- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czo
addikt
Ez sajna lefedi a "kb semmi" kategoriat. Marmint, jatekok alatt, ezeknek a featuraknak semmi haszna nem volt. Illetve, de, az SB emulacion klasszisokat javitott a CS4231 meglete, emiatt a Max es a PnP sokkal jobban teljesit, ha emulalni kell. Dehat ugye, miert emulalna az ember, ha tehet be igazi kartyat is.
Egyebkent talan mintha valami kesei Epyc jatekban lattam volna gyarilag Max vagy Interwave tamogatast.
-
Alapvetően nem rosszak a brandok, ahogy emlékszem, a megtartottak közül 1 hibásodott meg. Dell Optiplex P-III miditoronyban. Amíg működött, csendes jókis gép volt. Aztán egyszercsak nem adott képet. Pedig robosztus lap nagy kondikkal, ránézésre örökélet+1 nap. Kimentettem belőle a főalkatrészeket, P-III/500, 2x128 SD, DVDRW, HDD - ezeknek hasznát vettem.
Viszont a szétszerelés, már az is problémákba ütközött, olyan kialakítás hogy még az optikán is gondolkodnom kellett, hogy a túróba jön ez ki. Nem praktikusság, ez már tipikusan a gyanútlan felhasználó xopatása.(#86256) frescho : én meg azt gondoltam valami későbbi gép, nemtudtam hogy akkoriban is létezett ilyesfajta technika
(#86258) jokeph : aha, akkor a lapom a szabványos foglalatot kapta, mondjuk olyan marha magas feszt nem is adnék neki, a 2640- es bőven elég az alap+turbóval, és jó nézni az alacsony voltokat.
#86259 : alakul, a kitartás meghozza az eredményt -
PC-ket nem igazán gyűjtük, de Compaq Dual 423 vagy szintén PPro workstation nagyon szépen elfér a többiek mellett. Lehet, hogy bővíthetetlenek, de ezekhez nem is kell nyúlni úgy jók ahogy vannak.
KROK: 25 és 33MHz a két proci órajele, DOS-ból valószínűleg 7 lesz rajta, míg a másik valami 3.1 vagy 3.2 lesz. A RAM-ot még el kell osztani a két fél között, de majd meglátom mi az optimális, valószínűleg 50-50 lesz, tehát 4-4MB.
-
Ha ki lett fehérítve, utána lelakkozni ? Én egy kis bronzszobrot kifényesítettem drótkoronggal, aztán lelakkoztam. Ezt 2003- ban, azóta nem változott, ugyanolyan fényes maradt. Bár műanyagot még nem lakkoztam, nem is tudom hogy van-e olyan lakk ami jó rá.
A mai házak gondolom védettebbek, a fekete műanyag nem fog elszíneződni -
Jól beleásod magad
Már nagyon tudományos. De valóban a gerjesztő sugárzás hullámhossza a lényeg, attól függ milyen a hatás, bár számít ám az intenzitás is azért.
Talán a mikro(atomi rezgetés), csak az meg a sima polimerből dioxint termel(ezért ajánlatos műanyag esetén direkt csak mikrózható edényt használni), így nem biztos hogy célszerű, meg csak tipp, nemtom hogy van-e fehérítő hatása.
Rövid hullámhosszok meg nem elérhetők házilag, röntgen vagy gammaforrás. -
hokuszpk
nagyúr
telleg, valahol van egy Quantum Trailblazerem is ugyemlexem kemeny 800MB, erosen a dosos korszakbol ( anno kette volt osztva, a masodik felere gyujtottem a cdre irando anyagot. ) talan meg a vesa buszos i/o zsuga is megvan melle ; ha megtalalom feldobom ide, ingyen vihetore.
-
-
-
-
zoltanz
nagyúr
"A multkor beszeltunk az iloud microrol, szembejott egy olcson, lecsaptam ra. Szvsz azt is meglepi, aki mar sokmindent hallott "
Klassz. Garatulálok!
Én is csak zenehallgatásra kapcsolom be a közepes stúdió Canton-okat. Amúgy Youtube Vlog -okhoz hasonlókhoz egy kis Genius SP_HF160-ról meghajtott Wharfedale - Vardus Vr Surround -ot használok. -
-
Azt értem, de azt nem hogy az új lapok alapból miért nem voltak univerzáisak. Hogy lehet hogy egy P3-as lap univerzális de a P4/Core2 már nem.
Ha visszagondolok az időben, tegyük fel átlag user vagyok lecserélem a lapom, procim, esetleg ramot (bár átfedés volt SD-DDR-DDR2-ben is) is de a videókártyám nem mert mondjuk spórolni szeretnék. Aztán bamm nem tudom belerakni a slotba.jokeph
Csak a tápfesz vagy maga a jelszintekhez használt fesz is? Mert ha csak tápról van szó akkor elméletben adapter létezhet hozzá. Feszt a legkönnyebb megoldani, gyakorlatilag párszáz forintos alkatrészekből. -
jokeph
nagyúr
Hát, minél újabbak, fogynak az esélyek.
Az AGP-s őskövületeim többsége ma is jó, jópárat éveken keresztül nyúztam, azért nem bántana ha 10 év múlva az R9 380-asom lenne a retro teszt király VGA, mert még működik és tudom vallatni.#84584DarthSun: látható az FX5900-nak nem kell atomerőmű, az újabb pentium dual-core alig hozott valamit vele, bezzeg a 9600GT...
Ezért is sajnálom a 6850-est, az egy next level VGA volt.#84552MasterDeeJay: 7600GS vs 7600GT, Athlon 64 X2 4400+-al, sajna az E5200-as pentiumos tesztem vagy a gépen maradt, vagy nem teszteltem (még, nagy volt a kavalkád az öszvér lapban).
7600GS:Az én GS-em alapból gyengébb kiadás a GPU-Z alapjánmegzavart az OC. Egyik CPU-t (kevés kivétellel - ott feltüntetem) és VGA-t sem húztam, max ha hibázott akkor downclockoltam. -
Persze, de most ezeknek a kártyáknak a retro korát éljük, és a kijelentésemet ez alapján tettem. Szoktam is mondani az overkillizált idézetemet - engem az érdekel hogy MA - MAI lehetőségekkel mit mutatnak a régi cuccok, és ebbe beletartozik a működőképesség is. Ha meghótt nemtom tesztelni
-
-
Ugyanez a hűtés van az enyémen is...mégis meghótt.
(#84464) envagyok : szép fogás ! Ha éppen útban van ilyen bolt, érdemes benézni...sosem lehet tudni.
Én is vásároltam pár cuccot régebben a tagtól, semmi gond nincs velük, működnek. A jelenleg tesztpadon levő gép MSI lapja is tőle van, jól megy a proci @4GHz- en benne. És kettő ilyen lapot rendeltem tőle, a tartalék is ugyanolyan jó. Meg talán valami videokártyá(ka)t, nem is emlékszem pontosan már...
(#84466) frescho : szép az a CommodoreMax
-
-
Beleolvastam, most tartalk áramkörökről üzemelek. Kiégett néhány memória áramköröm amiben átment ez a zagyvaság.
Gyertek a Jókaiba Budaörsre játszani. Ma 10-től nyitás, 6-ig szerintem ott leszek, ha lesz látogató, még ha hivatalosan hamarabb is zárunk.
-
-
-
Tényleg csini.
1-2 matricát Geekenspieltől még, és 10/10. -
Nah ez kicsit vak vezet világtalant lesz, mert nekem is elmagyarázták, aztán kifaggattak mit akarok és úgy láttak el tanácsokkal, cuccokkal.
A festék a komponensek számától függ. Durván a 2k-nál van egy alap festéket amibe az edző beindítja a polimerizációt. Gyorsabban és szebben lehet vele dolgozni. Cserébe el kell rögtön használni, mert ahogy bekeverted elindul a kötési folyamat. Száradás is gyorsabb, így kevésbé érzékeny arra, hogy belenyúl valaki mondjuk 2 óra után. Az 1k oldószeres, ami elpárolog és megköt. Nekem még 2 héttel később is puhának érződött a festék, de folyamatosan köt. Sokat segített volna, ha nem hidegben csinálom.
Szín kevernek. RAL, vagy más kód alapján. Ha nincs, akkor odaviszed a házat, van sok száz kártya és megkeresik a párját, vagy ami a legközelebbi. Pontosan eltalálni esélytelen és később is másként öregszik szerintem. Azt szokták, hogy finoman átködölnek, hogy eltűnjön az átmenet. Ezt én is próbáltam, elsőre szar lett. Mostmár azt mondanám, hogy olyanra meg tudom csinálni, hogyha csak ki van rakva nem veszed észre amíg nem keresed a hibát vagy nem mutatom meg. De a hibát meg lehet találni, mert annyira nem vagyok ügyes, meg most csináltam ilyet először.
Van pár felvételem az egészről, ha érdekel majd megvágom és feltöltöm. Műanyagot is fújtam, de nem dolgoztam el 100%-ban, ott egyértelmű az alap, mégis sokkal pofásabb lett, mint a nyers nyomat.
-
Nem tökéletes az utánzat, de egész jól közelíti. Érdekes, hogy hasonlóan lett narancsbőrös, mint a gyárin. Aládolgozás a filler/csiszolást jelenti. Öszitnén bevallom mi a pontos típus, bementem a trikuliába és kértem 1k festéket, hogy ne száradjon be és egész jó lett. Csak ugye másként macerás, mint a 2k...
Matricákkal jobbat nem tudtam csinálni a lemelegítés, visszarakás pepecselésnél. Nem jó, de nincs jobb ötletem.
-
törölt tag
Is-is. A faterommal sokat játszottunk, illetve szarakodtunk a GUS-al, szóval családi és gyerekkori nosztalgia. Említettem hogy nekem nem egy konkrét történelmi időszakot hoznak ezek vissza, hanem a relatíve gyenge gépem miatt, és az "örökölt" GUS hardver és tudás miatt én egy kicsit fura idősíkban létezem, a korombeliek általános iskolában modern konzolokon és gépeken a Call of Duty MW3 / Black Ops idejétől folytak bele, viszont ezek nem is futottak P3-asomon, meg otthon édesapám egy KT7A alapon akarta megépíteni a leggyorsabb GUS-os gépet és OS/2-t tenni rá, viszont ez nem jött össze hosszútávon mert a kondi és melegedési bajok miatt nem voltak a KT7A-k stabilak. Persze ez már a megjelenésük után volt jócskán, mentségükre szóljon. (Nekem sikerült ezzel a Ruby alaplappal, ahogy kinéz, bár egyelőre kicsit se teljes a konfig.) Így nőttem fel egy P3-ason max 2003-as játékokat játszva, és a szomszéd szobában meg DOS környezetben.
Nem is lehetek eléggé hálás, mert sokkal átgondoltabb és jobb játékokkal játszhattam mint az n+1. modern FPS. -
-
Nagyra tartom a GUS- t. Azért alaposan kipróbáltam velük amit tudnak, sok tulajdonságot, trükköt megismertem. A demoscene alatt verhetetlenek sztem is. Meg pár játék alatt, amiket támogatnak. Örülök hogy még az olcsó korszakban jött a PnP és a Classic, a MAX pedig ajándékba. Valamelyiket majd előveszem programozáshoz, megvannak az alap assembly rutinok hozzájuk. Persze később, most sok más projectem félbehagyva vagy éppen fut.
-
hege8888
aktív tag
Hááát mentségemre legyen mondva, mikor ez menő volt én még elvoltam az Amigámmal.. Nekem a DOS-éra kézközelből kimaradt.. Csak heveroknál játszottam, láttam ezt-azt.. Meg se gondoltam volna, hogy a Blasterek nem volt mind sztereo.. De másutt is azt írják, hogy ez még biza mono...
úgyhogy akkor hiába dugogatom én rá a sztereo fülest, meg Pc-s hangszóró(ka)t
-
Vegyesen mindenhez. Watt mindegy, a hy510-et rakom 12+ magosokra is de ott ugye a felület nagyobb. Minőség inkább a kicsi felületű nagy fogyasztású cuccoknál számít. Bazi nagy fermi vagy kepler vganál, 2011 xeonnál mindegy pl.
Nem hajhászom a fokokat de ha lehet akkor a legjobb ár teljesítményt keresem. Csinálnék valami tesztet, mx4, liquid metal, hy510 de szerintem rohadtul pár fok lenne, nincs itthon kályha procim teszthez (valami nagy órajelű i7 kis felülettel) a nagy prociknak meg mindegy. Talán széthúzott q6600 lenne bár mondom szerintem nem lenne lényeges.
Tesla m40-esemen is gyári 2016-os paszta van 80 fok alatt megy.csak akkor cserélem ha szét kellene szedni valamiért.
-
Én 2001 tavaszán a frissen vett GF2 MX400-ammal szerettem volna nyerni pár fps-t Deus Ex-ben a 16 bittel, de mikor megláttam az eredményt... -kibírhatatlanul ocsmány volt, kénytelen voltam 32-re váltani.
Ha az MX400 helyett anno a Kyro-t veszem, maradhattam volna a 16-nál. Más tészta, hogy tuti nem nyertem volna sokat, mert a 900-as Thunderbird nagyon kevés volt oda.fatpingvin: Igen, innen apróról, de nem a bracket nélkülit, hanem egy fullos másikat.
Ami azt illeti, a kedvet viszont az a bracket nélküli hozta meg ehhez a karihoz. Érdekelt mindig a Kyro, anno is gondoltam rá, mikor a GF2 MX400-at vettem, de nem mertem bevállalni, meg egyébként is a Radeon volt az álomkarim, csak az meg kicsivel több volt a keretemnél. Az MX400 lett a befutó, olyan kompromisszumos megoldásként.
-
Czo
addikt
HDMI eseteben egyaltalan nincs ilyen para. Meglatsz egy HDMI dugot es biztos lehetsz benne, hogy a szabvanyban rogiztett featureket tudni fogja. Gyakorlatilag tok mind1, mennyire uj eszkoz, akkor is kijon belole a HDMI 1.0 specifikacionak megfelelo jel. Ezt bedugod egy barmilyen HDMI fogado eszkozbe, ami ha megfelel a specifikacioknak, akkor lesz kep. Egyetlen egy lathatatlan problemaba futhattal bele, a HDCP-be, mert az opcionalis volt az elejen. Ha ugye a content forras oldal megkovetelte a HDCP-t es a cel nem tudta, akkor csak hang volt, kep nem.
Ehhez kepest az USB-C megteremtette az os kaoszt. Lehet piktogramozni, de a piktogramok feltuntetese sem kotelezo. Sem az aljzatot tartalmazo eszkozon, sem a csomagolason. Meg kabelbol is beleszaladhatsz olyan kabelbe, akar magyarorszagi, fizikai kereskedelmi egysegben, ami semmilyen szin alatt nem fer bele a szabvanyba. Marmint, nem kellene leteznie, olyan mind a ketto vegen "C" csatlakozot tartalmazo kabelnek, amibe nincs bevezetekezve csak a ketto darab lassu lane es a tapvezetek. A szabvany ilyet nem is ir es megis letezik. A weboldalon is legalabb 4x kell kattintatni, amig szembejon az info, hogy max 480 Mbps.
Le tudok tenni eled, fogasra es feliratozasra tok egyforma 3db kabelt (mind a keto vegen "C") van es az egyikkel csak USB2.0 van, es van Power Delivery (tolti a gepem 20V-vel), a masik kabelen van 20V PD es USB 3.1 vagy akar Thunderbolt is, a harmadikon meg csak USB 3.1 van, nem megy se a Thunderbolt se a PD (5V-nel nem kapcsol feljebb toltesnel).
Es mondom a legnagyobb baj, hogy megveszed a kabelt (egyik vegen "C", a masik vegen "HDMI") es nem lesz keped, mert ez a kabel nem egy "Type "C" DP Alt mode to HDMI converter" kabel, hanem egy "Type "C" HDMI Alt mode" tipusu kabel es neked lovesed sem volt arrol, hogy nem tud a geped "HDMI Alt mode" uzemmodot, mert mondjuk a te gepedben Thunderbolt port van.
En imadom a C-t, de utalom, hogy sokkal nagyobb kaoszt szult, mint ami elotte van/letezett.
-
Czo
addikt
Az a baj, hogy tul kusza a szabvany (kotelezo az USB 3 funkcio? kotelezo a TB funkcio? kotelezo a DP funkcio? DP1.1? DP 1.2? DP 2.0? kotelezo a HDMI funkcio? Abbol is 2.0? 1.1? Vannak utkozo funkciok? Ha a port Thunderbolt port, akkor NEM lehet benne HDMI funkcio) es tul atlathatatlan a dugo (4+2 lane, mihez mennyi kell?). A baj itt az, hogy a vasarlo nem tudja hogy neki pontosan milyen eszkoze van (se azt, hogy mit tud a gepe, se azt, hogy mit tud a monitora), mivel nem olvasta a szabvanyt, nem tudja atgondolni, hogy a kozos nevezovel (a gep tud DP2.0-t de a monitor csak 1.2-t), mit hogyan lehet vezetekezni (2 lassu lane USB2, 2 gyors lane DP 2.0 es ujabb 2 gyors lane USB 3.0 eseten, ha DP 2.0-t tud a monitor, megy a 4k/60, de ha csak 1.2-t tud, akkor ott 4 lane kene a DP-hez, igy viszont nem jutna kapacitas az USB 3.0-nak, azaz 4k/30Hz lesz a befuto).
Emiatt senki sem tud elsore jo eszkozt venni.
Ha megnezi az ember, az USB melle betakolt DP az egy hatalmas nagy kaosz, pont amiatt, hogy sakkozni kell a csatornakkal. Ezzel szemben, ha elengedjuk a budget es johetnek a dragabb chipek/eszkozok, akkor kiderul, hogy Thunderbolt eseten ezt egyszeuren ugy oldottak meg, hogy van a dugoban 40 Gbps (TB3 eseten), ha ebbol kiosztassz 15 Gbps-t (4k/60), akkor meg mindig marad 25 Gbps savszeled arra, hogy egy PCI-E bridgere rakkoss egy PCI-E ethernetet (akar 2.5 vagy 10 Gbps is) es egy USB 3.1 kontrollert es kihozz minden mast, amit szeretnel. Ha noveled a felbontast, akkor egyszeruen elkezd csokkenni a rendelkezesre allo PCI-E savszel (mindez dinamikusan!). PCI-E eszkoz pedig egeszen addig meghajthato marad, amig "PCI-E 1.0 x1"-nyi savszel, azaz 2.5 Gbps rendelkezesre all.
En orulok neki, hogy nekem 4 ilyen port is van a gepemen. Az ujon nem lesz, csak 3... (siman el birnek ebbol viselni egyebkent 8-10 dugot). Orulok, mert univerzalis, toltheto errol, toltheto arrol. Dughatom a monitort jobbra vagy balra...
Amibol viszont nem nagyon talaltam semmit a piacon, az egy olyan HUB, amit bedugok 1 dugoval a gepemre, es ezen a hubon nem legacy dugok vannak, hanem vagy 8-10 darab ujabb C tipusu dugo. Raadasul a HUB gyartoja csinalja meg jol az eszkozt, es dughassak barmelyik ujabb portjaba Thunderboltot, vagy displayportot vagy USB 3.0/3.1-et.
Tele van a piac kinai gagyival es egy raklap ilyen vackot kell venni, majd szetnyitni (fejegyezni, hogy milyen chipek vannak benne es megjegyezni, hogy azok neked nem jok) es kidobni a kukaba. A legjobban azt utalom, amikor megvan a cuccod, mukodik is es valami miatt, kiderul, hogy van benne egy hiba. Mivel mar szetszedted, tudod, hogy mi van benne, igy amikor a hiba elojon (screen flicker xyz12dd 6k), akkor rajossz, hogy van firmware update a chip vendor reszerol. Letoltod, felraknad, de nem megy fel. Ekkor megnezed a chiphez tartozo datasheetben a minta kapcsolast es felfedezed, hogy ujra atvertek, mert a minta kapcsolason van egy eeprom, amibe a chip firmware rakhato es ami opcionalis. Ha nincs bekotve, akkor a chipbe integralt, ROMban levo firmware indul mindig, de ha be van kotve, akkor lehet firmwaret frissiteni... Tehat mar majdnem jo eszkozt vettel, de a gyarto megsporolt 29 centet...
-
Czo
addikt
Igen, a dugo az USB "C" tipusu dugo, de nem minden "C" tipusu dugo, tudja a Thunderbolt protokollt (lasd pl MacBook 12" vagy bazisok HP es Dell notebook), illetve nem minden Thunderbolt dugo tartalmaz USB funkcionalitast, plane nem mindegyik dugo tartalmaz DisplayPort funkcionalitast. A legtobb HUB, amit meg lehet venni, annak semmi koze a Thunderbolthoz. Egy USB-PD chip szokott bennuk lenn a toltes miatti, ha van video dugo, akkor valamilyen USB-DIsplayPort demultiplexer (erre aztan ra szoktak tenni DP-HDMI IC-t) es szokott meg benne lenni USB HUB, amire az Ethernet a hangkartya meg a kartyaolvaso csatlakozik. De Thunderboltot, PCI-E bridget meg PCI-E USB3.1 kontrollert, na, azt nem talalsz benne. Ha beledugsz egy Thunderbolt eszkozt (pl Thunderbolt AHCI controllert, vagy Thunderboltos Broadcom PCI-E halokartyat), na az nem fog mukodni.
Az USB4 pedig olyan Thunderbolt 3 csatlakozo, amelyben van USB 3.2 Gen2 20 Gbps atvitelbol 2 csatorna. Tehat egy dolog biztos, minden USB4 lyukban van Thunderbolt 3 funkcionalitas, de a DisplayPort itt sem garantalt.
Amekkora kaoszt szult ez a csatlakozo, az valami katasztrofa. Raadasul, johetne valami USB "D" tipus, amiben a 4 lane melle berakank meg legalabb 4 lanet, mert ha a port USB modban van, akkor a 8k mellett mar nem tudsz 1 lyukon kihozni 5Gbps USB3-at sem, nemhogy 10-et, vagy 20-at vagy 40-et.
-
-
-
Bile Demon
őstag
Én lanpartyn láttam először jófajta nagy Trinitron monitort.
Haver vitte büszkén.
Első nap kiderült, hogy összekarcolta az övcsatja a képernyőt, amikor bevitte vagy a helyére emelte...
Jól nézett ki a képe eltekintve a csíkoktól, amik engem baromira zavartak.Múlt héten vettem faternak egy "legolcsóbb LG OLED TV-t". Hát elég jó a képe. Színek, kontraszt, mozgás, késleltetés.
El bírnám képzelni itt is, de nekem nagy. Azt várom, hogy 32-40" méretben legyen valami JÓ OLED. (hely és nézési távolság miatt) -
Főként azzal mennék vissza, hogy ne strapáljam magam azzal, hogy megpróbálom megérteni a nőket...
gban: Akkor majd megkérek valami link alakot.
Ma felpakoltam egy csomagtartónyi cuccot:
- Mwave mond valakinek valamit? modem és hangkártya egyben DSP-vel. Mellette volt pár 8 bites CD vezérlő és Adlib klón.
- Pár NYÁK ISA-CF adapterhez, egy délután fel lehetne fújni rá a cuccokat
- 386-os deszkák egy hatalmas dobozzal
- Egy XT (igazi IBM, nem klón) monitorral. Mondjuk ez utóbbi nem kapcsol be, pedig szükségem lenne rá
- 10 kg merevelemez mindenféle méretben (5.25" teljes magastól 2.5" 7mm-ig)
- VLB kártyákból több, mint fél tucat
- Némi ipari hulladék (Acorp SS7 - Asrock 775 között mindenféle)Még az a kérdés, hogy mikor fogom én ezt becsempészni a csomiból
-
Az emlékek megszépülnek. Valahogy azt ritkábban emlegetjük, hogy akkoriban elég szarul ment és nem sokkal később jött rá még egy brutális megszorítás is. Mikor meg elindult volna fölfelé beesett egy .com lufi bónuszként. A csajozós/autós/gépes sztoriknak jobb az optikája, mint a 12 órás munkanapoknak és jeges esőben toronyugrásnak.
envagyok/Czo: lehetne, csak itt nem lehet megszervezni, mert rögtön lecsap a banhammer.
KrenAtesz: Simán össze lehet rakni. Nézd meg bacsis blogját, az SLI az ő kedvence. Bár én elengedném és vennék egy csúcs-csúcs kártyát és azon tolnám.
-
Akkoriban? Amit elértem, és nem elfutott, hanem én futtathattam rajta a dolgaimat.
DarthSun: Érdekes ez a SIMM kérdés. 16-os fehér holló volt, van egy szettem egy szerverből bányásztam, ha el tudtam volna cipelni, akkor a gépet is elhoztam volna, de volt vagy 40 kg... Most méretesebb EDO-t kergetek, mert a 68040 mellé jó lenne több memória, de mindenhol csak 8 Megás akad a kezembe. Egy 32-es olyan jól jönne, de nincs
-
KROK640
nagyúr
Igen, ez igaz.
Bár Tomi haveromnak 2007 januárjában az E6300 mellet már 2GB RAM volt... irigy is voltam, mert nekem akkor az Athlon XP ment 2669-en 1GB RAMmmal, és a két gépközött azért játékok alatt bőven látszott a különbség (neki a VGAja is jobb volt mint az én GeF3-asom, de már nem nagyon emlékszem mi volt neki) -
Akkor ez izgalmas lesz, megszavaztam neki hogy stabil lesz, lehet hogy bebukom ?, kiderül, a puding próbája az evés.
A 750- esről nincs fotóm, csak CPUz kép. Ez alapján Stepping 3 / cB0, kezdő időpont : Dec 20, 1999, a négy steppingből a harmadik.
800- as : SL4CE / cC0, ez is a harmadik a sorban, idő : Dec 20, 1999.
Mindegyik 99- ben indult, de gőzöm nincs hogy a steppingek alapján, pontosan mikor lettek legyártva.
Mindez akkor, ha jól néztem az adatokat, sok a keresztlink.szerk : ha pédául a 800- asnál az SL4CE linkre kattintok, akkor már nincs dátum az adatsorban.
-
Ry0K3N
senior tag
Teljesen meg tudlak érteni. Ilyen árak mellett nem látom értelmét high end gépfejlesztésnek, meg az évek során sikerült akkora backlogot összehozni hogy a jelenlegi konfig bőven kiszolgálja ezen igényeket. Lehet veszek a jövőben majd egy xboxot ha érdekel valami új játék. A legtöbbje úgyis vagy egy totál bughalmaz megjelenéskor vagy egy sorozat x+1-ik része ahol ha játszottál eggyel játszottál mindegyikkel (khmm ubisoft).
-
Bile Demon
őstag
Nekem ilyen volt 1994-ben. 2db is: [link]
Valami gebasz volt a palettájával. Nem olyan, mint most nálad. Olyan jellegű, hogy bizonyos programok (amiket használtam) elrontották a színeket, kilépés után nem jól állították vissza a palettát.
Olyasmi jelenség, mint pl. a DOOM2 SETUP.EXE-je után sokkal sötéttebb kék lett Norton Commander ablaka. Ez kb. minden VGA-nál így van, ez talán program hiba.A WDC-vel viszont pl. a Visual Player kilépés után 5%-os piros háttteret hagyott a DOS-hoz. Ezt más kártyával nem láttam.
Se a TVGA8900D-vel se az ET4000-el nem volt ilyen gond.Illetve Windows alatt volt, hogy ott maradtak pár pixeles vonaldarabkák az ablakok mozgatása után. (Talán driver hiba lehetett.) Mindkettő páldány gyári új original volt és ugyanúgy csinálta.
-
Adblock nélkül az internet használhatatlan szerintem, úgyhogy lényeges szempont.
Persze be lehet lőni mögé egy hálózati megoldást ami DNS szerverként szűri a reklámokat, de az nekem bonyolult, egyszer már megcsináltam egy használaton kívüli laptopon, de nem fogott meg mindent. -
-
-
Hát igen, szerintem játékra high-end pc-t tartani nem éri meg egy jó 5+ éve már.
A grafikailag top címek legtöbb esetben egyszerűen pocsék játékok, a néhány kivételre pedig ár / teljesítmény mutatót nézve a pc borzalmas. Már cockvid előtt is az volt, azóta agyrém.A legmodernebb játék amit imádtam, a 2017-es Prey volt. 5 éve...
Elvitte a cica a pc aranykorát. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest