-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
DarthSun #107668 üzenetére
"Akkor majd ha valamikor rávetemedek"
Kérlek ne! Kíméld meg magadat és minket is. Tudniillik, ha alapfogalmakkal nem vagy tisztában és megtanulni és alkalmazni sem akarod, akkor csak kínlódás vár rád.
Amikor én 2003-ban új gépet vettem és linuxot tettem rá, akkor már 1 éve olvastam linuxos könyveket. Hogy tudjam mi hogy működik. 1 telepítés előtt már értettem a fájlendszet, a jogosultság kezelését, tudtam grubot és fstabot szerkeszteni.
Innen már csak a csomagkezelést, a hibakeresést (kommunikációt az os-el) és a forráskódok lefordítását kellett megtanulnom. Ez nagjyából 3 hónapba telt. Utána kci unalmas lett az egész rendszer.
-
-
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #107665 üzenetére
a függőségeket, és a programokat is, disztribúció szinten kezelik.
debianban a szükséges programot az apt-get install programnév parancssal teheted fel. ez letölti a programot a szükséges frissítésekkel együtt.drivereket linux alatt nem kell telepíteni, mivel a driverek vagy fixen bele vannak égetve a kernelbe, vagy pedig külső modulként a kernelhez le vannak fordítva, csak nincsenek a rendszerben alapból benne, így ezeket is az apt-get segítségével telepítheted.
a gépek nagy részén semmilyen drivert nem kell telepítened, viszont firmware fájlokat, amiket a driverek néha igényelnek, lehet, hogy telepítened kell pl wifi vezérlőhöz, grafikus kártyához, ezeket szintén az apt-get install segítségével teheted fel. ami létezik, és működik, az bent lesz a repóban.
illetve a programokon dupla kattintással kapcsolatban azt tudom javasolni, hogy a linuxot ne úgy próbáld használni, mint a windowst, mert akkor csalódni fogsz. ne a windowst akard benne keresni, hanem a linuxot linuxként akarjad használni, és máris tökéletes felhasználói élményed lesz.
-
Pista0001
addikt
válasz
DarthSun #107659 üzenetére
Némileg megdöbbentő felfedezés volt, amikor a Most Wanteddel elkezdtem most a Nehalemen, R7 250-nel játszani, hogy mennyire meghajtja, és még sokszáz FPS sincs.
Annó P4-en majd Athlon XP-n játszottam Radeon 9800proval és 9600proval, majd jött az Athlon64 3000+ Gef. 6600-zal, majd 3700+ HD3850-nel (hú, az előbb "hazudtam", de csak részben, a 3850-et még ehhez a géphez vettem, viszont újonnan, alegelső - tesómmal közös - PC-met leszámítva addog minden használtan került hozzám), majd az Athlon II továbbrra is 3850-nel, végül az i5 760 HD5770-nel, később 7870-nel. A mostani kiépítés (Xeon, R7 250) is kb ez a szint, de korábban nem tűnt fel valahogy...
-
Pista0001
addikt
válasz
DarthSun #107652 üzenetére
Szomorú, de sajnos hétköznapi történet. Manapság talán már mindenkinek van olyan ismerőse, barátja, családtagja, akit elvitt a rák. Az esetek nagy részében mire diagnosztizálják a daganatot, elterjed a testben, és a sok áttéttel nem lehet mit kezdeni. Megelőzni is kb lehetetlen, a legegészségesebbek között is arat. Gyógymód sincs, a legkoraibb stádiumokat nem számítva, a leggazdagabbak is belehalnak, sokszor fiatalon. Asszem Angelina Jolie-ról olvastam, hol le/kivetetett kb minden nem létfontosságú szervet, mert a családjában volt rákos, és úgy gondolja, nagyobb az esélye rá, de még így is rengeteg szerve maradt, ami megbetegedhet. Nem kívánom neki, és persze senki másnak sem (ahogy Wade Wilson mondta, szar műsor), épp elég baj neki, hogy ilyen szinten pörög ezen.
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #107629 üzenetére
A linux, mint olyan, nem mutat hanyatló tendenciát, hanem csak ezek a régi disztribek (red hat, suse, slackware, gentoo, stb) amik sikeresen lefejlesztették magukat a "2 ezer dolláros gépen notebookot futtatok" színvonalra 20 évnyi kemény munkával, és ezek felelősek azért, hogy sok helyen a linuxnak rossz híre van. Kb mintha el akarnál menni a temlomba, de csak agymosó szektát látsz, akik le akarják vágni a farkadat, és persze utald át nekik a fizetésed egy részét is.
A régi nagy nevek közül a debian az, ami ténylegesen is használható rendszer, és alkalmas 7/24 használatra akár szerveren, akár otthon, akár munkára is.
-
válasz
DarthSun #107623 üzenetére
Sajnos a tények makacs dolgok. A nagy cégek alkalmazottai írják a kernel nagy részét. A retek minősége ettől függetlenül szerintem is lefelé mutató tendenciát mutat. A felvásárlás nem tett jót nekik, de ebben sincs meglepő, sok példát láttunk már rá. De a VMware lecsúszási sebessége azért engem is meglepett.
-
Fücsök007
őstag
-
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #107500 üzenetére
Elengedtem egy éttermi vacsora árát erre inkább, ezt legalább nem tojom ki másnap.
Igazából opl van rajta, kb sound blaster 1.5 kompatibilitást tud.
[link]Szerk: tud még creative music system sztereó szabványt is.
Csak dobni kell bele 2 philips 1099 chipet, szerencsére van itthon. -
Francia91
veterán
-
válasz
DarthSun #107461 üzenetére
Az alaprendszer, defaulton telepítve, rengeteg felbukkanó, vagy rejtett, de észrevett hiba. Megfeszített melóval annyi hogy stabilan műkszik, nem látok egyelőre maradék hibát.
Beállás után feltettem energiatakarékos 4GHz- re a procit, 3850 alapon, hát olyan elfogadható(S939X2 hozott ennyit 3GHz- en), de lehet/kell rajta faragni.
Így hogy lett egy stabil XP, a következő a mentés imagebe(a kínai JMicron chipes USB kábellel látja a SATA SSD- ket -eszközkezelőben látszik a képmentésen , egyikre mentek), fontos ennyi meló után, meg hát magic kísérletezés lesz rajta. Ha valamit bekavarok, kell a mentés.
Mentés után persze az alaprendszer alaposabb kihegyezése, driververziók, magasabb CPU órajel, stb.
Utána jön majd a Voodoo mágia. Kb olyan 2-3 hét mire beérik, bizony, egy ilyennek ennyi kell...
Most kikapcsoltam pihenni, nekem is kéne , mert lassan 24 órája nem szunyáltam.Ja és a proci 1C/1T- ben, 1C/2T- vel sokkal alacsonyabb a pont, legalábbis ebben a tesztben, máshol nemtom hogy fog alakulni.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #107405 üzenetére
És bizony sok 1400-as Tua Celeron simán ment 133-al (1866MHZ), sőt volt amelyik akár 150-el is (2100MHZ).
Mondanom sem kell, hogy a Wilamette Celeronokat cca 500MHZ hátrányból lenyomták, így pl Anti haverom 1400@2100MHZ-es Tua Celeronja gyönyörűen elhúzott az 1700@2266MHZ-es Willamette Celeronom mellett, ami azért akkoriban még igencsak erős gépnek számított. -
arn
félisten
válasz
DarthSun #107410 üzenetére
Ezek mar ilyen kesoi cd0 dbok. 2000 elso feleben ment a cb0, a az 1000es epp csak kijott, de csak nagyobb oemek kaptak belole. Mire a piacon tenylegesen megjelent (2000 aug), mar volt cc0 is, rakeresve a google kepek kozott, meg csak fotot se talaltam cb0 ghzes procirol, csak az akiban.
A slot1 ghz procik tobbsege cc0, a socket370 cd0, a cc0 ritkabb. Cb0 procibol van 800asom, 850es mar nincs… ez utobbi azert erdekes, mert ez volt a leggyorsabb proci, amit a p3b hivatalosan (a maga koraban, 2000ben) tamogatott.
A be6-2 milyen steppingeket tamogat hivatalosan?
A cubx4 cc0, a p3b cb0 (utolag kiadott beta biosokkal ment a cd0 illetve a cc0). De hozza kell tenni, sose volt gondom az ujabb steppingekkel a p3bben, siman megy a cc0 proci a 2000es biosokkal is, csak egy warningot jelez bootnal.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #107394 üzenetére
Itt is csak 2/3ot es 1/1ot irnak - amennyire en emlekszem a masodik hullamos bxekben a nagyobb pci leosztas volt uj ficsor meg az alacsonyabb feszultseg. Cpuz mit ir?
Finally, video card manufacturers have been designing their video cards to operate at a greater range of frequencies that remain outside of the 66MHz AGP specification.
A combination of all three of these factors has made it possible to run BX motherboards at the 133MHz frequency, even without the presence of a 1/2 AGP clock divider (there would have to be a revision of the BX North Bridge in order to add support for that divider). Now, not all BX motherboards are capable of running at the 133MHz FSB, but there is definitely a high chance of it working on the latest BX motherboards, especially those produced by such companies as ABIT, ASUS, AOpen, and MSI, to name a few.https://www.anandtech.com/show/556/7
There is still support for adjusting the PCI ratio (1/2, 1/3, or 1/4 of the FSB speed), AGP ratio (2/3 or 1/1 of the FSB speed), and CPU core voltage (default +/- 0.3V). SoftMenu III also offers the ability to adjust the I/O voltage of the PCI / AGP bus and SDRAM to 3.2 - 3.9V in 0.1 V steps (default is 3.3V) as well as some options for L2 cache latency, all in an effort maximize overclocking potential. The defaults for all these settings are clearly labeled, so causing serious damage will take a bit of work.
-
czundermák
aktív tag
válasz
DarthSun #107362 üzenetére
Nekem küldött olyan GTX 260-at, amin még rajta volt a gyári garancia matrica. A quadrok is inkább portalanítva voltak, mintsem teljesen tisztítva, bár lehet ez kártya függő. Az Fx3450 (6800GS) kemény 3000 forint volt nála, annak a külső fekete műanyag boritásán egy karc nincs, a réz bordán a levegő át sem tudott volna jutni a portól az igaz...
Összességében én elégedett vagyok vele, mert nagyon korrekt volt mindíg, és időben küldte a cuccokat, három eset kivételével, azt kaptam amit kértem. Próbálom helyén kezelni, és inkább az árazását tartom szem előtt, mert az még egész olcsónak mondható. Igaz a termék amit kapsz, az foglalkozást kíván, de legalább működik.
Utolsó eset annyira friss, hogy épp ma írtam neki, mert egy Quadro FX580-at küldött a Quadro FX540 helyett. Amiatt lenne érdekes, mert már van egy 540-em. Ez épp egy olyan kártya ahol nincs Geforce megfelelő, valahol a gf6200 és a gf6600 közt jár fél úton teljesítményben. Viszont SLI képes kártya SLI híd nélkül, ezt szeretném kipróbálni. 4/3 shader egysége van, mint a 6200-nak, de 8-4 TMU/ROP működik benne, mint egy 6600-ban, furcsán nyirbált GPU. Maga a kártya is egész pofás ebben a kategóriában.
-
-
czundermák
aktív tag
válasz
DarthSun #107356 üzenetére
Lehet tévedek, de az Imi bácsi megütötte a fülem. Főleg a kártyád diagnózisa mutat nagyban hasonlóságokat. Vaterás eladóról van szó aki minimálisan a fix ár alatti licittel árul főleg VGA-kat?
Tőle vettem már egy rakás Quadrot, ha egyről beszélünk. Háromból háromszor mást küldött, majd visszacseréltük, van hogy másodszorra sem azt a kártyát küldte amit kértem, végül mindig összejött, de hogy ez hol éri meg neki azt nem tudom, mert a vissza postámat is állni szokta.
-
válasz
DarthSun #107351 üzenetére
XP fent. Bekonfigolta a 3850- et is. Elsőre megnézem hogy rendesen megpörgetve a Radeonnal, mit megy - de az SLI is bekötve már a videó vonalba, spec driverét persze még fel kell pakolni. Büdösű kíváncsi leszek hogy mit lép a wonderfull P4 erre a mutatványra.
De még tart a pasztázás, aztán reggelit is kell készítenem, de éjszaka(vagyis nekem nappal) kiderül az akció eredménye.
-
válasz
DarthSun #107350 üzenetére
Go. Penről, 1 óra kb amíg mindent telepít. DVD- ről 2 óra lenne.
A 2 csodálatos, immár felújított félretró videó is ott porosodott még a próbapad mellett, ESD zacsi, aztán mentek a fiókba - tartalékok vagy teszthez. Az XFX felújított maradt az X99- ben.
Legalább begyakoroltam itteni segítséggel a pasztázás/padozást erre a szintre is, hiába, amit nem csináltam még, az nagyon nehezen megy elsőre.szerk : Install előtt meg bepakoltam a HD3850AGP- t, hogy a főkártya D3D- je is harapjon rendesen.
-
válasz
DarthSun #107260 üzenetére
A mi életünkben mennyi ezeknek a realitása? Látod a sötétzöldek is így álmodoznak, csak sajna a valóság szembe szok' jönni.
arn: Igen, az energiamérlege jobb az atomnak és koncentráltan egyszerűbb lenne kezelni, ha végre megtörténne a következő technológiai ugrás. Egy-két kísérleti fecske már van, csak a zöldség miatt leálltak. Az energiatárolás nehéz kérdés, de nem érzem, hogy az akku lenne az igazi válasz nagy méretben.
Itt többen is jól leírtátok, hogy a pénzért csinált greenwashing miért nem megy. Értelmesen kellene csinálni úgy, hogy ne legyen kényelmetlen annyira, hogy inkább beleszarnak az emberek.
-
válasz
DarthSun #107253 üzenetére
A szerkezet ugyanúgy aktiválódik amiben a fúzió zajlik, a hűtőközeg, az ehhez tartozó szivattyúk stb. A közepesen és alacsonyan sugárzó cuccok (egészen le a szerszámokig vagy dolgozók védőfelszereléséig) amik a nagy mennyiséget adják kb. ugyanannyi lesz. A fűtőanyag mennyisége az atomreaktoroknál is minimális, persze ezt a legmacerásabb tárolni, feldolgozni. Ami érthetelen, hogy bár ezek mennyiségét/veszélyességét lehetne csökkenteni mégis évtizedek óta megy az helyben járás. Ez is nagyrészt a sötétzöldségnek köszönhető sajnos
-
válasz
DarthSun #107251 üzenetére
Nem lenne megoldás. Annyival lenne jobb csak, hogy a felhasznált üzemanyag végeredménye lenne kevesebb és kevésbé veszélyes, de a teljes szerkezet ugyanúgy felaktiválódna. A sima hasadással működő erőműveknél termékénél is lenne megoldás. Lehetséges a reprocesszálás és a legveszélyesebb cuccokat lehetne fast neutron reaktorokkal kezelni, de ugye ehhez akarat kellene. Ugyanitt a thórium-os erőművekről is lehetne szó. De a sötétzöldség miatt ez mind-mind fujj-fujj téma lett. Inkább égessünk gázt, szenet, olajat. Kíváncsi lennék, hogy egy gátszakadás után vajon betiltják-e az összes vízerőművet?
-
válasz
DarthSun #107246 üzenetére
A fúziós reaktor lehetne a megoldás. Akkora energia hogy még a CO2 kivonásra is mehetne a légkörből(re-terraformálás), de még messze van. Vagy töltésváltós annihilláció - az már 100% E=mxc2 lenne, az még messzebb - ezeket kéne komolyabban kutatni. Ezeknél nem keletkeznek hosszú felezési idejű szennyező izotópok sem.
-
válasz
DarthSun #107242 üzenetére
Hülyeségben összeérnek, de a motivációjuk teljesen más.
Analógia: Van rajtunk kívül másik réteg aki gyűjtögeti a régi hardvert. Csak ők pénzt nyernek ki belőle, mi meg "just for fun" csináljuk.
Emlékeztek a múltkori mikor milyen 8 bites listára? Csináltam belőle videót
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #107231 üzenetére
Igen, nálam is pont ez volt, hogy többe került a patron mint amennyibe a patron + nyomtató került új korában.
repontos baromság : A németeknél jól működik, bár ott is sérelmeztem, hogy nem lehet összegyűrni, de ott legalább minden boltban vissza lehetett váltani, és csak egyszer találkoztam teli automatával Obermehlerben.
Schlotheim a reptéren, a Medimeisterschaften után csoportosan szedtük a pfandot, majd összetoltuk és egyenlő arányban szétosztottuk kb 40 ezer ft-nyi euro jutott fejenként a visszavitt dobozokból és üvegekből.
Itt MO-n azonban nem működik jól. A faluban pl ahol élek nincs automata, csak visszaváltós üveg. Mivel nem gyűrhetem össze, a táskámba még üresen is max 6-8 doboz/üveg fér, a legközelebbi automata (ami vagy jó lesz, vagy nem) 14km, oda-vissza pedig 900ft a buszjegy. 10 doboz/üveg esetén is 400ft-ot bukok ha visszaviszem (nyilván össze lehet kötni mással is, de akkor kezd a visszaváltással). Úgyhogy ez egyelőre itt arról szól, hogy minden drágább lett 50ft-al
Persze, itt megint nyílik az olló a falu és a város között, (mint ahogy pl Internet kapcsán is így volt a 2000-2010-es években, de még ma is), mint oly sok más dologban. -
arn
félisten
válasz
Az emlitett lezer brother volt 130 eur ujonnan, toner 24 eur volt a ket db. Az elsovel harmadik eve nyomtatunk, 1800nal all a counter, ebbol kb 500 lehetett az eredeti gyari toner. Csak wifire csatlakozik, az osszes android, apple, win, linux, stb eszkoz latja. Hulye voltam, hogy nem vettem elobb.
-
válasz
DarthSun #107238 üzenetére
Ne keverd a sötétzölddel. Ez ződrefestés pénz lehúzással. A sötétződ is átgondolatlan, de azok nagyrészt idealista hippik akik szerint mindenkinek bringázni kellene és visszatérni a korai évek 50-es éveibe amikor nem voltak autó és buszok. Ja és napelemekkel hajtsunk mindent, ha nem süt a nap, akkor meg szüreteljük az áramot. Persze emellett a mai kényelemről nem hajlandó lemondani.
Aztán szembejön a realitás és az alacsony CO kibocsátású, élettartamuk felénél járó atomerőmű leállítás után ott állnak letolt gatyával: Ugyanúgy kell kezelni az aktívizált, sugárzó cuccokat és szénerőművekkel termelni a kiesett energiát.
-
Pista0001
addikt
válasz
"A színes+fekete patron többe kerül némelyikbe, mint új nyomtatót venni, melyhez mellékelik a 2 patront."
Úgy tudom, a gyári szerelésű patron kisebb kapacitású, mint a gyári cserepatron, szóval valójában mégsem olyan jó biznisz új nyomtatót venni.
Pár évvel ezelőttig nekem se volt nyomtatóm. Munkahelyen azt a pár oldalt mindig meg tudtam oldani, olyan sürgős sose volt, hogy másnapig ne lehetett volna halasztani. Munkahelyi selejtezésből hoztam két Samsung monokróm lézernyomtatót, wifi és ethernet is van az usb mellett. Én az ethernetet használom, a routerre van kötve, eddig mindenről (iOS, Android, Windows, Linux, MacOS) tudtunk nyomtatni vele. Mint kiderült, mindkettő működik, csak az egyik zajos. Kellett hozzá vennem tonert meg hengert, azóta lassan egy csomag papír elfogyott, szóval így megérte.
-
tzoli79
tag
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #107179 üzenetére
Nekem van egy 2x-es, de nem IDE csatlakozós, hanem sony vezérlő kell hozzá. Az én vezérlőm kinyúlt kb 20 évvel ezelőtt, ezért kidobtam a szemétbe. Visszagondolva, ez nagy hiba volt, de akkoriban úgy gondoltam, hogy majd csak találok hozzá hangkártyát, amire rá tudom kötni. Hát olyan hangkártyát, amin sony csatlakozó van, azóta sem találtam.
-
Czo
addikt
válasz
DarthSun #107182 üzenetére
Node, en a natur lemezt sose taroltam puceron. Marmint, azt bele kellett rakni a gyari tokjaba es a tokot folyamatosan nyitogatni. A caddyt ezzel szemben sose nyitogatod. En eldobtam a tokot, es csak a caddy lett berakva a CD tartoba, igy amikor kellett, egyszeruen beraktam "tokostul" a driveba. Nem kellett semmit nyitogatni, nem kellett a lemezt fogdosni, hanem meofogtam az "egyseget" a tartobol, es egyszeruen beraktam a driveba. Amikor kesobb eltunt a caddy es teszemazt "szorfoltem" a lemezek kozott, mindig figyelni kellett, hogy melyiket, melyik tokba kell visszarakni (merugye a ahogy a caddynel a caddyre, ugy a toknal a tokra volt rairva pl a szam), a tok nyitva legyen, stb stb.
-
válasz
DarthSun #107175 üzenetére
Áh régen bújkál már bennem hogy legyen valami régebbi vas is ne csak a P3.
AT formátumban. Az első PC-m amin nagyon sokat játszottam, egy 486 volt, viszont a lassabb fajták közül, és akkor nem szerettem, mert én Duke Nukem 3D-zni szerettem volna, abban pedig nem tudott valami sok fps-t
Szóval lehet hogy jó lenne birtokolni egy combos 486-ost, P1-est, és megnézni, milyen érzés amikor tényleg olyan szoftverekkel kínálom csak meg, amikben elemében lehet a gép. -
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #107042 üzenetére
Én feszültséget nem szoktam emelni, mert nem akarom kinyírni a cuccaimat. Szóval a leolvadással nem szokott gond lenni. Volt több barton is, általában mindegyikkel be lehetett játszani azt, hogy 333-ról 400-ra rakja az ember az FSB-t. Ez feltolja az órajelet kb 21%-al. A 2.valahány ghz-ről feltolt barton így beugrik 2.5 és 3 ghz közé, ami persze csak kerekítve 3 ghz, valójában még 3 ghz alatti. Egy kisebb barton, ami így 1.x ghz-ről 2 ghz fölé overclockolódik, az gyakoribb, asszem az maradt meg a végére. Járt nálam pár Palomino és Thorton is, a legtöbb az teljesen anti-tuning példány volt, volt közöttük 1.6 ghz-től 2 ghz-ig minden.
A lényeg az, hogy szinte semmi skálázódás nem volt 2 ghz után, pl az a játék, ami 1.6-os palominoval ment 24 fps-en (ez olyan 2012 körül volt már), az 2 ghz körüli thortonnal volt 27 körül, de a 3 ghz-re rángatott, 3 ghz körüli, kétszer annyi cache memóriával megáldott, 400-as fsb-vel járatott bartonnal erős jóindulattal volt 30 fps, de a különféle productivity taskok sem skálázódtak úgy, ahogy kellett volna (pl videó konvertálás).
A platform rendesen skálázódik, 900 mhz környékéről lineáris gyorsulás van 1400 thunderbirdig, aztán ahogy megjön az XP vonal, van még egy kis gyorsulás, de ott falnak megy az egész rövidesen.
Ha megnézzük, az AMD nem is hazudik erről. A 2.2 ghz-es thortont 3100+-nak nevezi, a 2333mas bartont kétszer akkora cache memóriával 3200+-nak, amivel azért erősen és őszintén sejteti az AMD, hogy nagy katarzist azért ne várj ettől az updatetől.
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #107028 üzenetére
Van, amit imádok tőlük, de van, amit gyűlölök, akár generáción belül is.
-Riva128: abszolút imádat. Jó d3d, jó opengl, gyors kártya, jó minőségű PCI-os verziók, jó skálázódás gyenge procival, jól helyre tették vele a 3dfx-et.
-TNT: socket7-ben ez skálázódik nekem a legjobban (régi driverekkel), kb ugyanaz, mint a Riva128, csak 2x gyorsabb.
-TNT2: na ez viszont gyűlöletesen szar. CPU zabáló driverek (a sima TNT-hez képest kb 30%-al nagyobb cpu overhead). Csak 400 mhz-es celeron vagy afölött használható rendeltetésszerűen, socket7-ben általában szarul megy.
-GeForce2: szar, gagyi kártyák, amikre ha rálehelsz, meghal. mainstream 64 bit, szétbutítva, mindenhol.
-GeForce3: waporware
-GF4 MX: lassú, kiherélt hulladék, ami szétfőzi magát.
-Ti4200: kurva jó kártya... volt... csak kb 90% halálozási arány. Egyetlen darabot se bírtam életben tartani.
-FX5200: az AGP verziók hulladékok, a PCI verziók nagyon jók és hasznosak.
-6/7: Semmi extra, csiszolgatták a sebességet. Unalmas, és haldoklik. Elkezdték alaplapokra szerelni, olyan minőségben, hogy kb az intel gma 950 szintjének a harmadát tudja, ami nagyon szégyenletes.
-8800 széria: FŐLRE SZÁLLT ISTENCSÁSZÁR
-9xxx - 2xx: átnevezgetés, unalmas-4xx: A lesajnált ferni, ami valójában annyira jó, hogy kb fele akkora driver overheadje van, mint a konkurens ATI kártyáknak. Ezért LGA775ös gépbe, Phenomos cuccokban, Athlon64-ek mellé egy 480 vagy hasonló kártya nagyon jó választás a kicsi driver overhead miatt, így akár egészen 2021-ig bezárólag képes elvonszolni az aktuális csúcs játékokat (a nem csúcs játékokat meg mind a mai napig).
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #107023 üzenetére
Ennyire részletesen nem mélyedtem bele egyik problémába sem. Csak eléggé frusztráló volt, hogy akármelyik nvidia chipsetet is használva soha, semmi nem működött normálisan. Volt egy ügyfél, aki direkt nvidia chipsetes athlonxp cuccot vett, hogy majd azzal tökéletes sebessége, és hihetetlen retró élménye lesz. Ott azt hiszem, hogy az lett a vége, hogy szétverte baltával, és visszarakta a via chipsetes alaplapját. És majdnem én szívtam meg vele, hogy mert a tőlem megvett cuccokat akarta volna használni benne. Az nvidia a gpukon kívül semmihez nem ért, de minden területen nyomulni akartak a közel használhatatlan cuccaikkal. Erről szerencsére leszoktak. Most, hogy ők lettek amerika egyik vezető nagyvállalata, biztos megint minden szarba belevágnak majd, és előjönnek majd az ordenáré elektronai hulladékaikkal.
-
Czo
addikt
válasz
DarthSun #106992 üzenetére
Ah, de en folyamatosan arrol a kartyarol beszeltem, amit Pikari belinkelt, meg amihez en is mutattam a hatlapot
Nem is remlik, hogy lattam volna ezt a kepet. En gyartottam dobozt egy ilyen kombo cuccnak, csak meguntam, azert turtam fel a regi gepem alkatreszeit (aztan kerultem ide).
-
Fücsök007
őstag
válasz
DarthSun #107002 üzenetére
Megnéznéd valamikor?
Lenne értelme, mert ha nem win98 only címet indítasz, akkor win2000 stabil szokott lenni, de nem tudom megoldották-e az SLI-t? Egyébként még win98 alatt is driver függően lehet instabilitás. Amit bztosan tudni lehet, hogy az ATI Fury MAXX anno hardveres limitációk miatt nem ment win2000/XP alatt mindkét GPU-val, elvileg ilyen jellegű limitáció nincs 3dfx esetében.
-
Czo
addikt
válasz
DarthSun #106988 üzenetére
Ezt nem ertem. A PC-d minden egyes slotjaba maximum 4.2" kartyakat rakhatsz (by the specko). Az a kis kartya es egy low-profile kartya (2.5") egyutt pont 4.2" lesz. Ha a maximalis kartya magassag 4.2", a konverter kartya ES egy low-profile kartya egyutt 4.2", akkor ha te beleraksz egy rendes full height kartyat az atalakito kartyaba, az mindenkeppen nagyobb lesz, mint 4.2" (kb 5.9" lesz). Tehat, ezt a kartya nem szulethetett meg abbol a celbol, hogy ebbe valaki teljes meretu kartyat helyezzen.
-
Czo
addikt
válasz
DarthSun #106983 üzenetére
Szerintem, nem. A cucod amit fotoztal, az tupontosan low-profile kartyakhoz van, csak az enyemhez kepest, masabb a hatlapja. Ha beleraksz egy low profile kartyat, pontosan olyan magas lesz, mintha egy sima kartya lenne. Ha ebbe te teljes magas kartyat raksz, akkor tulleped a specifikacioban eloirt magassagot, es ki fog logni a kartya a kartyak szamara fenntartott teruletbol.
szerk: az en kartyam Startech, az ujabb verziojanak pont olyan hatlapja van, mint a tiednek. Ez is low-profile kartyakhoz van. Ebbe sem tudsz fizikailag belerakni egy full height kartyat, mert az tul magas lesz. https://www.startech.com/en-eu/cards-adapters/pex1pci1
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #106977 üzenetére
Vannak még ezek a fajta átalakítók:
De több kérdés is felmerül bennem ezekkel kapcsolatban.
-Egyrészt minek rá a molex, miért nem oldják meg step down konverterrel? Van molex csatlakozó nélküli változat?
-Másrészt, mennyire áll stabilan ez a gépben, adnak -e hozzá távtartót, amivel a PCI kártyát rendesen rá lehet rögzíteni a házhoz, vagy azt is nekem kell valahogy/valahonnan kivágatni?Összességében nagyon gagyinak, és megkérdőjelezhetőnek néz ki ez a megoldás, még akkor is, ha elektronikailag működik, süt belőle, hogy inkább csak kísérleti eszközként gondolnak rá az alkotói, semmint egy olyan eszközre, amit élesben használni akarnak.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #106974 üzenetére
Igazából csak a metódusra voltam kíváncsi, nem tartom valószínnek, hogy modern gépre én bármiért is Win98-at / WinME-t raknék, (na jó, volt egy scannerem amiatt érdekes lett volna, de LPT portom már úgy sincs, meg a scanner sincs meg), pláne, hogy az RTX 3060hoz gondolom még egy általános (lássa valami korabeli GeForce-nak) driver se igen van.
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #106975 üzenetére
Nincs hely a házban. Az alaplap végig tele van PCI-E foglalatokkal, és a legalján egy db PCI van.
A gépben most egy dx12 kompatibilis kártya van, szóval nem egy darab videókártyával akartam megoldani a dolgot, lehet benne több is.
A legjobb persze az lenne, hogyha több PCI foglalat lenne az alaplapon, de ez ma már sajnos elég ritka.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #106968 üzenetére
Ilyenkor felmerül bennem a kérdés, hogy a Loew RAM drivert mikor tolod fel?
Egy mai modern PC-ből ha telepítés idejééig ki is szeded az összes modult, csak egy marad, már az is gyakran 4-8GB-os ami messze túl van az 512MB-on ... (és még ha a 32bit miatt csak 3,XGB-ot lát, akkor is) -
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #106966 üzenetére
Ha végleg bedöglik a socket7es gépem (vagy ez már meg is történt), akkor lehet, hogy a fő PC-mből fogok 9x retró gépet tákolni ahelyett, hogy egy újabb socket7 vagy socket 370-es gépet szerelnék össze (bár egy 486os félgép is árválkodik egy dobozban). Van egy usb hangkártyám, ami elvileg win9x kompatibilis, van rajta pci slot, amibe kényelmesen belefér a pci-os permedia2 kártya, és van egy felesleges 120 gigás vinyóm is, amit legacy módban talán hajlandó lesz kezelni is.
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #106964 üzenetére
Végülis, ha már úgyis olyan hardveres környezeteket hozol létre, amin doson és win98on át minden fut, akkor akár össze is építhetnél egy ilyet gyakorlatban, amelyeket nem benchmarkolásra, hanem tényleges játszogatásra szánsz. Keresel egy modern PCI-os alaplapot (amin az option romok is működnek, és bios boot is van), és beletunkolsz a gépbe valami korhű pci-os kártyát, telerakod rammal, külön vinyókra felpakolászod a szükséges oprendszereket a szükséges driverekkel, és ott van az ultimate retró gép.
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun #106962 üzenetére
A fórum elpusztította a hozzászólásomat egy hibaüzenettel, amikor beküldtem, és nincs kedvem újra leírni. Röviden, win11 alatt szét kell patchelned ezeket a játékokat, hogy elinduljanak, de az is csoda, hogy xp alatt épp elindultak, az ff7hez pedig g200at, vagy permedia2-t javaslok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged