- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Szívesen, a ram még lehet kevés lesz alapon, 4000mhz vagy afölött fog szárnyakat kapni a min fps
(Saját tesztek: 3200cl16 85 fps-ről 4266cl16 110fps, de volt már 122 is, intel proci erőre kap a gyors memótól minél kisebb latency-n, mindezt azonos cpu órajelen, ua vga setuppal) -
őstag
Procid milyen órajelen megy? Windowsban az energiaséma teljesítménycentrikus?
Első körben akkor tegyél fel gpu-z-t, bios version mellett van egy fekete nyíl, ez lementi a vga biost, mpt beta letölt, felső legördülő sorból kiválasztod a vga-t, bal alul load, itt kitallozód a gpu-z-ből leszedett biost, utána mpt-ben power and voltage (3.fül), power limitet írd át 450-re, nem fog ennyit enni, nyugi, utána write SPPT, gép restart, wattmanban pl 2650..2750, fast time 2100, power limit kitolás +15%, fan speed 100%
Sp 4k lefuttat, eredmény beír, utána tovább kutakodunk ( 17ezer fölötti összeget kellene kapnod)
Hwinfo-t is tedd fel hogy lássuk a vga fogyasztást, gpu és mem frekit, hőfokokat
Szerk: a két korábbi SP eredményeden alacsony a min fps, azért kevés a pontszám, nálam is ez volt, ram milyen frekin, időzítéssel megy?[ Szerkesztve ]
-
őstag
Fast time 2150-et vedd vissza, próbáld meg 2000, 2050, 2100, 2120-al, nem minden memó tudja, ha hibázik akkor kevesebb a pontszám, ezt bencs alatt nem látod 6900xt-k kb 17-18 ezret tudnak superposi 4k-ban (az über OC 19-20e most nem játszik)
És ahogy Highend55 is írja, min és max között 100 legyen difi#13654 gery14
Köszönjük[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
-
őstag
Mik az igények? OC vagy UV (megsütni akarod vagy legyen hűvös)? TS, Superposi rekord? Wattmanban min max között 100-as difi (pl 2300..2400, 2400..2500 stb), power limit kitol 15%-ra, ha jó a memó akkor Fast Time 2150, ha minden fasza akkor mehet az új MPT béta (gpu, soc és memó fesz állítás)
[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
Érdekelnek az erdemények majd és az hőmérsékletek is,ja és a zajszintje is(persze ez embere válogatja)
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
-
PsycHo88
senior tag
Én is ezért gondolkodtam sokat . RTX és a DLSS elhagyása vajon jó ötlet ? Többek közt ezen gondolkodtam , utána rá jöttem hogy kb rutin szerűen ez az első amit kikapcsolok a játékban RTX illetve a DLSS-t sem használtam 3080-om van . Bár én kb csak Apex Legends Cod illetve nagyon ritkán játszom singel játékkal pl most a FC6-on játszom pl pont ott az amd jobb .
Én inkább a drivertól félek egy kicsit. remélem nem lesz gond vele.[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°)"ne félj különc lenni és akkor viszed valamire" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Krisz0418
őstag
nem tudok olyanrol aki atjott amdre es visszavaltott mert nem jott be neki. Nyilvan ha neked fontos az RT akkor mas lehet a helyzet. Nem azt mondom hogy itt nem jo, de nyilvan alul marad.
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Krisz0418
őstag
En is 3080rol valtottam, 6800xt-re. Visszaeses? 1440p? Milyen jatekra gondolsz? Vannak bizonyos jatekok ahol 3090et vagy jobbat hoz.
days gone, hzd, far cry, valhalla, forza,bf, cod stbstb mind egytol egyig 1440p kimaxolva 100+ fps. Fsr nelkul (dlss megfeleloje). Es ez csak egy 6800xt, a 6900xt meg tobbet tud.
márha nem rt-re gondolsz. Rt-re ne amdt vegyel.
[ Szerkesztve ]
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
padam87
tag
Volt nálam 3:
Merc: Impresszív minden téren. Óriási, nehéz, van benne anyag. Egy apró design probléma szerintem, hogy a ventijei nem biztos, hogy eléggé static pressure-re optimalizáltak, alig nyomják át a levegőt a bordán. Ha mondjuk nézed ezt a képet, akkor a hátlapi kivágáson alig jön át valami, elszökik oldalt. Ennek ellenére halk és hűvös.
Nitro: Engineering szempontból a legbrutálisabb kártya. Könnyű, de mégis jól hűt. A bordája nem olyan sűrű, és itt a ventik is kaptak egy gyűrűt, simán átfúj, és baromi jól hűt. Nincs benne annyi anyag mint a többiben, de ha nézel noise normalized teszteket, akkor ez is ott van mint a többi, köszönhetően az előbb írtaknak.
Gigabyte Gaming OC: Meglepően jó kártya, csak kicsit putirán... olyan igazi gigabyetos. Benne van az anyag, frankó réz lap, sok borda, és képesek elszúrni a legótvarabb kopogós műanyaggal amit össze lehet szedni. Ha ez nem annyira szempont, akkor nyugodtan vedd.
Coil whine (0: nincs, 10: elviselhetetlen) - maxolt power limittel
XFX: 6
Nitro: 5
Giga: 4A TUF-ot szívesen kipróbálnám... tesztek és felépítés alapján is jónak tűnik. ASUS nagyon eltalálta azokat a ventiket.
A nitrot tartottam meg egyébként, overall legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Merc Black (6700XT) jart nalam, nagy resze muanyag a hutesnek, viszont eleg nagy darab es hatekony.
Nem tudom a 6800XT-re ugyan az a hutes kerult-e.
TUF hutese a ventik kivetelevel fembol van, eleg jo hutese van, atgondolt es hut mindenhol ahol melegszik a kartya.
Sapphire Nitro+ az eros passz.[ Szerkesztve ]
...
-
Pro!Petya
addikt
Lehet azért mert egy screenshot a játékból nem mond semmit. Főleg ahogy tálalva vannak..
Az egy pillantkép az adott pályarészen adott pozicióban adott interakcióval és user által beállított részleteséggel.
Abból semmi ilyen felesleges infó nem derül ki mint min,avg, max fps , low1%, 0,1%
A legtöbb usernél legjobb esetben is csak current fps látható.., az meg jó jó de semmit nem érünk vele főleg akkor ha még pluszban ki is vágja a mentett képernyő bal felső sarkát az értékek miatt
Még jobb is hogy nincsen ilyen értelmetlen ingame képkivágásokkal tele a forum mert 99%-ban aki berakja már véletlénül se írja le a beállításait, jó ha a felbontás jelezve van ...
Összehasonlításképp kismilliószor inkább egy bench kiértékelés részletezett és adott beállításokkal és eredménnyel mint egy kitudja milyen ingame crop kép.[ Szerkesztve ]
-
Piszmaty76
aktív tag
Csak udvariasan próbálják felnyitni a szemed, hogy nem szép dolog más asztalára kakilni.
Thermaltake Overseer RX-1, Seasonic Prime 750W Titanium, ASUS C8H X570 wifi, R9 5900X, Thermalright Peerless Assassin SE, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB, Sapphire 7900XTX Nitro+, Samsung 960 pro NVME gen3. 256GB/Kingston KC3000 NVME gen4. 2TB, LG QNED863QA 55" (HDMI 2.1)
-
Yany
addikt
És ugye közben én még nem hoztam végső döntést. Lehet, hogy Radeon, lehet, hogy GeForce lesz a befutó, de egyelőre zöld sapkát húzok. (a gépben meg figyel a Vega 64 irígykedve, hogy WTF). De ha hirtelen megjön a készlet és mondjuk a 6800 besüllyed a normális árra, míg RTX még mindig csillagos ég, akkor megyek arra. Egyelőre egyik oldalon sincs dealbreaker számomra, csak ésszerű árat kérek mellé és döntök...
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Refurb82
újonc
Ezzel mondjuk vitatkoznék, én használom az FX-et, hozzá Radeon élesítés... Elmondható erről is hogy "nem natív, de nagyon hasonlít hozzá"
De nyilván ezzel egyedül vagyok a topicban, de jó mikor NV vga-val a gépben kijelentenek emberek dolgokat🤣.
Valahogy be kéne már fejezni ezt a témát -
Piszmaty76
aktív tag
Szerinted az itteni topiklakókat mennyire érdeli a DLSS? Olvasd el a topik nevét...
Thermaltake Overseer RX-1, Seasonic Prime 750W Titanium, ASUS C8H X570 wifi, R9 5900X, Thermalright Peerless Assassin SE, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB, Sapphire 7900XTX Nitro+, Samsung 960 pro NVME gen3. 256GB/Kingston KC3000 NVME gen4. 2TB, LG QNED863QA 55" (HDMI 2.1)
-
őstag
"A nagy átverés" igazából nincs már szilícium és csak virtuálisan méregetik hogy a pirosaknak vagy a zöldeknek van nagyobb :D khm kártya...
Mindenki otthonról dolgozik Kínában vagy környékén és postán küldik tovább az alkatrészeket egymás között összeszerelésre.
[ Szerkesztve ]
https://hu.pcpartpicker.com/b/hH68TW
-
aktív tag
-
tag
Szerintem meg mindenki arra számított (legalább is aki szereti az AMD-t), hogy legalább ne maradjon le annyire a NVIDIA-tól, mint ahogy mostanában minden évben ez történt. Ez most végre sikerült neki és ennek örülni kell, nem mindig csak elégedetlennek lenni és mindent szapulni, mert most az úgy is divat. Az meg hogy nem éri meg egy hülye klisé, minden annyit ér amennyit hajlandó vagy érte fizetni, ha neked ez éri meg mert EZ kell, akkor fizetsz érte. A többi nem számít, főleg az hogy ki mit mond róla.
Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
arn
félisten
itt max a keszlethiany miatt jo vetel a 999 dollaron, amugy a 6800xt egy erdekes alternativa, eleg ram, kiegyensulyozott - azon az aron bevallalom, hogy lehet tenyleg gyengebb lesz a rtben, es az alkalmazasokban a 3080 elleneben. de ez igy ennyiert mar nem kompromisszummentes, minimalis pluszt ad a 6800xt utan, kozel masfelszeres aron.
3090 is baromi draga, de azon legalabb van sok ram - ez az esetleges 20gs 3080ti erkezeseig erdekes.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ilyet nem mondtam, de világos, hogy van hiteles sajtóterméktől mérés ebben a konkrét kérdésben, de mivel nem azt mutatja, amit ő látni akar, így rögtön rossz az eredmény, és majd ő megmutatja a "valóságot". De arra nem tud válaszolni, hogy egy elismert újság miért hazudna az ügyben, hanem feldobja, hogy biztos lefizették őket, vagy a TPU-t egy másik mérésnél, vagy csak szarul teszteltek...
Csak a jegyzőkönyv kedvéért. A Guru3D is nagyon közel mérte a WD: Legionban a 6800 XT-t a 3080-hoz. 1440p-ben, amiben az eTeknix mért rendre 52 vs. 54 fps-ről beszélünk. [link] - gondolom őket is lefizették, hazudnak, rosszul mérnek ...pick one.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
gabika1972
tag
Tudjál róla, hogy vizsgálódni fognak és igen, én jót fogok szórakozni mikor sorra fogják a scalpereket egyiket a másik után falnak állítani. Amúgy is a NAV egyik fő projektje idén és jövőre is a szürkegazdaságban kóricáló számtech alkatrész boltok ellenőrzése, az áfa trükközések miatt ami az én és a többi adófizető zsebéből van finanszírozva.
Érdekes egyébként, hogy más korokban a hozzád hasonló árdrágítókat fellógatták, most meg egyenesen tapsikolnak a 3080-as topikban az átba@@ttak. Sőt még elégedetten és büszkén néznek szét, hogy le lettek húzva 150-200k-val. Óriási[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
Jay gondolatai az általános out of stock helyzetről. a lényeg hogy nem érdemes mindenre paper launch-ot kiáltani, ha nem jut hardver. meg nem nevezett forrásai szerint kb. 10x-es kereslet van nagyrészt a vírus miatt a korábbiakban megszokottakhoz képest, miközben a gyártás is akadozott az év nagy részében. mindenki otthon akar szórakozni ugye. persze ettől még a reference 6800 készlet korlátozottabb lehetett mint ideális, vagy mint akár az nvidia 3000 series, de valószínűleg nem gonoszság van a háttérben. viszont tény, hogy ehhez képest a marketinget nem túl etikusan tolják ezek a tech cégek ilyen helyzetben.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- War Thunder - MMO Combat Game
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Facebook és Messenger
- Filmvilág
- Óra topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest