- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Telekom mobilszolgáltatások
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steven
addikt
válasz PsycHo88 #22064 üzenetére
Nálam a 2500Mhz -t 1,075v -al tudja a vga, ha úgy akarod használni véleményem szerint kezdetnek lejjebb venném a feszültséget , nálam ennyi pont:
A GPU 2730 Mhz /ram 2150mhz
hackeeeee:
Te vágod ,hogy lehet a ramot tuningolni? MPTbe ha át állítom akkor nem engedi a gpu-t tuningolni.[ Szerkesztve ]
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
-
steewcv65
őstag
válasz PsycHo88 #16018 üzenetére
Jó,de most nézem, hogy komoly uv is van Erről nem volt szó
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
ScomComputer
veterán
válasz PsycHo88 #16006 üzenetére
Na az nagyon szuper...de neked csak hogy tud(ha nem tudod) az Apex-en van egy max fps limit...szóval azt unlockold így : [kép]
Most próbáld,de vsync-freesync OFF legyen...lássuk max 55 fokot képen !
#16010gera021:
Neked meg azt mondanám,hogy ez a ventis házas téma itt erősen OFF vannak rá megfelelő topikok légy szíves ott folytasd !!A vga-dhoz csak annyit,hogy nagyon szuper kis vga, de azt aki erre toxic-ra léghűtést tett persze megemelet limites toxic bios-al, na is jól szájbaverném egy csányánnyal az anyja neve napján...
[ Szerkesztve ]
-
-
gera021
aktív tag
-
steewcv65
őstag
válasz PsycHo88 #16006 üzenetére
Gpu usage-t megnézném avarage /max/min értékein
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
nagyúr
-
steewcv65
őstag
válasz PsycHo88 #15970 üzenetére
Ez milyen marka es tipusu kartya? Közben megneztem
[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
válasz PsycHo88 #15964 üzenetére
Az,hogy neked 1.1V-ra belőve az nem azt jelenti,hogy annyit is kap,ez offset fesz...inditsd el a gpu-z sensors ott állíts mindent max-ra had fusson a háttérben,majd mehet egy timespy és utána jöhet egy kép a gpu-z ről ott meglátod mennyi a max fesz...ha jó a gpu szilicium lottó akkor akkor a fesz is közelebb lesz a beállított 1.1-hez ha nem akkor 1.175-hőz...na lássuk mit dob !
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz PsycHo88 #15916 üzenetére
Ehhez tudni kéne a driverben miket állítottál be globálisan és/vagy a játék profiljánál.
Elsőre valami árnyékszámítási optimalizáció futhat rosszul... vagy valamelyik effekt, ami nem alapbeállítással megy, hanem valami butítással esetleg...
Vagy a skálázásod, FSR, RSR bugos és használod, bár azzal így elsőre nem érzek összefüggést.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
őstag
válasz PsycHo88 #15688 üzenetére
Memóriád mennyin megy? Ide kell a 4000 fölötti mhz és a minél kisebb latency, akkor erőre kap a min/max fps
De ahogy Raggie is írja, vedd lejjebb a gpu memót, amúgy ritka a 2150-et tudó vga, jó ha a 2100 megvan, saját tapasztalatVolt egy ilyen is, itt nem volt hwinfo, gpu-z
De ez volt a csúcs egy vizes xfx ultival[ Szerkesztve ]
-
Raggie
őstag
válasz PsycHo88 #15688 üzenetére
Szerintem nézd meg alacsonyabb VGA memória órajellel. Az a 2362 MHz eléggé magas, általában 2150 MHz környékét szoktak tudni biztosan.
Ha magasabb az órajel, mint amit tud, sokszor nem fagy ki csak visszaesik a teljesítmény. Lehet alacsonyabb memória órajellel több pontot kapnál.[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
A.tessz
senior tag
válasz PsycHo88 #15647 üzenetére
Kezdetnek driver törlés ddu vagy amd cleanul utility. Újraindítás után ha biztosra akarsz menni, offline legyen a géped. Asztalra előtte feldobod az új drivert, szépen onnan telepíted. (Egyszerűen mondva , akkor jó ha a windows nem dobja fel automatán a drivert, ezt könnyű észrevenni lassú a gép, sokszor a felbontás is alacsonyabb lesz ) Az is segít ha leírod mivel játszol? Sokan , már túl vagyunk egy-két bugon...
-
Majom19
tag
válasz PsycHo88 #15647 üzenetére
Sziasztok!
Pont most szeretnék rx6600-ast venni.
Jó erre betérni a topicba.
Elötte volt rx5600xt-m => (Megjön kibontom berakom gépbe majd 30 percenként zöldhalál. )
Nvidiákkal semmi baja nem volt. Utána másik amd-vel is csinálta lehalt az egész rendszer rakhattam újra az egész gépet.
Kérdés 6600 vagy xt ből melyiket érdemes venni? Tapasztalatok driver terén? Szeretem állítgatni nyomkodni nincs bajom vele.Igen
-
-
nagyúr
-
kisselandras
senior tag
válasz PsycHo88 #15538 üzenetére
Nálam ez a hiba csak akkor jön elő ha tétlen a számitógép ventik fel pörögnek s mind addig míg újra nem indítom
Bf5 ben meg olyan mintha nem is találnék el senkit jön a faszi előbb kezdem el én lőni de olyan mintha nem is találnám el simán kiszedPiros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !
-
BullKoxa
őstag
válasz PsycHo88 #15538 üzenetére
Nekem ilyen hibát az után kezdett csinálni mikor felraktam a 22.2.1 driverr es a Winre is ment az Update. ( én amúgy inkább a winfos frissítésre gondolok , higy az baxott el vakamit, szokásosnak nevezhető ez is lassan.)
Lassan ezért lesz Win install es megy vissza a 22.1.1 vahy a 22.1.2 vga driver. -
Sontir Fel
őstag
válasz PsycHo88 #14242 üzenetére
Pont most szerettem volna ezt beírni kérdésként. Egy ismerősöm most vett 6900xt toxicot és szenved ezzel a problémával a BFben. Ezek szerint itt sem ismert a probléma megoldása... ő neki az vált be, hogy irgalmatlanul visszafogja a kártyát, ha hól emlékszem 1700on járatja a GPU-t, visszavette ultráról high-ra beállításokat, így is meglepően sok, 100 környéki fps értékeket kap.
Ma sikerült megcsípnem egy 6900xt Nitro+-t, előre félek ettől a mizéria problémától... erről jut eszembe, DDU-val kell leszedni a Radeon drivert 6800xt leváltása esetén?
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
BullKoxa
őstag
válasz PsycHo88 #14242 üzenetére
Szia! Nekem 2042 Béta óta van ez, beta óta frissítem a drivereket de a hiba ugyan az. Jelenleg ezt próbalom, de én még keményen nyomom a melót majd hétfőn éjjel kiderül ez beválik-e.
HA nem lesz jo amit a linken próbálok makd, én is megyek vissza fele a Driverekben . Minden játék jó csak a 2042 NEM.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz PsycHo88 #14244 üzenetére
Ugyanez volt nekem is a BF2042 kijöveteléhez kiadott és a későbbi driverekkel is, és nem csak ezt a játékot érintette.
Az én tippem: DDU, majd rakd fel a 21.10.1 verziót, az tuti menni fog gond nélkül.
(pár FPS mínusz várható az új játékoknál, de menniük kellene gond nélkül) -
steewcv65
őstag
válasz PsycHo88 #14244 üzenetére
próbálj ki mást is.Nekem a bf csak scan and repair után indult el, pedig frissen volt telepíve....
-
steewcv65
őstag
-
BeZol
őstag
válasz PsycHo88 #13913 üzenetére
AMD Ryzen topikban olvass ezeknek utána, nem gpu-téma.
Ha megvan az fps ami kell és sosem érzed lassúnak, akkor hagyd a csudába.
További megoldás, hogy felskálázod 4K-ra a felbontást vagy a wattman-ban engedélyezve a virtuális szuperfelbontás, vagy a játékon belül van sztem resolution scale és azt feltolod vmennyire, és akkor tutira gpu-limited lesz. Procit én most még nem vennék, január végén frissül az 5xxx ryzen 3d vcache-el és akkor +15% fps-t hozhatnak játékokban. -
Motion_Blur
félisten
-
steewcv65
őstag
-
őstag
válasz PsycHo88 #13618 üzenetére
CW lutri, ahogy Droid is írja, backplate csavarlazítással lehet csökkenteni, nem garancia, de részben szerelési probléma, Winter kollégával szívtunk FC blokk felhelyezése után, visító CW-nk lett, kondikon vagy sok a pad vagy túl vastag
Vacsi új corsair HX táppal a liquid powercolor 6800xt volt a leghangosabb, az xfx ulti a leghalkabb, a refnél is halkabb
De sok fps menüben is okoz ilyet, korlátozni kellMPT leírás több is volt már, képekkel, setupokkal, hőfokokkal, használd a keresőt
[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
válasz PsycHo88 #13618 üzenetére
Nekem phanteks amp tapom van es szerencsere nagyon jot fogtam ki belole.Vagy mind ilyen , nem tudom.Mert altalaban en szerencsetlen szoktam lenni
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz PsycHo88 #13612 üzenetére
Hát az mpt-ben ha állítgatsz az tuning szerintem
Gondolom ez lenne az mpt "MorePowerTool – Navi és Radeon VII Tweaking és Overclocking szoftver "
Én már költöttem
#steewcv65
Ez nem de biztos van olyan is.[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
válasz PsycHo88 #13604 üzenetére
Próbálj ki egy Fractal Design ION+ os tápot nekem anno segített valamit előtte egy Seasonic FOCUS GX-650W Gold tápom volt azzal nagyon csinálta.
Úgy látom te is abban a cipőben vagy amiben én voltam/vagyok nekem is magas az mpt-s dolog meg a tuning
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Krisz0418
őstag
-
nagyúr
válasz PsycHo88 #13604 üzenetére
nálam is CW-zik a 6900XT devil, sajna ez ilyen táp cserével sem valószínű hogy változni fog! Seasonic tápokat annyira nem komálja nekem Seasonic Prime Ultra Titanium 1000W van ezzel is CW-zik pedig nem egy olcsó darab
De próbáltam CWT beles Corsair-al azzal is ugyan így nyekereg, és próbáltam Be Quiet! DARK POWER 12 80+ Titanium táppal is azzal is zenebonál!
Majd idővel kicsit csendesedni fog(nálam legalábbis így lett) ha jól meg kergeted tartósan(1-2.óra) úgy 2600MHz en 400W TDP-re kitolva!
-
nagyúr
-
-
veterán
válasz PsycHo88 #13539 üzenetére
Hát igen, én meg egyből csontolom őket maxra..
Driverekkel talán már közel sincs annyi gond, mint régen volt tehát engem az nem tántorít el viszont az RT és DLSS hiánya annál inkább.
Alszom még rá párat, aztán kiderül. Jó lenne egy RGB-s verzió, de azt nem látok "értelmes" áron sehol sajna csak a Red Devil OC-t.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Krisz0418
őstag
válasz PsycHo88 #13539 üzenetére
Asszem codban is amd a jobb. Amugy fc6 ebbol a szempontbol nem mervado. Ubisoft jatek. Ubisoft pedig only amd-t favorizal. Lasd ac valhalla. 3080al 80-90fps, 6800xtvel 120+
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
veterán
válasz PsycHo88 #13533 üzenetére
DDU a legjobb, ez mindent le pucol.
AMD kérdést passzolom.Én is gondolkozom a 6900 XT-n, de nem vagyok benne biztos, hogy jó döntés lenne feladni a DLSS-t, esetleg aki váltott az tud pár infót, hogy mennyire esett vissza ennek hiányában az új címek 1440p-ben?
[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Krisz0418
őstag
válasz PsycHo88 #13528 üzenetére
Tomoren? A legjobb leghuteses kartya.
de akkor en is kerdezek. Miert valtasz nvidiarol? Mi volt a gond a 3080al? Amdnel mi csabitott el?
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
nagyúr
válasz PsycHo88 #13426 üzenetére
Gigabyte VGA-t én messze kerülném, ill max akkor jó ha egyből teszed rá az FC blokkot, mert a gyári hűtése az förtelmesen szar!
trek81 nálam sajnos egyik giga vga sem vizsgázott jól! volt ami már 2.nap után elkezdett szarakodni rajta a venti hangos lett és búgó motorhangja lett, és a ventik minősége is a hulladék kategória![ Szerkesztve ]
-
p a s s e r
őstag
válasz PsycHo88 #13429 üzenetére
a házat gondolom tőlem kérded...
cooler master silencio s600 4 db 140-es noctuával és egy 120-assal...
nem az a kifejezetten csuparács gamer ház, de azért szellőzik rendesen...a hőfokot meg majd megmondják a nálam okosabbak, amd 110-es hotspotot is üzemszerűnek tart... de a "normál" gpu hőmérséklet a hotspotnál mindig alacsonyabb cc. 15-20 fokkal...
[ Szerkesztve ]
beszéljünk másról! filmekről, képekről... csak jelenségekről, semmit a lényegről...
-
-
p a s s e r
őstag
-
-
BeZol
őstag
válasz PsycHo88 #13378 üzenetére
Több XFX kártya is 4+ hónap után meghalt ismerősöknél, én azokat nem venném.
3db TUF-os extulajt ismerek, mindegyiknél volt anomália, tuti nem venném (pedig elvileg legjobb léghűtéses verzió). Persze próba szerencse
MSI-vel volt BIOS miatt black screen probléma még év elején, járj utána megoldották-e, mert amúgy azt hiszem 2. legjobb léghűtés.
Gigabyteokkal ismerősi körben nem volt probléma, viszont a hűtésük nem a legjobb.
Sapphire Nitro+ sokaknak nem jön be h könnyű darab és nincs benne annyira anyag, de egyébként jóféle, nekem hűvösebb volt mint a gigabyte aorus.
Asrock-al nincs tapasztalatom, de emlékeim szerint a neten anno olvasgatva gigabyte szintű a hűtésük (inkább olvass utána ennek is).
Én ha most vennék, PowerColor-t vennék, azt hiszem ott liheg a 2 legjobb léghűtésű kártya nyakán.
Ha utólag vizeskednél, akkor Gigabyte is jó deal (nincs rajta garimatrica, szétszedheted).
Gyári AIO vizesből Asus Strix és Sapphire Toxic létezik.
Én a Sapphire-t venném mert nagyobb a radija, ami tuningnál jól jöhet.Custom loopba valóból pedig igazából azt venném, amelyik tetszik külsőleg
Bármi mellett is döntessz, coil whine-ba belefuthatsz a 0-tól bazi hangos skáláig, ilyenkor küldd vissza és vegyél másikat.
Ami nálad bazi hangos, másnál lehet hangtalan, vice versa. (viszont nálad kell h jó legyen...)A GPU-chip és a memória-chip is lutri (ha tuningolnál, márpedig gyári értékekhez képest +20%-os STABIL OC-t is elbírhatnak!!!), nehéz olyat találni aminél mindkettő "tökéletes".
ÉS még egy további változó, hogy nincs mindegyik kártya "tökéletesen" összerakva, van h ugyanaz a típus 10-15fokkal magasabb hot spottal üzemel... Ha garimatricásak, akkor küldd vissza ilyenkor, ha meg nem, akkor ránézhetsz mizu, mert vmiért biztosan nem illeszkedik tökéletesen a gpu-chippel a hűtő alja. (erre van tapasztalat ref kártyával, gigabyte kártyával és custom loopba való kártyával is...)
Egy 6900 XT-ért maximum +15% felárat fizetnék egy 6800 XT-hez képest, mert ennyi köztük a teljesítménybeli különbség ha az átlagos kártyát nézzük az átlagos kártyához.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz PsycHo88 #13378 üzenetére
Ultimate minden esetben xtxh csipp, amd által válogatott bin, kevesebb fesz, magasabb freki, felár (ezt most nem kommentálom) unlockolt bios, egekbe állítható gpu és mem freki, ha a gpu/mem is OC barát és nem átlag selejt, ha nem OC bajnok akarsz lenni folyékony nitrogénnel vagy TimeSpy top 5 a cél akkor fölösleges, nem éri meg a felárat, BeZol tuti ezt írná, mivel majd valamikor jön egy 18 gigás ulti verzió
Msi és Giga nagyon nem rémlik a topikból, használd a keresőt, Xfx merc van nekem is, zero wb, ultis gyári FC EK blokkal, amúgy másnak is van/volt merc 319, valamelyik ultimate verzió (talán black, ez nem 100%), abból is több féle verzió létezik, olvass utána
Powercolor és Sapphire jó választás, az utóbbinál 2*8+6 pin és rgb venti
Amit pénztárcád enged, többit sörözd el -
őstag
válasz PsycHo88 #13373 üzenetére
Szia,
Ezt nem tudom hol olvastad, nem az első 6000-es vga-m, ezekből egyik sem volt, csak esztelen OC illetve UV mellett, utolsó fps kisajtolásánál, megabrutál bencselés mellett, miatt
Utolsó driver nem mindig a legjobb, várni kell amíg kitesztelik és véleményt írnak, nálam 21.8.2, sapphire, powercolor, gigabyte, asrock referencia ajánlott, nem nyúlsz mellé, asus tuf volt több darab, nem ajánlott Gémre alapvetően mindegyik jó, gyári boostot tudják, cw és az OC lutri, szilikonlottó, remélem tudtam segíteni
Zeb, BeZol, Jacek Thx
Lehet nézni kellene egy 6900xt crossfire tesztet, 1200-es corsair elég lehet BeZol?
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz PsycHo88 #13373 üzenetére
En eddig egyedul a 144Hz-nel bekakado es full orajelen porgo vrammal talalkoztam mint bug, semmi tobb.
A hiba oka valahol a sync tipusok korul vannak, es az sem minden frissites frekvencianal jon elo.
Ezt javithatnak mondjukEzenkivul semmifele kek/zold/fekete halalt nem lattam miota ujra atalltam a sotet piros oldalra
Sott en tulajdonkeppen teljesen megvagyok elegedve az AMD-vel.Tipusokkal majd a tobbiek kisegitenek, Asus TUF az tutira jo egynek, hutese nagyon rendben van es halk is amennyiben jol szellozo hazban van.
[ Szerkesztve ]
...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest