- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bacsis #21900 üzenetére
AMD és NV kártya is lehet GPU hibás, és lehet BGA forrasztás hibás is ugyanúgy. Nekem legutóbb egy Sapphire 9800GT-t megjavított BGA reflow művelettel Killhates, de ugyanakkor egy XFX HD 4830 kártyát nem sikerült, mert valszeg a mag és a hordozó között engedett el a kötés.
-
spista222
addikt
válasz
bacsis #21883 üzenetére
Nforce-os lapokat elvből nem vennék ami nálam járt mind meg volt sülve és amennyire tudom mindegyikre a halál vár.
Más. Találkoztatok már olyan AGP foglalat/chipset hibával hogy ameddig nincs fent a VGA driver addig van kép ahogy felkerül a VGA driver fagy/nincs kép és újraindul.
Mondhatnátok hogy ez biz VGA hiba de nem mert már az 5. hibátlannal próbálom.
Egy hónapja még nem volt ilyen bugja és csak a polcon állt. -
snake1977
őstag
válasz
bacsis #21883 üzenetére
Na és ez az asrock n68c-s ucc lap?
ezeréves nforce chipsettel, és magfeloldás funkcióvalAz ára úgy 1,5éve volt 11-12k
-
Peter789
senior tag
válasz
bacsis #21875 üzenetére
mert talán ők csinálták a legdurvább öszvér megoldásokat... az itthon kapható kommersz márkák közül mindenképpen...
az egyik legdurvább ilyen kreálmányuk a P4 Combo volt, ezek után már tényleg csak azt vártam hogy csinálnak egy S775 + S754 vagy S939 lapot is
a socket A-s lapokat azért gyártják még a mai napig kis mennyiségben, mert 1-1 darabra folyamatosan van igény - lehetnek olyan speciális környezetek, ahol kidöglik a lap, de a proci, ram, bővítőkártyák, oprendszer stb cseréje túl nagy macera lenne, ezért megváltás egy nullkilométeres garanciális - bár nyilván kissé túlárazott - lap...
-
spista222
addikt
válasz
bacsis #21870 üzenetére
A sima nem 2 es végű az egyik legjobb 462-es lap mindent megeszik és elég csak proci és memória bele
.
Gondolom ez ugyanaz csak újabb fejlesztés.
Ugyanígy kedvenc a P4i65G Minden 478-as proci megy benne és Dual DDR 400.
Ezt a két lapot használom én is processzorok tesztelésére mert minimális kiegészítő kell hozzá és mindent megesznek és az Integrált VGA is elég jó legalább Gef 2 szintű mindkettőben(már ha ezt lehet jónak nevezni)
-
Peter789
senior tag
válasz
bacsis #21864 üzenetére
valóban érdekes egy kombó... az M1695 egy mezei északi híd, amire azt írják hogy tudja a 16x PCIe-t vagy AGP 8X PCI módban (66MHz, de nincsen AGP textúrázás). viszont ha megkapja az M1567 déli híd párját, akkor a 16x PCIe és AGP 8X mehet egymás mellett is...
viszont ezen a lapon nem a fenti déli híddal párosították, hanem az nForce3-al ami egy single chip AGP 8X north + south bridge megoldás. tehát ha minden igaz, akkor jelen esetben van egy teljes értékű 16x PCIe slot, valamint egy AGP 8X slot ami szintén teljes értékű annyi limitációval, hogy 64 bites XP-vel nem működik az AGP textúrázás, vista-tól felfelé pedig ATi/AMD vidkártyával lehet meg se mozdul, de lehet csak hasonló korlátai vannak és általában azért mennek azok is...
mindenesetre igazi assrock-féle gnóm
-
válasz
bacsis #21844 üzenetére
Három alaplapot is találtam:
Socket 939:
ASRock 939Dual-SATA2
ASRock 939Dual-VSTASocket AM2:
ASRock ALiveDual-eSATA2Persze mind AMD-s. A lényeg, hogy úgy tűnik, teljes értékű AGP és PCIe van a lapokon, de az AM2 verzóin mindenképpen (ULi chipseté a PCIe, NF3-é az AGP).
-
Peter789
senior tag
válasz
bacsis #21850 üzenetére
valahogy azt is az i915 adja, mert PLX vagy hasonló chip nincsen a lapokon... talán a G-s verzió által adott integrált vidkárya miatt van a 915-ben valami AGP csökevény is, amit ha nem használ az integrált kártya akkor lehet használni? de tény hogy nem hivatalos, egyik gyártó se merte konkrétan AGP-nek hívni, csak AGI, meg AGP express, stb...
-
spista222
addikt
válasz
bacsis #21850 üzenetére
Sima 865G.
De Intelnél nincs erősebb ami alapból AGP-vel rendelkezik 865 és 875-nél. 915-ös alaplapok vannak még amire raktak AGP szerűséget de csak gondok vannak vele és a processzor támogatás is jóval kevesebb mint a 865-ös mindenevő lapoké.
Így maradnak más gyártók chipsetjei pl VIAha ennél több kell.
Ha az AGP expresszre gondoltál úgy ahogy a GV-s chipsetteknél is megoldották asrockék hogy legyen AGP amit alapból a chipset nem tud úgy itt is megoldhatták Gondolom PCI-ból és a sebessége is olyan.
Van egy ilyen lapom Lehet hogy megnézem mit tud sima 865-höz képest. -
fsb1000
nagyúr
válasz
bacsis #21844 üzenetére
Ez engem is érdekelne. Volt egy 915-re épülő Asrock lapom, de azzal kompatibilitási gondok voltak, meg azon valami fura hibrid megoldás van PCIe kártyáknak.
Elvileg lehetne jó is, mert több VGA is megjelent AGP/PCIe fronton és azokon is valami csip végezte az illesztést.
-
-
Peter789
senior tag
válasz
bacsis #21808 üzenetére
...volt, hogy 2-300fps-ekkel gurult...
ez a kulcs: ilyenkor annyival túl tudja teljesíteni a rendszered a frissítési frekvenciát, hogy már nem nagyon lesz belőle anomália. ahogy írtam - illetve bacsis is megerősíti a tapasztalatot - a probléma akkor jöhet elő amikor a rendszered épp csak bírja a normális tempót vsync nélkül, és ha erre bekapcsolod akkor tud hatalmas ugrálásokat kiváltani
-
Peter789
senior tag
válasz
bacsis #21790 üzenetére
ahogy frescho kezdte el boncolni a dolgot:
" Buffer is like bucket of data you write to at your own pace so that some other process can read from it at its own pace when it is needed.
If you use a single buffer, you may end up overwriting what the other process did not read yet, or the other process may "catch up" with you before you finish writing your current set of data. Basically, you still need to carefully synchronize the two processes.
With two buffers, you can write to one buffer while the other process is still reading the other buffer. "
single buffer esetén állandóan egymás farkába harapna a memóriát éppen feltöltő renderelési folyamat, valamint az onnan kiolvasó megjelenítő DAC és tele lenne elcsúszó, villogós képhibákkal az egész. szimpla asztal megjelenítésnél még nem akkora gond, mert a hardveres 2D gyorsítással kellően tempósan képes átrajzolni azt a pár pixelt amikor elmozdul egy ablak, húzod a kurzort, stb. de azért 1-1 gyengébb vidkártyával ha engedélyezet az ablak mutatását mozgatás közben is és megrángatsz valami nagyobb felületet, akkor érezni fogod hogy picit szemetelődik az oldalainál
a vsync téma is valahová ide csatlakozik - ez meg a framebufferek közötti váltást szinkronizálja mindig a DAC képváltásaihoz. az más kérdés hogy én pl utálom, mert engem a képen található pár apró átmeneti hibánál sokkal jobban zavart mindig is az az FPS-beli rángatózás, amit ez a force mód okoz, ezért minden driverben és játékban azonnal le is tiltom ha lehetséges. ahol meg nem lehet, ott szenvedek tőle...
-
válasz
bacsis #21790 üzenetére
Mert simitja a megjelenitest. A delayeket erosen lehet simitani a hasznalataval. Cserebe noveli a kesleltetest az egermozgas es a megjelenites kozott. 50 fps-nel 1 kep 20ms, tehat pufferelt kepenkent +20ms a kesleltetes. Futo embernel kicsit ele kell tartani igy sniperrel, ami single-ben megszokhato, de multiban hatrany.
-
válasz
bacsis #21778 üzenetére
Akkó rosszul maradt meg. Basszus, szeretem a félretájékoztatást. Annak idején még kezdő voltam és mindent felittam amit mondtak. Azóta meg nem néztem utána.
evvan.
Kiderült ez is. frescho által linkelt cikkből is lejött amúgy. Főleg, hogy nem hozott valami sokat a konyhára a +2mb. -
válasz
bacsis #21778 üzenetére
Igen a 3D "gyorsítás" képesség memória független volt, de az a kb 2 tucat játék ami hajlandó volt elindulni rajta legtöbb esetben megkövetelte a 4 megát, tuningolni powerstrippel tuti lehetettet, de ha jól emlékszem csak szinkronban ment a mag/memória órajel szóval a ráültetett ramok sebessége volt ált. a korlátozó tényező, habár túlzottan sokat nem segített, a 400x300, ritka esetekben a 640x480 volt a max játszható szint.
-
válasz
bacsis #21770 üzenetére
Szarul de büszkén. Nekem úgy rémlik, hogy valamilyen directx kompatibilis volt az eszköz. Annak idején a JediKnight-al toltuk textúra összemosással, 4megás virge-el.
Vagy mire gondolsz?angol wiki: "Part of S3's marketing plan for the ViRGE included the "S3D" standard, stating that members of the ViRGE family carried the S3D Graphics Engine. Games that supported ViRGE directly put this logo on their box so owners of the 3D card would know that it would run as well as possible on their computer. And, despite its lackluster 3D-speed, the ViRGE did receive some S3D enhanced games, due in large part to the brand prestige S3 carried in this period: ViRGE-enhanced versions of Terminal Velocity, Descent II, Tomb Raider and MechWarrior 2."
-
zoltanz
nagyúr
válasz
bacsis #21616 üzenetére
Hogy általában ezért nem melegszenek, de ha mégis a bordákat meg ilyen ragacsos, csiríezes megoldással (nemhogy áfonya lekvár vagy valmi jobbat liszenszelnének hozzá) rögzítik ami tovább rontja a helyzetet (nem vezeti hőt, viszont szigetel és hamarabb melegszik tőle a Ram, jól néz ki de semmit nem ér, sőt).
-
zotyesz66
őstag
válasz
bacsis #21610 üzenetére
Nem rossz az! Nekem Hercules volt, de tök ugyanilyen, mivel referencia az összes, tehát Built by ATi. A 256 bites memória megvan, és az enyém legalábbis feloldható volt, teljes értékű 9800 Pro lett belőle. A memóriák is rendes órajelen mennek, nem butítottak. Ezeknek az volt a hibájuk, hogy a hűtés nem bírta sokáig, és ha leállt a venti, annyi volt a kártyának. Ja, és pont ezért ritka, mert rengeteg megdöglött belőlük.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
bacsis #21594 üzenetére
Csak megfelelően kell felöltöztetni és sminkelni... nincs ott gond a feminin vonásokkal.
Mondjuk a cikkben látható "studio" fotó olyan szinten gyenge, hogy a fotóst kényszermunkára kéne küldeni, mert ilyen előnytelen képet csak szándékosan lehet készíteni, vagy nagyfokú hozzánemértéssel. -
mrbigfoot
tag
válasz
bacsis #21578 üzenetére
Akkor nincs is lehetőségem rá más? Mert próbálkoztam hiren's boot cd-ből egy boot pendrive-ot csinálni, de ott csak olyan lehetőségeket találtam, hogy a windows-ba vagy a linux-ba lépjen be jelszó nélkül.. bios-hoz nem találtam ilyen lehetőséget.
Ganz-[HUN]: Ez sem jött be.
-
válasz
bacsis #21458 üzenetére
Szvsz kicsit túlragozzuk már a témát, de ha az agp-és X1950-es menne rendesen a 9.3-assal, akkor nem lenne gond, de sajnos csak a 7.7-essel működik teljesen probléma mentesen (annó építettem be agp-és gépbe ilyet, szóval saját tapasztalat, meg volt agp-és X800GTO-m, ami szintén max csak 7.7-es ment flottul), ami sok esetben már kevés lehet a 2008-10 közötti játékokhoz, most konkrét címeket nem fogok neked tudni mondani (főleg, hogy nem is nagyon emlékszem mik jöttek ki abban az időszakban
, de ha hasráütésszerűen veszel egy mondjuk 2009-es címet, akkor komoly sansz van rá, hogy a 7.7-es driverrel bugos/lassú lesz, holott mondjuk a pci-e verzióján a kártyának az újabb drivernek hála csak úgy hasít), de amiket fentebb linkeltem pont erről szólnak, hogy melyik driver mivel hajlandó elindulni, de ha rákeresel a problémakörre, akkor kismillió ilyen fórumot fogsz találni ami ezzel foglalkozik.
-
válasz
bacsis #21454 üzenetére
A 9000-es szériáról egy szót nem ejtetettem, hogy probléma lenne, hogy a csak a 7.7-es driverig van támogatva, itt ahogy snake is írta az X1950-hez adhattak volna ki továbbra is drivert (mint ahogyan az Nvidia a 7900-est sokkal tovább támogatta, de még az egy generációval korábbi Geforce6-ost is), bőven volt benne még kraft az újabb játékokhoz is.
-
válasz
bacsis #21452 üzenetére
Akkor mázlid volt (vagy csak nem tesztelted tüzetesebben végig
), az esetek túlnyomó többségében nem működik a 7.7 utáni Cata HD széria előtti agp-és kártyával. Korabeli hírek között most hirtelen csak ezt találtam, itt írja azt a 2 fájlt amit az omega a 7.7-esből vesz át az agp-és karikhoz. (további user szintű tapasztalatok a témában)
X1950 kb 7900-essel van egy szinten sőt talán picit gyorsabb is, főleg az újabb shader intenzív játékokban (persze itt ilyen 2008-10-esekre gondolok), de agp fronton ahol ez ki is jöhetne nincs hozzá újabb driver, amivel bugmentesen lehetne használni, csak reménykedni, hogy a fentebbi 2 driver közül megteszi vmelyik.
Hát igen Atinak még mindig lenne mit tanulnia driver fronton az Nvidiától... -
fsb1000
nagyúr
válasz
bacsis #21399 üzenetére
Létezik olyan aksi töltő, amelyen van regeneráló/reparáló funkció. Egy ilyennel van rá esély hogy egy mélykómás aksít vissza lehessen hozni az élők sorába. Amúgy csak töltöd...töltöd és melegíted a rossz aksit
Persze az akksi típusától is függ a siker. (NiCd, NiMH, Li-Ion, Sn)
....nem PB aksikat regeneráló tescos izére gondolok
Van cég is amely ilyesmivel foglalkozik, meg olyan is aki helyettesítő aksikat rak össze.
Nem olcsó mulatság... -
Tim82
félisten
válasz
bacsis #21399 üzenetére
azér kap egy próbát, reggelig töltön marad, hátha
Én már robbantottam szét így 386-os laptop akkuját (ami gyakorlatilag 8, újratölthető góliátelem volt 2 rúdra elosztva), szerencsére a laptopnak nem lett baja azon kívül, hogy eltört az akkufedele.
Szóval csak óvatosan...
-
válasz
bacsis #21395 üzenetére
Ez sajnos természetes viselkedése az akkuknak.
Legközelebb vagy használd üzemszerűen, mivel ni-cd és ni-mh nem öregszik ha rendszeresen használva (megfelelően merítve - töltve) van.
Vagy, merítsd le olyan 40-60% kapacitásra, és hűtőbe rakd be (inkább mélyhűtő, mivel 0-5° C lenne az ideális). Ez utóbbi esetben az önkisülés kvázi nullára redukálható, tehát ha nincs cellazárlat akkor kapacitásvesztés megelőzhető. -
snake1977
őstag
válasz
bacsis #21333 üzenetére
Viszont az is meglehet hogy rossz biost flasheltek rá, és ez bekavarja az egészet, vagy nem?
A gpu meg szerintem nem halott, sőt pont ez az érdekes, felismeri hogy RV730, csak a többi dolgot detektálja félre.Meg a kártya fizikailag sértetlen, a gpu is pasztázva van, nincs rajta elszineződés ami túlhevülése utalna. Sajnos én sem értek hozzá, utoljára egy fx5500-ast flasheltem sok évvel ezelőtt
Frescho: Kérem a következőt
-
snake1977
őstag
válasz
bacsis #21330 üzenetére
Van ettől érdekesebb is Mester
De ez a módszer nem akaródzik müködni
már próbáltam, nem engedi írni a biost, próbáltam már -atmel kapcsolóval, stb. is. képet nem ad, egy pci-os s3-ast toltam be mellé, aida is bedetektálja ugyanennek
Most kaptam mellé egy 8600gt silent-et, abban is elflashelték a biost a változatosság kedvéért
Szintén nem ad képet, de 4 gigás és 256bites, álcázott gtx 690 -
Peter789
senior tag
válasz
bacsis #21300 üzenetére
de olyat is lehet olvasni, hogy ez mesterséges hype, hogy most túlárazva megvegyék sokan befektetésnek attól, aki persze régen sokkal olcsóbban vette meg pont ilyen célból. utána meg majd jön a pofáraesés... hogy már a 80%-ot kitermelték volna, azt nem hinném, max egyre kevésbé gazdaságos, olyan mélyre kell érte menni és ritkul - és ez is hajthatja fel persze az árát. de holnapra meg lehet találnak valahol egy akkora foltot, ami az egész világpiaci árat megrengeti... az olajra is mondtak sokmindent 90-ben, hogy 2015-20-ra feléljük a teljes készletet, aztán csak találnak újabb és újabb területeket...
-
Peter789
senior tag
válasz
bacsis #21298 üzenetére
aranyékszerre az lehet normális ár, kérdés hogy hány K-s törtaranynak veszik
ráadásul rettenet mértékben fújták az aranylufit az utóbbi években, bátyám amit úgy 5-6 éve vett befektetésnek ~400e-ért, az egy éve ~1.4M-ért ment el asszem... már lehet nem tart soká ez a szárnyalás, most azt hallani hogy az ezüst ára van mesterségesen nagyon lenyomva, de nemsokára az arany zuhan, az ezüst meg megy felfelé... bár ha ezt biztosra lehetne tudni, akkor meg tuti nem történne meg
a PPro-ra 6-8e/db árat hallottam annyi benne az anyag, abból 30db
-
Peter789
senior tag
válasz
bacsis #21296 üzenetére
az a 14K-18K törtarany, a vegyi úton kivont, tisztított, majd kockába öntött 24K szerintem nagyjából teljes áron megy, amire most aktuálisan ~12e/g árat találtam. nyilván nem a sufniban kimosott pár grammok számítanak, hanem amikor ipari mennyiségben dolgozzák fel az e-hulladékot és hamar összejön a kilós mennyiség
-
válasz
bacsis #21223 üzenetére
"végülis maradt gép a gyűjteményedben/ből?"
Gyakorlatilag már semmi. Mindent széthordtak.
Viszont nem egészen értem mi lett a retropiaccal a vaterán az elmúlt egy évben. 386-os alaplap 5khufért? Hibás 1000ért? Tömeg 486os procik 1000-1500 hufért cserélnek gazdát?Valami vírus eszi ezeket, és exponenciálisan nő az áruk?
-
tpower
tag
válasz
bacsis #21276 üzenetére
lehet én nem tudom értelmesen leírni.
mindenki tudta, hogy az intel az erősebb. ezzel nem is volt gond. DE a tesztből kimaradt az a rész hogy HT NÉLKÜL. ez azért lett volna fontos, hogy kiderüljön mi is ez az újítás és mennyit hoz a konyhára. barton szegénykém nem tudott mit kezdeni a p4-el, de már az asztalon voltak a a64 tesztpéldányok. arra ment el a dinamit, bartonra csak kis puskapor maradt.
-
-
snake1977
őstag
válasz
bacsis #21240 üzenetére
Én nem használtam ilyen progit, mert már a gta4 mikor kijött akkor is win7-em volt, így érdemben annyit tudok nyilatkozni hogy am2-es amd-n is akadozott 6000+ x2 hd4830 kombóval, bár akkor még nem volt felpatchelve.
Viszont érdekes az átlagos játékok sem húztak úgy ahogy szerettem volna, NFS Shift is alulteljesitett, e5300-assal meg érdekes módon tuning nélkül is jobban tekert érezhetően.
Hozzáteszem amd alatt egy M2N32-SLI deluxe lap volt, intelnél meg egy P43. -
válasz
bacsis #21240 üzenetére
Elvileg nincs rá szükség, Win7 optimálisan kezeli a magokat alapból, mondjuk öcsém gépében egy egy AthlonII X2 van, korábban Xp+dual core optimizerrel alulfeszelve ment, kb 2 éve 7 van rajta, és szerintem 7-el gyorsabb a rendszer és játékoknál sem vettem észre különbséget, sőt aminek több ram kell még jobban is megy a 4 giga ram végett.
Darthsun: én meg nem tudom mennyit számít ez az optimizer, mert anélkül még nem is használtam Xp-ét, amikor X2-re váltottam, már a topikja kezdőhozzászólásában ott volt ez a progi, hogy javallott feltenni, a proci (cnq) driverrel egyetemben, szóval a proci még effektíve nem volt a kezemben, de a progi már ott várta, hogy telepítsem.
-
válasz
bacsis #21183 üzenetére
Csúcsprociknál azért mindig más volt az árazás, közép vagy belépőszinten messze versenyképesebb volt az Amd, a kisebb Xp-ék az azonos Cerkákkal voltak egy árban (1700+ és az 1.7-es Cerka), erre én is határozottan így emlékszem (teljesítményben pedig khm nem is nevezhetők egy lapon), ha csak a nyers teljesítményt nézzük akkor valóban jobb volt a P4 (a Willamate-t leszámítva, mert annál még az előző generációs Tua is jobb volt), ez főleg a Barton vs HT-és P4 viszonylatban volt így.
Tpower: ilyen tesztekből biztos van a neten, kapásból pl ezt találtam. -
Ádyka
őstag
válasz
bacsis #21183 üzenetére
Hoppá, az hogy lehet?
Akkor az alaplap dobta meg az árat?
Az Alienes listára gondolsz. Ott ugyanaz a konfig jóval drágább Intellel.
Szerk: Aha mintha az éppen csúcs procik kb egy árban lettek volna, viszont a kicsik azok iszonyatot rávertek az Intel áraira. És gyakorlatilag elég volt kicsit venni. -
zotyesz66
őstag
válasz
bacsis #21177 üzenetére
Volt Pentium D 805-öm. Nem volt szerencsém vele, nem bírta a tuningot, alapon volt stabil. És nem volt gyorsabb, mint az XP2400+@2600+ egy K7S8XE+ alaplapban, persze tuning biossal, 400-as FSB-vel.
A P4 csak az SSE2 miatt volt használható, mert minden optimalizálva volt rá. Anélkül mint a harmat, de ehhez az órajelre is szüksége volt, ezért próbálták pörgetni annyira.
Egy éve még használtam melóhelyen 3 gigás HT-s Prescottot, nem volt a kedvencem. -
zotyesz66
őstag
válasz
bacsis #21167 üzenetére
Intel is beismerte, hogy szar azzal, hogy kukázta az egészet. A Core architektúra inkább visszatérés volt a korábbira és keresztbe nyelte le a netburst-öt. Ha megnézed, most egy atom hozza egy közepes netburst teljesítményét. Csak szimplán az órajele magas, az FPU szánalmas, az SSE2 volt helyette.
-
Ádyka
őstag
válasz
bacsis #21160 üzenetére
Ez tökéletesen így van. Nem kérdés, hogy kicsit belefásultam, de még így is ez a legnagyobb hobbym. Aztán ha nagyon beleunok, akkor megint kicsi autóhifizek, vagy veszek valami régi otthoni hifi cuccot, azzal élvezkedem. Majd visszakanyar valami jó kis P1-hez II-höz, XP-hez.
-
-
-
-
válasz
bacsis #21088 üzenetére
A sima 9500 elég hurka (9550 és a sima 9600 között van félúton), itt nem csak órajelkülönbség van mint 9600/9700 esetében a pro és a sima között, hanem a pro-ban 8 míg a simában csak 4 pipa van, szóval annál meg bőven gyorsabb lesz a Ti4600.
fsb1000: egy kondi kb 50-60 ft, szóval ha mind a 10-et kicseréled akkor is kb 5-600 ft, amiért max csak egy dög IC7-est kapsz... -
válasz
bacsis #21086 üzenetére
Hát igen a Ti4600, kicsit ilyen légüres térben van, mint a legcombosabb DX8-as kártya, szvsz az Nv itt kicsit elszámolta magát, nem gondolta volna, hogy az Ati ilyen gyorsan kijön egy ilyen bitang DX9-es karival.
A sima 9700 is ha ránézel a paramétereire bőven jobb a Ti4600-nál, 8x1 vs 4x2 pipe, ill. 256 vs 128 bit, talán egy 128 bites 9500Pro (ami a mondjuk megeszi a 9600-akat, kb mint 8500 vs 9000 esete) ami felépítéseben közelebb áll a Titánhoz, bár ez meg felső középkategória volt a maga idejében. -
válasz
bacsis #21070 üzenetére
Hát szvsz a 9700Pro akárhogy is méred mindenképp gyorsabb lesz a Ti4600-nál is bőven, egy Ti4x00-as kb a 9600Pro-val volt pariban nyers sebességben, az meg azért mesze van egy 9700-astól.
9700-asnak inkább az FX5800-as volt a valódi ellenfele (csak jelentősen késett és addig a Ti4600-nak kellett volna a frontot tartani, de igazából esélye sem volt erre), a 9800-asnak pedig az FX5900-as, de az FX széria gyengeségeit meg "mindenki" ismeri.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest