- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Mobil flották
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
szkink
aktív tag
válasz
djculture #19369 üzenetére
Szia!Ez volt és ez van most a gépben,hátha így könnyebb. Régi konfig: Intel dual core 2.2ghz E 4500 Gigabyte G41MT-S2PT 4GB RAM Ati Radeon HD 4670 LG W1942s 420W táp. Az új konfig: Proci és alaplap maradt,erre nem volt már keret egyenlőre, kapott egy Asus 7790 2gb kártyát+ 4gb ramot 500W tápot és egy Dell S2240L monitort
-
dragonfx
veterán
válasz
djculture #19334 üzenetére
+1
ez így van.én így vagyok névre szóló papírós kiskergari legyen a kezemben. csak hasonlitásképp 35.5k.ért van ugyaneza pcx.en.
tény a pcx is 3-4 éves cég de elég bíztató a forgalmi mutatójuk nem ugy tünik meg akarnának szünni.milliárd fölött....bár aki emlékszik régen az econnectre.......és igenis 2014ben megér +2-3e +1gb memória.
majd ha bárki a releváns játékokban bebizonyítja nem így van akkor enm fogom így gondolni. nem 2011-12es gémekben kell nézni a 1 vs 2gb.ot hanem 13végiekben.gázos eza sok hibás 7790.de a 260x is dobálja ugyanazokat a hibákat?
vagy csak mnd2 win8.1 alatt? mert ha ez utobbi akkor a microsoftnál kell kopogtatni....
én azok után hogy itt akolléga szív a xfx 7750nel nem vennék olyat. asus félig giga totál nem ajánlott 7770ből. 7790nél nem tudom mia helyzet. de a sapphire a biztos pont.his.t hol lehet kishazánkban kapni??
-
Gainka
őstag
válasz
+1
Konci79
Iponon néztem az xfx 260x 1gbost eleg jol nézki de nem tudni rola semmit, én legàbbis nem olvastam még senkit hogy olyan lenne neki, szoval annak jo àra van. Nekem sapphire 7790 1gbos van nagyon jo a hütése nagyon csendes és eddig még semmi gond nem volt vele.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Van itt pár kolléga aki 100 éve itt van, én is csak tőlük vásárolok.
Aztán a boltokkal is ugyan ez a helyzet, ott is egyik napról a másikra eltűnnek.
Vásároltam jó nagy tételben a Lambdacomputernél azt hipp hopp egyszer csak semmi nem lehet őket elérni.
Kiderült bezárt a bolt, semmi elérhetőség.
Úgy hogy ez bárkivel előfordulhat. -
-
>>>W!nman*
tag
válasz
djculture #19307 üzenetére
Értem, köszi.
Már összecsomagoltam, most egy Asus HD6450 silent van bent. Ha pár napig tünetmentes lesz a gép, bátran viszem vissza.Köszi mindenkinek a segítséget!
Ja és még 1: ha lehet olyat, milyet kérjek, ha elfogadják hibásnak és cserére kerül a sor?
Nem szeretnék annyira sűrűn megfordulni Ipon-ban...
-
>>>W!nman*
tag
válasz
djculture #19302 üzenetére
A kártya sosem volt túlhúzva, illetve 2 hónapja sincs, h üzemben van és SSD alapján -ami szintén új- összesen 14 napot és 12 órát üzemelt a gép. És már szinte az elejétől tapasztalom ezt a rejtélyes fagyást.
Tehát akkor vigyem vissza Iponba és kicserélik? Mi a tapasztalat velük, mennyi idő ez kb? És mennyire szőröznek? Hogyan érdemes jelezni? Emailen előzetesen, vagy csak be kell menni és lecsapni az asztalra számlával együtt?
-
-
Janou
őstag
-
dragonfx
veterán
válasz
djculture #18939 üzenetére
integrált igp max dísznek jó. vagy amd.nél crossfire esetén.esetleg belenézni low.ba egy játékba.
vagyis jó értem amig nem veszek olyan procit ami támogatja az 1600at hiába van mega b75ös lapom tulajdonsága a feloszthatóságra a proci miatt befagy mert a szerencsétlen nem látja az 1600as ramokat?de hogy lentebb a kolléga írta ha Z77 lapba raknám akár a mostani G860at akkor tudnám ott járatni?18942>>persze sejtem, de látod a screen tanulsága szerint a b75ön nem mulna mehetne akár 2133on is.csak a proci nem támogatja.de ha nem tudok tuningolni akár még K.s procit se b75ös lapomban akkor hogy tudnék memoriát 2133on járatni mondjuk?mert alapbol ennyis ramot nem ismer egy proci se nem? vagy az i5öt vagy netán k.s i5.ötmár engedné felosztani?
18943>>szoval ennyire sztár a Z77? totál más a rendszere ezek szerint? mi ez hogy táveszi a procitól a memóriakezelést? akkor Z77be menne a ram 1600on G860nal is? de neked hogy tud a memoria 1600 helyett 2133on menni? ennyire jo a kingmax??
18945>>mér neked mennyin megy a ramod?tuningolod az 1156ba éás akár 1066 fölé is megy oc.zve? neked nem 4 gigás i3ad van? ...az a lapcsere kemény kajak 1 betűcsere miatt gyengébb a biosa?miben?
-
Frozzy
őstag
válasz
djculture #18893 üzenetére
nincs L3 sajnos
propus az enyém is.. húzni meg nem bírom. tuningban nem is vagyok annyira otthon. de a gyári laptuning (7%) az-az 3.2ghz még elmegy. de hiába állítok fsb-t vagy szorzót akármit egyszerüen oc failed.. nem bírok rájönni, hogy kéne.. pedig láttam igen, hogy 3.8-ig simán húzzák kis fesz emeléssel. dehát szerintem ehhez is egy jobb alaplap kéne. mert szerintem lap gondja lesz az egésznek
pedig az EKL cool towernek le kéne tudnia hűteni. sőt a ventit venti vezérlőre is tudnám most már kötni mert az is megjött.. szóval az se lenne gond felőlem mehetne csőgázzal játék alatt. windowsba amúgy se kell akkora hűtő teljesítmény..
amúgy pont x3 450-ről váltottam
egy ilyet jó lenne elérni: (bal oldali googles kép. jobb az enyém.)
-
djculture
félisten
válasz
djculture #18886 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő:
Még annyit akartam hogy az nvidia és az amd is azon dolgozik hogy a vga a cpu feladatainak egy részét át tudja venni, akkor totál fölöslegesssé fog válni az intel bika procik teljesitménye játékokban. Úgyhogy nem érdemes nagyon elkapkodni a cserét már annak aki főleg játékra használja a gépét.. -
Frozzy
őstag
válasz
djculture #18881 üzenetére
amúgy az érdekesség az, hogy elviekben nekem régebbi chipsetem van mint Barto-nak és ráadásul egy R9 270X társul mellé. és még sincs vele problémám..
úgy látszik ez egyedi esetek egyike lesz.. bár nekem is kéne már lapot váltani
(mondjuk még jöhetne proci és ram is
)
-
Barto
aktív tag
válasz
djculture #18829 üzenetére
Érdekes a rendszer. Végigment a 3dMark 2013 és a Catzilla is. Mindkét esetben akkor dumpolt, amikor programokban egy sima menüpontra nyomtam. Dumpban az atikmdag.sys és az ntoskrnl.exe van pirossal jelölve. Ezek voltak az összes többi esetben is. Error kód: 0xa0000001 és egyszer pedig a 0x0000116 volt.
Most a furmarkot nézem meg. A ctazilla 6909 pontot dobott. -
Stonerice
őstag
válasz
djculture #18861 üzenetére
Mostmár részben összejöhet, hiszen a régiek nemtudják a Mantle-t.
(#18862) dragonfx
A mantle, konyhanyelven, a régóta várt megváltó, az userek számára
, és maga az ördög, a programozok számára. Egy új API, ami jobban kihasználja a hardvert, mint a directX.
Röviden ennyiNapok kérdése, és jön a BF4 Mantle patch. Majd utána kipróbáljátok, hogy mit tud a Pentium.
-
Stonerice
őstag
válasz
djculture #18855 üzenetére
Mantle 45%-os gyorsulás, és elég jól tehermentesíti a cpu-t is.
További eredmények-->Klikk ide
Ja és itt nem a cpu-n van a hangsúly, szerintem nem lesz gyorsabb a Richéandnál. De mivel tudja az igp benne a mantle- t ezért majd elég jól fog muzsikálni.
(#18856) dragonfxSzerintem még 1-2 évig kihúzod a pentiummal a mantle-nak köszönhetően.
-
Barto
aktív tag
válasz
djculture #18819 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, mindenképp megpróbálom.
Amit nem értek még, de ez persze lehet az én agyi korlátoltságom miatt van: ha más-más Catalystokat teszek fel, akkor mindegyikkel más hiba van. Az AMD-es utolsóval minden grafika igényes alkalmazáskor dumpolt (még youtube videónál is). Eggyel korábbival a Win7 nem indult el. Az ASUS honlapján lévővel relatív minimális összeomlás van. Ez mind visszavezethető a memória túlhajtására?
Nem tartom magam elveszve az informatikában, régen (2004) még tuningban is otthon voltam, de azóta kiestem, és hw terén lemaradtam... beismerem van mit bepótolni. -
Barto
aktív tag
válasz
djculture #18812 üzenetére
Nekem pont egy ilyen kártyám van, ami időnként dumpol. A driverektől függően, hogy mikor, hogyan. Hogyan tudom, kideríteni, hogy nem-e a konfiggal akad össze, és ő a hibás? Ha kifogtam, akkor mit ajánlasz helyette?
Szerk.: korábban írtam a tüneteket, és a konfigot is, de az adatlapomon ott a konfig. Az ASUS support azt írta, hogya 780a chipsetekkel vannak kompatibilitási gondok, és az újabb AMD-s vagy INTEL rendszerekkel nem lesz ilyen. Tudom, hogy minden eladó, de ennyire?
-
smiti
veterán
válasz
djculture #18801 üzenetére
Először is mindenkinek köszi!
Másodszorra, djculture visszavettem a memória órajelét 5%-kal és egyelőre úgy néz ki, hogy megoldotta a problémát.
A jövőhéten majd elbabrálok vele, megnézem az előző catalystal is.Viszont : Ez szerintem nem teljesen normális, ez okot adhat a garanciáztatásra?
-
törölt tag
-
törölt tag
-
miresz
veterán
válasz
djculture #18575 üzenetére
Sapphire HD 7790 2 GB: duplázott memóriával
Nekem ilyen MSI-m van. Rég volt már MSI kártyám,és meg kell mondjam régebben nem szerettem őket,de ez nagyon teszik. Pici,halk,pont ami nekem kell a miniITX gépbe.
-
miresz
veterán
válasz
djculture #18575 üzenetére
Sapphire 7790 2GB DDR5 OC 11210-03-20G PCX-en van.
Egyébként ennek marha jó a hűtése. Járt ilyen nálam,csak az 1Gb-os verzió.Mondjuk,nem mintha a 7790-ek melegednének. :9
-
-
westcoastog
veterán
-
bolcsodal
addikt
válasz
djculture #18463 üzenetére
Ezt nem tudod elkerülni, csak ott tenne rendet, hogy mindenféle tört verziós játékok teljesítmény adatai flood-olják a topic-ot.
A driver optimalizálás pedig régi téma már már a 2003-as teszt-nél is voltak komoly gyanúk...
De ha valaki egy HD7770-et akar összevetni egy 7850-el akkor erre alkalmas teszt.
-
Alister71
nagyúr
válasz
djculture #18440 üzenetére
Igen, tudom én is olvastam ezt a mesekönyvet. Csak én attól tartok, hogy a jelenleg kapható 8 magos FX-ek is ugyan abba a hibába fognak esni, mint annó a Q6600, hogy mire valóban szükség lesz arra a 8 magra, addigra az FX egy elavult technológia lesz. Mert ugye azért a az új konzolokban debütáló AMD cpu-k, ahogy olvastam koránt sem egyeznek a jelenlegi technológiával. És mire ezekből a játékokból lesznek már pc átiratok is, addig még sok idő fog eltelni.
-
_DiEGO_
őstag
válasz
djculture #18427 üzenetére
Na így már kerek a dolog
Sőőt ugye anno nagy szeretettel volt használva a költséghatékony MM falvezeték ... no itt ezekkel nagyon sok gond akadt utólag
képakasztókat beleverték , zárlat
vésés ...
Mára már csakis csővezetékkel és rézvezetékkel van szerelés .Amúgy ez Belsőhálózati Villanyszerelői meló
-
Steelmanus
addikt
válasz
djculture #18420 üzenetére
Igen, en is igy tudom, de mar jo regota nem vagyok a szakmaba kicsit utanna kellene nezni a szabvanyoknak.
Elmult mar az az ido amikor meg lakasokat vagy uj hazakat szereltem/tunk es eleg volt egy maszek alairasa es némi ismeretseg, es keszre volt szerelve egy csaladihaz, ugy hogy semmirol nem kellett szamlaHa jol dolgozott az ember egy kozsegben vagy barhol, mar a munkakozben meg volt a kovetkezo maszekmelo.
Szep idok voltak. -
Stonerice
őstag
válasz
djculture #18407 üzenetére
Szerintem jó ez a "modulozás". Phenomnak is baja volt az 1 szálas teljesítménnyel. Vagyi nem baja, hanem azt a szintet hozzák is a modulos procik kicsit magasabb órajelen
.
Még mindig jobban működött az AMD-nél az első modulos szerkezet, mint intelnél az első HT-s cpu. Ha emlékeztek rá, hogy szinte semmit nemért.(#18408) starpeter
Gyüjtögess csak! Az árak lefelé mennek, és ha találsz cserélni vagy beszámitani vágyó személyt, akkor váltasz i5-re. Várni kell a megfelelő alkalmat, és akkor lehet haladni
Én a helyedbe azt csináltam, hogyphenom @x4 félkonfigot cseréltem i3-2100+akármilyen lapra, és azóta elég könnyen fejlesztek. -
TaylorXIII
őstag
válasz
djculture #18376 üzenetére
FC3-ban a fix 60 fps mediumon akkor sem lesz meg szerintem. Oda meg már a kártya kevés majdnem. Bár lehet tévedek. Túl sokat vársz starpeter szerintem. Most az, hogy 40-re leesik az FPS-ed akkora trauma? Ennyit nem fog jelenteni az erősebb proceszor fm2 vonalon. mediumban biztos van cpu limited ilyen felbontáson de ez nem azt jelenti h több fpsed lesz magasabb grafika beállításokon hanem azt, hogy kevesebb de mégsem annyival kevesebb mint ha nem lenne cpu limited. De az a fix 60 fps az szerintem kicsit elérhetetlen. Bár nem tudom. Egyébként a 740 is piledrvier. ELvégre az összes trinity az, és a richland meg egy kozmetikázott piledriver.
-
Adebayor
aktív tag
válasz
djculture #18349 üzenetére
ok. még nembiztos hogy kártya. de ha nem ismeri fel a lap, akkor gondolom nem is melegedne a cucc. én legalább is ebben bizom. meg nem is sipolt a lap. meg a hütője is pörgött. meg a gép maga ment ahogy szokott.
na pár napon belül szerzek egy elvileg jó átalakitót, és kiderül. addig meg filmezek egész nap. kár hogy pont ünnepek vannak..és ráérnék egy kicsit játszogatni
na köszi mindenkinek aki segitett. zárjuk le
fent leirtakat még kiprobálom(másik alakito) és kdierül. mégegyszer köszi. sokat segtitettetek
-
TaylorXIII
őstag
válasz
djculture #18340 üzenetére
De ezt még nem csinálta meg mert bizonytalan volt. Legalábbis további fejleményt ez ügyben a későbbi hozzászólásaiban nem találtam. A földhurkos dolognál meg akkor az a lényeg, hogy egy konnektorról menjen a sz.gép meg monitor és a hifi ha nem akarnék brummogást? digitális jelátvitelnél meg ez már nem kéne gondolom. HDMI,DP, DVI-D
szerk: Akkor már megcsinálta. Az az 5 másodperc lehet kevés volt. Azért annál több idő kell neki, nem djculture? Jumperrel lehet jobb lenne. Annak tényleg elég az 1 mp is.
-
Adebayor
aktív tag
válasz
djculture #18340 üzenetére
kivettem az elemet, és vissza. semmi változás.5 mp-ig tutira kinnt volt., nem raktam vissza egyszerre
de mostmár nem probálgatom mert a végén szétcseszem a sok inditgatással az egészet. hétfőn vagy holnap(asszem iylenkor nyitva lesznek) megprobálok szerezni egy DVI-A -sat, és ha azsejo akkor grrrrrrr, de nagyon.
kábelre nem kaptam választ. az nem lenne jó? gondolom kábel is kapható erre a célra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GTA V
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Home server / házi szerver építése
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest