- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FoxiestFox #109398 üzenetére
A proci felismerés sztem nem gond, ha egyébként jól műkszik.
Én azért fogom megtalálni, mert gépekben vannak, és azokról már blog is készült fotókkal, tehát tudom melyiket kell kihalászni a piramisból, az már más kérdés hogy általában ez egy félnapi pakolás. -
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #109399 üzenetére
Tudsz tőlem venni mindenféle módszerrel, csak foxposttal pont nem. De katmait nem tudsz, mert az most nekem sincs. És nem is szoktam eltenni slot1es procikat egyáltalán. Kb 5 évente kapok socket 1 procit, de akkor ilyen 10esével. Viszont sose szoktam eltenni, mert senkit se érdekelt eddig. Engem sem. De majd párat legközelebb elteszek.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #109395 üzenetére
Kezdjük ott, hogy kapásból az összes régebbi fajta otps kártya visszautasítja a foxpostot. Tudom, mert az enyémet is visszadobta.
-
válasz
FoxiestFox #109391 üzenetére
Foxpost nálam kiesik(nem is tudom hogy kell használni), falusi posta, kizárólag postán maradóra, nehogy már hajnali 10- kor zargasson a futár. Majd ha megébredek délután, akkor levánszorgok a kb 200m- re levő postára érte.
-
válasz
FoxiestFox #109389 üzenetére
Kezd büdösű csalós lenni az egész. Sokan hiszik hogy a relatíve alacsony árazású cuccokból ma is dunát lehet rekeszteni, de ez kezd nem érvényes lenni.
Amúgy nekem az 500- as Katmai már régebben is igen értékes volt, nem is emléxem occsón vagy ingyen kaptam kettőt, egyiket beletettem a slágernek tartott húzott cerka helyére, azonnal megszűntek a fagyások, instabilitások. -
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #109391 üzenetére
A foxposthoz az kell, hogy az eladónak legyen bankkártyája, és hogy az kompatibilis legyen a foxposttal. Autómatázás esetén a vevőnek is kell, hogy legyen bankkártyája, és annak is kompatibilisnek kell lennie a foxposttal. Így eléggé leszűkült a lehetőség, hogy azon keresztül slot 1 processzort vegyél.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #109389 üzenetére
Minden ilyen korú retró hardver eltűnt az összes aprós oldalról már 1-2 éve. Ennek a fajta kereskedelemnek nem tesz jót az, hogy a posta házhoz uátnvéttel valami 4000 ft lett. 15 ezerért meg gondolom nem fogod megvenni te sem az 500 mhz-es katmai procit, inkább kikuázod valahonnan. Amúgy nekem is ram kéne, csak még nem tudom, hogy milyen, mert a gép, amibe való, még nem ért ide
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #109346 üzenetére
A CS:GO a 2000-es Counter Strike alapján van felextrázva, nem?
Mass Effect 3-ast kipróbáltam ma, instant törlés, sztem Crysis simán leveri, de az is folytatás folytatása.
XCOM szerintem nem fogott meg, nem is emlékszem rá, pedig mindent kipróbáltam a virágboltból, de most letöltöm, hátha
Valahogy tizenpáréve alig-alig van eredeti ötlet, csak klónokklónja, remakje, folytatása. Az xcom is .
[link]@arn
Az oprendszer szerinti gépépítésnek vannak előnyei, de hátrányai is.
Van pár számomra kihagyhatatlan hardver, amit nem lehet 1gépbe berakni.
Például Riva TnT, Geforce 256, Ati Rage Fury Maxx Ez mind Win98 éra.
Vagy hangkártyából SBLive, Aureal vortex2
Kompromisszumokkal össze lehetne legózni.
Aztán a Procik is, hogy Intel vagy Amd?
Aztán később azon belül is, hogy SLi vagy Crossfire?
Még engem is vár egy ütős AM2 AM3 AM3+ és lassan egy AM4 is.
Mondjuk az CF vs Sli kérdést eldönti hogy akkor épp az Amd vagy az Intel volt erősebb... -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #109346 üzenetére
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #109326 üzenetére
4 mega eleg, 8 tutira
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #109314 üzenetére
Probalj bele egy dx2ot, hatha, ha nem akkor egy 169 pines overdriveot.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #109314 üzenetére
Egy mikrovezerlovel barmibol lehet barmit csinalni. A PS2/AT keyboard protokol (egyformak) pedig pofonegyszeru.
szerk: azaz, ha nekem kellene ez, benyulnei a fiokba, kivennrk egy megfelelo mikrovezerlot, raforrasztanam a csatlakozokat, majd 3D nyomtatnek neki egy hazat, igy kesz is lenne.
-
válasz
FoxiestFox #109304 üzenetére
Köszi szépen, hogy segítettél megkeresni, hogy hova raktam az egyik GUS-t. Jó tipp volt a PS/1 [link] Ezekbe általában 5V-os proci ment, szóval egy ilyen DX2 66-tal nem nyúlsz mellé. Sim City szerintem nem igazán használja a coprocit, de ez csak tipp.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #109304 üzenetére
Az valoszinuleg egy overdrive foglalat, nem sok latszik belole, de ranezesre socket 2 v 3 lehet. Jo esellyel 169es pines proci kell bele, ami kiiktatja az eredeti procit, de erdemes megnezni a manualt, lehet siman megy barmilyen procival.
Az fpu abban a korszakban teljesen irrelevans a jatekokhoz, kb a quake volt az elso, ami aktivan hasznalta, de ahhoz mar pentium kellett. A jatekokat, amiket irsz, teljesen jo az sx, vmivel gyorsabb, mint egy 386dx40.
A cirrus jo, a szuk keresztmetszet az isa lesz, hiaba teszel bele gyorsabb procit, a korites miatt eleg lassu lesz a dx2/dx4 vlb/pci rendszerekhez kepest. Illetve cache es chipset ugyileg is elegge hereltek ezek a korabeli brand gepek, es meg kell nezni melyik van olyan alkatreszekbol, ami valoban gyors a korszak szintjen. Ha megnezed a korabeli teszteket, gyakran csak a top gepeik mennek jol, a budgetebb konfigok elegge gyengecskek a hasonlo, odafigyelessel epitett, es joval olcsobb gepekhez kepest.
-
válasz
FoxiestFox #109217 üzenetére
Vagy mint az Űrgolyhók- ban - kapcsoljunk elképzelhetetlen sebességre.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #109207 üzenetére
Pciga
-
gban
veterán
válasz
FoxiestFox #109202 üzenetére
Akkor nincs mese, megfelelő irányba kell beletenni az elemeket
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #109200 üzenetére
Nem korrodalodtak szarra az erintkezok?
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #109157 üzenetére
Bacsis is itt pörgött akkoriban.
Innen nagyon eltűnt sajnos. -
leweegee
aktív tag
válasz
FoxiestFox #109092 üzenetére
Logikus lenne, de voltak ebben a korszakban alaplapra integrált megoldások? Nekem valahogy a p3 korszak után rémlik ilyen vga-s alaplapokkal.
-
gban
veterán
válasz
FoxiestFox #109078 üzenetére
Miért csak most szólsz? 5-ért adtam volna egy raklappal az idők során (mármint /db).
Még Savage4-et is.
Triót meg 10-et az AGP-sből, abból nem /db. -
válasz
FoxiestFox #109078 üzenetére
Magasra áraztam, mint egy ritka bélyeget - a 4MB RAM miatt.
Én is elfogadnám, de van egy csomó, pld a sima Trio64V+ is csodaszép kártya, jól is műkszik.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #109076 üzenetére
Bearazas topikbol
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #109060 üzenetére
Nekem epp ezek a melysegek nem hianyoznak a mai gamekbol, es csak orat intuitivan szorakozni akarok, nincs idom arra, hogy kitapasztaljam a jatekot, lehet x honap utan jatszok vele megint. Nagyon keves jatek fogott meg a “modernebbek” kozul (mafia, halflife, portal - ahol a hangulat viszi, es nemi gondolodas sem art). A pointandclick jatekok voltak nalam a kompexek
Ezek a mai, atoltozok, meg helikopter a neme, meg milyen szinu a fegyvere, stb baromira nem erdekel. Playstation sajat cimei is tavol allnak tolem stilusban, xboxon elobb talaltam pcszeru nekem tetszot, de szivesebben ulok le a regi gepek ele.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #109058 üzenetére
Pedig a sikerehez ez is kellett. Az hogy a mai napig jatszhato, oket igazolja, es ez igaz szinte az osszes id gamere. A doomal alakult ki kb az a gyors fps elmeny, amit ma is sokan szeretnek, a wolf3d meg lassabb volt. Korantsem csak az enginerol szolt az egesz.
A duke kesobb mar egy volt a sok kozul, igaz a jobban sikerultek kozul. Az akkori id gameken kivul a duke, a heretic, df ugrik be.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #109053 üzenetére
A doom sokkal nagyobb dobas volt a maga koraban, a duke inkabb csak fun game volt. Lanon mindkettot nyomtuk.
Nekem most is bejon a doom - az elso par palyat mindig vegig kell jatszani, ha vmit tesztelek
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #109053 üzenetére
Smitshonian? Melyik muzeum?! wow
Pl. a Space abbol nekem kulonosen tetszett.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #109045 üzenetére
Vgat irtal
-
válasz
FoxiestFox #109038 üzenetére
Borda van az ikreken, és modern házban a P4, elöl-hátul 12cm venti támogatás. Gépet elcsomagoltam, de az ikrek kint maradtak tesztre, próbapadon a tetejükre megy egy 12cm venti. Bírják, hiszen 53MHz PCI sem okozott gondot nekik.
A szólóban futott Aristo meg 107MHz Chip/53MHz PCI, borda nélkül, bár a nagyventi támogatás ott is megvolt. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #109032 üzenetére
A duke3d egy dx4ben is 30 fps korul megy, egy kozepes pentiumon meg 60 korul.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #109038 üzenetére
Persze, kinyomtatom. Csak gyere el erte a kovetkezo 6-7 hetben. Mivel olyan helyre kerul, ahol meleg lesz, igy leginkabb a feher, a fekete es a (nem tudom, hogy mennyire, de valszeg elegge nem) atlatszo az, amibol valogatni tudsz.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #109036 üzenetére
Mondanam, hogy a hozzaadott konyvecske irta
De, az is el szokott keveredni
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #109033 üzenetére
Az ilyen "tobb reszbol allo dolgok" sajnos, szet szoktak esni
. En sem egy helyen tartom oket (mindennek van kulon taroloja).
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #109029 üzenetére
Csekkold amit envagyoknak irtam
A vezeteken sajna semmi nincs irva.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #109018 üzenetére
Es meg mukodik is
. Valahol meg lehet, hogy megvan az eredeti floppy lemez is a driverrel, amihez ofkorsz van DOS driver is. Dehat nyilvan minderre szukseg is volt anno, hiszen enelkul hogyan lett volna CD-m a gephez?
All: az akkus mukodes egyebkent, a notebook mivolta miatt "logikus", abban az idoben meg ugyis cd player volt minden gepbe szerelheto CD is, igy ez a funkcui meg adott volt.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #109013 üzenetére
Ah, ennek a drivenak a sajat akkuja meg 2000 elott meghalt, viszont lehet a helyere ceruza elemet is rakni (direkt olyan alaku volt az akku is), igy mehet a discman
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #109010 üzenetére
Nekem csupa hasznos cuccom van. Pl. PCMCIA IBM CD-ROM, mert az 560-ban nincs. De mivel abban Modem es Ethernet sem volt ezert venni kellett bele azt is. Viszont mikor jott a WiFi, akkor az sem volt benne, igy WiFi is kerult bele. Ezen kivul, csak Compact Flash van meg. Allitolag ez a notebook tudna bootolni eredendoen Flash tipusu PCMCIA kartyarol. Azt hasznalhatnam Ethernetes DOS-os Boot drivenak floppy helyett, de ilyet anno nem vettem, az ebayen meg amikor nezem, mindig draga.
-
válasz
FoxiestFox #108894 üzenetére
Én is, aztán jött frissítés és ment a levesbe. Nemrég is belőttem, de csak bizonyos biztonsági előírások kikapcsolásával. Avast fel is dobta piros figyelmeztetésbe hogy szüntessem meg ezen megosztásokat, mert kockázatos.
1 könyvtár van megosztva, azt elérem telóról a gépjelszóval, oda másolom a használóson, ami kell retró géphez.
Megértem végülis az MS paranoiát is, sok tehetséges programozó inkább vírusokat írogat, ahelyett hogy rendes munkában hasznosítaná a tudását. -
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #108894 üzenetére
Windows 10, 11-ben es a Server 2022-ben is van meg SMB1. Siman mukodik, pont ugy, ahogy elotte.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #108863 üzenetére
Én először k6/2-vel akartam játszani vele... 5 fps
Rommáhúzott celeronnal már nagy nehezen játszani lehetett vele.
-
válasz
FoxiestFox #108858 üzenetére
Ahogy olvasom a TNT2-ből a 64biteseken nem ment jól, ultra pro stb-n jobb. Ezért gondolom hogy kell a vram sávszél gondolom a pálya miatt.
Fx5200-nál is a 64bitesen nagyon felbontáson akad.
Akkoriban meg tengernyi variáció volt ram típusokból, órajelekből, sávszélből.
Hála a jó égnek ma már ilyen nincs. (azaz van de nem ekkora jelentőségű lásd 4070 gddr6/x)
Érdekes hogy nem nagyon találok benchmarkokat. -
válasz
FoxiestFox #108856 üzenetére
Akkoriban nekem a 20fps is jó volt. Most is játszok néha ennyivel másik gépen.
https://gtaforums.com/topic/34608-your-computer-specs-whats-best-for-gta3/Ahogy olvasom Geforce3/Ti4-el 1024 felbontás rendben van. Geforce4 MX-eken sem rossz, Geforce2Mx-eken változó szerintem a 64biteseken van gond. Mintha kellene neki vram sávszél.
Athlonokon és P3-asokon jól megy, az alacsonyabb órajelű P4-eken nem. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #108750 üzenetére
Anand konkluzio:
Körülbelül 150 dolláros utcai árával a Voodoo4 4500 nehezen lesz eladható. 100 dolláros vagy annál alacsonyabb árkategóriában a Voodoo4 4500-nak lenne némi létjogosultsága, de sajnos sok esetben ez egyszerűen túl kevés és túl késő a 3dfx számára.
A Voodoo4 4500 tökéletes lett volna a Voodoo3 3500TV bevezetése körül vagy mielőtt az NVIDIA piacra dobta a GeForce2 MX-et, azonban most, hogy a GeForce2 MX TwinView támogatással körülbelül ugyanazon az áron kapható, vagy anélkül egy kicsit olcsóbban, a Voodoo4 4500 vonzereje jelentősen csökken.
Miközben kritizáltuk az ATI Radeon SDR bevezetését a 150 dolláros árkategóriában, az mindenképpen jobb ár-érték arányt kínál, mint a Voodoo4 4500.
A Voodoo4 4500 fő problémája, hogy hiányzik a megfelelő kitöltési sebesség, és bár az overclocking segíthetne ezen, nem tudtuk eléggé felhúzni a kártyát, mivel a legmagasabb elért túlhajtás mindössze 5% volt. Sokkal többre lenne szükség ahhoz, hogy a Voodoo4 4500 versenyképes legyen a kitöltési sebesség terén. -
válasz
FoxiestFox #108750 üzenetére
V5 5500 elöbb jött ezt meg már nem vette szinte senki ezért ritkább. Ahogy tudom a referencia verzióból lett volna 64mb-os is, gpu támogatja és van rá mod is valamint 4x agp, 1.5v is támogatott volt a ref v4-nél.
Ez a powercolor meg nagyon kései már az utolsó szögek egyike a 3dfx koporsójában. -
válasz
FoxiestFox #108748 üzenetére
Semmit, valószínűleg driver baja lehetett.
Unreal alatt is jó.
Procit nem raktam még át. Ramból kapott egy jót. Nem piszkálom 133 fölé meg a kártyát se csesztetem,hűtése is jó, nem hangos, nem csapágyas
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #108665 üzenetére
Tipikus 2007-2008 körüli csúcsház. Akkoriban divat volt az ilyesmi, meg akadt pár "ízlésficamos" ház, de : végignézve a mai házakat (pláne ezeket az "open" megoldásokat) konkrétan sok házat visszasírtok ebből az időből, és rájövök, hogy néztek ki, ahogy néztek, de legalább használhatóak voltak. És a jobb házak sem voltak ilyen brutálisan elszállva árakban mint manapság.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #108665 üzenetére
Németországból jött.
-
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox #108618 üzenetére
Köszi, ez nem az, ami kell nekem.
Nem jól fogalmaztam szerintem, erről lenne szó:
"X-Fi MB is a software solution that enables basic X-Fi features on computers with integrated audio into an X-Fi device. It requires some degree of driver support from the audio hardware manufacturer. X-Fi MB is commonly bundled with motherboards and computer systems, and is comparable to an X-Fi XtremeAudio. Bundled with some Asus and ASRock motherboards, the X-Fi MB is sold as X-Fi Supreme FX and is actually a standard Analog Devices integrated HD audio codec paired with X-Fi MB. The X-Fi features are implemented entirely in the software. Other hardware vendors sell the X-Fi MB solution simply as Sound Blaster X-Fi Integrated Sound. X-Fi MB is available in different versions e.g. X-Fi MB, X-Fi MB2, X-Fi MB3 and X-Fi MB5. The current version available on select laptops and desktops is X-Fi MB5."
Ezek közül a 3-as elérhető volt külön is, a többi csak OEM volt, alaplap gyártók és "brand" gyártók (k...a hülyén hangzik, de hogy mondanátok másként??
), pl a Dell licenszelte.
A baj vele az, hogy ugyanúgy regisztrálni kell a Creative-nál, mint egy fizikai kártyát, reménykedtem, hogy nem csak crack-kelt driverek vannak, hanem esetleg egy univerzális patch is, ami kikapcsolja a regisztrációt, vagy átirányítja a szoftveren belül, és automatikusan elfogadja.
Elég undorító, hogy a gyártó mikor leveszi a kezét egy szoftverről, nem teszi lehetővé a további használatát azoknak, akik azt megvették...
-
válasz
FoxiestFox #108615 üzenetére
+1 jelentkező
Rengeteg progim odaveszett az idők alatt. Sajnos sokat töröltem, ilyen egy-két megabyte-okat mindig ahogy érkezett valami új, akkoriban a memória mellett a tárhely kapacitás is véges volt, nem úgy mint most.
Tervezem az 5 ¼" floppym újra beüzemelését, átvizsgálni a régi lemezeimet, az jó kis időtöltés lesz. De fogalmam sincs hogy fér majd bele az időmbe. -
válasz
FoxiestFox #108608 üzenetére
Bizony!
Akartam egy v4-et vagy v5-öt. Igazából nagy terveim vannak vele. Létezik rá 64mb mod ha amúgy is cserés a ram azaz 4800 lehet belőle. Lesz rá még lehet még pár vagy sok tízezer költve.
Agp 4x támogatás megy egy nyamvadt ellenállástól függ ahogy olvastam.
Amúgy ritkább mint az 5500-as. És ha megy 8x lapban moddal akkor megérte.
Doboznyi v3-asom van, 3-at eladok megvan az ára. 20-30 ért viszik a 3-asokat. -
Bile Demon
őstag
válasz
FoxiestFox #108555 üzenetére
Csak akkor, ha EIZO vagy Trinitron.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #108548 üzenetére
Jol sejtem, hogy ezt a GoG most arulja? Privatban megy a link
.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #108546 üzenetére
Nem lehet, hogy tomoritve van az exe? Mekkora az exed? Ha belenezel, nem latsz tomoritesre utalo jelet? upx? Lehet, csak ki kene bontani. Odaadjam az enyem?
-
válasz
FoxiestFox #108544 üzenetére
Az általam linkelted próbáld, az röptében patcheli a memóriából, a kódhibát futásidőben tiltja. Avval megy Zen2- őn a Tyrian is, persze ott kell a VSBHDA is, mert anélkül meg a hang miatt nem indul.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #108542 üzenetére
Mert gondolom a demo eredeti, a GoG meg beletaknyolt a binarisba. Pokolba veluk.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #108539 üzenetére
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #108539 üzenetére
Ilyenkor jon a kinos kerdes, hogy mi a programod eredete
Illetve, megprobalhatsz egy masik patchert is: https://www.kennedysoftware.ie/patchcrt.htm En ezt a kettot hasznalom/hasznaltam. Illetve, nyilvan a gepemen levo BP7 az source patchelt. A jazz.exe -m 226304 byte meretu.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #108533 üzenetére
Abban hibas a Borland CRT, patcheld meg az exet es csokolom.
-
válasz
FoxiestFox #108533 üzenetére
Próbáld meg a CPUSpd- t.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #108531 üzenetére
Modern? P1-es a legkorabbi chipset. Milyen chipset? ACPI hivason keresztul lassit, nincs veletlenul kikapcsolva a BIOS-ban az ACPI nalad?
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #108526 üzenetére
Milyen alkalmazás miatt szeretnél 486 szintre lassítani?
-
válasz
FoxiestFox #108524 üzenetére
Throttle - [link]
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #108524 üzenetére
Bizonyos biosokban le tudod kapcsolni az L2 vagy akár az L1 cachet is.
-
sidi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #108504 üzenetére
Köszi a tippeket, majd akkor megnézem.
Volt egy XT/AT átkapcsolós 83 gombos bill. is, de 10 éve komplett XT-vel együtt ment el helyhiány miatt, mondjuk ez a bill. miatt kellett sós vízbe áztatni egy 386DX alaplapot...
Czo: 3D nyomtatott gombkupakra gondoltam én is, de soha nem foglalkoztam ilyesmivel, értsd még rendelni sem, netán van ehhez a PGA billentyűzethez is kupak terv?
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #108508 üzenetére
Hirtelen, en ezt talaltam. https://github.com/rsheldiii/keyV2
Szerk: ertelemszeruen, ezt SLA-val nyomtatnam, mert az FDM nem lenne szep. Funkcionalis lenne, de nem szep.
-
cyraxthehero
lelkes újonc
válasz
FoxiestFox #108476 üzenetére
A PCI-os tseng kari amit eladtam neked az normálisan megy végül?
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #108476 üzenetére
Azert bosszant, mert ennek kideritese kb harom oramba meg vagy 30 euromba kerult.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #108455 üzenetére
próbáld a ctmouse-ot
-
válasz
FoxiestFox #108381 üzenetére
Guillemot Maxi Studio ISIS.
4MB RAM a fedélzeten, belepakolható még 32, így 36- ot lát. 64- es modult is fogad, de akkoris csak 36 lesz amit a kártya kezel. Zenében elég jó a leírás szerint, game elmegy, DOS alatt meg állítólag művészet beüzemelni. -
Chris82
senior tag
válasz
FoxiestFox #108372 üzenetére
Nem volt egyébként fehérítve egyik se, nem akartam az Amiga házát ezzel is esetlegesen roncsolni. A monitort csak alaposan tisztítottam, belül portalanítottam.
-
sidi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #108324 üzenetére
Nekem az AMD 5x86 alaplapja nem kezel PCI slot-ban csak VGA kártyát, mert oda valamiért nem oszt IRQ-t, így se SCSI, LAN és hangkártya sem működik benne, ezek csak ISA-ban, ami így fullosra van töltve.
cyraxthehero: üdv itt is.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #108314 üzenetére
Ketsegtelenul erteni hozza, de utana kiszamithatoan hozza azt a keveset, amit tud. Onnantol mar a programokon mulik mit csinalnak vele, ami vhol gaz, vhol meg egy csomo olyat meg lehet tenni a hwel, amit mashol nehezebben vagy nem.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #108311 üzenetére
A dos az egyetlen rendszer, ahol azt kapod vissza, amit beallitasz
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #108300 üzenetére
Azert ennyire nem bugos kartya
968bol van olyan kartya, amin ugyanaz a dac van mint a matroxon. A matrox sem tul jo kompatibilitas szempontjabol meg eleg bios erzekeny pl nalam a korai 95os biosok jobbak voltak mint a kesobbi.
Dos ala s3 v nvidia kartyakat hasznalok. Eleg jo a vga/vesa tapasztalat veluk.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #108305 üzenetére
Azert a 9x DOS-ok ujabbak. Siman lehet, hogy az abban levo himem/emm jobb mint a DOS 6.22-ben levo. Pl. a BIOS-okban szokott lenni VIDEO RAM cacheable meg VIDEO BIOS cacheable/shadowable opcio. Ezek az upper memoryba tartozo 384k-n gyartanak ablakokat, amin at implementaljak ezeket a featureoket, pl a DOS 6.22 himem/emm-je ebbe belerongyol, mig pl a 9x-ben levo himem/emm mar nem. Lehet, hogy 6.22 mellett probalhatnal pl QEMM-et akar. Az is lehet, hogy pl ujrairja a palettat a 9x DOS, mig a 6.22 DOS nem (hiszen a 6.22-es DOS-nak definicio szerint mukodnie kell CGA-val meg MDA-val is, mig a 9x DOS elvileg nem talalkozik ilyen hardwarekkel mar). Szoval siman nezd meg azt az opciot, es kapcsold at.
-
Czo
addikt
válasz
Nekem nem volt ennyire katasztrofalis az eletem a TSENG kartyaval. Viszont a hibas szinek, nekem egybevagnak egy BIOS beallitassal. Nezd meg a PCI VGA Palette Snooping opciot a BIOS-ban. Ha nincs ra szukseg es bekapcsolod, akkor a default VGA palettat elrontja, ha szukseg van ra, es kikapcsolod, akkor pedig a default paletta (a bug miatt, amit javitana az opcio) rossz lesz.
-
tzoli79
tag
válasz
Szerintem DOS kompatibilitásban verhetetlen az S3.
-
tzoli79
tag
válasz
FoxiestFox #108292 üzenetére
Nekem ugyanez a gondom az S3TRIO64 V2/DX kártyámmal ezért nem használom helyette RIVA128 PCI van a P1-ben. Nem tudtam vam lehetőség a javítására mégis csak jobb lenne P1-be. RIVA-hoz kevés ez a gép mondjuk gyönyörű a 2D/3D képe.
-
sidi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #108291 üzenetére
Victor az mechanikus, Tulip az szerintem gumis, az lenne a korabeli dóm?
DarthSun:
Nincs rajtuk XT/AT átkapcsoló, nincs már XT billentyűzetem, sajnos helyhiány miatt elajándékoztam egy komplett XT-t 15 évvel ezelőtt...
XT2PS/2 konvertert használok hozzá.Fekvő házakat nekem is gban mentette, szépek, de nem fotóztam még, de úgy is fogom ha belekerül a P1/K5, 2-t építek, egyiket a legjobb barátomnak, másikat itthonra,
de előbb el kell vigye a 286-os gépét, mert itt helyhiány van, fel lett áldozva a dolgozószoba a gyerekeknek... -
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #108295 üzenetére
Szoftveresen nem. rom programozót kell venned.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #108295 üzenetére
99.9999%, hogy a kartyam ROM van. De vannak javitott BIOS imagek, amiket pl. egy EEPROM-ba bele tudsz tenni, es jo lesz. Nekem egy ViRGE es egy Trio3D/2x van, a virgnek par eve, a Trio3D/2x -nek kb 25 eve javitottam a kepet. Mind a kettobe irtam EEPROM-ot.
Szerk: ismered mar a jarast, ha beugrassz a kartyaval, irok bele neked EEPROM-ot.
-
Pikari
veterán
válasz
Ez kizárólag a biostól függ. Bootolás során lehet állítani a fényerőt, vagy másik video biost betölteni az autoexec.batban, esetleg ha veszel egy bios programozót, akkor azt írsz bele, amit akarsz. Az eredeti Virge 325-ösek általában nem szoktak érintettek lenni.
-
Czo
addikt
válasz
Azok, ahol jo a BIOS
Szerk: bovebben: Amig az S3 kartytak sokchipes porschek voltak, addig draga volt rajuk epitkezni, itt a gyartok kb mindenre figyeltek. A Trio azert Trio, mert a VGA kartyan levo 3 chipet (ramdac, clcokgen, "gpu") egybepakolta, onnantol ez egy olcso, 1 chipes megoldas lett, es fu-fa elkezdett gyartani kartyat. A vilagossagot egy regiszter okozza a kartyan, aminel sok vendor nem figyelt, es rosszul van beallitva.
-
sidi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #108272 üzenetére
Odomitól én billentyűzetet (is) vettem, szintén 3 óra tisztítás után: [kép] [kép]
Victor egyenletesen szépen sárgult, mintha gyári lenne ez a szín, ahogy DarthSun írta.
Tulip teljesen rendben van, de Victor öregedő műanyag házán sajnos nyomott hagyott a rátekert kábel, csíkokban, azt lehet valamivel eltávolítani vagy nem érdemes bántani? nehogy megváltozzon az egyenletes sárgaság.
Szerintem is a (sárgult) fehér vagy bézs a szép. -
válasz
FoxiestFox #108282 üzenetére
A fehérről meg nem lehet lesikálni a véletlen fröccsenést, pld a whiskyvel tuningolt kávét
-
Czo
addikt
válasz
Hat ez valami eszmeletlen gyonyoru. Vegiglapoztam kb az osszes kategoria kepeit. Kar, hogy nincs nala semmi, amit szivesen megvennek.
-
czundermák
aktív tag
válasz
Tőle vettem tavasszal egy T-Systems házat, de úgy nézem ismét van neki belőle. Nagyon robosztus és minőségi darab, anno egy P4P800 lakozott benne, a hátulján rajta van a konfig infó is. A ház Made in Germany, állat nehéz. A képen a jobb szélső pont ugyan ilyen mint az enyém, csak egyel kevesebb 5,25 férőhelyes. Ajánlani tudom a srácot, korrekt és nem zsákbamacskát árul. Lapoknál kicsit vastagon fog a ceruzája, de foglalkozik velük eleget, így megértem miért.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #108254 üzenetére
Jo lett, milyen haz? A monitort irigylem
regen egy nec 4fge monitort hasznaltam, hasznaltan vettem, most egy hasonlo nagyon szuper lenne a pre95 cuccokhoz.
-
válasz
FoxiestFox #108268 üzenetére
Van első szériás PC-m, csak pár apró dologgal küzd. Limitált a RAM, kicsi a táp és pár slot nem teljesen úgy működik, mint a későbbi gépekben. Most van benne floppy, MFM vinyó és egy CGA kártya. Az SB 2 viszont már néha recseg benne. Ha felcserélgetem a kártyákat, akkor más hibákat lehet előidézni. Vicces cucc az. biztos. Mindegy, van IBM AT is, az már nem szenved ezektől a hibáktól.
A Schneider meg jópofa cucc, de 1 slotja van, az is feles csak. Kéne egy XT-IDE + Adlib kombó hozzá.
-
válasz
Professional !
-
KROK640
nagyúr
válasz
Szép darab, igazi időutazás
-
válasz
FoxiestFox #108196 üzenetére
Igen is meg nem is.
Gyakorlatilag fokozatai vannak, kártyánként változó. A legrosszabb (type-1, idegen hangok) és egyben súlyos esetben totál hallgathatatlan kategória. Össze-vissza sípolás meg furcsa hangok a zene közben.
De!
Írtam a bejegyzésemben is, hogy erre konkrétan van szoftveres javítás, ami ezt teljesen javítja.
Gyönyörűen szóltak a Vibrák is a szoftver javítással, ugyanezek előtte még használhatatlanok voltak a célra.A másik a type-2, amikor eleve a zenében lévő hang szólal meg olyan helyen ahol nem kellene.
Ez megint csak különböző mértékű lehet.
Az én CT2290-em teljesen mentesnek tűnik ezektől, legalábbis nem vettem észre ilyen hibákat.
A szinte ugyanolyan CT2230-am viszont kicsit type-2-őzik. De az sem annyira zavaró.
A kártya hangulatától is függ, van hogy egyáltalán nem jelentkezik azon semÉn egy nagy problémát azonosítottam be, amire még nem láttam megoldást. Az a stuttering a Duke Nukem 3D alatt, vagyis lagzik miközben szól a midi és megszólal egy digi hang
Ott választani kell, Vagy General Midi vagy a Digi hang. A kettő együtt nem megy az SB-ken. FM szintivel ok.
Mondjuk ez az egyetlen amivel tapasztaltam.
Nem tudom Duke klónokkal mi a helyzet. -
válasz
FoxiestFox #108190 üzenetére
Be kellett vállalnom.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #108056 üzenetére
Egyébként eddig egy Commodore monitort vettem tavaly, az konkrétan 2 óra használat után ment tönkre, eddig 2 szerelőnél volt, egyik se tudta megcsinálni.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #108056 üzenetére
Na,
macitrókát a málnásba -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #108035 üzenetére
Pont olyanom volt regen, miert volt akkora szam? Lanpartyn volt benne kihivas
-
válasz
FoxiestFox #108035 üzenetére
IBM is gyártott Trinitronost?, nem is tudtam. szerk : ja hogy brandelt, most esett le, már öregszem, bekeverhet a német haverom
P260- hoz hasonlóm volt, de nem 20" hanem csak 17. Cégnél váltották őket, ingyenesen lehetett igényelni selejtként. Kértem egyet, de kb 1 év után meghótt. A próbapadnál használtam, aztán a 17" HP LCD váltotta, az is meghótt, most a 19" HP a retró, +hozzá a 22" modern Acer, ezek éppen elférnek ott. -
válasz
FoxiestFox #108027 üzenetére
Hoppá, nézem, nem is IBM, hanem Philips potméteres. Összekevertem a géppel, mert valami IBM PS mellett volt.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #108026 üzenetére
Mar sajnos sok olyat lattam, hogy a kepcso lekonyult, nem igazan lehetett mar hasznalni. A philips kepcsovek pl egesz jol birjak fenyerovel, de a sonym sem rossz.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #108014 üzenetére
Szoval az a cel, hogy elobb halsz meg, mint a crt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Legion Pro 7 RTX 4090-es laptop 999.000Ft-ért, HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-tól
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest