- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
Új hozzászólás Aktív témák
-
p a s s e r
őstag
aha, kösz... az fsr még mindig tök más dolog... amire én gondoltam (vagyis amit félrenézetm), az olyan fps fixálás (kivánt érték), aminek érdekében akár képkockánként változtat a minőségen, hogy a cél meglegyen... ez a boost amúgy, de elolvasva nem is a minőségen variál, hanem a mozgás közbeni felbontáson...
de lényegében a chill és a target között akkor csak annyi a különbség, hogy az egyik (chill) csak 3d alatt működik, a másik (target) viszont menüben, 2d-ben is?beszéljünk másról! filmekről, képekről... csak jelenségekről, semmit a lényegről...
-
beef
őstag
válasz p a s s e r #13598 üzenetére
Te írtad: "szerintem ez nem pont az, mert ez belenyúl a minőségbe, hogy mindenképpen meglegyen a kivánt érték" - erre írtam, hogy ez az FSR.
A Chill nem fogja minden esetben korlátozni a max fps-t, (pl. töltőképernyő, menü).
Egyébként itt is találsz róla infót mire való: https://prohardver.hu/teszt/szintet_lepett_amd_radeon_software/radeon_chill.html
meg itt: https://prohardver.hu/teszt/gigantikus_driverteszt_mit_rejtenek_meghajtok/energiagazdalkodas_chill.html -
p a s s e r
őstag
hát az fsr valami egészen tök más (resolution scale, nem az fps fixálásról szól, hanem a felskálázásról), de ebben elhiszem, hogy igazad van... viszont akkor mi a radeon chill? merthogy a driverben konkrétan ezt írja mellé: fps korlátozás az energiatakarékosság érdekében...
[ Szerkesztve ]
beszéljünk másról! filmekről, képekről... csak jelenségekről, semmit a lényegről...
-
beef
őstag
válasz p a s s e r #13596 üzenetére
Rosszul tudod, ez csak annyit csinál, hogy a beállított értéktől nem engedi feljebb a képkocka számot. Nem változtat semmi grafikai minőségen.
Ez egy szögegyszerű limiter. Ennek FRTC a rövidítése, amíről meg írsz az az FSR. -
p a s s e r
őstag
-
Krisz0418
őstag
válasz DroiDMester #13590 üzenetére
Jah, d5 alatt milyen meleg. De nem csak nekem meleg d5 alatt. Ha sorozatban futtatok le 15 TS-t se megy 80fole a HS, d5ben meg latod..d5ben meg a menuben is 300+wattal teker a kartya.
na meg alulfeszelve sincsen, kitolt powerlimit, mptben meg adva neki egy keves kakao. 2540-2640mhz. Ventik 40%-on.
en nem mondom hogy jo, sot nem is ezt vennem ha most vennek kartyat. (Nem ertem miert kell 60CM!-es cso egy kartyara…)
[kép] de latod, itt is 300+w, 2550mhz, csutka terheles.
[ Szerkesztve ]
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
nagyúr
-
Krisz0418
őstag
válasz DroiDMester #13588 üzenetére
Jatekviz ide vagy oda, huvosebb mint barmelyik leghutes. Akkor mitol lenne jobb a leghuteses? Dizajnban lehet, azt elfogadom. De hofokban biztosan nem.
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
nagyúr
-
Krisz0418
őstag
válasz DroiDMester #13585 üzenetére
De csinaltak rog strixet, csak vizezve vannak
ftw3 ultra 3080? Az mekkora lenne ezekhez kepest? Az is batar nagy dog.AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
nagyúr
-
PsycHo88
senior tag
-
Yutani
nagyúr
válasz Krisz0418 #13571 üzenetére
Áh, közben megvan a megoldás. Azt kitűnően elhallgattam, hogy van egy aktív DP-HDMI átalakíton egy 4k LG TV is a géphez csatlakoztatva, és hát azon nyomja ki a boot képernyőt. Viszont azon szétszabdalva jelenik meg a kép, 4 részre osztva, de összekeverve (nehéz leírni, miként is). Kihúztam a TV-t, így a monitoron jelenik meg a kép már bootnál is, és nincs gond a megjelenítéssel.
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
Sziasztok! Sapphire 6600XT a kártya és DP-DVI átalakítón van egy monitor. Azt tapasztalom, hogy kép csak a Windows üdvözlő képernyőnél jut el a monitorra, tehát sem BIOS képet, sem Windows indítási képernyőt nem látok. Tapasztalt ilyet valaki Navi2x kártyával?
#tarcsad
-
PsycHo88
senior tag
válasz ScomComputer #13567 üzenetére
Persze hogy jó,főleg hogy én imádom a cod-ot és most fogok át költözni a zöldektől a Piros oldalra
( ͡° ͜ʖ ͡°)"ne félj különc lenni és akkor viszed valamire" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
őstag
-
-
-
-
veterán
Suprim és Strix szintű RGB-re gondoltam!
De akkor végülis van benne fény!#13544 Igen írtam is, hogy nyers erőben az AMD jobb főleg az olyan játékoknál, mint pl az Ubi által "gyártott". Én is használtam már régen piros kártyát, de az már régen volt és a szoftverrel akkoriba sokat szívtam. Ezt elvileg már kinőtték és most tényleg egyedül az RT teljesítmény és DLSS hiánya az ami vissza tart. Tudom, hogy van már FSR, de azért még nem tudja ugyan azt RT terén meg főleg nem.
Tényleg nagyon tanácstalan vagyok, hogy megéri-e a csere, de csak egy szinttel feljebb lennék.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Devid_81
félisten
válasz Krisz0418 #13535 üzenetére
FC6 ban nekem az RT bevan love, de csak a pocsojak csillogasa, arnyek felesleges mert nem is latszik.
Minden ultran, SAM ON, FSR ON de az is a legdurvabb beallitas mellett, hogy ne legyen kaki a kep, de adjon valamit azert.
Ma reggel jatszottam vele melo elott, majd kilepek egy ora mulva es nezem, hogy az atlag FPS 146 volt 1440p-ben
Eszre sem vettem jatek kozben, hogy ennyire jol megy.
Szal jah raszterre, ahol nem annyira erdekes az RT az AMD nagyon szalad.
En nem bantam meg, hogy atjottem a zoldektol[ Szerkesztve ]
...
-
veterán
válasz PsycHo88 #13539 üzenetére
Hát igen, én meg egyből csontolom őket maxra..
Driverekkel talán már közel sincs annyi gond, mint régen volt tehát engem az nem tántorít el viszont az RT és DLSS hiánya annál inkább.
Alszom még rá párat, aztán kiderül. Jó lenne egy RGB-s verzió, de azt nem látok "értelmes" áron sehol sajna csak a Red Devil OC-t.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Krisz0418
őstag
válasz PsycHo88 #13539 üzenetére
Asszem codban is amd a jobb. Amugy fc6 ebbol a szempontbol nem mervado. Ubisoft jatek. Ubisoft pedig only amd-t favorizal. Lasd ac valhalla. 3080al 80-90fps, 6800xtvel 120+
-
PsycHo88
senior tag
Én is ezért gondolkodtam sokat . RTX és a DLSS elhagyása vajon jó ötlet ? Többek közt ezen gondolkodtam , utána rá jöttem hogy kb rutin szerűen ez az első amit kikapcsolok a játékban RTX illetve a DLSS-t sem használtam 3080-om van . Bár én kb csak Apex Legends Cod illetve nagyon ritkán játszom singel játékkal pl most a FC6-on játszom pl pont ott az amd jobb .
Én inkább a drivertól félek egy kicsit. remélem nem lesz gond vele.[ Szerkesztve ]
-
skippper
senior tag
Sziasztok! Esetleg valaki tud segíteni HDMI 2.1 ügyben? [link]
[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
nem tudok olyanrol aki atjott amdre es visszavaltott mert nem jott be neki. Nyilvan ha neked fontos az RT akkor mas lehet a helyzet. Nem azt mondom hogy itt nem jo, de nyilvan alul marad.
-
veterán
válasz Krisz0418 #13535 üzenetére
RT miatt írtam a DLSS-t, hisz az vissza hozza rendesen.
Olvasgatok még utána, de kb 1:1-be lenne a 3080-am a 6900 XT-re azért gondolkoztam el rajta. Viszont mivel minden játékban ott van már a RT ami szerintem sokat ad a játékokhoz ezt is számításba kell vegyem. RAW teljesítményben egyértelmű, hogy jobb a 6900 XT. Igaz semmi fancyt nem néztem ki csak a "sima" minden világítás nélküli Powercolor Radeon RX 6900XT RED DEVIL OC-t. Amint láttam feljebb azt írtátok, hogy talán a legjobb léghűtéses kártya most. Nem akarok AIO-t, elég az a proci hűtőre.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Krisz0418
őstag
En is 3080rol valtottam, 6800xt-re. Visszaeses? 1440p? Milyen jatekra gondolsz? Vannak bizonyos jatekok ahol 3090et vagy jobbat hoz.
days gone, hzd, far cry, valhalla, forza,bf, cod stbstb mind egytol egyig 1440p kimaxolva 100+ fps. Fsr nelkul (dlss megfeleloje). Es ez csak egy 6800xt, a 6900xt meg tobbet tud.
márha nem rt-re gondolsz. Rt-re ne amdt vegyel.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz PsycHo88 #13533 üzenetére
DDU a legjobb, ez mindent le pucol.
AMD kérdést passzolom.Én is gondolkozom a 6900 XT-n, de nem vagyok benne biztos, hogy jó döntés lenne feladni a DLSS-t, esetleg aki váltott az tud pár infót, hogy mennyire esett vissza ennek hiányában az új címek 1440p-ben?
[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
PsycHo88
senior tag
Meg rendeltem ! Remélem nem fogok csalódni
Lenne még pár kérdése
1 : Milyen progival tudom letakarítani teljesen az Nvidia drivert ?
2 Melyik Amd drivert töltsem le a 6900 xt-hez ?( ͡° ͜ʖ ͡°)"ne félj különc lenni és akkor viszed valamire" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Krisz0418
őstag
válasz PsycHo88 #13528 üzenetére
Tomoren? A legjobb leghuteses kartya.
de akkor en is kerdezek. Miert valtasz nvidiarol? Mi volt a gond a 3080al? Amdnel mi csabitott el?
-
PsycHo88
senior tag
Sziasztok pár napja kérdezősködtem hogy le cserélném a 3080-asom egy 6900xt-re , úgy néz ki sikerült eladni a 3080-ast szombaton jönnek érte , szóval szombatig találnom kell egy 6900 xt . A kérdésem ,mi a vélemény erről [link] , illetve miért csak 2 év gari van rá ? Akinek van vele tapasztalata ír nekem egy pár sort róla ? :/ kb ez a legolcsóbb .
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Milyen konkurenciát?Én csak kérdeztem én már nem cserélgetek mert ahhoz,hogy másik kártyát tudjak venni az enyémet el kéne adni addigra meg elvinnék a jó árút ha meg előre eladnám meg pofára is eshetnék.Te csináltad azt robot szoftvert?Már csak azért kérdeztem,hogy hallottam már ilyenről,hogy máshol is lehet alkalmazni érdekelne a téma bár nem vagyok programozó meg ugye te se mesélnél róla ahogy írtad.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Krisz0418
őstag
válasz Pro!Petya #13518 üzenetére
Kontival tolod? Végre van miért elővennem az xbox elite 2-t, eddig elvolt rakva szegény Kormány meg nem ehhez a játékhoz való
-
skippper
senior tag
Sziasztok! Sikerült bárkinek Dolby TrueHD-t vagy DTS HD:MA-t bitstreamelni ezeken a kártyákon? Megőrülök tőle, de nem küldi át egyszerűen az erősítőre (MPC-HC, ugyanezekkel a beállításokkal 1050Ti tökéletesen működött)
-
BeZol
őstag
-
beef
őstag
-
gery14
senior tag
válasz Pro!Petya #13513 üzenetére
Majd rálesek odáig nem jutottam hogy lebencseljem. Igen nekem streamer kulcsom van Hát en mondtam hogy gatyába kell rázni a gamet mert elégé van benne bug de bőven játszható.
[ Szerkesztve ]
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
Pro!Petya
addikt
válasz gery14 #13512 üzenetére
Streames early acces-hez tényleg nem kellett, de mezei usernek aki csak megveszi és nem akarja a ma éjfélt megvárni annak csak ez az egy opció járható.
Amúgy nagyon gatya még az optimalizáció mert 2600/2700-as frekivel max memmel és kitolt limittel sem akar nagyon 200W fölé menni a kártya. A max 213W volt 2K alatt az avg meg 195-203.
[ Szerkesztve ]
-
gery14
senior tag
válasz Pro!Petya #13509 üzenetére
Nem kell régiót váltani nekem nem kellet és mégis 3 napja toltam. persze már nem kiváltságos hogy sokan tolják sajnos
[ Szerkesztve ]
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
Pro!Petya
addikt
-
-
BeZol
őstag
Elő kell pecáznom a kontrolleremet aztán megint ráfekszem a rivális üzemmódra a forzában és top 10 időkbe verem magam a szimpi pályákon
Hogy ON is legyen, rendeltem egy powercolor red devil 6900 XT-t mert olcsó volt, ha nagyon-nagyon jó, akkor meg is marad talán, nem csinálom azt vele, mint a hibátlan 6800 XT-mel, hogy eladjam
-
Pityu.
nagyúr
Majd valamikor lehet én is felrakom mert kinéztem egy játékot de most még egyenlőre resident evil vilage meg RDR2 van fent.A Call of Duty: Vanguarddot mondod?Az online vagy single playerben is tolható vagyis van rendes sztorija?Mert ha van az engem is érdekel lehet szeretem a háborús játékokat.
-
Pityu.
nagyúr
Jó gyorsan jönnek kifelé a driverek basszus már nagyon sokkal lemaradtam vannak is javulások?Mert sokszor több drivernél is ugyan azt az ismert problémát leírkálják vagy ilyesmi.
-
gery14
senior tag
válasz Krisz0418 #13500 üzenetére
SupiZ4 Én kivètel vagyok vettem simán egy Prémium kulcsot elorendelésben beaktiváltam és tudtam játszani minden haver ezzel baxtatt hogy hogyan
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest