volna javuljon a vrm hőfok mert jobb venti van rajta..gondolnám bután..hogy a 9centis gyári "izé" ami rajta van 1200-1500körüli fordulattal nemképes annyira mint a 14cm-es BQ 1100-1200on.
De megoldódott..peter ventifelfogatása ment a kukába mivel az külön slotos kieg...
És rátettem a peter bordára közvetlen 2db 12cm-es ventit..láss csodát gpu 56fok vrm1 és 2, 76b fokban maxuimalizálódott meg furmark 15perces teszt alatt. -
AusWolf
őstag
Na igen, de ezek olyan apró különbségek, amiket egy kis tuninggal át lehet hidalni, mint ahogy a 7970-290 közti rést is.
Én biztos nem költenék VGYke helyében gépfejlesztésre, mert ebben a kategóriában túl nagy ráfordítás kell viszonylag kicsi teljesítménynöveléshez. Ráadásul ahogy néztem, a prociján minőségi hűtés van, és a 7970-e sem egy alap darab ( ugyanaz, mint az enyém
), úgyhogy szerintem simán ki lehet belőle hozni azt a ~10-15% pluszt, amit alkatrészcserével csak nehéz tízezrek ráfordításával lehetne.
-
VGYke
addikt
KAMELOT, HSM köszönöm
Ha már a 7970-290 váltásról "lebeszéltetek" (illetve linkelt dolgok alapján nem vagyok meggyőződve arról hogy most megéri a váltást), szerintetek jutnék-e előbbre 1080p-nél FPS-ben egy i7-4820K - i7-4930K proci cserével? Proci osszehasonlítás
Nem vagyok tele pénzzel, csak hozzájututtam +munkával +jövedelemhez és el kellene döntenem mire költöm: VGA, vagy proci csere, bicikli vásárlás. A három lehetőségből egyet választhatok! -
Repsol600
addikt
Ok, ramot nemigazán szoktam húzni.... Van 4db 12cm venti a gépben talán elég neki.
alap 1000/1500mhz-n próbálgattam, ez stabilnak látszik AB-ben 1,025V-ra állítva. Ebből a dropp olyan 0,035-40V ahogy nézegettem...
Petyyyyy Remélem én is, hogy nem lesz gond vele.
Dtomka Sima változat.
-
Stonerice
őstag
Azon már túl vagyok köszi!
A linkelt tesz oldal egyébként 1070 mhz-t ír a boost verzióra is. Nem szokás odaírni a boost órajelet, vagy hogy értendő?
Egyébként igazatok van minden téren, sőt, én is így gondolom, de, egy vsync es tesztből valószínű lenne fogyasztás különbség a boost-os változat javára, ha úgy visszaveszi az órajelet és a feszt mint az nvidia.
Érdekelne, mennyi az annyi!
Ezenkívül mnt írtam is főbb szempont a halkabb és hűvösebb működés is. -
odorgg
addikt
Órajel probléma meg oldódott. Szerintem átpasztázzák, és ha dmark meg haeven megy rajt pár órát hiba nélkül, akkor küldik vissza. Win 8 meg simán lehet hibás, nálam sem működött normálisan, elég válogatós konfigok terén sztem. Win7-el semmi gondom, 8-al meg kékhalál, és minden féle fagyás volt.
-
hadde
tag
Most raktam újra totál a gépet tegnap. BF3 alatt valamikor kifagy megáll majd folytatja a játékot.
Valamikor egyszerűen kidob fehér képpel majd bezárja a játékot és minden megy tovább, a gép nem fagy ki, csak a játék.
Ma kaptam egy smile-s kék halált is, tegnap kettőt..
most feldobon a beta drivert, hátha valami jobb lessz
Indításkor lilás a kép, kihúzom a hdmi kábelt majd bedugom vissza és jó a kép....
van baj..
Sniper Elite III huzamosabb játék alatt vibrálnak néhol a textúrák.. -
odorgg
addikt
GPU tweak monitorozza, de az a progi egy bughalom, van hogy össze vissza mutogat, meg a frissítési gyakoriság, is csak 1 secre lőhető be. Van hogy el felejt pár secig frissíteni, majd utána pótolja hirtelen a lemaradást.
Am a Mátrixnál a legnagyobb hülyeség, a külön vezérelhető ventilátorok. Amit ráadásul a GPU tweak sem tud kezelni. Ha megpróbálja progibol vezérelni a ventit az ember, akkor az csak az egyik ventire érvényes, a másik továbbra is a bios beállításokat használja.
-
-
belinho
senior tag
A legtöbb játék jelenleg is vga limites, eddig nekem sem volt semmi probléma a 3570K-val, csak egyre több lesz a konzolport, lásd az új Wolf, ami már i7-re van kalibrálva a konzol miatt, s jön majd a GTA V- ami szintén az lesz, az előző is zabálta a procit, erre az újra felettébb kíváncsi leszek.
-
belinho
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Xbox Series X|S
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Mini-ITX
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BMW topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest