- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
rovidebb nincs?
harom es fel oras filmnek sem ulok neki... nemhogy vmi tutorialnak. beletekergettem amugy, de a vegen kerestem egy masik videot.
(#41783) frescho: az jol kitesztelt gep lehet
manapsag nem tul bonyolult dolog a tuningot tesztelni, a 90es evekben a programokat is meg kellett keresni, amire erzekenyebb volt.
-
arn
félisten
https://www.youtube.com/watch?v=YOCHWFdvfnw
itt lattam, de ugy latszik ezek csak hangszerek. ebben az esetben az mt32 talan jobb indulasnak
kesobbi jatekok mennyire tamogatjak? mt32bol melyik a jobb verzio?
-
unclefucka
senior tag
Aztak...va!
Ez teljesen frankón a sima mezei játék??
El nem hiszem.
Félelmetes, hogy ezeknek a szintetizátoroknak micsoda hangszer készlete van.
Ez egy egészen más dimenzió, nem jutok szóhoz.
Szegény kis SB Pro OPL-je is oda teszi magát azért.
LOL! Az SC-55 után mekkora kontraszt a PC speaker.Szűkös erőforrások ide, szűkös erőforrások oda, ez még mindig sokkal jobban megdobogtatja a szívem, mint akármelyik mostani játék zenéje.
Talán a S.T.A.L.K.E.R. SoC Complete 2009 volt az utolsó modern kori játék, amiben eltalálták a zenéket (t.A.T.u.) -
unclefucka
senior tag
Persze, persze, igazad van, de a Roland SC-55 nem egy átlag halandó által, csak úgy beszerezhető valami.
És persze az a Ensoniq szinti is egy kisebb legenda. Viszont az Ensoniq nem igazán gyártott hangkártyákat (sokkal inkább szintetizátorokat). Az általuk gyártott hangkártyák az árát meg el sem tudom képzelni, olyan sokba kerülhettek anno.Igen a DOOM első verziója még nem volt teljesen GUS optimalizált.
Viszont nem tudom, hogy mennyire igaz ez a DOOM későbbi verzióira, mert nekem soha nem volt problémám vele. És nem kellett semmit sem machinálni, szépen kijött a 512 KiB vs. 1 MiB különbség.
Az még hozzá tartozik, hogy az ACE-t csak MIDI-re és csak SB mellett használtam mindig.
(most egy CT1600 párja). -
bacsis
Közösségépítő
Nálam meg Duke3D bajnokság lesz
Tsiga001! Abit S939-es lapot csak az Abit KN8 Ultra-t használtam rövid tesztre, hosszabb távon AN8 SLI Fatal1ty-t használtam, jahh meg van Abit AT8 32X-em is, ez kevésbé oylan jó tuningban mint az Nforce-s társai, de az ATI csipeszt miatt nem hagyhattam ki...
Halkan megsúgom, hogy a DFI ATI csippes S939-es lapja a DFI Lanparty UTCFX3200DR nagyon büntet, és simán megy benne az újabb azaz a HD5000-es szériás Radeon isbocsi egy kicsit elkanyarodtam
-
unclefucka
senior tag
A Doom, Doom II és a Raptor is jobban szól Gravis -en, mint bármi máson.
Ezek híresen olyan játékok, amiket GUS-ra optimalizáltak.
Mondjuk az eddig elmondottak, látottak, hallottak alapján lehet, hogy ez lenne a helyes terminológia:
Ezek híresen olyan játékok, amiket más MIDI eszközre nem optimalizáltak.#41706) arn: Az OPL chipek nekem sem voltak nagyok a szememben, amíg meg nem tudtam, hogy milyen szintetizátorokba építették be őket és azok a szintetizátorok mire képesek még ma is.
Teljesen egyértelmű, hogy a fő oka annak, hogy az "OPL-t sokan lesajnálják", az az, hogy nem írták meg "rendesen" magát a játékot alá anno.
Hajj, a mai korszak játékai hírből sem ismerik a FM-et, a hullámtáblát, MIDI-t, semmit.
Itten van ez a .mp3, .ogg, oszt jáccad le vazze!
Ennyi.Pedig a DUNE 2 még az FM hangkártyából is próbált hangeffektet produkálni.
És a Impossible Mission is "megszólalt" a maga gépies hangján a C64-en.
És Covox-on is toltuk még anno!
(egy srác épített egyet) -
Yutani
nagyúr
Apám, mennyire jók a Rolandok!
AWE64 nincs véletlenül? Kíváncsi vagyok, hogy az AWE32-höz hogy viszonyul. Itt van egy példa, de közel sincs a te AWE32 mintádhoz.
-
arn
félisten
az opl3at szerintem sokan lesajnaljak, pedig van benne racio... ha jol megirtak ra egy zenet, nagyon jo tud lenni. nem mellesleg nekem kevesbe tunik mesterkeltnek az egesz. hallatszik rajta minden szempontbol, hogy gepzene, nem is akar mas lenni.
az opl3 igazi muanyag, a hullamtabla nekem a foncsorozott verzio - ugy akar kinezni, mintha vmi dragabb anyag lenne, de mindenkinek nyilvanvalo, hogy nem az. mongy azt is hozza kell tenni, hogy a sw/hwes opl emulaciok is sokat tettek azert, hogy szar pruntyogesnek tunjon az egesz. egy olcsositott vibra is borzasztoan csattog egy dedikalt yamaha chiphez kepest.
-
bacsis
Közösségépítő
hát ez qrva nagy
szerk: de nem értem, hogy ha 3 különböző PC-n fut, elindítom a játékot a linken leírt paraméterekkel, akkor hogy lesz abból az hogy a központi gépen irányítom a játékot, de a másik két gép képe is vele szinkronban fog mozogni?
gban! Igen, elvileg két apás kell, vaagy apa anyás is jó csak annka az egyik végére kell egy fordító
frescho! Hogy állok a gyúrással? Hamarosan elég jól.. ugye holnap kiállítás, de még az összes monitorom a padláson van... vagy időm nem volt vagy az időjárás nem engedte hogy lehozzam a monitorokat.. szal ma egy szuszra kell felpakolnom a 40 gépet a terembe úgy hogy a monitorokat nem elég csak felhurcolni, még a padlásról is le kell ráncigálni -
-
Krissz80
senior tag
-
bacsis
Közösségépítő
igen, ilyesmim tényleg nincs
Hát most Youtube-n rákerestem ezt a vidit találtam
De túl sok mindent nem vettem észre.. néha mintha "sípolna".... ennyi az egész? -
arn
félisten
A pentiumoktol nem volt mar sok jelentosege a tehermentesitesnek a scenen, viszont hangilag sokaig nyero volt. Foleg, amig mindenfele szirszar samplekat hasznaltak 8 biten meg par khzen. A masik, hogy no gus, no demo
dosos demoknal epp olyan sztenderd volt, mint amilyen a blaster jatekoknal. Meg akkor sem valtozott, amikor mar franko kis libek voltak mindenfele supporttal.
Epp a sw mix miatt keresek regebbi gust, mert a 3.7tol van swes mixer, csak eppen nem 100% kompatibilis a csak hwmixes verziokkal. Nehany demonal csak az egyik fele szol.
-
Az AweGold is bővíthető viszonylag olcsó kiegészítővel [link]
Valamint a jó minőségű hangfontokhoz azért kell a megfelelő memória méret, nem véletlenül lehet 28MB- ig bővíteni. A 16MB- os MT32 és a 26MB- os SC-55 fontok azért odavágnak, szebben szólnak mint az alap, mellékelt fontok. Nem is szólva a nagyobbakról melyek már csak Live/Audigy/X-Fi kártyákhoz betölthetők : arachno (150MB), Musyng Kite (1GB), ezek már tarolnak a minőségükkel.
-
arn
félisten
szerintem ezzel tisztaban van, csak a gushoz hasonloan akarja feltolteni a kartya memjebe a samplekat, hogy ne a gep memoriajat hasznalja, mint sb16nal.
gusnal az interpolalason kivul az is volt az elony, hogy nem a procit terhelte folyamatosan. bar ahogy telt az ido, ennek a jelentosege egyre csokkent, es inkabb hatranyos volt a csatornaszammal csokkeno sample rate. kesobb meg swesen interpolaltak a moduloknal, igy vegeredmenyben a sokcsatornas zeneknel mar szebben is szolt egy blaster. aztan az mp3akkal okafogyotta valt minden
-
arn
félisten
persze nemelyik jatekoknal jon elo csak, es nem is csak egyfele bug van.
http://www.vogonswiki.com/index.php/Hanging_note_bugkivancsi vagyok en is, remelem le tudom majd tesztelni.
-
alvaro
senior tag
Live!-nak volt DOS alatt működő SB emulátora, emlékeim szerint EMM386 kellett hozzá, ami miatt eleve kiesett pár dolog, de a baj az volt igazából, hogy az emuláció olyan, amilyen. Különösen az OPL része, mert az kifejezetten siralmas.
Ugyanez volt egyébként GUS esetében is, az is emulálta az SB-t, több-kevesebb sikerrel, OPL tekintetében leginkább befogott füllel asztal alá menekülős módon.
Nagyon persze nem kell csodálkozni, ezek wavetable alapú kártyák, a működési elvük köszönőviszonyban sincs az OPL FM szintézisével.
Live esetében még az az érdekesség is fennáll, hogy csak régebbi lapokon tűnik működni DOS alatt, nekem a legújabbak, amiben sikerült beröffenteni az emulátorát az egy 754-es és egy 479-es lap volt, újabbakban sose. Jó, ISA slot már ezeken se volt, szóval ennyivel azért így is beljebb voltam...
-
Krissz80
senior tag
Még messze van, de már leütöttem.
Ha türelmesebb vagyok, lehet olcsóbban megúszom.
De mindegy, az SB32-ből túl sok revízió van, most ugyan találtam egy oldalt ahol le van írva melyik verzió miért ajánlott, és az író a non PnP kártyákat preferálja, de szerintem jól esz az az AWE64 Gold. Ebből is van ugyan kettő revízió, de mindegyikben van 4MB, annyi gondolom elég lesz a játékokhoz.
-
Krissz80
senior tag
Retró DOS-os játékokhoz kellene majd, hogy minél szebben szólaljanak meg alatta.
Nem értek ezekhez a kártyákhoz, én azt hittem minél több memória van bennük, annál jobb sound fontokat használnak, és szebben szólnak.
De biztos van egy maximum, ami a játékokhoz kell.
Elképzelhető amúgy, hogy az AWE64 Gold szól úgy a régi Dos-os játékokkal, mint az AWE32/SB32?
-
-
Valamint a cache modulok sincsenek a lapban.
(#41542) sanchezsa : erre a típusra nem áhítozok, néhány GUS viszont még jöhetne
(#41551) alvaro : 286- ban már valóban szép mennyiség a 9MB
(#41547) gban : Utólag jöttem rá hogy az Asus M2N64 lapban IDE módban felejtettem a vinyót, kicseréltem a lapot az MSI KA780G- re, ott meg RAID- ban felejtettem de elindult a Win7 majd jött a Giga GA-MA790GP-DS4H, ott is elfelejtettem beállítani, először RAID- ben volt, elindult a Win7, aztán észrevettem a BIOS- ban, átállítottam AHCI- re és ismét sikeresen bootolt ( új eszközöket detektálva ), azóta is jó, biztos nem általános, lehet csak mákom volt
-
gerlaip
addikt
Jó ez a 366-os cerka is. Én valami ilyesmit, talán az 333-as volt, hajtottam 500-on is tesztek erejéig, ezek még bírják a nyüstölést.
Nálam is ilyen 350-es Chieftec táp hajtja most a 3200+ 9800pro kettőst. Szerintem elég ezekhez is.
(inkább, mint valami noname könnyűsúlyú 400-as)Egy kép a delikvensről. Az ide-oda hajló retró házból egy vadonatúj, Bitfenixbe költöztettem.
Később, ha összeállt a konfig rendesen, csinálok egy részletesebb bemutatást. (Ha érdekel titeket, ha nem...)
-
Azt nemtom. Itt a totyikban írták hogy általános probléma, csoda hogy az enyém még eddig is működött. Hősokk nem valószínű mert ezeken a déli híd ( mikor hibátlanul üzemel ) kézmeleg, a hiba után lett csak tűzforró, gondolom zárlat, viszont sok amper nem folyik a zárlatoson sem mert az FSP nem old le, hibás Phenom procira simán lekapcsolt néhány mp után.Esetleg konstrukció, kommersz lapka, talán
-
quailstorm
félisten
megkoptak mert felpörgeti, bootkor biztos, lehet az enyém volt gagyi de az mintha lehajtáskor is
és igen, ha betetted a lemezt az nyomott egy mechanikus kapcsolót ami felpörgette a motortbeleivódott a hangja a fejembe az évek során, nem kell floppy ahhoz hogy tudjad, megy-e a motor vagy sem
-
quailstorm
félisten
-
gerlaip
addikt
-
arn
félisten
igazabol ha ki van maxolva az adott evre, az annyira nem baj
csak nem szeretnek "evidegen" cuccokat. kerestem regi amerikai ujsagokat, mar maxon porogtek a cdk, jobb gepekben cdiro volt, 40g vinyoval. vinyobol, meg lehetett venni quantumot. a fireballra emlekszem - a 90es evek kozepen nagyon felkapott volt.
de ahogy neztem a gf2gts es a 256m ram, akkor eleg overkill volt
a tipikus hazszin megegyertelmuen a bezs volt. a korabeli reklamok nagy segitseg
[link]
-
unclefucka
senior tag
Ahhoz képest az AdLib-ot jó sokért mérik az ebay-en, és csak egy van belőle.
A cuccot már letöltöttem, majd valamikor szórakozok vele egy sort.
-
unclefucka
senior tag
A srác videójának a leírásában találtam ezt a linket.
Ez most borzasztóan izgatja a fantáziám.
DOS-os progi, amit még most is fejlesztenek. Ilyenből azért nincs sok. -
-
Balathruin
veterán
Ezt hol nézhetném meg?
Más: Most belegondoltam abba, hogy milyen Nvidia kártyám lehetett régen az Athlon XP-s gépben és talán valamilyen FX volt, de az biztos, hogy 128 megás és zöld nyákos.... Azért kár, hogy tönkrement... Jó lenne ha még meglenne. FX5200-ra tippelnék, mivel occóé lett véve a gép, nem hinném, hogy 5950 Ultrát rejtett.
-
bacsis
Közösségépítő
F4-et kell nyomni Win 8.x-nél a Safe mode-hez
nakos1212! Nem kell VGA driverrel vacakolni, csak tipord az F8-at majd válaszd a VGA mód engedélyezését, és akkor vissza fog állni 640X480-ra 60Hz-be és akkor utána újra beállíthatod a kívánt felbontást/frissítést
de amikor állítgatsz és valami olyasmit sikerült belőnöd amit nem tud a monitor akkor sem kell kétségbe esni vagy megnyomod az ESC-et és vissza áll vagy 15 másodperc után automatikusan -
gban
veterán
Egyszerűen hihetetlen, nem tudok máshogy fogalmazni.
Ha megpróbálnád értelmezni amit írok, mindjárt beljebb lennénk, én feladom.
Tök jó hogy hülyének nézel, ezt sem tudom máshogy megfogalmazni.
Beforrasztott - a gombelemre írtam, nem az akkura, ismételten (Tudom mi az a bios elem, de nem igazán volt az fixen beforrasztva.)
Nem láttam kifolytat - ismételten leírom, a gombelemre írtam
Nem forrasztható + láss csodát - basszus, pont ezt írtam, hogy ponthegesztéssel rá van rakva a forrpont, és te pont ilyen képeket linkeltél, lejjebb dettó, hülyeségnek titulálod a "Csak ponthegesztett lábakkal megoldható a beforrasztása" mondatomat, miközben pont ilyenre hivatkozol, "Ezek mind through-hole megoldások" - igen, azok, de ahhoz kell a ponthegesztéssel rátett láb. Pont azért mert nem forrasztható a gombelem - mert a láb nem forrasztással van ám rátéve.....
Mert fiatal vagy még - bár igazad lenne, ABC80-nal kezdtem az ipart, HT80-on meg ZX81-en már programokat írtam, nem komolyakat, az igaz.
P1-től javítok forrasztással lapokat, csak azért nem 486-tól, mert azokon anno nem annyira volt mit javítani, illetve nem találkoztam azokból rosszal, amikor együtt futottak a P1-ekkel.
Igazad van, valóban volt alaplapon is ponthegesztett lábas elem, de lássuk be, nem volt azért gyakori.
Nem azt írtam hogy egyáltalán nem volt ponthegesztett lábas elem semmilyen alaplapon, hanem hogy inkább laptopokra volt jellemző, de ott meg nem beforrasztva.
De tényleg feladom, legyen igazad, nem értek hozzá, nincs semmi tapasztalatom....
"Egyik sem nyert" -
Exian
addikt
Nem nem, full szabadon van minden darab! megtapintható, sőt, kipróbálható jó pár példány! ma egész délután full áramnélküli gramofon lemezjátszóról szólt korhű zene, időnként valaki megtekerte
utána meg normál villanyos lemezjátszóról. szóval nyitott az egész és ingyenes! gyere el, találkozhatunk személyesen is
a héten én őrzöm a kiállítást 13:00-21:00 között, jövőhéten 7:00-13:00 között.
Mindenkit sok szeretettel várok, várunk!!!
-
gban
veterán
Tudom mi az a bios elem, de nem igazán volt az fixen beforrasztva.
Annál is inkább, mert nem forrasztható a felülete.
Csak ponthegesztett lábakkal megoldható a beforrasztása - ez meg leginkább laptopokra jellemző (mármint a ponthegesztett forrpont, de ott sem az alaplapra van forrasztva hanem kábel végére.mod: most nézem, úgy értetted hogy nem láttam még sosem alaplapban gombelemet
Emlékeim szerint láttam már ilyet, de öregszem erősen- kifolytat nem láttam még, ezt kérdezte a kolléga
-
Ranagol_5
őstag
Hát, akkor lehet, hogy csak küldök egy 32Gb-os pendrive-ot, vagy viszem a külsőmet, és találkozunk.
Yutani: Tapasztalatom szerinte a G31-es lapok ugye ilyen low kategóriás cuccok, és általában még feszt sem lehet bennük emelni. Én annó egy G31-es MSI lapban próbáltam húzni egy E2140-et, és kellet neki a plusz kakaó. Proci lábakat megfelelően összekötöttem, de annyira he venyészett volt a nap, hogy a dropja miatt alig kapott plusz feszt a proci. Valszeg a te lapodnak vagy maga a VRM rész nem bírja a strapát, vagy annyit droppol, hogy a cerka alapjáraton még megy vele ugyan, de ha emeled az FSB-t, akkor már nem..
-
Sanchez638
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Hegesztés topic
- PlayStation 5
- Gitáros topic
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor
- Be quiet! Pure Rock procihűtő
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3076, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3039, 94% Akkumulátor
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest