- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityu.
nagyúr
Legújabb drivert érdemes felrakni? Nekem még legalább kettővel ezelőtti van anno örültem,hogy megszűnt a ventik felpörgése. Csak nem tudom ma jön az új monitor 🙂 mellé új driver?
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
apollo12
veterán
Hali újra raktam a gépem azt nem jeleníti meg a mhz gpu-z ben, aida meg fel se ismeri milyen vga van benne, mi hiányozhat ?
-
BeZol
őstag
Esélyesen a HBM3 memória lesz a jövőre érkező csúcskártyáknak a kiszolgálója, a középkategória és alatta meg marad GDDR6 sztem.
-
dzsi2006
tag
válasz Cyberboy42 #13287 üzenetére
Kezdem én is ezt hinni. Azért remélem jön 1 frissítés és kellemes csalódás fog érni ezen a téren is, mert amúgy brutális ez a kártya ár érték arányban. Azért köszönöm mindenkinek!
-
Raggie
őstag
válasz dzsi2006 #13286 üzenetére
Nem tudom milyen settingekkel játszol, de pl itt a videóban sem megy 30% fölé a CPU kihasználtság és az RX 6600 XT-je is kb 50-60%-on megy. Ettől függetlenül kitolja a 400 FPS + értékeket.
Ennél a másik videónál akkor megy fel a kihasználtség, ha a settingeket max-ra állítja és akkor már viszont csak 250-280 FPS-eket tol ki az RX 6600 XT.Szerintem szard le a kihasználtsági mutatót és élvezd.
Clint Eastwood FTW
-
Cyberboy42
senior tag
válasz dzsi2006 #13286 üzenetére
Teljesen normális működés.
Ne várt hogy egy őskövület játék jobban ki fogja használni a procit, vagy a grafikát, olyan részek pihennek ilyenkor a kártyában amiket az a játék nem is tud használni, így persze hogy sosem fogod magasabb százalékon látni....A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
dzsi2006
tag
válasz Krisz0418 #13284 üzenetére
4-6oo-at kellene tudjon! De a proci 2o-3o%on van, a GPU meg 5o-6o%-on. Minden limiter ki van kapcsolva, órajeleknél meg fixálva van maxra. Ha nem fixálom akkor meg 6o-7o%-on megy, de az órajel meg a fele! 2 napja csak erre a problémára vadászom a megoldást, már minden beállításon végig mentünk a haverokkal. Ezért írtam ide végül. Proci nincs limiten, ha levettem 2-4-6-12 magra, 2-n 4-en ritka sz@r volt.
-
Krisz0418
őstag
válasz dzsi2006 #13280 üzenetére
Nem tudom nalad mi a problema, en meg csbe nem figyeltem meg sose hogy mi mennyit hasznal..annyit tudok hogy ~4-600fps
[ Szerkesztve ]
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Krisz0418
őstag
válasz dzsi2006 #13274 üzenetére
Ott a varazsszo, regebbi. Sok mai jatek se hajtja ki csutkan a kartyat minden esetben. Far cry 6ban nalam is van amikor 70-80%on teker. Escape from tarkovban 50%on megy (igaz, nem uj jatek de kell hozza azert kraft)
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
dzsi2006
tag
Sziasztok!
A múlt héten beszereztem egy 6600XT kártyát. Nagyon jó, csak a régebbi játékoknál nem megy, csak fél gőzzel. Egyszerűen akármit állítok be fél órajelen megy, vagy ha ráerőltetem a csutka órajelet akkor meg 50%on van csak. CS:GO-nál is ez a helyzet. De DoomEthernal-nál meg ki van hajtva rendesen. Wint újraraktam, de semmi. Találkozott valaki ilyennel és esetleg vmi megoldás?
-
Raggie
őstag
Azért ez messze nem ilyen nyers erőt jelent azt remélem tudjátok.
Az Apple ilyen téren kvázi olyami mintha egy konzol volna. Csak még inkább olyan.
Tehát ebből a teljesítményből szerintem minimum a 60-70% a szoftver és hardver teljesen egy forrásból eredése miatt van és nem amiatt, mert RTX 3090-es szintű VGA-kat gyárt az Apple...
Szerk: ettől függetlenül nagyon jól csinálják, szó se róla. Csak ne hasonlítgassuk TimeSpy számokkal sztem...[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
palfitom
félisten
Már egy ideje brutál eredményekkel "fenyeget" az Apple M1 csipje, én várom már, hogy szélesebb körben elérhető legyen egy ilyen alacsony fogyasztású, ám nagy teljesítményű rendszer!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Narancs81
tag
Ez a kis film elég tanulságos volt nekem ebben a témában. A 8. percnél mondja a bácsi, hogy érdekesnek találta, hogy a kísérleti ARM chip annyira gazdaságos, hogy akkor is fut ha lekapcsolják az áramról...
Hát úgy néz ki lassan ideérnek a desktopokba. Kérdés, hogy mikor tudja a világ elengedni a CISC-et...? (még vagy 20 év...) -
BeZol
őstag
Off téma, de eléggé elgondolkodtató:
Elvileg 2xer gyorsabbak egy 8magos i9-9980HK-nál (ami 8370 pont cinebench r23 alatt) --» 16-17ezer pontot tudhatnak 10magosként (pro és max chipbe is ez a max), ami már tuningolt 10900K szint (stock 16ezer pont)
GPU-ügyileg itt egy ábra:
Utánajártam, hogy az a radeon pro 5600m kb. 5500-as gpu-score-t tudott time spy-ban, mert 9%-kal marad el az rx 5600m-től ami 5900 pontos.
--» az M1 Pro-ban 13.750 pont környéki gpu lehet (14 vagy 16magos gpu)
--« az M1 Max-ban 22.000 pont környéki gpu lehet (16 vagy 32magos gpu)Ők már 5nm-en gyártanak (nvidia/amd majd 2022 év végén fog), és ha nem is tudjuk ezt a teljesítményt áthozni windowsra (vannak játékok mac-re is), akkor is pofátlanul erősek, mindezt úgy, hogy laptopokról beszélünk és keresztbe lehugyozza az asztali 8-10magos procikat + tuningolt RTX 3090 és RX 6900 XT szintet hoznak úgy, hogy a cucc töltője 140W-os, tehát talán 120W-os összfogyasztás soha nem is lehet rajta...
Röviden tömören
További elgondolkodtatónak: vajon mi lesz, amikor az asztali mac-ekből is saját chipes változatok lesznek spéci ennél is durvább chipekkel?
Az árcédula ezek után talán nem is vészes, hiszen laptopba való intel/amd csúcstechnika is legalább dupla áron megy egy asztali hasonló teljestményhez képest.
-
Pityu.
nagyúr
# Bib , #mvkly
Köszönöm a segítséget így kicsit már másképpen szemlélem az 1440p felbontást.Hát én is pl 24" 1080p 60Hz-ről mennék 27" 1440p 144Hz monitorra.Nekem majd még valamit a cw vel kell kezdenem lehet egy hangyányi alulfeszelés kéne mert játék alatt azért hallani magasabb fps-ek alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Én azt tudom,hogy annyit nem látnék de a képszakadásnál van valami előnye pl a 75Hz-hez képest mert néztem 1440p 75Hz monitort is Csak olvastam ezt
Meg még a redditen egy hozzászólást ha véletlenül más játékban több fps lenne mint amit a monitor visz vagy esetleg nagyon lecsökken akkor ott már a free sync se segít meg ha 144Hz a monitor akkor nehezebben éri el a monitor a korlátait.Azt is tudom,hogy az RDR2 meg a cyberpunk még 1080p-ben se valami magas fps-eket dobál.Engem is izgat amúgy,hogy mit adhatna 27" 1440p most nem csak játékban de a hétköznapi használatban is csak nem merem meglépni a játék dolog miatt viszont fura lenne 1080p-t 1080p-re váltani bár a panel lehet másabb is mint a mostani dell-em lehet jobb rosszabb de drágább az biztos szóval a felbontásba nem lépnék előre csak garanciában+144Hz+más kinézet és panel.Azt meg,hogy? 90 fps-t még 1080p ben sem láttam Akkor lehet én parázom túl ezt a dolgot?Cyberpunkra is van valami optimalizálós beállítás vagy azon nem lehet segíteni?
Én egy Lenovo G27q-20 nekem még éppen keretbe beleférő 1440p monitor azt mondják nem rossz cucc.Sőt itt már ha vennék eldöntöttem mit vennék 1080p-ben még nem tudnám annyit találtam viszont mindennel együt egy 1080p is kb ennyi lenne mint a lenovo ára majdnem 110EFt mert én vennék pixelgaranciát is meg kalibráltatnám mert fotókat is szoktam néha szerkeszteni meg a színek is legyenek rendben azért.Én már nem emlékszem,hogy van beállítva a gyári beállítás ott is van benne high rendesen?Hát egy ilyen 70-80fps-el már kibékülnék de szerintem ahogy néztem 1080p-n is olyan max 90fps
[ Szerkesztve ]
-
Qtya72
aktív tag
válasz Pityu. #13258 üzenetére
Kiváncsiságból Én is feltelepítettem gyorsan. Még csak a havas részen vagyok, ráadásnak wirág bolti verzió, de 1440p-n minden ultrán 40-50 fps, 0,1% low fps 30, szép folyamatos, semmi akadás. Ha vissza teszem ahogy a játék belőtte magát, v-sync off, max fps 240, átlag 110, 0,1% low 80fps. Szerintem simán jó a 6700XT 1440p-re. CP-ről nem tudok nyilatkozni.
-
Bib
őstag
válasz Pityu. #13260 üzenetére
Ha olyat veszel, mint pl nekem, hogy a freesync 48-144Hz-ig van akkor minden fluid lesz. Ez bőven elég ha nem vagy e sportoló. Rdr2-ben nekem átlag 90Fps van a fenti guide alapján belőve 1440p-ben ultra-high beállításokon. FH4 fix 144Fps Ultra-extreme, F1 2020 Fix 144Fps Max settings.
104-ért már van Va paneles Lg. Az oázis-ban nagyon segítőkészek az adott topikban is vannak, Pixelgarival, kalibrálva venném tőlük most is
[ Szerkesztve ]
-
mvkly
senior tag
válasz Pityu. #13260 üzenetére
A skálázást nem a felbontásra értettem, hanem a grafikai beállításokra. Amíg fluid 60fps, micro lag nélkül, addig nekem minden ultrán megy, de nem hiszem, hogy észrevenném a különbséget ultra-max-high közt. Képernyőmentéssel biztos, de játék közben?
Az meg, hogy milyen monitort vegyél... most mondjam azt, hogy neked kell tudnod, mit akarsz? 24" - 27" 1080p/144Hz vagy 27" - 32" 1440p/60-144Hz? Utóbbin soha nem fogsz látni a fenti címeken 120+fps-t, de a képernyő mérete jóval nagyobb. Nekem például ez volt a fontos, mikor váltottam 24"/1080-ról. -
Pityu.
nagyúr
Szóval úgy érted,hogy mondjuk adott egy 1440p monitor de a játékot 1080p-n futtatnám rajta?És nem is annyira észrevehető a dolog?Mert ha így lenne monitor már lenne kinézve aránylag nekem jó árban csak ezek miatt nem mertem még lépni hanem kapartam a fejem,hogy lehet 1080p 144Hz.
Nekem amúgy nem kell az ultra felbontás csak max high meg még én szoktam egy két dolgot állítani de lehet valami olyat lőttem be ami terhel nagyon.[ Szerkesztve ]
-
mvkly
senior tag
válasz Pityu. #13258 üzenetére
MetroEE/RDR2 55-70fps közt mozog 1440p-n, a minimum 35-55fps. A CP2077 ennél kicsit kevesebb. Mindez ultrán, szóval bőven van hova skálázni még lefelé és a látvány se romlik annyit, hogy kiadd a reggelid. Főleg az RDR2, amiről anno rengeteg cikk és tipp volt, hogyan tudsz minél több fps-t kisajtolni belőle érdemi látványvesztés nélkül. Pl, ha ezt követed: [kép]
-
Pityu.
nagyúr
válasz galaktikus #13257 üzenetére
Nekem ryzen 7 3700X procim van viszont engem leginkább az RDR2 meg a cyberpunk 2077 ijesztett meg jövőben gondolom több ilyen terhelős játék lesz azért nem szeretnék lemenni 60fps alá tegnap amd super resolution cuccal hát saját beállításokkal fos volt az RDR2 néha lement 26 fps-re de olyan 46 körül megyegetett de látszott is a képen nem élveztem 1080p-ben meg valamivel 60fps felett de ingadozott lehet én kapcsoltam be valami terhelőt de akkor is elszomorító volt látni.
-
galaktikus
aktív tag
válasz Pityu. #13256 üzenetére
Jelentem 1440p 144 hz-en vagyok 6700xt-vel és untig elég. Igazából prociban akarok csak feljebb lépni, mert a VGA egyelőre nem nagyon tud elfogyni egy játékban sem.
Szóval azért ez nem egy entry level kártya nah. 1080p-re szerintem overkill, én így közelíteném meg a dolgot.[ Szerkesztve ]
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
Pityu.
nagyúr
Itt ki használ 6700XT-t 1440p felbontású monitorral és mennyire jó?Már annyit olvastam monitor témában 1080p-ben biztos,hogy jó fps-ek jönnek ki a kártyábólk játékok alatt de parázok az 1440p végett én tegnap amd super resolution felsálázással kipróbáltam két játékot a resident evil vilaget meg az RDR2-őt na bekapcsolva az fps számlálót 1080p-ben még tűrhető volt az RDR2 de 1440p-re felskálázva saját beállításommal siralmas ilyen 30-46fps között hozott neten néztem teszteket lehet olyan beállítások kellenének úgy a tesztben 1440p-n RDR2 63-78fps között hozott nálam meg szarul.Resident evil nem volt rosz az ingadozó de olyan 90 fps meg volt 1440p-ben is cyberpunkot meg csak videoba néztem az elég fos 1440p-ben ötven valahány fps ingadozva 1080p ben már valamivel jobb.Szóval az ilyen játékok miatt nem tudom be merjem e vállalni az 1440p-t vagy maradjak 1080p-n.
-
MeKTibor
junior tag
Sziasztok!
6700 XT-ről tudna feltenni nekem vki HWinfo-s képet ami játék alatt készült? Átlagos HS és Meme hőfokok érdekelnének hosszabb game session-ök alatt.
köszi, Tibor
-
őstag
-
Devid_81
félisten
MSI afterburner az csak offsetet allit.
Avagy ha a GPU tobbet ker mint amit Te beallitassz akkor tobbet is fog attol felvenni.
Vesz az vissza feszt, de nem lesz fix soha az Afterburner-elProbald meg vegyel el tole vagy 0.050 vagy akar 0.100mVoltot es igy teszteld, nezd a homersekletet, TDP limitet, feszultseget teszt kozben es latni fogod, hogy kevesebb feszt fog felvenni, de feltetlenul annyival amennyit elveszel tole
...
-
R3laX
addikt
Sziasztok!
Megjött a kedvem egy kis alulfeszelgetéshez. Az viszont miért van, hogy elvileg már az új MSI AB-ben is hozzáadták a voltage controlt a 6700XT-hez, mégis ha beállítok egy alacsonyabb feszt, az 1.2 marad. Most nézem, hogy az Adrenalin-nál is, ez most hogy van? .szerk.: Ez gyors volt, megoldódott, működik MSI AB-ben is. Valszeg a bios switcher nem lehet alapállásban, vagyis amikor Sapphire Trixx-ből válthatsz silent és perf között. Most perf módban állítja az MSI AB is.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz DroiDMester #13243 üzenetére
Szándékosan, az szíkret, csak lekopiznátok Gpu 2785..2885, FT2150, +15% limit, gpu nem volt 50, hot spot meg 70, ram xmp 4266cl16
-
nagyúr
-
őstag
-
2018
senior tag
válasz zsirfecske #13236 üzenetére
200at nem 170ert instant megéri venni.
-
dobolan
senior tag
válasz zsirfecske #13238 üzenetére
Főleg, hogy már 367+ ft egy euro, szóval közelít a 200-hoz a kinti ára is.
-
zsirfecske
addikt
válasz DroiDMester #13237 üzenetére
mivel 168-ért vettük nyitáskor a 6600 xt-t, 150-155k-ra számítottam. nyilván nem a mostani árhoz hasonlítanám, ezért is javasoltam, hogy aki akar vga-t figyelje. más kérdés, hogy most úgy tűnik, ezúttal nem lesz ilyen
és közben látom, hogy a caseking-en out of stock ellenére is emelkedett 40 eur-t a pulse 6600 ára, ezzel épp 531,35 € = 190k + szállítás (magyar áfás ár). ergo tényleg 200k-ról indulunk idehaza, és eu-ban is. katasztrófa
-
nagyúr
válasz zsirfecske #13236 üzenetére
Ha a nagytesó 6600XT 250.ért megy a legolcsóbb verzió is, akkor mit vártál a 6600.ra? Teljesen reális a 200.as ár érte és valószínű még ettől is drágább lesz!
Mondtam már neked a 170.es 6600xt csak álom marad! Vagy azt hitted majd 130.ért fogsz 6600.at venni?
[ Szerkesztve ]
-
R3laX
addikt
válasz dobolan #13223 üzenetére
Simán viszi, ha megfelelő verzió. Nekem az 1080P 240Hz megy HDMI 2.0-val. Monitorhoz ezt a kábelt adták. Nálam pont a DP-vel volt gond Alienware monitorral + 6700XT-vel. Bios boot-nál beégett a fehér VGA hiba led hosszú boot idővel bios kép nélkül és csak a Windows adott képet mire betöltött. Itt mondjuk csak 1 monitor van, de szépen visszaveszi a memóriát.
HDMI:
DP:
[ Szerkesztve ]
-
trek81
senior tag
válasz zsirfecske #13232 üzenetére
245e volt a záró ár utoljára az Alzánál 6600xt.. giga stbi gyártók
nem lesz 202 soha többet sztemMár ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
BeZol
őstag
válasz zsirfecske #13232 üzenetére
Ugye egy ilyet teszteltek ph-sok, 100W a fogyasztása, ami mellett nem tudja kifutni a kártya magát 2500MHz-en, hanem lecsorog 2350MHz-re kb.
Egyébként nagyobb kártyákat is lehet kevesebb W-ra korlátozni, ha meg még MPT-vel is mókolsz, akkor meg aztán végképp sima ügy, úgyhogy tényleg már csak az számít ilyen esetekben, hogy mekkor a rendelkezésre álló hely a gépházban -
zsirfecske
addikt
-
SEMY
tag
Sziasztok !
Érdeklődni szeretnék ...hogy 6800-hoz meik driver ajánlott ?
Érdemes feltenni mindig a legújabbat ? ( olvasom a fórumot, sokan kitesztelitek, köszönet érte)Köszönöm
Battle.net : SEMY#2518 Battlefield : SEMY_HUN Uplay : SEMY72
-
Pityu.
nagyúr
Az árakat elnézve engem már lassan a cw se érdekel örülök,hogy van kártyám
-
GabeE3e
tag
válasz szabimabli #13215 üzenetére
Külföldön simán 6600xt induló árral rakták fel őket, de mintha allig lett volna induló készlet.
-
Raggie
őstag
Egyébként most nincs valakinek sejtése, hogy mikor kerülnek fel kártyák webshopokba?
(RX 6600-re gondolok)
Múltkor valaki beírta az Alzának a felkerülési időpontját és egészen tartották is.Clint Eastwood FTW
-
beef
őstag
válasz Pityu. #13207 üzenetére
Áh, nincs annak semmi baja
https://www.guru3d.com/news-story/new-windows-11-patch-worsens-ryzen-l3-cache-latencyamd-announces-fix-dates.html
(Röviden: a Ryzen L3 cache-t 10ns helyett 20ns körül éri el, ezt tegnapi patch-el "javították", így már 30ns lett a késleltetés)
Lehet MS-nél azt hitték, a nagyobb szám jobb.[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz zsirfecske #13204 üzenetére
Szerintem nem lehet még olyan jó az a win 11
-
dobolan
senior tag
válasz zsirfecske #13204 üzenetére
Ja jó, nekem W11-el nincs tapasztalatom.
-
dobolan
senior tag
válasz zsirfecske #13201 üzenetére
Ott valami más probléma lehet. Hány Hz-re vannak állítva a kijelzők? Nekem semmi probléma 2 kijelzős setupban, egyik 60Hz HDMI másik 144Hz DP. Nem pörgeti a ramot idleben, pedig húzva is van 2100-ra.
Arra emlékszem, hogy próbáltam valamiért régen 1 kijelzővel 100Hz beállítást (valami régebbi driverrel) és ott nekem sem vette le a mem frekit. Azt a beállítást nem szerette.
-
zsirfecske
addikt
adrenalin 21.10.2 factory reset install + 6600 xt, továbbra is 1990 mhz-en pörög idle-ben a 2 monitoros setup :))
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.