- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- iPhone topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #33103 üzenetére
Pedig feszítettem én alaposan... Lehet azt rontottam el, amit fsb1000 írt.
(#33102) gyuszaa: Ugyanaz a NYÁK a VTX meg a POwercolor 7870XT is, így elvileg azokat is meg lehet bütykölni, ha a Sapphire megy.
(#33104) belinho: Bár "7970 csip", azért elég sokmindent lekapcsoltak benne, nálam lényegesen kevesebb áramerősséget vett fel, mint akár a 7950, akár a 7970. Azonos órajel, összehasonlítva a 7950-el: [link].
A powercolor/vtx kártyán olyan pici hűtés van, amit jóérzésű ember egy 7850-nél nagyobb teljesítményfelvételű kártyára nem tesz.
A kis bordát pedig csak sok levegővel lehet elfogadható hűtőteljesítményre bírni, de az ugye hangos.... A Crysis-es képeken látszik a 7870XT-nél, azon mennyin teker a venti... 1800RPM körül még gyakorlatilag teljesen néma...
-
gyuszaa
őstag
válasz
katt777 #33028 üzenetére
Nem a gpu hevül annyira, hanem csak a feszültségszabályzó, megint más. (120 fokig felett kezdik kellemetlenül érezni magukat) de ilyen értékeken normál esetben nem fog üzemelni egyik kártya sem, csak eszetlen túlhajtással. Ezzel arra akartam utalni, hogy el lehet találni normális órajelet egy alacsonyabb feszültséggel, és ki kell tapasztalni honnan indul meg a fogyasztás és a hőmérséklet aránytalanul, ha a legtöbbet akarod kihozni a kártyádból mindennapi használatra.
Memória nem melegedik annyira, elég neki ha van huzat.Hőmérséklet 60-67 fok körül van, 7850-nél 50 fok volt, nem kell aggódni.
7850-nél 1.138v és 1.210v között 6 fok különbség volt, itt is látszik a különbség pitcairn között.
1.225-el is 63 fokig ment fel csak, szerényebb hűtéssel.7870XT 1.188-os boost feszültségen van nálam újabb kiadású gyári bios-al, de kerek 1 voltal megelégszik alap órajelen.
-
-
Hoorus
őstag
válasz
katt777 #32957 üzenetére
A fenti tesztben gyakorlatilag minden a duplája, itt megvan a +100 %.. Játékok alatt azért elég esélytelen a 100 % gyorsulás, nem?
Egyébként mostanában nekem egyfajta dilim lett a gép csinosítása és ezzel a két kártyával elég bitang külseje lett szerintem.. Többek között nekem most ez is számít
-
-
->Raizen<-
veterán
válasz
katt777 #32887 üzenetére
Pl a 7870 oc-val nincs semmi probléma giga fronton nem csak én rendelkezem a fórumon vele míg sapphire márkából rengeteg black screen erroros postot találsz itt giga 7870-re senki nem panaszkodik ha valami olcsó és nem megbízható az a sapphire lejáratta magát a cég a szememben.
Küzd a haverom is egy tdr-es msi 560 ti-vel amúgy.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
katt777 #32868 üzenetére
Szinte bármelyiket, csak ne a Gigabitet válaszd, mert köztudott hogy szinte mindegyiket gariztatni kell 2-3 éven belül a silány minőség miatt. (az alkatrészeken spórolnak)
Szóval ha tuningolni akarsz és nem zörgő hűtést akkor inkább az ASUS-t válaszd. Az legalább minőségi, még ha a felárat meg is kérik érte. -
Zeratul
addikt
-
válasz
katt777 #1367 üzenetére
hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta
Nekem ebből az jön le, hogy multimédia... szoftver, mivel abban levő kódot Te leolvashattad. Ez nem hardverre vonatkozik! szerintem
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #1343 üzenetére
A PCI Express 3.0 teljesen felesleges lesz még évekig. Ahol az adatátviteli teljesítmény számíthat az a HSA kompatibilitás, de ahhoz 2013-as AMD Kaveri APU kell és HD 8000-es VGA. Ahol még számíthat az a PRT szolgáltatás a GCN-es Radeon HD 7000-en, de ez két kiterjesztésből tevődik össze, és a pinned memory kiterjesztés csak akkor működik teljes funkcionalitással, ha az adott AMD-s platform támogat IOMMU-t. Ha ez nincs, akkor a megatextúrázás hardveres támogatását kénytelen máshogy működtetni a driver. Ebből kifolyólag Intel rendszeren, vagy IOMMU-t mellőző AMD-s konfigon máshogy működik a PRT. Nagyjából ez az a két tényező, ahol lehet valami előnye a PCI Express 3.0-nak. De sokra itt sem érdemes számítani. A fejlesztők szándékosan kímélik a felületet, mert nagyon sokat lehet veszteni rajta. Nyilván nem véletlen az, hogy a gyártók a nagy PCI Express 3.0 marketing során csak grafikonokat rajzolgattak, de sosem mutatták meg, hogy mi a valós előnye. Ez azért történt így, mert nem lehet kimutatni.
Attól függ, hogy a portok hogy voltak bekötve az alaplapnál. Nem mindegyik van a fő vezérlőre kötve. Ha az egyik a vezérlőhíd vezérlőjén van, akkor az egy lassító tényező. De nem a csatornák száma lassít, hanem a vezérlőhíd és a processzor közötti összeköttetés.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #1339 üzenetére
A PCI Express semmit sem ér, ha nem használják. 8x PCI Express 2.0 elég minden mai GPU-nak. Ennek az az oka, hogy a port használatát minimalizálják a fejlesztők, mert az adatátvitel lehet, hogy nő, de a késleltetés egy helyben toporog. Nagyjából 300-400 ns között, függően attól, hogy mennyire távol van a PCI Express port a vezérlőtől. Nyilván a legfölső port rendelkezik a legkisebb késleltetéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti O12G 2026.10.24-ig alza garis.
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest