- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
s462-ben ABIT volt nálam a császár, meg Soltek volt sokáig (most is megvan, barebone gépben, nemrég teszteltem is vele).
Giga s775-ben és s1366-ban nagyon jó.
Első MSI lapom (és sokáig utolsó) még s478-nál volt, i875P Neo 2 FISR.
Jelenlegi utolsó pedig AM4-ben B550 Mortar Wifi, pöpec kis lap.
Időközben azért retro vonalra szerváltam 2 db MSI K9MM-V -t (AM2+AGP) és egy hybrid érdekességet, MSI 870A FUZION-t. -
Nekem meg az Asus M5A97 EVO R2.0 lap, a máig egyik kedvenc tartalék gépem alapja.
-
Gabrikovics
aktív tag
Megkeresed a BIOS-ban a CPB azaz Core Performance Bost opciót és auto-ról disabled-re állítod, majd a Core Ratio értékét Auto-ról mondjuk 43-ra állítod a Core voltage azt meg Offset + és kikisérletezed hogy mennyinél stabil . Ne fix fesszel mert akkor kilövi a p state értékekhez rendelt feszültség lépcsőket.
-
Gabrikovics
aktív tag
Nekem sokáig volt FX 8320 , annak az alap VID 1,325v 3500MHz-en a Boost 1,425v 4000MHz-en
Az első alaplapomban ASUS M5a97 kikapcsolt turboval 4500MHz-en kért 1,475v-ot csak sajnos a lap VRM-je nem bírta a terhelést .
Lecseréltem egy ASUS M5A99 Sabertooth-ra abban 4500MHz-en már megelégedett 1,425v-al , ennit számít az erős alaplap !
Az FX 8350 magasabb órajelen dolgozik alap 4000MHz-en 1,425v a turbo 4200MHz-en 1,45v
De tapasztalat szerint kikapcsolt turbo-val 4000MHz-et simán vinni kell ( jó lapban M5A99 ) 1,35v-al
Turbo kikapcsolása a BIOS-ban valami ilyet keress -
jokeph
nagyúr
Üdv !
1,35 Volt tudtommal, de ez csak akkor igaz ha a gyári spec-el van járatva, a turbo engedélyezése ezt felülírja, a turbozó mag(ok)ra képes ellőni 1,5Volt-ig is.
Manuális all-core OC-nál 1,4 Volt is adható neki, ha a többi komponens is bírja (lap,táp) és persze ha bírod hűteni.
Atomdurva lapban, combos táppal és kitűnő hűtéssel (jobb AIO vagy csúcs lég, jól szellőző házban) nagyon max 1,5 Volt, de ez nem ajánlott 24/7-es setupnak.
Célszerű 65 fok alatt tartani a procit, meghálálja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest