-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #69897 üzenetére
UM8881 és ALI M1487 chipsettel is odaver a PCI.
Az Ark meg jó VLB és PCI előadásban is. PCI-ban még kemény a Riva 128 (nem épp 486 korú persze, menni viszont megy benne) vagy a Tseng ET6000/6100 is. A Riva mondjuk jobb kompatibilitásban, a Tseng 24 bites módjait kevesebb demó támogatja, a 32 bit jobban fekszik majd' mindenkinek (mondjuk megértem).
Tegnap 486 lapokat teszteltem, össze szét kavarta az egyik a fő DOS vinyómat. Még jó, hogy nemrég backupoltam... úgy vágom ki, hogy csak úgy füstöl...
-
válasz
DarthSun #69865 üzenetére
Ennek örömére megnéztem az 5.92- es Aidával 8 szálas gépen. Látható a csúcsokon hogy pld a CPUQueen (és több másik teszt is) mindegyik szálat hajtja, a MemKésleltetés pedig csak a 0- ást.
Azért csekkoltam az 5.92- essel, mert ez fut 98SE alatt is, természetesen ott nincs több szál kezelés, Win2000 alatt viszont van, ezért ez a példány tuti jó a tesztre. -
-
-
FF23
senior tag
válasz
DarthSun #69831 üzenetére
Köszi (
) nálam kicsit más a helyzet. Ennél a notinál van egy olyan bibi, hogy még nem sikerült ODD-t szerezni hozzá és ugye amikor valamiért kéri a telepítő cd-t, mert kéri, akkor nincs és annyi neki.
Nem kis szopás volt, miután kétszer elszállt a win98, mindig egy másik IDE-t tudó notiba áttenni a HDD-t, félig telepíteni, majd visszatenni és ott befejezni. Annyit azért okosodtam, hogy a még félig telepített állapotában egy live linux-szal bemásoltam a win98 könyvtárat (+pendrive drivert) a C-re.
Még lenne pár dolog, amit ki kellene próbálni (pcmcia wifi...) de nem merem bactatni, mert több, mint fél napos dolog szerelgetni, telepíteni, másolgatni. -
zotyesz66
őstag
válasz
DarthSun #69832 üzenetére
Nálam egy BX6 133 RAID szintén stabil volt Geforce2 GTS (V7700) kártyával 133-as FSB mellett. Az a lap tudja negyedelni a PCI-t, csak a AGP fut 2/3-on, de persze a kártya visszavált 1x-esre.
Más. Tud esetleg vki FM801 hangkártyához normális drivert w9x-hez? Sehogy sem találok. -
törölt tag
válasz
DarthSun #69803 üzenetére
ez az utolsó natív isa busos lap, ami jól fogadja a hangkártyákat. néhány 865 és 875, illetve g41 lapon van még teljes értékű isa, de azok mind ipari lapok, viszont a kínaiaktól könnyem megrendelhetőek. most a vh6-tben van a 16.5 megás gravis pnp-m, abban is jó és elég de ha már itt vannak, ki szeretném próbálni miylen pl egy bartonnal a dos világ (duke nukem 3d, blood, egyéb svga játékok nagy felbontásban akár)
-
flymi
addikt
válasz
DarthSun #69802 üzenetére
Meg kell legyen valahol az A400, mert nem adtam el. Egyik kedvenc agp-s kártyám, pedig csak egy 6800LE.
5 bazinagy 80 literes jysk-es dobozban vannak vga-k és alaplapok. Egy kétajtós szekrényben pedig csak a hűtőbordák.
Majd amikor nem kersem biztos meglesz.Veszek wifi kartyát és megpróbálom nettel telepíteni a hd7990-et.
-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun #69779 üzenetére
Az ide-sd adapter jó ötlet (nem is tudtam eddig csak a cf-ről), most már gombokért lehet venni class10 / UHS-I kártyákat, én a szlovákoktól szoktam rendelni adathordozót, most akciós a 16GB-os Toshiba micro sd 1180huf és UHS-I, a 32Gb-os Toshiba szintén akciós 1480huf a posta is 990ft mpl-el küldik utánvéttel, ip kamerákhoz vettem ilyen 32-eseket, lassan egy éve hogy tökéletesen teszik a dolgukat, a webshop ügyfélszolgálata egyébként nagyon korrekt, eddig a 4év alatt összesen egy a-data pendrive volt ami meghibásodott egy hét használat után, de postafordultával ki is cserélték.
quailstorm: nekem a via itx lapomon van ilyen 44 pines tüskesor esetleg ilyen noti hdd kábelre gondolsz? Ez 5cm-es, de van hosszabb is, lassan én is rendelek csak a hosszabbat, nekem buta megoldással van megcsinálva az itx házban a noti hdd felfogatás, a cseréhez az alaplapot is ki kell vennem.
Vga csavar ügyben szintén az aliexpresst tudnám mondani, gombokért van. -
válasz
DarthSun #69714 üzenetére
A gép nagyon jó állapotban van, belül is tiszta. A windows is igényesen rendezett. Kb 2012ig használták az adatokból becsülve. Külön adat partició, asztalon csak a legszükségesebbek. Mobimouse, nero, firefox ős verziója, mediaplayer classic, office2003.. Céges gép volt. Wifi kártya nem jó benne.
Lapon hibátlannak látszódnak a kondik.
Inno 7600gs 256mb ddr2 agp :)
P3-as sl35d [link] -
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #69702 üzenetére
A Daniel K drivert tettem fel "minimum" módban. Lényegében csak driver + Audio Console amit felrak. Működik, meghajtja rendesen a fülest is, de még hogy... Alapzaj nem kivehető.
Far Cry, ban próbáltam HW mixing + EAX2-t bekapcsolva. Egész jól szól, de ami zavaró, hogy időnként vannak rövid, de baromi hangos pattanások. Az alaplapinál nincs ilyen.
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #69634 üzenetére
Ezt az Audigy 2-t tudtam gyorsan és relatíve olcsón beszerezni (2e huf):
Ezen rajta vannak a felemás színű RAM-ok is:Közben teljesen megbékéltem az nForce audioval. Mióta helyére került a frontpanel audio helyére a jumper, már nem zajos.
Hamarosan lesz Audigy 2 tesztelés (a szomszéd úgyis fürdőszobát felújít).
Ez meg tud hajtani fejhallgatót rendesen vagy inkább csak erősítőt? Csak mert ránézésre hiányolom a nagy kimeneti csatolókondikat legalább a fő csatornákról.
Melyik driver az ajánlott? -
hege8888
aktív tag
válasz
DarthSun #69669 üzenetére
Köszönöm a választ.
A blaster kompatibilis hangkártyák (most a régi, AC 97 éra előttiekre gondolok), azok mennyire áldás/átok? Érthetőbben: van egy helyi sráci, aki segítget (örül, ha hívom) a p1 és előtti korszakban, de neki a mantrája a Vibra16, minden más csak szopóroller lehet...
Én viszont ragaszkodnék a sokféle dolgokhoz, meg ha már úgy kaptam egy gépet, hogy
az a kártya volt benne, akkor legyen. (Persze ha működik, meg van hozzá driver).
Pl ESS-eket nagyon leszólta, hogy még magával se kompatibilis...Tudtok mondani esetleg olyat, hogy XY kártya tényleg messziről kerülendő vagy ajánlott?
(Gravis-t most hagyjuk, az más világ) -
hege8888
aktív tag
válasz
DarthSun #69666 üzenetére
Hajaj, akkor mi az a foglalat, amit én annak gondoltam...
Mondjuk egy olyasmi elrendezésű alaplap, mint ez.. a hosszabb slotokra gondoltam...
VLSI???
Itt a képen is vannak üres eprom foglalatok, mint az én lapomon.. ide mi került?
-
FF23
senior tag
válasz
DarthSun #69655 üzenetére
Nagyjából körbejártam ezt az NF2-Athlon XP konfig fagyásos problémát. Nem az nforce 5.10-zel van a baj. Ez jó és maradhat.
Nézzük:
- 3dmark03-05-06, pcmark05 indulásakor lefagy a winXP. Sejtettem, hogy a futuremark systeminfoval lehet valami. Nálam a 4.15-ös verzió települt mire fölment az összes benchmark, de valamelyik Temp mappában találtam egy 3.21-est és lőn csoda, ezzel nincs fagyás.
-a cpu-z fagyásra korábbi mentésben találtam egy 1.51-est. Ezzel jó.
-radeon driverből nekem az ati_omega_xp2k_48442-[Guru3D.com] problémamentes, ez az ati 7.12 driverre épül.
-geforce driverrel nem volt stabilitási problémám. Nálam benchmarkokban a 93.71 vált be, de nem rossz a 81.95 sem, ehhez még jó a coolbits 2.0 és nem kell pluszba oc-program. -
Frawly
veterán
válasz
DarthSun #69644 üzenetére
A ko-procik nem drágák, jelképes áron mennek, igaz ahogy írod, nem is érnek sokat. Igaz a nagyon olcsók kínai klónok, de azok is hibátlanul üzemelnek, max. kicsit jobban melegednek. Legfeljebb csak a kimaxolás érzése miatt jó rakni FPU-t bele, hogy ne árválkodjon magányosan az üres foglalat. A korabeli játékok, átlag felhasználói alkalmazások nem használták, csak matekos, CAD-es programok, szimek, stb.. Amihez komoly FPU szint kell, ahhoz meg a 386 lesz úgyis gyenge, és nem fog rajta segíteni a külön FPU.
Amelyik alkalmazásnak meg kell FPU, de nem kell komoly FPU teljesítmény, ott elég szoftveresen emulálni az FPU-t, erre nekem is volt anno DOS-os progim, már nem emlékszek a nevére.
-
FF23
senior tag
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #69631 üzenetére
Még hangkártya jó lenne bele. Igazából az alaplapi cucc is szól, bár hallható az alapzaja.
Mivel nincs értelmes hangkártyám, milyet lenne érdemes beszerezni?
Audigy
Audigy2
X-FiIgen, arra emlékszem, hogy valamelyik CPU-Z fagyós, de ez eddig jó volt. Majd visszaolvasok, de akkor az a verzió jó lehet, amit használsz?
Az ATI driverrel is bajlódtam:
Az XP beépített drivere elég alap (nincsenek 3D beállítások, VPU recover, overlay setting stb.), 3D alkalmazásból kilépés után egy másodpercre elmegy a kép aztán visszajön vele, de stabil és eddig az adta a legmagasabb 3DMark2001 pontszámot. 16800 körül:A 2009-es késői driver és a 6.4-es nekem nem vált be:
A 2009-es MINDIG elhasalt a Nature tesztnél (resetel).
A másik pedig nem birta a loopolást és pár kör után kilépett, egy olyan üzenettel, hogy "nincs elég erőforrás a 3D módhoz" szóval bugos, és utána már semmilyen 3D alkalmazás nem indult csak reboot után.
Az 5.10-essel minden működött eddig, stabilan, cserébe picit kevesebb a pontszám, mint a beépített XP driverrel.
9800PRO 3DMark2001 az 5.10-es driverrel:9800PRO 3DMark03 az 5.10-es driverrel:
X800PRO @ XT PE:
Az nforce drivert pedig még nem cserélgettem, bár már korábban is elmentettem a 3.65-öst, amit ajánlottál. -
arn
félisten
válasz
DarthSun #69621 üzenetére
rossz procit neztel, instabil volt a tuning... amugy nem volt veluk semmi gond, pontosan ugyanazt tudtak, mint a masik. a tuningpotencialjuk sem veletlen, ugyanazzal a technologiaval keszultek, gyakran meg frissebb nodeon. persze nem ment minden proci ezen az orajelen, de rengeteg igen, mindenfele trukk es feszultsegemeles nelkul.
-
FF23
senior tag
válasz
DarthSun #69619 üzenetére
Ez inkább cpu-teszt, ezért törekszem az egységes körítésre (vga+driver, ram, fsb...). 3D-ben elég ez a pár szintetikus teszt, hogy kijöjjön melyik miben erősebb/gyengébb. Pl. utánanéztem és jól emlékeztem, hogy a 3dm06 eredmény valamiért nem jó. 3dm03-ig egész erős, 05/06-ban kifejezetten gyenge. Nem tudom miért. Lehet, hogy ez ennyi és kész.
Majd szólok a végén
Egyelőre így néz ki [kép]
(#69618) petakpa1 -jaja, mással nem megy.
-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #69544 üzenetére
Ilyesmi megoldás. Az FPU megosztva tartozik 2 maghoz/szálhoz, ahogy épp nevezzük. Ráadásul 256 bites és ha x87/SSE kód fut a magokon/szálakon, akkor a frontend 2 szál adatait egybe tudja pakolni, és az FPU egyszerre dolgozik azokon. Azt nem tudom, akkor mi volt, ha a 2 szál mást akart csinálni, pl.az egyik összeadni, a másik szorozni, vagy összetett műveleteket csináltak, pl. osztottak. A régi K7-K12 FPU-kban volt külön FADD és FMUL pipe, lehet ebben is volt, ha már a darabszámmal spóroltak :D
Egyébként a'sszem az AMD nyerte a pert, amikor félrevezető marketingért akarták ráhúzni a vizes lepedőt
Mindenesetre haráreset, de tendencia lett, hogy egyre kisebb darab frontend/backend volt megosztva a magok között, ahogy jöttek az új generációk.
Viszont még mindig 1 modulos richlanden oolite-ezek. Így, hogy van benne egy rendes Radeon, egy ilyen kisigényű játékkal kifejezetten energiahatékony.
-
Frawly
veterán
válasz
DarthSun #69534 üzenetére
Szerintem azért 25%, mert a négy magból csak egyet hajt meg a benchmark, ha 4 mag 8 szálas proci lenne, akkor 12% lenne a max. Ez ilyen, régi szoftverek közül kevés támogatta a több magot/szálat, ami kivételes igen, az is csak kb. 2 magig skálázódott, kivéve encoderek meg sakkmotorok.
-
r0b3r
senior tag
-
r0b3r
senior tag
válasz
DarthSun #69533 üzenetére
(#69533) DarthSun (#69532) Bile Demon
Így már érthető, köszönöm! Csak mindenhol más értékeket írt ez fura volt. Ráadásul a Biosban mindenhol 1333-at ír, bármit csinálok.
A 3DM11-nek nincs különösebb oka, csak annyi, hogy van néhány korábbi képernyőmentésem teszt után, korábbi gépeimről és akkor 3DM11-et és Vantage-t használtam. Melyiket próbáljam ki amihez nektek is van viszonyítás?
Sajnos csak 1680x1050-es felbontásig tudok tesztelni... ennyit bír a monitor. -
r0b3r
senior tag
válasz
DarthSun #69518 üzenetére
Jó eredménynek tűnik. Memória sebesség sokat számíthat ebben az esetben? Kingston HyperX Blu DDR3 ramok vannak benne, 4x8Gb, de nem tudom pontosan, hogy 1333 vagy 1600MHz-es.
(#69519) Bile DemonKöszi az eredményt. A GPU okozhatja a különbséget? Pedig egyforma teljesítményűnek tűnik az összehasonlító oldalak alapján.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #69480 üzenetére
Ez a kép annak apropóján készült, hogy volt egy lehetséges vevő a procira, aki kiváncsi volt, hogy mégis meddig tud felmenni ha hűűűű de nagyon felhúzom. Ezért felkerült ennyire, aztán mutattam neki, hogy ígyis lehet használni. 3D viszont talán nem is volt indítva rajta... ha jól emlékszem. A VGA akkor benne egy GeF3Ti200 128MB-os Inno3D volt.
Egyébként végül mégsem jött létre az üzlet, mert a számok terén nem találkoztak az elképzeléseink.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #69473 üzenetére
Hogyne hallottam volna Bacsisról ... imádom a munkásságát!
A vasárnap este nekünk viszont jó, mert olyankor csak a szűk kör gyúlik össsze...
A legtöbb tuning vasárnap vagy hétköznap történik.
(nagyon érik egy cikk az Atlon XPkről ide, vagy még nem tudom hogy lesz publikálva ha kész lesz) -
FF23
senior tag
válasz
DarthSun #69463 üzenetére
Én is leakartam fotózni a négy socket 478-at egymás mellett, majd rájöttem, hogy a P notiban van.
Van egy Dothanos: [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Ennél kicseréltem az M 745-öt M 770-re, de olyan hamar újraindulgatott, hogy a bios is csak be-be villant. Annyit azért láttam, hogy a procit felismerte. Több különbség is van:
- TDP 21W---27W
- FSB 400---533 (100---133)
- NX/XD bit: nincs----van
Lehet, hogy megtartott valami FSB/DRAM arányt (3:5 vagy 4:5). Az a baj, hogy nincs 400MHz-es DDR1 ramom, csak 333-as, így nem tudtam megnézni. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #69351 üzenetére
Amit leírsz, hogy beesik a 230 a lakásban, nos ilyet mi is tapasztaltunk már! Még 2008 körül.
havernak volt (lehet még van is a fene tudja) egy remek C2D E6600-as procija. Az csinálta ezt, komolyabb tuningnál. olyan 5200-5300MHZig rendben volt a cucc, de további emelésnél először különös hangok hallatszottak a... fogalmunk sincs honnan (olyan volt mintha az alaplapból vagy a prociból magából jönne) aztán pedig kilőtte az áramot az egész lakásban.
Miután tápcsere is megvolt és ugyanezt csinálta, lecseréltünk mindent kivéve a procit, és akkor is ez volt, úgyhogy letudtuk egy "akkor ennek itt van a vége"vel.
De csak egy bizonyos órajel felett csinálta. Sosem jöttünk rá, hogy mi okozza, vagy mit lehet ellene tenni. -
FF23
senior tag
válasz
DarthSun #69453 üzenetére
Szerintem ez az nForce 2.64
-
válasz
DarthSun #69441 üzenetére
A verzióra rosszul emlékeztem, 3.5 helyett 3.65. A linket ide teszem, hátha másnak is kell, tehát - nForce3.65- ös drivercsomag.
This nForce Win2K/XP driver package contains the below components:
Audio driver 3.62 (WHQL)
Ethernet driver 3.46 (WHQL)
GART driver 3.34 (WHQL)
SMBus driver 3.38 (WHQL)
IDE driver (In-the-box) 3.43 (WHQL)
Installer 3.65 -
Frawly
veterán
válasz
DarthSun #69430 üzenetére
Nekem volt 2ZS-m, XP, Vista alatt nem kéne csinálja a fesztivált. De Win7-től fogva megszűnt a támogatása, a Creative nem adott ki hozzá olyan WDDM-es drivert, amit a Win7 megkövetelne, így csak a Daniel K-féle driverrel használható. Kizárólag. Kár érte, mert amúgy jó kártya, csak hát a Creative mindig is ilyen görény cég volt, addig támogat dolgokat, amíg nekik megéri, utána meg dögöljenek meg, akik a kártyáikat megvették. Linux alatt a kernelbe fordítható opensource emu10k driver hiba nélkül viszi, persze ez sem a Creative érdeme természetesen, lelkes amatőrök dobták össze ingyen, hobbiként.
-
Frawly
veterán
válasz
DarthSun #69391 üzenetére
Szerintem a 9800Pro sokkal erősebb kártya a 9600XT-nél. A TX-et nem ismerem. Ami miatt ennyi közeli, néhol jobb eredményeket kapsz 9600-asokkal Háromdémariskában, annak az az oka, hogy a 3DM-ek, főleg a korai verziók, mind erősen CPU limitesek voltak, és egy szinttől felfelé már inkább mérik a procierőt, mint a GPU-t. De ez némileg így volt a korabeli játékoknál is, inkább CPU limit volt a jellemzőbb, mint a GPU limit.
-
válasz
DarthSun #69390 üzenetére
Csere 9600XT- ről 9800Pro- ra.
3DM99 : nem rossz, de valamivel alacsonyabb mint a 3GHz Prescott+9600TX, az 16927 volt
3DM2001 : ez viszont felette van, 13414 vs -->
A 8.11- es driverrel mértem, megpróbálom a 6.2- vel (a hasonlítottak avval mentek), elvileg az gyorsabb lesz. Valamint rosszul emlékeztem, a Prescott+9800Pro- val nem mentettem alapórajeles eredményt, ezért vetettem össze a fentiekkel, mivel 4GHz- en járó procival természetesen nem összevethető.
Viszont most nézem hogy 3.3GHz Prescott+R9800Pro result viszont van
Konfig : Asrock P4V88+/Prescott@3.3GHz/Asus Silent Knight/2x1GB KingMax/Audigy2ZS/Samu 40GB ATA/LG DVDR/TPLink 150Mbit/Gotek/DTK 300W/WinXP SP33DMark99 18476
3DMark2001 17972Eddig stabilan köztes érték, talán a 6.2- es driver farag még, de azért meg vagyok vele elégedve.
-
FF23
senior tag
válasz
DarthSun #69385 üzenetére
Azt kiszúrtam a memteszt képen, hogy valamilyen PAT mód aktív (msi-nél MAT) az meg nem minden lapnál szereti a tuningot. Lehet, hogy ha kiveszed spd-ből, akkor kikapcsol, vagy ilyesmi. Aidával meg tudod nézni a Lapkakészletnél, vagy memset-tel(performance mod) vagy van egy CTIAW nevű kis progi, ami megmutatja, hogy melyik PAT mód aktív-> 1-2-3, fél, full, nem emlékszem pontosan.
Sempron 2600+: feszelve talán 2200MHz, de csak talán, nem vesződök vele...
-
-
válasz
DarthSun #69385 üzenetére
És a 3DM2001. A GPUz nem jól jelez, ezt még nemtom miért. Emiatt a RivaTuner adatait tettem ki, a 9600XT @513/303(607)- on ment (az előző 3DM99 esetén is), nem a GPUz által jelzett 513/397- en.
szerk : a 3GHz Prescott+R9600TX eredménye 13414 lett, de mint fentebb jeleztem nemtom a videokártyák hogy viszonyulnak egymáshoz, az XT vagy a TX erősebb-e.
Jól beilleszthető a Tua és a gyors Prescott közé, A Tua- t lenyomja mint a bélyeget. R9800SE 256bit tuti erősebb mint a 9600XT, de az @1485MHz- es eredmény - 9483 .
-
válasz
DarthSun #69382 üzenetére
Érdekes dologra jöttem rá, ebben a lapban, FSB emelés esetén szűkíteni kell a RAM időzítéseken
, nem szabad hagyni hogy CL3- ra tegye, manualban CL2-2-2-6-4 - re kell kényszeríteni. Így stabil lett a 3227 is. Feljebb nem próbáltam, lezongorázom ezen egyelőre. A 3DMark99 CPU pontszáma elérte, illetve kissé mehaladta a 3GHz- en DCH- ban pörgő Prescott pontszámát, nem semmi
, 41622 vs 41377
Northwood :Prescott eredmény 3GHz- en. DCH- ban ment, csak a Vintage CPUz nem jól jelzi. A videokártyák mások voltak, a végeredmény így nem összevethető, majd a 9800Pro- val.
-
válasz
DarthSun #69376 üzenetére
XP rendben felment. Órajel vissza 3227- re, úgy nézem nagyon határ a kis Northwood- nak, 3.19GHz- re lőttem most. Kísérletezgetek. Nem HT- s a proci, nincs DCH és 400FSB csak, viszont a lapon van feszemelés (a VIA 478- on nincs). 1.55V- al +0.39GHz, a Prescott esetén az alapfesz alsó határán, 1.25V körül +0.31GHz a stabil. Látszatra így az utóbbi jobban tuningolható, 1.41V- al P4P800- ban a 4GHz is stabil.
Keresgéltem a másik 3GHz Northwood- ot, nincs a helyén, de lehet rosszul emlékeztem és nincs is. A laphoz küldtek volna, de mondtam nem kell, mert van.
Mindegy, a paraméterek alapján nem rossz az eddigi eredmény, próbálok farigcsálni, a 3DM99 a CPU pontszámot valamivel a 3GHz- en futó Prescott alá hozza, ami végülis nem rossz, tekintve hogy 3 feature- val kevesebb a set.A lappal jött egy R9600XT, avval telepítettem, viszont ilyen kártyám nem volt még, 9600TX van. Nézem a 2 kártya adatait :
Radeon 9600 TX R300 Oct 7th, 2003 AGP 8x 128 MB, DDR, 128 bit 297 MHz 270 MHz 8 / 4 / 8 / 8
Radeon 9600 XT RV360 Oct 1st, 2003 AGP 8x 128 MB, DDR, 128 bit 500 MHz 300 MHz 4 / 2 / 4 / 4Freki vagy futószalag, melyik a nyerő
. A TX- et nem veszem ki, elcsomagolt gépben van. 9800Pro járt a VIA- ban, azt is lemérem itt, majd ahhoz lehet hasonlítani, mennyit jelentenek a "költséghatékony" rendszer hiányosságai. Használat közben egyébként nem érezni, pörgősnek tűnik a konfig.
-
FF23
senior tag
válasz
DarthSun #69363 üzenetére
Én emlékeztem, mert akartam venni egyet. Azt írta a gyerek, hogy persze 30 kondis meg minden, kikocsikáztam miatta a halál..szára Imrére és persze nem az volt
A mobil c2d 478-as nem kompatibilis az asztali s478-cal, hiába volt ebből is mobil változat.Azt nézem a képen, hogy a jobb felső konditól felfelé induló csík az fénytörés, vagy valami pasztamaradék? Ha paszta, akkor nem valami fémes trutyi, ami rövidre zárja a lábakat?
Meg ha P4 mobil lenne, akkor elvileg 533FSB-s lenne nem 800...Tényleg talány az a proci. -
FF23
senior tag
válasz
DarthSun #69351 üzenetére
Ha jól tudom, akkor 865/875-től van Intel asztalin dch. Volt akkoriban egy MSI 848-as alaplapom napi használatban. Lassú volt mint a fene, ez akkor lett szembetűnő, amikor lecseréltem IC7-re.
Esett már szó az SL6WK procidról, ha itt rákeresel. Volt belőle 12 és 30 kondis változat. Szerintem valami mikrokód probléma lehet vele öregebb alaplapokban, mert ha lock-mentes, akkor notiba szánhatták. Érdemes lenne kipróbálni valami újabb, 915/945 chipsetes s478-as lapban.
-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun #69296 üzenetére
Vacsi új elemet tettem bele, de rámértem multiméterrel is 3,17V van benne. Kissebb procival pl. p3 750-el tökéletesen üzemel. Akkor elkönyvelem mint anomáliát.
Régebben egy VIA apollo pro szórakozott velem így, szintén 1000-es p3-assal 800-asként volt hajlandó csak kezelni, még az ostrom utcai ready comp.-tól vettem, a srácok biost frissitettek és mindent megpróbáltak de nem akarta az igazságot, így a végén visszavették.
Egy másik kérdés főképp hozzád, te vagy a hangkártya szakértő
DOS alatt elméletben működhet egy Yamaha YMF 744 hangkártya, legalábbis a Philscomputerlab szerint elviekben mennie kellene, viszont nekem van mellé egy ilyen midi interface kártya is vagy mi, sajnos nem értek hozzá ez az első ilyen kártyám, ez végülis mire jó, ad nekem valami pluszt a hangzásban? -
arn
félisten
válasz
DarthSun #69284 üzenetére
Aki vett egy alaplapot mondjuk 98ban, eleg nehezen tudta az evekkel kesobb megjeleno drveket, fixeket, ujabb rev chipseteket hasznalni
Meg az egyszeri usernek nem tudom mennyi kedve volt vegigszorakazni az 1000 fele lehetoseget (ha rendelkezesere allt az egyaltalan az adott korban).
Most nekem erdekes, meg lefoglalom magam vele - de mar igy is zongorazik az idegeimen. Vegignezem, hogy melyik agpdrvel es beallitassal mi tortenik pontosan. Es itt most egy 1x agps riva128rol van szo (fel evvel a lap elott jelent meg), amit nem is hasznalok 3dre, csak 2d megy.
Maradjunk annyiban, hogy ez a fellabon allok a gep elott, oldalra forditom a fejem, es a szemem sarkabol figyelem a monitort, mert ha valtoztatok a pozicion akkor osszeomlik, minden csak nem korrekt.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #69276 üzenetére
nem a stabilitas... hanem, hogy egy drves, tamogatasi katyvasz az egesz. ebben korai reves aliban "modernebb" agps (ertsd barmi, ami hasznal vmit az agpbol) eleve nem mukodik, csak fagy osszevissza. egy riva128/voodoo3on tul konkretan semmi nem megy benne normalisan.
de mire osszesakkoztam, hogy melyik drv megy a riva128 agp + v2 + awe64 + guspnp komboval, hat eltartott egy par oraig. viszont ugy tunik, hogy ebbe a win bele is dolgott, igy csinalhatok megint egy friss installt a mar megszerzett tapasztalattal.
azt mar meg se probaltam, hogy korabeli (98as) drveket rakok fel.
-
-
-
-
mrgg
tag
válasz
DarthSun #69136 üzenetére
Hmm, nem hittem volna, hogy majdnem 10 év múlva még fel lesz emlegetve ez az eredmény - de épp ezért úgy érzem lassacskán villantanom kell valami "erősebb" pontszámmal.
Na majd ha picit megelégelem az Athlon XP-s próbálkozásokat - Bile Demon-hoz hasonlóan én is azzal szívok egy picit, csak én egy AQXEA 2000+-szal (ami Thorton, vagyis stock 133 MHz FSB), MSI K7N2 Delta-L lapban. 11x200 MHz körül 1.8 volton sem tudom stabilizálni, 10x200-on viszont el sem indul valamiért, így hirtelen nem tudom tesztelni, hogy órajelból származik-e a probléma, vagy valami fura FSB wall-ba ütköztem esetleg.
Az biztos, hogy dual channelben csak 191 MHz-es FSB-ig stabil valamiért, CPU Interface beállítástól függetlenül. L12 modot próbált már közületek valaki, és vajon segíthet ezen a szituáción? Esetleg más ötletetek van, hogy mivel lehetne próbálkozni? (NB hűtőborda melegszik, íy a pasztázása jónak tűnik.)
(Illetve üdv, újra!)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest