- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
vakond5
őstag
válasz
hackeeeee #45600 üzenetére
1.5V-ig elmehetsz, 1.55 a totál plafon.
Részben ide tartozik, mindenkinek mondom: Azt vettem észre, hogy a HT Link órajelének csökkentése nagyban elősegíti mind a proci, mind az IMC [CPU-NB] tuningját, ráadásul úgy, hogy sebességvesztést nem igazán tapasztaltam. 970-es lapoknál alapból 2.2 a HT, 2.4-en semmivel nem gyorsabb, helyette a tuning sokkal kevésbé fogható meg. Letettem 2.0-re a HT-t, és simán stabil a 8150-em 4.6-on 1.4V-tal, úgy, hogy az IMC is 2.8-on van, 1.525V mellett. Soknak tűnhet az utóbbi feszültség, viszont azt vettem észre, hogy ugye a 2400MHz-es RAM-jaimból adódóan a legkisebb választható IMC órajel a 2.4GHz, ehhez alapból 1.45V-ot állít a BIOS, szemben a korábbi RAM-ok 2000-es órajele melletti 2.2-es IMC-vel, ahol a feszültség 1.15V volt. Tehát az 1.45V-hoz képest az emelés 1.525-ig nem olyan sok.
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #45628 üzenetére
Nos, ez a cl8 eddig stabilnak tűnik, meghajtottam mint Singer a varrógépet.
Nálam a Core2 teljesen kimaradt, anno a Phenom II X4-el egy 1magos 3.2es Prescottot váltottam le..
Tekintve, hogy 4 modul / 8 mag szerintem szándékos/reális.
Gyanítom a HT-s i7-esekre is ugyan ezt írja, de ha a #45621 -ben megnézed a cinebenchet, az is 4 coret és 8 threadet ír, pedig Win7 64Bit. -
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #45617 üzenetére
Próbálkoztam pár hete szorzózás mellé a cl7-8 minden létező variációjával, maximálisan elutasították.
FSB játék mellé még megsem próbáltam, tekintve felfelé sokkal kezesebbek így, lehet lefelé is.Köszönöm az infót, megnézem mihez kezdenek 1600on az általad közölt időzítésekkel.
1920on nálam is hasonló beállításokat kapnak mint nálad 1866hoz, nevezetesen 10-11-10-27. -
marquuard
veterán
válasz
hackeeeee #45609 üzenetére
Szerintem az már meggyőző. Egy fél órára szerintem ráengedheted még a Linpack részét. Ha itt se dobja el magát, akkor ez betudható az IBT FX patch hibának. Elképzelni nem tudom, hogy pont mindig a legutolsó körnél bukna meg a mutatvány.
Vantage Extreme-n lefut? Mert az a legapróbb bakira is érzékeny.
@Habugi: Neked tuningolt NB-vel nem trottyol be az Aero?
-
Habugi
addikt
válasz
Úgy-úgy, nekem is a 2400 NB segített átlendülni a 100Gflopson!
UD5-el nincs tapasztalatom, de az UD3-ban 1.2V az alap CPU NB, nem kell buherolni a 2400hoz.
A 240es FSB-t ha leveszem 230ra, 2500on is stabil még +0.075-el.
FSB vissza 240re, és az NB-t 2600on akkor sem tudom stabilizálni ha a fejem tetejére állok..Most, hogy többet is foglalkoztál vele, ugye hogy nem vagy alig észrevehető a CPU hőfokon ha belenyúlsz a CPU-NB feszültségbe?
Szerk.: mi stabil, mi nemstabil..., szóval egy-egy új beállítás próbája úgy néz ki, hogy IBT 3-4x 10kör, pár perc prime 95, cinebench és vantage cpu teszt 3-4x.
-
marquuard
veterán
válasz
HT Link-et is simán felteheted 2400MHz-re, nem kér plusz feszültséget. Még nekem is tökéletesen megy ebbena fapados lapban.
Amúgy én nem értem ezt az FSB-s dolgot. Ha mondjuk felrakom 250-300MHz-re, akkor ugyanott vagyok, mint a szorzós tuninggal, mert értelemszerűen visszaosztom az értékeket. Nem mindegy amúgy, hogy szorzóval, vagy FSB növeléssel van 4,6GHz-em?
-
lee56
őstag
válasz
hackeeeee #45598 üzenetére
Az se gáz. Ha nem bírja a magasabb frekvenciát akkor visszaosztod a ram szorzóval, vagy növeled a feszültségüket, vagy a késleltetéseket, vagy ezek kombója. Meg lehet oldani hogy menjen, csak még több tesztelés és próbálgatás kérdése.
PCI-E-t azért ne feledd 100MHz-re belőni, különben gond lehet.
(#45603) EnterR : A 990-es lapok egyik előnye az alapból magasabb HT és NB frekvenciák, de ezek csak 100-200MHz-ek.
-
lee56
őstag
válasz
hackeeeee #45460 üzenetére
Már az egész ott hülyeség, hogy mindenki hajlamos univerzálisan kijelenteni, hogy egy VGA-t egy bizonyos processzor képes-e kihajtani, vagy nem. A lényeget, hogy milyen programban, azt már átalában elfelejtik megemlíteni. Mert ahány féle program, meg patch annyi féle kihajthatósági mutató lehet, van ahol patch-el megoldják a jobb optimalizációt (bár ez elég ritka, főleg manapság). Van program ami 2 szálat se hajt meg, van ami 12-t is akár..
(#45498) Zolar : Aztán időközben kiderült, amit sejtettem is, csak elfelejtettem írni a multkor, hogy valaki próbálja ki UEFI-s lappal, aztán időközben írták hogy Turbót engedélyezed, viszont az APM-et letiltod, akkor a turbó is hatástalnítódik, és az újraindulgatás megszűnik. Valamiért a Turbó kikapcsolásakor jelentkezik csak.. Hülye megoldás, de egyszerű BIOS/UEFI beállítás kérdése az eltűntetése. Amúgy a GIGABYTE GA-990XA-UD3 (rev. 3.0) szintén annyiba kerül.
-
lee56
őstag
válasz
hackeeeee #45408 üzenetére
Már vannak is
Itt meg is jegyezném; Hogy akit érdekel a dolog, nyugodtan irhat privátot, GA-990FXA-UD3 rev 1.0 alaplaphoz jó a BIOS csak természetesen. Így csak az írjon, aki ilyennel rendelkezik és hiányzik neki az LLC állítási lehetőség. Szivesen adok letöltési linket bárkinek. Felhasználni persze kizárólag saját felelősségre. Hivatalosan elzárkózom a jogorvoslati megtorlásoktól.
Letöltéssel elfogadjátok a lemondó nyilatkozatot.
(#45412) benikeee : Klíma, duplatornyos Phanteks, esetleg folyékony nitrogén beszerzése segíthet.
Viccet féretolva; extra házventik, jobb házszellőzés, a macho 120 tudtommal a kisebbik tesó, a borda talán ugyanaz mint a nagyon, de a ventillátora is sokat számít, biztos kevesebb a légszállítása és hangosabb mint a 14cm-es változat, tehát még kritikusabb a házszellőzés téma így. -
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #45380 üzenetére
Nem olyan sok az, az UD-3 rev 1.0-ban auton 1.2V-ot kap a CPU-NB.
Ezzel zokszó nélkül bírja is a 2400at. Adtam már neki 1.3V-ot is (pár külföldi oldal szerint egybehangzóan 1.35V-öt még simaügy), hogy működésre bírjam 2600on de látszólag nem elég neki vagy valami egyebet nem tudok, mert IBT alatt még megborult. -
Crondore
tag
válasz
hackeeeee #45362 üzenetére
Nekem is ilyen lapom van, ha az APM-et kikapcsolod a turbocore nem jatszik úgy sem, de ha kikapcsolod a turbocoret jön a bootolasbeli problema, tehat a jó metodus APM ki turbocore be és minden ok aturbo funkció nem fog így sem működni, de a bootolási folyamat rendben lesz. Nalam 4.7 en megy igy stabilan a 8350. Monitorozással is ellenőritem a dolgot. UD5 rev 3 -as utolsó biosszal.
-
marquuard
veterán
válasz
hackeeeee #45360 üzenetére
TurboCore-hoz miért kell az APM? Tehát kijelenthetjük, hogy TurboCore nélkül az UD5 kétszer indul tuning esetén, mert UD3-ról nem olvastam ilyet.
Amúgy azt mi okozza, hogy ha csak CnQ van bekapcsolva, akkor maximum frekvencián megy a CPU? Egyszer kikapcsoltam a CnQ-t, azóta hiába kapcsolom vissza, nem veszi vissza az órajelet.
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #45297 üzenetére
Azt nem tudom, ennyire nem értek hozzá.
Egy biztos, tudják ezek a lapok is, csak forceolva van bios szinten highra vagy veryhighra és nem módosítható/elérhető.Azabaj az IDDQD-vel, hogy megszünne minden kihívás, mert feltolnám egyből 6Ghz-re!
(#45298) EnterR:
(Gúglizni nem ér! Bár lehet lee56 ezzel nem értene egyet..
)
Csak viccelek!
-
marquuard
veterán
válasz
hackeeeee #45283 üzenetére
Én az egyik bolttól megkérdeztem emailben, hogy hányas a revíziószám. Jött is a válasz, hogy nem tudják, de ha megrendelem és nem az jön, ami nekem kell, akkor küldjem vissza.
Bár úgy hallottam, hogy a rev 3/4-el vannak gondok.
Macsek, neked meg köszönöm. Ha neadjisten nem jön össze a pénz UD5-re, vagy Sabertooth-ra, akkor szerintem UD3 lesz. Bár az M5A99FX még kérdéses. Nagyon szimpatikus, semmi hype de nem tudom... bírná az 0/24-be az 5GHz-et 8 magra?
-
lee56
őstag
válasz
hackeeeee #44998 üzenetére
Még az se
Ha memóriavezérlő nem bírná, akkor BIOS-ban, mem szorzó állításával sem menne. Inkább a BIOS/UEFI-ket írják meg úgy, hogy DDR-1333 legyen a default, mivel ki tudja milyen memóriája, és főleg milyen procija van az illetőnek, egy AM3+ platformon ahol az X1 semprontól, az X8 FX-ig mindent bele lehet rakni a lapok többségébe, és mivel K8 óta AMD-nél a prociban van a memóriavezérlő, ezért azok sem egyformák..
Persze nem lenne utolsó hogy felismerje a BIOS rögtön magától, és automata lekezelje a legjobb beállítást, csak ez a valóságban nem így működik, ha jót akarsz állítsd be te.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
hackeeeee #44957 üzenetére
és min megy, az nem derül ki
(#44959) hackeeeee
neked 1,44 kell a 4,5hez?!(#44954) kungzi
sokszor leírtam már, nálam a Giga ennyi volt. duruzsulták az Asus-t, 1v1 csere, és nem bánom, nekem az új giga már nem való. vagy csak pont cart fogtam ki. nem ásom el, mert azelőtt évekig éltem egy 790X lappalX2-X4-X6
de köszönöm nem. az Asus hibátlanul fut. 4,8GHz eddig a rekord az FX8150-nel. igaz, melegszik az FX, de... ez van. az Asus itt nem kérdez, cselekszik
1 éve nyáron is ilyen meleg volt, akkor még Noctuával hűtöttem. 7végén, egy ilyen laza BF3 párezer ticketes gém, és dropp egyéb nélkül elvoltam ilyen 65-70-75 fokkal. (oké, nem jó neki, de a lap nem kérdezett, tette a dolgát.) -
Yllgrim
őstag
válasz
hackeeeee #44865 üzenetére
Sajnos a 212 EVO sem sok mindenre eleg, olyan 4.6-ig birta, ott mar nem mertem IBT-re tenni, de azt tudta, Phanteks (ami nagyon mas kategoria a 3 hutojevel) azert komolyabb, de szolid tuningra eleg a 212 EVO, juliusban hazakocsikazok magyarorszagra, akkor elviszem az enyimet es odaadom valakinek aki kapja - marja alpon
(kb egy honapot hasznaltam, es lepucolva dobozoltam vissza.)
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
hackeeeee #44789 üzenetére
én is erre gondoltam hogy lehet a radiátor fel megy a tetejére és a ventik lesznek benne vagy ahogy te is írtad, pont fordítva....
de gondolom a h100i már tuti hogy beleférne
és erről neked mi a véleményed?
saját gyártó, csak bele kéne férnie -
b1sti
senior tag
válasz
hackeeeee #44680 üzenetére
Nem kifejezetten konkrét játékhoz szeretnék gépet venni, mert akkor sztem nem lenne elég az a keret, ami van
Csak szeretnék játszani velük, de természetesen nem közepes vagy minimum grafikán!
ViZion:
Megnézem miket alkottak, mert érdekel, hogy mennyire kellene húznom ahhoz, hogy mondjuk az i5 teljesítményét elérjem vagy akár picit többet kinyerjek belőle... -
b1sti
senior tag
válasz
hackeeeee #44677 üzenetére
i5-öt szerettem volna 270X-el párosítani! Többen írták, hogy ha váltanék, akkor picivel több maradna és akkor már vehetnék 280at is.... bár nem tudom, hogy mennyivel lenne jobb az a kártya, ezt majd külön megérdeklődöm a megfelelő topicban! Első sorban játékra szeretném használni a gépet, mint pl. GTA V, Watch Dogs és társai...
Többen írták azt is, hogy egy tuningolt FX-8320 vetekszik egy i7-es teljesítményével...
Nem értek hozzá, ezért fordultam ide! De azért kíváncsi lennék rá, hogy akkor miért nem váltanak az emberek?? Ennyire fontos a prestige vagy a pénztárcájuknak az ellenségük?? Mert, ha csak logikusan belegondolok, hogy akár ugyanannyi pénzért lehetne megvenni mindkét vonalból a kiszemeltet, viszont AMD vonalon nagyobb teljesítményt kaphatok, akkor nem fogom megvenni a "rosszabbat"...
Ha tényleges értékeket veszünk alapul, akkor egy húzott FX-8320-tól mennyivel marad el teljesítményben egy i5-4570??
-
b1sti
senior tag
válasz
hackeeeee #44673 üzenetére
Na az utóbbi 3 válaszban benne volt a lényeg! Igaz ViZion már korábban is írta, tény, nem vitatom! Ahogy számoltam, sokkal nem olcsóbb maga vétel... mert egy i5-4570 és hozzá a lap 63,5k körül jön ki és itt bolti árat néztem, nem pedig az aprót, ahonnan még olcsóbban be lehetne szerezni! Az AMD vonal szintén bolti áron pedig 60,5k! Az én általam kinézett R9 270X 53k, és a plusz 3k-t hozzáadom, akkor meg tudom venni az R9 280-at! És amennyiben jól gondolom, akkor lenne egy hasonlóan erős, ha nem erősebb (játékokat nézve) cpu-m és egy erősebb vga-m?! Amúgy azt szeretném kérdezni, hogy Sapphire vagy ASUS plusz egy év garival? A garin kívül más jelentőség? Még vmi... hogy mi a fenéért olvasom azt mindenhol, hogy az i5 jobb????
-
Yllgrim
őstag
válasz
hackeeeee #44590 üzenetére
Nem a hutessel van a gond, vagyis nem ugy, a hazambol kiszedtem este a porszuroket (legalabb ki is takaritottam oket
) az oldallemezzel rajta jobb eredmenyeim voltak mintha levettem volna (kiprobaltam) a kupak homerseklet 50C a magok 71C, a borda teteje meg hideg, egyszeruen a magokrol nem vezetodik at gyorsan a hutott kupakra a ho itt van a gondom. Ezt nem lehet, vagyis nem ajanlott kupakolni, uh azt is buktam. Meglassuk mit lehet alkotni, nem tudom paszta cserevel nyernek e valamit, a Coollaboratory-val szemezgetek, a legjobb a piacon, csak nem tudom elhordana e azt a meleget olyan gyorsan...
-
Yllgrim
őstag
válasz
hackeeeee #44572 üzenetére
Ezert nem veszek vizhutest h stabil itt is tudjam tartani. 4.8-on jaratom, nekem 1-2 +FPS annyira nem kell, amelyik jatekkal jatszok ott stabil es jo teljesitmenyt ad, ha majd egyszer, akkor lesz 5Ghz vizzel, 5.2-n is lemennek a tesztek, azzal nincsen gond, csak vagy tulmelegszik, vagy nem eleg a kraft, tehat ertelme nem sok.
5Ghz-en nem tudod IBT-re stabilla tenni levegovel, vagy feleslegesen hangos lesz, ami megint nem kielegito.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
hackeeeee #44424 üzenetére
Sajnos nekem a 8350 nem alulfeszelhető, de Turbo -t kikapcsolom és ezzel csökken is a feszültség (Auto beáll. ugye) és abból már nem tudok visszavenni (nem megy kb. a CPU alacsonyabb feszen... teszteken kiesik, megfagy kb.)
, de nekem bőven jó így mert 4GHz -hez max. 1.260v -ot kér ami szerintem megfelelő.
L
-
-
BlackPriest
őstag
válasz
hackeeeee #44274 üzenetére
én így használom a 8120-at
mod.: hőfok kamu, csak elindítottam egy prime-ot, hogy 100%-on menjen a proci -
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #44108 üzenetére
Ugyan ezt tapasztaltam. Megjegyzem, IBT-t eddig hőmérséklet tesztelésre használtam semmi másra, azt sem tudtam mik azok az értékek amiket ad és mi a jelentőségük. Pár napja, mikor elkezdtétek itt a méreckedést, később pedig linkeltétek a Piledriver fixet magam is updateltem.
Elkezdtem nézni a kapott értékeket, plusz nálatok mit menenk a procik és rá kellett jöjjek tökjó, hogy alapfeszen 1.3V-al stabil 4.5ön, de elég nudli eredményeket adott, adtam neki feszt, aztán még egy kicsit, meg még egy kicsit. Most ott tartok, hogy 1.4V-al van 4.5ön és valóban érzem játékok alatt is, IBT pedig hozza amit kell.
Vicces, eddig 4.9-hez használtam 1.475V-ot..
-
Ybear
tag
válasz
hackeeeee #44095 üzenetére
Szerintem ne tedd vissza a régit, csak csalódott lennél. Az enyémhez hasonló az a borda ahogy néztem, sokkal többet ne várj tőle.
Az a konnektoros mérés korrekt. Amikor teszteltem hasonlóan IBT, és videókonvertálás alatt nálam is 280W körül mozgott a felvett teljesítmény. Ezért nem is cseréltem le a régi tápom. Minek, ha nincs rá szükség... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged