-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Murphistic
aktív tag
válasz
bacsis #39175 üzenetére
Bevallom az én szememben is menőbbek a soros portos hardmodemek, de ez egy duronos gépbe ment, ami már kezelte a softmodemeket is. (Egy Pentium I -es helyett lett a Duron) Meg persze olcsóbb is volt. Azt hiszem harmadannyiba került mint egy hardmodem. Annyirért ma már okostelefont is vehetünk 3G-vel. Hiába no, repül az idő.
Azt hiszem a 3-as osztályzattal megbékélek, majd visszatérünk a témára 10 év múlva.
Egyébként a T-nél még működhetnek a betárcsázós net számai? Bár ez inkább elméleti kérdés, azt hiszem, ha beüzemelném, akkor se mennék sokra a betárcsázós nettel. -
válasz
bacsis #39166 üzenetére
Mondtam neked hogy a vaterás maradhat, meg az ebay-es is
radi8tor1 majd kijavít, ha rosszul mondom, de összefoglalom: HA-s apró nem linkelhető, ebay-es igen, meg vaterás, jófogásos is, de ÉSSZEL.
Mindaddig míg nem erről szól a topic, nem követünk el hibát.
Mindaddig míg nem minden második, de még minden huaszdik poszt sem egy nem itt eladó cucc linkje, nem fog senki csúnyán nézni ránk, mert nem lesz miért.
Ez meg eddig is így volt, kivéve a saját eladó cuccainkat, meg az itteni aprókat - utóbbira kaptunk is workaroundot -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bacsis #39164 üzenetére
Nem én pörögtem a dolgon, de azért engedtessék meg, hogy reagáljak erre a hozzászólásra.
Utólag átgondolva felesleges volt és lehet a moderátori eszköztárral kellett volna reagálnom, mint saját magam ismételgetésével.
Ahhoz hogy szakmai segítséget kérj egy alkatrészről nem kell feltétlenül linkelni. Vagy a képek miatt fontos a hirdetés linkelése?
Az általad törölt vaterás linkes hozzászólás maradhatott volna.
Lényeg a lényeg: azért nem tehetünk kivételt a ti topikotokkal, mert akkor bármelyik másik topikban jogosan felháborodnának azon miért kivételezünk veletek.
-
MurdR
veterán
válasz
bacsis #39092 üzenetére
Az egyéni rangos felhasználók (Ármesterek, Arcképgyárosok, Közösségépítők, Korrektorok stb.) neve alatt az általuk Topikgazdaként felügyelt topicban már nem a Topikgazda rang látható, hanem az egyéni rangjuk. Ez az Ármesterek/Arcképgyárosok miatt lett így kitalálva, de csak úgy lehetett megoldani, hogy minden egyéni rangos Usert érintsen a módosítás. Természetesen továbbra is Topikgazda vagy (és ugyebár Ármester is, csak nem kérted a rangot, mert Közösségépítő szerettél volna maradni.)
A hirdetések margójára megjegyezném, ha megengeditek: Nem azzal volt itt a probléma, hogy pár itteni User felajánlott egy-két hardvert a köz javára szinte ingyen, hanem az, hogy már kezdett eldurvulni a helyzet, mert komplett konfigokat is betettek ide olyan emberek, akik korábban a közelében sem jártak a topicnak.
Fel lett ajánlva több megoldás is, pl hogy pl Lokálba kerüljön az egész, de le lett szavazva, most nem keresem vissza hogy miért. Folyamatosan a célozgatás megy moderátori közösség felé, hogy Ti vagytok az, akikkel példát statuálunk. Valóban így gondoljátok?
Tegye fel a kezét aki figyelmeztetve/kitiltva lett. Ha szakmai topic, akkor legyen is szakmai, Ti kértétek, hogy így maradjon.Ebayes és egyéb olyan hirdetést lehet linkelni, aminél egyértelműen kizárható a lehetősége annak, hogy esetleges anyagi/személyes érdekek kötnék az illetőt a hirdetőhöz. (Ebay.com, Aliexpress, más külföldi, vagy itteni nagyobb webshop, hogy ha a linkelgetés nem megy át üzeletszerű reklámozásba.)
-
Madara-san
aktív tag
válasz
bacsis #39107 üzenetére
Vannak azért még keményebbek, de még nem kutattam át teljesen a "zsákmányt"
Persze, 16 bitre gondoltam
Mester, olvasgatom az oldaladat, adott is itt-ott ichletet
Voodoo 1-ből van 2 db-om, abból akkor az egyik lehet, hogy bemegy a 486 konfigba, a másikat pedig a socket 7-be (amibe még szintén nem döntöttem el, hogy K6-2, vagy IBM 6x86 PR233 menjen). Vagy szerinted inkább tegyem bele a Voodoo 2 SLI-t? Inkább P2-be lenne való, ugye?
SOJ témára, akkor lehet megkopasztok egy Trio64-et, az jelenleg a legköltségkímélőbb megoldás
@frescho: Köszi. Ezzel a móddal sikerül is az egyiket megcsinálni.
-
válasz
bacsis #39107 üzenetére
Mi a rossz kártyákról úgy szedtük le a SOJ ramokat, hogy a lehető legszélesebb lapos csavarhúzót alátoltuk, és szépen lefeszítettük a nyákról.
Baja nem lesz, vastag a ram, a lapról meg pattog le mint a kisangyal.
Ha meg jön vele a forrpont is, az se baj, mert a foglalatban a láb oldala érintkezik nem az alja. -
válasz
bacsis #39094 üzenetére
Nem hirdetünk. Egy weboldalt mutatunk meg másoknak, egy tök ismeretlen ember termékével.
Akkor az Opel topicba sem lehet berakni a megnézett autóhirdetéseket?
A kütyüs oldalra se szabad betenni az ebayes linkeket? Pont erről szól az a topic.
Itteni aprót nem lehet betenni, és szerintem az is félreértelmezés hogy másét nem lehet betenni - azzal pont az apróra irányítom a júzerek figyelmét (ami ugye a cél is, és ha egy dolgot segítek eladni neki, úgy hogy ő nem is tud róla, akkor feltesz 15 másikat, és ugye pont ez a cél), és nem itt próbálok eladni mert nem az enyém a cucc, de még nem is ismeri a topicot az eladó legtöbb esetben, ellenben segítettem az oldalt, hogy sikeresnek érezzék minél többen az oldalt, és elégedett lesz egyre több sikeres vevő és eladó. És ezáltal nő a vevői és az eladói látogatottság is. És pont ez a célja a szabályozásnak. -
Ádyka
őstag
válasz
bacsis #39088 üzenetére
Attyaisten. Minden topic tele van ilyen linkekkel. Most tényleg mi leszünk az elsők akik példát mutatunk? Egyszerűen nem tud működni egy fórum linkelgetés nélkül... ezt senki nem akarja belátni?
Már az "új" HA-t sem emésztettük meg könnyen, de ez a mostani rendszer tényleg elveszi az ember kedvét az egésztől. -
válasz
bacsis #39048 üzenetére
Az ST225 meg az ilyen kisebb MFM- eket már beolvasztották/kidobták, valszeg amiatt van kevés belőlük. Nagy retro feeling de én már azt az erős süvítő hangot amit produkálnak nem bírnám elviselni. Arra emlékszem hogy eléggé bizonytalanok is voltak, sok adathibát produkáltak. Volt a Seagate- nek egy szériája, egy lapos 1GB- os IDE típus, talán már Barracuda volt
, na abból tényleg sok elhullott, még szervizes koromból emléksszem hogy sokat vettünk, nagyrészét vissza is hozták a felhasználók. De amúgy arányaiban úgy saccolom, akkor kisebb volt valamivel a hibaarány. A 120MB- os Seagate- m és az 1.7GB- os Quantumom melyeket akkoriban vettem, most is szépen mennek retro gépekben, sőt az összes jó amit 2007- ig vettem. Az utána vásároltakból kb a 20%- a meghalt garancián belül, a másik 20 meg utána, tehát kb 40%........
Manapság csak 1 terásokat szoktam venni, most amik vannak egyelőre jók, de bennem van a félsz hogy mikor hal meg valamelyik és visz olyan cuccokat az örök bitmezőkre, amiket lusta voltam lementegetni DVD- kre. -
válasz
bacsis #39011 üzenetére
Olyan kb 1000x elmondtam már hogy a recept ez:
A két hangkeltő beállítási technikáját kicsit részletezem, hátha valaki reprodukálni szeretné ( visszajelzések alapján ez csak kevés embernek sikerül ).
Az Awe32 - CT3900 egy jumperes változat, melyet beállítottam 220,5,1,5 ( IO,IRQ,LDMA,HDMA ) értékekre, ezen biztosan működnie kell.A kártyán levő IDE csatolót letiltottam, mivel az optikák az alaplapra vannak csatizva, így a 11- es IRQ szabadon maradhat. Biosban letiltottam a soros és párhuzamos portokat. A 9- es irq- t átbillentettem a csak Legacy állásba.Így ide ( tapasztalatom szerint ) a GUS nem fog települni, a hálókártyát viszont ez hidegen hagyja és szépen ráül a csali 9- esre.Bedobom az Awe- t és a hálót a lapba és kialakul az előbbi erőforrás-foglalás.DOS alatt feltelepítem az Awe meghajtót+szoftvereket.Ha az Awe driver indulásakor rendesen kijelzi a bejumperelt értékeket akkor egyelőre minden ok.
Utána következik a GUS. Behelyezés, telepítés+konfig.A GUS konfigurátor-programjában a maradék IO,IRQ,DMA értékek kényelmesen kiválaszthatók, nem ütköznek semmivel. Nálam 240, 10,3,4,0, és az SB mód a 7- es IRQ. A fenti rendszer fordítva is működik, tehát az Awe 240,7,3,7- re majd a GUS megint a maradékra, ekkor a GUS lesz elöl :-).Itt ugyan GUSPnP a szereplő de ugyanez érvényes a Classic és a GUSMAX kártyákra is. [link]
Valamint igen sokszor hangsúlyoztam hogy egyátalán nem egyszrű mutatvány az egész, válogatni kell az alaplapokat hogy találjunk olyant melyben működik ez az elv. Sok olyan lap van mely tök szabadnak jelzi a GUS által igényelt IRQ/DMA értékeket, a GUS konfigurátor program mégis foglaltnak jelzi ( jellemzően a 486 és P1 lapok ). Nálam a tapasztalat szerint ezekkel a gondokkal csak a BX chipset tud megküzdeni. Nem véletlen tehát hogy az Awe-GUS dual gépeim PII/450 ill PIII/650 alapokra épülnek. A korabeli Scene-Compok is indításkor azt írják ki hogy az ajánlott konfig : PII/450+GUS
Tehát nem b***ogatásként, hanem igazán barátilag mondom, sokszor leírtam, priviben meg is beszéltük régebben, miért nem eszerint installálod ????
ui: bocs, ezt már nem tudtam kihagyni mivel leszóltad a P4EE- met.
-
unclefucka
senior tag
válasz
bacsis #39005 üzenetére
Az megvan, hogy a GUS átrakása egy másik ISA slotba megoldhatja a problémát?
Én is találkoztam már hasonlóval. Az volt, hogy egy összerakott és korábban működő konfigban egyszer csak nem működött a GUS. Pedig meg sem lett bontva a gépház. Egy slottal arrébb került és minden jó lett. A GUS sajnos iszonyú érzékeny az IRQ-ra és nem tudni mitől keveredik meg, de a slot váltás nekem mindig bevált.
Szerk.: Mindig az AWE/SB kerüljön először telepítésre és utána a GUS, mivel a progija ellenőrzi a szabad IRQ és DMA portokat, így nagy eséllyel működni fog az akkor beállítottakkal. Míg fordítva az AWE/SB bele keverhet a már beállított GUS paraméterekbe, még akkor is, ha elvileg nem szabadna ütköznie.
Szerk. 2: Egy GUS-al felszerelt gép sosem rutin gép!
-
válasz
bacsis #38936 üzenetére
Nem olcsó + a posta még legalább 2000, amíg helyben veszek 500- ért házat, addig kihagyom. Nagy a helyigénye is, már elég sok gép foglalja a lakást. Jó lesz ez így PIII korabeliben is.Meg már át nem szerelem, örülök hogy most időt tudtam szakítani az összeszerelésre.
(#38938) Ganz-[HUN] : nem szoktam cserélgetni, amit összerakok az ritka kivételtől úgy is marad, a következőnek jön a másik ház....
-
válasz
bacsis #38933 üzenetére
Annak 286-osnál lenne jelentősége, ami még nem tudott normálisan visszaváltani védett módból valósba és legalább azt is lassan, na ezt gyorsította fel ez az opció, bővebben;
Refers to some hardware that monitors the commands sent to the keyboard controller chip. The original AT used special codes not processed by the keyboard itself to control the switching of the 286 processor back from protected mode to real mode. The 286 had no hardware to do this, so they actually have to reset the CPU to switch back. This was not a speedy operation in the original AT, since IBM never expected that an OS might need to jump back and forth between real and protected modes. Clone makers added a few PLD chips to monitor the commands sent to the keyboard controller chip, and when the "reset CPU" code was seen, the PLD chips did an immediate reset, rather than waiting for the keyboard controller chip to poll its input, recognize the reset code, and then shut down the CPU for a short period. This "fast decode" of the keyboard reset command allowed OS/2 and Windows to switch between real and protected mode faster, and gave much better performance. (early 286 clones with Phoenix 286 BIOS had this setting to enable/disable the fast decode logic.) On 386 and newer processors, the fast decode is probably not used, since these CPUs have hardware instructions for switching between modes. There is another possible definition of the "Fast Decode Enable" command. The design of the original AT bus made it very difficult to mix 8-bit and 16-bit RAM or ROM within the same 128K block of high address space. Thus, an 8-bit BIOS ROM on a VGA card forced all other peripherals using the C000-Dfff range to also use 8 bits. By doing an "early decode" of the high address lines along with the 8/16 bit select flag, the I/O bus could then use mixed 8 and 16 bit peripherals. It is possible that on later systems, this BIOS flag controls the "fast decode" on these address lines..
DarthSun: A procin lévő ventikből amelyik bele fúj, azt lehet inkább áttenném, házhűtőnek, hogy kifele vigye a meleget, egy P4-es meg egy 6800GT azért termel hőt rendesen. Sárgult színnel nekem nincsen bajom, igazi retró hatást kelt (ki gondolná, hogy ilyen "modern" motyó van benne), de maga a ház lehet nem túl szellős egy ilyen konfignak.
-
-
válasz
bacsis #38916 üzenetére
Ontrack/Ez-Drive vagy egyéb disk overlay manager kell neked vinyó gyártójától függően, keresővel tessék.
-
-
-
-
-
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bacsis #38826 üzenetére
Ezt egy Hardverapródtól kellene megkérdezned. De szerintem ez annyira nem lesz járható út.
ViZion: beárazós topikokban engedélyezett Hardveraprós linkek megosztása egyedül.
Azért lett ez kitalálva, mert nem tudhatjuk ki kinek a barátja, kinek a hirdetését promózza (sokszor előfordul az ilyesmi).
Boltokat lehet linkelni egészen addig, ameddig ki nem derül, hogy promóter. -
Vladi
nagyúr
válasz
bacsis #38817 üzenetére
Mellesleg hintawrnek nagyon jó retró cuccai vannak, jó nagy választékkal.
Én is vettem s370-es lapot tőle. De majd idén lesz csak gép belőle. A slot1-es proccomat meg annyira nem tudtam elpasszolni, hogy inkább építek egy olyan gépet is. Csak tudnám milyen feladatra állítsam be.
Egész jó lapot fogtam ki: Asus P3V 4X. Ahogy olvastam 2 giga ramot is megeszik.
Egyébként mennyi illik bele, ha nagyjából korhű akarok lenni? Mondjuk 2x64?
Meg milyen vga? Mondjuk rage 128-asom már van, az talán jó lenne. Vagy teszteljek egy jó kis nvidiát is.(#38824) frescho:
Szabad a gazdna mán, kiborulok.
Ne hirdessünk szágához:
Azért a bacsis féle körülírás elég cink. Ennyi erővel már linkelhetné is. Amúgy meg van bolhapiac az aprón, ott 90% ide való cuccok vannak. Most oké, ne hirdessünk. De ha másét linkelem? Akkor nem hirdetek, max ajánlok, vagy reklámozok.A milyen végéát vegyek topik is szakmai. Mégis be lehet linkelni, hogy dzsunkapécé shopban van most akciósan, nem?
(#38826) bacsis :
Fúúúú ezmilyenjóötlet!!! AtyagatyA! Aki ezt kitalálta. Le a kalappal. Egy zseni.
-
-
válasz
bacsis #38812 üzenetére
Hé, engem se hagyj ki, igen.régóta itt vagyok! Attól függetlenül, hogy nem írok (mert mostanában nem retrózom), napi szinten olvasom a topikot.
Véleményem: Ne kerüljön át lokálba
Megoldás: Vagy legyen egy Lokál Retro hardver adok-veszek, vagy nyisson Bacsis egy blogout bejegyzést, aminek a fórumában tudunk adni-venni, és azt tudja nézni mindenki. -
Ranagol_5
senior tag
válasz
bacsis #38809 üzenetére
Uram, azért én sem sokkal később kapcsolódtam be, mint ti..
Mellesleg én nem haragszom rá, inkább csalódást keltő a user igényekkel szembeni rugalmatlanság.
A hátterét abszolút értem, hogy miért, csak baromira nem tartom logikusnak..BTW ugyan úgy nem járnék át másik topic-ba nézegetni, ahogy a retro árazgatósba sem járok.. Egyszerűen nincs rá időm/affinitásom/elfelejtem.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
válasz
bacsis #38750 üzenetére
Ezek gyárilag 600MHz- esek ?
(#38752) radi8tor1 : arra gondoltam hogy az aláírásomba beírnám -- Ha van érdekes/ritka retro hardvered melytől megválnál akkor áraztasd be a "RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)" topikban, onnan tudjuk hogy eladó.
Ez szabályos ? Ezen módszerrel nem kell a hozzászólásból utalni az aláírás tartalmára és kijátszható a hirdetési szabály. Ha nem minősül szabálytalannak akkor javaslom hogy minden itteni topiklakó tegye bele az aláírásába és megoldott a dolog. Azért variálok mert nekem rengeteg ritka hardverem nem is lenne ha nem utaltak volna rá itt hogy eladó/elajándékozandó. Bár az ajándékozási szándék közlése gondolom nem tilos.
-
válasz
bacsis #38696 üzenetére
Az egy jo csere volt. Nem vagyok elvakult, hogy ezt ne lassam be. Egy ilyen plazmas cuccost is bevallalnek barmikor.
1800+-os Athlon vegul 10x200MHz-en bizonyult stabilnak. +2 MHz FSB vagy 0.5 szorzo emelesre mar nem megy le a komplett test run. Belehal a 10 perces avi kodolasba. Ha meg a memorian lazitok, hogy birja, akkor meg lassabb lesz. Szoval marad ez a kb. 2800-as P4-nek megfelelo beallitas.
-
válasz
bacsis #38649 üzenetére
Hát akkor nagy mákod volt, egy darabig talán elszenved vele, de hosszabb távon szépen rásül a molex csati a karira, nem egy ilyen 9800-as 300-350-es Kodegen úniót láttam, amely egyesülést egyik fél sem élt túl.
sanchezsa: Ház azért így látatlanban szinte le merném fogadni, hogy a 165-os Asus táp simán többet tud, mint egy 300-as Codegen, ami jó ha a névleges felét le tudja adni, szóval csalókák ezek számok, nekem van olyan 250-esnek címkézett FSP-ém amiben meg 400-as bél van, tehát hiába a 250-es címke simán többet tud (és jóval stabilabban/biztonságosabban) mint mondjuk pl egy 450-es Codegen, tehát mint már annyiszor a számítástechnikában a modellszámozás könnyen megtéveszthet egy laikust.
-
törölt tag
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
bacsis #38403 üzenetére
Értem. Akkor az lesz, hogy összerakok egy AGP-s fél kofigot, és beleteszem, ha így nem kell senkinek.
Kérdésedre: BIOS frissítés esetleg? Külön-külön látja a ramokat?
Jopofa egy a 939-es 4 gigával, én is egy ilyen őskövületet hajtok Win7-tel, tök jó!MOD: Ja írták már a BIOS-témát.
-
válasz
bacsis #38403 üzenetére
Integrált vga ha van, aktív esetleg, bios legfrissebb?
+1 X1650Pro agp nem ér 8 ezret az tuti, kb 6600GT szint (ha GDDR3-as kicsit jobb, kb 7300GT GDDR3 szint), szóval inkább olyan 3K körül lenne reális...
Szerk; Közben már ugyanezt, leírták, nem frissítettem közben az oldalt... -
-
-
-
-
-
-
Ádyka
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Bittorrent topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Mozilla Firefox
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest