- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DarthSun #102914 üzenetére
Hát ez átment. eltartott egy darabig, fel-le ugrált a sebesség, volt amikor 80- at is jelzett, de az idő alapján nem volt meg a 70Mbit átlag. Bemásolom vinyóra, mert PenSSD- ről toltam, szegényke 55 fokot mutatott. Meg reboot, mert a Win kitette hogy frissíteni akar.
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #102905 üzenetére
Köszönöm, el is indult a letöltés!
Lazesoft még fentvan, rápróbáltam, elindult. Majd még jó lehet ha futó rendszert akarsz klónozni. Mondjuk saját formátumot használ, ami negatívum.
1. Disk Image & Clone
2. Drive to Image
3. Select Disk
4. Next
5. Full Backup
6. Select Path
7. Start -
válasz
DarthSun #102903 üzenetére
Megoldva. Kis rutinfeladat, de megfogott. Általános image kész. Hozzászoktam a HDClone- hoz, de itt most nem nyert. Meg még pár programot próbáltam, mindegyiknek volt valami kehéje.
A pici clonedisk képes rendes img filet készíteni, visszatölteni, mellékelem.@Bile Demon : behúztam a megosztófelületre, 128GB, 70Mbit a feltöltésem, annyival megy Hozzád lefele is, eltart egy darabig.
Link megy privátban. -
válasz
DarthSun #102902 üzenetére
Lazesoftal nem lehet imagebe menteni.
Roadkils : failed to create image, fizikai diskről, most betűjeles diskről indítottam a mentést.
A gond hogy a DVD- ről bootoló miniXP/Win7 kékhalálozik ezen a gépen, WinXP/10/11 alól pedig nem indulnak a klónozók, szintén csak ezen a gépen, máshol semmi gond.
Megoldom, mivel nekem is létszükséglet a madness98 imageje, ha bármi rosál, vagy megpusztul az SSD, meglegyen a mentés, mert amúgy hetekig tartana ismét felküzdeni. -
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #102888 üzenetére
Esetleg klónozod és utána uninstallálod a nem szükséges progikat, hogy kisebb legyen.
Ha nem gond a sok feltöltés/adatmennyiség/idő akkor ne fáradj a méretcsökkentéssel. Nekem van időm és helyem is.Van ilyen direkt megosztó oldal, sose próbáltam, de elvileg jó nekünk:
[link] -
válasz
DarthSun #102887 üzenetére
Személyre megosztott jelszavas FTP már nem elérhető. Innentől kellene, hogyan tudok létrehozni a gépemen FTP- t, ehhez nem értek, tehát részletes help kell kezdőnek.
Úgynézki hogy nem függ a dupla tűzfal+AntiTrack+AvastPro- tól, minden bekapcsolva, a többi linkelt FTP- t elérem, az itteni kollégáét nem.
Frescho pedig még nem jelzett vissza hogy megoldotta-e a nagy fileok feltöltését. Ha megoldható, rövid időre kellene, aztán ha a kolléga letöltötte, törölhető. -
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #102882 üzenetére
Átmásoltam a \DOS-t a \WINDOWS-ba.
Nem ír ki hibát, DOS prompttal indul.
WIN98 könyvtárba belépve WIN.COM-al indul csökkentett módban.Most az keresem, hol van bekonfigolva a windowsnak a registry helye.
A dokuban emlegetett SYSTEM.DAT, USER.DAT fileok ott vannak a C:\WIN98\ könyvtárban. Továbbra se találja. -
válasz
DarthSun #102882 üzenetére
+Még egy, ami bekeverhet : Win11 alatt másoltam ki a könyvtárakat, utána toltam Zipbe, lehet hogy felszedtek valami NTFS attribútumot. TC->attrib->readonly/system clear->archive setre beállít, kivéve a specifikus rendszerfileok, pld a rootban.
DOSboot NC, DN- el is beállítható, mivel a 98 rendszerfileok a kompatibilitás miatt még 8+3 karakteresek, FAT16 alól is fut a 98. -
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #102862 üzenetére
Újra felmásoltam mindent, amit küldtél.
A PATH-hoz hozzáadtam a C:\WIN98-at.
BIOS AHCI ENABLED
Bettem a 7900-as kártyát, hogy ne szemeteljen.Normál indítás:
Leokézom.Csökkentett módban nem indul, érdekes, hogy a WINDOWS könyvtárat keres, az nincs:
Biztató a normál indítás, csak annyi a baja, hogy nem éri el a registry-t. Az hol van, hogy tudom ellenőrizni?
-
törölt tag
válasz
DarthSun #102859 üzenetére
Egy laptop esetében ezek nehezen tartható típusok, mázli kell kifogni egy ilyen top támogatott konfigot.
Akkor ez a rész marad desktopon, ott nagyobb a szabadság.Más:
Egy régebbi hozzászólásban említettem, hogy az Amiga 4000 gépem bolondozik.
Van, hogy többszöri bekapcsolás után hajlandó csak rendesen elindulni.
A hdd-re gyanakodtam, de csak úgy próbából kicserélve másikra, ugyanezt csinálta.
Most hétvégén kicsit kezelésbe vettem és tesztelgettem, hogy mi okozhatja.
És az első sejtésem volt a helyes, valóban a hdd.
Viszont a furcsaság az egészben, hogy másikra cserélve is előjött a gond.Biztosan ismeritek a Maxtor 40GB Slim IDE hdd-t.
Na, annak az elektronikája valahogy úgy kezdett el vergődni, hogy a gép percekig kikapcsolt állapota után egy másik hdd-vel sem akart rendesen működni.
Hdd csere után is bolondozott, ezért gondoltam valami más hibára.
Kellő "pihenőidőt" hagyva az Amiga 4000-nek most másik hdd-vel vagy éppen ssd-vel rendben indul a gép. Olyan, amilyennek lennie kell.
Ennek azért tudok örülniEz a Maxtor Slim szörnyűség PC-be rakva szintén nem engedi a gépet elindulni.
Az ST6 alaplap egyszerűen megáll a legelején, amikor az ide portokon keres eszközöket.
A VH6T pedig (ilyet még életemben nem láttam) elindul, fekete képernyő, 10mp szünet, speaker csippanás, reset és ugyanez kezdődik előről végtelen ciklusban.Úgyhogy azt a hdd-t hajítom is kifele. Még jó, hogy nem tett tönkre semmit.
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #102862 üzenetére
Csökkentett módban elindul.
Normál módban induláskor feldob egy ablakot, nem emlékszem mi, de valamiről tájékoztat, hogy nincs rendben, leokézható és már mögötte ott egy másik ablak, hogy telepítette a hálózatot, vagy VGA-t, vagy monitort, ahol újraindítást választok és következő indulásnál is ezt csinálja.
Kicsit artifactos és színhibás, mert már visszatettem a 980 Ti-t és GTX 7xx-től kezdve vannak ezek az artifactok. 6700GT 7900GT-vel még jó volt a kép. -
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #102856 üzenetére
1:1-ben másoltam.
Ami volt rajta töröltem, ne vesszen össze az angol W98 SE-vel. Ami kellett és maradt azt áttettem W98HOZ könyvtárba.
Én a WIN98 könyvtárban az installert szoktam tartani, de azt is eltettem onnan.Nézegettem még és a képen is látható, hol keresi az adott fájl-t.
Úgyhogy arra jutottam, hogy tényleg a WIN98 könyvtárban kéne lennie a telepítésnek és én rontottam el az átnevezéssel.
A PATH-ban ez nincs benne, első normál indulásnál ki is írta, hogy nem találja a WIN.COM-ot.
Ez van benne: C:\WIN98\SYSTEM\WBEM, de a sima C:\WIN98 nincsen, de ezt megoldom. -
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #102840 üzenetére
Átmásoltam.
Első hiba: nem találja a WIN.COM-ot.
Beléptem a WIN98 könyvtárba és onnan indítottam.
Második hiba: rendszerleíró adatbázis hiba, amit nem tud javítani.A PATH-ban a C:\WINDOWS van beállítva, úgyhogy átneveztem a WIN98 könyvtárat ennek megfelelően.
Ezután ez a hiba: -
válasz
DarthSun #102837 üzenetére
Win98MODROOT
A nickneven benne van, természetesen változtatható. AHCI- t be kell kapcsolni, offal hibaüzenet. Bizonyos prg hivatkozásokat hiányolhat, de attól még indulnia kell, csak a legfontosabb cuccok vannak bent, hogy kis méretű maradjon(90GB már a teljes). Lényeg hogy induljon, utána már saját setre tudod szabni. Indítóállományok fullra kitöltve, de remelve, csak W98 igényelt aktív, de DOS- t is tudsz indítani, és aktiválni a pillanatnyilag szükséges sorokat.
Ha megakad a boot, akkor csökkentett mód, kiszedni a hibaüzenet eszközmeghajtóját - reboot.
Első boot: ha rendben elindul a bepakolás, felénél rebootot kér, engedd neki, úgy lesz jó. Elsőre nem engedtem, úgy néhány cucc nem/nemjól kerül a helyére.szerk : elsőre nem volt jó a link, javítva.
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #102832 üzenetére
Értem, köszi, de mondom a friss telepítés működött a Q6600-as konfiggal, szóval nem a rendszerrel van a baj. Az ASUS Z77-es lapokkal induláskor felismerte a PnP monitort, aztán jött a "msgsrv32 caused an invalid page fault in module kernel32.dll" és nem jött be a tálca.
Ha fáradsz vele és feltöltöd, akkor ki fogom próbálni, de tartok tőle, hogy valami PnP cucc nem tetszik a Win98-nak ezeken az ASUS Z77 lapokon és azért crashel. -
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #102820 üzenetére
S775-ön simán bebootolt a rendszer, amit Z77-en telepítettem.
Próbáltam egy másik konfigot. Szintén ASUS Z77, de ez mATX és 3570K-val. Ugyanúgy nem indult.
X99-en is próbáltam, ismét elindult, ezzel tavaly az volt a baj, hogy nem találta a VGA-t és csak 3-4 eszköz látszott. Most a PCI-t hozzáadtam manuálisan. Felismerte és rengeteg eszközt telepített utána. Minden jónak tűnt.
Restart után viszont a bal felső sarkoban villog a kurzor és nem ír ki semmit, de nem jön be a desktop.
Úgyhogy egyelőre feladtam. -
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #102820 üzenetére
Sandy bridges konfig. ASUS Z77 i5 2500K
A SATA IDE módban van, de AHCI-ben is volt eleinte. Full újrahúztam miután IDE módba tettem. Semmi se változott.
VCACHE hiba nem jött elő ezzel.
Tiltva a BIOS-ban, a HPET, LAN, HD AUDIO, COM port.Az X58-an futó telepítés nem indul ezen, valami kétsoros szöveges baja van. CONFIG szerepel a hibaüzenetben.
Megpróbálok friss telepítést áthozni X99-ről (arra simán felment tavaly). Vagy 775-ről. Hátha valamelyik elindul ezen is.
-
sidi
aktív tag
válasz
DarthSun #102800 üzenetére
Na jó, én is használom is
Anno leveleztem már 386-oson, 14,4k faxmodemmel, de használtam programozásra és persze egy kis játékra is, szóval amint írtam visszaemlékezve Régi Gépterem: 386DX blogomban, hogy
nagymama szerint "többet szereljük a gépet, mint használjuk."
Szóval ez azt jelentette, hogy nagyon-nagyon sokat szereltük a gépetEgészen K6/2-ig bezárólag még elég érdekes, de személy szerint technikailag a 286-386SX és korai DX a kedvencem, na meg persze az XT is, de az csak utólag lett.
Remélem nemsokára a külső cache modul és P1 / K5 korszakot fogom tudni majd bepótolni, mert az anno kimaradt.Számomra ez volt mindig érdekesebb, így ma is szívesen foglalkozom retro hardverekkel,
ha pedig csak egy jót játszani akarok és nem a korabeli hardverekkel és lehetőségekkel párosítva küzdeni, akkor előszedem DarthSun Madness megoldásait,
vagy Linux és DosBox. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #102790 üzenetére
Jó, hát igen, ez a "pépör" nekem Celeron 366-ra készült.
Az Athlon XP-re már viszonylag gyorsan készült image. De ott már csak a Win Me-ről, mert az utolsó gép amin még volt Win 98-am, az a 466-os Celeron volt.
Mondjuk a Win 98 a Celeron 466-oson 192MB RAMmal (plusz 32MB TNT2 + Voodoo 2 single, 2×20GB HDD) meg a kor programjaival/játékaival akkoriban, akkori szemmel, elképesztően jól mozgott, nagyon pattogós, gyors rendszer volt. (sima 98, nem SE, nem plus)
Lehet, hogy már most a 32GB RAM + SSD-s Win 10 mellett lassúnak látnám azt is (meg az is lehet, hogy nem ) -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #102784 üzenetére
"a Zenen levő 98- ból kellett áthordanom pár rendszerfilet, hogy a finomra hangolt 98- at ne kelljen újból 1 hétig kalibrálni. Ezt is lépcsőkben, mert a javított file, újabb hibás filere hivatkozott, és így tovább pár szinten." - ahogy ez lenni szokott. Anno én is szívtam ezzel, eleinte én is áthordogattam fileokat, néha szomszéd/osztálytárs megoldással (képzeld milyen remek volt, amikor este bemásoltam a hiányzó filet és másikra hivatkozott, lehetett telefonálni az osztálytársnak h másnapra milyen file-t hozzon, hogy haladjunk).
Aztán rájöttem, gyorsabb egy reinstall újrahangolás, ezért készítettem egy "pépör"t, ami egy A4-es oldal volt, igencsak apró betűkkel. A Win install után pontosan driver, majd program sorrend, mindegyikben felsorolva, hogy milyen beállítást mire kell állítsak, és ezt egyfajta listaként követve egyszerűen végigmentem a telepítésen, egy idő után persze egyre inkább ment fejből. Sokkal gyorsabb volt így (pláne miután volt D meghajtó, és akkoriban a játékok még regedit mentéssel újratelepítés után használhatóak voltak, a mentést a saját save könyvtárukba végezték) még játékokkal együtt is visszaállítani a rendszert, mint : Előszedni egy kis floppyt, másnap elvinni suliba, suli után elkocogni az osztálytárshoz, lemásolni amit kell és hazavinni, ha más is kell akkor utána telefonálni, hogy rákövetkező napra meg azt a file-t hozza.
nem mellesleg a "pépör" addigra fejben tartott verziója remek volt arra is, hogy a driverek kivételével bárkinek telepítettem Windowst ott is a legcélszerűbb sorrendet és beállításokat tartsam.Aztán 2004 január 1-én lett egy WinME IMG készítve a Win ME driveomról, mellette volt XP is, egy másik HDDn bootmenüvel. (ha Biosba a kettes HDD-t kértem akkor egyből jött a Win ME, ha az egyest, akkor boot menü XP vagy ME választási lehetőséggel). Na erre az image-re volt szükségem kb egy vagy két alkalommal, míg végül 2006 végén kiszorította az XP teljesen a Win ME-t, ami aztán kikerült a gépből, de az image file 2014-ig megvolt, sőt, lehet hogy talán még most is megvan egy másik régi HDD-n, de a napi használatosról akkor töröltem le.
-
törölt tag
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #102698 üzenetére
Mint előző postomban írtam (igaz Pikarinak) sajnos nekem is volt ilyen időszakom, csak nem csak sokadikán alig telt kajára, hanem kb egész hónapban. 2017-től futott fel nekem is a szekér, igaz ami igaz, hogy mostanában sajnos megint leszálló ágban vagyok, különösen így 2024-ben
nagyon nem tetszik amerre perpill mennek a dolgok
-
válasz
DarthSun #102674 üzenetére
Örömmel jelentem hogy immár Hungary tartja a V2SLI világrekordot, amit szerény személyem képvisel, +ennélfogva a retró topikunk nagyságát is erősíti eme tény.
Könnyebben ment, mint gondoltam, effektíve kb 12 órányi melóm volt csak benne, és lazán, határozott fölénnyel lépek az eddigi legjobb - 6926 világrekord fölé, 7078 pöttyel.
Persze fotókat kell még készítenem a vasról, aztán mindezt feltölteni HWBot- ra.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #102686 üzenetére
Tudom, tudom, Dartsun kompatibilisen... De ezekre ne mint hivatalos rekordra tekints, hanem inkább kiszivárgott képekre, hogy valami készül. Már jó régóta
Én is szoktam néha ritkítani, tegnap társasági esemény, ott se vizet ittunk, és ma lesz egy hasonló, szóval nem kell félnem... -
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #102689 üzenetére
Én is 9800pro-val harcoltam végig az athlonxp korszakot (2012 végén váltottam 64 bites gépre), de akkoriban annyira unalmas és szar játékok voltak, hogy alig játszottam valamivel, inkább csak munkára használtam azt a kártyát. Illetve néha régebbi játékok és emulátorok futtatására. A teljesítményével nem volt gond d3d alatt, de a driverek az idő előrehaladtával egyre bugosabbak és fosabbak lettek. Főleg opengl alatt voltak problémák. 2013-tól már nem volt szükségem 3d-re, úgyhogy ment egy dobozba, aztán eladtam valakinek itt a topikból pár ezerért szimbolikus áron, csak tüntesse el.
Megtartottam egy x740xl-t PCI-E foglalatra, ha esetleg elfogna a nosztalgia iránti vágy (ez kb ugyanaz, mint a 9800pro, csak pci-e-re, meg 128 bittel). De az is egy dobozban pihen azóta is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #102682 üzenetére
"mint néha korábban is ilyesmi volt" -- hűűű, itt vagy neked hat a bikavér, vagy nekem nem
Prescottot ha jól emlékszem akkor alapórajelen 4GHZ-ig akarták felvinni, vagy talán még tovább is. Azt tudom, hogy a TEJAS fedte volna le az 5-9GHZ-es határt, és a NEHALEM hozta volna el a 10GHZ-et, méghozzá 2006-ra.
Mint tudjuk ebből aztán semmi nem lett.Amire még gondolhatsz az a "low end" amikor legyártanak mondjuk egy 4GHZ-es procit, de piaci igények miatt inkább eladják 3GHZ-esnek. Ezt rengeteg CPUnál csinálták.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #102678 üzenetére
ez is csak bejáratás
(Tudom "vótmá", de akkor is csak a büszkeségem. Most ha lesz időm húsvét alatt lehet megkéne pörgetni megint
)
4009MHZ, az szép, havernak volt régen egy 3066-os HT-s NW-ja, az tudott 4039-et. Az akkoriban (2003) valami elképesztő vadállatnak számított.
Itt a 4009MHZ-es Prescott is megküldi a Voodoknak rendesen
Igen a 9600TX, amiről először azt hittem a 9600XT elírása, erre kiderült, hogy tényleg van olyanés lebutított 9800GPU-s. Egyes Radeon 9500-asokból is simán lehett 9700PRO-t csinálni, de sok ilyen kártyát megcsináltam anno.
"Bedobok reggelire egy kis sonka/tojást, leöblítem bikavérrel, aztán mehet tovább a móka...
" - tudsz élni.
Nekem még előbb a maradék pizzát és a gyrost kell megennem, a sonka szerintem csak holnap jön, de most hogy így mondod, van mellé jó kis vörösborom.
Boldog nyulat
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #102670 üzenetére
Jól meglökted a P4-et.
A P4 3,0 GHZ HT NW hoz nekem 37000 körüli CPU3DMark pöttyöt 3DM99MAX-ban, alapon, nem mertem kínálni, sajnálom az ABIT 865-ös lapot.
Ezt az 52000+ pöttyöt a C2D alapú E5200-as Penya hozza, egész pontosan az 62000+-ot dob, az E7500-as C2D meg 72000+-ot. -
-
-
válasz
DarthSun #102660 üzenetére
Működik szépen, ellenőrző tesztként fut most 3DM01. P4- en mivel szoktátok állítgatni a ventisebességeket? Biosban nem látok opciót. A modern gépek után túl hangos, sztem maxon mennek a ventik. Elviselhető, csak most furcsa, mondjuk pld az MFM HDD flexhangját már nem bírnám.
Tuninghoz nemgond, de alapórajelezve lejjebb venném a ventiket. -
-
törölt tag
válasz
DarthSun #102581 üzenetére
Nos, próbálgattam, és ellestem pár "huncutságot" is. Jópofa stuff ez, köszönöm
Csináltam saját konfigolást is, de az eredmény ugyanaz...
Nem látja a hangkártyát. Ki sem listázza.Nekem eleve az volt a fura az egészben, hogy a hangkártya gyári dos-init programja sem látja az eszközt közvetlenül dos-t indítva, de win98-ból dos-ba váltásnál már igen.
Mintha valahogy nem kapcsolna be, pedig a bios-ban engedélyezve van.Viszont ezt az sbemu-t szerintem használni fogom a desktop gépemen.
Még teljesen át kell kondiznom az Abit VH6T lapomat (botrányosak a kondik) és az egyetlen isa slotba gravis-klón kerül, de menne bele egy SB Live! is.(Csak hogy mindez mikor ... ?)
-
válasz
DarthSun #102596 üzenetére
Kész, felszabadult a próbapad. Bejött a gép a bűnbarlangba, bekötöttem, itt is rója most a 3DM2000 a loop demo köröket/W98/7900GS, brutál példány, alapon hideg, nemcsoda, óriási tuningot tud, asszem a leggyorsabb GS.
Live kimenet a lényeges csak, 1 rear bezelt szabadon hagytam, ott kivezettem. Ha kell bármi más, az is kifér ott. A slot talp ragacsvédőt nem vettem le, 4 oldalról rögzítettem amorf kötözővel, stabil, meg sem moccan.
DOS(XT- től)-W98-XP-W10/11, abszolút átfogás, a 3 retró oprendszer a modern moddokkal, teljes értékű retrót produkál, felesleges a retró armada sok tagja, jó hát a pár modern gép mellett meghagyok azért korszakonként 1 retrót, kb 10 gép, így akkor 40- et eladhatok/ajándékozhatok.Konfig
Asus B450 Gaming Pro
R3800X/DeepCool torony
4x8GB GSkill DDR4 3600 CL19
Asus GTX1650 Gaming OC 6pin táp
MSI 7900GS
Sound: alaplapi+LiveSB0060+XFi HD
Kínai PCIe-PCI konverter
HDD : 2TB SATA Toshiba
SSDs : Kingston A400 960GB+480GB, SPCC 256GB, Patriot 128GB
Asus DVDRW
Giga 650W táp
Sharkoon ház
DOS/W98/XP/W10/11, moddok: Crazii SBEmu, Loew SATA AHCI/TBPlus, CPUSpd, KernelEx, UOSP, Fernando AHCI, X58 moddriverek, USB moddriverek, XP membankolt kiterjesztés, Loew W98 memdriver, XP Integral kiterjesztések/SATA AHCI/NVME driverek.
ON/OFF szint, komponensek szerint, de az egész ON lehetne, mert lefedi a legkorábbi naptárat is.Következik : valami olyan gép, amelyen még az órajel növelésével, a PCI freki is nő, a V2SLI világcsúcsot szeretném megdönteni.
-
Pikari
veterán
-
törölt tag
-
válasz
DarthSun #102536 üzenetére
DOS7.1 teszt az ultraoverkill GTX560Ti- al.
DVI-DVI - digitális csatlakozás, kép középen, széleken fekete sávok, eredeti jel/4:3 kényszerítés is hatástalan, kép jó, de az arány nem beállítható. DVI-I-->DSub - mindjárt más, minden a helyén, kép nagyon penge, emiatt jó a DSubbal ellátott LCD. Game tesztek kihozatala hasonló mint a HD6850 esetén, a legtöbb általam kedvelt cím kifogástalan.
Elsöprő sebesség(de itt is szépen skálázható akár XT szintre) :
Tesztelt drive : 500GB Samu SATA SSD, DOS alá asszem elfogadható a sebeségeFentin is látszik, de az alábbi txt kivonatból is, hogy a modernizált DOS7.1 minden drivet lát a gépben, a PCIe-NVMe 1TB- os SSD- t is :
Gép így rendben, jó sokáig tartott. Áttérhetek a próbapadon tanyázó Zen2 véglegesítésére, szintén retrósítás szempontból, ott a Win98 a lényeges. Ha kész, felszabadul a próbapad, jöhet rá valami vas, mellyel a V2SLI csúcsot döntöm majd meg.
-
-
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
válasz
DarthSun #102478 üzenetére
A tömegekbe tartoztam, kimaradt mindkettő. XP-t használtam 2009-ig, 7-re gyakorlatilag azonnal átálltam. Aztán maradt pár évvel ezelőttig, amikor 10-re váltottam. Illetve 2016. körültől a Linux került előtérbe, másodlagosan használtam Win 7-et olyan funkciókra, amit Linux-szal nem tudtam megoldani. Vistát egyszer próbáltam a közelmúltban, de nem tetszett, inkább 7-est teszek 2006-2009. közti normálisabb gépekre, ha úgy adódik. A 8-at azóta se próbáltam, sem a 8.1-et. úgy tudom, utóbbiba visszatették az összes olyan funkciót a 7-ből, amiért "hisztizett" a nagyközönség.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #102478 üzenetére
Vistát nagyon rövid ideig használtam, gyönyörű volt, elképesztő gépigénnyel a maga idejében.
Visszatértem gyorsan XP-re mert sok programmal sajnos nem is volt kompatibilis, és inkább XP-n csináltam Vistás kinézetet. De már az SP3-as időkre az XP gépigénye se volt kutya, kezdetben 64MB RAMmal is beérte, a végére meg erősen ajánlott volt az 1GB.
Aztán mikor kijött a Win 7, akkor némi tesztelés után rárepültem.
WinXP-t 2001 októberétől 2009 decemberéig használtam.
Aztán jött az eddigi leghosszabban használt, valaha készült legjobb Windows a Win7 amit egész 2021 márciusig használtam. Ment volna tovább is, csak az új gép rákényszerített a 10-re sajnos. De Win7-et ígyis tovább használtam mint WinXP-t és Win10-et együtt véve.A Win8-al rövid viharos viszonyom volt. Emlékszem egyszer a munkahelyi gépemre is az került, bent maradtam fizetetlen túlórában visszarakni a Win7-et magamnak
Barátnőm viszont szerette a 8.1-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Tőzsde és gazdaság
- World of Tanks - MMO
- Komoly GPU a processzorban: AMD Phoenix APU-k tesztje
- iPhone topik
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest