- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marcsello31
őstag
válasz
Thronks.90 #78330 üzenetére
Értem köszönöm az infót! Nem tudtam amúgy hogy energia spórolás végett megérné e, akkor fölösleges ezekszerint, mert kevés neki nem bírja lekapcsol stb.
jelenleg 450w tápegységgel működik, próbáltam olcsóbb verziót venni, 15ezer forint alatt maradni.Akkor hagyom a csodába, Vicces, hogy ez a korabeli alaplap egészjól viszi a mostani játékokat, lehet csinálok róla egy videót majd.ez az átalakító kütyü elvileg egy 12V 5amperes adapterről indulna el.
[link]
Elvileg elindulna bizonyos lapokon, de max linux android és egy biznyos színtig menne csak.
Mondjuk összelehetne dobni egy android kombót. -
válasz
Thronks.90 #78279 üzenetére
Már nem próbálom ki, minden beállítás marad ahogy van. Biztonsági kereszt-mentések vannak rajta, csak akkor kapcsolom be, ha kell róla valami, ill havonta egyszer megjáratom, csak hogy ne folyamatosan legyen kikapcsolt állapotban.
-
DraXoN
addikt
válasz
Thronks.90 #78210 üzenetére
Tud fáradni a szilicium is. Idővel még a gyári paramétereivel is gondjaik lehetnek.. Pár éve volt intelnek egy visszahívása pár celeront és pentiumot illetőleg amik túl gyorsan öregedtek és irodai használat esetén is 2-3 év alatt romlottak annyit, hogy a gyári értékeket se bírják stabilan... valami 10+ezer érintett példánnyal akkor.. persze nagy dobra nem verték, pár cikk született belőle (itt PH-n is), majd csend (cserélni csak OEM-eknél és csak ha előjött a probléma)... persze azon home userek akik otthonra vettek azonos CPU fajtából és ő náluk mondjuk garancián túl jött elő az azonos probléma azok "így jártak".. csak OEM-eknél cseréltek garancián túl is (ha előjött a gond, amire stabilitási gondok utaltak csak).
a cikk: [link]
Egy rendszergazda ismerősöm üzemeltetett (karbantart?) pár ilyen sorozatú porcesszoros gépet ahol dolgozik... volt pár darab ami mindig instabil volt, majd DELL-től jöttek garanciában, elvileg CPU-t cseréltek és azóta jók. -
válasz
Thronks.90 #78168 üzenetére
ket szal osztozik egy lebegopontos egysegen ha jol ertelmezem, es ha olyan melo van amikor mind a ket szal hasznalna azt az egyseget akkor a ket mag "egymasra var" a szamolas kozott, de igy csak 1 szal aktiv szoval megkapja az egesz egyseget maganak es nem kell varakoznia semmire.(ha jol ertem)
cinebench alapjan a 4modul 4szal-ra korlatozott FX 5.3Ghz-cen van parban egy 3.5ghz-n jaro intel i5 3550-nel
tegnap megneztem a teljes gep fogyasztasat 5,3 cinebench alatt, hat 300w felett mutatott xDD -
törölt tag
válasz
Thronks.90 #78170 üzenetére
Szerintem amivel jobban fogsz kijönni az a modulonként 1 szálas beállítás. Alap 3,5GHz órajelen kb. A cache és az FPU az gyakorlatilag az első mag tulajdona a modulon belül, tehát a második mag lekapcsolásánál is marad. Phenom II X4 965BE teljesítményt (vagy valamivel jobbat) fog tolni.
Amire használod, arra majdnem egy Athlon II X4 640 is elég lenne. Az FX meg az eredeti dobozban mehet a gyűjteménybe.Ha a lapom annyira életre kel, hogy egy bios (rá)frissítés végig menjen akkor a régi SATA2 WD10EALS vinyóról a 2018-as állapotú Win7 boot után életképesnek fogom nyilvánítani. Csak a sorsát kéne eldöntenem. Na, ez lesz a vakarózós dolog, hogy melyik régi családi gépbe menjen "upgrade"-ként.
(Nekem itt Bp.-n elég a 2 db Ryzen konfig.)
HD7790 VGA-val lesz a műtét - ha lesz lelkierőm és fizikai is a 20 kg-os gépet kibányászni az asztal alól sérv-műtétre várva. HD7770-et meg simán tudok menteni az egyik vidéki gépemből, ha minden kötél szakad.--- 2010 óta csak a következő AMD procikkal szereltem családi gépeket és sajátokat:
AM3: Athlon II X4 640, Phenom II X4 965BE (működnek most is), FX-8320 (a lap szorul belgyógyászati kivizsgálásra) FX-6300-hoz csak alaplapi BIOS-t frissítettem valakinek (aki itt most fórumtárs) működött ez is, FM2: A8-6600K a húgomnak Brüsszeli mindenes gépnek, működik 8 éve, R5 2400G és 1600AF magamnak - na ezek szépek és okosak is egyben de SZÓBA állnak velem.
--- Hencso & jokeph : A Zen magok 1. verziója is durván megverte alapon az FX-eket.
FX-8320 és i7 4770K 4,4GHz-n multicore-ban kb egyenlő, de a 2400G-m 3,9GHz allcore oc-val erősen veri mindegyiket single és multi oldalon egyaránt.3,8GHz-es 1600AF-fel meg már nem is éerdemes az előző hármat összehasonlítani.
-
törölt tag
válasz
Thronks.90 #78161 üzenetére
Én simán felereszteném azt az FX-8320-at 4GHz-re max 1,35V Vcore-ral. Az a lap nagyon pöpec, a 990X csipesek közül izmos és stabil VRM-mel. Csúcslap na, abból az időből.
Nekem vérzik a szívem, ha egy FX-8320 4GHz alatt fut. 1,35-1,4V Vcore nál még 4,4GHz-en sem fűt 30%-os terhelésig a gyári hűtőjével, csutka terhelésen pedig egy CM Hyper 212 EVO simán kussban van rajta.Modulonként is le lehet kapcsolni a +szálat így egy 4 magos lesz belőle, de modulokat is lehet kikapcsolni, de ez gyengébb eredményt hoz.
Majd megpróbálom új életre kelteni a GA-970A-UD3 rev. 3.0 lapomat. BIOS bejelentkező képernyőig jutottam vele HDMI-vel aztán halál. Lehet VGA-n kell majd próbálkoznom ... hátha bejutok biosba. Féltem a 2013-as VGA-mat, de bosszant hogy az eredeti fémdobozos gyűjtői példány procim a szekrény polcán porosodik és unatkozik.
-
DraXoN
addikt
válasz
Thronks.90 #78163 üzenetére
hehe.. de nem egy megoldásra gondoltok? se megoldás se költségszintjén mi?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Thronks.90 #78163 üzenetére
Ha nem cibálod, legjobban egy top-flow hűtéssel jársz szerintem. Akár egy Wraith Prism-el is.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Thronks.90 #78161 üzenetére
Azért elég sokmindenre elég még egy FX8xxx-es gép.
Az FX8320e-m havernak adtam, neki elég játszani, FX 8350 RGB-s hűtőjével (Farming Szimulator 2018, stb), GTX 1660-al elvannak szépen.
Semmi tuning, alapon megy - Asrock 970 Extreme 4 lapban, SSD-vel és W7x64-el + 4*4 1600MHZ GB ram.
Az FX8350-et megtartottam az MSI 970A Gaming Pro Carbon lappal eggyütt + 4*2 GB 2133MHZ G.skill ramokkal - retro projectbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest