- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung SmartTag2 teszt
- One mobilszolgáltatások
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
Új hozzászólás Aktív témák
-
nixx-21
őstag
rakd be fordítva magyarán h ne felfele nézzen a hűtő hanem lefele így felszabadul a CPU hűtőnek a hely
(igaz így elveszted a VGA megtámasztását, valahogy máshogy kell megoldani de az is meglehet h már leér a VGA hűtő
érintkezéshez valami szigszalag és meg van oldva
)
ugyanolyan szép sima a másik érintkező felület mint a HR-03 GT-n és azt is két féle képpen lehet felrakni lásd a képeken
és a sima HR-03-at és a GTX verzsönt is fel lehet rakni fordítva (szvsz)
és pár PH-snál is láttam így felrakva
lásd a tesztben -
->Raizen<-
veterán
A fermi gyengébbnek tűnik a cuda magokkal oldják majd meg a tesszalációt míg az 5xxx szériába fix funkciós van. Meg az 1x-es pontosságú teljesitménye a legerősebb asztali ferminek is kb 1,6 terraflops. Mondjuk 2x pontosságba pár kört ráver a 2xx szériára.
Valaki mondja már meg a frankót hogy az 1xes pontosság meg a 2xes pontosság-ot hogy nézik meg és milyen területeken érik el a vgak játék esetleg renderelés?Én 2 évre vásároltam be ezzel az 5850el. Sose adtam még ki ennyi pénzt 1 vgaért sem. (62k)
-
DrJános
aktív tag
-
DrJános
aktív tag
Előre láthatólag úgy Április Május környékén már lehet, majd tudni, hogy mire is képes a DX11 és a tesszeláció? (akkora tervezem az új kártyám vársárlását és ha nem nincs igazi külömbség DX10.1 és DX11 között akkor extra árat nem fizetek azért, hogy a legújabb szériás ketyegjen a gépbe.)
-
katt777
félisten
-
zuchy
őstag
Szerintem ne számíts olyan jó tuningpotenciálra mint ami egy HD5850,5870-nél van. Eleve az a kártya elég meleg lesz, ez már egy rossz pont. Aztán ki tudja mekkorára méretezik a táp áramköröket...Aztán lehet a feszt se lehet olyan magasra állítani a védelem miatt, hogy se süljön meg a kari.
-
katt777
félisten
Vagy nem akarnak konkurenciát a 2 kártyás konfignak. Tuningolni biztosan lehet őket, de lehet, hogy oda magasabb áramerősségre képes tápok kellenek majd, amelyek viszont nem olcsók.
ATI kártyához sosem lesz normális driver, amennyiben azt érjük normális alatt, hogy minden tökéletesen fut vele. Amennyiben ált. vesszük a drivereket, akkor viszont valóban mindegyik "normális". -
Goldmen75
őstag
Hát még ezekhez sincs "normális" driver...
Lehet a későbbiek folyamán kreálnak majd olyat, ami még durvább teljesítményt hoz ki a VGA-k ból. De nem tudom mire vágyunk, vágytok még...Jelen pillanatban az 5870-et semmi sem akaszja meg! S nem is fogja egy darabig...még ha bekapcs. tesszellációt sem...Kell hozzá jó cpu, sok ram, gyors hdd (esetleg már SSD) aztán hali! Egy jó darabig vígan elleszünk sztem! -
janos666
nagyúr
Ezek nagyon kirívó esetek, hogy még lassabb is a 2 GPU, mint 1, ezt rendszerint orvosolni szokták a soron következő driver(ek)ben, és végül csak kicsikarnak azért ~50%-os hatásfokot (tehát 1,5x-es teljesítményt) az alapvetően nem multigpu barát programokból is.
Na persze ki tudja, már a DX10 sem volt AFR barát, akkor mi lesz itt DX11-el, és AFR-el.(#4009) - Besaccolta neked, hány Mhz kell, hogy legyőzd az SP-k számában elveszett hátrányt.
-
XoZ
aktív tag
Többek között én is próbáltam, és működik: egy ATI 5770 mellé tettem be egy 8800GS kártyát. Nézz be ide: GeForce PhysX topik.
-
KlezOne
tag
Atya ég
Az a vidi, hát nem gyengéden imbolyog, az enyém is ilyen lesz akkor...
Igy is nehezen szerezhető be...
Azt úgy lehet majd hogy megnézem a hűtőt hogy jó-e, csak simán rádugom a 6-6-os tápcsatit a karira, alaplapi csatlakozás nélkül, és megnézem hogy forog a venti? -
Abu85
HÁZIGAZDA
Miért ne tudnák. A HD 5800 tesszellálásra született. A Több GPU-s megoldás meg dupla FPS-t hoz CF-ben.
Most mindenki beparázott, mert az Unigine Heaven ennyit esik sebességben a tesszellációtól, de mondjuk Parallax Occlusion Mappinggel, ennek a sebességnek még a fele sem lenne meg (és még Anizó szűrés sem lenne). Natív modellekkel, meg másodpercenként láthatnánk egy képkockát (amellett, hogy lenne szép lenne a memóriaigény is). A Heaven egy benchmark, nekik az a dolguk, hogy szarrászopassák a hardvereket. Ennél gyorsabb a tesszellációs folyamat nem igazán lehet, egyszerűen sok a VGA-nak a többletteher. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A DX11-es gamáknál általános lesz, hogy Full HD-hez 4x/8xAA-val ajánlott lesz minimum a HD 5850, de inkább HD 5870. A HD 5770-nél már nem igazán mehet a komoly felbontás. Kb. 1680x1050, amit ki lehet majd belőle sajtolni mérsékelt AA-val. A tesszellátorral is csínján kell majd bánni, gondolom ezért van az AVP-ben Medium opció. A pici HD 5000-ek, meg ... hát azoknál tényleg jönnek a komolyabb kompromisszumok. A HD 5970, a FullHD-nél nagyobb felbontásra való, vagy Eyefinitire.
-
köszi mindenki!
3749:
a bekapcsolt tesszelációnál két ok miatt esik az fps:
- a sok háromszöggel gondja lehet a setupnak (ez látszik is abból, hogy a felbontás növelésével csökken a tesszelált megoldás hátránya)
- a sok új háromszög rengeteg munkát jelent a VGA többi részének ismindkettő orvosolható azzal, hogy óvatosan bánunk a tesszeláció használatával. szerintem amúgy a Heaven demoban nem eltúlzott a tesszeláció használata, egyszerűen ennyit bír a HW. a kétchipes kártyákon azért már elég becsületesen fog menni - ott ráadásul setup unitból is kettő van!
3751: fizikához meg AI-hoz CPU kell, a tesszeláció pont annak a dolgát könnyíti, duplán is
-
arn
félisten
rajottem, hogy psban is tudom a kepet modositani, nem kell excel
viszont a blogspot adminfelulete vmi ritka szar... olyan htmlkodot general, amitol osszefossa sajat magat. 15 percnyi hajtepes utan sikerult egy szaros kepet beilleszteni.
ez azert nem semmi, ahhoz kepest, hogy webfejlesztessel foglalkozom
-
DrJános
aktív tag
Jézus ez a grafika eszméletlen, ha valaki szerez egy megfelelően nagy felbontású monitort és ha lesz ilyen minőségű játék (nem csak teszt progi) akkor a PS3 mehet a pics@ba. Nekem volt szerencsém PS3-an full HD-s nagyon nagy tévén játszani 720P ben az a gépemhez mérten az is nagyon szép minőségű képet produkált. (igaz a Monitorom nem HD) de ezen a videón még így is látszik az az eszméletlen grafika, kár, hogy csak teszt.
Ö valaki tud valamit az Erősebb Példányokról?
-
TESCO-Zsömle
titán
Egy tápot már nyertem... Bár az sem volt épp kellemes élmény...
-
TESCO-Zsömle
titán
Én se tudok többet, mint amit olvasni lehet, csak az infókat történetbe fontam, a végén némi feltételezéssel, hogy emészthetőbb legyen.
Én nyerni fogom a HD5870-esemet.
Nem akarok találgatni, de már hirdetnek nyereményjátékot Sapphire HD5870 Vapor-X-ért, szóval már biztosan léteznek. Én azt mondanám, hogy kb egyszerre vagy 1-2 hét késéssel jönnk az egyedi modellek a Referencia 2GB-osak után.
De ezek csak az én elképzeléseimet tükrözik, nem szentírás.
-
TESCO-Zsömle
titán
Az egész szitu olyan, mintha nV a káoszra gyúrna. Illetve próbálná elodázni az elkerülhetetlent. TSMC-felőljött a hír, hogy borzalmas a chipek kihozatali aránya. Hihető, figyelembevéve, hogy a Cypress kihozatali ránya sem éppen rózsás (csak AMD-fele TSMC törleszt a HD47xx-ért -nem jut ezsembe milyen csip-), és akkor hozzá vehetjük, hogy ez mennyivel nagyobb... Erre (logikusan) jött nV válasza, hogy minden rendben, nemsokára jönnek az überbrutális nV kártyák. (Nehogy valaki is elrohanjon AMD-t venni, mert az gyengépp lessz... DX9 alatt...) Aztán AMD tolt egy Paper-launchot, amire válaszként nV elérhetővé tett egy igen impozáns TechSpec-et, néhány képpel. 1-2 hét elteltével elkezdtek szálingózni az első HD5870-esek, amiket lassan az 50-esek is követnek, a nép pedig már az árcsökkenésről és HD5770-esekről álmodozik. Erre jött válaszként egy bamutató az ominózus kártyáról, amit (ahogy az a cikkben is le van írva) úgy őrzött egy nV-s tag, mintha az élete múlna rajta. Demozták a PhysX-et (állítólaz azt is Fermi-n), aminek semmi értelme, mert a Radeon+GF bojkottal gyak ellehetetlenítette azt.
Véleményem:
Nem hiszem, hogy az nV tényleg képes lenne még idén bármiféle VGA piacradobására, mint ahogy azt sem hiszem, hogy tényleg komoly bevételre számít. Ha az egészet globálisan nézzük, minden cselekedetük arra irányol, hogy visszatartsák a potenciális vásárlókat az AMD-től. Egyelőre mást nem tud tenni. Ha Karácsonyra nem prezentál a cég valamit szvsz annál tovább egyik egyszeri user sem fog várni, mikor mindenfele azt látja, hogy milyen jól mennek a játékok HD58xx-en... Addigra kint lesz az X2 is a megszállottabbaknak, és a HD57xx is a közép-kategóriát keresőknek, szóval ha úgy nézzük karácsonyra AMD már lefedi a fél piacot, mikor nV még "csak" PaperLaunch-olja a Fermit.RI/OS: Legyen erősebb, és egy kicsit olcsóbb, vagy egy árban.
Akkor vehetek olcsón Ciprust. -
Petya2900XT
aktív tag
Hát én nem tudom Vídiáéknál,hogy kell drivert vadászni a játékokhoz,de nekem a 2900XT-hez mindig az a legjobb,hha a legújabb drivert rakom fel.
janos666:
Furcsa,de én nem ilyen hsz-eket olvastam az új drivereknél.....nem veszi vissza az órajeleket,ha visszaveszi össze veszi vissza(játékok alatt nem kapcsolt 3D-be) vkinek vmi ventiszabályzási baja voltérdekes..ez azért nem csak 25 pont meg 1.5fps
-
Petya2900XT
aktív tag
Te aztán le agy maradva a hsz olvasással
A grafikai beállítással nem lehet elrontani semmit,de azzal,h a legújabb drivert raktad a vídia alá még ha whql-es is azzal igen.....280-as topikba olyanokat olvasok ,h ketté áll a fülem....Amd-t szidja mindenki,h milyen gány drivereket ír,meg egyesek azt mondják,h hónapról hónapra rosszabbul teljesít régebbi kártyákon aztán kiderül,h pont az a nagy vídia is elel cseszegeti a drivereket....Henk kolléga szerint a 182.50 a legjobb a gtx285-höz mikor már van 191.0*-isAkkor ez most ,hogy van?
Ez olyan,mintha durván féléves csatalisztet raknék a 2900XT-m alá..nem a legjobb döntés
-
FragMaster
addikt
"Ennek függvényében elképzelhető, hogy egy agyon húzott E8400 jobban kihasználná az 5870-et?"
Kötve hiszem
Amúgy sok mindentől függ: órajel, architektúra, magok száma, stb. A programnak mi fekszik amivel nézed. Amúgy ezek az i7-ek azonos órajelen otthagyják a core2quadokat, a duokat meg már csak a magok számából kifolyólag.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CASIO órák kedvelők topicja!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos autók - motorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- PlayStation 5
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest