Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• jokeph

nagyúr

válasz Marcsello31 #78325 üzenetére

Hát, amiket elsoroltam azok kb. FX korabeliek, illetve az X58 az régebbi cuccos.

A mennyit eszikre: sok változós történet, minden alkatrész számít. Ha van benne mondjuk 4 HDD, az is tehet hozzá akár 15-20W-ot is (ha mennek és nincsenek leparkoltatva). :D

Ryzen-es főgépből adat rendezés után kivettem a 6 db HDD-t, minusz 30W idle fogyasztás. azaz 90-95W-ból lett 60-65W. ;]
    FX8320e anno idleben (semmi tuning, full alap) olyan 70W körül mocorgott, R9 380 VGA-val, 4 db rammal, 1 SSD+1HDD-vel, léghűtéssel és 3 db 120-as házventivel.
    A táp megválasztása kardinális kérdés, az FX-nél is, főleg az FX8xxx-nél, ha van/lesz OC akkor meg kiemelt jelentőségű.

Szoftveres mérés az csak tájékoztató jellegű, feltehetjük hogy megközelítőleg pontosan méri pl. a CPU/VGA párost, de a külső fogyimérő bizony többet fog mutatni (minden villamos fogyasztónak van vesztesége is).

RAM: értelme van a DDR4-nek is, a megfelelő platformon és komponensekkel.
    Dual channel DDR4 hozza azt sávszélben amit a quad-channel DDR3-ban.

A korabeli Intelek bármelyike jobb volt fogyasztásban, nagyobb teljesítmény mellett, ezt azóta látom már.
    Az AMD a Ryzenekkel ezt azóta bőven behozta, főleg az 5000-es széria ami nagyon megy, és jelenleg relatív olcsó is lett CPU szinten.

Azért az FX-es konfigomat elraktam dobozba, retró céljából, FX8350, MSI 970A Gaming Pro Carbon és 4*4 GB G.Skill DDR3 1866, a 8320e procit havernak adtam ajcsiba az FX4300 helyére ment.

Új hozzászólás Aktív témák