Új hozzászólás Aktív témák
-
Cadal
őstag
Jah, Te kis huncut.
A feszültségekről annyit, hogy szinte mindegyik Athlon II/Phenom II procinak lehet valamilyen mértékben csökkenteni a gyárilag beállított feszültségén. Meg merem kockáztatni, hogy a 955BE procidnál le lehet menni 1,3V környékére, vagy alá. Próbáld csak ki, nem tart semeddig. Mindenképp érdemes, mielőtt telipakolod a házat ventikkel. -
Prison85
senior tag
Én is hasonló problémával közködök. Egy kis BIOS turkálás után végre sikerült csökkenteni a ventilátorok fordulatát. Elég bosszantó, hogy az alaplapon viszont csak 2 darab 3pin-es venti hely van plusz egy a CPU-nak. Így semmiképp sem lehet elkerülni a PWM-et - bár már nem zavar, hogy pár db-lel csendesebb lett a masina és a hőmérséklet adatok sem ugrottak meg.
Még idén beszerzek még egy 12es és egy 14es hűtőt, talán jobb lesz a légszállítás.
-
Cadal
őstag
"A srácok bűvészkedtek a boltban, állításuk szerint a memó 1600on jár. Hol kezdjem a nézelődést?" A 11939 hsz-ben linkelt képek alapján biztosan mondhatom, hogy a memók 1333Mhz-en járnak.
A hűtőre visszatérve, egy AC Freezer 7 Pro Rev. 2 ami nem is drága ~4,5K-tól: [link] tökéletesen csendben és hűvösen tartaná a procit. Főleg ha beállítanád a feszültséget.
-
Cadal
őstag
Én a helyedben inkább procihűtőt vennék abból a pénzből amit ventire költesz. Nem sokkal leszel előrébb, ha beteszel egy két ventit szerintem.
A másik: A proci jelenleg 1,392V-ot kap 3200Mhz-hez ez nagyon sok, ezt nyugodtan csökkentheted, stabilitást gondolom tudod, hogy hogyan nézz.
Azt hogy megreked-e a meleg, azt úgy is meg tudod nézni, hogy leveszed a ház oldalát. Egy próbát megér.#11944 -Solt-: ezek trikit ramok, AMD-be dual kit-et nézz.
-
Pyzoo
aktív tag
Szia!
Ha egy 955 re rá mertek rakni egy gyári bordát az szép! Mondjuk én első pillanattol kezdve freezer bordával hűtöm a 945 ötösömet. A cool&quiet be van kapcsolva biosban? Mert alapjáraton soknak tűnik a 45 fok! Illetve találkoztam olyan géppel konkrétan öcsém gépe volt aminél ha felraktam a ház oldalát a gyári amd venti 2400 rol elkezdett felkúszni egészen 3900 ig kb . Egyszerűen turbulencia alakult ki mert a táp egy csendes Enermax volt és nem volt elég huzat a házban. Egy ház ventilátor megoldotta.Szó-szó az a proc megérdemel egy kicsit komolyabb hűtést szerintem.
-
Gerisz
addikt
Ahhoz, hogy 1600-on menjen nem kell bűvészkedni, csak beállítja a memória szorzót és kész. (legtöbbször)
Lehet, hogy csutkán megy minden és nincs bekapcsolva az energiagazdálkodás se.
Nézni kellene CPU-Z-t legalább, hogy működik-e ha a Bios-t nem ismered.
A venti vezérlés is lehet csutkán van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest