- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whysperer
addikt
válasz
laca000 #28695 üzenetére
Kizartbak tartom,hogy annyira felelos legyen,hogy ez a vga szaggason. Havernak ugyan ez a gepe van 7850-es karival es a bf3 is repul rajta pedig az a jatek igen csak kedvelei a 8 gigat,viszont 4 gigaval is jol megy es jocskan nem low.n
szoval nekem a 6850-em drivere miatt akadt neha. Vagy alitsa fix orajelte a cpu.t ne ugraljon ide oda olyat is lattam mar problemanak.
-
amd7870
tag
válasz
laca000 #28691 üzenetére
szóval mielőtt bármit csinálok vegyek bele mégegyszer 4giga ramot?
a cataclyst topicon a 13.2b7-et javasolják...
az FX topicon a proci rántást
van aki azt mondja RAM van aki azt mondja WIN 7 reinst...akkor mi legyen? esetleg tudnárok mondani am3+ socket-es 4gigás ramot...?? Racdeon RAM-on gondolkoztam... -
mackosajt
addikt
válasz
laca000 #28359 üzenetére
Tudom, hogy nem egy nagy durr, de ezt írtam is.
Viszont ha nem cibálja a procit, még akár elég is lehet majdnem passzívan, vagy 2 ventivel, alacsony fordulaton.
A gyári "rakéta porszívótól" minden jobb tud lenni.Illetve ajánlhattam volna az én "régi" léghűtésemet, ami tegnap felszabadult
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
laca000 #28178 üzenetére
A kérdést kikerülöd, válaszolni nem tudsz... kened ide- kened oda. Nincs miről beszélni.
Drága? Igen.Megvenném? Nem. Rétegtermék.Nem fogod minden sarki boltban megvenni.Marketing pont úgy, mint az intel x processzorai vagy sorolhatnám a tonnányi hasonló "marketing" terméket.
De tudod mit.... igazad van... Nem értem.... -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
laca000 #28180 üzenetére
nem tudom, ez a sajat velemenyem.
Nem fikazni szeretnem az AMD-et de nagyon haragszom rajuk.
Peldaul nekem kellene egy ilyen FX, ha 5-ig megy van esely benne hogy kifogjak egy peldanyt amit lehet huzni 5.5-5.7 GHz-re. De hogy kifizessek erte 261.000 HUF-nak megfelelo angolt fontot, meg ha aranybol volna akkor sem ! Mar csak az ar miatt is fogjak gunyolni.(#28181) tgulyas: Udv. a klubban. Ha OFF-olni vagy nevetni szeretnel kerlek ide nez be : [link]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
laca000 #28175 üzenetére
+999999 .
Nem is haragudnek ennyire ha mondjuk elkernek a duplajat, vagy kicsivel tobbet mint a duplaja mint amenyibe kerul most a 8350. Hajlando lettem volna kifizetni erte 300 fontot maximum (kb 100K HUF) de 760 font amennyiert itt fogjak adni az magyaran RABLAS ! Szegyelnem magam !
Valami nem tetszik az AMD-nel, nem az a ceg amit en ismerek. Kihoztak par darab valogatott 8320/8350-eket es dragabban adjak mintha aranybol volnanak, pedig csak "sima" FX-83xx-ek, aztan meg jon a kartyatoro reklam es darabokra tornek egy NV kartyat.
A helyukbe kicsit meghuznam magam, meg nincsenek olyan helyzetben hogy gunyolodjanak mas ceggel, ne felejtsuk el hogy az AMD megvasarolta a technologiat az NV meg kifejlesztette.
Inkabb arra kellene koncentraljanak hogy tegyenek le aaz asztalra egy olyan FX-et vagy APU-t ami felveheti a versenyt egy i7-el, vagy irjanak meg egy rendes drivert CF-re. -
Jim76
aktív tag
válasz
laca000 #28129 üzenetére
Jajj dehogynem, képzeld csak el, mikor lőnek rám pl. Helikopterből, és szemmel látható, hogy a mp-enkénti 70 lövésből a 7770 miatt -5 , a gyenge Fx6100 miatt meg további -2 db-ot, így összesen jó, ha 63 db. lövést tudok észlelni másodpercenként, mert a többit egyszerűen nem látom... ezért is nyírhatnak ki állandóan... sz@r az egész
-
Ribi
nagyúr
válasz
laca000 #28113 üzenetére
GTX 690 kb ugyanaz, vagy kicsit gyengébb mint a 770 sli. Szerintem is eléggé határ eset 4.8g-re húzott FX mellett a táp.
A mostani tápod 800Wos lévén csak 600Wot tud 12V-n leadni. Ha mondjuk veszel egy 850-es XFX-et kb 30k-ért, az 840Wot tud leadni 12V-n, amivel semmi gondod nem lesz és még a kábelekkel sem kell pepecselned. Én ezt tenném. 240k-nyi vga mellé sajnálsz egy normális tápot az kicsit vicces már bocs.
Mintha belehugyoznál a Ferrari tankjába, mert nincs kedved rendes benzint venni bele. Nem kedv kérdése, vagy minek veszel ennyiért gépet? -
ViZion
félisten
válasz
laca000 #27947 üzenetére
Nem-nem. A listán szereplő ramokkal tesztelték, azokkal biztosan fog menni. Nagy különbség!
Mellesleg ilyen ram problémákkal jó rég nem találkoztam. A legnagyobb gond az lehet, h pár éve voltak még 1600 MHz @ 1,65 V ramok is, ma már 99% hogy 1,5 V-osat adnak. Az időzítés sem probléma, a memvezérlő a gyengébb időzítését fogja használni, kész. -
MrM94
addikt
válasz
laca000 #27841 üzenetére
En annak hiszek amit en lattam,sajat szamitogeppel tapasztaltam.
Meg azt is ,hogy sokkal simabban futott a jatek.. mikrolagot egy ilyen teszt sem mutatja ki.. jatszottam en fix 60 fps el es olyan mikrolaggom volt h nemigaz@ Dorka: tuningolva ugyis atleped a tdp hatart,szoval szerintem mindegy...
Te lány vagy? -
bozont
veterán
válasz
laca000 #27824 üzenetére
Én 1920x1200 mellett játszom ezzel a konfiggal és van a gépen 5 olyan játék (WoT, WoW, Planetside2, NFS - World, CoH) amiket eléggé visszafog ez a 6100. És ezek azért elég népszerű játékok, de pl egy Vindictus is megtud zuhanni egy raid-nél, na meg vannak más játékok (általában az ingyenes MMO-k mind ilyenek pl) még amik szintén szeretik a cpu erőt. És miért? Mert egyszerűen nem képesek kihasználni a mai többmagos procikat, csak 1 max 2 magot (ez meg inkább a fejlesztők sara) és ebben az esetben az egyszálas teljesítmény számít. Ha te nem játszol ilyenekkel akkor szerencsés vagy.
-
kovsol
titán
válasz
laca000 #27819 üzenetére
Hagyjuk már ezt a PH tesztet. A játék része egy nullát ér kb. Pont olyan játékokkal mérnek ahol nem jön ki semmi eltérés.
Bárki aki nyitott szemmel és nem szemellenzővel jár az tudja, hogy nem igaz. Meg túllát a 30 másodperces méréseken az tudja, hogy bizony egy nagyobb csatajelenetnél, vagy multis játéknál stb egy cpu irtó hamar limitáló tényező lesz full hd ban is.ricshard444 írásait érdemes átnézni. pl kezdősnek
mod: pedig volt limitálni a 3570k alap órajelen több játékban is. Guild Wars 2 PvP pl tiszta játszhatatlan volt olyan cpu limit volt. FX6100 is úgy feküdt meg tőle, hogy sírva kéredzkedett ki a gépemből. Értsd: 15-20fps vs 40
-
kovsol
titán
válasz
laca000 #27816 üzenetére
Miért lássam be, ha én pont olyan játékokkal játszok amihez kell a CPU erő.
Vagy annak kellene örülnöm, hogy mások akik mással játszanak azoknak elég egy fele annyiba kerülő proci is ? Engem csak az érdekel amit én itt látok a monitoron, és amíg tuningolt CPU val gyorsabb a játék, addig igazából lesz@rom, hogy te azt hajtogatod bizony a vga számít csak. Amúgy meg épp most ismerted be, hogy bizony nem minden esetben elég egy gyenge cpu.Amúgy a topicot elnézve, szerintem egy kezemen meg tudom számolni hányan használják alap órajelen a cpu-jukat. Gondolom ez azért van, mert a cpu erő nem számít full hd ban.
-
Alister71
nagyúr
válasz
laca000 #27815 üzenetére
Ez javarészt a HWBOT társaság, akik ezt sportból űzik.
Ők csak azért veszik a csúcshardvereket, hogy bevillantsanak egy printsrceen-t.
kovsol: szorzózár mentes procit akkor is húznák ha alapon is sok lenne a teljesítménye és csak neteznék.
Egyszerűen muszáj, ezt te is tudod.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
laca000 #27792 üzenetére
Tényleg? Azért néhány esetben igen arcra esnél ezzel a kijelentéssel... Ez az állításod nem minden esetben állja meg a helyét.Jellemzően multiplayer játékok alá full hd-ban is kell az erősebb processzor. Nem véletlen lett lecserélve a 6100-am...
Kovsol: Nem vitatkozom, tényt közöltem.Saját tapasztalat, magamnak meg csak elhiszem, ha látom, hogy kell/ett az erősebb proci.Hiába csavartam ki szegény 6100 belét, nem volt elég sajnos.. Pedig örültem volna ha elég egy "kis" tuning..
-
kovsol
titán
válasz
laca000 #27810 üzenetére
Én csak kíváncsi voltam. Mert ha nem bencselsz, és állításod szerint elég volt a phenom2 is, akkor nem látom értelmét fölöslegesen kínozni a procit és az alaplapot.
Nekem is megy 4900Mhz-t a procim, de 4300Mhz -re van belőve, mert a kedvenc játékaimnak pont annyi elég és fölötte már nem gyorsít.(#27814) DeadMeat fölösen szállsz vitába vele. Nem ismeri be, de igenis van több olyan játék ami igényli a cpu erőt és bizony 4Ghz feletti sebesség is hoz a konyhára. Persze van olyan játék ahol meg elég lenne neki még egy fx4100 is alapon bármilyen vga mellé.
-
-
-
Tomko78
őstag
válasz
laca000 #27771 üzenetére
PlayStation®4 (CUH-1000A sorozat)
Termék neve
PlayStation®4 Jet Black
Termék kódja
CUH-1000A széria
Ajánlott kiskereskedelmi ár
US$ 399, Canada$ 399, € 399, és £ 349
Fő processzor
Single-chip processzor
CPU : x86-64 AMD “Jaguar”, 8 cores
GPU : 1.84 TFLOPS, AMD next-generation Radeon™ grafikus motorral
Memória
GDDR5 8GB
Tárhely
500GB Hard disk drive*1Xbox one is ugyan ezen cpuval rendelkezik meg vgaal
-
Tomko78
őstag
válasz
laca000 #27769 üzenetére
Mert a amcsi gyerek annyira képes betegye a macskát a mikroba ha vizes meg benyomjon egy gombot , másra nem
Meg a pc game eladások már elenyészőek a konzolhoz képest , így úgy vannak vele minek ráfordítani nagy összegeket , majd csinálunk a pc-nek egy konzol átíratott és őrüljenek neki , és ezért lesz érdekes hogy a ps4 meg xbox one mindben amd 8 magos cpu van meg amd vga van bennük , így a jövő nekünk amd cpu tulajoknak derűsebb mint inteles kollégáknak
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
laca000 #27437 üzenetére
Elkuldtem a 3770K skalpolasra (en nem csinalom meg mert 100 % hogy elbaxom), mivel a mediaPC darabokban, az ember nem ulhet pece nelkul. Igyhat "kolcson" kertem egy celeront.
Es ime, milyen porgos kis gepem van, odaver meg az Fx-nek is (remelem ertheto hogy vicc)Aki nem hiszi nezzetek egy qrva jo kis tesztet, core/core-ban celeron G1610 VS FX-6100@3.9 GHz : [link]
-
Asbee
veterán
-
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
válasz
laca000 #26652 üzenetére
Amit használsz, azt nem érzed lassúnak. Nekem Fedora
vanvolt mellette, szépen kihegesztve... A win7 olyan, mint egy beganjázott sebesült lajhár a futóhomokban...
Nekem 4-5 sec volt a Fedora boot, windows meg legalább 10.
De most hirtelen egy Debian linux - Win8 videó
Nem lázítás vagy ilyesmi, de sebesség tekintetében most kezd felzárkózni a windows. Még a telepítéseket kellene a next-next-finish -ből megoldani úgy, hogy ne rakjon fel minden ajándék sz@rt mellé... És lenne winre is SW Center
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest