- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
válasz
envagyok #106042 üzenetére
Amivel minden Sound Blaster XXX változat (és klón) kompatibilis, az a normál Sound Blaster mód (8 bit, monó, 11.025 khz).
Ezen kívül van mindenféle revízió (pro, 16, 2.0, kiskutyafüle), amik csak a Sound Blaster móddal kompatibilisek, de egyik a másikkal már nem teljesen.
Ironikus módon a sound blaster klónok kompatibilitása szélesebb körű, mint az eredeti kártyáknak, mivel ők addig randomkodták a sound blaster emulációjukat, amíg a lehető legszélesebb körű kompatibilitást el nem érték.
-
válasz
envagyok #106042 üzenetére
Nem tudom, ez elsőre hülyeségnek hangzik. A Vibra chipek nem azért nincsenek szerelve külön mixer chippel, mert egybe van integrálva minden szükséges funkció?
Másrészt nekem is van olyan AWE32 kártyám, amin van OPL3 chip. Ha meg nem OPL3, akkor Creative CQM, ami lehet, hogy kicsit másképp szól, de ugyanazt a funkciót látja el.
Egyébként meg ha egy Vibra16 egy program SB16 beállítással hibátlanul működik a megfelelő módon, akkor az SB16 "kompatibilis", nem?
-
-
válasz
envagyok #106038 üzenetére
Ahhoz kevés lennék, mivel még helyi hálózaton is kínai nekem. Van viszont - DOS6.22 bootCD+pen és DOS7.1 boot USB SSD. Régebbi és új gépen is bootolnak, lényeg hogy a lap tudjon optika vagy USB indítást.
Google felhőben meg nem bízom, mindíg variálnak valamit, pld utoljára a táblázataimban levő linkeket keverték el.
-
-
válasz
envagyok #105961 üzenetére
Kár, hogy egyszerre volt a kettő, szerettem volna elmenni oda is. Ha jövőre májusban lenne a BRSZK az ezt a problémát is megoldaná.
FoxiestFox: Igen a lyukszalag is állat volt. Átmentem megnézni őket is, mert sok jó dolog volt odaát. Sajnos az is lemaradt a videóról. Mondjuk azt nem értem mit akartok a Thinkpad gépektől amik már ebben az évezredben készültek, tehát nem lehetnek retrók. Lehet át kellene költözni a kultúrba és megalakítani a fundamentalista 8 bites szekciót.
Pista0001: Elvittek egy MX-10-et? Arról nem tudok. De azzal én is elbeszélgetnék aki elintézte a Next-en az OS-t. Nem állítgattam user-t, mert évekig nem volt gond a többi gépen, idén több gépen is töröltek programot, cserélgettek lemezt kérdezés nélkül stb. Jövőre kicsit másként lesz a jogosultság kezelés.
-
válasz
envagyok #105958 üzenetére
envagyok + FoxiestFox: Mind a két ötlet elhangzott. Ha sikerül rábeszélni a főfő szervező atyaurat, akkor jövőre egy hónappal korábban futunk neki.
Ha valaki nem jött, akkor annak feltöltöttem egy rövidített körbejárást. Ez kb. a cuccok 1/2, a csillámpónik, az egymást ismétlő PC-k részben és a multiplayer rész kimaradt.
-
-
válasz
envagyok #105947 üzenetére
https://www.ebay.com/itm/285800201354
Ez esetleg? Kompozitról vga-ra tudja. Bár ára alapján lehet gagyi. -
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #105887 üzenetére
Abban az idoben nem volt meg E/EPROM a lapokban. En fognek egy E/EPROM-ot, letorolnem, keresnek egy masik lapot, amin kb ugyonez a chipset van, megirnam a chipet es negneznem annak a BIOS-aval.
EGA-nal van 2/9-es interrupt. Szerintem, nagyon keves kartya tartalmazta ezt, plane VGA kartyakent. En talan valami ATI EGA Wondernel lattam mukodni a rasztermegszakitast. De igen, ha a kartyad ennyire jo kompatibilitassal rendelkezik, akkor siman lehet, hogy nem a BIOS mapeli bugosan az IRQ-t, hanem a grafkartya ul rajta.
Milyen kartyad van benne?
Szerk: Olyan is lehet, hogy a kartya tudja a rasztermegszakitast, de nincs jumper kikapcsolni a rasztermegszakitast. Ott at kell vagni a PCB-t es kesz. (a jumper is "csak" ezt csinalna)
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #105885 üzenetére
Node, AT-n es kesobbi gepeken nincs olyan, hogy 2-es IRQ. A fizikai 2-es IRQ-ra van rakotve a 2. IRQ vezerlo. Olyannal talalkoztam, hogy a BIOS, ha real modeban volt a gep, akkor "atmapelte" az IRQ-t, de ehhez real modeban kell maradnia. Miket toltogetsz be a CONFIG.SYS-ben? Csak a MIDI playernek kell az IRQ? Tehat a jatek nem hasznalja? A MIDI player az real modu app? Ha igen, hasznalsz EMM386-ot? Probald meg kiszedni (az EMM386 atvaltja a CPU-t masik modba). Illetve, most lehetne elkezdeni kiserletezni, es megnezni ezt a lapot egy masik BIOS-val. Abban az idoben pl. az AWARD BIOS-ok sokkal "okosabbak" voltak, mint az AMI verzoik. Pl 2M/800.COM sem kellett AWARD-nal, mig AMI-nal igen.
Egyebkent, a kartya jumperelheto, rakd at masikra. A kettes, AT-nal katasztrofalis valasztas.
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #105878 üzenetére
A program nem lehet bugos? Nezted, hogy mit ir, ha IRQ 9-re rakod? Marmint, ha azt mondod a szoftvernek, hogy hasznalja a 9-es IRQ-t? Mint irtam, nincs AT-n IRQ 2, tehat az a lap, aminel "van" IRQ2, ott a BIOS trukkozik (siman lehet, hogy a trukkozes mar a kezdetleges ACPI vagy a PnP BIOS szolgaltatasa, amit ugye a regi lapod nem tud).
Most egyebkent mi a cel, mert nem teljesen vilagos.
Azt irod, a DOOM megy, tehat a port irhato (pipa, orulunk neki). Azt irod, hogy nem tudod lejatszani az emulatort aktivalo midi filet, mert azt mondja a player, hogy nem jo a 2-es IRQ. Igen, mert nincs 2-es IRQ AT-n, tehat add meg neki 9-est.
A tesztprogramot meg "tojd le", ha ez egy 8 bites kartya, meg valoszinu azelott keszitettek, hogy letezett kaszkadositott IRQ,
Szerk: Az SB Pro, az igazi SB Pro? vagy valami kompatibilis?
-
envagyok
veterán
válasz
envagyok #105874 üzenetére
Az scc check programjában meg a többi portra azt írja, hogy nem találja az mpu-t
De mondom az a fura, hogy a DOOM szépen szól, a monkey island is szól, csak rossz hangszereléssel, mert nem azt mt-32 táblát használja vele az scc-1
A 330-as portra is valami ütközést ír, de mi a bánat használja a 330-as portot?
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #105872 üzenetére
Ez milyen kartya? Hogy nez ki? 8 bites vagy 16 bites?
Probald meg a kartyat a 2-esre rakni, a szoftverben meg a 9-eset beallitani, ha lehet ilyet. Mint mondottam, 2es IRQ nincs AT-n es kesobb. Azon a P1-es lapon se kene lennie, kiveve, ha pl a BIOS "hazudik es trukkozik". A 2-es IRQ-n van a 2. kontroller.
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #105869 üzenetére
Milyen mas lapon ment?
A kettes IRQ-t hogy erted? Ami XT-n 2-es IRQ, az AT-n "nincs". Marmint, a fizikai 2-es IRQ vonalra van kotve a 2. IRQ vezerlo (ami a 8-15 IRQ vonalakat adja). Ha egy AT vagy ujabb gepen, megrangatod a 2-es IRQ vonalhoz tartozo labat az ISA sloton, az a "szoftver szamara" a 9-es vonal lesz.
Szerk: miert nem hasznalod a 3-as, 4-es, 5-os, 7-es IRQ-kat? Az SB ebbol elvisz egyet, de a masik 3-nak szabadnak kene lennie. Ha van soros egered, az elviszi a 4-est, igy akkor a 3-as is szabad.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok #105726 üzenetére
Igen. Nekem volt is a maga idejében, bár pici csúszással. A gyakorlatban azoban csalódás volt, akkoriban a 4 magot kb semmi sem használta ki, egy szálon meg a Barton 3200+-t idézte teljesítményben. Még sok X2-es proci is jobb volt tőle, mivel a Phenom 9000-es szériának nagyon alacsony volt az órajele, és a szinte nem létező tuning potenciál sem segített ezen.
Végülis amennyire boldog voltam vele az első kb félévben a végén kb akkora csalódással váltam meg tőle, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy addigra már nem is a C2Q-khoz, hanem a 3rd gen I5-ökhöz tudtam viszonyítani.Alapvetően azt mondom, hogy szerezz be egyet mindenképp, olcsóért még lehet, hogy nosztalgiából én is beszereznék egyet
-
Pista0001
addikt
válasz
envagyok #105613 üzenetére
"Sajnos" csak sima, de így is nagyon jó lesz szerintem. MSI NX6800-TD128. Retróként volt pcie-esem, azt eladtam, mert egyik gépembe sem az igazi, ha lenne is korai pcie-es konfigom, akkor sem azt raknék bele, hanem újabbat. Annó az S939-es gépemben volt az elején 6600GT, pont ilyen single slot MSI gyártmány, borzasztó hangos volt. A 9600 proról lementett Thermaltake Schoonerrel sikerült megoldani, aztán HD3850 váltotta.
Pikari: Úgy tudtam, az S754 jött ki még agp-vel, a 939 már pcie-vel. Ismerem kicsit a 939-et, Asus A8N-E-ben használtam annó pár évig. Van is elrakva 4 darab 1 gigás ddr1 és egy 3400+ (tudom, lenne erősebb is), hátha kedvem lesz a platformhoz, ha már egyszer volt olyanom is annó. Az igazat megvallva ma találtam is egy Asrock aberrációt 785G chipsettel (128 mega sideport memóriával mellesleg), el is gondolkodtam.
-
válasz
envagyok #105426 üzenetére
Van egy kompatibilitási teszter progi és annak az eredményeit itt szedték össze: [link]
vcfed.org-on volt egy beszélgetés és ha jól emlékszem régi floppy-rol bootolható játékoknál volt gond. Pl. kora FS-nél. Meg volt még a threadben olyan proggi ahol regiszter programozgatással mozgatták a képernyőt. szerk: megtaláltam, jó olvasgatást
arn Az árak alapján az a DX33 -> DX2 alig drágább. Nem lehet, hogy az már AMD és ez az oka?
-
válasz
envagyok #105426 üzenetére
Az általam eddig használt CGA módú összes cím megy VGA kártyával is, semmi gondot nem vettem észre. Retró és modern gépen is. Sőt még a GTX1650- el is.
A sebesség sem gond, gyors gépet finoman állít a CPUSpd, nem is kavar be, nem rezidens. RyZen/Xeon/P4 XT- től gyors P-III- ig minden variáció. Jó sok kapcsolója van, még a CPU hőfokot is kiírja DOS alatt. A Zen pld nincs is benne a támogatott listában, de 2 féle kapcsoló működik, és a kombinálásukkal, bitang lassúra kapcsolható. Haswellen az összes lényeges kapcsoló működik, szinte megállítható, volt hogy a próbálgatáskor annyira lelassítottam, hogy az NC kb fél perc alatt indult el. -
válasz
envagyok #105415 üzenetére
Ezért még nem érdemes XT-t használni, mert CGA megy AT-ban is. Smileyt is azért tettem ki, mert leszólni az XT-t a felsőbb hatalmak káromlása. Csak halkan írom le, de a neológ igazság az, hogy egy 6/12 vagy 6/16 MHz-es 286 jobb választás. Sőt a VGA kártya is simán megy, ha lemond az ember a programok azon töredék százalékáról ami még így is gondban van.
Azt viszont fenntartom, hogy az IBM PC fejlesztését nem sorolnám a dicsőséges fejezetek közé a villamosmérnökök évkönyvében. Ahogy az Amigákét sem 87 után.
-
válasz
envagyok #105393 üzenetére
Jó kis írás.
Pár dolog ami szerintem nem stimmel.
- 386 gépbe azt írja ne Tridentet tegyünk hanem Tsenget. Szerintem ez hibás következtetés. Nekem 486DLC40-ben még Trident8900 volt, szerintem tökéletesen passzolt hozzá (5000-6000 landmark chr/ms). Doomot azzal játszottam végig. Még a TFX is éppen játszható volt vele - a mozgó műszerfalat nem szerette, attól besokallt - de szerintem a 386 platform eleve kevés volt már ehhez, nem gondolom hogy a VGA kártyán múlt.
Ugyanebbe a gépbe Gravis Ultrasound valóban izgalmas lehet, nekem is benne volt már a fentebb említett DLC gépemben, de én kihangsúlyoznám, hogy a 386 gép a plafonig legyen fejlesztve, hogy minél több szoftver szóba jöhessen. Egy 20Mhz-es DX-be mondjuk nem tenném bele.
Más kérdés, hogy én az Ultrasoundot - az ára miatt egy darabot feltételezek egy retro építőnek - inkább egy Pentium gépbe tenném, hogy a demók csúcskorszaka is le legyen fedve.Nemrég árult valaki az aprón egy MAX-ot. Hát igen, álom édes álom, minden retro gépembe beletennék egyet, de hát ezek az árak...
-
válasz
envagyok #105349 üzenetére
Amigából karácsonyfát is tudsz csinálni, csak győzd pénzzel.
DarthSun: A még esetleg talán hunyorítva retró PC-t is leszólod. Szép dolog mondhatom
Hova is tettem az excommunicatio szövegét?
cbmfan: been there, de már letettem a PCs dolgokról. Elég sokáig használtam így a gépem 2000 környékén.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #105362 üzenetére
Nem, ez most teljesen mas… az intel ugy volt kepes a p4nel benazni, hogy az amd folyamatosan hatranyos helyzetbol, fejletlenebb gyartastechnologiaval probalt szaladni az intel utan. Epp ezert volt gaz a p4, hogy meg igy is voltak idoszakok, amikor vesztesre alltak az intelek.
Most viszont se gyartastechnologiaban, se architektura szinten nem nyerok - ilyen meg sose volt - a gyartastechnolgiai elony elvesztese elvette a lehetoseguket, hogy lazazzanak mashol. Jelentosen jobb architekturat kellene csinalniuk (ala athlon64 vs prescott), hogy nyeresre alljanak.
Raadasul a tmsc kepes arra, hogy eleg procival lassa el a piacot, ha megfizetik. Erre csak az intel volt kepes, es vissza is elt ezzel a helyzetevel az oemgyartoknal.
Most baromi nagy slamasztikaban vannak, es nem latom egyik oldalrol sem, hogy jobb lenne a kozeljovoben.
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
envagyok #105274 üzenetére
skacok kicsit takaritottam, van itt egy Giga alaplap Athlon XP procival 2 rammal a fedelzeten ( GA 7VT-600 ; még annó azért tettem félre, hogy majd egyszer ujra W98 -at fogok rajta futtattni -- be kell látnom, hogy errre már sosenemlesz időm -- ) harom tvkartya ( 2 Miro, egy Avermedia ) egy Genius Soundmaker hangkartya ; agp -s vgak : Radeon 9550 ; meg egy Giga ; szerintem ez is Radeon : GV-R96P128DH
hogy barmi mukodik-e még ebből, fogalmam nincs, epp annyi helyem sincs, hogy osszerakjam ; de ha valakinek van ra ingere, valami ismertebb BP -i csomópontban szivesen rásózom az egesz pakkot. -
arn
félisten
válasz
envagyok #105270 üzenetére
Dos alatt nem nagyon van olyan kod, amit a p2 fpujara optimalizaltak, epp akkor jott ki (pprot sose a tomegnek szantak), amikor a dos korszak lezarult - jo esetben penya fpus optimalizacio van, amihez kozelebb all a k6. Aluban meg gyk az intel volt a leggyengebb (a p2 plane, clocktoclock - a 300as p2 alig gyorsabb dos alatt sok esetben, mint egy 233mmx), a k6 es a 6x is jobb volt nala - ez jellemzi a dosos korszak nagy reszet. Annyi, hogy a konkurensek vmivel kesobb jottek, de 99re minden piacon volt.
Win meg total p2 fpu uralom van, es az sset sem kellett ugy lokodni, mint a 3dnow tamogatast - eselye sincs. Az intel mindig jol hasznalta ki a piaci folenyet.
-
arn
félisten
-
válasz
envagyok #105243 üzenetére
Nincsmit, általában megőrzök mindent, főleg a retrókat. Nekem is hasznos volt ez most, mert rámentettem a napi gépre is. Másik retró gépen is megvan még sztem, de sosem lehet tudni, ha azt bekapcsolom, indul-e benne a vinyó. Jobb ha offline megvan több helyen, az online állapotok is változnak.
-
válasz
envagyok #105198 üzenetére
Van igazság abban amit feszegetsz. olcsó gépbe csúcs lapot nem igazán vettek az emberek. De volt olcsóbban is 100MHz-et tudó cucc.
Érdekes, de bírták a kártyák. Már emlegettem a DX2100-as gépem. Na ahhoz órákig válogattuk a kártyákat amik bírták stabilan a VLB-ben. De a 41.5MHz-es PCI nem okozott fejtörést a kártyák többségének. Az ISA már igen, de jobb volt egy hangkártyát lecserélni, mint 66MHz-es FSB-t tolni. Még korábban az 5x86-ok is röhögve mentek 40MHz-es FSB-vel. visszaosztás nélkül. Érdekes, de az amúgy kényesnek gondolt GUS is kibírta a 10MHz feletti ISA-t.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #105198 üzenetére
A classic pentiumoknal nem nagyon lehetett a forgalmazott max orajel fole menni, inkabb az alacsonyabb orajelueket huztak fel erre (mittomen a p133ot p200ra). Az fsb tulhajtas inkabb mar a lockolt szorzos mmxnel ment, mert mashogy nem volt lehetoseg ra - a txek eleg toleransak voltak, foleg sdrammal.
Azokat az sdramokat nem is tudom hogy csinaltak, eleve a pc66os verzio is gyakran 10ns ramokkal jott, de volt hogy 2x orajelen is elment. Amit az mmxbe vettem 98ban (2x32 volt asszem), azt hasznaltam tovabb a celeronban 450/100on.
Ilyenkor csak derulni lehet azon, amikor manapsag tuningrol beszelnek…
-
válasz
envagyok #105176 üzenetére
[link]
Egy dosos kis progit használok, amelyik Via lapon nincs erre bios opció.
SS7 AGP jól működik mindegyik chipset esetén, semmi gond nincs vele. Nálam csak 1 kivétel volt - P5A-B+R9800Pro, ez nem is indult, a többi R9xxx ok. Ha nem jól műkszik, akkor tuti hardver/driver/telepítés/szoftver probléma valamelyike figyel be, de ezt csak megjegyzésnek írtam, nem vitaalapnak, mivel már ezerszer körbejártuk. -
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #105178 üzenetére
A pci-e felettébb rugalmas oda-vissza (legtöbb esetben).
B660-as lapban i5-13600K-val (a slot 5.0-ás) nagyon szépen ment at RTX 4060 (4.0), a GTX 1070 (3.0), a HD 5670, a Quadro FX1800 és a 9400GT (2.0) valamint a 6600GT is (1.0).
Az utóbbi 4 VGA miatt természetesen a BIOS-ban a CSM mód engedélyezve volt. -
Pikari
veterán
válasz
envagyok #105175 üzenetére
Kompatibilis vele, pci 66 mhz signaling módban. Ami szerintem igazán nagy érvágás volt, az a 16 bites színmélység 3D-ben. Főleg úgy, hogy már két évvel korábban is képesek voltak 24 bitre még az olyan alsóközép-felsőközépkategóriás kártyák is, mint a sis 6326 vagy a Permedia2.
-
-
-
arn
félisten
válasz
envagyok #105165 üzenetére
Dos alol jol teker, win alol van hogy 2x lassabb. Pl egy q2 swes rendernel a p2 450 is gyorsabb, ahol van 3dnow tamogatas ott jobb. Ami viszont sset tamogat ott visszajon az fpus lemaradas a p3ommal szemben.
Csinaltam kozvetlen osszevetest korabeli p3al szemben, v3al - ha erdekel, elokeresem.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #105154 üzenetére
Ugyanugy szivni fogsz a matroxszal az agp miatt mint nval, es dos ala sem a legjobb. Amugy szimpatikus kartya volt a g400max a tnt2 ultra elleneben, igaz altalaban ott gyorsabb, ami mar igyisugyis lassu.
A g400, p3, k6-3 eleg egyidoben jott, csak az amd eleve orajel hatranyban volt mindig (100-200mhz) es a 3dnow tamogatas nem is volt olyan elterjedt, es addig volt jo, amig az intelben nem volt sse. Az sse tamogatassal lenyegeben visszaallt a koprocik kozotti kulonbseg - egy v3al a p3 joval gyorsabb, a nyugok nelkul.
-
Pikari
veterán
válasz
envagyok #105152 üzenetére
A G400 és újabb kártyák nekem nem különösebben hoztak jó eredményt socket7 gépben. A G200 driverei jobb eredményt mutattak (az talán az egyik leggyorsabb kártya ezekben a gépekben). Igaz, én Cyrixet tettem mellé, ami eléggé visszafogta őket. Szóval lehetséges, hogy egy 400 mhz körüli proci esetén már a G400 is remekül szuperálna.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #105144 üzenetére
Na jo, de ha az eredeti blasterrel sem megy tobb minden, akkor milyen lesz egy kompatibilis kartya? A maga koraban nem veletlenul vett mindenki blastert, aki tudott - az vett mast, akinek nem volt ra penze. De ki kell probalni, es ha te 5 jatekkal jatszol, igazabol tokmindegy mit tud a masik 995.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #105138 üzenetére
Mindig kompromisszumos lesz - a savagenek ugyanolyan gondjai lesznek, mint barmilyen masik agps kartyanak, ami hasznalja is az agpt. Gus + ct3900/3910 - a lappal isa timing gondjaid lehetnek, es nehany regi jatek nem fog menni a masodik generacios sb16tal, a midije hanging bugos. Kompatibilis kartyak passz, szvsz az meg oszverebb megoldas.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #105100 üzenetére
Koszi - az hogy rendesen tamogatja a korabeli jobb cc0 procikat. Egy p3b max cb0 megy 850ig hivatalosan ebben az idoszakban, afelett max vmi tuning, vagy vmi feltamogtas. Emellett rendes 133as fsb, 4x agp, ata66, ezt mar csak a 815 kapta meg, de ott nincs isa, ami nekem kell.
De lehet majd visszaterek a korabbi 800/100 es gf256 ddr kombohoz (2000 legeleje) mert az ultranak eleg idegesito a ventihangja, es mert a bx meg az idoszak is kozelebb all hozzam. Valahol ez volt a legutolso idoszak, amikor a 100as fsbs procik meg egyutt jottek a 133assal, es a bx folyamatosan kapta a supportot.
Sajnos cb0bol 850est azota se talaltam, az meg egy erdekes lepcso lenne bxben, igaz azt mar nem lehet csucsnak nevezni, mert az a ghzes volt vmi 820as lapban (az 1000/133 megjelenesekor 800/100 volt a max, a 850/100 csak ezutan jott). A bx korszak esszeruen nezve 2000 legelejen ert veget.
Ha a bxet akarnam patkolni, de tuning nelkul, meg ott van a 1000/100 (kb 2000 nov), vagy az 1100/100 (2001 vege). Ezeket megnezem, de nem nagyon fernek bele mar a topgep fogalmamba, es korabali bios sincs hozzajuk, max vmi patchelt - de igy meg lehetne bele tuat is rakni ennyi erovel, de ott mar maga a tua se volt csucs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest