Új hozzászólás Aktív témák
-
SSJ2Vegeta1
csendes tag
válasz
Gyufaaa #19963 üzenetére
Biosban melyikkel tudom állítani az NB-t? Mert ismerős által próbálkoztam abban állítani, de az OD ugyanúgy az alapbeállításokat mutatta.
YT-n van fent videó a biosomról.Lefuttatom ezt a CCleaner-t.
Már mióta megvan a gép (2-3 éve), azóta X4-be használom és az alap feszültség beállításokkal, most, hogy meg lett a +2x2Gb RAM, állandó kék halál gondok voltak terhelés alatt, így ismerős állítgatott OD-vel: CPU 1.350 > 1.300-ra, NB 1.150 > 1.175-re. 3 hétig ment is így, azóta szenvedek újra vele. Előbb próbáltam egy kódolást, NB 1.200-on volt, CPU 1.300, de olyan 5-10 perc 100%-os terhelés után újraindult a gép, de most legalább nem volt a szokásos kép szétesés+kék halál.
-
SSJ2Vegeta1
csendes tag
válasz
Gyufaaa #19953 üzenetére
Kitöltve.
2T-n van a RAM.OverDrive-al most 1.2-re raktam az NB-t akkor, majd a napokban kiderül, hogy így meddig fog működni, a CPU meg 1.3-on van.
Az "eltűnt" 2,5 GB hely viszont nem akar előkerülni a C-n, ezzel lehet csinálni valamit?
Mert oké, hogy azért nem csak a rendszer meg a programok van a C-n, de azért vicces, hogy a kb 10Gb szabad hely mára már csak pár 100 Mb-ot jelent. Persze 2-3 év után talán ez nem is meglepő. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Gyufaaa #19808 üzenetére
Értem, lehet nekem is ez a probléma.
Az a fura, hogy IBT+Furmark 15 kör IBT 4000 MB ram teszttel bírja a proci, de 15 kör 10 GB rammal már instabil ugyanígy. Megnézem, hogy most bekapcsolt LLC-vel jobb lesz e.
1.45 a LOAD feszültségem, talán belefér még...
Egyébként az NB-nél is érdemes bekapcsolni, nem csak a VCorenál?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Gyufaaa #19790 üzenetére
Jah így értem.
Igazából már csak egy dolog maradhat ami miatt ilyen értékeket mutathat a rossz szenzoron kívül, mégpedig a program.
Melyik a legjobb program Phenom II X2/X4-es procik hőmérsékletének mérésére?
Mert pl.: RealTemp fel se ismeri, de van még ezerféle én csak az a Aida64-et használtam.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Gyufaaa #19788 üzenetére
Nem lehet, hogy csak valamit állítanom kéne? TJ max vagy hasonló? Mert igazából a 30 fok körüli load nem annyira elképzelhetetlen, mert egy Scythe Mugen 2-es hűtő van rajta és 3 db 1200-as 12 centis venti segít be neki.
De az idle 17 fok az már nagyon kevés, mert alacsonyabb mint a szobahőmérséklet.
-
-
válasz
Gyufaaa #19519 üzenetére
GIGABYTE GA-990FXA-UD3
Ennek illene bírnia. A 200MHz-es alapfreki maradt, a processzor gyárin üzemel. Külön tudom a RAM szorzóját állítani.
Én úgy tudom, a processzorokkal van gond, nem az alaplapokkal, hibáznak 4 modul esetén. Ezért is kérdezgeti mindenki a Bulldozernél, hogy hogy boldogul 4 DIMM-mel.#19524: Köszi, teszek egy próbát, de érdekes.
-
-
Colos1
őstag
válasz
Gyufaaa #17227 üzenetére
Nem, nem LN2, hanem egy AC Freezer Pro64 volt a tettes
A második része igazából azoknak szólt, akik kételkednek abban, hogy a "Kupakhő" lehet magasabb, mint a maghő. Lehet, mert az nem kupakhő. Nem tudom, honnan jön ez a megnevezés, mert egyik program sem hívja annak
A 20°C -ra meg az a magyarázat, hogy a gyártók sokszor sz@rnak a szenzor és/vagy a szenzort kiolvasó elektronika normális beüzemelésére, kalibrálására
Csak azért építik be, mert a szabvány előírja, hogy hova kellenek szenzorok ill. kiolvasók.Csak érdekességképpen:
Az SSD-m és a WD10EALX pontos, a HD502IJ -7°C -ot csal -
Colos1
őstag
válasz
Gyufaaa #17225 üzenetére
Nekem egyszer az Aida azt írta, hogy a magok -65000 °C -osak
Na, találd ki, hogy ez milyen hűtő lehetett?Amúgy a "kupakhőt" jelző szenzor nem a processzorban van, hanem az alaplapon, a proci mellett. (Vagy alatt, nem tudom pontosan)
Ezért pl, nálam, bekapcsolás után "kupak": 35°, magok: 40°, majd 5 perc múlva mindkettő 40°, és ez után fordulhat elő, hogy a magok pár fokkal a "kupakhő" alá hűlnek, és az csak pár perc után hűl le a magok hőmérsékletére.
Magyarázat: a hűtő a magokat hűti, de az alaplapi szenzort nem. -
Crossfit007
senior tag
válasz
Gyufaaa #16771 üzenetére
Azt se vágom ki az a Molnárka.
De örülök, hogy kicsit fel tudtam dobni az unalmas hétköznapokat itt, ezt én elismerésnek veszem most, ha nem baj.
Legközelebbi sorozatom címe: Hogyan húzzuk 5000MHz-re a 8 magos bull-t lesz, addig nyári szünetel a stáb, köszönjük megértésüket!! -
Alister71
nagyúr
válasz
Gyufaaa #16765 üzenetére
De most azon gondolkodom h ha sikerül eladni a Gigabyte x48-as deszkám,akkor veszek helyette egy Asus crosfilex-et és abban jóhelye lesz két asus 3870x2-nek és igy akkor nemlenne már a döntésben meg a lelkiismeretemnek oylan problémája h kételkedem h a Gigabyte lapban nemjó a Sapphire 3870x2...
Istenem de szép idők voltak, könnyesre röhögtem magam minden nap. Rá kellene venni a PH nagyembereket, hogy engedjék vissza.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Gyufaaa #16752 üzenetére
Igen, ez jó ötlet!
Crossfittelés, kezdenek eszembe jutni megint a jó kis Molnárka 007-es időszakok. A crossfilex atyja.
Most jut eszembe, hogy crossfit007, nem Molnárka007 klón? -
nanus
senior tag
-
Crossfit007
senior tag
válasz
Gyufaaa #16484 üzenetére
Süti a rossebb ki őket, 1.35V-ot adnék x6-nak 3.8-on aztán bőven jó az, tanultam a hibámból már, soha többet extrém tuning!!
Jah bullig kihúzom ezzel, ha stabil 4 óra hosszat most a Large FFT 3960MHz-en 1.4V-os fesz mellett akkor marad egyértelműen, ha itt is behibázik, akkor rossz belegondolni is...
Létezik, hogy 1-2 hónap alatt degradálódik egy proci, mert 1.475V-os fesz-el kínáltam mondjuk 40 napon keresztül? :S -
-
Crossfit007
senior tag
-
Crossfit007
senior tag
válasz
Gyufaaa #16187 üzenetére
Igen elolvastam.
De kézrátételre, kézmelegnél csak kicsivel melegebb az NB-m. Ezért gondoltam, hogy így még nem lehet gond, tehát nem is melegszik extrémen szerencsére.Ja és igen X6-os procik NB-je jobban tuningolható, mint X4-es szériának.
Nem egy X6-os 3.2-3.3-as NB-t is tud akár 1.4V mellett is. -
Crossfit007
senior tag
-
sith7
félisten
válasz
Gyufaaa #16099 üzenetére
Ramos kérdésemre is tudsz mondani valamit ?
Lord Vader
Rendben, köszönöm, megpróbálom, igen 200 - on van, csak a szorzókkal variáltam3,8 - on menetem, de 1,3875 - nél lejjebb nem megy, kifagy a prime95
ram:
szerinted mennyire vegyem le ?
fingom nincs erről seGyufaaa
Köszi a stepping magyarázatot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 5 9600X ///Új, csak kipróbált // Számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-14700K processzor eladó!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest