- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DarthSun #44181 üzenetére
"ahogy fentebb írtam 800MHz- ig nőtt az sli eredménye, próbáltam, alatta procilimit"
Mivel már nincs meg a Voodoo2 SLI kombóm, ezt nem tudom se igazolni, se cáfolni. De emlékeim szerint eléggé valószínűtlen, hogy egy Voodoo2 SLI felért egy Gef2 GTS-el.
Nem 640x480-ban tesztelted te ezeket véletlenül? -
válasz
DarthSun #44161 üzenetére
Jol tuningolhatoak az Athlon II-ok. Valami hurka lappal nekem ezt tudta: [link] Azota Anyukam gepeben teljesit szolgalatot. Skype-passziansz-gamail es openoffice ala egy kis SSD-vel tokeletes. Meg a youtube is elballag rajta kenyelmesen.
Pont azon gondolkoztam ma, hogy tok ertelmetlen a gepet tuningolni. Amelyik Intel procit lenne ertelme nem lehet (i3, kicsi i5), amit meg lehet, az meg elegge ki van tolva a fogyasztasi gorben a torespontra es tuninggal elkezd zabalni (6700k), jo ha 10% van benne ertelmesen. Ugyanez a videokartyakra is igaz. 10%-ert meg nem fogom szetkuldeni, mint regen amikor felevel, harmadaval toltuk fel az orajelet.
PeachMan: siman. En ujabb jatekokat nezegettem amikbe mar beletort a bicskaja a hasonlo koru Celeronnak: [link]
zoltanz: Mert ok nem peerelnek a BIX-ben, ahogy a hozzaertobb kollegaktol hallottam.
sanchezsa: durvan szep darabok.
-
válasz
DarthSun #44134 üzenetére
Az Athlon II erosebb, mint az elotte levo DDR-es Opteronok. Az 1. szerias Core2-ket siman lenyomja az optimalizacionak hala, az AMD pechjere addigra mar mar jott a Penry-n. En szerettem, mert siman ment 4GHz-en ha a lap birta, de erdemes Phenom II X2-ot hasznalni, mert az meg gyorsabb. De ez mar 2009-ben volt, szoval nem korhu
-
krisz67
tag
válasz
DarthSun #44127 üzenetére
Pofás cucc nak tűnik
Köszi
Hmm, a kollega kölcsön adhatná örökbeEgy a baj, hogy ezt neten nem találok eladó példányt
-
krisz67
tag
válasz
DarthSun #44104 üzenetére
Uh, jókis cikk, elmerengek benne addig picit
AGP VGA-k ból (mert gondolom s478 hoz PCI-E még nemvolt) az a legerősebb, vagy a közeli AGP-s kártya?PGA 370 ből nekem 1Ghz es van, sztem celeron, az is elég érdekes volt régebben
s775 ből sztem ez a legerősebb: Core2 Extreme QX9770 bár kevés információ van róla de 3.2Ghz es alap órajelű/12MB cache, ami viszont elérhetőbb az a Core 2 Quad Q9650
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #44052 üzenetére
de, mukodik
van haromfele "utolso" bios tx97hez.
egy beta az asustol
egy custom patchelt, k6-2 supporttal
es egy ahci - a com portokat bugosan kezelielvileg az utolso kettovel megy, tegnap este az elsot probaltam. a patchelt van benn most, szerencsere latja. eddig minden retrot erre a 40gsra raktam, nem lett volna jo elorol kezdeni a dolgot.
viszont a ps2es egerem sajna nem megy com portrol... fene. kell egy asus fele ps2 port.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #44030 üzenetére
koszi sracok
b tervnek indult, de lehet az isa slotok szama miatt a lesz majd belole. ami visszatart, hogy demokhoz keves lenne. dosos demok meg jocskan mentek 98-99 kornyeken is, amihez mar keves az mmx. a k6tal nem szimpatizalok, nem fuz hozza semmi emlek.
(#44030) DarthSun: most mar elegge berendezkedtem ra, hogyan tudom ujszeruve varazsolni oket
(#44027) DarthSun: nekem nagyon pozitiv meglepetes, nem szamitottam sokra... a masik, hogy ennyire
mindenfele kecmec nelkul mukodik. nem kellenek se emulatorok, se sw, csak megy. a digitalis resz, mivel alig van tamogatva, nem lesz hasznalva, csak tarskartyakent fog mukodni a midiporton keresztul.(#44032) krisz67: ezt nem igazan ertem... ez egy sima at layoutos lap (a kornak megfeleloen atx/at tappal).
(#44033) Krissz80: awe32bol van olyan, amin van opl3, akkor egy kartyaval meg tudod oldani.
(#44028) DBob: dehogy nincs neki - ez egy rendes daad hangkartya is, nem csak midi. 16 bites sztereo, ezert nem ertem, hogy a jatekok miert monoban szolnak. a miles tamogatja a digitalis reszet is.
-
quailstorm
félisten
válasz
DarthSun #44008 üzenetére
Remélem nem kell majd még azt is venni.
Ki lesz próbálva az biztos, most ütemterv szerint levideózom hogy megy GeForce FX-szel pár játék, aztán bekerül a HD3450, lefuttatom a teszteket, majd belerakom a CPU boardot és az AM2-őt. És remélem még egy teszt.
Ha ez így fog menni, akkor onnantól P4-ben fogok FX-et darálni. 2GB RAM, 3GHz-es Prescott és Zalman fullCU. Lehet kipróbálni mit bír az NFS Pro street
-
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #43958 üzenetére
Egeszen ritka dolgok is bejottek mar
nem osztok meg mindent, vmit majd egyben. Ket gepre gyurok igazabol... Egy 486ra, meg a 95%ban kesz p3ra. Ezt a kettot tervezem komplettre, meg lesz nehany dolog dobozban, hogy ne foglalja a helyet. A masik, hogy ragaszkodok ahhoz, amit elkepzelek, hogy pontosan az legyen, nem kell mas. Tobb ido, de inkabb legyen par minosegi dolog, mint egy csomo lom.
A 3.7es elotti gusban nincs mixer, mar nem is emlekszem minel... de vmi nem szolt rendesen a mixeres gussal. Sok jelentosege nincs
a masik ok, hogy 93as 486at tervezek, a 3.74es gus meg 94es.
Kesoi mixeres gusbol van a itthon legtobb, mert az mar olcsobb volt 95 kornyeken, sokan vettek akkor.
-
Rive
veterán
válasz
DarthSun #43935 üzenetére
Ez már az a korosztály, aminél a kondik pontos típusának ismerete nélkül csak spekulálni lehet.
Tekintve, hogy a kártyán nincs (nem látok) kapcsolóüzemű tápot, nagyobb (80+%) esélyt adok a klasszikus elkóknak - ide szimplán nincs szükség a drágább polimeres típusok képességeire.
-
Sanchez638
addikt
-
válasz
DarthSun #43914 üzenetére
Rendes driverrel kapott még +2000 pontot, de ez is kevés, azt hittem izomból eléri vagy lenyomja a HD6850- et:
Bár lényeg hogy jól műkszik, hőfokai is jók, régebbi cuccokkal nem lesz gond, de a Furmark azért megizzasztja.
3DM2006- ban viszont megközelíti a HD6850- et
Úgy gondoltam a régebbi markokban megy majd többet
-
Sanchez638
addikt
válasz
DarthSun #43916 üzenetére
Most 6970-em van, de majd fizukor akarok mellé egy i5 2500k-t, de agyalok még mindig, hogy érdekes lehet megint 1156-ra vissza menni.
Hogy ne csak off legyek. Nincs valakinek eladó régebbi 200-250w-os tápja, p4es géphez? Csak fsp/csifi/enermax. Lényege az lenne, hogy nincs rajta S-ata és 20+4-es legyen csak.
-
válasz
DarthSun #43809 üzenetére
Kellemes hangja lett a rendszernek, a sufniventi 4200- on, a cpuventi 5200- on pörög
. Aida szerint a kártya alapértékei 325/290. A ram a refet teljesíti, viszont 300- on már gyanús pixelek jelennek meg. A gpu- t 350- re tettem, simán megy, a pontszámok viszont a cpu-limit miatt alig emelkednek, így feljebb nem is csavartam. Végülis 350/290/128bit- en is bőven a R8500 és a Ti4200 felett van az össz sávszél, tehát mindkét kártyát felülmúlja.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #43733 üzenetére
szerintem semmi baj a gussal... csak annyi, hogy regi isaslotos kartya, es nincs szinkronban az isaslot a gyorsabb buszrendszerekkel, procikkal. pl most probaltam az sbprot, annal nem segit a timing sem p3ban. ami sb16on rendesen szolt, az itt is ok, ami csak trukkozessel, az mar elhasal. gus rendesen szol, de pl a memteszt hibasnak mutatja a ramot. kiprobaltam masik lapban, semmi gondja. altalaban az initek fekszenek meg - kell egy 486 is
en hasznaltam 486-athlonig a classicot anno, mindben szolt, bios beallitas kerdese (mar ha lehet allitani). lehet mar ott is csinalt hulyesegeket, de a demokkal nem volt gond, masra meg nem hasznaltam. amugy jah... ha elinditasz egy modul alapu regi jatekot (epic pinball, etc), lehet allat keresni
en szerettem a midijet is.
masodik generacios sb16nal is talaltam olyan jatekot, ami kifagy, akarmit csinalok - ujabb tervezesu vibras sb16tal megy. nem is eroltetem ezeket a korai vasakat p3ba, pnps kartyak kellenek bele (95+), azokkal kisebb valoszinuseggel lesz gond.
-
krisz67
tag
válasz
DarthSun #43708 üzenetére
Uhh, pedig ennek a típusa nagyon érdekelne! Annyira szívemhez nőt, az a 1-2 óra alatt míg tesztelgettem.
Szívem szerint lenyúltam volna a boltból, pénteki utsó naponcsak dögnehéz, cipelhettem volna buszig, aztan meg hazaig xd
Nekem hátul az egyfajta "raktáramban" van egy pár régi gépecske, max 1-2 alkatrész hiányzik hozzá, vagycsak RAM okat kellene belehelyezni (csak én az EDO RAM okhoz nemértek, mert többféleképpen is belemyegy) pl van: Olivetti, IBM 300PL, Compaq, AMD chipses slim gép, mindenféle
Kerestem a boltban egykis retro, Vodooo VGA-t de nemvolt, csak Herculesből 1db talán, azt meg nemhoztam el. :/
-
krisz67
tag
válasz
DarthSun #43694 üzenetére
Igen-igen. :/
Köszönöm szépen a segítséget, bocsi ha érthetetlennek tűnök, csak retro témában még csak kezdő szinten vagyok otthon, PGA370 től fölfele már jobban megy a hardveres dolog.
Ő róla tudsz/tudtok valamit? Típusa meg ilyenek? Compaq gép az tuti. (ezen a héten volt lehetőségem, gyakszim alatt kipróbálni egy ilyent, de a típusát elfelejtettem leolvasni
eltudnék viselni egy ilyent itthonra. Mai napig tökéletesen működik a szerkezet. Win 3.11 van rajta, 200MB os HDD talán, meg pár MB, talán 8MB RAM, de nagyon jó élmény volt számomra, programoztam is rajta Basicben ez a pár nap alatt, mikor nemvolt meló
.)
-
válasz
DarthSun #43657 üzenetére
Memtest teljesen jó lett. A rendszert azonban nehéz kezelni. Alapon teljesen stabil. A proci viszont úgy néz ki eléggé antituningos - mint a Deshutes vagy a Katmai. 850MHz- en még megy, de ekkor a ramokat vissza kell venni cl3- ba, pedig ezeknek 120- ig kéne menni CL2 ben, BX- ben legalábbis annyit mennek a 133- asok, lehet hogy xar példányok, vagy a lap házsártos az emelt fsb- re. CL3- ban a nagyobb proci órajel ellenére csökken az összteljesítmény, tehát marad alapon. Arra sem jöttem rá hogy miért 1x- es agp- n megy a GeForce3, holott a lapon 2x- es agp van. Valamint a fastwrite- ot sem lehet bekapcsolni a RivaTunerrel sem, a sidebandot viszont igen.
Alapon viszont atomstabil a cucc :
Azonban már ez is nagy öröm hogy van egy működő SlotA, ha egy kissé nyűgös is. A 750- es Copperrel össze lehet ereszteni, a Coppernél ondie az L2, emiatt valszeg 750- en is megveri a Pluto- t, de jó téma lesz.
Egy érdekes dologra is felfigyeltem, ha 3DM99- ben az Inel optimalizációt választom, akkor teszt közben szemre kevesebb microlagg látszik de a kapott összpontszám alacsonyabb.
mod : bizonytalanná tett ez a régebbi ereményem, Copper744- en + GeForce4MX440, alacsonyabb a pont, viszont látszik hogy bx- ben a hasonló mezei ramok vígan mennek cl2 / 124 MHz- en. [link]
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #43655 üzenetére
nekem annyira nem hianyzik a hullamtabla, inkabb azt varom el, hogy hasonlo elmenyt adjon mint korabeli gepeim
majdnem vettem egy sc88prot, de rajottem, hogy hiaba szol sokkal szebben, nekem nem az a nosztalgia. egyedul az mt32 az, amit nosztalgikusnak erzek, pedig sose volt olyanom.
-
válasz
DarthSun #43644 üzenetére
4 hangkütyüt találtam szabadon, melyek szóbajöhetnek a K7M- be.
Awe64 CT4500 ISA
Yamaha YMF-719E-S ISA
SB 1070 5.1 PCI
SB CT1740 ISAAz Awe kompatibilitása DOS és Win alatt is kiváló, ez a legesélyesebb. A Yamahát is kipróbálom, nem ismerem hogy DOS alatt milyen. A CT1740 asszem marad tartaléknak 386/486 gépbe. Az SB1070- en meglepődtem, azt hittem ez egy régebbi mezei Live, de egész új gagyis verzió, XP- től Win10- ig van drivere, ez kilőve, Win98 alatt nem megy.
-
Alpi.
addikt
válasz
DarthSun #43582 üzenetére
1.62 az.
5-25 fok kozt mozgott kupak.
Lap viszont elfogyott sajna. Gyari chipset hutessel eddig birta. Sajna plusz feszt nem toleralta, mert mar hataron volt a hofok igy is. Valami jobb hutessel meg biztos lehetne talalni a prociban egy keveske pluszt. Annyira nem sajnalom, mert mar ezen az orajelen is nagyon erezni, hogy korlatokba utkozik. Alig skalaz mar cpu frekire. A benchmark eredmenyekre gondolok. Szinte semmi javulas nem volt az utolso 200-300 mhz alatt. -
mcload21
tag
válasz
DarthSun #43447 üzenetére
Persze
.
Egyébként egy ilyen P3-as konfigot mennyiért lehetne eladni?
Chieftec Dragon maxi ház, új Chieftec táp, Abit ST6 lap, 512 megás ram (kingmax v. kingston), 1,4 -es tua sl6by, új (én használtam pár órát) 9600xt vga, usb 2.0 kártya, újszerű dvd író és mobil rack, 400 giga körüli vinyóÚgy emlékszem 20 kg körül volt a gép amikor megmértem.
-
mcload21
tag
válasz
DarthSun #43444 üzenetére
Igen, a készenlétit megkapja, de az a led mindíg is arra szolgált, hogy jelezze - a gép működik.
Zavaró ez a hiba, v. valamilyen rossz beállítás, az egyébként tökéletesen működő gépnél.
Nem az alaplapon lévő ledre gondolok (most kapcsoltam, hogy lehet félreértetted), ami valóban mindíg ég, ha áramot kap a gép, hanem a ház előlapján lévő működést jelző ledre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen R5 2400G
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 3600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 12GB Zalman N5 MF Be Quiet 650W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest