- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sidi
aktív tag
válasz
Pikari #110184 üzenetére
Van akit a hangja zavar, van akinek nincs vagy nem működik már.
Itt éppen megy még a 85 MB Conner, bár hangja az van rendesen, de engem nem zavar,
inkább az, hogy egyre több a BAD szektor, itt-ott megáll olvasási hibával, akárhányszor nekiesek, a Scandisk egy idő után feladja, lehet újra kéne formázni... -
-
válasz
Pikari #110132 üzenetére
Nekem ilyen volt, egy komplett külső egység.
ISA 8 bit kontrollerrel:
https://www.recycledgoods.com/sony-se-so-9202-3-sony-isa-controller-card/
Rettenetesen stabil és megbízható volt.
Spéci kábel volt hozzá, baromi sokáig kiszolgált a kontroller kártyával együtt.
Sokáig nem mertem szétszedni. (tökre high-end technológia volt akkor) Csak később, miután ez megtörtént láttam, hogy sima belső IDE CD-ROM-ot rejt a doboza
E miatt le is maradtam valami korai Linuxról, mert az sajnos nem látta a kontroller kártyán keresztül a CD-t. -
.-..-.
tag
válasz
Pikari #110094 üzenetére
Elég lenne, a lényeg, hogy ne pörögjön annyit a venti.
Win98-ban tudok ilyet csinálni, hol lehet ezt beállítani?envagyok, petakpa1:
Nem pontosan értem ennek a mod-nak a működését, de gondolom valami HW id-t pakol az inf-be, igaz?
Win98-ra találtam Omega driver-t, azzal beindult a VGA, de majd megnézem ezt a megoldást is.Alacsonyabb TDP-s NW cpu-k után kutatva futottam bele ebbe a 2002-es hírbe: [link]
Hááát ... -
.-..-.
tag
válasz
Pikari #110092 üzenetére
1. Sajnos nem találok gyártói oldalt.
Ha jól veszem észre a dolgot, akkor a mobility Radeon driverek valami moddolt cuccok lehetnek, mert az Amd oldalán a Legacy részben is csak a desktop vonalhoz találok drivert. Vagy valami laptop gyártó specifikus dolgok talán?
Ez amúgy egy Chilligreen D47EV laptop, de Clevo D47EV néven is látom a neten, illetve a Clevo szerepel az alján a cimkén is.
De én nem találok gyártói pakkot ehhez.2. Van egy Pentium M cpu-m nekem is, de az s479. Csak megpróbáltam, hogy belemegy-e, de valóban 1db pinnel több van rajta. A jelölt saroknál a s478 esetén 2db pin hiányzik, a s479-en csak 1db, így egyetlen pin miatt bele sem helyezhetó, még próbából sem.
Csak NW magos mobil P4 támogatott, max valami olyasmit kellene találnom 533 FSB-vel.. -
-
Fred23
nagyúr
válasz
Pikari #110024 üzenetére
Fura, ha nincs, mert úgy 2001-ig játékokban is számított valamennyire, mondjuk egy 1 GHz-es PIII vagy Athlon esetén 1-2 fps előnyt vagy hátrányt jelenthetett, milyen hangkarid volt, és akkor többet ért az az 1-2 fps, mint ma.
Én például a Deus Ex (2000) esetén biztosan trükköztem valamint a hangkari/k terén, csak már nem emlékszem, mit, de lehetett vele nyerni egy kis extrát (900 MHz-es Athlonom volt).
Ha esetleg volt valami ilyesmi cikk, az Unreal és az Unreal Tournament idejére saccolnám, mert akkor aztán meg pláne többet érhetett az ilyen -jó esetben- 733-as cerkákkal pakolt játékgépek korában. Mikor a Celeron 300A volt a belépő szint.
-
-
-
-
-
Fücsök007
őstag
válasz
Pikari #109918 üzenetére
Ez csak részben igaz, mivel ma már számít a gyorsítótár mérete is, régen 3-4MB elég volt, akkor mindig pattogósabb volt az i3. Kb. a 8. gen Intel procik óta elég magasak a turbó órajelek i5/i7 prociknál, így nem lassabb egyik 6-10 magos proci sem, a nagy L3 gyorsítótár pedig ma már kell az AAA játékokhoz, mert 16-20MB között kérnek ma már a jobb játékok. Napi könnyebb használatra egyébként nálam is elég a Tiger Lake i3 proci, 16GB 3200MHz-es CL20 Fury ramokkal.
-
válasz
Pikari #109863 üzenetére
Kimondott probléma nem volt vele, azaz annyi hogy nekem sapphire nitro rx480 4gb-osom volt és arra raktam rá az rx580-as biost. Igazából egy kályha lett tőle bár lehet előzőleg is az volt. Valahogy alulméretezték a hűtést. Az tény hogy megjárta a bányát, akkoriban még asszem 45eft volt. Olyasmi volt mint egy R9 380-as, totál ugyan az az érzés hogy itt egy dupla ventis kályha, ment, működött, teljesítményre rendben volt de melegedett és hangos is volt. Zárt házba nem volt ideális.
Most aprón vettem egy powercolor vega56 referenciát 32eft-ért postával ami szerintem jobb vétel meg minőségibbnek is érződik. De persze nem gyárilag mert be kell állítani, alapból az is kályha és éppen csak GTX1070 szint, pasztázás és alulfesz kell neki hogy erősebb legyen. Egy jobban sikerült RX580 az jobb vétel lehet mint egy alap száradt pasztás vega.
Viszont vega eggyel újabb tech és azért az is számít valamit. Azaz dx12 támogatása kicsivel magasabb, meg valamivel jobb a video decoder is bár vp9-et ez sem tud normálisan.KROK640
Azt hogy az utolsó bokorban is rx580-asok nőnek ki, még a kínaiak is tonnaszám gyártják újra és újra. Szóval inkább vennék bányász P106-ost (szokott lenni 10eft-ért is!) meg valamit ami képet és videógyorsítást is ad mint rx580-ast.Hozzáteszem nekem kifejezetten bejönnek a referencia blower hűtések, meg amúgy a totál egyszerű kinézet. A ház amibe került SP és igen rossz szellőzésű, szóval itt egyértelmű előny a blower hűtő. Táp azt meglátjuk milyen, a 250w-os GTX580-ast nem bírta el háát vega is határeset lehet, jó lenne ha nem kellene azt is szereznem bele. Mondjuk shaderekkel fix 60fps-en lehet nem fogja meg a minecraft annyira hogy gond legyen belőle. A mostani RTX3080-as FE is szerencsére bár nem blower de logikus módon felfelé tolja a levegőt a házhűtő és táp meg kiviszi.
-
válasz
Pikari #109839 üzenetére
Végigpróbáltam mindent és hát lap nem tudja sajnos kezelni. Se régi driverrel se sehogy.
Viszont azt biztosan ki kell próbálnom hogy uefi kártyát hogy kezel.
Még gondolkozok mi legyen, igen sok jót találtam aprón. CMP40hx (RTX2070) meg mellé egy P600/P400. Bár ez drága dolog (50-60eft), van vega56 is az meg igen jó ár/teljesítményű és jól beállítható teljesítményre. (30-40eft) GTX780ti is van fent ami érdekelhet de kepler nem jól öregedett, nem az igazi ha esetleg modern játék is szóba jön majd. Megvárom a következő lomizást és annak fényében azaz bevételétől függően választok kártyát. RX5/480 és variánsait nem szeretnék, túl kommersz bár ki lehet fogni olcsón azokat is.
Ésszerűen p106+p600/p400 lenne jó az kijöhet 20eft-ból és kis moddal GTX1060 teljesítmény azért elég jó. -
Czo
addikt
válasz
Pikari #109843 üzenetére
A 6970-hez kepest az
Amikor 70-80 fokot mutatott a szenzor a 6970-hez, akkor ennel a kartyanal csak 45-50-et, amikor 90-100 volt a 6970, ez akkor kezdte kostolgatni a 70-et.
Szerk: az iMac-ba MXM-es GPU ment: https://vi.aliexpress.com/i/1005005104995584.html?gatewayAdapt=glo2vnm
-
Czo
addikt
válasz
Pikari #109841 üzenetére
Mar nincs hasznalva a gep. Ahogy kijott a hir az elozo novemberben, hogy nem lesz nagy meretu kijelzos ARM-os iMac, le lett cserelve egy frissen megjelent uj iMac-ra. Persze, most megint jottek olyan pletykak, hogy lesz nagy iMac
...
Szerk: foleg azert lett ez valasztva, mert miindenhol azt irtak, hogy a 6970hez kepest egy jeghideg valami. Jatszani mondjuk nem is akartam rajta, de nem baj az, ha nem fut valami folyamatosan ezerrel, mikozben megy a jutub.
-
válasz
Pikari #109836 üzenetére
Abban mi a retró? A PCI, AGP, SDRAM, ATX vonaltól lehet szabványokról beszélni az iparban. De kb. ez az ahonnan már nem retró.
Az almásoknak a szabványosítás kitaposásában nagy szerepük volt. Jobs jól felismerte, hogy szabványos megoldás amivel kiváltható a saját megoldásuk (NuBus, ADB) amit mindenben, mindehol használni kell. Korán adaptáltak mindent és benne volt a kezük a szabványok kidolgozásában. Sokszor túl korán, mert még nem volt hozzá eszköz, de így el tudták horror áron adni, de ez másik téma.
-
válasz
Pikari #109835 üzenetére
Na ez így érthető. Szóval esélyes hogy nem számoltak azzal hogy én legacyben fogom használni kis címekkel. Régi driver nem is rossz ötlet. Megnézem mit csinál az eredeti nem arc-okhoz szánt driverével (ugyanis összemosták a két drivert, az arc-oknak meg keményen kell a above4g/rebar)
Igen jó lett volna ez az irisxe low end gépekbe ha működne normálisan. Talán best buy is lehetett volna. És mindezt egyszerűen kukázták pár éve ebben a formában. Dell T5810 kezeli rendesen de az már 4gen ég is föld. -
válasz
Pikari #109831 üzenetére
Pont a Commodore-t hozod fel aminél még magukkal is nyomokban voltak kompatibilisek? Ott Tramiel után a management üldözte az értelmes embereket és lopták kifelé a lét. Az volt a csoda, hogy az Amiga és a C64 eddig a felszínen tudta őket tartani. Nézzük inkább az Apple-t.
-
válasz
Pikari #109828 üzenetére
Mondjuk logikát nem találtam benne hogy mihez miért kell pl:
Tesla C2075 6gb-os és megy vígan, de nem is támogat nagy címet
Tesla K20C 5Gb kötelezően kell az above4g, rebart tudja
Tesla M40 12Gb szintén kell az above4g, rebart tudja
AMD V540 above4g kell de rebart bekapcsolva a gép nem látja
Asztali átlagos 4,6,8gb-os kártyáknak meg nem kell. De pl RX580-as 8Gb-vel meg megy a rebar pedig nem is támogatja hivatalosan.Iris Xe Max-nak kell bár talán az miatt mert arra lett írva drivere amúgy az csak 4Gb-os.
Az error amit a driver automata telepítője dob:
2024/10/19 19:04:18.401|ERROR|The "PCI\VEN_8086&DEV_4905&SUBSYS_00000000&REV_01\6&1409625&0&00080018" device has problem. Device manager error code: "12". ||
Igazából azt nem értem hogy miért nem az OS kezeli ezeket a címeket, mi a fenének kell egy modern rendszernél bios szinten támogati valamit.
Távoli eléréssel vagyok rajta azaz hála a jó égnek biost nem érdekli hogy van-e videókártya vagy nincs.
Nem tudom mi lenne rá a megoldás. A legjobb választás lenne ez a videókártya a célra, hiszen AV1-et tud, keveset fogyaszt, minecraft is megy rajta bőven. -
válasz
Pikari #109825 üzenetére
Above 4g nélkül hogyan mentek volna a nagyobb kártyák?
Nekem lenovo d20-asba ment minden ilyen kártya. (Igaz az dual 1366 volt)
Iris xe-nek nincs normális értelemben vett biosa. Azaz semmilyen gépben nem ad képet biosnál. Driver tölti be rendesen. Nincs jelentősége hogy uefi vagy legacy, windows adna neki erőforrást ha tudna nagy címet.
A lap biosába kellene feltölteni.KROK640
Keresek másikat bele, mert amúgy elég erős az is Minecraftra. -
sidi
aktív tag
válasz
Pikari #109791 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, ez így érthető.
LBA mód működését le lehet írni egyszerűen és érthetően?
Lehetséges, hogy a CF kártyák és az IDE SD is mérettől függetlenül csak LBA módban akar működni?
Lehet ezt nem érti egyes brand gépek lepusztított BIOS-a...
Soha nem fogtam fel, mi a gondja a Samsung 386SX-nek egy 32 MB-os CF kártyával, miközben az egy mezei 286-oson helyből megy, amin teljes BIOS van. -
válasz
Pikari #109786 üzenetére
PCIe 1 és 2 sem mindíg veszi az adást a korai PCIe kártyákkal. A brand Q35 pld nem mindegyikkel indul. Viszont akár a korábbi ill későbbi nem brand lapok bármelyik PCIe verziójú videoval is indulnak.
Pld a Zen(sima, nem brand) akár a 6600GT- vel is simán fut, a sokkal korábbi Q35 pedig fekete képernyőt ad.
A brand megoldások az egyéb inkompatibilitások mellett esetlegesen a VGA használhatatlanságát is magukkal hozták.
Persze ennek pénz begyűjtési okai is vannak, csak a saját alkatrész, jó drágán...
Régebben is ódzkodtam a brandtól, ma meg már főleg, csak a saját system szerint összeválogatott diszkrét alkatrészekből épített gép lesz megbízható.
Persze nekem is van pár brand gépem, ingyen jöttek, úgy még elmegy, ha esetleg mégis ki kéne dobni, ha extrán kiidegelne... -
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #109614 üzenetére
A HD4200-as integrált VGA anno nekem meglepően jó volt, Phenom 9500 mellett hozta legalább a 3200+ Barton + 7300GT sebességet.
A Burnout Paradise pl simán ment vele 60FPS-el 1024-ben.Mindezzek együtt én is inkább a kései C2D/C2Q-kat választanám, Phenomból csak esetleg egy 980BE vagy az X6 ami elcsábítana. (na meg persze ha tuningolni akarok akkor a Phenom II 42 TWKR Black Edition
)
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pikari #109620 üzenetére
Hát, fene tudja.
Sokféle IGP-s lapot nyaggattam manapság, egyiknek sem volt kép problémája, 1600*1200-on, ez a benchmonitorom (Samsung Syncmaster 204B) natív felbontása.
Ilyenekekkel teszteltem:
nVidia: GF4MX, GF6100, GF6150SE, GF7025, GF 7100 és GF8200.
Intel: Extreme Graphics 2, GMA 950, GMA X3100, GMA X4500 és HD630
ATI: HD3200, HD4250, Radeon R7 (A10-7800 APU)
És az unicum cucc a cégére:
VIA S3UnichromePro - na ez tényleg gyalázatos. -
Fücsök007
őstag
válasz
Pikari #109618 üzenetére
Ebből elég sok a belépő/olcsó lapok aránya, ami pont értéktelen is marad hosszabb távon. Minimum középkategóriás lapnak van értelme retróhoz is, mert jobban hullanak a lapok mint a 90-es évek végén, ott ha kicseréled a régi kondit szinte örökké menni fog a PII/PIII-as alaplap.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pikari #109614 üzenetére
Azok az ocsmány IGP-k nem voltak ám olyan rosszak.
Legalábbis, játékban jók voltak, az Intel e téren mindig is le volt maradva mint a borravaló, cserébe a CPU-ik izmosabbak.
HD3200-al évekig elvoltam (Asus M3A78-EM2 - AM2+), Opteron 1381 mellett (előtte Athlon II X2 240), 4 GB DDR2 rammal és 5400 RPM-es HDD-vel.
Uccsó upgradeként egy Gigabyte HD5670 1 GB GDDR5 VGA-t kapott, azzal megint elvoltam pár évig.#109616Fücsök007:
Az említett lappal sosem volt ilyen gondom, és az AM3+-os MSI 970A GAming Pro Carbon-al sem - igaz, ez egy utolsó szériás AM3+-os lap, még M2 nVME slot is van rajta.#109618Pikari: ezt simán aláírom !
#109617envagyok: akár. Azért s775-ből nem mindegy, hogy melyik korszak.
-
Fücsök007
őstag
válasz
Pikari #109614 üzenetére
A többségével egyetértek, de minőségi AM3 lappal ezek a problémák nem jönnek elő ha késői bios van rajtuk, az integrált vga-s szutykokat pedig ajánlott kerülni alapból, ahogy a belépő kategóriás lapokat is. Ma pedig az már nem releváns, hogy Intel kicsit gyorsabb, mivel ilyen alapon ott van rengeteg Z77-es lap jó DDR3 támogatással és PCI foglalattal, amibe rakható i7-3770K és natívan megy rajta XP mellé az IGP-je is XP kompatibilis, így önmagában elég korai XP-s játékokhoz! Attól még, hogy egyesek járatnak QX9650/QX9750 (ES-példány létezik!) procikat 4,2GHz-en X48-as lapban nem jelenti, hogy van is értelme, mivel minimum Vista 64-bit vagy Win7 64-bit dual boot-os gépként van értelme, oda pedig már i7 kellene.
-
arn
félisten
-
Czo
addikt
válasz
Pikari #109572 üzenetére
Erre tudsz hozni valami doksit? Mert en ezzel soha nem talalkoztam. Van driveom, ami az RW elotti idokbol van (a korabban itt is mutogatott IBM), nem is olvassa az RW lemezeket. De nem olyan regen, 48x sebesseggel megirt vadonatuj lemezt, azt siman viszi. Ez nem LD, ahol ez tenyleg probelma.
-
válasz
Pikari #109553 üzenetére
Megnézem mennyi az annyi... 3325 stabil, nemrég kinéztem a nappaliba, fut a Q2 demo még. Ahogy fentebb említettem, adok neki mindjárt rendesen, fel kell vennie a versenyt az előzőleg tesztelt AMD- vel. Az E5200- al is elég jól megy, persze a dualcore Phenom-II ellen majd az E8500 tudja felvenni a kesztyűt.
-
válasz
Pikari #109445 üzenetére
Tényleg... Na ezentúl féltve őrzöm őket. Fene se tudja mikor lesz rá szükség.
KROK640
Valahogy úgy olvastam én is, i7 és W széria Xeon 24Gb ram. 55/56xx xeon meg a csillagos ég, pontosabban amennyit a lap még elvisel specifikáción felül.
De azt persze nem írják milyen szervezésben (rank és bank) meg milyen méretben és órajelen. Hiába pakolnék bele 1db 16gb-os 2rx4 ramot valószínűleg nem menne vele. 8Gb-os modulok elvileg mennek de majd meglátom mit tud. Annyi biztos hogy 920-assal is próbálom meg majd a nagy dög 5690-essel is, nem lennék meglepve ha a 8gb-osokat csak a nagyobbik kezelné.
DDR2-ből olyan 40-50 modulom van, a 2Gb-osokból is volt ennyi annyit gyűjtöttem de eladogattam még ilyen 2eft-okért amikor még ért valamit.
Ha nagyon kell akkor érdemes keresni ömleszve ilyen száz darabosat, néha ki lehet fogni aprón vagy rá kell kérdezni nagyobb eladóknál. -
-
válasz
Pikari #109394 üzenetére
Ó, hát persze a Copper az már más világ, főleg 1GHz környékén.
Van amúgy egy 533/133- as Katmaim is, de az csak az egyik BE6- ban indul. A másik kettőben elsőre le kell vágni az FSB- t másik procival 100- ra, csak utána lehet plusszolni a behelyezett 533- assal.
Nemgond, mert az 500- as is fut magas FSB- vel, bár 5x133- al még nem próbáltam, de az Intel szívós, valszeg azt is bírná.
A Katmai ahogy említettem, a gagyi összeomlós cerka helyettesítésére kiváló, ha valaki robosztusabb teljesítményt szeretne a korszakból. Ráadásul a jobbik BE6- ban 600- on is megy, úgyhogy nincs verseny, csak azonnali kiütés. -
válasz
Pikari #109397 üzenetére
Ez fura, nem hallottam még ilyenről. Részvétem. Szerencsére ez az eddigi üzleteimet nem befolyásolta, és majd ügyelek rá hogy ne vegyek tőled semmit, úgyse tudnád elküldeni.
Amúgy régi fajta otp kártya lol, azért mozdult egy nagyot a fintech előre azóta mióta az otp volt a menő. Csak azért nem mondtam még fel a számlám, mert arról fogom fizetni a házhitelt. -
válasz
Pikari #109392 üzenetére
Ez jó nagy hülyeség bocsi.
Az utolsó 50 tranzakciómból szerintem 2-3 ember volt aki ne tudott volna foxin küldeni.
Illetve mezei Paypass van az automatákon, minden, forgalomban lévő bankkártya támogatja, de szerintem a felvilágosultak telefont érintenek ahogy én is, azt se tudom hol a fizikai kártyám.Nagyon sok cuccot vettem igazi vidékimenektől is, senki sem nyígott még azért, hogy ez a teknika meghaladná a techológia civilizációs képességeit.
Illetve küldeni is csak foxival szoktam (lévén az van a ház aljában), ez sem szokott gond lenni.
Illetve az én avatárommal mernék mást használni? -
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pikari #109185 üzenetére
Yuan Yuan Radeon 9600 képe kifogástalan 1600*1200-on iss.
Ugyanez elmondható a Sapphire X1650/X1950/X2600XT-ről is. (AGP, DVI-I to DSUB).
Némelyik noname GF2/4 MX-ről viszont ez nem mondható el, egyszerűen ratyi képet ad bármely felbontáson.
Bezzeg az Asus V3800M.... az pöpec, pedig az "csak" egy Riva TNT2. -
Yutani
nagyúr
válasz
Pikari #109185 üzenetére
Ati kártyákkal kb. az R300 óta foglalkozom, és nem volt sosem gond a képpel CRT-n. Láttam sz@rt is, azok mind dzsunka gyártóktól származó vackok voltak. Most is van egy GF2 MX400 a tesztkonfigban (a fentebb taglalat Asus A7N266-VM lapban), és igen vacak a képe az LCD monitoron VGA bemeneten.
-
-
Yutani
nagyúr
válasz
Pikari #109177 üzenetére
Minőségi gyártóknál már korábban is jó volt az analóg minőség Nvidiánál, de Ati esetén is kb ugyanez volt. Sőt, az Ati sokkal korábban dícsérve volt már a jó képminőségért, amiben Matrox volt a király, de az is biztos, hogy az NV kártyák voltak általában a sereghajtók.
#109180 envagyok:
-
válasz
Pikari #109098 üzenetére
Az oké de szerintem soha nem fog értéket képviselni pl egy 256-os 333-as noname DDR1 ram vagy mondjuk totál noname 66-os SD ram. Más meg lehet tudná használni.
DDR2 2Gb-osokból 20+db van az kiszolgálna minden olyat ami kezeli. Core2-esekbe 4-8Gb ramot rakok.
DDR1-esből is 1Gb-osokból 10+db van, de amibe kellett az már mind fel van töltve.Tápokból már csak márkásokat tartottam meg (FSP, Chieftek) a codegen, lc power, npower... mentek elektronikai hulladéknak.
Házakkal gondban vagyok, nagyon gány állapotok vannak, sajnos a jó top konfigok rossz állapotú házakban vannak.
Hűtőket nem szórtam ki, az sajnos fogyóeszköz mármint a ventik tipikusan a gyári inteles hűtőkön mennek tönkre ennyi év után a pöckökről nem is beszélve hogy egy egy rá és leszedéskor gyakran törnek, valószínű elöregedtek. Core2-re is tipikusan a nagy rezes magas hűtőket rakom a simákat csak tartaléknak tettem el. -
envagyok
veterán
válasz
Pikari #108997 üzenetére
Nekem eddig a https://sdi-tool.org/
bevált lehetetlen beszerzésű driverek telepítésére.
Snappy driver installer.
XP/2000-től felfele.Meg most hirtrlen találtam win95/98-tól jót is:
https://archive.org/details/UltimateWindowsDriverPackforVistaxp9895me20002003 -
Czo
addikt
válasz
Pikari #108986 üzenetére
A P1-es notebookoknal volt a "valtas". A korai peldanyok, mint az en P1-120MHz-s Thinkpadem meg 16bites PCMCIA slotot kapott, de ennek az egyel ujabb peldanya (ugyonugy Thinkoad 560, csak van mar valami betujelzese), az a 150-es MHz-s proci melle, mar 32 bites Cardbus socketet kapott. A 16 bites kartyak, mennek a 32 bites slotokban.
A kartya erdekes. A specko szerint, a "rucskok", amik a kartya egyik oldalan vannak (lasd itt a kepen: 81VILdPd45L.jpg), kontaktkent szolgalnak a slottal, extra testet biztositva az atvitelhez, amihez elvileg szuksege is van a cuccoknak (specko szerint jelentosen megno az athallas a buszon a vonalak kozott, ha ez hianyzik). En meg csak AliExpressrol vasarolt kartyanal lattam olyat, hogy ez hianyzik. Ez a legelso szembetuno elteres a 2 fajta kartya kozott.
szerk, kozbe kiszamoltam, ez a kartya, akar lehet "valodi", marmint rendes, 16 bites PCMCIA kartya, mert a busz teteje 100 megabit felett van, tehat ez "beleferhet" a keretbe, de valszeg jobban orult volna annak a notebooknak a CPU-ja, ha 32 bites PCI eszkoz lett volna a 100 megabites halokartya, ISA helyett. Nekem van PCMCIA SD es PCMCIA CF olvasom is, tehat a kartyaolvaso is lehet sima 16 bites kartya. A CF egyebkent mindennemu hardware/chip nelkul, kozvetlen kotheto PCMCIA-ra.
-
-
-
sidi
aktív tag
válasz
Pikari #108898 üzenetére
Próbáltam több félét is végül Win 3.11 és NetBeui volt a legjobb nekünk, itt írtam róla:
Régi Gépterem: Szerver
Pont mostanság került elő a 2db 50 ohmos műszerellenállás, majd lefotózom... -
válasz
Pikari #108898 üzenetére
Akkoriban nem is értettem a hálóhoz, meg nem is kedveltem. Valamikor 2000 után lett olyan kollégám, aki kioktatott, aztán annyira megkedveltem, hogy a következő nagyker beszerzésen vettem itthonra egy 8 portos 10/100 Acorp switchet. Főnök nézte a számlát, - az meg minek neked? - van két nosztalgia gépem, összekötöm az Athlonnal - kiröhögött.
A switch most is megvan, prímán megy, rá van dugva a routerre, és arra csatizom a retró gépeket.
A régi protokollokat nem is ismerem, pld a Win3.11- hez is kell nekem a TCP32/Win32s kiegészítés, már azokkal tanultam be anno. -
-
válasz
Pikari #108860 üzenetére
Közben meg lett GAI tesztje mert pont linkelte. https://logout.hu/cikk/ati_vs_nvidia_kezdetektol_napjainkig/tesztek_agp_grand_theft_auto_iii.html
De ez már 1280x1024 így nem az már alapból túl sok. -
válasz
Pikari #108727 üzenetére
75hz-et tud a lenovo azaz inkább elfogadja valahogy 1024x768-ban a monitor de szerintem ennél nagyobbra rakja a driver. A Belinea (19" 1280x1024) ezt nem tudja de azzal meg nem volt ilyen gond mert az normálisan lejelenti a dsubon a limitjeit.
Radeon 7000 mondjuk már DDR ramos bár 64bit, sávszélje több mint a v4-nek.
Van egy olyan tippem hogy nagyon közel lesznek egymáshoz. -
válasz
Pikari #108705 üzenetére
AGP és PCIe foglalat nélküli ma már sztem irodainak is kevés.
A beárazósban 0 Ft- ra tenném. Esetleg retrózásra, de oda meg nem jól passzol általában, újabb lap, Win98/XP driverek hiánya, stb.
Legalább egy áramtermelő GTX1650 legyen benne, középretró gamek és a filmek jól tekerjenek. -
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #108697 üzenetére
Az igazán jókból azonban már sajnos nem. Legalábbis én nem emlékszem GeForce 3 vagy GeForce 4 (akár MX) PCI-os verziójára. Az FX5200-ból asszem volt horror áron. Aztán 6600GT-ből a PCI már a PCI-E változatot takarta, és a 6 és 7000-es sorozat már inkább a PCI-E és az AGP közötti átvezetésről szólt. Nekem még a 7300GT-m AGP-s volt, de amikor megvettem 2007 tavaszán, akkor már világos volt számomra, hogy igencsak az lesz az utolsó újonnan vett AGP-s kártyám. És ígyis lett, azért a 1466@2669MHZ-es Athlon XP + 7300GT akkoriban mindenre elég volt, már ami elindult rajta -- mint írtam akkoriban két féle játék volt a piacon : ami 1024-ben maxon is tökéletesen (30 FPS) ment a gépemen és ami el sem indult. Két évvel később pedig - már egyértelműen PCI-E platformra - a HD3870X2 következett.
#108696 DarthSun : Hát igen, mostmár tudjuk
De akkor 1700@2266MHZ-es Celeron és GeForce 2 MX400 64MB mellett sem volt rossz 256MB DDR1-el. Aminek tényleg igazán glide kellett, annak már ez a gép is bőven jó volt.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #108681 üzenetére
Igen, elég sok lapon volt SIS vagy S3 integrált VGA, amik rendszerint csak belépőnek voltak jók. Sajnos a legtöbb esetben ezzel rögtön okot is éreztek arra, hogy az AGP-t gondosan lehagyják, szigorúan irodai környezetre limitálva a cuccot
Volt ugyan 1-2 üdítő kivétel, de azok általában aránytalanul drágák voltak. Főleg az a lap, ahol Riva TNT volt saját 16MB SG RAMmal integrálva, persze az AGP erről is rögtön lemaradt.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #108681 üzenetére
Igen, elég sok lapon volt SIS vagy S3 integrált VGA, amik rendszerint csak belépőnek voltak jók. Sajnos a legtöbb esetben ezzel rögtön okot is éreztek arra, hogy az AGP-t gondosan lehagyják, szigorúan irodai környezetre limitálva a cuccot
Volt ugyan 1-2 üdítő kivétel, de azok általában aránytalanul drágák voltak. Főleg az a lap, ahol Riva TNT volt saját 16MB SG RAMmal integrálva, persze az AGP erről is rögtön lemaradt.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #108685 üzenetére
Pontosan. Ez meg kész agyrém, hogy már a 5.25 és 3.5-ös bay is kispórolásra kerül. Ok, elfogadom, hogy ODD nem mindenkinek kell, de szörnyű, hogy rengdesen kutatni kell az erre még képes házakat, amit valamiért a legalsó kategóriában árulnak, és olyan kivitelezéssel is.
Az alsótáposságot sem szeretem, meg a fenti bekapcsoló gombot és USB portokat, mert így a gép mindenképp asztalra kell kerüljön, de még ott sem kényelmes. Meg tök jó, szép a csili vili RGB, de nem tudok úgy a gép mellett lenni, hogy folyamatosan ezzel zavar, és elvonja a figyelmemet.
A legújabb agyrém pedig, hogy a régi ODD-k helyére kerül a táp előre. Itt legalább nem szívja be a földről az összes port, cserébe a gép sulypontja ismét fentre kerül (az alsó táp egyetlen előnye volt), a 5.25 és 3.5-ös bayekből pedig mindet el lehet felejteni.
Ezenfelül az árukkal is bajom van, egy közepes ház ára ma simán eléri vagy meghaladja egy közepes alaplapét. -
válasz
Pikari #108602 üzenetére
Köszi az infót, eredetileg Abit ST6-ba szántam, annak elvileg mindegy bár nem tudom mi történik ha 4x-re állítom a lapot.
Valamint majd az AGP-PCI adapterben is lesz modernebb rendszerhez de annak is mindegy a táp és a verzió. Bár eléggé furcsa hogy így csinálták meg.
Powercoloros voodoo3-asom volt de az speckó tuningos, furcsa hogy totál zöld unalmas pcb aztán powercolor, ez már tényleg a halál után volt. Mindegy nekem jó lesz tesztelgetni drivereket modern windowssal és gépen. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest