- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Cégesbe én is azt választottam, B85 mobo, mégcsak nem is K proci. Összerak, megy. VGA lesz a lényeg játéknál, jó i5 a legtöbb gémhez bőven elég, SSD-vel meg egy baj van: ezután nem fogsz visszaülni a lapos elé, mert az lasső és elavult lesz instant egy i5+SSD kombós gép után. Asszony is lapost akar, nem néztem még mi lesz (Acer Aspire talán), de SSD-vel, az biztos.
Nah, 4,7 GHz @ 1,4228 V (hasra, nincs tesztelve lejjebb, 1,4 V nem volt elég) IBT high 2 kör ment, 64°C fölé ért, szal leállítottam. Majd ha rárakom az asztalon heverő 2. radit, akkor újra.
-
Habugi
addikt
Sosem fogod megtudni milyen érzés amikor hajnali kettőkor kitárt ablak/kereszthuzat mellett, bő 2 órás finomhangolás, BIOS mókolás után elindítod a 3DMark Vantageot és miközben a graphics tesztek futnak már azon izgulsz, rázod a lábad, hogy végig fog-e menni a 5Ghz-el a prociteszten, és ha igen milyen hőmérsékleten és mennyi pontot ad, eleget, vagy tolhatsz-e neki még egy kis feszt, amihez megint minimum fél óra lesz megtalálni az "egyensúlyt"..!
Ezeknek a szirtimorc prociknak lelke/személyisége van, idő kell hozzá hogy kitapasztald mit szeretnek és mit nem, de ha egyszer ráérzel, hangszerré válnak amin úgy játszol ahogy kedved tartja!
Magasabb órajeleken egy zombibb hűtővel még szószerint dorombolnak is az embernek..Használd egészséggel a gyí ötöt! Jó cucc az is, laptop után pedig olyan lesz mintha rakétába ültél volna!
-
kovsol
titán
Én nem filléréskednék, és vennék akkor egy Z-s intel lapot(nem kell a csúcs lap, mert kis fogyasztás nem ölé úgy le a vrm-t, mint egy FX esetében), amiben 3800Mhz -t menne a 4570 4maggal, és mellé egy r9 280.
(később mehet ebbe a lapba egy komlyabb K-s proci is, ott meg az FX már nem ellenfél)
Intel mellett szól a kiegyensúlyozottabb teljesítmény, mivel sokkal kevésbé érzékeny a több magra való optimalizálásra. Ha valami direkt Fx-re van írva akkor se számottevő az eltérés az FX javára, vagy még el se tud lépni ott se, de az ahol egy fos az optimalizálás, vagy direkt intelre van írva, ott az FX-nek jóval nagyobb lemaradása lehet.
i5 mellett szól még az is, hogy a játékokban a HT nem túl sokat számít és 90%-ban hozza játék alatt az i7 szintet.
FX mellett az árán kívül, és hogy aki szeret játszani a tuninggal mi szól még? Egy átlag felhasználó nem fog tuningolni úgyse. -
Habugi
addikt
Hehe, hát nézd ha azt vesszük mennyi infó magadbaszippantására "kényszerítettelek" ezáltal és órák óta bújod a paramétereket, azt hiszem simán kijárt ez nekem..
Ha másra nem is, arra jóvolt, hogy nehogy azt a B85ös lapot vedd meg, no meg 270x helyett 280..!
Szerk.: ha eltod csípni azonos áron azt a 4670K-t, akkor a helyedben az Ashuránál is megmaradnék!
-
MrM94
addikt
I7et nem ver,azt biztosan tudom.
i5 teljesitmeny kozeleben jar,bar a haswell i5 10%gyorsabb mint az ivy i5 tehat 4.5 4.7ghz en i5 szinten jarkalsz +- egy keves,en valahogy ugy tudom besaccolniHa jol gondolom.
De elobb varjuk meg a Miklosasss nevuseggfejtnagytiszteletu sasst,hogy mondja ra az ament(#44712) hackeeeee:koszonom
-
MrM94
addikt
GTA V szerintem felejtsd el..Enis arra varok mar miota..De szerintem egyaltalan nem lesz...
FX hez miert nem a 212 evot raktad?Jobb az Ashura nala?Nem lattam meg tesztet s velemenyt sem hallottam rola..
Viszont en az FX konfigra mennek,mivel abba belefer a jobb videoakrtya..+normalisabb alaplap.. -
MrM94
addikt
Felreerted,van nehany tetves szarhazi jatek,ami alig hasznal par magot,ott az FX megvan halva..Lasd AC3 beleptem bostonba 17fps
Gyihettel,ugyanavval a kartyaval volt 30 40 korul
Ilyen helyeken szar az FX.Netezes alatt ugyancsak porgos vele a gep!
Mivel,en szeretek tuningolni egyertelmu,hogy a nem szorzozaras FX et valasztanam,mint a szorzozaras gyi5ot.
De amugymeg penztarcafuggo. -
MrM94
addikt
azert jo az fx,mert koltseghatekony.
meg basszuskulcs annyi penzer hihetetlen jo teljesitmenyt nyujt! cserebe elvar egy egesz jo lapot meg valami hutest is
aki aztmondja,hogy nincs kulombseg intel gyihet mrg efix az hulye..az i5 haswell relative,mivel ha olyan dolgokay hasznalsz ami keves magra van megirva alul marad,ha pedig tobb magra akkor felul kerekedik
viszont tartsd szamon hogy ami penzt lehet megsporolnal amdn lehet hutesrerg deszkara kene koltsd.viszont fxen lehet tuningolni,s amugyis egesz jo kis procik.
De sajnos nem kell elvakultnak lenni hogy FX Über alles.Üdv a Macsek.
-
Yllgrim
őstag
Welcome to the Jungle
Ne hagyd magad meggyozni, jarj utana, olvass utana es donts
Ide irhatsz barmikor, mindig lesz aki segit
szerk: nem tudom ki jatszott a Mass Effect nevu jatekkal, most fedeztem fel magamnak ha mar megvettem 2.5£-ert a 3ik reszt a kollekcioba, az elso resszel jatszok, 2007-es jatek es ami meglepett, hogy mindegyik magot nagyjabol egyforman kihasznalja, nem rossz, van aki tudott mar akkor is rendesen programozni, vagy legalabb kesobb optimalizalta a 8 magra.
-
ViZion
félisten
Ram időzítésre rá kell nézni, mert auto-n hajlamosak más időzítést adni neki a lapok. Elég sok gépet szerelek, magamnak ASRock lapot vettem, újonnan hibás volt, ezért lett Asus... ettől még ASRock is jó. Szal. hibásak vannak. Van, ahol szériában már, azokra kell figyelni: pl. MSI ócó lapok, tosHIBA laptop HDD-k, etc...
-
ViZion
félisten
Nekem a HyperX van, 16 GB, no problem vele. Amelyik szimpatikus, csak ne legyen brutál magas, mert később a hűtőnél lehet gond.
Yllgrim: na igen, a feeling! Van egy barátom, Intelt akart. Mondtam, h én is FX-en melózok, etc... nézte a gépem, kipróbálta, etc. De Intelt. Nem lehet neki olyan AMD-t összerakni, amire azt mondaná, hogy jó. Nem fikáz, nem az a véresszájú fajta, de neki a PC az Intel, mert 100 éve az van neki, ennyi. Ha Intelre vágyik, akkor úgysem lesz jó neki az éjj-em-díí
-
Yllgrim
őstag
En elmondom egyszerubben
AMD procit az vesz, aki at akar elni egy fajta eleterzest.FX processzorok kulonlegesek, nem hetkoznapi embereknek valoak.
Par erv, ellenerv: fogyasztas , jatekok alatt a teljesitmeny, Havernak I5 4670K lett veve, azt is en raktam ossze es haaat... a Physics score-ja firestrike alatt 7093, FX nek nem nagyon van 8000 alatt, ez ugy a proci teljesitmeny, megtuningolva 9000 feletti az eredmeny, tehat 2000 ponttal tobb, a heten osszehoztam egy 10000 feletti kemeny tuningos eredmenyt, az azt jelenti, h az fx 8350-em 27%-al erosebb mint az I% 3DMark alatt, nem rossz ugye?
A lenyeg h mit szeretnel Te, en abszolut orulok h ezt vettem, neked kell tudni mit akarsz
olyan R9290-et siman kihajt, itteni sracok szerint a 290x-et nem, szerintem de, hiszen ha az i5 kihajtja amire verek ugy atlagban 2500 pontot akkor szerintem ez is kihajtja.
Szoval tudd mit akarsz es aszerint donts, vannak ervek Intel oldalrol is, azt kerdezd meg a masik oldalrol, nekem csak a laptopom Intel
Nekem is a Corsair LP ram van, 1600-as, siman tudod idoziteni 9-9-9-24-41-2T re es remekul operal.1.5V-ot megadod neki fix-re es rendben is vagy.
Itt sok segitseget megkapsz a forum lakoktol ami azert nagyon jo
Mindketto jo valasztas, csak mindketto maskepp
-
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Saját tapasztalatomra tudok támaszkodni... 4,5GHz-n megy a 8320, szépen kihasználja a 270x cf képességeit.
A WD hardver használatával vannak problémák, elég sokan panaszkodnak rá. Az alá gépet venni elég bátor húzás.
A 280 jó áron elérhető most, ez nem vitás, és 3GB Vram-ot kapsz, 384biten.
-
ViZion
félisten
Nem nagy kun szt, pár oldallal korábban a kollégák
értelmetlen e-péló mérésbekomoly tuningba kezdtek, amolyan házi "verseny". Nézd meg miket kierőszakoltak, legtöbbjük levegővel ezekből a procikból. Intel is jó, melós gépem i5 egy egyszerű ASRock lappal. Adatlapokba nézz bele, meg fentebb a tuningba és eldöntöd.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kicsit megszerkesztettem, mert kicsit olyan sefüle, sefarka nem volt a mondandómnak.
Szerintem ha i5-ig gondolkodik valaki, mindenképp érdemes megfontolni az AMD-s vonalat. Főként, ha fontos az ár. Az i7 már más, de ott meg azt kell végiggondolni, hogy kell-e az a plusz, amit adhat.
Hát, a többség ezt mondja. Mondjuk alap órajelen, benne van a pakliban, hogy jobb lehet (nem mindenki tuningol..) Viszont, az FX-ek, megráncigálva elég szépen teljesítenek, persze ha akar tuningolni az ember, akkor mindenképp felsőkategóriás lap ajánlott.
Több helyen olvasni, hogy a mai vga-k mellé kevés az FX... Nekem a 270x cf-et képes 90% felett tekerni /gpu.
Ha jól emlékszem valaki hajt, vagy hajtott itt 280 vagy 280x-et, és nem volt panasz.
-
=WiNTeR=
senior tag
Intel vs AMD: Az előbbi kevesebbett zabál és egy szálon (jóval) gyorsabb, mint az AMD. Utóbbi ugyan zabálja az áramot, de a jól megírt programok / játékok alatt az ereje egy Core i7 erejével vetekszik (lásd Crysis3). Ár / teljesítmény arányban az AMD FX széria verhetetlen egyébként.
-
ViZion
félisten
Írtam: olcsó. Több marad VGA-ra, ami a fontosabb, ha játszol. Persze játéktól is függ és az igényektől.
Jah, ismételgetjük mind. 35k körül jó FX procik vannak, hozzá ~25k lap és ~10k hűtő. Ha biosban rászánsz egy fél napot (mert sosem láttál biost, azért fél nap, ha ismerős, akkor fél óra + a tesztelés), akkor jó az AMD. Ha idegenkedsz a babrálástól, akkor Intel. Ott lassan az órát sem lehet átállítani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Keresünk dokkolókat
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged