- Azonnali mobilos kérdések órája
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iGO Primo
- Google Pixel topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
Nekem ilyen HD2400 a tartalék kártyám.
GeForce 210 is passzív, és elvileg annyi van mint a szemét. A legeslegalja az a Radeon X300, olyanom is van, de az nem passzív egyáltalán...De amúgy ott van neked a Matrox G550, az nem jó? Elég passzív.
Szóval bármit, ami olcsó. GeForce 8400GS passzív még esetleg.
Radeon HD5450 vagy HD6450.
Meg hát ahogy elnézem van azon az alaplapon IGP is. Azzal mi gond? Oké, Win7 WDDM driver nincs, de letöltős gép úgyis Linux. Bár elvileg még XP-n is elfut a friss qBittorrent.
HD3450 is van passzív, ahogy elnézem, nekem AGP-s passzív van épp. Ami vicc, hogy AGP-s árban árulják a PCI-E-t vaterán. Olcsóbban láttam máskor HD6450-et.
-
Érdemes először beléni a biosba, defaultot adni neki. Milyen oprendszer és lap ? Ha belakott oprendszer akkor az előző VGA driver eltávolítása, mert lehet azt akarta betölteni, sokesélyes gond adódhat ha megváltozik a VGA, vagy bármelyik komponens.
(#56800) envagyok : az már hardcore elvetemültség, ha valaki járó lapban cserél, standby- ben láttam csak, köztük egy IT- st is
-
Ha jól értem a táp rá volt dugva a lapra és be is volt kapcsolva mikor csatlakoztattad a VGA- t ? ATX- es lapnál bármilyen eszköz cseréjekor/csatlakoztatásakor ki kell kapcsolni a tápot is. A készenléti áramot power off esetén is megkapja, tönkremehet a lap vagy a behelyezett alkatrész is, áram alatti cserélgetéskor, esetleg a HDD/optika/floppy kivétel, de én minden ilyen esetben lekapcsolom a tápot. Ha nincs rajta kapcsoló, akkor az elosztót lövöm ki vagy kihúzom a 230- at.
-
jokeph
nagyúr
Hát, az egy jó kérdés.... mondjuk, a hangcucca nem rossz, meg van ugye RAID-olható +2 IDE port, illetve van külső chip vezérelt S-ATA I. port.
Anno ez elég extra volt már.
Meg még emlitésre méltó lehet rajta a Dual-Bios megléte, ekkortájt kezdhette a Gigabyte ezt beépiteni a lapjaiba (meg azóta is).
-
jokeph
nagyúr
A 3 GHZ-es Northwood a legkomolyabb amit visz, prescott nuku.
Ami nem is csoda, mivel ez i845PE chipset-es lap.
Egy kivételt ismerek, az az Asus P4PE2-X lapja, abban már mentek a prescott magod cerkák és penyák, de dual channel ram ott sincsen.
400-as RAM-ot kell vigye, de CPU függvényében 266/333-on.
(#56768) sanchezsa:
Furcsa lenne, ha tudná a dual-channelt. S478-nál ahhoz i865/875 chipset kell, i845-ök nem tudták még.
Max 2 GB ramot visznek ezek a lapok.
-
Bile Demon
őstag
-
jokeph
nagyúr
Ha csak azért kell, hogy kép legyen a monitoron, akkor arra elég egy passziv VGA is, pl. egy Radeon X500-as (nekem ez a teszter VGA-m, nem zörög
, a fogyasztásmérőt se nagyon rángatja), elég gyakori példányok.
Nvidia oldalról meg ott van pl. a GeForce 9300-as sorozat.
Low-profile, van passziv és aktiv hűtésű is, filléres tétel, irodai gépekbe volt nagyon népszerű. -
jokeph
nagyúr
A post card az nem a lap tartozéka, igaz ?
Hogy néz ki, lőhetnél róla egy képet.
A Q9650-hez is elég a gyári intel légkavaró, ha nem húzod.
Nekem 4*2 GB G.Skill Rip Jaws 1600-as ram van benne, nagyon jól fut vele.
A W10 a hardver felismerésben és telepitésben mérföldekkel jobb bármelyik előző Windowsnál.
W10 fut az aláirásomban lévő konfigon, a kisérleti P5Q+X5482 XEON konfigon, az AM3+ FX konfigon is.
Ha teljesen más hardverkörnyezetbe kerül egy telepitett W10, akkor sem kékhalál a vége (mint XP-nél pl.) hanem összekonfigurálja az új elemeket, újraindul és megy.
-
envagyok
veterán
-
Gondolt egyet az egyik vagy több kondi és elérte azt az értékek amikor már nem működik rendesen a tápellátás.
Ahogy sanchezsa írta az összes kondit cserélni kell. Nem tudhatod hogy melyik a rossz, azaz biztos ki lehetne mérni de úgy ha kiszeded. ha meg már kiszedted akkor meg ki is cserélheted...Anyagárban nem sok, időben viszont el lehet vele szórakozni egy órát.
Keress valami elektronikai szakit (TV, rádió, kisgép szerelőt) ha még nem csináltál hasonlót. -
-
rocketry23
tag
-
arn
félisten
Nem kellene tobb, ha egy mindennel kompatibis lenne.
Sblive - win, eax
Awe32 - dos, sb16, opl3, awe
Guspnp - gus, interwaveA 486ban is min harom kartya van
Sbpro
Gus
Midi (mt32, sc55) v rap10Nincs atfedes. Idealis esetben talan az scc1 jobb lenne mt32re kotve, abban intelligens vezerlo van.
-
jokeph
nagyúr
Én se vagyok vájfülű, és mégis a 2.1-es hangrendszeren jól érzékelhető különbség volt a '99-es Sound Blaster 128 PCI és jópár alaplap integrált hangkeltője között még filmezésnél is.
Az első lapom, amibe nem raktam már át, az egy AM3+ -os MSI 970A Gaming Pro Carbon, előtte az összes S478, S939, AM2, AM2+ - os deszkában használtam.
2000-es beszerzés volt, újonnan, az első PC-mhez, az Acorp 6BX81 (i440) SLOT1-es lapon nem volt hangkeltő.
-
quailstorm
félisten
Mondjuk azoknak a filléres cicergőknek vajmi kevés közük van egy FM vagy hullámtáblás szintetizátorhoz effektcsipekkel...
Ez nem a vájt fülről szól...Te hullámformátumú hangot hallgatsz, meg ahogy manapság mindenki. A MIDI az viszont kotta. Abból elő kell állítani a hangot.
(#56537) bacsis: Jornadához neked VGA kártyád van?
Kíváncsi lennék mit tud, de nem találtam üzem közbeni felvételt. -
envagyok
veterán
Én az a "fajta" vagyok, aki félti a ritkaságokat, de azért használni is szereti.
Odafigyelek a hűtőpasztára, annak minőségére (MX4) és a jó szellőzésre, nehogy kinyíródjon már a nyomorult cucc nálam.
Videókártyát pl sohasem tuningolok, ha összerakok valamit az első paszták ellenőrzése, újrapasztázás.
Procikat nem féltem, de az alaplapokat, videókártyákat igen. -
-
jokeph
nagyúr
Nálam is PII/PIII. S370-től indul a retro.... mivelhogy SLOT1-es PII 400 Celeron+Acorp 6BX81 (i440BX) volt az első PC-m.
Illetve nekem még az S462-es és SLOT A-s K7 befér, még használhatóak (nem csak a bütykölés az élvezet).
pl. nForce 2-es lapon, ahol van a lapra integrált Silicon Image 3112r tipusú S-ATA I. (150MB/s) vezérlő, ott mehet akár rá az SSD-re az OS.
Ha nagyon régmúlt, akkor ott van 1986-ból a TVC-m.
-
envagyok
veterán
A Q9650 egy átlag proci, az E5450 xeonnal pontosan megegyezik a számolási teljesítménye, ez utóbbi 5-6000Ft-ért beszerezhető.
A xeon ráadásul szerintem jobban húzható, a 4GHz borítékolt jobb lapokban.
A QX9770, és a QX6800, X6800 a nonpluszultra 775 fronton, esetleg a QX6700, ha a legelső 4 magos intel cpu-ra vágysz egy retró gépbe. -
Alpi.
addikt
Orajelre az Fx es a Cedar mill celeron a piros asz. (Mindkettore igaz kb., hogy jol mutat az oriasi szam a "mhz" elott csak minek...)
Retrosabb vonalon az Amd tuningolasa sokkal-sokkal izgalmasabb, Intel nagyon faek. Persze ha nem kivanja belevetni magat nagyon a user, akkor nyilvan hasznos, mert pikk-pakk osszejohet egy kellemes kis oc, de pont emiatt hamar unalmassa is valik a cucc. Amd sokkal osszetettebb story, valahogy nagyobb szimbiozisban all a periferiakkal. A K8-asok raadasul teljesen egyedi igenyuek a homerseklettel szemben, mint barmely mas tipusu cpu. (Nem a hutsuk jobban, adjunk tobb feszt formula) persze Intelnel ugyan ugy vannak izgalmas tipusok. 775-ot sosem lehet megunni es az ujabb platformok is erdekesek. Sajna a legujabb platformok a fantasztikus arak miatt elerhetetlenek egyelore, reszben azert, mert azon a keves penzemen is regi xarokat veszek.(nem mintha annyira zavarna amugy, egesz jol elszorakoztatom magam massal
Vgaknal szinten a regiekkel volt inkabb dolgom. Eddig leginkabb vizeztem, aztan chillerrel jol behutottem, igy probaltam elerni a magasabb orajeleket. A kozelmultban kezdtem el szagolgatni a hardveres fesz emelest, tobb-kevesebb sikerrel. (Nem kell nemtudom milyen komoly dologra gondolni. Siman keresek neten valami leirast es leutanozom. Csak jol hangzik.)
Ha osszejon Brszk-n tervezek egy 7900 Gto tuningolast. A ramot cerkazzuk, a gpun a feszt meg "hard-mod"-dal kene emelni. Majd meglatjuk, nem akarom elkiabalni, de rajta vagyok az ugyon.
(A modernebb vga tipusokrol annyit, hogy par honapja tortent meg, hogy szerettem volna egy 3d11 physx tesztet nezni egy procival, de nem volt otthon egy dx11-es vgam sem. Ez asszem' nagyjabol tukrozi a dolgot.) Koszonom az elismero szavakat, de en inkabb csak lelkes vagyok es sok a szabadidom idonkent. Sajnos az igazan nagy nevek ideiglenesen vagy vegleg kivonulni latszanak az oc vilagabol. (Vilagszerte)
-
RexMaximus
senior tag
-
envagyok
veterán
Akkor én szerencsés vagyok
Van egy használaton kívüli emeleti egy légteres 34nm-es szoba nagy ággyal, projektorral, még egy házimozi rendszerrel, az az én birodalmam. A család lent tesz vesz, és ha nincs közös program, ott megy a szórakozás. 4LCD 2 nagy crt plusz jelenleg kb 10 összerakott csúcskonfig, 2 ház nélküli konfig, meg vagy 100kg vga, alaplap, hdd, egyéb.
Jelenleg dobozban, van ami válogatva, van ami ömlesztve. Kellene vennem 1-2 szekrényt, komódot, hogy mégse összevissza/padlón legyenek a cuccok, de sajnálom rá a pénzt, inkább hardverre költöm -
arn
félisten
-
Alpi.
addikt
Jogos, igazad van ! A lenyeg, egyben a post indito dolog(gok) a frissen vasarolt 6600Gt paros. Nagyon olcson hirdettek, nekem meg van nemi tulerzekenysegem a single slot sli / cf-ek irant. Birtam is vagy 10 mp-ig, aztan irtam az eladonak. Imadom oket, eloben talan meg jobban tetszenek, mint keprol !
-
simán benne van hogy valamelyik feszültségi értéket, akár 5V-ot akár 12V-ot rosszul olvas ki, vagy a venti fordulatot rosszul olvassa ki.. ezeket csekkold.. sőt a hőfokot is detektáltathatja rosszul... ha valamelyiket rosszul méri, akkor ignore-ra kell állítani és akkor nem foglalkozik vele, nem is fog sípolni...
-
-
jokeph
nagyúr
AWARD BIOS, igaz ?
Vagy Phoenix ?
Amit irtál, hogy változó frekvenciás fütty váltogatja egymást, jó eséllyel azt jelenti Award és Phoenix BIOS-nál is, hogy nem érzékeli a CPU_FAN-t és/vagy kicsi a ventilátor fordulata/kevésnek érzi illetve valamelyik monitorozott feszültségérték nem megfelelő.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- EAFC 25
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Spórolós topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Formula-1
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged