- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
asvald
senior tag
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #48898 üzenetére
Magam is arra gyanakszom, hogy az I/O panel audio része kapott sallert, az van valamilyen szinten a VRM/NB között ill. hozzájuk a legközelebb. A sistergés is olyan, mintha kontaktos lenne valahol.
Egy kép a manualból:
Marvell 88SE9172 SATA vezérlő: pipa, nincs baja
Etron EJ168 USB 3.0 Host Controller: pipa
Realtek RTL8111E, Int. hálókártya része: pipaA VRM-et mindenki képzelje oda, nomeg azt ami 5.3hoz éppen áthalad rajta.
(#48899) Omli85:
Hát ez szép! Én is gyorsan kibeleztem a vasat és megvizsgáltam/górcső alá vettem, de szerencsére semmi ehhez hasonlót nem láttam sehol.
Ugyan halottnak meg megfőzöttnek tituláltam az integrált hangkártyák/annak egy részét, működik az csak hallatt egy nagyon idegesítő sistergést, 8-10secenként pedig jobb szó híján "pattan" egyet-egyet a hang.
Éppen két Crysis3 5.3-as run között voltam, Biosban buheroltam kicsit a ram időzítésekkel meg az FSB-vel.
Még a Win7 bejentkező hangján sem tünt fel, csak gondoltam winampozok kicsit amíg nincs meg a "végleges" beállítás. Na ekkor vettem észre, hogy valami qrvára nem stimmel, ez meg mi..Egy rövid teszt erejéig visszaraktam a VGA-t az első/"felső" PCI-E 16x-os slotba, ami azon a helyen ill. annak közelében van ahol a baleset történhetett csak hogy lássam a sínnek és minden egyéb ottlevő/tesztelhető dolognak nincs baja.
Szerintem marad így az idők végezetéig, gondot nem okoz szóval a garanciáztatás még csak eszembe sem jutott. Megjegyzem koros darab, nem is biztos hogy gariidőn belül vagyok még..
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
hackeeeee #48701 üzenetére
jaja, jogos az észre vételed...
sajnos az AMD az én véleményem szerint annyira el van maradva () hogy szerintem meg kell lépnie ezt a lépést is...
láttunk mi is már megy fán pókot
én azt gondolom jelenleg azért jönnek az FX-ek még mindig ki, mert talán az még egy biztos bevétel az AMD-nek.
én magam úgy gondolom hogy nekik az FX talán a "legjobb" cuccok az elmúlt 3-5 évben, és abból még lehet pénzt kicsavarni, bár ebben nem vagyok biztos csak amit olvasok az APU-król, abból gondolom ezt...
de nem kívánom leszólni az AMD-t mert magam is szimpatizálok vele (mindig is AMD fun voltam) de sajnos be kell látni hogy most nem ők a nyerők(sajnos)
mindig is volt hogy az AMD volt jobb és az Intel a gyengébb, vagy fordítva, csak sajnos az AMD jelenlegi mélypontja elég régóta húzódik... -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
hackeeeee #48699 üzenetére
én tartok tőle hogy nem fog kimaradni...
de nem akarok kötözködni, de mivel még mindig jönnek ki FX procik - ami alapvetően nem is lenne baj - szerintem be fog próbálkozni az AMD a DDR4-el is...
bár ha jól tudom az FX széria nem "ismeri" a DDR4-et, de majd figyeljétek meg hogy lesz bios "csavar" és ismerkedni fognak, szerintem
de lehet tévedekMester: tényleg ócccó?
-
stratova
veterán
válasz
hackeeeee #48657 üzenetére
Amúgy a legegyszerűbb ezt úgy letesztelni, hogy meglestek NB=HT és NB>HT beállítással valaminyen memória benchben (vagy akár rendert) miközben a többi beállítás és HT órajele lehetőleg azonos. Ha NB>HT-val javul a teljesítmény akkor csak engedte. De az is jogos, hogy min Bulldozer/Pilledriver mind Deneb/Zomsa esetében az NB órajele alacsonyabb volt a HT 3.0/2.0-nál.
Nekem egyébként azért volt furcsa az NB nem lehet nagyobb HT-nál felvetés mert a Hypertransportnak megfelelő QPI órajel már Sandy Bridge óta alacsonyabb mint az L3 cache órajele.
De lehet, hogy mind a többprocesszoros rendszerek mint a cache szervezésben vannak olyan eltérések, amik a fordított viszonyt igénylik vagy lehetővé teszik, ennyire nem másztam bele.Amúgy meg a HT clk (alapból itt 200 MHz) az a valamikori FSB megfelelője, csak szorzóval számolja ki a lap ebből a HT link, NB és CPU órajelet. De ezt Ti úgyis tudjátok, csak ha valaki belekötött volna a fenti kicsit pongyola HT használatba, gondoltam megjegyzem.
-
Dollface
tag
válasz
hackeeeee #48580 üzenetére
Pontosan! Ha a szolgáltatásoknál tiltom az energiagazdálkodást, akkor eltűnnek a hangeszközök is. Utána néztem a szolgáltatásoknál, és le van állítva a hangvégpontépítő és ebből kifolyólag a Windows audió is.
Ahogy visszalövöm az energiagazdálkodást, akkor visszajön a hangvégpontépítő is, és előjön az akadozás is a játékban...Gondolom az energiagazdálkodás valahogy belepiszkál a játék futtatásába...
-
- = Zk = -
félisten
válasz
hackeeeee #48547 üzenetére
jogos. no vita!
de pl nekem semmi bajom semmivel, mióta a 770 a gépben van...én nem néztem, hogy a CF hogy, merre, mit, kit skálázott. használtam, kész
na mind1
lényegében ez a monitorozás érdekelne, hogy hány % cpu és hány % gpu használatnál beszélhetünk "kihajtásról"...
remélem érthetően írtam2x elolvastam, mire felfogtam
-
- = Zk = -
félisten
válasz
hackeeeee #48545 üzenetére
Eddig azt állítottad, hogy nem lehet rendesen használni a CF-et (elbukott), ez egy példa, hogy lehet.
Az, hogy valamiben nem jó, az egy hiba, nem bukás.számomra a drivereknél bukott el. (Thief, és a megjelenés napján) a Bf3, ami már régebbi történés ott szépen hozta amit kell. de ezt eléggé sokszor leírom. sztem...
szerk
am meg jelen "érdeklődésemmel" nem a CF-fel akarnék foglalkozni, hanem a cpu-gpu százalékos viszonyával... -
and1ao
őstag
válasz
hackeeeee #48530 üzenetére
Just kidding man omg.calm down.
De az mégsem 1.56V azért az 1.5 az jóval kevesebb pláne hogy az egy 8320.
Hát igazándiból nem elég lehet hanem hanem elég mert pl itt topiklakók 90% 970 vagy maximum 990x lappal boldogul.
Akiknél nagy lap van hogy 90% CF SLI is van.asvald.: Nyugodtan vedd meg én bátran ajánlom én is Asrockról váltottam,sokkal nyugatabb vagyok azóta
4.5-4.6-t egy jobbféle léggel simán lehet benne csapatni, és az nem a vége csak egy egészséges OC -
- = Zk = -
félisten
válasz
hackeeeee #48311 üzenetére
igen, elhullott. én így fogalmazom, hogy "részemről nem nyert"
de ha emlékeznél, többször is említettem, hogy a Bf3 végett lett a CF, oda nagyon is jó volt...
szal
az, hogy közben jött új gém, lsd Thief, és nem ment rendesen, hát ez van. tisztában voltam vele, hogy a CF nagyon várakozó állásban van AMD részlegnél(majd meglesek idén egy SLi-t és "lehet" okosabb leszek e téren)
Giga, pf. ne is emlegesétek. éjszaka néha még felsírok
-
Tito30
tag
-
lee56
őstag
válasz
hackeeeee #47746 üzenetére
Árban és szolgáltatásokban is versenytársak szerintem, szóval igen, majdnem. Attól hogy asuson több finomhangolási lehetőség van, attól még lehet ugyanazt el lehet érni a gigával is. Főleg hogy ezen a szinten 99% a processzoron múlik már minden.
(#47747) Habugi : Na igen, ismerjük ezeket a "szakértő" "urak"-at
, akik vesznek éltükben egy darab alaplapot, majd valamiért szívnak vele, aztán leosztják ezt a gyártó komplett termékpalettájára A-Z-ig, régebii és újabb lapokat beleértve,, rendkívül meggyőzőek, és még sokan is vannak.. Sok légy meg nem tévedhet ugye, mondja a mondás.
(#47752) wukodlak : giga 990FXA-UD3 R4
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #47746 üzenetére
Erről eszembe jutott egy pár nagytudású ismerősöm, akik a Gigabyteot jó ideje csak Gagyibájtnak becézik.
Amikor pedig mondom nekik, h öcsitojás, tolom egy ideje a hw ipart, de a mostani 3 éves award biosos Giga lapom a legjobb amivel életemben dolgom volt (nem, nem birtoklás only, hanem amivel találkoztam..
), csak néznek mint hal a szatyorban..
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #47624 üzenetére
Nem ismerem a Seidon 120M-et sajnos, én a H110-re voltam ráállva mielőtt (kurzor/ujjam a rendelés gomb fölött..) Sasbá', Macsek és a többiek lebeszéltek volna róla.
(#47626) CoDWaW07:
Igen SilverArrow, visszafogott ventiprofillal.
A Mácsóó sztem határeset, ha jó a procid és viszi alacsonyabb fesszel is stabilan akkor jó lehet, feltételezvén, hogy az 5ghz-re voltál kíváncsi.(#47278) lovas001:
Basszus! Rendszeresen olvasom a topicot, maximum nem postolok ha hulla vagyok, de ez postod nekem valahogy eddig kimaradt!!
Egy kisebb fajta tortúra, de milyen frankó már amikor végül sikerül összehozni igaz?
Gratula és üdv a klubban!! -
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #47510 üzenetére
Olyan ez a kezdő FX tunning mint az első kamasz szerelem..!
Innen-onnan összeszedett infók alapján viselkedsz vele az első pár randin, kicsit bátortalan vagy de próbálgatod a határokat. Aztán az első alkalommal amikor megmutatod neki a bélyeg gyüjteményed szépen elkezditek felfedezni egymás testét.
(Az idő előrehaladtával fokozódik a forróság itt is..)
Pár alkalom után már elkezded ismerni az erogén zónáit és tudod mivel lehet megbolondítani.Megjegyzem, ebből a szempontból az összes FX egy nimfomán sorscsapás.
Komolyabb teljesítményhez nem tűrnek semmiféle energiatakarékos funkciót..(nincs lazsálás..), egyértelműen nem adják a tudtodra az elején, csak onnan venni észre hogy az ezekről való lemondás után a csillagot is lehozzák neked az égről.
Ahogy Macsek és Sasbá' példája is igazolja, abból a szempontból is nagy a hasonlóság, hogy az elsőre mindig emlékezni fogsz.., kicsit... valahol legbelül mindig hiányzik..!
-
AusWolf
őstag
válasz
hackeeeee #47510 üzenetére
Szerintem nekik sem éri meg az a plusz néhány százalék teljesítménykülönbség azokat a tizenezreket, amivel többe kerül. És a megfelelő hűtés még szóba se jött, mivel azt nem adnak hozzá. Aki sose látott BIOS-t, annak valószínűleg nem sok fogalma lesz arról, hogy melyik hűtőt érdemes megvenni, vagy hogy hogyan kell felszerelni.
Az megint más kérdés, hogy aki nem tuningol, annak is matatnia kell a BIOS-ban egy kicsit, a kikapcsolt turbó, az alapból 1333 MHz-en induló RAM, CnQ, boot beállítások, stb. miatt.
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #47507 üzenetére
Igen ebben van némi igazság!
Hozzáteszem, decemberben amikor bekerült a lapba (Giga & Award Bios) a 8320as, Orrmányos ASUS (UEFI) lapokhoz készült topic összefoglalója alapján percek alatt belőttem 4.2-re, másnap már 4.4en ment.
Kis túlzással kb annyi tunning tapasztalatom volt addig, mint a Barátok közt Magdi nénijének az űrsétával.Még csak annyit se böktem be ide, hogy segítség hogy tunningoljak..
[link]
Persze látható, hogy "finomhangolni" azért több idő volt.., 4.4-hez 1.475öt adtam neki a Scythe GKC 2-vel..! -
lee56
őstag
válasz
hackeeeee #47473 üzenetére
Inkább az a fura nekem hogy az elvileg - és gyakorlatilag is - újabb UEFI-s Rev3-asok mind mind elavultabb microkódot tartalmaznak, azt hittem csak elvault maga a táblázat lévén hogy kb egy éves a legtöbb adat, de megnéztem pár lapot és valóban nincs azóta uj BIOS/UEFI verzió hozzájuk.
Az én 1.0-mra frisebb a mikrokód verzió hagyományos BIOS-hoz..
-
lee56
őstag
válasz
hackeeeee #47473 üzenetére
Szerintem inkább történhettek kisebb változások a VRM területén is, de Asusnál is ez van, ha megnézed főleg az R2-k támogatják csak. És pont asus a legjobb ellenpélda a példádra
az ő AM3+ lapjaik kezdettől UEFI-sek, ha jól tudom.
(#47464) stratova : Jah, AMD jó szokásához hűen megint a jövőben jár, ahol minden egyes program HSA kompatibilis, és valóban lehetne ilyeneket írni marketinganyagokba, és senki se venné rosz néven, mert tényleg elgyepálna akár egy ivy i7-est is egy Kaveri, de a jelenben ez még nem egészen így van.
De legalább konzekvensek, nyolcmagos processzoruk is már mióta van, programok rá meg kb csak most kezdenek jönni. -
AusWolf
őstag
válasz
hackeeeee #47370 üzenetére
Ez tény.
A gyárival anno kb két napot ment a gépem, amíg a 212-re vártam. Szégyen, hogy a magok felét le kellett kapcsolnom, hogy ne melegedjen túl a cucc.
Mindenki: Jut eszembe... aki az itt jelenlévők közül torony elrendezésű hőcsöves léghűtőt használ, az milyen elrendezésben használja? Úgy értem, segíthet valamit a hűtésben, ha nem a hátsó házventi, hanem a felső kettő felé fújja a levegőt? A VRM-re, RAM modulokra nézve nem hátrányos az ilyen beállítás?
-
Comic
aktív tag
válasz
hackeeeee #47353 üzenetére
Vagy a Scythe Big Shuriken 2 Rev. B, esetleg a Scythe Grand Kama Cross 2
-
AusWolf
őstag
válasz
hackeeeee #47344 üzenetére
Én kétmagos Core i5-ről váltottam. Teljesen megérte. Nem csak gyorsabb a rendszer, hanem a legszembetűnőbb különbség szerintem az, hogy FX-szel valahogy jobbak a gép "reflexei".
Az egyszerűbb programok (Firefox, Word...) megnyitására szinte semennyit sem kell várni, még SSD nélkül sem. Azelőtt mindennek betöltési ideje volt, most csak kattintok, és amit kérek az megy.
-
Comic
aktív tag
válasz
hackeeeee #47232 üzenetére
Számomra eleve az meglepő, hogy ez egy semmilyen 3500-4000HUF-os ebay-es noname izé és mértékrendekkel jobban teljesít, mint a neves Arctic Cooling Alpine 64 Pro v2, kb fele akkora fordulatszámon!
zsoleszka17: Szerintem számolj egy kicsit. A te CPU-d 4x3.9Ghz, ha jól tudom és 4.2Ghz-en mérted a hőfokot.
A te OC 4x7% => Legfeljebb, puszta matematikát szemügyre véve 28% összteljesítmény növekedés egy magra levetítve.Ez egy 6x3.3Ghz és 4.0Ghz-ről beszélek.
Ebben az esetben az OC: 6x21% => Az előzőeket tekintve ez összesen 126% egy magra tekintve.Ennek fényében, ha ugyan ezt a %-ot produkálnád avval a CPU-val, kíváncsi lennék, hogy mennyire lenne meleg!
-
Pancsermeste
őstag
válasz
hackeeeee #47159 üzenetére
Szerencsés... de a fesz nem minden, mert ugye ez alacsony feszen is jobban melegszik, mint a magasabb VID-es példányok.
Ismerősömnek kölcsönadtam a procimat tesztre. H110-el hűtötte, de azzal se tudtuk Prime stabilra belőni az 5GHz-et, illetve azzal is 70 fok fölé ment a mag...Azért csak próbálkozom még, kalibráltam ezt-azt, és így talán a 4,8GHz mehet 24/7-re??
Ettől jobban nem tudom a hőmérsékletet lejjebb szorítani. Talán a feszből tudok még kicsit faragni.
Mindenesetre így is figyelemreméltó teljesítmény a kis Matterhorn-tól. A D14-et és HR-02-őt simán elverte....Az Aida-ban is tudod ellenőrizni a CPU/NB feszt, tehát, ha a NB-Core-t állítod, akkor ott változnia kell.
-
lee56
őstag
válasz
hackeeeee #47157 üzenetére
Inkább ne nyúlj hozzá, ami nem CPU-val kezdődik, az bármi lehet, főleg a processzoron kívül, és azok a chipek már amúgyis forronganak, nem kell a plusz feszültség.
Meg persze értelme sincs sok húzni őket - sima North Bridge a PCI-E kapcsolatokért felel csak elvileg.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
hackeeeee #47156 üzenetére
Az én proccom elég alacsony fesszel beéri, ám ez nem jelenti azt, hogy kevésbé melegszik! Nálam már 1,35V-tól kezdődik a drasztikus melegedés. 4,8GHz-hez már 1,4V kellene, ott már forr a proci. Másik procim 1,4V-on még langyos volt, igaz csak 4,4GHz-et bírt ezen a feszen.
Még nem teszteltem hosszabban a 4,7GHz-et, nem látom értelmét feleslegesen kínozni. 5-10. tesztig szoktam a Prime-ot futtatni. Ha ez alatt eldob egy-egy magot, akkor adok még neki plusz feszt. Ha kibírja eldobás nélkül a 10. tesztet, akkor szinte kizárt, hogy normál alkalmazásnál baj legyen.
#47157: Mivel ez a MIT Voltage Settings oldala, így szinte biztosra veszem, hogy a CPU NB feszültségét tudod itt állítani.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
hackeeeee #47120 üzenetére
Amugy VGA esetében elegendő csak a memóriát húzni, nekem HD7770 -em van 1100/6000 a gyári 1100/5200 azzal hogy megemeltem a memoria órajelát látványosan gyorsult a gép DX11-ben ezt a leg egyszerűben ugy tudtam ellenőrizni hogy fel raktam 1 PS2 emulátort a legjobbat (pcsx2) kikapcsoltam a korlátozásokat tehát pörgött a játék saját runtime-ján felül. 5200 vs 6000 sokat számít kb 15-20fps -t dobott pluszban a DBZthenkaichi3-ra itt már a reflexeid is túllassúnak számítanak majd még megnézek 1 Shadow of the collossust a sony platform játékát mert hát ezek használják ki rendesen az emulátor minden képpességét.
-
ViZion
félisten
válasz
hackeeeee #47064 üzenetére
Ok, ezt értem is, elfogadom. Jobb, újabb. A kérdés, h IRL mit jelent egy monitornál, hogy 60 vagy 160 fps-ed van... Másik, hogy lihegnek az fps-re, meg a nagy VGA-ra, de normális monitorra meg nem fuSSa... muhahha. Kb. olyan dolog, mint agybadugós füleses hordozható MP3-nál hisztizni, hogy FLAC-ot nem játszik le...
Egy monitorra, fHD-ra az FX is elég.
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #47015 üzenetére
Utoljára 3napja írtam neki ugyan ezt, azóta pedig ti is egy párszor. Nem vagyok telepata, de szerintem nem akarja lecserélni a gyári hűtést..
Alulfeszeli..., amúgy is 4+1es lapja van. Venne rá egy normális hűtést annyit esne a hőmérséklet és olyan halká válna, hogy egyből tunningolni szeretné, az meg nem menne túl jól abban a lapban.
Gyári hűtéssel a mostani időjárás mellett én tuti nem eresztenék rá IBT-t vagy Primeot..
Használtam két évig gyári hűtést a szintén 125W TDPs Phenom II X4-en, örülök hogy a proci / lap is túlélte. (Nem volt rajta soha IBT/Prime szintű terhelés, kb az első tesztkör megölte volna a CPU-t sztem..) Igaz én nem feszeltem alul, de negyed óra GTA 4 után volt 74-76 fokos, télen..!
Egyébként sem bírná nagyon alulfeszelve 1.2V magasságában ezeket a teszteket, esne kelne a magok többsége.Ha bírja a hangerőt még visszafogva is és 1.2V körül nem nyeklik a proci cpu igényesebb játékok alatt, akkor nem érdemes eröltetni nála, hogy használtan 5-7k körül vegyen rá egy jó használt hűtést. Szemmel láthatóan nem akar már rá költeni.
(#47016) Cseri0058:
Tehát a meglátásom miszerint "sz@rsz a farmra" mégsem volt igaz?
Egy ilyet adtam el 6k-ért egy topictársnak nemrég, fél évesen: [link]
Top Flow, olyasmi amit te keresel. Nem volt rossz, 4.5ig tökjól megvoltam vele csak feljebb is gondolkoztam és ott bizony már elfogyott. Az ilyen/hasonló kialakítású topflow hűtőknek valahol 1.425-1.45V körül van a vége, játék közben ofc. -
zzola
titán
válasz
hackeeeee #46932 üzenetére
ezek szerint nem tudja kiszolgálni a CPU a VGA-t. Pedig minden beállítás jó, ViZion kolléga írása alapján állítottam be a tuning szekciót. 4.6 GHz-nél vagyok, feljebb meg nem akarok menni, mert nem tudom hűteni a procit...lehet 5 GHz-en már jobban kiszolgálná a VGA-t.
Igazából annyira kevésszer röccen a játék, napi kb. 1x, hogy lehet nem is kellene vele foglalkoznom.... -
stratova
veterán
válasz
hackeeeee #46833 üzenetére
Illetve finomhangolásra, ahogy Frescho is használta, vagy tették mások a mobil apu-k esetében. Szívesen elszórakoznék vele én is, de nincs mivel. Merthogy kedvtelésre nem veszek hardvert
(bármennyire is szeretem) az átlagos felhasználásomra meg elég a noti.
Talán ha kollégámmal 1x összefutunk, mikor szalmaözvegy vagyok, némi film meg sör társaságában elbíbelődnék vele A10-5800K-n, de erre egyre kisebb az esély.Nekem emiatt szimpatikus a megoldás:
-
- = Zk = -
félisten
válasz
hackeeeee #46797 üzenetére
én majd arra leszek kíváncsi, ha sikerül beüzemelni az 5 120as ventit. egyszerre
kábelem ugye már van hozzá, már csak csavarokat kéne vennem és mehet a 4 venti a H105-re... plusz ugye ami a gép hátsó részén van... na oda kéne nekem is vmi piros ledes, 4 pines 140-es venti... hm -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest