- Apple Watch
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Chris82 #68500 üzenetére
DOS alatt semmivel (ezt még meg kell néznem, valamit aberráltam a feltöltéssel itt is), Win alatt akkor már rátölthető a Roland SC-55 (26MB) vagy a 16.5mg gm gs mt32 v2.51 bank (17MB), szépen szól velük, de viszonylag kevés játék támogatja a hullámtáblát. De midi zenehallgatáshoz is jók amúgy.
-
válasz
Chris82 #68494 üzenetére
, lefotózhattad volna a másik oldalról, mielőtt belepattintottad. Mondjuk nekem sincs közeli fotóm, amikor beszereltem a meglévőket, akkor nem is volt fotógépem, a blogban lévőben meg nem látszik rendesen a felirat - [link], ezen még olvasható - [link], mindegyik kártyán 9 IC- s 4MB- osok vannak.
Megnézem hogy megvannak-e a 16MPx- es tömörítetlen fotók, arról talán ki lehet metszeni, rendesen olvashatót. -
válasz
Chris82 #68390 üzenetére
Tapasztalatom nincs vele, ránéztem a leírására. 64MB memória van rajta, meg valami jó minőségű DAC- ot írogatnak. Előre feltöltött bank is van rajta, ha jól értem. A 64MB ramba már befér egész jó minőségű hangminta is. Hullámtábla használatához jó lehet, gondolom. DOS- t nem látom hogy említenének, de lehet hogy a rátöltött bank működik DOS alatt is, ezt nemtom. Win alatt is van néhány játék pld a Doom átiratai, melyek kihasználják a hullámtáblát, persze be kell lőni Winben és a játékban is (ZDoom, Zandronum). A kártya leírása.
-
válasz
Chris82 #68329 üzenetére
Hát igen, nehéz egyenlet ez...nézzük is, meditálunk is egy kicsit...
- a kapacitások megjelölése alapján tippeltem hogy a 9bit SIMM ismerete ok Nálad, de a 8MB- os létezésének hiánya valahogy kimaradt, vagy nem tudtad
- a TG hozzászólása a topikszintű posztban nem számít figyelmeztetésnek, inkább megelőzése annak hogy ne egy Moderátori belépővel kapjál valódi figyelmeztetést, avagy korlátozó bannt
- a TG poszt elfogadásával, a szabályok betartatására tettem ígéretet, ezeket nem én alkottam, de ugyanúgy alkalmazkodnom kell hozzá, mint bárki másnak
- ez így egy rendhagyó hozzászólás a részemről is, mivel egy korábbi Moderátori belépő alkalmával már elhangzott, hogy a moderálás mikéntje nem topiktéma, tehát az én feladatom, a szabálytalan hsz törlése + az elkövető értesítése privátban
- 2003 óta vagy regisztrálva, régebben mint én, de a szabályok minden tagra egyaránt érvényesek
-
arn
félisten
válasz
Chris82 #67971 üzenetére
minden analog kimenet mas egy kicsit, nem veletlenul volt annyi allitasi lehetoseg a regi crtken, vagy az analog-digitalis capturekartyaknal. egy szem modhoz ennyi parameter tartozik [link] , a problema ott kezdodik, ha nincs jol detektalva, mert nem keszitettek fel az adott modra a bementetet, vagy eltero vmiben az analog kartya kimenete.
-
válasz
Chris82 #67923 üzenetére
Az Awe32 : amelyiken van SIMM RAM foglalat, 2x1, 2x4 és 2x16MB 9 bitesekkel lehet bővíteni, sajnos a CT3910- en nincs foglalat.
Az Awe64- re pedig itt leírtam hogyan lehet bővítést tenni, de mivel sem az eredetit, sem a SimmConn- t nem gyártják már sajnos, gondolom használt piacon jó drágán, vagy nagy szerencsével mérsékeltebb áron. -
válasz
Chris82 #67920 üzenetére
Korban hozzáillőt alkalmi vételben találhatsz. Épp most rendelgetek néhány cuccot. Megnéztem(sztem PS2 bill+egér illik hozzá), újonnan de olyan korhű félék
- egér, bill M-tech olcsón, bill Genius kicsit drágább. Ezek sztem mennek hozzá, ha pontos évjáratot nem találsz. Hasonlókat vettem korábban tartalékba, de most a próbapadnál korabeli darabokat használok.
-
válasz
Chris82 #67916 üzenetére
P-II- höz arányos az eredmény. A V2SLI skálázódik azért erősebb procival - Copper/750/1024x768/SLI majd Copper/1000/800x600/SLI. Persze P-II- vel is már jól játszhatóak a korabeli gamek.
Ahogy tapasztaltam a FastVoodoo2 3.5 driverrel adja a legjobb eredményt. A második linkben szereplő eredménynél magasabbat nem is találtam a neten. S462- ben láttam 800x600 felbontással SLI mérést, de az is valamivel alacsonyabb az én pontszámomnál. -
arn
félisten
-
HSNet
aktív tag
válasz
Chris82 #58170 üzenetére
Persze, simán. Nekem van hasonló setupom, csak Gef256-al, és volt Matrox G400-al is.
Olyan problémába futhatsz max bele, hogy nem minden játékban fogod tudni kiválasztani, hogy melyiken fussanak, azoknál csak a tnt-t fogod tudni használni, de aminél van glide, ott menni fognak a voodoo-k. Dx/opengl rendernél meg elég sok játéknál kiválaszthatod, hogy melyiket akarod használni. -
arn
félisten
válasz
Chris82 #57862 üzenetére
nem kotelezo azt hasznalni, amugy sem er szart sem
a tseng sem lenne rossz, mert alig lassabb, csak vannak vgas es vesas bugjai (rangato scroll, hianyzo felbontasok). a 90es evekben is olyanom volt, es most is van, de nem raknam dosos gepbe s3 vagy riva128 helyett.
a tseng egy elegge tulhypeolt vmi... vlbnel is.
-
arn
félisten
-
RexMaximus
senior tag
válasz
Chris82 #49446 üzenetére
Volt egy 19"-es Sony Trinitron monitorom. Ugy emlekszem ezek mar eleg meretes darabok
. Olyanokat keresnek amik felbontas/kepfrissitest illetoen a felso kategoriakba estek.
Kerhete egy tipust a tiedrol? Kb hany kg?
Nehany kisebb crt-re vadaszok, mert egy munkapadon tobb pc-t tennek ki sorba. De ha mar crt akkor a jobbakra vadasznek. Es mehetne igy a lanozas is
-
-
-
válasz
Chris82 #49348 üzenetére
Ha van módod másik lcd- t rádugni, megpróbálhatod, hátha az a gond. Valóban 70Hz a képfrissítés a dos karakteres módban, de a csak 60Hz- et tudó lcd elektronikának konvertálnia kéne. Maga az lcd panel amúgyis csak 60Hz- es a legtöbb átlagmonitorban, más kérdés hogy az elektronika fogad nagyobb frissítést is.Én nem tudom kipróbálni mert a retro hp lcd próbamonitorom 75Hz- et is fogad, bár lehet hogy a panel sajátfrissítése meg csak 40Hz
-
válasz
Chris82 #46110 üzenetére
A set sound bent van az autoexec- ben ?
SET SOUND=C:\SB16
A path- hoz hozzá van adva a 2 szükséges könyvtár ?
C:\SB16;C:\SB16\DRV
A set sound hiánya okozhatja hogy nem inicializálja a legutolsó beállításokat.
Ha ezek megvannak és mégsem jó, akkor lövésem sincs. Nálam vagy 20 gépen semmi gond az Awe kártyákkal. -
válasz
Chris82 #45975 üzenetére
Nem valószínű az SB/Awe regiszterei rendesen válaszolnak változatos memória konfig esetén is. Még a 90- es években néztem saját kóddal. Legfeljebb néhány játék rosál, de nem a hangkártya miatt, hanem ha nem tetszik neki az adott EMS konfig pld. Lehet hogy a saját driver+hangerőszabályzóm miatt nincs anomália, install után beszúrom az autoexecbe. Újrainicializál ha be vannak töltve az SB driverei akkor is, de működik anélkül is és UMB- be is tölthető. Viszonylag sok mem felhasználása van de az össz kisebb mint a gyári összesítve. Előkeresem majd a forrást, újrafordítom és feltöltöm, ha kell valakinek ( a lefordítottban jelenleg személyes adatok is vannak, majd csak a nicknevet teszem bele ). A rezidens hangerőrésze csak a használat pillanatára lopja a CPU és SB regisztereket, kilépéskor a rutin visszaállít mindent, csak a módosított érték marad ( 0-255, 8 bitenként, 32 lépésben szabályozható a hangerő ).
-
válasz
Chris82 #45972 üzenetére
Ahogy mondja alvaro, a jumpereshez nem kell, azon csak belövöd hogy milyen értékeken akarod használni, azonban fontos hogy a bejumperelt tartományt ne használja más hardverelem.
Én meg nem is találkoztam evvel a fajta problémával amit tárgyaltok, pedig hirtelen meg sem tudom pontosan számolni mennyi Awe van itthon
-
válasz
Chris82 #45920 üzenetére
+ (#45921) alvaro :
Biztos hogy megfelelően van telepítve a kártya ? PnP- s változatnál a config.sys- be kell a CTM is, melyet előtte a CTCU- val be kell lőni.
(#45926) frescho : én is kérdem - hogyé' adják ?
(#45931) Ranagol_5 : természetesen a 9800- asra, marha forró tud lenni az a kártya.
-
alvaro
senior tag
válasz
Chris82 #45920 üzenetére
Ez egy jó kérdés, csatlakozom. Diagnose előtt nincs Doom-ban AWE és többnyire nincs OPL3 (oké, CQM). Ráadásul nekem úgy tűnt, hogy végig is kell nyomkodni a Diagnose tesztjeit (még jó, hogy a memóriateszt át lehet ugrani...), és utána javul csak meg. Autoexec-ben lévő diagnose /s nem elég.
(Impulse Trackerben bezzeg van AWE diagnose nélkül is...)
-
Rive
veterán
-
válasz
Chris82 #45714 üzenetére
Mindegyiknek van manualja, a 2 közötti különbség, hogy, az umpci-t csak a himem után tudod betölteni, míg az rdosumb-t előtte, tehát akár a himemet is feltöltheted az umb-be, mivel nálad nincs Win9x így a nem lefoglalandó ems page frame kiesik (tehát /i , és & paraméterek elhagyhatóak legalábbis csak xms-es konfig esetén, ems-es konfignál természetesen bent hagyandó, de azt akkor egy az egyben lemásolhatod a példáról), elvileg mindkét driver alapból felismeri a chipsetet, de az rdosumb felülvezérelhető a #(chipsetszám) manualban megtalálod) paraméterrel.
arn : -5V Isa busznak, isa buszos kariknak és egyes romoknak szükségeltetik, tehát P3-ig, korai S462-ig elengedhetetlenen a normál működéshez, FSP tápokon általában még van, főleg, ha passzív pfc-és.
-
válasz
Chris82 #45666 üzenetére
Akkor ez vmi Via VpX-es chipset, az umbpci support listájában konkrétan szerepel, az rdosumb-ben, pedig generic Via chipset nevűvel érdemes próbálkozni (ez esetben ez úgyis csak korai (max P1-es) típusokra vonatkozik).
#45672 Darthsun: Nem a proci miatt nem tud 3,3Gb-nál többet kezelni (PAE képes 32 bites proci (PPro-ró/K7-lől fölfele néhány Pentium M-es procin kívül (de az is megkerülhető, mert nem fizikailag nem tudja, hanem csak egy cpu flag hiányzik belőle
) mindegyik tudja, csak megfelelő OS kell hozzá (PAE kerneles 32bites Linux))), hanem ez egy chipset limitáció, egyszerűen nem tud memory remappinget.
arn: Ma este lesz időm utánanézni a landmark értékeknek, de elég magas rémlik nekem is (ilyen 20-30 ezer körüli).
-
válasz
Chris82 #45663 üzenetére
Nem, ez egy stand alone külsős progi/driver. , ahogy az rdosumb is (amiben szintén valszeg támogatott a chipseted), ctmouse-t, 5kb-ot evő cdrom drviert, pedig itt találod pl (Rdosumb, Sises 486-os umb driverek is vannak itt).
-
válasz
Chris82 #45658 üzenetére
A fentiek ugyanúgy jók hozzá, mint 9x-hez (a példában a dosos konfig az ems-re belőtt, míg Wines az ems nélküli, csak xms-re kihegyezett umb-vel, de emm386 nélküli), a kérdés inkább, hogy milyen chipsethez kell (ettől függ, hogy kompatibilis-e vele, ill. hogy kell paraméterezni, ha kell), ha a P1-esed Pci buszos, akkor az umbpci biztos jó hozzá, de valószínűleg még az rdosumb is ismeri.
Amúgy PC-DOS 7.0-ban tökugyanazok a parancsok is, mint MS 6.22-ben, szóval semmit nem kell meg/újratanulni. -
válasz
Chris82 #45607 üzenetére
Nekem a Lite-On vált be leginkább de a fogyasztásukat nem néztem. Ami az adott játékhoz nem feltétlenül szükséges azt vedd ki az indításból. Ha csak vinyóról fut pld, akkor a játék idejére nem is kell az optika. Sok játékban pedig benne van az SB támogatás, nem is igénylik a driverét, csak a set blaster kell esetleg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux kezdőknek
- Nintendo Switch 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Apple Watch
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged