- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
válasz
PlayMax #13803 üzenetére
Nekem és a többségnem nem számít a CUDA mag, Physxre 2 példát tudok mondani, ahol jó lett volna az a Boderlands 2 és a Metro. Borderlandsba az ATI kártya is bírta közepes Physx-el úgyhogy ott végülis nem volt hiányérzetem...
Mivel nem volt sose mikrolaggom ATI kártya miatt és sosem volt drivergondom, most se amiatt kockáz..kiderül a Chrome csinálja az új frissítés óta eszembe se jutott drágább NVIDIA-t venni azonos vagy gyengébb teljesítményért. -
bozont
veterán
válasz
PlayMax #13808 üzenetére
A physx és a cuda is egy halva született ötlet, mivel mindkettő eléggé zárt rendszer és csak az nVidia hardvereken fut. Mindenki a nyílt platformok felé nyit, mert az minden hardveren fut.
Persze a physx ad pár jobb látványelemet a játékokhoz, de semmi többet, ezzel kár példálózni.
A Batman meg nálam simán hozza a 40+fps-t 1920x1200 teljesen max felbontáson (FXAA-val). Szóval erről ennyit.
A driverek meg nagyon jól működnek, nekem semmi komolyabb problémám nem volt vele az elmúlt pár évben (előtte volt nVidia-m is, azzal sem). Neked meg nincs talán 1 hónapos tapasztalatod sem a 7770-nel. Azt hiszem érthető, ha mindenki kételkedik a szavaidban. Amúgy meg, ahogy írták is, a legutóbbi nV driverek eléggé problémásak. Érdemes olvasgatni az nV-s topicocat is, külföldi oldalon is. -
Steelmanus
addikt
válasz
PlayMax #13782 üzenetére
A microlagghoz nagyban koze van a W7-is mar aki azt hasznal, de regisztry modositassal lehet javitani.
A W7 a feladatot korbejaratja a magokon/szalakon mikozben igyekszik az egyes magokat leallitani, a Catalyst topikban volt rola szo.
Possible Microstuttering/Inconsistent Frame Rate Fix -
mackosajt
addikt
válasz
PlayMax #13787 üzenetére
Vagy azért forgalmasabb, mert a hozzád hasonlóak miatt sokak zsebében nyílik ki a bicska.
Egyik hozzászólásodban 650-hez hasonlítod, utána meg a Ti változattal takarózol.
Az 560 Ti meg eleve egy jobb kártya, mint a 650 sima. Nem értem, mi értelme van egyáltalán ezeket hasonítgatni?Miért vettél akkor 7770-et? Mit keres az adataid közt?
Komolyan nem értem.
Nekem volt mindegyik gyártótól korábban VGA.
Én egyáltalán nem tapasztalom a driver gondokat, sőt, soha nem is tapasztaltam. Viszont ha már driver, legutóbb pl. mitől volt hangos az nvidia? Pont sikerült egy "qrva jó" drivert kiadniuk...
Szóval szerintem hagyjuk, mert ennek sose lesz vége. neked zöld, másnak piros... azért gyártanak többen többfélét, hogy aki akar, válogathat.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
PlayMax #13787 üzenetére
Rám ne alapozz, mert először van ilyen gondom és inkább windows miatt van, nem pedig driverhiba.
GTX650Ti sem jó példa... 34k egy fapados alap verzió, 7790-ből meg kapsz hőcsöves hűtésű sapphire-t 34-ért 3 játékkal együtt.
A 7790 meg más tészta, mert ehhez egyetlen driver jött ki eddig.
-
bozont
veterán
válasz
PlayMax #13782 üzenetére
Akárhogy próbálod bemagyarázni magadnak, hogy drágábban vettél egy lassabb kártyát, ezt pont rossz topicban teszed. Egy zöld topicban próbálkozz inkább, ott megértő fülekre fogsz találni. A 6670 legalább fele olyan lassú, ha nem lassabb, az 550Ti és 7770 között meg játéktól függően 20-30% különbség van legalább. [link]
Persze az lehet hogy pont az a játék tényleg problémás az újabb kártyákon, nem kizárt, de attól még ne vonjunk le messzemenő következtetéseket. A 650 meg a 7750-től is lassabb. -
Eagle16
addikt
válasz
PlayMax #13782 üzenetére
"mert mindig van valami baja."
Már akinél. Nekem semmi problémám nem volt vele mióta megvettem, és én Nvidiáról váltottam. Összesen vagy 2-3 driver volt fent eddig (egyet sem azért töröltem mert baj volt vele), a mostani is már szerintem 1 hónapos, Tomb Raider ment vele, hiba nélkül végigjátszottam, most a Metro 2033 szintén tökéletesen fut pedig az meg régebbi játék. Nem tudom mi ez a nagy driver mizéria, ha nem Catalyst lenne fent akkor azt hinném még a régi NV kártya van bent, annyira semmi, de semmi különbség nincs, se képminőségben, se a driver használhatóságában. Januárban beraktam a kártyát a gépbe, azóta megy a legkisebb gond nélkül.
Én azért örülök neki hogy nem GTX 650-est vettem, ami anno 2 ezer forinttal volt olcsóbb, és még mindig 20%-kal lassabb. Nem az "olcsó húsnak híg a leve" illik ide, hanem a hülye azért nem vagyok. Ár / érték arány...
-
Grave_444
nagyúr
válasz
PlayMax #13780 üzenetére
Ha a 7770 singleben vitte maxon a BF3-at és a Saints Row 3-at, akkor te hogy érezhetted hogy a gagyi 6670 erősebb? Add el vegyél GTX650-et a 7770 árából neked az való.
kisza25 Akkor én is várok.
Tuningban kb ugyanannyit tud a kártyánk, 3DMark futott csak le 1200-as GPU-n.
-
Stonerice
őstag
válasz
PlayMax #13721 üzenetére
Ez 3DMARK VANTAGE nem pedig 3Dmark 11
-
keke69
őstag
válasz
PlayMax #13668 üzenetére
Gigabytetól minden jobb ezzel nem sokat segítettél!
persze hacsak nem téglahűtésű mert ugyebár az is shapphire csak ráragasztják a saját matricájukat!
Leginkább a hangjára lennék kíváncsi,a többihez vagy mondjuk a shappire-hez képest!Mikor hol jön meg a hangja mekkora ventilátor fordulaton!
Látom húzni lehet szépen! -
Petyyyyy
addikt
válasz
PlayMax #13437 üzenetére
"közben meg alap órajeles" - Ez tetszett.
GHz Edition - GPU: 1000MHz & RAM: 1125MHz.
Ettől még tuningolható a kártya.
AMD Radeon™ HD 7770 GHz Edition Feature Summary -
profisher.
tag
válasz
PlayMax #13423 üzenetére
Parancsolj! Alapórajeles.
-
Stonerice
őstag
válasz
PlayMax #13421 üzenetére
Szerinted az XFX-hátuljára nem az van írva, hogy made in China? A hűtés, gondolom, halkabb. Mivel 2 ventis, elis várható. Egyébként porfisher. nem 3 napig benchelt
. Este 8 körül mondtam neki, hogy futtassatok le Heaven benchet. Mert ehhez nemnagyon kell cpu. És 22h 11m-kor már beis linkelte az eredményt.
Na közbe míg írtam, porfisher. is védte magát. -
profisher.
tag
válasz
PlayMax #13421 üzenetére
Stonerice javaslatára töltöttem le a Heaven-t ez volt az első teszt, nem futattam többször. Órajelet azért húztam 1050/1200, mert ha jól tudom a te kártyád sem alapórajelű. Ha mégis, akkor természetesem futattok egyet alapon. Megértem én hogy jobb minőségű az a kártya hűtésben, de ne akarj már magadnak badarságok bebeszélni.
szerk.: most látom a benchmark képed. ha hazaértem futattok egyet alapórajelen.
-
profisher.
tag
válasz
PlayMax #13360 üzenetére
Figyelj, csináljunk játékokról benchmarkokat. Nekem MSI, neked XFX, ha a Phenom x4 b50-et használod, akkor kb azonos teljesítményű az enyémmel. Azonos órajelen, azonos grafikai beállításokkal, pályán. Ha neked tényleg 10-15 fps-el több lesz, akkor septiben eladom ezt az MSI-t és veszek egy ugyan olyat, mint amilyen neked van.
-
Steelmanus
addikt
válasz
PlayMax #13350 üzenetére
Szerintem nem. A Sapphire 7790-en ugyan 1 db 9 cm-es venti van a hocsoves huton de megis tobb levegot szallit mint a 2 db 7 cm-es ventivel ellatott kartyak, ezt azert mondom mert a masodik a hatso venti hatasfoka nem nagyon ervenyesul. Hiaba a bordara fujja a levegot ha terheled a 7 cm-es ventik hamarabb fognak felporogni es hangosabbak is.
Hoppa, megeloztek.
-
-
profisher.
tag
-
MrBrook
aktív tag
válasz
PlayMax #13337 üzenetére
jólvan, akkor működik
az a lényeg! milyen játékkal nézted? valószinűleg dx9esekben lehet olyan mint a 6670 húzva?! dx11es játékokban lehet ,h nagyobb lenne a különbség, de nem biztos.
egyébként nem ide tartozik ,de tegnap spanomnál megnéztem a grid 2őt, igaz benchmarkot nem csináltam, de neki egy sima e2200-asa van asszem a régi msi 3870oc kártyámmal és médiumon, igaz a felbontást se láttam, de médiumon simán ment kb 40fpsel, és amit még észre vettem ,hogy nem láttam nagy különbséget az itthoni ultrás játék élmény között... igaz ott 4:3as monitor volt és lehet 1024, de akkor is érdekesnek találtam..mármint az a grid2 jól lett optimalizálva az biztos..
-
MrBrook
aktív tag
válasz
PlayMax #13333 üzenetére
ne harugudj, de amíg nem húztad, Te is azt mondtad, hogy jó volt, talán ha 25mhzenként emelgeted és nem egyből 10+%-al ,akkor rájöhettél volna, hogy 1050nél sem megy többet.. de próbáld ki másik gépben is, hátha nem halt be, csak tényleg a táp de annak nincs értelme, hogy alapon ment húzva meg nem..
-
profisher.
tag
-
Tournament
aktív tag
-
profisher.
tag
válasz
PlayMax #13205 üzenetére
Holnap újra rakok egy windowst másik meghajtóra, aztán onnan átmásolgatom a dolgokat majd a régi windowst meg törlöm, aztán csak jobb lesz minden. Viszont, hogyan lehet törölni a másik/régi windowst? Mert tegnap felraktam egy Win8-at de nem tetszett, aztán fogtam, leformáztam azt a meghajtót.
(gondolom ez nem a legjobb megoldás, és állandóan indulásnál a helyreállítását akarja bedobni, nem tudom hogyan mikor már minden törölve lett.) Egyébként most heccből kipróbáltam, 30 fps alá nem ment a dolog, viszont úgy láttam, hogy 70 körül van a gpu kihasználtság... Ez mi miatt lehet? Ja és most alap órajelen volt.
-
profisher.
tag
válasz
PlayMax #13193 üzenetére
Hát egyrészt az zavar, hogy a memória órajel nem húzható 1300 fölé, bár ez teljesítményben valószínűleg amúgy sem számít sokat. Maga a GPU véleményem szerint egy kis fesz emeléssel simán vinné az 1250-et. Meg nem értem ezt az fps droppot sem Cry3-ban, de szerintem az meg fog oldódni, mert azért 1440*900-ban high/med-en nem norm. az a 20 fps. Megcsináltam azt a microsoft fixit-es cuccot, amit még egy másik kollégának ajánlottak, remélem megoldotta az illesztő program leállásának problémáját, mindjárt futtatom is a 3DMarkot.
Nem egy csúcskártya, azért nem vagyok elájulva tőle, jobb lett volna 7850/7870, dehát erre futotta és bőven elég lesz ez is nekem. -
kriszpontaz
veterán
-
Jim76
aktív tag
válasz
PlayMax #13073 üzenetére
semmi attak nem volt, kéretlen tanácsot sem adtam, egyszerűen beszélgettünk, én legalábbis.
Most ugyan cisco vonalon hálózatos mérnökként dolgozom, de eredetileg alkalmazásfejlesztőnek tanultam, és tudom mivel jár bizonyos szint után a párhuzamosítás swfejlesztés szinten, és az az arányos idő-pénz ráfordítás valahol a 4 szálnál az ideális, 2-n olcsóbb, de tényleg lassabb, 4+ -on meg valamivel gyorsabb, de már nem kifizetődő, mert nem lehet minden folyamatot párhuzamosítani, vannak amik mindig egy szálat fognak terhelni, és előbb utóbb annak az a szál lesz a bottleneck, a többi meg részkihasználtsággal fog ketyegni. Ezért döntött az amd is úgy, hogy a jövőben 4 magon lesz hatékonyabb teljesítménykihasználás, és nem a magok számát emelik a végtelenségig. Nem lesz fejlesztőgárda, aki rászánja az időt-energiát-pénzt, hogy kiaknázza a képességeket. 4-nél több magra az esetek 80%-ában csak a szervereknél van szükség, de ott érthető.
Még ég a lángja a 6-8 magos fx-nek (nekem is az van, szeretem, oc-olgatom, örülök, ha megy 4,5-4,7GHz-et 6 magon), de sajnos oda ért a dolog, hogy egy 3570K térdrekényszeríti minden alkalmazásban, hiába a +2 szál...
Cinebench-ben az FX6100 4,7GHz 6 szálon 5,78, a 3570K 4 szálon a kollégámnál alapon 6,3-at hoz. Persze... drágább is meg minden, de a jövő arra van, ahol a nagyobb teljesítmény, jobb kihasználtság. Az meg az erősebb mag, és az integráció (AMD APU, Haswell...) -
kriszpontaz
veterán
válasz
PlayMax #13073 üzenetére
Többet ér, amíg van olyan program ami egyszerre használja a 6 fizikai magot, de sajnos ez nagyon csekély %. Vehetem példának az Autocad Civil3D-t. Összehasonlítva a teljesítményét egy Phenom II X6 1100T-n és egy Phenom II X2 procin, közel azonos eredményt kapok.
Miért is?
Mert EGY processzor magot terhel 100%-ban és a másodikat 50%-ban, a többit meg nem használja. Így van megírva mint a programok nagy része jelenleg.
Ezért ver rá egy I3 egy szálas feldolgozásban egy Phenom II-re, valamint ezért jobb egy 4 magos APU 4,1 Ghz-en mint egy Phenom 6 maggal 3,2-n. A program a magasabb órajel miatt jobban fut az APU-n vagy egy 2 magos I3-an mint a Phenom II 6 magos procin. Sajnos több programról elmondható ugyanez. Játékoknál is kevés van ami aktívan több szálon dolgozik.(#13076) TechN7ne: vagy végre áttérnek a konzolok által bevezetett APU-k programozására, onnantól kezdve meg elég egy kis teljesítményű CPU, mert csak az alapfeladatok elvégzésére fog szolgálni.
Ezzel nem azt mondom hogy egy FX elhanyagolható teljesítménnyel bír, de várom már azt a napot hogy egy csúfolt APU is felnőjön erre a szintre.
-
Jim76
aktív tag
válasz
PlayMax #13069 üzenetére
Sajnos azt kell mondjam, eléggé lemaradtál a hírekkel...
Itt van az igazság
:
"Az a gond, hogy egy koherens memóriát megosztó APU sokkal komolyabb feladatokra alkalmas mint egy sima CPU. Ha kihasználják, egy mostani középkategóriás APU is a tökére tud lépni az FX-eknek."Ez a jövő, maga a technológia, ezzel együtt pedig az arra alkalmas platformok... Az FM1 nem volt hosszúéletű, pedig jók, fiamnak is az van 1,5 éve A6-3650-el, kiváló 4 magos cpu, ha az IGP-jét nem is használod ki, de hiszed vagy sem, 1280x1024-ben játszható a 6530D-vel a Dirt3, és nem kell low-ra tenni, ha egy jó 1600/1866-os ram dualban van alatta. És ez a hardware olyannyira nincs kihasználva, hogy 2,6GHz-en ketyeg 35-38 fokon gyári hűtővel, az IGP meg 444MHz-en... AZ FM1 tesztfázisa volt az integrációnak az AMD-nél, és arra tökéletes volt.
Épp ezért az FM2/FM2+-nak hosszú jövőt jósolnak, az FX-ek ideje lejárt sajnos, ott a fejlesztésben talán még egy lépés lesz a steamroller, ami talán bekerül a desktop szegmensbe, de sanszos, hogy azt is csak a szerver vonalon viszik tovább, az utána következők már mind opteron-ban fognak csak megjelenni.
Megkeresem, de az AMD nyilatkozta, hogy az FX8000-es széria kifutása után nem fognak 8 magost desktop-ba gyártani...De leginkább majd meglátjuk, mit hoz a jövő... a 1155-el meg hasonló a helyzet, a 1150 már alkalmas felvenni a versenyt az FM2 nyújtotta előnyökkel, így ott is az lesz a jövő útja.
@profisher: a legjobban tetted... 1,5 év múlva egy mostani 6300-as teljesítményét megütő 4 magosra cserélheted, olcsón, platformváltás nélkül.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
PlayMax #13067 üzenetére
Most a foglalatra gondolsz vagy magára az APU-ra? Én cserélhettem volna APU-ra nemrég, egy A10-5800K-t ki is néztem, de kb. egy Phenom II X4 955 szintjét üti meg, amit a 925-ösöm tuningolásával el is érek egy pillanat alatt. Így nem láttam értelmét váltani. A magasabb órajel miatt jobb lenne tervezéshez, de alaplap+ memó + proci cserét már nem ért volna meg. Néztem 6 magos Phenom II-t is, de az meg nem hoz annyit a konyhára még használtan ráfizetni sem hogy megérje. Kivárom a Kaveri APU-t, arra biztos benevezek, főleg ha a HD7770-el pacsiba lehet hozni.
Az a gond, hogy egy koherens memóriát megosztó APU sokkal komolyabb feladatokra alkalmas mint egy sima CPU. Ha kihasználják, egy mostani középkategóriás APU is a tökére tud lépni az FX-eknek.
-
Jim76
aktív tag
válasz
PlayMax #13063 üzenetére
Ha most ugyanannyi pénzből kéne összerakjak egy inkább játékra használatos, nem túl drága konfigot, akkor nem a kifutó AM3+ platform FX6100+HD7770+8GB ram lenne az alapja, hanem FM2 Athlon II X4 750K+HD7850+4GB ram.
Én azért vettem az FX6100-at, mert elég sok videovagdalás, renderelés, konvertálás megy rajta, és jobbnak láttam a +2 szálat, de, ha csak játszanék, a 4 magos Athlon kiszolgálna, az erősebb vga meg sokkal többet jelent játékokban, még ott is, ahol a játék kihasznál 4+ szálat. -
Jim76
aktív tag
válasz
PlayMax #13060 üzenetére
Decsúnya is lenne, ha egy Phenom II X4 nem tudna "kihajtani" egy 7770-et...
Az előzőleg linkelt ( [link] ) tesztből jól látszik, hol van cpu limit... az alsó három kivételével a többi még a 7970-et is megeteti.
Persze ez Dirt3, nem multi bf3... ott már valamivel más a helyzet, de a vga se 7970 és a felbontás se 1440p... -
Jim76
aktív tag
válasz
PlayMax #13046 üzenetére
Én NVidia-ról váltottam, GT640 helyett akartam GTX650ti-t, ami hasonló árban volt újonnan (+2eft volt talán a gainward 650ti listaáron), de aztán jóáron (nettó áron) sikerült hozzájutnom a 7770-hez, új volt, játékkuponokkal, gondoltam, mi baj lehet, kipróbálom... tesztekben tulajdonképpen ugyanazt hozta a két kártya, és azt mondom nem bántam meg. Talán, ha választhattam volna, és kis felárral DCu-s is van, akkor azt veszem, de eddig ez is mindenre elég volt. Az FX6100-al jó páros.
-
Jim76
aktív tag
válasz
PlayMax #12945 üzenetére
Igen, ez rendben is van, csak elgondolkodok néha, hogy azzal, hogy ők bevállalják az alapból 1100/1250-et, pl. az én asus-omhoz képest, ami ugyan gond nélkül elmegy annyit, de alapból mégis csak 1000/1125-ön ketyeg, vajon bátrabbak csak, bevállalósak, vagy esetleg válogatott gpu/ram chip-eket használnak, és akkor akárhogy is brand ide-oda, de értékesebb a termékük.
A hűtése elsőre nem jobb, mint az alap asus hűtés, tehát nem direct cu-s, vagy valami komolyabb, ami bírna magasabb feszt, akkor miből a relatív nagy 10%-os plusz? -
profisher.
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest