- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
DjDanee87 #4336 üzenetére
Kb. semmit nem jelent.
Pedig mindenki azt mondja, hogy az alacsony asic nem tuningbarát. Pedig azért nem rossz.
Akinek magas asic -os a kártyája, az nézze már meg nekem plz, hogy a CCC limitig mekkora feszültséggel stabil.
-
-
MarcZ
senior tag
válasz
DjDanee87 #4204 üzenetére
Elhiszem én azt, de a nagyja sokat OC-zik. Mellesleg én is abba a csapatba tartozom, aki nem OC-zik, mostani kártyám is alap órajelen ketyeg, így is bitang erős. Visszatérve a 7970-re. A referencia darabok alap ventillátor profilon mekkora hőmérsékletre mennek fell terhelés alatt? Egy jó izzasztó DiRT3 alatt, vagy hasonló.
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
DjDanee87 #4199 üzenetére
Ez még mindig jobb mint a 6970-em....3D mark11-ben 950Mhz-es GPU órajellel 10 mp után kifagy....920 az alap, de már 930-at sem bírja sokáig :S Direkt ezért kérdeztem, mert nagyon jó lenne a 3 ventis mert ugye halkabb, jobban hűt, de ha nem tudom tuningolni sz*t se érek vele. :S
-
Cybertrone
veterán
válasz
DjDanee87 #4164 üzenetére
Amit nem visz az optimalasi hulladek, es valoszinuleg a kepler sem fogja... kb crysis 1 szint....! A normalis nivos gamek, amikkeltorodtek is megjelenes elott azokat mind viszi, nem vegleges driverrel oriasi 30-40%os tuning potenciallal, vallalhato fogyasztassal(ilyen magassagban akinekez szamit,az beteg) es nagyon jo hofokokkal! Ezen kivul 3 monitort tud meghajtani egymaga stb stb stb...
Szerintem nincs mirol beszelni! 580sli utan vettem a cf-et es nem bantam meg, nagyon nem! -
válasz
DjDanee87 #4128 üzenetére
És akkor kérdés. Ha tuningolni szeretném csak annyi, hogy fogom a csúszkát alul ráadom a 20%ot a powerre, aztán az órajelre is, és nézek játékokat hogy hibázik-e, kifagy-e vagy bármi?
(CCC 1200Mhz-ig van, az valszeg sok lenne, nem?)Pontosan.
A refek többsége bírja a catalyst max értékét, szóval próba cseresznye -
DjDanee87
addikt
válasz
DjDanee87 #4127 üzenetére
Hatalmas fail részemről. Rossz drivert szedtem le először, mostmár a jó van fent és van CCC.
Viszont így kiderült, hogy amit én 100%os venti fordulatnak hittem az az alapjárat, ami 33%. Giga rossz irányba változtatta a hűtését, vagy egyszerűen csak leszarták a hangját és a hatékonyságra mentek, nemtudom.
Kis összehasonlításképp. Az minimumon (20%) 7970 OC hangja kb egy szinten van a 6970 OC 100%al. Ez már alapból durva, főleg ha azt nézzük a 6970 csak kézivel vezérlésselment 100%on, mert terhelésnél csak 60%ig ment fel.
Gép oldala a helyén, kimegyek a szobából és úgy 5-6 méterre is hallani a folyosóról a gépet (20%on), 6970et alapjáraton csak akkor lehetett hallani ha közelhajolt az ember.
Igazából nem tudom kijelenteni, hogy hangos a kártya, mert a többit nem hallottam még, de az előző generációnál mindenetre jóval hangosabb.
És akkor kérdés. Ha tuningolni szeretném csak annyi, hogy fogom a csúszkát alul ráadom a 20%ot a powerre, aztán az órajelre is, és nézek játékokat hogy hibázik-e, kifagy-e vagy bármi?
(CCC 1200Mhz-ig van, az valszeg sok lenne, nem?) -
Enclave
aktív tag
válasz
DjDanee87 #4098 üzenetére
Láttam ezt a kártyát is, viszont kellékek terén eléggé szegényes ahogy néztem
Én displayport-os monitort használok, viszont a minidp csatlakozókhoz kell egy minidp->dp átalakító is nekem és külön ez után futkosni nem hiányozna...
Egyes kártyákhoz még hdmi kábel is jár, ami szintén jó pont tud lenni.Mintha itt a fórumban vagy külföldiben valahol, eléggé vegyes dolgokat irkáltak erről a kártyáról (volt akinek alig lehetett húzni, másoknak meghajlott a hűtő súlyától, másoknak zajos volt, vagy cicergett, megint másnak semmi baja sem volt vele; elvileg a 7970 DC2 és T meg vannak merevítve). Így én másokat kezdtem el nézni. Egyébként a Sapphire 7950 OC nyákja úgy látom,h. rendesen le van fedve hűtés szempontjából, csak valamiért ebből nincs 7970-es...
A DC2-es panaszok után kezdtem el nézegetni a gyárilag emelt MSI-t, valaki linkelte is,h. ilyet vett. Ehhez a fotók alapján jár gyárilag minidp->dp átalakító. (balról a 3. zacskó)
#4097 Keksz03: Köszi az infót, viszont egyes esetekben sajnos muszáj a vsync-et bekapcsolni, pont Skyrim alatt fordulhat elő, pl. barlangban és ilyen helyeken a kép "akad" pedig stabil 60fps maga a játék. (legalábbis nekem megfájdult ettől a fura akadástól a fejem, valahogy teljesen más mint a többi játék alatt kikapcsolt vsync) Amúgy pont a Skyrim az egyik oka,h. 7970-et nézegetek, ugyanis a gyári HD textúra pakk, illetve a modderek által készített HD textúra csomag (az alap kb. 4-8szorosa! méretben, nagyon élethű viszont meg is érződik a teljesítményen egyes helyeken) és komolyabb effektek (pl .ini tweak), részletesebb felbontású modellek (egyre több ilyen van, a különbség szemmel látható) miatt a mostani vga-m néhol belassul...(gpu-z szerint még 1800 megára is felmegy a vram használat néha de egy külföldi fórumon valaki kimérte és nála ilyesmi v. még durvább modokkal Skyrim alatt 2200-2400 mega vram használat is összejött! )...
-
-
Yany
addikt
válasz
DjDanee87 #3728 üzenetére
"Ami a hűtését illeti: sajnos nem tudok személyes véleményt írni DC2ről, csak tippelni tudok, hogy nem jobb/halkabb mint a többi gyártó egyedi hűtése csak azonos. Eddig volt Gigabyte egyedi hűtéses 5770em, és most van 6970em (Windforce 3 hűtéssel) és várom, hogy megérkezzen hozzánk is a 7970. Szakítok a korábbi szokásommal és megnézem miért van ekkora felhajtás a DC hűtés körül
Csak találgatás, nincs valóság alapja, de szerintem a Gigabyte hűtése lesz a halkabb. Remélem nemsokárra meghallhatom az Asus hangját is."
Előre borítékolom a DCII-es csalódást. Nekem legalábbis az volt. A DCII-es 6950-es kártyám előtt 6870-es Gigabyte-om volt WindForce hűtéssel. Na azt halknak hívom. Mikor felpörgött, akkor is csak enyhe szélzaj jutott ki a házból, de az Asus hűtésének alapból is van egy tónusa. Nem az a semleges "szélsuhogás", hanem rendesen hallható duruzsolás, ráadásul a két venti hangja 19-22%-os intervallumnál rendesen interferált. Lehet, hogy egy dB-mérő halkabbnak mondaná a WindForce-szal szemben, de sokkal(!) zavaróbb hallani. Sőt, mivel az én körülmnyeimmel pont 20%-on forgott terhelve, folyton ezt az interferáló (hol erősödő, hol gyengülő) búgást hallgattam. Mindezt egy 3 slotos hűtéssel. Egy Vapor-X-es 4870-es (s mint tudjuk, az is termeli a hőt) meg egyszerűen csoda az Asus próbálkozásával szemben.
(nem muszáj egyetérteni, de a véleményem mellett kitartok)
ps.: fontos, hogy 6970-es Gigabyte hűtést még nem hallottam, direkt írtam le a konkrét kártyákat is, hogy helyén kezelje mindenki a tapasztalataimat
-
Cybertrone
veterán
válasz
DjDanee87 #3740 üzenetére
Mondtam kinek mi... Azt azért tartom hogy bármikor tudja egy ref tartani a lépést egy dcu2-vel, ez eddig is így volt ezután is így lesz!
poj:
Egyre inkább látom hogy nem igen lennétek meg a konfigommal egy légtérben... pedig nem hangos, persze gamek alatt van hangja, de ahhoz képest hogy mennyi venti van benne szerintem korrekt! -
Cybertrone
veterán
válasz
DjDanee87 #3737 üzenetére
Fasza hogy postolod az írtó nagy tapasztalatot 6970-ről, de ez 79xx topik... ezek a kártyák mennek is, és itt igen is kell hűteni...
a Ref az hangos tud lenni, viszont ha 100%-on járatnám 55 fok fölé nem mennének zárt házban
És mint mondtam aki szereti huzibálni a vga-t azt nem elsősorban a hang érdekli, ha nem a teljesítmény! Ezen kívül a ref karik minimum másfél kilósak, tehát nem ócsak aszr műanyag cucc, ha nem fém...
Plusz 580 dcu2 után nekem mondhat bárki bármit, ott is a ref maradt a gépbe, és itt sem megy el egyik sem dcu2 miatt!poj:
Ott a ref... brutál erős a ventillátor rajta 5400-at forg 1005-on, és megszírítja a hajadat ha az kell... ennél erősebb ref hűtés nem most volt a piacon! -
radi8tor
MODERÁTOR
-
Varázslóó
senior tag
válasz
DjDanee87 #2845 üzenetére
Hát Multiba 40 alá nem esik a BF3 om ha minden maxon DX11 be van.... bár ez nekem kevés.... de nem mondható szarnak 8x AA val minden maxonva....
GTA4 et meg ha jól beállitod.... nagyon szépen megy full HD ba....
De mivel nvidiára írták ... nem csodálomTDU2 vel nekem maxon 6970 el semmi bajom nem volt.... élsimitással sem...
Azért néhol az a 1333Mhz es ram lehet hogy jobb lenne 1600Mhz nek is neked
GTA 4 nél pl sokat számit.... mint ahogy TDU2 nél is
BF3 nál nem ....Crysis 2 meg megint Nvidia gyártású ... Multiba hasit maxon... Single be meg akad maxon...
De átlagba a játékokat 60fps felett viszi.....
Metro 2033 is 30fps felett megy szépen vele !
-
DjDanee87
addikt
válasz
DjDanee87 #2777 üzenetére
Ugyan egyik telefonszámon sem sikerült elérni a linkelt webshopot, de az e-mailemre válaszoltak, és úgy néz ki továbbra is marad a várakozás
Mondjuk érdekes módon más webshopban meg tudják oldani, hogy csak akkor teszik ki a terméket, ha van nekik raktáron... (vagy kiírják, hogy jelenleg nincs)
"Kedves Dániel!
Jelenleg gyártás alatt vannak, február második felében érkeznek.
Ebből van készleten:
ASUS HD7970-3GD5 3GB (90-C3CHJ0-U0UAY0YZ)" -
Varázslóó
senior tag
válasz
DjDanee87 #2775 üzenetére
Top alapból magasabb órajelen megy... úgyan úgy tudsz húzni rajta... mert nem a gyári órajelhez viszonyit, hanem a kártya órajeléhez képest !
Szóval 1000Mhz es Top is húzható még... csak 3.5k val drágább és így nem kell húzni....
és 8+8 pines a DCII es asszem mind1. a sima meg 6+8 as -
kasa85
őstag
válasz
DjDanee87 #2660 üzenetére
Nem kell aggódni.
Nekem is volt,és sokan másoknál is.
Sokan meg nem is tudják,mert hangos a gépük mint nekem
Teli van szél csatornával ezért vettem egy zárt fülest.
Érdekes sok játék alatt nem csinálja,de a Stalker játéknál majdnem az eddigi összes VGA kártyám cicergett. -
Drizzt
nagyúr
válasz
DjDanee87 #1668 üzenetére
Nekem volt két GTX570 DC2-m. Mindkettő hibázott alapórajelen, alapfeszen. Viszont a hűtése tökéletes volt. Teljesen hangtalan, s nagyon hűvös volt. Én pont DC2-es kártyára várok. Gigából viszont a GTX560Ti Soc jóval hangosabb volt.
Amúgy lehet a Gtx560Ti DC2-n csak kétslotos hűtés van, az lehet hangosabb. A 3 slotos DC2 viszont tökéletes. Eddigi videokártya hűtőim közül csak a Accelero S1+turbo volt hangban egy szint vele.
Legyen akkor off...
-
theniel
aktív tag
válasz
Nekem is gigám van windforce 3 ventis . Halk hűvös . Nem is szívesen cserélném már le.
Egyszer elég volt a DC II-ből egy életre.
Eddig 3 asus kártyám volt és mindet visszavittem a boltba.
Amúgy semmi bajom az asus-alMondjuk az is igaz, hogy anno mikor egy világhírű kompresszoros cégnél dolgoztam és már a harmadik vadi új többmilliós Magyarországon beüzemelt csodamasina romlott el. Akkor a mérnökök megemlítették, hogy érdekes, hogy az egész világon csak itt van vele gond.
Szóval , mintha ide hoznának mindent ami selejtes, mi meg megvesszük jó pénzért. Vagy direkt, vagy véletlenül..na off off, uff én szóltam
-
válasz
Szerintem meg nem lehet így általánosítani.
Nincs 2 egyforma ember, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy anno adtam el 2 PowerColor 6960-et, mindkettő már a dupla ventis változat volt, nem ref.
Nos az egyik ember isteníti a mai napig, hogy milyen csendes, a másik meg szidta mint a bokrot mert hangos
Nekem pl, a leghalkabb vga is hangos lenne a wasser miatt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest