- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hát...Neked kisebb ház a cél, csak kérdés milyen lesz benne a légáram. Én jobban kedvelem a közepes torony méretet. A V4- ről nemtom mikori évjárat, de pld van egy M9- em, az asszem 2009- es, illik az AM2+ -hoz. Jelenlegi front setupja. Stabilak ezek, egyedül az M9 bezeljei nyeklenek kissé, meg látszik a fotón hogy a szűrők már nemkevés port begyűjtöttek
.
-
-
jokeph
nagyúr
Én a reset gomb magasságába beidomítottam egy vaskos 80mm-es ventit, ez csinál annyi légáramlatot a házban, hogy az északi és déli híd bordája nem forró hanem max langyos. És csendes is maradt. A T9300-as CPU kimaxolva benchhel sem vett fel (lap+ram+igp) többet 40W-nál. tipikusan 20-25W.
, igazából overkill még ez a 300W-os SFF táp is.
Ha kap egy VGA-t (sanszos, hogy RX 550 lesz), akkor sem fogja meglépni a 100W-ot. Nyélre hajtva mindent egyszerre.Lepróbáltam a Gigabyte HD 5670 1 GB GDDR5-ös VGA-val is, de elrontja a csend élményét, nagyon "hangos" a ventije, idle-ben is teker állandóan.
Lehet a lapra merőlegesen is berakni 2 ventit, ha nagyon kell. Ezt már vagy 2 éve vettem, bánom hogy nem kettőt (3k volt, postával
)
-
jokeph
nagyúr
PPPFFF...
Nyers erőben az i7-4790k vastagon erősebb egy sálon, és picivel multiba is...
Az a W-2123 XEON kb. belépőszintű darab s2066-ban.
Ha nincs olyan cucc, ami profitálna az újabb utasításkészletből és a Quad-channel DDR4-ből, akkor pénzkidobás volt cserélni, így látatlanban legalábbis.
(#64317) Sanchez638: használok olyan s2011-es konfigot.
Lap: Shenzen Technology Modell E5 3.2s1 + XEON E5-1650v2 3,5@3,9 GHZ + 4*4 GB Micron DDR3 1866 CL13 REG ECC + Radeon R9 380 4 GB + Kingston A1000 NVMe 240 GB SSD + 2 TB Samsung HDD. korához képest jól muzsikál az öreg hathengeres. -
jokeph
nagyúr
Az olyanoktól mint mink vagyunk. 😎 én pl. az összes saját újonnan vett cuccomnak elrakom a dobozát meg a kacatjait. VGA-ból ez nálam egy Sapphire X1950 GT 256 MB AGP-s kari, meg egy Gigabyte HD5670 1 GB GDDR5 pci-e kari. Fullosan megvan még az Asus Strix R9 380 4 GB, a Gigabyte RX 460 4GB Windforce OC és a Sapphire Pulse RX 550 4 GB kari is.
-
Foglalat alapján jó. A kooprocira nincs ráírva hány MHz- es, de sztem 25 megvan, vagy nagyobb. Ha kisebb, akkor lehet gond, de mondjuk ha csak 20- as, akkoris megy 25- ön tuti. Elég borsos ára van annak a lapnak
, inkább olcsóbban vennék egy modern, kisebb, szabványos házba építhető lapot, mint pld a tavalyi szerzeményem, olcsón, 386 lap, proci és kooproci is foglalatban, tehát cserélhetőek, fullosan 33- as 486DLC és IIT kooproci, 8MB RAM- al.
szerk : jól emlékeztem, az összeszerelt gépben levő ULSI kooprocimra rá van írva hány MHz- es (meg a legtöbbre is) - [link]
-
Most egy relatíve nagyobb S7 hűtés van rajta. Előkeresek majd egy S370 hűtőt, azt teszem rá ha el fog férni.
A sima K6-2 0.25 micronos, léghűtéssel nem megy 600- on. 550, ha szerencséd van. HardOC- sek lehet hogy fel tudnák vinni nitrogénnel 600- ra. A + - os procik 0.18 micronosak, azért mennek 600 ill felette is valamivel.
-
-
-
petakpa1
őstag
Ha sikerül AT lap ATX házba építése teszel fel pár képet ide róla? + Esetleg az AT billának nagy kerek lyukának speckó ATX hátlapról is jöhetne egy méretezett kép, mert az korábban említett Socket=-es rendszeremet én is szeretném majd egy masszívabb és lehetőleg fekete színű ATX házba átépíteni
Előre is köszi!
-
Frawly
veterán
Szerintem nem érdemes próbálkozni vele. Nincs vele nagy baj, még gyorsabb is, mint a korai IDE-s megoldások, de ma már nincs nagyon értelme retró gépben semminek az IDE2SD és (XT-től kora 486-osokig szintjénél) IDE2CF megoldásokon kívül, vagy adapterrel valami SSD, és ki van maxolva, amit a gép ki tud hajtani háttértárként. Az SD megoldásnak külön kényelmi előnye, hogy a kártyát is kiveheted belőle, és modern gépben rá tudod másolni, amit kell, nem kell CD-zni, floppyzni, hálózatozni, stb..
A régi HDD-k alapból megbízhatatlanok, hangosak, persze aki annyira retró élményt akar, akkor elengedhetetlenek, egy jó kis CRT-vel.
-
Érdemes. Saját biosos kell. Nekem egy SCSI- s gépem van, egy AMD5x86 konfig. Mivel a gép fotóján nem látszik, annyira fedi a sok cucc, ilyen a kártya, Adaptec AHA-2940UW, két vinyó és egy CDR van rajta. Belinkelem a a gépet is, bár azt már láttad. Van benne IDE vinyó is. Blogolásra vár ez is. A NEC CDR- ről van egy tesztem. SS7- ben is menni fog tehát a PCI SCSI, hiszen Socket3- ban is műkszik. Korban nemtom hogy illik-e az SS7- hez, lehet hogy újabb a kártya, lövésem nincs mikori, csak tippelgetni tudnék.
-
Nekem is csak kettő van összerakva, a másik 2 tesztelni, majdnem olyan vagyok mint a NASA
(az űrkabinokat duplán építik, egyet a földi gyakorláshoz).
(#63754) arn : tipikusan, én kedvelem az ilyet, képzelődöm...mi lett volna ha...
(#63755) Hosssszu : +1
(#63757) PeachMan : néhány felsorolt indok, nálam is hasonló
(#63758) Sanchez638 : +1 . Mindenkinek vannak heppjei, elképzelései, szokásai, és sztem el is lehet mondani, a gond akkor jön ha valaki a saját gondolkodását rá akarja erőltetni másokra.
-
jokeph
nagyúr
A házikó tényleg nagyon jó felépítésű, és jól variálható.
Ám a lapommal nem tudom mi van... pár éve dobozában volt... most meg se kép, se hang, egy árva füttyszó sincsen.
dVGA-val se...
CPU melegszik finoman, de ez kb az összes életjel benne.
CPU, RAM hiányát sem érzékeli sipszóval.
Be lehet kapcsolni, ki lehet kapcsolni azt ennyi.
Úgy nézem, nem lesz Opteron projekt így, nincs több AMD-s mATX lapom.
Max megy bele az ASUS IMISR-VM.
Core2Duo 8100T proccal, 2*2 GB rammal.
-
jokeph
nagyúr
S6620G, SFF 300W 80 Bronze táppal...
mATX, lehet fekvőként is használni, normál magasságú VGA is belemegy.
Úgy néz ki, késik az AMD Opteron.... az ASUS M3A78-EM nem akaródzik elindulni...
-
-
quailstorm
félisten
Ezt univerzálisan nem lehet megmondani.
Meg függ az adott modelltől is.
Engem a DP-s átalakító nem zavar, de programozás, húgy Lenovo monitoron, aminek alapból nincsenek színei. Mellette az analógos kb. ugyanolyan.
D-SUB-os aktív átalakítót egyet se láttam még.Ha jót akarsz, szerezz be egy régebbi IPS-t, amin van még analóg, átalakító mindenképp plusz egy eszköz, ami beleszól a képminőségbe és a késleltetésbe.
-
quailstorm
félisten
Megcsapolja az adat vonalakat és onnan szedi a tápot, ekkora műanyagba meg simán befér az elektronika.
Nekem Displayport DVI van olyan, hogy kívülről meg nem mondanád, hogy aktív átalakító van a kábelben. najó, de, picit vastagabb a DP része(#62638) arn: zseniális ötlet és kivitelezés. Kíváncsi leszek mérésekre majd.
-
-
Azt mondják hogy Seagate vinyóknál a raw read error magas értéke normális, nem kell vele foglalkozni, de valahogy nekem nem tetszik. A Toshiba/Hitachi vinyókból az olcsóbbak is hibamentesek (eddig), a P300 már magasabban árazott, igen gyors vinyó, nálam még kis üzemidővel, majd elválik milyen lesz.
(#62226) sanchezsa : nem tudtam
, végülis nem nagyon értek hozzá, a 65535 gyanús volt azért, gondolom probléma van, de a mértékét ez alapján nehéz megmondani. Érdekes azonban hogy használat közben nincs gond, hibaüzenet sincs íráskor sem, megy mint a golyó.
-
r0b3r
senior tag
Nyehhh... Runtime error 202...
remélem csak az azért, mert hálózatról próbálom futtatni. Na majd ha bekerül a végleges dobozába a gép, akkor kipróbálom vinyóról is.
ui.
Vinyóra átmásoltam a két kisebb "videót" az ot-t és leader-t. Elindult, de sztem ennek nem így kellene mennie. nagyon szaggat és a kép is szét van esve.
-
alvaro
senior tag
A'sszem nagyobb
De mindenképp legalább akkora, hogy beterítsen egy korhű vinyót
Nekem most 120 megás SCSI meghajtón van, MFM-re nem raktam föl, így nem is tudom.
Egyébként bámulatos, mire képes egy 4.77MHz-es PC-n. Basszus, a szerencsétlen 8086 Celeronnak
minden memóriahozzáférés 4 ciklus, így van ~1MB/s sávszélesség. Optimistán, mert minden utasításbyte is ebből vesz el. Nesze neked, videó
-
jokeph
nagyúr
Szerintem válaszd a Ben Nevis Advanced Black-et.
Kisebb az oldalirányú helyigénye, így szerintem praktikusabb.
Formára nem nagyon szoktam válogatni, ahogy nézem, mindegyik direkt érintkezésű 5 hőcsöves, a Ben ugyan kisebb bordájú, de biztosan elég lenne szerintem is.
A Dark Rock Pro 3-hoz képest kis cukorfalatkák.
(#61914) arn :
Finom kis összeállítás lett.
Pár kép, esetleg videó róla ?
Még azóta se egy épkézláb Antec P180 ?
(emlékszem lett volna egy, de lezúzva érkezett...
).
Nálam marad s775-re csúcsnak az aláírásomban lévő konfig.
Azóta szereztem neki egy rokonlapot, Asus P5K3 Deluxe WiFi/AP.
Mindig is vágytam az X38+DDR3 mellé egy P35+DDR3-ra... még egy P45+DDR3 jó lenne...
-
jokeph
nagyúr
Ez jó ár, az a lap combos, egyre kevesebb a jó lap...
s1150-be az E3-1280v3, de ez sem olcsóbb, így nem alternatíva, és halványan, de gyengébb.
HEDT platformon (s2011v3, S2066) nem igazán van alternatívája, amennyiben az egy magos teljesítményt nézem, mondjuk ilyen téren az i7-7700k sem alternatívája, halványan erősebb, pár %-al csak.
Tény, hogy az egyik legjobban sikerült CPU az Intelnél, ez vitathatatlan.
-
envagyok
veterán
A 2011-es procim multicore-ban dupla akkoea teljesítményű tuning nélkül, mint az idézett i5:
https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Xeon-E5-1650-v2-vs-Intel-Core-i5-3570K/m7574vs13161366-on pedig +70%-ot tud az i7 990x
Amin még simán lehet 20%-ot húzni. Mindegyik x56.. proci megy 4-4.4GHz-en.
https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-X-990-vs-Intel-Core-i5-3570K/m2590vs1316 -
envagyok
veterán
4 csatornás ramkezelés, nálam 50000MB/s felett megy a ddr3-2400 ram, 4-6-8 mag×2 szál, tuningolhatóság, könnyedén mennek 4.5GHz környékén, a 6-7. Genes i7-eseket megeszik reggelire, a 8-9 genes 6 magosoktól sem marad el nagyon, plusz a 1366 hoz hasonlóan ez is egyfajta unikum, nem mainstream kategória, minőségi alkatrészek, stb. Mint pl most az AMD Threadripper, vagy az INTEL i9
Szar ügy, mert rohadtul vonz a 1366 is, abból is maradt az evga x58, dfi lanparty x58 jr, és az asus rampage II Extreme, azok között se tudok dönteni, melyiktől váljak meg.
-
MSI Afterburner és a statisztika szerver a te applikációd. Én is azzal nézem, hogy dolgozik-e a 4 darab HD 3850 kártya.
Egyébként 11 éve, hogy az RV670 megjelent a HD 3850 és HD 3870 formájában. Apropó, van nekem egy Sapphire gyártmányú HD 3830 kártyám, ami egy 128 bit / GDDR3 HD 3850-es. Szándékomban volt egy 256 bites, de csak DDR2-es memóriával szerelt 3850-nel összeereszteni és cikket írni róluk annó, de végül nem lett belőle semmi. Illetve a méréseket megcsináltam, a cikket már nem.
-
A ventiket meg biosban szoktam. Az újabb lapokon többféleképpen is lehet, valami 3 mód, PWM, RPM, Volt (ha jól emlékszem, most nem bootolok újra). Lehet minimál értéket adni, aztán hogy milyen hőfoknál gyorsítson, stb. Relatíve modernebb lapokon 3 pines ventivel is működik, régebbinél talán csak 4- essel, valamint a beállítások variációi is gyarapodnak az újabbakon. Persze Win alá vannak szoftveres állítgatók is, a VGA- k ventijét szoktam a fentebb is említett MSI Afterburner- el állítgatni, normál használathoz autora, tuningnál pedig manuálisan valami jó nagy fordulatot, melynél biztosan nem melegszik túl.
-
Furcsa hogy ezt nem szúrta ki senki. Mindegy, lényeg hogy működik és látszik a növekedés. Abszolút értékben nem tudok viszonyítani, ilyen modern 3DMark- ot nem szoktam futtatni, a 06- ra és Vantage- ra van rálátásom. Ha egyben van még a gép kíváncsi lennék a teszteredményre, hasonló formában, képernyőmentésre kipakolva:
[link], [link], [link] . A jókis öreg, a 03 [link], de Win7 alatt lefut még a 99 is[link] .
-
Jó szórakozást én sose éreztem magam elég erősnek, hogy még ezzel is küzdjek a PC-s világban. Főként mert mindig van egy erősebb kártya, CPU, alaplap ami már bőven elég az adott programhoz.
Na ezért jó a 8 bites világ. Az alap gép tudására mérték a programok túlnyomó többségét, így nincs a PC-s kompatibilitási probléma. Ami van azt meg forrasztópákával, szkóppal és kapcsolási rajzzal lehet javítani ha nem ette még meg az akkuból/kondiból kiszivárgó lé.
-
envagyok
veterán
Ha a leggyorsabbnál is gyorsabb kell, akkor jó az SLI és a CF.
Most pl a külső átkötős x1900xt master/x1950xtx konfigban tolom a far cry-al max grafikán, bőven érezhető a különbség CF ki és CF be állás között.
Radeon pro duo-n is volt, az is kb 1080ti teljesítményt tudott. Vagy mostanában a csúcskártyák túlárazottak, szerintem pl 1080ti helyett erősebb olcsóbb 2db 1070 -
Sanchez638
addikt
1155-től nem sok Pci-e sávot kap a dolog. Ha több kell ott a HEDT platform.. Amd viszont bőkezű volt, de ott a proci nem hajtotta ki a komolyabb rendszereket.
Nagyon High end lapokon van PLX chip amivel további PCI-E sáv kerül fel, de azok elv lassabbak.. Bár kérdés mennyivel.
Gigabyte GA-Z77X-UP7 37 fázisos szörnyeteg, ennél volt plx chip.
-
Sanchez638
addikt
Pentium G3258... Pont tökéletes a régi gémekhez is. Akár underclocolva. Akár 5Ghz-n tolva.. Unlocked s1150 proci kb 7-10k között van HA-n.
(#61658) jokeph Dupla GPU-t se fog meg talán a 8x pci-e... Főleg ha 2.0 vagy 3.0.
(#61651) r0b3r Catalyst meghajtók stimmelnek? Eléggé fos a pl Win7-re néha a driver. Bár én inkább 48** és alatta szenvedek vele.
-
jokeph
nagyúr
Arra gondoltam, hogy nem-e az x8+x8-as felállás okozzza e a gondot....
A lapod sajna nem tud többet, illetve helyesebben a CPU nem tud többet, összesen 16 3.0-ás sáv áll rendelkezésre eme célra, azt lehet konfigurálni 1*16, 2*8 illetve 1*8+2*4-es variácókban (1,2 vagy 3 használható fizikai x16-os slot esetén).
Ezek a VGA-k is 3.0-ás pci-e interface-el rendelkeznek.
Blue Screen:
A listázott hibasereglet nem túl sokatmondó, általános MS hibaüzenet halom, okozhatja rengeteg minden, instabil hardverelem (ram, tápellátás, háttértár, kontakthiba) és instabil driver/szoftver is.
-
Akkor passz, esetleg nézd meg biosban a PCIe- vel kapcsolatos beállítási lehetőségeket. Valamint talán bios default után csekkolni a RAM időzítéseket, + oprendszerben Aida- val megnézni hogy mi a def SPD set. És mivel 4 modul van, engedni az időzítésből, mondjuk ha 1333 def CL9, akkor CL10- re tenni. A 4 modul nagyobb teher a mem vezérlőnek, a két video megcsapolja jobban a 12V- ot, talán betart a CPU NB/NB párosnak is, bár a tápod combos, de sosem lehet tudni...
-
Néztem, de igazából nemigen vagyok szakértője a kékhalál üzeneteknek. Tiszta telepítés volt ? Tehát az oprendszerben volt-e előző, más típusú kártya (NV) ?, ha volt lehet nem lett teljesen eltávolítva, akkor lehet ilyen kékhalál - tipp/tapasztalat.
A x8 sebességben nem hátrány (ill minimális), viszont mint fentebb jeleztem, nemtom hogy CF esetén okozhat-e gondot.
-
envagyok
veterán
Crossfire szalagkábelek (2DB) bekötve?
Én átnézéném és megtisztítanám az érintkezőket a CF részen. és a pcie csatin.
Beraknám csak az egyik kártyát az egyik slotba, teszt. Utána csak a másik kártyát a másik slotba, teszt. Illetve másik CF kábeleket próbálnék még.Most ma nem tudom egyébként mi van, nagyhalál majd agyhalál állapotában leledzek.
i7-6700k/Z270-es gépembe úgy döntöttem, kicserélem a bequiet dark rock pro-t játékvízre, mert rohadt nagy az a borda, látni, szerelni se lehet tőle, meg féltettem a z asus z270f-et is a súly miatt.
Elkészülök, indítom a gépet, semmi. CPU hiba led világít. CPU nem is melegszik.
Kurvaanyázás, visszarak másik hűtés, semmi eredmény.
Oké mondom, mára ebből elég volt, előveszem az egyik 1366-os gépet, mondom berakom a 1070-et a másik gépből, aztán majd azzal játszik akkor a gyerek.
Bekötöm, indítom, semmi.. Teszter szerint nincs cpu benn, el se kezdődik a boot folyamat. Utoljára hibátlanul ment.
Na mondom meghalt az a lap is. Aztán kiderült, hogy a pár éves RM850i táppal lehet valami, mert egy másik tápot rádobva megy (ez volt az utolsó reményem)
Holnap ránézek jobban a másik gépre is, remélem táp vagy lap hiba, nem a proci halt le.Komolyan mondom ezek az új cuccok rohadt kényesek. 1-2 éves ajánlott tápok, lapok halnak le sorban.
Ez már a 3. corsair tápom, ami tönkrement.
Ezek is olyanok, mint minden mostanában? Pár évre tervezett avulások?
A régi cuccaimmal messze nincs ennyi gond. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Asztalos klub
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Medence topik
- Kerékpársportok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest