- Milyen okostelefont vegyek?
- Hová lett 1000 mAh?
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lee56
őstag
válasz
Tomko78 #28843 üzenetére
De, és kb 10ezer hozzászólással ezelőtt már meg is írta a tutit.
És hogy bizonyos legyen benne a srác, ehhez kéne azt a két programot letölteni és figyelni a hőfokokat, ennyi kéne. Utána meg beállítani fixfre az órajelet, a turbót és APM-et meg kilőni, és így sanszos hogy 0 forint ráfordítással normális működést is kicsikarhat, abból az egyébként 770es chipszetű alaplapból (már ha ez lehetséges). De aki full kezdő, annak ez a sokminden érthetően kínainak hat.
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Tomko78 #28804 üzenetére
Mert kb egy napja erről beszélünk, hogy nézzem meg prime-al, hogy akkor ugrál-e, mert valószínű a turbó so fesz miatt throttlingolhat a lap. Egy szó nem esett C&Q-ról, vagy arról hogy prime-on kivül ugrál-e a proci sebesség...
Amúgy kettőt kellett volna visszaolvasnod 28799hsz.5. - a prime-al stresszelem a procim, és cpu-z-vel meg nézem hogy ugrál-e, vagy stabil 3500Mhz...
(#28805) amd7870
Fuhh
Naszóval a turbó az nem a tuning. A te procid alapban 3500mhz-en megy, de terhelésen 3800 illetve 4100mhz-re is fel tud menni, csak nem az összes maggal. Ez a turbo, ez egy gyári feature.
A probléma az, hoyg ezekhez nagyon sok feszültséget ad, és ha ettől a proci túlmelegszik, akkor a beépített védelem visszaveszi, de nem 3500-ra, hanem 2400 vagy 1400, amig le nem hül. Ha visszaveszi, amiatt lehet kevés fps-ed pl.
Ezt próbáljuk kideríteni ezzel a teszttel.A fix 3500 alatt én azt értem, hogy ha ezt a Turbót kikapcsolod, akkor 3500 fölé nem megy a proci. Ezt a gyárinál általában alacsonyabb feszültséggel is el lehet érni, amitől ugye hűvösebb a procid.
Egy példa:
Az én procim alapban 3500-on megy mint a tiéd 1,375V feszültséggel.
De ha turbot kikapcsolom, és beállítom manuálisan, akkor 4000-en is tudom járatva 1,28V feszültséggel. Alulfeszelve vagyis a gyári feszültség alatt. Ha 3500-on akarnám járatni, szerintem lemehetnék akár 1,1-1,15V-ig is...Remélem igy érthetőbb.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Tomko78 #28802 üzenetére
Ha prime95 alatt ugrál azt nem C&Q csinálja hanem throttlingol a lap, ne mondj már hülyeséget. Azt amúgy se kapcsolja ki, minek menjen netezés közben is fulloon a proci.
Ha ugrál, akkor meg kell próbálni kikapcsolt turbóval, fix 3,5ghz-en, alaposan alulfeszelve mennie kell
-
amd7870
tag
válasz
Tomko78 #28796 üzenetére
mert amugy a windows7 leállitja a magokat?
szóval a tehendőim holnap:
1. - felteszem a cataclyst 13.2b7-et
2. - felteszem mind a 2 FX patchet
3. - letöltöm a CPU-Z-t
4. - letöltöm a prime95-öt
5. - a prime-al stresszelem a procim, és cpu-z-vel meg nézem hogy ugrál-e, vagy stabil 3500Mhz...
jól mondom? -
Trebron09
őstag
válasz
Tomko78 #28789 üzenetére
Szerintem egy Crosshair V formula lap van a képen.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Tomko78 #28251 üzenetére
Mondom érthetően, alulfeszelni lehet gyenge táprészű lapban is. Ha már feszt akarsz emelni, ott elfogy az asrock aminek 4+1 a táp része.
A 4ghz pedig gyakorlatilag mindegyig fx-nek alulfeszelve megy, mivel a gyári fesz (turbo nélkül) 1.3v felett van jóval, de a 4gigát még a legszarabb amit láttam is vitte 1.3v-on, de a többség alatta 1.25 körül. -
-
ViZion
félisten
válasz
Tomko78 #27809 üzenetére
Nah, foglaljuk össze!
Tomko78: igen, csak a lap új. Azaz a gép főbb részeinek 30%-a... tehát újra teszt. Alulfeszelést előzővel sem próbáltam, szal. passz. Meglesem vmikor majd, de egyelőre a tetejét keresem..."Kihajcsa-nem hajcsa": sok proginál nagon is számít az 1-2 szálas teljesítmény. Korábban már írtam, hogy sokan TURBO-val OC-nek! Bezony! Dupla meló, meg kell keresni azt, amivel minden megot tudsz hajtani, illetve megkeresni, amit a Turbo bír. Macera, de ezzel a régi mtoros gémek (pl. STALKER...) sokat nyernek.
Lord Vader: nálam sem és ahogy olvastam sokaknál nem volt stabil 2600-al, elvileg a chipsetnek az már OC. Csak benchmarkban hoz valamit, szvsz nem éri meg a macerát, én most is 2400-on hagytam.
dorka16: ha videót vágsz, akkor lehet, h jobb lenne 83xx proci. Sztem a Vegas topikban (vagy amit használsz) jobban tudnak segíteni.
Nah, most 4,4 GHz @ 1,368 V, 2400 HT és CPU/NB. ~250 Wattocskát szürcsölt a drága.
Kicsit visszavette a frekit, magok 59°C-on voltak... elfelejtettem felkapcsolni a ventiket, süti volt a radiátor
Full ventikkel, leszabályozott pumpával 53°C-on tartotta a procit, szal. király a cucc, lehet tolni neki... persze 1,4-1,45 V-ig csak, én ilyen félős OC-s vagyok.
-
Jim76
aktív tag
válasz
Tomko78 #27764 üzenetére
Van több is... de ez számomra se nem ötletes, se nem vicces, mindössze az jön le, hogy az amd úgy érzi, bármit megtehet, akkora a fölénye a gamer hw szegmensben (ha nem így van akkor is).
Bezzeg, ha ezt az intel csinálná az amd-vel cpu-ra kihegyezett reklámban, valami 1-2 szálas alkalmazáson bemutatva... de csúnya leszólás lenne érte errefelé -
-
ViZion
félisten
válasz
Tomko78 #27600 üzenetére
Nem tudok nyilatkozni, mert nálam a telepítés:
Linuxal particionálás -> win install -> driverek install -> firssítés -> AV install
Nem tudom, mennyivel jobb/rosszabb a "mezei" win driverek használata, mert nem mérek sebességet. Viszont ami nyílvánvaló: grafika, beállítási lehetőségek 0, audió opciók nulla, wifi, lan, BT, stb. vagy műxik, vagy nem... -
miresz
veterán
válasz
Tomko78 #27517 üzenetére
Én sajna megjártam a Fatal1ty-vel 2x is,pedig én szeretem a seggsziklát. Rendeltem még akkor mikor bejöttek az FX-ek eggyet,és hibás volt. Sípoltak ralt a tekecsek mit az örült+ a hangkártya sem működött. Visszaküldtem cserére,a cserelap 1 hetet sem bírt és elszállt rajt az egyik VRM.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest