- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
miresz
veterán
válasz
Tomko78 #12305 üzenetére
Hát,kinek hogy! Én csak saját tapasztalatokat tudok mondani,de ami gépeket hoznak hozzám javítani,azokban százalékossan több a hibás MSI lap mint más gyártóktól származók.Lásd múlthét: MSI K9A2-NEO-F Ez is még garis hibás lap volt! Persze minden gyártóban vannak ilyenek! Szívtam meg már zsír új bontatlan gyári hibás ASUS-al is!
-
Prison85
senior tag
válasz
Tomko78 #12076 üzenetére
Ez mekkora jól néz ki!
Amikor néztem a hűtőket fekete színűt akartam venni, de nem találtam olyat ami tetszene. Illetve egy volt, de annak az ára már a H50-et súrolja. Alpenföhn Matterhorn. Spire viszont a 10k alatti árával elég jó vételnek tűnik. Egy tesztet majd keresek...
darál0w: én nem vagyok a használt hűtők pártján. Tartok attól, hogy egyből a venti cseréjével lehetne kezdeni, illetve még külön a pasztát is meg kell venni, mivel általában az eladó nem ad vele. A Freezer például előre le volt kenve így nem állt fenn annak a veszélye sem, hogy túl sokat vagy épp keveset viszek fel a felületre. Ráadásul a papírja szerint valami prémiumkategóriás paszta volt rajt, de ehhez nem értek.
-
ilovedigweed
senior tag
-
Prison85
senior tag
válasz
Tomko78 #12059 üzenetére
Kipróbálom én is majd, hogy milyen, ha befele nyomja a venti a levegőt, de nálam a hang fontosabb. Amennyiben elcserélhetek néhány db-t a hőmérséklet rovására, akkor bizony én inkább azon a párti vagyok, hogy csendesebb legyen a gép egy hajszállal, mintsem néhány fokkal melegebb. Kipróbálom és vájtfültesztnek (barátnőm) teszem alá
-
Prison85
senior tag
válasz
Tomko78 #12046 üzenetére
NZXT is a befúvást ajánlja oldalról ha jól tudom és nem a szívást. Én inkább a kifele történő légszállítást preferálom így az oldalsó venti is a ház belsejéből szívja ki a meleg levegőt nálam. Milyen gyakran ajánlott tisztítani a ház belsejét? A porszűrők sajnos nem fognak meg mindent. Épp ma néztem a VGA ventilátorát, amin bizony már kezd lerakódni a por.
ilovedigweed: nálam GTX460 felett van egy 12cm-es hűtő az oldallapon. Simán elfér a házban (pedig az F12 Pro nem épp az alacsony fajta), kb marad egy centis holttér a VGA és a ház között. GPU hőmérséklet BC2 alatt 48-50 fok körül tornászik.
-
ilovedigweed
senior tag
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Tomko78 #12046 üzenetére
ennél a háznál megint jo a befele...de nekem nem így van az elrendezés
lerajzolom neked
kész
mekkora művész vagyok te joooo ég
tehát elől be a hideg, hátul ki a meleg. táp felől ugye langyos levegő jön...és a procihűtő felől pedig viszi ki a meleget. ha közéereszteném onnan a levegőt, akkor megkavarodna az egész és melegebb lenne bent a levegő.
-
-
Prison85
senior tag
válasz
Tomko78 #12030 üzenetére
Az előző gépemnél sok problémát okoztak a vezetékek. A kábelek szépen beleszóltak a szélcsatornába, bár csak egy 9 és egy 8 centis venti szállította a levegőt a TX3-ra. Athlon X2 4600+ 40 fok felett járt idle-ben
Egy jóféle kábelcsatornás ház számít még néhány celsiust, ráadásul a Sharkoon szerintem élen jár árban ebben a kategóriában.
darál0w: köszi! Egy b55 alapórajelen az X2 555 órajelén jár unlockolva is?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Tomko78 #12000 üzenetére
Nézd meg IBT-vel, én most próbáltam ki és prime-hoz képest 4-5 fokkal feljebb ment
-
miresz
veterán
válasz
Tomko78 #11914 üzenetére
Tuti,hogy a BIOS-ban van valami geb@sz! Ha minden faxa csak a Proci ventillátor pörög ezerrel akkor ott beállítás szerintem!De amúgy a gyári freezer egy rakat sz@r! Alapon még elviselhető de terhelés alatt már felszáll!
(#11918) Tomko78
A kupakhő tutkó hogy rosszul mér ha csak nem az északi sarkon laksz!
-
Gerisz
addikt
válasz
Tomko78 #11914 üzenetére
Azt hol írja, hogy megy?
Most ugyan így volt unokaöcsém. Vettem neki egy gépet Athlon II X2 procival karácsonyra, Asrock lapban van és annál semmilyen energiagazdálkodás sem volt bekapcsolva alapból.
Raktam össze egy másikat is ismerősnek és annál sem. Minden ment csutkán mintha felszállna az egész.Az a hűtő pedig alapon elég neki az tuti.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Tomko78 #11867 üzenetére
Én is már sok féle megoldáson ábrándoztam, de a víz mellett azért nem tettem le egyszer sem a voksomat, mert nem tudnám cipelni egyáltalán a gépet, vagy csak nagyon körülményesen. De ha netán megvalósítod az elképzelésedet, akkor képeket feltétlen linkelj lágyszi. Szeretem az extrém dolgokat!
-
stratova
veterán
válasz
Tomko78 #11791 üzenetére
Nekem annyi jött le a két kódból, hogy a HDX955WFK4DGM OEM a HDZ955FBGMBOX dobozos verzió állítólag ez az OEM szorzózáras és 95 W-os.
A 945 szorzózáras 95W és 3.0 GHz nem olyan kényelmes tuningolni, de ha eleve a fogyasztás miatt 95W a plafon, akkor nem is lenne érdemes keresgélni a végét. Esetleg megpróbálhatod alulfeszelni és úgy 955 órajelre húzni vagy addig ahol még nem lépi át a 95W-os határt.
HDX955WFK4DGM kétlem, hogy nálunk kiskereskedelmi forgalomban kapható, külföldön is több helyen felmerült ez a kérdés szintén az alap korlátai miatt.
Boogie33: akkor veszel egy 945-öt. Azt azért megnézheted "tuning" címen, hogy mi az a minimális fesz. amin stabilan hozza a procid a gyári órajelét, legalább nem fűt annyira. -
Ger_man
senior tag
válasz
Tomko78 #11725 üzenetére
Én ezért használok AMD OverDrive-ot a tuninghoz, nekem is kikapcsol a C'n'Q, BIOSbeli szorzóemelésnél, de AODnál nem
Ebben emelek volt-ot is, és szorzót is, és eddig semmi hiba, csak arra kell figyelni hogy a régebbi verzió (3.1) jó a 790es chipsetemhez, mert a legújabb AOD inkább az újakhoz lehet jó, mert nekem soha nem mentette el a beállításokat... -
Szabikaa20
őstag
válasz
Tomko78 #11718 üzenetére
Nagyon sokat csinal az alaplap!!!En ezzel tisztaban is voltam,dehat ennyi volt a keret ebbol kellett gazdalkodnom!Nalam NForce 630a a chipkeszlet... A regi lapomnal NForce 430-as volt!Ugyan az a SZ*R mindketto!!!!Soha többet nem kene!Nagyon nem stabil a cucc!Mar nagyon banom hogy nem a picivel dragabbik Gibabyte-ot vettem meg.
Meg a CPU nal is biztos fugg hogy mikori kiadas vagy valami...hiaba ugyan az,de lehet kesobb adtak ki es mar valami ujabb benne.Kitudja!
-
Cadal
őstag
válasz
Tomko78 #11708 üzenetére
Bírom az ilyen "Na figyelj" kezdetű hozzászólásokat.
"csak az nem szédités ennyi mert ez szédités hogy 4 ghz alapfeszen megy stabilan"
Ezt meg nem nagyon értem. Valójában annyi csak a gondom, hogy a 4,2Ghz-es eredménynél nem írtad oda, hogy stabil-e vagy csak a windows betöltést bírta a proci és ez a hozzá nem értőket félrevezetheti. -
-
Roland06
aktív tag
válasz
Tomko78 #11651 üzenetére
Ezt nem értem! Ugyan azt állítottam én is 20x200 + még a fesz. vettem fel 1.4-re!!!
Nekem nem bírja! Szétesik a kép és kék halál! (ha tesztelem intel burn-al is meg most kipróbáltam játéknál is!)
Pedig nagyon jó lenne huzni!
Mi lehet a gond? (szerintem nincs gond a hűtéssel sem meg a többi configommal sem)
Milyen konfigod van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLCSÓ MONITOROK
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest