-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Out of box nem telepíthető Ryzen 1-re a Win11, de véletlenül sem mondanám retrónak a Zen 2-et. Ahogy egyetlen Core procit, még a legelsőt sem, pedig azok is kb. 15-16 éves cuccok.
Ugyanakkor nehéz meghatározni a retró fogalmát, de Intelnél C2D előtti korszakot, AMD esetén az AM2 előtti korszakot mondanám. Persze ez elég önkényes meghatározás, hogy a tiéd is.
Apple nem érint, azt nem tudom, de majd Frescho megmondja. Bár neki meg elég sarkos nézete van a retróról.
-
De a PCI panel ezen külön van, és hosszú USB kábellel csatlakozik, nem a kis PCIe kártyára kell tenni, hanem mellé vagy akárhova a házban. Bedugom az alaplapba a kis PCIe kártyát, abba megy a kék USB kábel, az pedig a PCI slotos panelre, így utóbbit az alaplap mellé helyezhetem(ha van hely mATX esetén), vagy akárhova a gépben, pld a már sokszor linkelt beforgatott Live esetén, itt a kis PCIe kártya a táphoz közeli slotban, a PCI panel pedig elöl a táp és a HDD öböl között.
A Te intelligenciáddal, mely az átlagnál jóval magasabb sztem, azonnal át kellett volna látnod ezt.
Ennél érthetőbben nemtom elmagyarázni... -
Nem, rosszul látod. A gépház aljához ragasztva/csavarozva, pld mATX lap, ahol van hely a táp és a lap között, pont a normál magasságú PCI kártya lesz jó, mivel a slot pont egymagasságba kerül az alaplapi slotokkal, próbáltam a Zen1 lap mellett, csak az oldallapot levéve, a magasságot próbálva, a működést ott nem.
Persze a Zen2- ben nincs hely a táp mellett, mert a sima ATX lap odáig ér, így ott beforgattam.szerk : teljesen más az általad fotózott, az enyémen külön van a PCI panel, nálad egyben, abba persze hogy csak lowprofile mehet, nézd meg jól, lehet hogy nem a megfelelő fotót nézted...
Pont ezen anomália elkerülése miatt választottam ezt a típust. -
Pikari
veterán
Esetleg egy nagy csavarral, anyákkal, alátétekkel be lehet rögzíteni.
De most végülis nem fontos, mert most egyelőre elég nekem az 1 db PCI foglalat.
Lehet, hogy az alaplapi hangkártya is életre kelthető 98 alól:
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) HD Audio Controller -
-
+(#106932) Pikari
Ezek melyik generációba tartoznak? Bár AGP verziók, nekem AGP esetén már régóta a Ti4200 az alap-kiinduló, a régi AGP lapokba is, a korábbi kártyák nemigen hoznak megfelelő használhatóságot Win alatt.
AtiRagePro Turbo AGP 8M
AtiRage IIC AGP 8M
Még a Doom1 teszthez fotóztam ezeket, teljesítményük elég jó DOS alatt, majdnem eléri a MatroxMillenium AGP 8M szintjét.
Fenti kategóriákból nekem csak a PCI verziók kellenek, ezek csak foglalják a fiókban a helyet. -
Pista0001
addikt
Ezekkel a funkció ikonokkal én is bajban vagyok, újak még nekem. A programok ikonjaival nincs bajom, sokat elég régóta használok, az újakat meg hamar megtanulom.
Mac dock-kal is csak a nagyon hasonló ikonokkal van bajom (Safari és App store pl, mindkettő kerek és kék).
Chakra majd Manjaro alatt szoktam rá arra, hogy a gyakran használt dolgokat kitűzöm dokkra (Latte dock, sajnos a legújabb KDE portja még mindig nincs készen
) a ritkábban használtakat meg a kedvencekbe, ífy nagyon hamar megvan minden. Windowsra, főleg 11-re könnyen ada0tálható ez a rendszer.
-
-
Pikari
veterán
Rendes dos van benne, a többi csak marketingkamu. A dosba való kilépést meg azért vették ki a menüből, mert már vér ciki volt nekik, attól még ugyanúgy ki lehet lépni belőle, pl az autoexec.bat végére beírod, hogy command.com, és helo... A me fő előnye a jobb directx támogatás a 98hoz képest, és a kisebb memóriaigény az XP-hez képest (32 megával már elvolt). De alapvetően sajnos inkább csak a debil emberek megvezetésére volt, próbálták újdonságként eladni, a 98SE-hez képest sok változás nem történt benne, leszámítva a sokkal jobb directx támogatást.
-
Előző postokban minden, ma lényegében összes retró oprednszer ... nem kéne leállni az adott retró könyvelésben.
Nyilvan, az utolag ujra megepitett regi PC-m, azert 98, mert ott van DOS. : bekönyvelted a nyilvántartásba a leglényegesebb paramétert.
A Win98 anno zseniális, annyira hogy ma is király, nem lehet abbahagyni.
-
Én ma is szívesen kihagyom ezt az XP felé vezető lépcsőt. DOSra épülő rendszerben kihagyták a DOSt, a gondolatra is zárlat a procimban.
NT4-->Win2000-->XP, ez volt szerintem a jó út. A 9x sorozatba betenni egy genetikai torzulást, mindegy nekem nem jön be, használja egészséggel aki akarja.Tök jó az a tégla épület, az pince, padlás vagy garázs?
-
KROK640
nagyúr
-
Pikari
veterán
A sima klasszik vxd drivereknek is, az egységsugarú isa hangkártyákkal, mondjuk szoftveres dx mixeléssel kombinálva, is simán tud brutál overheadje lenni, pl ami a játékot letolja 30 fps-ről 5-15 fps-re egy 200 mhz körüli procival, és jöhet a sírás, hogy miért kicsi a frame rate. Szóval próbálgatni és válogatni kell a kártyákat erősen, ha ilyen probléma lép fel, nekem az sb0220 xp alatt tökéletesen kompenzálta ezt socket7es gépben, az jó pár extra fpst adott a régi isás cucchoz képest.
-
arn
félisten
az nem lehet, hogy vxd mellett winme alatt nem kell kabel? livehoz emlekeim szerint sose hasznaltam mast a vegen, csak ezt a lw3at, minden ment vele rendesen. de arra emlekszem, hogy racsodalkoztam, hogy nem kell kabel - amugy sose olvastam/hallottam rola, hogy wdm kell hozza (amit sose tettem fel).
ps: [link] ez egy regi thread, itt vki azt irta, hogy win98 alol nem ment neki, winme alol meg nem tudja kikapcsolni.
winxp elott hasznaltam winmet 2000ben, ugyanazokkal a drvekkel, mint win98al.
-
envagyok
veterán
Kicsit olvasgattam az ep128.hu oldalt.
Nem semmi kis gép volt az Enterprise.
Ha nem csúszik meg a bemutatása, akkor a Commodore 64 messze nem lett volna ilyen sikeres.
Grafikailag, sebességben veri.
Ma játszogattam a 3 kazival amit kaptam hozzá, szépen futnak, pl túró rudi.Olvasgatás közben a mikrovilág cikkeknél a másik ledöbbenés a Kis Karácsony... című fejezetnél ért, az áraknál.
IBM PS2 Model 30 közel 1 Millió Ft??? Az 1980-as évek végén, mikor 10k alatt volt a havi átlagfizetés? Jézus -
Annyival árnyalnám, hogy ezek azért már újabb fejlesztések. Az SD kártya adapter vagy floppy adapter sokat dob a használhatóságon minden programnál. De a régi programokhoz nem igazán van szükség plusz memóriára. Szóval érdemes átgondolni, hogy mit akar futtatni és mennyit akar költeni rá az ember. Például akar-e az ember SymbOS-t, vagy sem.
-
Pikari
veterán
Én nem nagyon foglalkoztam audio CD-vel, de valamikor 2000 körül jött a BeOS, ami szintén wavnak mutatta az audió lemezeket, és egyszerűen le lehetett vele másolni. De netezni is gyakran BeOS alól szoktam, szóval egy időben átszoktam arra, és windows helyett inkább azt használtam. Aztán amikor jött az XP, akkor visszaszoktam arra.
-
-
arn
félisten
Ennyire nem egyszeru a dolog, spdifen nincs idozites, ha nem pontos a kuldo, jitteres lesz a jel, es reclockolni kell a fogado oldalon hogy ne szoljon rosszul. Illetve ha analog jelle alakitod, meg async usbs forrason is szolhat mashogy a digitalis forras (maga a digitalis jel persze bitperfekt). A digitalis jelkuldesnek is megvannak a buktatoi hangminoseg szempontjabol, csak mashogy.
-
-
-
Sztem a Live sorozat hangminősége inkább a jó minőségű line kimenettel dominál. 48/44.1 KHz nem annyira feltűnő. Némelyik korabeli codecben, lejátszóban klikkelhető volt a 44.1 kikényszerítése, ez ma is bentvan a 64 bites MPCHC- ben.
96KHz vagy magasabb túlmintavételezés kihallható, de itt is feltűnőbb hogy milyen minőségű cucc küldi ki a jelet. Az alaplapi és egy jobb dedikált között analógban nagyon nagy különbségek vannak, de digit kimenet esetén is jól hallható - utóbbin sok vita volt már, nem vitaindítónak szántam, a két tábor véleményét úgysem lehet megváltoztatni, legtöbben nem hiszik, van aki meg maga épít SPDIF cuccot, mert a márkásabb kimeneteket is gyengének hallja. -
-
-
-
-
A telekomomos modernebb gigabit optikai router veszi jelenleg az adást nálam. Ebben a user specifikus seteket állítgathatom, a többi a szolgáltató által regelt és frissített. Ha felülírnám, és engedné is, azonnal kitiltanának, ill inaktívvá válna a kapcsolatom.
100m kábel a spájzban, valami modernebb router az egyik lanra, aztán majd elvileg mehet a komplexebb móka is, feltéve ha a csekély helyi háló tudásommal tudok érdemlegeset alakítani. -
ityam
őstag
nah most fogok gondolom valami iszonyat nagy baromságot kérdezni szerintem, dehát miért ne.
ha van egy(pontosabban kettő) frames hátrányom mert 8ms a késleltése a monitornak(ami 120Hznél 2 képkocka, és 60nál 4). lehet hogy pont jól kijön icipici késleltetéssel a vr3d? persze feltételezve hogy van hack hogy 100Hz alatt működjön a dolog.... -
ityam
őstag
Köszönöm a tapasztalatot. akkor nem fektetek erőforrást hogy gagyi TFTn ezt kipróbáljam.
Egyébként a 100Hz esetén 1 frame 10ms az nem irreális. 6-8ms azt hiszem nem kirívó teljesítmény.8 ms mintha a régi gagyi benq monitoromnak is az egyik paramétere lett volna.
persze ha késleltetésnek nézzük az mst akkor pont felcserélődik a jobb és bal szem(?). -
ityam
őstag
Igen igen. valszeg látnám hogy nem az igazi ha lenne rá hack is.Mint írtam én is a korhű eizo monitoromról az odeálisabb lenne hozzá, dehát mivel 20 éve aszalódik párolódik porosodik a padláson ezt még nem mertem/voltam hajlandó lehozni és kipróbálni.
Ez biztos tudna jó képrissítést, dehát.... 20 éve rohad a padláson....................
Kicsi a bizodalmam hogy az én padlásos eizom még működésre bírható:
Ha megközelíthetném az élményt egy gagyi tftvel én annak is örülnék csak nem tudom hogy lehetséges ez. -
A két 6850- ből az egyik meghótt nálam is. Bár ezek 1ventis példányok, szerintem már pld a 8800GTX is legalább 2ventisben jó. Az ennél későbbi kártyák is ref 1 sima venti vagy 1bloweres xarokkal vannak fent TPUP- n, azok már sztem mind megpusztultak. Pld az 1bloweres GTX285- őm is megpusztult. Elborzadva látom hogy evvel a gagyi megoldással még 3090- et is kiadtak
A 3ventis 6870 kb arányos hűtésű, vagy a 2ventis 560Ti még elmegy kategória.
A fejlettebb GPU- kat sztem telibe kell fújni közvetlenül, a blower által szállított közvetett légáram xart nem ér, főleg ha a VRM már előmelegítette. -
-
Oh ez a revíziós sámánkodás TP vonalon is megvolt, hogy az utolsó rev már biztonságos, aztán ha elkezdtél vele gémelni, hamar jött a meglepi, hogy hát nope.
Már annak idején is eleve úgy vettem a T61p-met, hogy kértem GPU-Z képet az eladótól, hogy lássam melyik rev. Ex business gép volt, géminget előttem nem látott, sokat így sem bírt, pedig amúgy óriási potenciál volt abban a GPU-ban (Quadro FX570M), elképesztően tuningbarát képességei voltak, csak ez a hw flaw ne lett volna.
Macben nem vagyok otthon, azt nem tudom, kapott-e más chipeket mint a Thinkpadek.
Volt egy misztikus, sorozat utáni gyártás a kisebbik GPU-s (NVS140M) T61 lapokból, amit az IBM rendelt el a corporate customereinek (a Lenovo nagy ívben tojt a dologra, gariban cserélgették, aztán jött az újabb gen, T500 stb) ebből én vettem két darab new old stock lapot is, egyikre tettem olyan biost ami még alul is feszeli a gpu-t, modifikált hűtést alkalmaztam rajta (W500-ét), az akkor kapható legjobb pasztákkal és custom ventivezérléssel hogy se elmelegedni ne engedje, se a hőingás idle és load között ne legyen jelentős), ez a lap is ugyanúgy megmakkant egy idő után. A másikat eladtam, nincs infóm az utóéletéről.
Szóval ez egy szomorú sztori volt mert én akkoriban nagy laptop gémer voltam, és nagyon sajnáltam a T61p-met.
Persze aztán a W500 kárpótolt a mobil Radeon 3650-nel, ami elég gyors is volt a céljaimra, de mellé hűvös is, még tuning mellett is, és kb lehetetlen megölni.Van is még egy működő W500 lapom, csak döglött W500-at nem találok, amit megvehetnék olcsón.
Mondjuk nem kellett volna eladnom a példányom, amit még 2022-ben is pöcögtettem. -
Nekem egy 4650 DDR2 AGP kártyám van, most hirtelen nem is tudom, mennyi RAM van rajta. Egy 3.0GHz Prescott buildben van, Abit IC7 alaplappal, WinXP-vel. Szó szerint örökölt gép, úgy van, ahogy a gazdája megépítette, aki 10 éve már nincs velünk.
Ő ezt használta napi jelleggel 2014-ig, azaz Prescott és WinXP, míg én már 2007-től 2 magos, majd 2012-től 4 magos AMD konfigon voltam. Itt nekem bevillan Pikari és a körülötte lévő emberek, akik még ma is C2D-t használnak fő (ha nem egyetlen) gépként.
-
Rengeteg verzió jelenhetett meg ezekből. Gondolom nehezen gyűjthető be az összes spec. Nálam a DDR2 Asus 512M van, a TPUP oldalon meg ennek az 1GB verziója.
Tesztje, bár ez kisebb prociórajel mellett futott, mint a HD2600XT, közvetlenül nem hasonlítható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged