- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
válasz
akela91 #1457 üzenetére
Ha visszaküldöm, akkor elvileg visszakapom a teljes árát, szerinted kinek fogom adni nekik, vagy neked?
@(#1461) Mappa: ahogy a többiek is írják, mindkettő Sapphire és egyiknél sem írja sem a hőmérsékletet, sem pedig a terhelést.
Próbaképpen visszatettem a 6870-et, hogy nem az alaplapon lett-e valami gubanc, de az egyből tökéletesen megy és mutat mindent még a 7850 driverével is.
-
Mappa
addikt
válasz
akela91 #1457 üzenetére
Winne - jó árasítva, átveszem én tőled!!! ... ezeötszááá
? lényeg, hogy 1920*1080 menjen a BÖF
szvsz felesleges váltani köv. generációra, (ez esetben 6xxx-7xxx széria) pláne közép-felső kategóriában ... csúcs vga-nál még megértem, de ahogy Te is megírtad nem ad annyi pluszt.
-
katt777
félisten
válasz
akela91 #1370 üzenetére
Ez a kereskedőn múlik. A többség nem ad többre lehetőséget, mint amire a törvény kötelezi, bár rosszul fogalmazok, a "többség" ugyanis még a törvényi kötelezettségei alól is igyexik kibújni.
Zeratul: Lehet, rosszul értelmeztem, de egy szétberhelt terméket hogyan adja el valakinek a bolt, akinek mondjuk éppen az tetszene, hogy új? (Költői kérdés.)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
akela91 #1324 üzenetére
Persze, hogy marad, mert így van beállítva. A kártya dobálja a feszültséget is. Ha alulfeszeled, akkor a megfelelő működést korlátozod. A HD 7850 nem olyan egyszerű szerkezet, mint a korábbi megoldások. A régebbi generéció tartalmazott túlterhelésvédelmet (már ami ugye ... Radeon HD 5000-6000 és a GeForce GTX 590 ... a többi még ennyit sem tudott), illetve beállított profilból váltogatta a feszültséget és az órajelet. A HD 7850 sokkal bonyolultabb, mert van PowerTune, power gating, illetve a kártya minden védelme teljesen hardveres. Ezért nem tudják a programok alulfeszelni, mert a hardver ezt felismeri és beállítja a BIOS-ban található értéket. Erre azért van szükség, mert a PowerTune normál működéséhez ez kell. Ha alulfeszeled, akkor csökken a TDP limit, és ezzel a kártya elkezdi az órajelét működés közben csökkenteni, hogy beférjen a TDP limitbe. A termék másodpercenként képes órajelet váltani, hogy sose fogyasszon többet. Ezért lehet az új Radeonokat extrém mód tuningolni. Én felhúztam a sajátomat 870-ről 1100-ra és le sem fagyott, pedig ment rajt a mark 3 órát, de aztán ha nézed az órajelet, akkor nincs az állandóan 1100-on. Ha a védelem úgy érzékeli, hogy fennáll az instabil működés veszélye, akkor önhatalmúlag visszaveszi az órajelet, amivel jó eséllyel megelőzi a fagyást. Általában 1050-1070-re ugrott vissza, de volt amikor 1000-re. A rendszer hardverből úgy van kalibrálva, hogy minden eszközzel előzze meg a lefagyást. A régi termékeken ilyen nem volt, így azok egyszerűen megfagytak.
Szóval a feszültségeket csökkenteni ezeknél felesleges. A Radeon HD 7000 sorozatnak annyira modern a működése, hogy a régi VGA-tuningos dogmákat el kell felejteni. Ez a termék, felülbírálja a beállításaidat, ha azok nem stabilak. Ha a fogyasztás csökkentése a cél, akkor azt PowerTune csúszka mínuszba tolásával érheted el. -20%-on garantáltan 20 wattot spórolsz. -10%-on 10 wattot ... és így tovább. -
Vigneau
félisten
-
polgi803
őstag
válasz
akela91 #1213 üzenetére
Hát ennyit a sok csöves hűtéséről az MSI-nek...a kis Sapphire jobb szerintem.De biztos ház függő nagyban...
mondjuk én nem láttam túl sok hasznát a fenti 20 centis ventinek...aztán simán kiderülhet hogy nálam meg a Sapphire lesz 70 fokos...csudába a sok tesztel...ha majd nekem is meglesz,akkor én is letesztelem és megnézhetjuk ugyanolyan házban hány fokos az egyik és a másik...
-
szasanyi
félisten
-
Vigneau
félisten
válasz
akela91 #1213 üzenetére
Tudom, tudom, hogy nv optimalizált a játék, de ha tényleg messze jobb a helyzet, mint a HD 6870-nél (még a GTX 460-amon is jobban futott a játék hozzá képest), akkor megéri erre hajlanom. Tetszik a benne rejlő tuning lehetősége és a hűssége - csak nehogy úgy járjak, mint anno az X800Pro/GTO2-mmel...
-
Vigneau
félisten
válasz
akela91 #1160 üzenetére
Ismerem jól, anno a GTX 580 Matrix-nál jelent meg. Használtam is az ASUS HD 6870-hez, de még az 1.1.2.3 nem volt még kiforrott, nem fogadta el a feszültség beállítást, folyamatosan alapra állt. Ott így maradt a SmartDoctor, ami azért elég halál. Ami meg a Sapphire HD 5850-et illeti, annál meg fix volt a feszültség, semmi sem kezelte le, még a TrixX sem. Ezért is kérdezem, nem akarok ismét hasonló fiaskót...
Kvg:
Mi ez a megkülönböztetés az OC és a nem OC BIOS-os VGA-k lekezelésében? Esetleg PCB és VRM differencia is akad? -
-
szasanyi
félisten
válasz
akela91 #1124 üzenetére
És te egy ismeretlen arcnak - aki sem a nevét, sem egy telefonszámot publikusan meg nem ad az adatlapján - előre kifizetnél ~65k-t?
Nem rosszindulatból kérdezem, de egy egészséges bizalmatlanság minden normális emberben kell, hogy legyen. Most komolyan... 64k + posta (futár) költség tényleg olyan jó, hogy mérlegelés nélkül venni kellene?
-
válasz
akela91 #1092 üzenetére
Talán egy krájzisz-nál lehet. De attól, hogy 1 pill-re leteszi nem esik annyit. Amúgy akkor sem vészes, nameg télen jobb, ha 60°C mint 50 nem?
Nekem alapból 40% körül teker a venti, legalábbis gadget szerint 0% terheléssel 1267rpm, de nem lehet hallani a gyári Intel venti 50%-on hangosabb. Nomeg Sunday Cooling elnyomja az egészet
-
polgi803
őstag
válasz
akela91 #1047 üzenetére
Én meg garantálom,hogy CSAK Sapphire-t veszek...most nagyon elszántam magam iránta, hála nektek! Már írtam régebben,hogy az eddigi szerelmem egy 5870 Vapor-X volt. Az bika egy kari volt...szép is és kiváló...lejárt a garija 1 éve és még mindig tökéletes volt...ezért is várom ezt a kis S. 7850-et.
-
seederking
őstag
válasz
akela91 #1016 üzenetére
Te mennyire vagy megelégedve a 7850-el?Játékokat mennyire szolgálja ki és mennyire fogja pl 1 év mulva?(ha lehet ilyet kérdezni,tudom senki nem lát a jövőbe).A konfigom szted elég hozzá pl cpu.
Asrock 970 extreme 3,Kingston Hyperx Blue 8Gb 1600mhz.Amd Phenom ii x4 955Be 3.2ghz. -
szasanyi
félisten
Ez azért túlzás és nem biztos, hogy máshol is az van ami nálunk. Sokan vannak, akik a jelenlegi áron akkor sem tudnák/akarnák megvenni, ha az üzletek polcai roskadoznának... a 7870-ről meg nem is beszélve.
Egyébként a témában nemrég jelent meg hivatalos állásfoglalás.
-
törölt tag
a ccc el kell felejteni az AB- be hivatalosan is bekerült a power limit. Lehet. ez kavar be nálam.
Eddigi legjobb eredményem 4ghz 1150/1500mhz környékén. Itt már 60% ventivel is 64 C-os +22% limit 1168mV. Én ettől fentebb nem megyek. korábban kérdezték mennyi a plafon, szerintem ez, de nem tudom ki milyen bátor ugye.
[link] -
akela91
addikt
Alap(860MHz / 1200MHz(Eff: 4800MHz)) [Fx8120 3.1GHz]
3DMark Score 17031 3DMarks
Graphics Score 17287
CPU Score 16306
Jane Nash 53.7 FPS
New Calico 47.47 FPS
AI Test 2242 operations/s
Physics Test 21 operations/sOC(1100MHz / 1450MHz(Eff: 5800MHz)) [Fx8120@4.0GHz]
3DMark Score 19730 3DMarks
Graphics Score 19983
CPU Score 19006
Jane Nash 61.96 FPS
New Calico 54.99 FPS
AI Test 2625 operations/s
Physics Test 25 operations/sTovábbi 3DMark Ventage eredmények 1150/1450MHz : 20741 3DMarks
OC(1150MHz / 1450MHz(Eff: 5800MHz)) [Fx8120@4.0GHz]
3DMark Score 20741 3DMarks
Graphics Score 21121
CPU Score 19677
Jane Nash 64.95 FPS
New Calico 58.67 FPS
AI Test 2737 operations/s
Physics Test 25 operations/s -
szasanyi
félisten
Ne viccelj már, 2 db ugyanolyan kártya - némi időkülönbséggel - besz@rik nálam az kicsit több mint pech. Én nem tuningolok, előírt üzemi körülmények között üzemelt (múlt hónapban volt 1 éves) akkor mitől sz@rt be? Biztos nem a pechtől...
Nem tudom, attól függ mennyivel több lenne 7850, és persze nem mind1 milyen gyártmányú lenne. Több Sapphire nem lesz az tuti mert a lehetőségét sem adom meg, hogy a 3. uo. gyártmányú VGA-t is gariztatni kelljen. És tudom, akkor sem. -
törölt tag
-
törölt tag
Gyosteszt.
7870-es 1100/1445Mhz 1.156V SB=4GHz3DMark Score 24781 3DMarks
Graphics Score 26625
CPU Score 20517
Jane Nash 85.58 FPS
New Calico 70.13 FPS
AI Test 2816 operations/s
Physics Test 27 operations/sNekem 1000 pontal többet nyomott a proci. Hiteles összehasonlításhoz Nekem is 19000-re kellene belőnöm a procit. A Graphics Score 33%-al többet hozott, ez picit soknak tűnik.
25% van a két kártya között kb. shaderekben is ennyivel több dolgozik. -
akela91
addikt
Nah OC-ztem kicsit(1100Mhz, fesz emelés nélkül) a 7850-et, és csináltam egy Ventage tesztet.
P19730 3DMarksAz alap órajel, és minimális OC-s eredményeket összevethetitek az általam megválaszolt posztnál(#620).
Egy kis ízelítő:
Alap(860MHz / 1200MHz(Eff: 4800MHz)) [Fx8120 3.1GHz]
3DMark Score17031 3DMarks
Graphics Score17287
CPU Score16306
Jane Nash53.7 FPS
New Calico47.47 FPS
AI Test2242 operations/s
Physics Test21 operations/sOC(1100MHz / 1450MHz(Eff: 5800MHz)) [Fx8120@4.0GHz]
3DMark Score19730 3DMarks
Graphics Score19983
CPU Score19006
Jane Nash61.96 FPS
New Calico54.99 FPS
AI Test2625 operations/s
Physics Test25 operations/s -
akela91
addikt
Találtam egy brutál jó párosítást.
Msi On- sreen Display;
HWiNFO64
ASUS GPU TWEAKBármit berakhatsz játék közben a monitorra.
Az on screen display-be be kell tallózni a HWinfo.exe fájlt, és után a hwinfo-ba a sensor fülön-> Costumize-> kiválasztod amit akarsz-> RIVA Tuner OSD pipa, és kint is van.
-
szasanyi
félisten
Ez az egyik. A másik, hogy egyes esetekben olyan teljesítményt sem tud nyújtani, mint egy single rendszer - persze ez játékfüggő, de van ilyen is. Aztán ott a 2x költség kérdése valamint melegedés, ami sok esetben - ésszerű költség mellett - megoldhatatlan probléma a 2 db egymáshoz közel lévő kártyák miatt. De ezen kívül driver és játékokkal kapcsolatos problémákat is leírtak már szép számmal. Igazából nincs olyan ok ami engem arra ösztönözne, hogy 2x áron CF vagy SLI rendszert építsek.
Persze ha van elég pénz, akkor a csak azért is lehet elég ok, de én ebből már kinőttem. -
törölt tag
-
Yany
addikt
Két fő hatása van a V-Sync-nek (erről Abu valamely cikkében viszonylag részletesen is beszél). Bekapcsolásakor ugyebár a vga minden képkocka kirajzolásával "bevárja" a kijelzőt, hogy befejezze a korábbi képkocka megjelenítését, hogy a frame buffer teljes pompájában ott csücsülhessen a user szeme előtt. Ennek következménye:
- 1/60-ad másodpercnyi különbség mindenképp lesz a jelenet állapota és a user által látott kép között, de tapasztalataim szerint valamiért (talán Abu erre is ad magyarázatot) ennek az időnek 2-3x-osa jellemző (simán érezni, hogy az egérrel végrehajtott mozdulataim lemaradva jelennek meg a képernyőn)
- Tökéletesen folyamatos lesz a megjelenítés, nem "szaggat" a kép, amennyiben a minimum fps nem esik 60 alá, különben hirtelen(!) feleződik a képkockaszám és habár a 30 sem vészes bizonyos játékoknál, ez a hirtelen váltás bizony észrevehető és zavaró, főleg ha rendszeresen beesik 60 alá az fps.Ahogy előttem már megírták, egy 78xx videokártya sok játékban (pl. CS:S) olyan magas képkockaszámot produkál, hogy kikapcsolt v-sync mellett a "szaggatás" sem olyan észrevehető, mivel minimális különbség adódik két egymást követő képkocka tartalma között, és input lagban is a töredékét tapasztalod.
Ugyanakkor lassabban futtatható játékoknál meg pont a 60-30-15 fps-ek hirtelen váltása, ami könnyen lebeszéli az embert a használatáról, de aki pl. wow-ozik, vagy olyan dolgot játszik, ahol nem kritikus a reflexidő, ott szerintem is simán bekapcsolható (bár az ilyen játékokban is a grafikus egérkurzor és/vagy kameramozgás lagja is legalább annyira bosszantana engem). Szóval az én javaslatom a V-Sync Force OFF beállítása, de teljesen ízlés és játékműfaj kérdése.
Memória órajeles kérdésed: tudjuk ugye, hogy a 7870 még többet pumpál, mint a 7850, akár azonos órajelen is, de mivel órajelben is fölötte képes menni (nálam 1150) így mégjobban függhet a vram sávszélességétől. Ennek ellenére azt kell mondanom, hogy 1350 és 1450 között mérési hibahatáron belül voltak a tapasztalataim. Most pont emiatt 1350-en tolom, mert a stabilitás nekem nagyon fontos és közben nem mondtam le egyetlen tized fps-ről sem (volt olyan teszt, amit megismételve picit még jobb is lett az eredményem, mint 1450-en, ami beláthatóan hülyeség). Szóval szerintem elsősorban a GPU-ra gyúrj és ha azzal megvan a max stabil freki, csak utána menj feljebb a ramokkal, ott is csak mértékkel.
-
cadgers
aktív tag
-
cadgers
aktív tag
Ha kikapcsolod a vertikális szinkront, akkor a monitor rengeteg "félképet" fog megjeleníteni, ami rolózást eredményez, játékban főleg akkor veszed észre, amikor fordulsz valamerre, ezért nálam MINDIG be van kapcsolva. Ha a monitor 60 hz-en megy, akkor fizikai képtelenség, hogy 60 képnél többet tudjon megjeleníteni!
Ha tehát ki van kapcsolva, akkor a másodpercenkénti 60 "kép" jelentés része valójában nem lesz egész kép, viszont ha be van kapcsolva, akkor igen.
A lentebb említett mikroszaggatás nálam eddig 2 játéknál jelentkezett Radeon alatt, nem tudom miért csinálja, nvidiánál nem volt ilyenem (az input lag is ebből a hibából ered!)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- Windows 11
- Parkside szerszám kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Szólánc.
- Arena Breakout: Infinite
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest