- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
válasz
zebra_hun #78520 üzenetére
Ez itt annyira nem tragédia - ha bírod hűteni és a lap is bírja, nekem évekig a terhelt fesz volt 1,42 Volt, AC OC 4,4 GHZ-nél, az FX8320e-vel.
Mi lesz a kövi cucc ?
#78522DarthSun: Azt megnézném !
Én beérem a W11 23H2-vel is, X58-as gépen, de már kreálom a W11 24H2-őt neki.
Az i7-960 repül belőle, előkeresem a Xeon X5690-et, meg megkapja a BQ DRP3 hűtőt azt mehet a móka. -
jokeph
nagyúr
válasz
zebra_hun #78517 üzenetére
4,2 GHZ a gyári turbó frekije.
A CB szerintem okés, AC 4 GHZ tökéletes.
Magra sosem piszkáltam, ezt passzolom.
Ram-ok látom szépen elvannak XMP-vel, én tovább nem hegyeztem őket.
Az FX IMC hivatalosan 1866-ig bírja (gyakorlatban volt akinek ment 2133/2400-at is), nálam az 1866-os ramok 1866-on mennek, simán XMP-vel betöltve, 4*8 GB.
DRAM fesz: érdemes lehet ellenőrizni, hogy ha XMP van betöltve, a szükséges feszt is hozzárakj-e, bár a képen úgy látom, 1,5 Volt a DRAM fesz, általában az 1600 MHZ-es XMP-s modulok ennyit is kérnek (többnyire fel is van rajtuk tüntetve). -
brabbitz
aktív tag
-
jokeph
nagyúr
válasz
zebra_hun #78513 üzenetére
Jól van az, fázik majdnem.
A revo-hoz külön érdemrend jár.Ha jól tudom, 61 fok az a hőmérséklet, ami az ajánlott max, elvisel sokkal többet is, de elkezd lassulni.
Kérdés persze, hogy mennyire hihetünk a kiolvasott szenzoros értékeknek.
Erre valók a CPU tesztek, annak lehiszem, ha elkezd esni a pontszám.Amire még érdemes odafigyelni, az az északí híd hőmérséklete, ha forr, meg kell kínálni egy kis légáramlattal, ha max langyos, akkor érdemes lehet jobban ránézni, lehet hogy már nem adja át a hőt a borda felé.
Az idle 10-20 fok közötti CPU hő (nálam is annyi, mindegyiken annyi volt) érdekes, vagyis inkább nehéz elhinni.
-
jokeph
nagyúr
válasz
zebra_hun #78510 üzenetére
Jó lett !
A CB23 pötty szerintem jó (FX8370 kapott nálam default 31xx-et).
Ha él még majd a konfig, később mehet neki a szuperált W11.Én most nekiálltam feltámasztani az egyik kedvencemet, elég volt előásni a kupacból...
Gigabyte EX58 UD5+i7-960, 6*2 GB DDR3-1600, meglévő telepített XP-m és W10-em (IDE módban), valamint W7x64-em (AHCI módban) simán indult vele, ramokat is belőttem 1600MHZ-re.
Most viszont nekiestem a W11-nek vele.#78507petakpa1: nekiugrasztottam, előtte gatyába kellett rázni, a szokásos ram/dimm játék, 12 GB-ból 8 GB volt meg stabilan.
#78505petakpa1: hegesztés folyamatban, cserébe nem tudom még melyik verzió (23Hx vagy 24H2), de ballag felfelé (W11 server egyelőre)...
-
-
válasz
zebra_hun #78272 üzenetére
1985 MHz CL11 Kingston 1866- os ramokkal, évek óta így megy, bár néhány hónapja már tartalék gép, Zenre váltottam a 24/7- es és a főgépet is.
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
zebra_hun #78272 üzenetére
Hát, az FX IMC-je 1866MHZ-et tud papíron, ez ment 4 modullal is, én feljebb nem mentem sosem, mert számomra nem volt értelme (2133-as modulokkal hajtottam utoljára).
Ha 4 modullal megy az 1600CL9, akkor már szerintem jó vagy, ez egy jó párosítás és nem megterhelő.
Egy jó AIO-t meghálál, jól hűthetőek, jó a hőátadás. -
jokeph
nagyúr
válasz
zebra_hun #78265 üzenetére
Jah, hogy moduláris tápod van.
Meg eszerint ha ennyire be kellet gyűrni, akkor pici a ház is/szerencsétlen a belső elrendezése/lusta voltál elrendezni.FX erő:
Hát, khm, kb. ahogy #78266hokuszpk írta.
Viccet félretéve, valahol a C2D/C2Q és az 1. st gen core i között, ami jobb benne hogy 4 mag (modul) 8 szál és a maga idejében fejlett utasításkészlet.Doom 2016-ot pl. faján viszi, meg bármit ahová nem kell az IPC/egymagos teljesítmény.
Forza sorozatot érdemes vele bepróbálni. -
válasz
zebra_hun #78261 üzenetére
részvétem
gyári gari már nincsen rá? mert ha van akkor azt a számlával tudod bizonyítani, hogy vásároltad
az én kulcscsomómon egy fx8150 és egy i7 7700k lógnak, otthon van egy ryzen 7 2700x ami ugyan így fel fog kerülni a másikak mellé
a videókártyákat meg nem is említem, de átérzem a dolgotaz egy fullos alaplap amúgy, bár manapság már csak retro konfigot lehet belőle építeni
-
válasz
zebra_hun #78259 üzenetére
hi,
cmos reset ha eddig nem volt
esetleg próbáld meg az összes pci-e slotban
nekem haver gtx760-a csinált olyat régen amd fx alaplapban, hogy biosban nem adott képet, csak ha betöltött a windows
ha nincs rákötve rendszer, akkor a billentyűzet numlock "felvillan"?
mert abból legalább tudnánk, hogy maga a félkonfig működik-e
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Xbox tulajok OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos cigaretta 🔞
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged