- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #84150 üzenetére
nagy ha igaz...
-
gban
veterán
válasz
FoxiestFox #84101 üzenetére
Van itt egy ismert eladó, aki minden tápot csapvízzel mos át, hagyja megszáradni, és úgy adja el
Ezt mondom én is, hogy nem az a gáz ha valami nedvességet kap, hanem ha nincs kitakarítva utána.
A másik meg hogy ha egy komplett gép áll az esőben, az még nem azt jelenti hogy minden része áll a vízben.
Picit pontosítva hogy mi a gáz: ha a folyadék olyan helyre megy be, ami nem tud kiszáradni, pl. BGA chipek alá.
Ez telefonoknál halmozottan hátrányos, mert az egy zárt valami, se kifolyni nem tud, se légmozgás nincs.
A VGA-k is BGA-sok ugye, de ha házban van, jellemzően fejjel lefelé áll, kicsi az esély hogy a chip alá víz menjen.
Tehát pl. a WC-be esett telefon lehet hogy idővel megmakkan, de nem összehasonlítható egy nedvességet kapott majd kiszáradt / kiszárított / megtakarított kártyával. -
válasz
FoxiestFox #84101 üzenetére
Úgy néz ki hogy a fürdetés nem árt, pár hasonlóan szutykosat már én is lemostam tusfürdős festőecsettel, bár én mérsékelten meleg vizet alkalmaztam.
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #84059 üzenetére
Alapvetően én is a megkímélt legalább fedél alatt tartott darabokat keresem, és nekem olyanok is vannak, sok retro cuccom a saját régebbi cuccaim amiket nem adtam el vagy épp aktív használatból veszem meg őket (lásd a lassan flottává duzzadó Athlon XP halmom - van benne olyan CPUm ami konkrétan 2011-ben Budapesti NAV irodából jött, gépfejlesztés okán köszöntek el tőle) de szerintem korrektül megmentve, a kukázás szerintem is belefér.
Volt egy Athlon XP-m, ami több évet(!) töltött egy ukrán patakban és szegény iszonyúan rossz állapotban volt, eszembe se jutott volna eladni vagy gépbe rakni, pedig elvileg elég szép kis tuningpotenciál (90%) volt benne. Nagy kár érte, de menthetetlen volt
Nemrég került máshoz (egy gyűjteménybe) pont az érdekes storyja kapcsán kellett az illetőnek.
-
válasz
Ha hajlandó lennél rá költeni akkor is, mert van amit csak a sufni sarkából, vagy egy felszámolás alatt álló rádióamatőr műhely hulladékos polcáról. Aztán persze jöhet az apróra szedés, takarítás, kezelés, összerakás mielőtt bekerül a gyűjteménybe.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #84064 üzenetére
Exem a farzsebében szokta hordani a telefonját.
Egyszer beleesett a wc-be.
Azonnal kiszedtük, kiszárítottuk.
Ugyan hibátlanul működött,de pofám nem volt így eladni, mondtam hogy használja, amíg megy.
4 hónapot bírt.
Részemről a téma innentől lezárva.Mindenki vonja le a konklúziót.
-
envagyok
veterán
válasz
Nem az a bajom, hogy kidobásra ítélt hardvereket szed össze valaki, hanem hogy nyíltan ideírja, hogy hetekig tartó esőzés után vizesen hazaviszi, majd ezt nem említve világpiaci áron meghirdeti.
-
r0b3r
senior tag
válasz
FoxiestFox #83965 üzenetére
Nagyobb munkákhoz szoktak, de rendesek voltak, megcsinálták.
Sztem nem is tudták milyen ajánlatot adjanak egy ilyen kis darabra, úgyhogy mindössze 3000Ft-ot kértek. Gondolom besuvasztották valami nagyobb meló végére, ahol ugyanilyen színt kértek.
Ja a meghajtó sínek meg 3D nyomtatón készültek. -
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #83797 üzenetére
Én igyekeztem azért '99-től képben maradni.
Ez többé-kevésbé sikerült is, de sok cím nem is amiatt maradt ki, mert nem futott volna, hanem mert egyszerűen nem érdekelt. CODból pl asszem a legelsőt játszottam csak, az NFS sorozatól a 2 és a 4 tetszett a Porschés résztől kezdve "levettem a kezem" a sorozatról, max néha rápillantottam.
Volt egy, ami a Burnout Paradise enginejére épült (2011-12 körül), de egyrészt elég vacakul ment az akkori gépemen, másrészt mindig úgy voltam vele, hogy ezzel az erővel BP-zhetnék is, ott legalább jobban törnek az autók és a várost is ismerem.A P3-as időket ami nekem 466-os Celeron idők voltak, meg Red Alert 2-vel (később) C&C Generalsal, Popolous 3-al, Carma2-vel, Dungeon Keeper 2-vel, Rally Championship 2000-el, Midtown Madenssel, Streets of Simcity, Delta force 1 és társaival töltöttem el. Remekül
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #83789 üzenetére
Megvolt ezeknek a varázsa
de azért újra mai játékok alá erős lenne...
-
válasz
FoxiestFox #83797 üzenetére
Akkor ha jól sejtem Ti naokssal nálam fiatalabb, 30-as generáció vagytok.. Nekem volt KT7A Thunderbirddel, (haszas éveim közepén, mikor pénz nem számít, jó gépet akarok.. persze attól még messze volt, de na, így utólag 3-4 havi akkori fizu volt az a konfig...) amíg aktívan használtam nem volt vele ilyesmi bajom, ez nekem új.. Vagy ez már a megöregedett deszkákra érvényes?
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #83789 üzenetére
Nem is a konkrét megoldás hiányzik (a "ne kelljen sok helyet foglaló digi zenét tárolni a játék mellett problémára"), hanem hogy régebben sokkal kreatívabbak és gógyisabbak voltak a hardverek.
Éles különbségek voltak, a Thinkpad se csak egy soho laptop volt trackpointtal, hanem egy páncélos tank az ipar összes okos megoldásával, a gpu-kból se volt mindegy melyiket veszed, mert mindegyik mást tudott (Matrox EMBM, S3 S3TC, Tseng 2D gyorsítás, 3dfx Glide), a hangkártya se csak egy buta codec volt, amiből teljesen mindegy melyik van, hanem egy komplett alrendszer, komoly prociteljesítménnyel, és a hangkártyák között nagy különbségek voltak, de egyik sem objektíve jobb vagy rosszabb a másiknál közben, maximum nem az adott ízlésnek megfelelő.
Sajnos nem éltem még a számítástechnika ezen korszakában, szóval csak morzsák jönnek és próbálom elképzelni, hogy pl milyen volt Sound Blaster után betenni a GUS-t és a demo cd-ről, PC-n először élethű zongorát hallani a prüntyögés helyett.
Nekem szigorúan mondva a Warcraft III és kora jelenti a nosztalgiát, de az is csak azért mert egy 900-as celeronom volt 2014-ig, és nem azért mert a 2000-es évek elejére vágyok vissza. (A W3 megjelenésekor én nem voltam 3 éves, azt hiszem.) -
törölt tag
válasz
FoxiestFox #83785 üzenetére
[link]
Azt kell mondjam, igazad van. -
törölt tag
válasz
FoxiestFox #83783 üzenetére
Menőnek menő lenne, de belegondolva hogy az eredeti játékoknál is menekültem az FM implementációtól, mert prüntyögés helyett rockzenét akartam hallgatni. (Még a hullamtáblás torzított gitár is jobban tetszik nekem mint az FM imitáció. )
Nem vagyok FM ellenes, sok játékban és implementációban jól szól, de a Doom hullámtáblára (SC-55) lett írva, minden más csak utógondolat. -
törölt tag
válasz
FoxiestFox #83781 üzenetére
Igen. Bár nézőpont kérdése a "használat" - Alsa kimenetnek be tudom állítani és szólhat vele a Wine környezet. Az FM része természetesen csak pihen
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #83727 üzenetére
Mondok egy még durvábbat ami totál halmozottan hátrányos helyzetű : 26-50 év közötti fehér féri.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #83727 üzenetére
Feketek legyenek benne, mert az trendi. Bar lehet nem ebben a kontextusban
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #83632 üzenetére
Régóta CD-Burner XP-t használok, van egy jó régi verzióm (na azt nem tudom h vajon Win10 alatt megyen?), az tökéletes és free.
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #83676 üzenetére
A PNP az napi használatban van a zongorámra kötve, a többi az inkább gyűjtőszenvedély meg innen-onnan bejött, még abból a korból kapartam össze ezeket amikor 10-esével dobáltak ki a kukába a Gravis kártyákat.
Czo: Vagy egy OPL3-as csodát, az SBOS semmilyen formájában nem a szívem csücske.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #83673 üzenetére
Az ott technikailag az ISA busz tovabbvitele
Ha oda dugsz szalagkabelt, a masik vegere meg slotot, akkor dughatsz ra masik ISA kartyat. 3rd party gyarthatna pl ESS audiosrive daughterboardot oda es a kartyan meglenne a hangatvitelre a lehetosege.
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #83673 üzenetére
Lehetett hozzá kapni egy kiegészítő kártyát amin egy CS4231 audio codec volt, és így tudott 16 bitben felvenni, gyakorlatilag egy Gravis MAX lett belőle, legelől, középen a sorban látszódik a MAX példányom is, fölötte a PNP, és egy ACE van legfelül, illetve egy dobozos ACE még mellette.
-
gban
veterán
válasz
FoxiestFox #83639 üzenetére
Regeltem a Maxot, már engedte így átállítani a frame buffert double-ra, így már 36 pont lett, nem 29, de ez még mindig köszönőviszonyban sincs a Lite 89-ével.
-
gban
veterán
válasz
FoxiestFox #83639 üzenetére
Nem állítottam semmit, ezek az alapbeállítások, nem is gondoltam hogy eltérnek.
De megnézem majd a Maxot Double bufferrel is. -
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #83632 üzenetére
Soha nem talalkoztam veluk.
Anno Windowson mar 3.1-tol az Adaptec (fiataloknak Roxio) Easy CD Creatoraval irtam a lemezeket kesobb Windows 95-on es 98-on is, illetve, ha valami extrabb lemez/jatekot kellett masolni, akkor a Disc Juggler johetett meg szoba, illetve a WinOnCD. Macen szinten az Adaptecnek hasznaltam a Toastjat (Roxio Toast a fiatalabbaknak
). Kb 98-99-tol Linux alol irtam szinte mindent, ott pedig ugye ezek ismeretlen szoftverek.
Az elso irom valami Grundig drive volt, ami belul Philips volt, SCSI es 2x tempoval irt (kezdetben 2x, de hamar megmakkant annyira, hogy vissza kellett venni 1x-re). A 74 perces lemezeket szerette, a 80 perces lemezeknel 76-77 perc kornyeken elkezdett kattogo hangot adni, a vegnapjaiban azert ment a kukaba, mert 60 perc kornyeken rendszeresen kikopogette a lemezeket. Most latom mar, hogy ha rakeresek a tipusjelzesre (Grundig CDR100), akkor bejon a Philips verzio (CDD2000) onnan pedig el lehet jutni odaig, hogy ebbol class action per szuletett valamikor evekkel kesobb, mert bazisok embernek megmakkant a driveja 500 mbyte kornyeken (56-58perc). Ezutan egy Ricoh modellem volt jo sokaig (Yamaha 6x4x24x-t akartam venni, de pont elvittek, igy egy hasonlo specifikacioju Ricoh lett, aszem 6x4x20x), majd vegetert a SCSI irok kora, megjelentek es olcsova valtak az IDE irok, olyan extrakkal, mint buffer underrun protection, meg egyeb hasonlosagok. De ekkorra mar kb mindenkinek volt iroja, aki irni akart.
-
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #83381 üzenetére
Az nem tudom mennyit számít, de nem a saját kijelzőjét használom, hanem DSUB-al ráküldtem a kedvenc DELL P2417H monitoromat, amit natív FHD felbontáson hajtok vele.
#83385FoxiestFox: akkor okés, ez nem fogja vissza.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #83366 üzenetére
Halistennek, nekem stabilitasi param nincs. Marmint van egy 10+ eves Thunderboltos monitorom. A monitorban van egy PCI-E Broadcom 10/100/1000 halokartya, egy PCI-E Firewire 400/800 adapter es egy PCI-E USB controller, erre az USB controllerre ra van kove egy USB-s kamera, egy USB-s hangkartya (erre ugye hangszoro es mikrofon) ezen kiviul ki van vezetve a monitor fenekere ugye az ethernet, a firewire es par darab USB 2.0 port valamint egy tovabbmeno Thunderbolt port, amibe nekem be van dugva egy Thunderbolt-os (tehat PCI-E) AHCI es USB 3.0 controller (ASMedia ASM1062 es ASM1042), de ebbe a lyukba dughatnek akar meg 1 ilyen monitort is. Ez jol megy egy TB2-TB3 adapterrel, a C porton. Sikerult venni jofajta donglekat amik utkozben is teljesitik az igenyeke es (lekopogom), mindegyik megy betonstabilan.
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #83328 üzenetére
ez szuper ötlet, de valszeg nem az amit komolyabb felkészültség nélkül meg tudsz csinálni házilag.
én a helyedben körülszimatolnék a PCIe-to-PCI riserek környékén, tudom hogy a pcie már nem retró, de konkrétan expresscard-to-PCIx2 "eGPU box"-ot lehet készen is venni. -
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #83348 üzenetére
Sott, ha mgnezed a manualt, a 16-osnak jelzett oldalon irja is, hogy az a tusor ott egy ATX csatlakozo helye, amit akkor kell beforrasztani, ha kell. Tehat valszeg az ehhez kello elektronika is ott van (marmint, ami bekapcsolja es bekapcsolva tartja a tapot).
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #83346 üzenetére
Igen, ez egy "fejlesztoi board", ami miatt nagyobb es ormotlanabb, mint kellene. Ha megnezed, ezt ugy talalta ki a gyarto, hogy beledugod a gepedbe, ami ha torony, akkor tullog a hazon annyira, hogy 3 kartyat merolegesen bele tudj tenni. Neked ugye ezt kell azzal a flex kabellel bekotnod valahogy a dockba es tulajdeonkeppen, keszen vagy. Ami meg erdekes lehet, az az aram, mert lehet hogy az oldalan, azon a 2 tusoron tudsz neki "extra" villanyt adni (pl valami regi AT/ATX tapbol) es akkor nem baj, ha gyenge a dock tapja.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #83342 üzenetére
Pedig, nem nehez szerintem. Marmint, a gyartonak irhatsz egy mailt. Ha kuldenek egy ilyen panelt, akkor tulajdeonkeppen, az elektronikai reszevel kesz is vagy.
-
arn
félisten
válasz
Thunderbolt kiraly
azon megy minden adat es tap. Desktopon egyik noti lehuz, masik be, es minden usb (bill, eger, mixer, hang), akku toltes, displayport letudva. Korabban is kellett volna ilyen.
-
Czo
addikt
válasz
Ez "gyerekjatek" lenne 20 eve, ma mar joval nehezebb. Elso korben felvennem veluk a kapcsolatot. Ez pont egy fejlesztoi board a TSI340-es IC kore, ami nem mas, mint egy PCI to PCI bridge. Ez, igy ebben a formaban kesz van. A chipre mar azt irjak nem szerezheto be, de lehet, hogy ebbol tudsz toluk kerni egy ingyenes samplet (nekem pl majd minden IC-je ingyen volt a mixer cuccnak, mert ingyenes sampleket kertem a gyartoktol). Ehhez a dobozhoz kb kell meg egy haziko, amit 3D nyomtatva is meg lehet csinalni. A cuccot pedig egy ilyen flex kabellel tudod esetleg bekotni a cuccodba. (ilyenem szerintem van par folosleges, igy ha eljossz erte, adok belole). Ja igen, ez Windowsba menni fog, akar 98 alatt is, viszont DOS-ban nem. Ott a gyari glide2x.ovl csak a 0. PCI buszon kereste regen a Voodoot, a bridge utan levo busznak pedig ugye masik szama lesz.
szerk: ja igen, elotte megporgettem az aliexpresst/ebayt, de nem talaltam mar ilyet keszen. Ahogyan ma PCI-e verziobol van jo sok, anno PCI verziobol is volt jo sok.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #83323 üzenetére
A PCI kb ugyonugy oszthato, mint az ISA, amire itt figyelni szoktak, hogy leptetnek egyet az INTA/INTB/INTC/INTD dolgon. Vannak kartyak, amiken ezzel a modszerrel van egy kartyan tobb eszkoz, de a hivatalos, marmint tamogatott modja, az PCI Bridge chip alkalmazasa es uj PCI busz keszitese, amely felfuzi az uj buszt a meglevo slotra.
CardBus az tulajdonkeppen PCI, de van benne egy csavar, ami az inicializalasi folyamatot jelenti. Tehat maga a jelszint, minden kompatibilis, _de_ hiaba vezetekezed be, amig nem tortenik meg a Cardbus Bridge szamara a kommunikacio, addig nem ul fel az eszkozod a buszra.
Szerintem sima PCI bridge megoldast keress.
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #83323 üzenetére
mindkettő lehetséges, az elsőre mutatom a példát:
22:04.0 PCI bridge: Hint Corp HB6 Universal PCI-PCI bridge (non-transparent mode) (rev 11)
ez egy Leadtek TV kártyámon van, a kártyán van egy tuner chip meg egy ffirewire vezérlő, ez a motyó csinál két nodeot vagy mi a neve annak. de erős a gyanúm hogy megoldható teljesen passzívan is, van egy másik kombó kártyám amin van USB és FW, azon semmi ilyesmi nincsen.
a PCIMCIA-PCI átalakításról én eddig csak a másik irányban hallottam, de mivel lényegében protokollszinten ugyanaz a ketttő, sztem működnie kéne. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #83291 üzenetére
Becsben meg gyakran latni olcson nagyobb dbokat, megfelelo evjarat mar kemenyebb dio. Amit sonyt vettem par eve (azota se lattam), dobozaban, leirasaval volt.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #83282 üzenetére
Sok jo shadow maskos van, samsungok, iiyamak, stb. Alapvetoen szvsz egy fenyeros 17es lenne a jo kozeput.
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #83212 üzenetére
erről a korábbi asztalelrendezésem jut eszembe ahol a két FHD laposmonitor mellett ott volt harmadiknak egy LG Flatron képcsöves
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #83169 üzenetére
így már érthető amúgy honnan a bánatból szereztél te ennyiért Model M-et??
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #83165 üzenetére
szerintem biztos van erre direkt ilyen protokollfordító izé, már kész panelen
ebay nem segített?
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #83163 üzenetére
nem kizárt
nézd meg egymás mellett a két kontrollerpanelt, lehet hogy kiderül hogy ugyanaz a kettő -
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #83161 üzenetére
passzol. mondjuk a PS2 lényegébeen elég sokban hasonlít a sima serial protokoll egy részére, szval..
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #83159 üzenetére
az serial konzol lesz
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #83157 üzenetére
megnéztem közben, sorry nem IBM billencsből volt
a terminál csati amúgy lényegében nem egy serial konzol bemenete?
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #83155 üzenetére
megnézem a lomosban de erős a gyanúm hogy nem az lesz. ha megvan és az akkor a tied
-
válasz
FoxiestFox #83146 üzenetére
Valahogy úgy. De már behoztam egy részét és holnap is lesz szürkület...
gban: A külső raktárban. Ezek a "PC lomok" amiket rendszerezni és állapottól függően megtartani/selejtezni kell.
Czo: Az Mwave az IBM kreálmány volt. Logikus, de valahogy mégis félre ment.
-
Fred23
nagyúr
válasz
FoxiestFox #83061 üzenetére
Korábban volt már tuningnál, hogy random fagyást okozott a magas FSB úgy, hogy ezt nem tudtam a procira fogni. Ezért egyik tippem az lett, hogy az AGP órajel jelentős emelését nem szerette adott VGA.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #82985 üzenetére
Ez játékfüggő is.
Multis játékok, pl. Battlefield 1 már 6 éve ráebresztett arra, hogy el kell engedni az lga 775-öt. Felbontástól, videókártyától függetlenül totálisan játszhatatlan volt a 3.6ghz-re húzott E5450-el.
Jó nagyot váltottam, i5-6600k-ra, de az is kevés volt, i7-el lett játszható, illetve a 6/12 x58 procikkal még. -
törölt tag
válasz
FoxiestFox #82985 üzenetére
Látja ezt is az afterburner, hogy sokkal magasabb a frametime mint egy újabb procinál, viszont nem ingadozik, stabilan gyengébb, nem zavar az egész egyáltalán, főleg ha nem is látom a sarokban az fps statisztikát. A minimum FPS "dip" az szokott lenni, de sokkal erősebb procin is láttam nagyságrendileg ennyit, arra meg nem akarom a gatyámat ráfizetni hogy valami iszonyat órajeles csúcsprocival ezek eltűnjenek., egyre inkább azon a véleményen vagyok én is mint amit arn fogalmazott meg a PC-vel kapcsolatban.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #82929 üzenetére
Jh talan az sem lehetetlen, kiprobalom [link]
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #82929 üzenetére
Blokada, AdGuard? Androidra is vannak alternatívák.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #82926 üzenetére
Az adblockon kivul mindent tud.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #82924 üzenetére
Arra jobb egy shield
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #82922 üzenetére
Nekem az tette be a kaput, hogy a mainstream cuccok ara kb megketszerezodott, a kartyakrol ne is beszeljunk. Inkabb masra koltom a penzt, mert erteket nem ad tobbet.
Eddig is azert tartottam ki, mert ezen szocializalodtam, ezen csinaltam mindent, ma sem rossz gep meg (2700x + rtx2070), de alig kapcsolom be. Tablet, shield, nas, konzol, ezek mennek, nem tudok mar munka utan ott ulni elotte, mint regen.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #82914 üzenetére
De ebben van vmi, de viszont valoszinuleg kepi beallitason mult, mert tobb dolgot vettem fel 9800prorol dvin keresztul, es elenkebb kepe van, mint a gf-gf2-gf3-8800gtx kartyaknak (ez utobbi ketto mar szinten dvis). Persze ebbe kimeneti es bemeneti szinten is bele lehet nyukalni, de azt a kepet mondom, amire a capture kartya kalibralja alapbol.
A gf256 es gf2 kozott meg van minosegi ugras (mindegyik asus) kepben, gf2tol mar nehez kulonbseget tenni az analog es a kesobbi kartyak dvis kepe kozott.
Ez elott kimondottan jo analog kimenettel a korszakhoz kepest a genoa s3 864, diamond s3 968 ti dackal, es a voodoo3, matrox g400max fogott meg. A tobbi hasznalt kartya atlagosabb (millennium, et4000/6000, tridentek, cirrusok, riva128, tnt szeria, elso gf256). Amit kimondottan nem szerettem: ark, trio, virge. Ezek lapos, doglott kepuek.
Korabban mindig a leggyorsabb kartyat kerestem a korszakbol, de ma mar ez a prioritas: kompatibilitas (szetesett kep lehet gyors es szep, de minek), analog kimenet minosege, es a vegen a sebesseg (semmit sem er, ha szar a kartya kepe).
a 90es evek 3ds kartyaknal persze meg egy plusz tenyezo, hogy milyen kepet renderel, a korszak legnepszerubb kartyaival a legkevesebb a gond.
-
Fred23
nagyúr
válasz
FoxiestFox #82914 üzenetére
A nem MX-es GF2-eseknek már volt szerintem olyan szép képe, mint az akkori Radeonoknak, bár lehet, gyártótól függ. Azt hiszem, láttam MX400-asból is olyat, amivel elégedett voltam ezen a téren.
Radeonból viszont semmilyen csúnya képet adóval nem találkoztam soha, és azért ez jelent valamit.
-
válasz
FoxiestFox #82857 üzenetére
Nem tudom mikor lehetett, de szerintem itt nincs ilyen vagy 10 éve. Valószínű, hogy a helyi szabályzásoktól is nagyban függ. Cambridge-ben nagyon kemények a szabályzások. Bath-ban viszont a szemetet is csak nyitott kis dobozokba teszik ki az utcára. Nálunk ha a kuka szája nyitva van el sem viszi a kukás. Utcán kirakott motyó instant bünti. Egy részről jó, más részről meg... khm.
Kollégám kidobott egy üres karton dobozt a kukába, majd azt elfújta a szél, megtalálták az utca végében a címzett nevével. Kapott is egy jó kis büntit, hogy ne szemeteljen. Valami bazi nagy doboz volt valami nagy dolog jött benne, rég volt, nem emlékszem pontosan. Bazi TV, vagy ágy, vagy irodai szék, nem tudom már. -
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #82836 üzenetére
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #82836 üzenetére
ÓÓÓ, ezzel kicsit még én is játszottam
-
zotyesz66
őstag
válasz
FoxiestFox #82811 üzenetére
Jól néznek ki az Intel lapok. Van nekem egy 440ZX-es Intel lapom (AB440ZX), akkora Nichicon kondik vannak a proci körül, mint egy felhőkarcoló. Tuning persze semmi.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #82811 üzenetére
Ezt az Intel is szerette, nekem egy csomo ilyen lapom volt. Pl DH67CL is ilyen volt (kattints at a kepkeresore, mert azt nem akarja linkelni).
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #82793 üzenetére
Azabaj, megvan az N-Gage doboza is, meg a fules is, de maga a keszulek nincs meg, pedig az is meg kellene legyen. Nokia Game Powa!
-
válasz
FoxiestFox #82777 üzenetére
Előfordulnak ám bugok bizonyos OS/DirectX/driver/kártya/game kombinációkban, a szabványos API- k ellenére is.
-
válasz
FoxiestFox #82744 üzenetére
-
Bile Demon
őstag
válasz
FoxiestFox #82742 üzenetére
-
válasz
FoxiestFox #82736 üzenetére
Jó noti. Arra a pontra nézve a 92 is kiváló ! Ezen tuti zavartalanul játszható.
-
Fred23
nagyúr
válasz
FoxiestFox #82715 üzenetére
Igaz, a 60 fps tényleg nem volt valós igény akkor, a 30 viszont nekem biztosan az volt, és sajna ebben a játékban a minimumjaim ezt nem érték el.
Egyébként éppen megint Via 4in1-eket tesztelek az 1333-as Athlon mellé, alig van valami difi, de ilyen proci mellett nekem 0,2 fps is számít.jokeph: Az derék.
Nekem 3400G-vel csak 172 fps (32 biten minden maxon a játékban, 1024x768-ban), de integrált Vega11 van csak, meg 120W-os picoPSU, szóval nagyon nem ugrálhatok.
-
válasz
FoxiestFox #82730 üzenetére
Nemrég a #82723- ban írtam le, de idézem :
Graf : 1024x768+fullon a setek a gameban, a driverben meg max sebességen.
-
zotyesz66
őstag
válasz
FoxiestFox #82704 üzenetére
Én Savage 2000-rel szeretném kipróbálni a MeTaL végett. Állítólag a 3DNow!-t szereti, kell hozzá egy jó kerámia socket A proci.
-
válasz
FoxiestFox #82717 üzenetére
Ettől függetlenül sokan szeretjük a látszólag értelmetlen teszteket. Olyan megnyugtató ránézni, mekkora király lett volna ez a gép 20 évvel ezelőtt. Meg, ha akkor ilyen gépem lett volna.
Valamint a DeusEx- et és még jó néhány játékot is jól programozták anno, hogy mai gépen is hibátlanul fut, innen nézve meg a régi program a mában feeling, hejj ha akkor ilyen simán ment volna. -
válasz
FoxiestFox #82715 üzenetére
A szobornézegetés is olyan mint pld az 5Ghz- es procival a 100k feletti pontokat tolni 3DM2001- el. Gyakorlatilag erős gépen tökmindegy hogy 100 vagy 500FPS- t hoz-e. Csak kíváncsiságbeli Esport . Kisebb gépen már több jelentősége van.
Még a P-II/3 korszakban is mindíg kérdezték - mennyit megy Landmarkban ? Pedig akkor már egy idejétmúlt teszt volt, de mégis flexeltek vele. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #82709 üzenetére
Nezd meg a battlezone2ot feltolt grafikaval, 99es.
-
válasz
Gyakran tapasztaltam hogy egy éppen megjelenő game, az ajánlott hardverrel gyengén megy, a minimummal játszhatatlan, néhány évvel későbbi gépen ismét próbálva már ok.
-
Fred23
nagyúr
válasz
Lehet, ideje lenned elővenned akkor most egy PIII-on.
De mondjuk ha megnézed az eddig betett képeket, azokon is láthatod, mi a helyzet. Ahhoz, hogy a minimum fps se menjen 58-60 fps alá, kell egy 3.2-es P4. Tudom, mert lemértem. Nem az átlagos fps-ekről beszélünk, azok rendben vannak gyengébb procival is, ha van legalább egy GF2 MX400 a gépben.
Így retrózgatva én is tán egy PIII 1 GHz mellett kezdtem vele a próbálkozást, és nem volt teljesen szörnyű, de sok helyen bezuhant annyira az fps, hogy az már zavart. Akkor kezdtem el problémásabb helyeket keresni a játékban, és ott lemérni az fps-t. Mindkét móló ilyen az első pályán a szoborra nézve. PIII 1 GHz mellett olyan 20-23 fps körül kapsz ezeken a helyeken, pontosan már nem emlékszem, de kikereshető a topikból. Ez nekem nem elég, de persze a "játszható" meglehetősen szubjektív fogalom valóban.
-
válasz
FoxiestFox #82704 üzenetére
Ja, értem. Én nemnagyon játszottam még vele, csak a szobortesztet nyomattam most. Lehet hogy abból nem jól következtetek. Persze én is csak tesztekhez használom a VSync offot, éles gamehoz visszaállítom fix 60- ra, szintúgy LCD esetén(CRT- t már nem használok).
-
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #82702 üzenetére
-
válasz
FoxiestFox #82691 üzenetére
Detto, ez nálam is előfordult párszor.
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #82634 üzenetére
Mai napig használom
-
válasz
FoxiestFox #82636 üzenetére
Én sem. De régebben tapasztaltam hogy a legjobb katalógus a Dir/s >>C:\akármi. Sima TXT állomány, melyben akár DOS alól is lehet keresni, nem kell hozzá elévülő/korlátozott bejegyzést kezelő, szívatós program(mert a legtöbb ilyen). Ismét alkalmaznom kéne...
-
Bile Demon
őstag
válasz
FoxiestFox #82634 üzenetére
Mai napig használom.
(HDD katalogizálásra.)Miért, van jobb??
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #82593 üzenetére
En is ezen dilemmaztam a multkor, valamelyik retro konfigert lehet tobbet adnanak, mint a negy eves gepemert.
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #82589 üzenetére
Vannak újabb alaplapok is ISA csatolóval, de totál döglött rajtuk a DMA mert az Intel Chipset már nem támogat teljes körű ISA buszt.
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #82573 üzenetére
nyeh, minek sz*patnám magam windows bármennyivel?
mondjuk P1-esen KolibriOS alól megnyitni a HUP-ot, az azért erős volt
amúgy nem tudom. netezni simán, csak az ilyen javascript dump sz*rokat kell kerülni, civilizáltan megírt weboldalak mind a mai napig működnek ezeken a régi vasakon is. tulajdonképpen egy sensu stricto videocall se annyira brutális cucc ha van a gépen megfelelő kodek. majd kipróbálom mi az a legrégebbi vas amin még használható a Jitsi -
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #82552 üzenetére
ezek szerint az AS400 Alpha szerverem meg a P1-es gépem se retró? a SunFire V420? a PowerMac G5 oké, az már DDR2-es, de az Alpha vasban még EDO RAM van
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #82552 üzenetére
"Semmi sem retro, amin mai OS elfut.
"
Windows 11 úgy tudom 8. Generációs Intel, és 2. Generációs Ryzen processzorokkal támogatott. -
válasz
FoxiestFox #82435 üzenetére
Rányomtam írta hogy folyamatban de lement hibernálásba. Kikapcsoltam hogy ne álljon le, most úgy megy a resetelés.
Van egy Dell E6400-asom ami nagy aksis autódiagnosztikára de igen gyenge a kijelző fényereje, ennek a T60 meg jobb bár lehetne nagyobb szóval lehet lecserélem a Dell-t erre mert ez masszívabbnak látszik. Teljesítményre kb ugyan az. -
válasz
FoxiestFox #82402 üzenetére
Simán ezzel kezdem minden notinál ahol nincs töltőm.
Csak úgy szórja a szikrákat egy egy zárlatkor, baromi nehéz beletuszkoni a kábeleket pontosan.
Van egy 19" belinea monitorom ami 12v-os amit pc tápról hajtok és pont hétvégén felcseréltem a polarítást, a vezeték forrósodott mint az állat már füstölt de persze a táp (EVGA 600w) nem igazán foglalkozott vele. Aztán meg jól bekötve működött tovább csak hát a vezetéket sütöttem meg.
Notinál is volt már párszor fordított polarítás véletlenül. De már odafigyelek rá. -
válasz
FoxiestFox #82368 üzenetére
A Medion 9600TX- em viszont 2 bevágásos.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #82354 üzenetére
Akkor rakj bele egy 9700prot. Az meg elmegy bxben, talan a 9800pro is.
-
Fred23
nagyúr
válasz
FoxiestFox #82352 üzenetére
Teljesítményét nézve nagyjából arányos a konfigba a 9000 Pro, viszont 2002-es, és én tuti 2000-ből vagy 2001-ből való VGA-t tennék bele. Persze nem mindenki időrendezik egyformán.
-
válasz
FoxiestFox #82349 üzenetére
Stimmel az állítás leszámítva a normális sebességet. Nem tudom proci mennyire számít. Abból amd a8 6600k lenne hozzá.
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #82328 üzenetére
Durva kis gép, bár nekem a Ti4200 kissé újnak tűnik hozzá ... Valami jó kis GeF2-vel gondolnám autentikusnak
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #82323 üzenetére
Ikarus 55 Faros és SD RAMok ...
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #82339 üzenetére
A mai "hasznalhatosagon" sokat segit, hogy van WiFi/Ethernet de akar ZIP is hozza. Bamulatos, hogy anno mennyire vekony volt ez a gep, a tobbi korabeli modelhez kepest.
A CD-ben megfolyt az akkucella, azt kivettem (nyilvan a toltest mar nem tartja/tartotta). A drive egyebkent "discmannam" is hasznalhato volt onalloan. Van rajta jack kimenet, hangeroallito es play/pause/stop/prev track/next track gomb is.
A gep akkujan nem latszik semmi meg, de a toltest az sem tartja. -
tzoli79
tag
válasz
FoxiestFox #82328 üzenetére
Gratulálok hozzá, igazán jó gép. Miért a radeon?
-
tzoli79
tag
válasz
FoxiestFox #82317 üzenetére
Milyen p3-as gép, alaplap, chipset?
Külön DOS-t is telepítettél rá? Én is pakoltam retrózás céljából össze egy p3-ast 440bx chipsetes alaplappal, sblive 5.1, p3- 1000mhz procival amit sajnos nem tudok ki használni mert a 133mhz fsb-t nem támogatja az alaplap így sajnos 750mhz-en ketyeg. Ha van dos-od az univbe drivert, hogy oldod meg, egyes játékoknak sajnos kell. -
válasz
FoxiestFox #82314 üzenetére
Az ember nem racionális szempontok szerint retrózik - jól mefogalmaztad, ugyanígy érzem.
#82317 : szép gép, jól megépítve, jól kéne menni a Voodoo- knak is, lehet tényleg villanyügyi gond van akkor a házban.
#82323 : Ó, egy kis Fluid, jól penget ? Én nagyon megvagyok elégedve az Eris- el, ahogy a hangfalasban mondták, szebben szól mint a valóság.(#82320) frescho : a bekötött szemmel kb menne is, amit sokszor betanultam, értek hozzá. A nem művelt dolgokkal, még ha egyszerűek is utólag, azért PC- n is el lehet tévedni az erdőben. Most a csomagszerkesztéssel voltam így, ha már tudja az ember mit-miért-hogyan akkor egyszerű, előtte meg...hát ezt nembiztos hogy én meg tudom csinálni...
-
törölt tag
válasz
Az milyen billentyűzet ?
-
válasz
Áhh ez még nem retró ahol igazán ultra fokozaton lehet szopni. Ez sima PC amire van program és át is tudod lapátolni egyszerűen na és még tippeket is kaphatsz, hogy milyen irányban érdemes futni az erdőben.
Nah egy itthon nem igazán elterjedt, amúgyis ritka gépnél már bekötött szemmel csinálhatod. Erősen hiányos térképek alapján rohngálsz összevissza a faerdőben azon filózva, hogy a valahonnan összevakart progit milyen módon fogod felvarázsolni a gépre.
-
fatpingvin
addikt
válasz
pofás masina, van ebben minden
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #82314 üzenetére
Szigoruan veve a retrozas onszopatasok sorozata, amit a legtobb ember mar reg elfelejtett, mi meg tippeket adunk egymasnak hogy faj jobban. Jo kis swinger club
Új hozzászólás Aktív témák
- Mini-ITX
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- BestBuy topik
- Elektromos autók - motorok
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen R5 2400G
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest