- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Telekom mobilszolgáltatások
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
Új hozzászólás Aktív témák
-
p a s s e r
őstag
válasz Fail3D! #18919 üzenetére
nem tudom, hogy segít-e, nem vagyok bubus, de az adrenaline-ban, vagy akárhogy is hívják most a teljesítmény>hangolás pont alatt egy gombnyomásra levesz valamennyit a feszből egy rövid autohangolás után (az úgy 0,5 mp)... nekem spec 1125mv-re állította, és egyszer sem volt semmi összeomlás, fagyás, gebasz vagy ilyesmi...
[ Szerkesztve ]
beszéljünk másról! filmekről, képekről... csak jelenségekről, semmit a lényegről...
-
p a s s e r
őstag
válasz trek81 #16905 üzenetére
hát de, bocs, a fórum pont azért van, hogy az ember kérdéseket tehessen fel, például azért, hogy leegyszerűsítse az utánaolvasgatást... te már megtetted, segíthetsz, vagy nem, de ha ez neked, vagy valakinek nem tetszik, akkor sem kéne személyeskedésbe fordulva lenézni másokat, lehet simán csöndben is maradni... mindenki tudja, hogy létezik gugli, én is, de nem azért szoktam pl. itt kérdezni, hogy leóvodásozzanak, hanem mert annyira felnőtt vagyok, hogy baszott kevés időm van arra, amire neked akad... és ja, sokszor nem kapok választ az uraktól...
beszéljünk másról! filmekről, képekről... csak jelenségekről, semmit a lényegről...
-
p a s s e r
őstag
-
p a s s e r
őstag
válasz gera021 #15999 üzenetére
én szimplán józan paraszt ésszel is azt gondolom, hogy az biztos nem jó, hogy terhelés alatt a vga-ra csapódó levegő hőmérséklete legalább kétszerese a szobahőmérsékletnek... semmiképp sem logikus a hőt befelé tolni... a pc-k hűtése alapvetően átgondolatlan sztem, lásd pl. a légáramnak direkt keresztben álló ramok, amik még a cpu-t is kitakarják... nálad ez most még speckóbb, mert van egy batár radiátorod, ami jól hangzik papíron, de jelen esetben pont az alapelgondolást lehetetleníti el, miszerint hideg levegő elől be, meleg levegő hátul felül ki... nálam elől 2 14-es venti van, felül szintén 2 14-es, hátul egy 12-es, értelemszerűen procihűtővel és szépen hűt, mindenféle vizes radiátor nélkül, egy "irodaibb" cooler master házat, mint a tiéd... ez egy 5800x-6800xt páros amúgy... a de nem az a legjobb hűtési megoldás, ha minden maxon pörög, se nem az, hogy egyszerre gyorsulnak-lassulnak... más tempó kell előlre, más hátulra és az sem mindegy, hogy melyik venti melyik szenzor hőfokadatait veszi alapul (ezek egyediek szvsz)... viszont ezt ki kell tesztelgetni ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban suhanjon át a levegő...
megnézném a helyedben, hogy mi van, ha az első panel ventijei kifelé fújnak, át a radiátoron... itt ugye az a baj, hogy azért bentre is kéne a friss levegő, így meg csak kifelé akarna menni mindenhol... azt is megnézném, hogy mi van, ha a felső kettő kifelé fúj, az alsó meg befelé...beszéljünk másról! filmekről, képekről... csak jelenségekről, semmit a lényegről...
-
p a s s e r
őstag
üdv az uraknak!
vram üresjárati freki már megint fel van tapadva, pedig drivert sem váltottam eddig, a legutolsó whql volt fent... eddig jó volt... mostanra kicseréltem a legújabb nem whql-esre, de így se jó... két monitor, freesyncet kapcsolgattam, amitől annyi változás történt, hogy elkezdett ugrálni 1340 és 1980 között... van valami ötlet esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
p a s s e r
őstag
akkor akik tudnak scrollozni, álljanak fel, akik nem, azok maradjanak ülve (én maradok ülve)... tapsoljuk meg az állókat! ikszdé...
-
p a s s e r
őstag
válasz Rebelf #15514 üzenetére
használd egészséggel... mondjuk arról semmi infó nincs alzánál, hogy milyen az alaplap, milyen chipsettel, milyen a táp, milyen a vinyó, milyen az ssd, a memória... ez egy olyan igazi "valami" lesz...
-
p a s s e r
őstag
válasz TestamentDNR #15019 üzenetére
ha elképzeled az áramlást, amit a sok venti kelt, nem biztos hogy jobban jársz, ha minden maxon megy... a cél az, hogy gyorsan átmenjen a levegő, jó irányba, nem pedig az, hogy odabent ész nélkül turbuláljon... nálam legalábbis messze nem a "minden maxon" a legjobb hőfokra... cellux, cérnadarabkák...
[ Szerkesztve ]
-
p a s s e r
őstag
válasz DroiDMester #14768 üzenetére
mármint milyet nyilatkoztam? hogy az enyém tök oké? hát bocs, hogy csak egy van... nem védeni akarom, nem vagyok részvényes, de szerintem ez már túlfikázás szag...
honnan tudjátok amúgy a mostani alig két éves kártyáknál, hogy mit fog csinálni 2-3 éves korában? azért el tudok képzelni valamiféle innovációt a cégtől, hogy esetleg mókolnak a ventikkel ha tényleg szar volt, bár nekem az elmúlt nyóc évben is csendes maradt a giga kártyám... na mindegy, kösz az infót... én elégedett vagyok, és ezek szerint szuperszerencsés is, jó rég óta...
ja a sas grafikus szemmel katasztrófa...beszéljünk másról! filmekről, képekről... csak jelenségekről, semmit a lényegről...
-
p a s s e r
őstag
-
p a s s e r
őstag
válasz WNorbert85 #14759 üzenetére
8320, megértem...
-
p a s s e r
őstag
az a bajom a forzával, hogy a monitor frissítése meghatározza, hogy mennyi fps-t tol ki max. a játék úgy is, hogy nincs driverben lekorlátozva... játék menüjében emiatt nekem 75 fps a max, amit be tudok állítani, és az fps értékek is akörül vannak bencsben... ha valaki esetleg tudja, hogy hogy lehet elereszteni, megköszönném, ha elmondaná...
-
p a s s e r
őstag
aha, kösz... az fsr még mindig tök más dolog... amire én gondoltam (vagyis amit félrenézetm), az olyan fps fixálás (kivánt érték), aminek érdekében akár képkockánként változtat a minőségen, hogy a cél meglegyen... ez a boost amúgy, de elolvasva nem is a minőségen variál, hanem a mozgás közbeni felbontáson...
de lényegében a chill és a target között akkor csak annyi a különbség, hogy az egyik (chill) csak 3d alatt működik, a másik (target) viszont menüben, 2d-ben is?beszéljünk másról! filmekről, képekről... csak jelenségekről, semmit a lényegről...
-
p a s s e r
őstag
hát az fsr valami egészen tök más (resolution scale, nem az fps fixálásról szól, hanem a felskálázásról), de ebben elhiszem, hogy igazad van... viszont akkor mi a radeon chill? merthogy a driverben konkrétan ezt írja mellé: fps korlátozás az energiatakarékosság érdekében...
[ Szerkesztve ]
-
p a s s e r
őstag
-
p a s s e r
őstag
válasz DroiDMester #13432 üzenetére
most azok a hőfokok, amiket írtam, azok förtelmesen szarok?
megmondom őszintén, a jónéhány, de halkra állított házventi és a cpu hűtő mellett nekem szinte nem is hallható, ha rákapcsol a kártya... nem, nem vagyok süket... a ventikkel mi a baj? mondtad régebben, túl vékony, szerintem mondjuk nem, de nem kell fogdosni és kész...beszéljünk másról! filmekről, képekről... csak jelenségekről, semmit a lényegről...
-
p a s s e r
őstag
válasz PsycHo88 #13429 üzenetére
a házat gondolom tőlem kérded...
cooler master silencio s600 4 db 140-es noctuával és egy 120-assal...
nem az a kifejezetten csuparács gamer ház, de azért szellőzik rendesen...a hőfokot meg majd megmondják a nálam okosabbak, amd 110-es hotspotot is üzemszerűnek tart... de a "normál" gpu hőmérséklet a hotspotnál mindig alacsonyabb cc. 15-20 fokkal...
[ Szerkesztve ]
-
p a s s e r
őstag
-
p a s s e r
őstag
válasz Pityu. #12926 üzenetére
képpontsűrűség az élesség kulcsa, tök mindegy, hogy hd, vagy qhd, ha túl nagy területre van elosztva, nem lesz éles... kicsi monitoron meg a 800x600 is éles...
sebességre csak példaként: rdo maxra állítva itt-ott simán lemegy 50-60 fps-re qhd-ban, de még hd-ben is, 6800 xt-vel... a marketing bullshitnek ne ülj fel, ha eladni akarnék, én is azt mondanám, hogy 1440/144 fps alatt nincs is élet, sőt, mondok jobbat, 4k alatt minden ronda... most őszintén, tudjuk hogy nem így van...
arra a minimális baszra, ami hallható a felvételen meg magnéziumot és bévitamint javasolnék... sztem ezzel örökre idegességspirálba hajszolod magad... valszeg mindig lesz valami mini kis zörej, főleg mert amortizálódik is minden alkatrész idővel...beszéljünk másról! filmekről, képekről... csak jelenségekről, semmit a lényegről...
-
p a s s e r
őstag
válasz Krisz0418 #12888 üzenetére
na ez érdekel...
én nem tudom hány wattot nyal be, de sztem 260 felett nem láttam
és 60-70/80-95 fok... 100 még nem volt a hotspot... sztem sok...
(gigabyte oc gaming 6800 xt, minden alapon)[ Szerkesztve ]
-
p a s s e r
őstag
válasz sakal83 #12778 üzenetére
6800xt - 5800x párban néha simán kikapcsolt a 700-as (white) cooler masteremmel és folyton villogással jelzett a kártyán a led a tápbemenetnél, hogy nagyon határon van... azért azt nem hiszem, hogy gyengébb lenne, mint egy 500-as gold...
-
p a s s e r
őstag
válasz DroiDMester #12527 üzenetére
nekem is gigabyte kártyám van (6800 xt oc gaming) és hangosnak nem mondanám... azt meg, hogy miért is akarna szétesni, vagy miért szar a venti, nem is értem... fél éve megy, sebaja, még hűt is...
[ Szerkesztve ]
-
p a s s e r
őstag
-
p a s s e r
őstag
válasz atillaahun #12317 üzenetére
igen, használom egy ideje a fülem... nem vagyok szakértő a témában, de az én értelmezésemben a cw magas hang, ahogy mondod (ha nem hallani a felvételen, akkor meg nincs is miről beszélni)... ebben közép berregést hallok csak, magas cicergést nem... biztos hülyeség, de fáradt ventilátorok szoktak nálam hasonló hangot kiadni...
-
p a s s e r
őstag
válasz bunnyhu #12200 üzenetére
(ugyan olyan kártyám van, mint neked...)
nem kapcsol be a venti hatvan fokig, azt meg tényleg csak játék közben éri el, szóval kussol... de szerintem maxon pörögve is szolid a hangja, eddig ennél csak hangosabb kártyáim voltak...beszéljünk másról! filmekről, képekről... csak jelenségekről, semmit a lényegről...
-
p a s s e r
őstag
válasz ricshard444 #11600 üzenetére
nekem április óta van, de én nem piszkáltam... teszi a dolgát, teljesen jó szvsz...
-
p a s s e r
őstag
válasz Gigi01 #10926 üzenetére
nem tudom, nem néztem annyira utána, mert nekem már van egy jó ideje (nem aorus, hanem gaming oc)... ránéztem az itthoni árakra és ez nekem mármár barátinak tűnik, de a többi gyártó kártyáihoz képest mindenképpen... és nem alsó polcos termék, asszem...
[ Szerkesztve ]
-
p a s s e r
őstag
ezt azért érdemes meglesnie annak, aki vásárláson gondolkodik:
GIGABYTE RX6800XT - AORUS MASTER[ Szerkesztve ]
-
p a s s e r
őstag
én nem tudom, de örülök, ha ezt mondod... nem nagyon láttam azóta sehol sem, azért kérdeztem, hogy van-e még valakinek... ha elmondjátok hogy mit kell mérni, akkor valamikor megcsinálhatom, viszont én hülye vagyok a témához... "berakom, megy, örülök" szint, pont mint a szexben... szal csak lassan magyarázzatok, ha kérhetem...
-
-
p a s s e r
őstag
amúgy ezzel a kártyával egyedül vagyok itt?
gigabyte radeon rx 6800 xt gaming oc 16gbeszéljünk másról! filmekről, képekről... csak jelenségekről, semmit a lényegről...
-
p a s s e r
őstag
válasz LP700-4 #10768 üzenetére
tegnap láttam (mo-i kersekedés ) 6900xt-t (red devil) 500-alatt... 6800 xt-t (nem emlékszem milyen) 400 alatt... ugyanitt 5700 xt is 400, szóval csak lapozgatni kell, de vannak már tűrhető ajánlatok szvsz... csak rákeresek itt-ott (árukereső sok boltot nem mutat)...
-
p a s s e r
őstag
válasz Aljasvip #10687 üzenetére
flight simben tök jól működik, rdr-ben meg szerintem beint a játék és megy annyi fps-el, amennyivel
akartud... (meg az rdr azt sem hagyja, hogy "bé" monitorra tükrözzem (megáll a kép a második monitoron)...) mást nem játszom...beszéljünk másról! filmekről, képekről... csak jelenségekről, semmit a lényegről...
-
p a s s e r
őstag
válasz Aljasvip #10663 üzenetére
kösz szépen nektek... net kihúzással sem sikerült megoldani tegnap, de ma addig klikkelgettem összevissza, amíg visszavarázsolódott...
(hiányzott a kánikulabarát radeon chill, meg a videorögzítés...)beszéljünk másról! filmekről, képekről... csak jelenségekről, semmit a lényegről...
-
p a s s e r
őstag
üdv!
az amd catalyst egyszer csak nem indul... nem ír ki semmit, csak szimplán nem csinál semmit... tegnap leraktam, jó volt, ma meg már nem és frissítés, matatás sem volt... próbáltam leszedni, újrarakni... valami tipp esetleg?
(játék alatt minden oknak tűnik, szóval fut az, csak nincs kezelőfelület...)előre is kösz!
[ Szerkesztve ]
-
p a s s e r
őstag
válasz Motion_Blur #10173 üzenetére
nekem a 700-as cooler masterem (nem gold, sztem sima 80+) éppenhogy el tudta vinni a 6800xt-t (5800x mellett)... nyitott oldalfallal láttam, hogy a kártya tápcsatlakozójánál időnként felvillan egy led, jelezve, hogy nem teljesen stabil a környezet, kéne még kraft... eccer le is vágódott a rendszer, totál blackoutra... csere 850-es gold tápra megoldotta...
szerintem a táp lesz az...
[ Szerkesztve ]
-
p a s s e r
őstag
szerintem nem kell a windows felbontást átállítani, ha engedélyezve van a driverben a szuperfelbontás, vagy mi (legalábbis az rdr2-nél nem kellett), játékon belül lehetett uhd-t választani... de amúgy a resolution scale végeredménye nem ugyan ez, csak a felbontásállítás toszkodás nélkül?
-
p a s s e r
őstag
sziasztok!
egy kérdésem lenne... normális, hogy egy 6800xt "csak" 260 wattot eszik (az amd driver szerint)? Nem 300-nak kellene lennie full terhelésen?
előre is kösz...beszéljünk másról! filmekről, képekről... csak jelenségekről, semmit a lényegről...
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AliExpress tapasztalatok
- Nyomtató topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mini-ITX
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk